Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Eurogroup: Πρώτα συμφωνία μετά η εκταμίευση


ImageHandler
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του Ευρώ. Όπως ήταν αναμενόμενο στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρέθηκε το ζήτημα των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους δανειστές.
Στη σύντομη δήλωση που εκδόθηκε μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης οι Ευρωπαίοι εταίροι εμφανίζονται να αναγνωρίζουν ότι έχει επιτευχθεί πρόοδος από την πλευρά της Ελλάδας στον τομέα των διαπραγματεύσεων, επισημαίνουν ωστόσο ότι απαιτείται δουλειά προκειμένου να γεφυρωθεί το χάσμα και οδηγηθούν οι δύο πλευρές σε συμφωνία.
Παράλληλα στη λιτή ανακοίνωση τονίζεται ότι οι δύο πλευρές κινούνται στο πλαίσιο της συμφωνίας της 20 Φεβρουαρίου.
Ολόκληρη επίσημη  ανακοίνωση:
«Το Eurogroup σήμερα κατέγραψε την κατάσταση των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και τους θεσμούς.
Καλωσορίσαμε την πρόοδο που έχει μέχρι στιγμής επιτευχθεί.
Επισημαίνουμε ότι η αναδιοργάνωση και η βελτίωση των διαδικασιών κατέστησε δυνατή την επίσπευση και συνέδραμε σε μία πιο ουσιώδη συνομιλία.
Την ίδια ώρα, αναγνωρίζουμε ότι χρειάζονται περισσότερος χρόνος και προσπάθεια ώστε να γεφυρωθούν τα κενά στα ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά.
Επομένως, καλωσορίζουμε την πρόθεση των ελληνικών αρχών να επισπεύσουν το έργο τους με τους θεσμούς, με την προοπτική να επιτευχθεί μία επιτυχής κατάληξη της αξιολόγησης εν ευθέτω χρόνω.
euro1Το Eurogroup επανέλαβε ότι η δήλωση της 20ής Φεβρουαρίου παραμένει το ισχύον πλαίσιο για τις διαπραγματεύσεις. Από την στιγμή που οι θεσμοί καταλήξουν σε συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο για την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης, το Eurogroup θα αποφασίσει για την πιθανή αποδέσμευση των εναπομεινουσών δόσεων της τρέχουσας συμφωνίας»
Ντάισελμπλουμ: Υπάρχει πρόοδος
Στην συνέντευξη τύπου ο Γερούν Ντάισελμπλουμ αναγνώρισε ότι υπάρχει ταχύτερη πρόοδος στις διαπραγματεύσεις και ότι έχουν συζητηθεί σημαντικά θέματα.
Απαντώντας σε ερώτηση για το πόσος χρόνος απομένει ο Γερούν Ντάισελμπλουμ τόνισε ότι υπάρχει κοινό συμφέρον να κλείσουμε όσο το δυνατό γρηγορότερα. Ελπίζουμε και έχουμε κοινό στόχο να κλείσουμε εντός του χρονοδιαγράμματος και πριν προκύψει πρόβλημα ρευστότητας, τόνισε.
Αργότερα η συζήτηση για την επόμενη μέρα
Για να συζητήσουμε για την επόμενη ημέρα θα πρέπει πρώτα να ολοκληρώσουμε την παρούσα αξιολόγηση, ξεκαθάρισε ο επικεφαλής του Eurogroup και επανέλαβε ότι είναι θέμα της ελληνικής κυβέρνησης το αν θα προχωρήσει σε δημοψήφισμα.
«Δεν υπάρχει πολιτικό έδαφος για να συζητήσουμε τώρα για την επόμενη μέρα. Πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί το παρόν πρόγραμμα που ουσιαστικά αντανακλά και στην επόμενη ημέρα, τα δημοσιονομικά, την εικόνα του χρέους».
Ο Πιέρ Μοσκοβισί συμφώνησε ότι η διαδικασία πρέπει να είναι βήμα-βήμα. Πρώτα ολοκληρώνουμε το παρόν σχέδιο και μετά βλέπουμε τι θα γίνει. Η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου παραμένει το πλαίσιο, τόνισε και ορίζει τι πρέπει και τι δεν πρέπει να γίνει.
Μοσκοβισί: Έχουμε μια μέθοδο, όχι τέλεια αλλά ποιο δημιουργική
Μετά τη Ρίγα έγινε πρόοδος. Εχουμε μια μέθοδο, όχι τέλεια αλλά ποιο δημιουργική, δήλωσε ο Πιέρ Μοσκοβισί.
Εχουμε πρόοδο σε ότι αφορά την στρατηγική σε τομείς όπως ο ΦΠΑ, η ανεξαρτησία της φορολογικής αρχής και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Δεν πρέπει να υποτιμάται η πρόοδος, αν και υπάρχουν σημαντικά θέματα που πρέπει να λυθούν πριν συμφωνήσουμε. Σε αυτά ανήκουν τα εργασιακά και το ασφαλιστικό, όπως είπε. Για αυτά θα πρέπει η Ελλάδα να κάνει εναλλακτικές προτάσεις, σημείωσε.
«Η Κομισιόν θέλει την καλύτερη προστασία των εργαζομένων στην Ελλάδα, αλλά αυτό χρειάζεται συγκεκριμένα μόνιμα μέτρα», τόνισε.
Πρέπει τώρα να προχωρήσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Πρέπει να έχουμε συμφωνία πολύ πριν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα στα τέλη Ιουνίου.
Ρεγκλινκ: Ο χρόνος μετρά αντίστροφα
Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινκ επίσης χαιρέτισε την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι τα χρονικά περιθώρια δεν είναι μεγάλα.
Υπενθύμιζε ότι ο EFSF έχει συμφωνήσει να επεκτείνει το τρέχον πρόγραμμα μέχρι το τέλος του Ιουνίου. «Άρα δεν μένει πολύ καιρός. Θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε αποτελεσματικά αυτό το χρονικό διάστημα και αυτό περιλαμβάνει και τις εθνικές διαδικασίες».
Σημείωσε ότι αν όλα πάνε καλά τα διαθέσιμα κεφάλαια προς την Ελλάδα περιλαμβάνουν: μια τελευταία δόση ύψους 1,8 δισ. ευρώ, 1,9 δισ. ευρώ από τα έσοδα του προηγούμενου προγράμματος αγορών ομολόγων της ΕΚΤ (Securities Markets Programme – SMP) καθώς και 10,9 δισ. ευρώ διαθέσιμα κεφάλαια που προορίζονται για ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών εάν χρειαστεί.
Ανακοίνωσε παράλληλα ότι η Ελλάδα έκανε σήμερα μια μικρή πληρωμή προς το EFSF ενός ποσού €210.000, σημειώνοντας ότι είναι σημαντικό το γεγονός ότι η Ελλάδα συνεχίζει να καταβάλει κανονικά τις πληρωμές της. «Είναι ένα μικρό ποσό, αλλά η αποτυχία να καταβάλει ένα μικρό ποσό θα είχε το ίδιο αποτέλεσμα όπως ένα μεγάλο ποσό», υπογράμμισε.
Γ. Βαρουφάκης: Κάναμε πολλούς συμβιβασμούς αλλά δεν φτάσαμε σε συμφωνία
Τους περασμένους μήνες η κυβέρνηση πασχίζει για μια λυτρωτική συμφωνία, δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης
Η κυβέρνηση παλεύει να βρει κοινό τόπο μεταξύ του Μνημονίου και του μεταμνημονιακού προγράμματος που ενέκρινε ο λαός στις εκλογές. Δεν είναι εύκολο γιατί υπάρχουν πολιτικές διαφορές.
Κάναμε πολλούς συμβιβασμούς αλλά δυστυχώς δεν φτάσαμε ακόμα σε συμφωνία. Το σημερινό Eurogroup έγινε σε καλό κλίμα και διαψεύστηκαν όσα γράφτηκαν για την προηγούμενη συνεδρίαση.
Η συμφωνία είναι πιο κοντά και ψάχνουμε με τους εταίρους για τη λύση σε πολύ καλό κλίμα.
http://lykavitos.gr/

Read more...

Το Μαξίμου για την απόφαση του Eurogroup...




Κυβερνητικό Συμβούλιο αύριο το μεσημέρι...
"Η απόφαση του Eurogroup ήταν η αναμενόμενη από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης. Κατέγραψε...
την ικανοποίηση των εταίρων για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις διαπραγματεύσεις. Αυτή η πρόοδος οφείλεται στο γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει επιδείξει την απαιτούμενη πολιτική βούληση να υπάρξει μία αμοιβαία επωφελής συμφωνία στο πλαίσιο της απόφασης της 20ης Φεβρουαρίου", αναφέρουν κυβερνητικές πηγές σε ανεπίσημη ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους, σχετικά με τη  δήλωση προόδου στο σημερινό Eurogroup. 
Ωστόσο, προειδοποιούν ότι "στην κρίσιμη αυτή καμπή των διαπραγματεύσεων όλοι αντιλαμβάνονται ότι ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος ούτε της Ελλάδας, ούτε της Ευρωζώνης, ούτε και των πιστωτών. Επομένως η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί απαραίτητο στοιχείο την επιτάχυνση της διαδικασίας ώστε να βρεθεί κοινό έδαφος ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους θεσμούς, με σεβασμό τόσο στους κανόνες της Ευρωζώνης όσο και στη Δημοκρατία στην Ευρώπη", τονίζεται με νόημα. "Το γεγονός ότι πλέον έχουν μείνει σχετικά λίγα ζητήματα ανοιχτά και η αναγνώριση ότι απαιτείται χρόνος και προσπάθεια για να κλείσουν είναι καλοδεχούμενο από την ελληνική κυβέρνηση. Χρειάζεται, όμως, αμοιβαία προσπάθεια, χωρίς ιδεοληψίες, δογματισμούς και εμμονές για να υπάρξει συμφωνία σε αυτά τα ζητήματα", επισημαίνεται.  "Η ελληνική κυβέρνηση θα λάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες στο επόμενο χρονικό διάστημα για να επιτευχθεί αυτή η συμφωνία, δεσμευμένη πάντοτε από τη λαϊκή εντολή", καταλήγουν οι ίδιες πηγές.

Κυβερνητικό Συμβούλιο αύριο το μεσημέρι

Συνεδριάζει αύριο το Κυβερνητικό Συμβούλιο, στη βουλή στις 14:00, όπως ανακοινώθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου.

Στη νέα συνεδρίαση, που έρχεται μία μόλις μέρα μετά την προηγούμενη, πολύωρη της Κυριακής, αναμένεται να συζητηθούν τα νέα δεδομένα, μετά το Eurogroup. 

Read more...

Μοσκοβισί: Υπάρχουν ακόμη μεγάλες αποκλίσεις στις μεταρρυθμίσεις...


... για το ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό.
Πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία πριν το τέλος Ιουνίου...
«Σε σχέση με το τελευταίο Eurogroup που πραγματοποιήθηκε στη Ρίγα έχει υπάρξει πρόοδος. Είχαμε εποικοδομητικές συζητήσεις με την ελληνική πλευρά για την μεταρρύθμιση του ΦΠΑ. Οι ελληνικές αρχές έχουν ζητήσει...

να υπάρξει μία ανεξάρτητη αρχή για την είσπραξη των εσόδων, ενώ στο τραπέζι είναι και τα κόκκινα δάνεια», ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου ο Πιέρ Μοσκοβισί. Kαι πρόσθεσε, πως, δεν υπάρχει χρόνος και πρέπει να υπάρξει σύντομα συμφωνία.

«Υπάρχουν ακόμη μεγάλες αποκλίσεις στις μεταρρυθμίσεις για το ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό. Η κυβέρνηση της Ελλάδας έχει δηλώσει ότι κάποια θέματα δεν τα δέχεται, αλλά θα πρέπει να παρουσιάσει εναλλακτικές λύσεις. Θεωρούμε ότι με αποφασιστικότητα θα περάσουμε στα επόμενα επίπεδα, ώστε να φτάσουμε σε συμφωνία.Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία πριν το τέλος Ιουνίου», κατέληξε...



Read more...

Ντάισελμπλουμ: Χρειάζεται κι άλλος χρόνος...



Ολόκληρη η ανακοίνωση του Eurogroup...
«Η Ελλάδα είναι στο κέντρο ενδιαφέροντος. Ενημερωθήκαμε από τους θεσμούς για τις συνομιλίες. Αναγνωρίζουμε το...
γεγονός οτι οι συζητήσεις έχουν προχωρήσει σε σχέση με την τελευταία μας συνάντηση. Οι συζητήσεις πλέον είναι πιο αποτελεσματικές. Χρειάζεται, ωστόσο, κι άλλος χρόνος για να φτάσουμε σε μια λύση. Παράλληλα, χαιρετίζουμε την πρόθεση των Ελληνικών Αρχών να επιταχύνει τις διαδικασίες ώστε να έχουμε εν ευθέτω χρόνο ένα αποτέλεσμα. Η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου παραμένει το σημείο αναφορά. Θα περιμένουμε μέχρι να μας πουν οι θεσμοί ότι όλα είναι έτοιμα για να προχωρήσουμε», ανέφερε ο Γερούν Ντάισελμπλούμ κατά την συνέντευξη Τυπου, αμέσως μετά το πέρας του Eurogroup.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Eurogroup:

«Το Eurogroup σήμερα κατέγραψε την κατάσταση των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και τους θεσμούς.
Καλωσορίσαμε την πρόοδο που έχει μέχρι στιγμής επιτευχθεί.
Επισημαίνουμε ότι η αναδιοργάνωση και η βελτίωση των διαδικασιών κατέστησε δυνατή την επίσπευση και συνέδραμε σε μία πιο ουσιώδη συνομιλία.
Την ίδια ώρα, αναγνωρίζουμε ότι χρειάζονται περισσότερος χρόνος και προσπάθεια ώστε να γεφυρωθούν τα κενά στα ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά.
Επομένως, καλωσορίζουμε την πρόθεση των ελληνικών αρχών να επισπεύσουν το έργο τους με τους θεσμούς, με την προοπτική να επιτευχθεί μία επιτυχής κατάληξη της αξιολόγησης εν ευθέτω χρόνω. 


Το Eurogroup επανέλαβε ότι η δήλωση της 20ής Φεβρουαρίου παραμένει το ισχύον πλαίσιο για τις διαπραγματεύσεις. Από την στιγμή που οι θεσμοί καταλήξουν σε συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο για την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης, το Eurogroup θα αποφασίσει για την πιθανή αποδέσμευση των εναπομεινουσών δόσεων της τρέχουσας συμφωνίας»...

Read more...

Κρατούμενος απόστρατος αξιωματικός του στρατού για μίζες...


Μια άλλη πολιτική δικαιωμάτωνΠροσωρινά κρατούμενος κρίθηκε σήμερα μετά την απολογία του στον ανακριτή κατά της διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή, ο...
απόστρατος αξιωματικός του Στρατού, στους τραπεζικούς λογαριασμούς του οποίου βρέθηκαν εμβάσματα 3.000.000 ευρώ που προέρχονται από μίζες για εξοπλιστικά προγράμματα, και συγκεκριμένα για την προμήθεια των αρμάτων μάχης Λέοπαρντ.

Πρόκειται για τον συνταγματάρχη ε.α. Παναγιώτη Κατσή, ο οποίος από το 2004 ώς το 2006 υπηρέτησε στη Διεύθυνση Εξοπλισμών, καθώς ανήκε στο επιτελείο του εισαγγελέα Γιώργου Ζορμπά που διετέλεσε γενικός διευθυντής Εξοπλισμών.

Ο πρώην στρατιωτικός συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη μετά την έκδοση εντάλματος συλλήψεως σε βάρος του, όταν οι δικαστικές αρχές εντόπισαν εμβάσματα από το 2003 ώς το 2011 (ακόμα και όταν ήταν εν ενεργεία, δηλαδή μέχρι το 2007) συνολικού ύψους 3.000.000 ευρώ. Ο κατηγορούμενος είναι πρώην συνεργάτης του έμπορου όπλων Παναγιώτη Ευσταθίου, εκπροσώπου των εταιρειών στη χώρα μας Rheinmetall και Atlas, και τα εμβάσματα βρέθηκαν μέσω τραπεζικού λογαριασμού του Ευσταθίου από στοιχεία που ήρθαν στην ανάκριση κατόπιν αιτήματος δικαστικής συνδρομής στην Ελβετία.

Τα εμβάσματα αφορούν σύμβαση του 2003 για την προμήθεια των αρμάτων μάχης Λέοπαρντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο απόστρατος φέρεται σήμερα να ισχυρίστηκε στον ανακριτή ότι τα 2 εκατομμύρια ανήκουν στον Παν. Ευσταθίου κάτι που και ο ίδιος ο Ευσταθίου επιβεβαίωσε με δήλωσή του στον ανακριτή. Σε ότι αφορά στο υπόλοιπο ποσό ο Παναγιώτης Κατσής υποστήριξε ότι του τα έδωσε ο Ευσταθίου προκειμένου να τον στηρίξει οικονομικά καθώς εκείνο το διάστημα αντιμετώπιζε οικονομικά πρόβλημα. Να σημειωθεί ότι ο κατηγορούνενός φέρεται να είπε ακόμα στον ανακριτή ότι διατηρούσε εδώ και χρόνια φιλικούς δεσμούς με τον Ευσταθίου...
Μαρία Δήμα
efsyn.gr

Read more...

Δόθηκε εντολή πληρωμής της αυριανής δόσης του ΔΝΤ...


Δόθηκε εντολή πληρωμής της αυριανής δόσης του ΔΝΤΕντολή πληρωμής αύριο Τρίτη της δόσης των 750 εκατ. ευρώ προς το...
ΔΝΤ δόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές του υπουργείου...
avgi.gr

Read more...

Κίνημα: Ουδέποτε ο Σόιμπλε είχε "συμβουλεύσει" τον Γιώργο Παπανδρέου ...


petalotis...να κάνει δημοψήφισμα...
Ουδέποτε ο Σόιμπλε είχε "συμβουλεύσει" τον Γιώργο Παπανδρέου να κάνει δημοψήφισμα, τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Πεταλωτής.

"Η αλήθεια είναι ότι...
ο Γιώργος Παπανδρέου είχε ενημερώσει ακόμη από το καλοκαίρι του 2011 κάποιους από τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το ενδεχόμενο αυτό, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει κατ' επανάληψη. Το καλύτερο που είχε να κάνει τότε ο κ. Σόιμπλε, αν πράγματι ήταν υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος, θα ήταν να πείσει μερικούς από τους εταίρους μας ότι η Δημοκρατία δεν λειτουργεί όπως βολεύει τον καθένα. Έχει κανόνες και αρχές", σημειώνει ο κ. Πεταλωτής.

Αναφερόμενος στις διακηρύξεις κυβερνητικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ περί δημοψηφίσματος σήμερα, κάνει λόγο για όψιμους υπερασπιστές.

"Μόνον, που όταν προτάθηκε από τον Γιώργο Παπανδρέου είτε ποιούσαν τη νήσσαν, είτε μιλούσαν για αντιδημοκρατικές επιλογές και για κινήσεις εντυπωσιασμού, καλλιεργώντας κλίμα εθνικού διχασμού.Τώρα βέβαια αναρωτιούνται αν υπάρχει κάτι πιο δημοκρατικό",  σημειώνει ο εκπρόσωπος του Κινήματος.

"Το σίγουρο είναι ότι η διακυβέρνηση του τόπου απαιτεί παρρησία και ανάληψη ευθύνης, προτού να ερωτηθεί ο λαός. Και εν προκειμένω, απαιτείται διαπραγμάτευση και κατάληξη - συμφωνία πριν από οτιδήποτε άλλο.Η αυθεντική έκφραση του λαού δεν μπορεί να καλύπτεται από φόβο αλλά ούτε και να αποτελεί άλλοθι ανικανότητας. Πρέπει όλοι να αναλάβουν την ευθύνη τους, να πάρουν θέση. Η ευθύνη και η θέση όμως έχουν κόστος. Η μεταβίβασης τους αποτελεί φυγομαχία", υποστηρίζει ο κ. Πεταλωτής...
matrix24.gr

Read more...

Τσίπρας και Μέρκελ βγάζουν… αρχηγό στη ΝΔ...



Ο Καραμανλής επιμένει να σιωπά, οι δελφίνοι εξακολουθούν να αδυνατούν και η επόμενη μέρα στη Νέα Δημοκρατία μοιάζει καταδικασμένη να περάσει μέσα από τις… επιλογές Τσίπρα.

Με το σύνδρομο «προσωπικής δικαίωσης» του Αντώνη Σαμαρά να καθηλώνει κάθε...
προοπτική, πολιτικής και δημοσκοπικής ανάκαμψης στη Νέα Δημοκρατία και με το γαλάζιο στράτευμα διχασμένο επί της αντιπολιτευτικής τακτικής, η ενδεχόμενη συμφωνία της κυβέρνησης με τους πιστωτές γίνεται πλέον θρυαλλίδα των εξελίξεων και της επόμενης μέρας στην κεντροδεξιά.

Η υπερψήφισης ή μη από τη ΝΔ της, πιθανής πια, συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και πιστωτών θεωρείται δεδομένο ότι θα αποτελέσει και το σύνθημα για την τελική αναμέτρηση μεταξύ του «μπλοκ Σαμαρά» και των, ετερόκλητων, ομάδων αμφισβήτησής του.

Μια ενδεχόμενη απόφαση Σαμαρά να μην ψηφιστεί η συμφωνία, όπως δείχνουν όλα τα μηνύματα, μπορεί να γίνει ο καταλύτης για αποφάσεις ρήξης με δρομολόγηση των διαδικασιών συνεδρίου και, συντεταγμένη πλέον, αμφισβήτηση της ηγεσίας.

Ήδη, βαρόνοι, δελφίνοι και κορυφαία στελέχη ζητούν σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για να αποτιμηθούν εκεί οι εξελίξεις στην Ευρώπη, το «θερμό επεισόδιο» Ντόρας Μπακογιάννη και Δημήτρη Σταμάτη στη Βουλή είναι αποκαλυπτικό του κλίματος, ενώ στη γραμμή της έναρξης των διαδικασιών προς το συνέδριο συντάσσονται, πλην της κυρίας Μπακογιάννη, και οι Νίκος Δένδιας, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Βασίλης Κικίλιας, Όλγα Κεφαλογιάννη και Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Μια συμφωνία της κυβέρνησης αυτονοήτως σηματοδοτεί συνέδριο και εξελίξεις στον χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης»… «Χρειάζεται επειγόντως όχι απλό επικοινωνιακό λίφτινγκ αλλά πολιτική ανακυτάρωση», ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του Ευριπίδη Στυλιανίδη το Σαββατοκύριακο στην εφημερίδα «Αγορά», ενώ και η Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε ξανά, στην «Εφημερίδα των Συντακτών» για «ανοιχτό συνέδριο που θα καθορίσει την πορεία της παράταξης στο μέλλον.

Σ’ αυτό το κλίμα, το ενδιαφέρον πολλών στελεχών της ΝΔ κεντρίζει και η επαναδραστηριοποίηση του «Συνδέσμου 74», μια κίνηση «βετεράνων» της γαλάζιας παράταξης, με μακρά θητεία και πορεία στο κόμμα – μια πορεία που για πολλούς εξ αυτών μετρά ήδη έως και 40 χρόνια.

Τα στελέχη του «Συνδέσμου 74» κινούνται έντονα και ανακοίνωσαν ήδη ότι πραγματοποιούν εκδήλωση τη Δευτέρα 18 Μαΐου, στο Θέατρο Χατζηχρήστου, ώστε να ξεκινήσει η συζήτηση για την επόμενη μέρα στον χώρο της κεντροδεξιάς:

«Τώρα που η αγωνία για την τύχη της πατρίδας μας κορυφώνεται, δεν επιτρέπεται όλοι εμείς που από το 1974 και μετά δώσαμε πολλούς και δύσκολους αγώνες να μείνουμε σιωπηλοί και άπραγοι. Πρέπει να ξαναβρεθούμε τώρα στα δύσκολα, να διατυπώσουμε τις προτάσεις μας, και να κάνουμε δημόσια γνωστές τις αποφάσεις μας», τονίζουν στην ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Δεν θεωρείται τυχαίο, δε, ότι την ανακοίνωση αυτή ανέβασε στο Facebook στηρίζοντας την κίνηση και ο – καραμανλικός μεν, εξωκοινοβουλευτικός δε -  Ευάγγελος Αντώναρος.
Ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής, πάντως, επιμένει στην γραμμή της… σιωπής και της ουδετερότητας αποκρούοντας κάθε αίτημα να παρέμβει δίνοντας το σύνθημα για αλλαγή ηγεσίας.

Η εν λόγω σιωπή, κατά βουλευτές της ΝΔ, ενθαρρύνει τον Αντώνη Σαμαρά να επιμένει στην στρατηγική της «δικαίωσης» και να ακούει θετικά εισηγήσεις για ακόμη πιο σκληρή αντιπολίτευση κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τις εισηγήσεις αυτές η σκληρή αντιπολίτευση θα αναδείξει τις παλινδρομήσεις της κυβέρνησης, θα την φθείρει δημοσκοπικά και θα ανοίξει τον δρόμο για την πολιτική και προσωπική δικαίωση Σαμαρά. Από την εν λόγω λογική προκύπτει και η έως τώρα, αρκούντως αντιφατική, πολιτική στάση του αρχηγού της ΝΔ, που αφ’ ενός καλεί την κυβέρνηση να «τα βρει με την Ευρώπη» και αφ’ ετέρου καταγγέλλει ότι έρχεται «τρίτο Μνημόνιο με μέτρα 14 φορές χειρότερα από το e-mail Χαρδούβελη». Όσο για το εάν η ΝΔ θα στηρίξει ή όχι εν τέλει την πιθανή συμφωνία με τους πιστωτές, ο Αντώνης Σαμαράς επιφυλάσσεται «να δει τα τελικά κείμενα».

Εάν οι επιφυλάξεις του, πάντως, δεν αρθούν, οι εξελίξεις στον χώρο της κεντροδεξιάς διαγράφονται ταχύτατες. «Όσοι κάνουν τέτοιου τύπου αναλύσεις στη Συγγρού διαβάζουν ανάποδα τις δημοσκοπήσεις. Για ποια φθορά της κυβέρνησης μιλάμε με τη ΝΔ καθηλωμένη στο 20% και τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται με τουλάχιστον 15 μονάδες;», λέει χαρακτηριστικά γαλάζιος βουλευτής. Και προσθέτει με νόημα ότι «η πόρτα της εξόδου είναι ανοιχτή. Εάν επιμείνει ο Σαμαράς να μην τη διαβαίνει, μπορεί να την διαβούν άλλοι…»


Read more...

Ντάισελμπλουμ: Το δημοψήφισμα θα το αποφασίσουν οι Ελληνες πολιτικοί...


Ντάισελμπλουμ: Το δημοψήφισμα θα το αποφασίσουν οι έλληνες πολιτικοίΔεν υπάρχει Plan B για την Ελλάδα...
Δεν θα έχουμε τελική συμφωνία σήμερα στο Eurogroup,  επανέλαβε ο Γερούν Ντάισλεμπλουμ προσερχόμενος στην συνεδρίαση. 

"Η ΕΚΤ είναι ανεξάρτητη, δεν περιμένει το...

Eurogroup για να λάβει αποφάσεις και δεν υπάρχει Plan B για την Ελλάδα", διευκρίνισε στις δηλώσεις του, ενώ εξήγησε ότι στη συνεδρίαση αφορά στο τι πρόοδος έχει γίνει στις διαπραγματεύσεις.

Σχετικά με τα σενάρια για το δημοψηφίσμα , τόνισε ότι αυτό είναι απόφαση των Eλλήνων πολιτικών. 


newpost.gr

Read more...

Σουλτς: Οικονομική βοήθεια, μόνο με συγκεκριμένες προτάσεις...


Σουλτς: Οι Έλληνες πρέπει να είναι επιτέλους σαφείς και συγκεκριμένοι - ΒΙΝΤΕΟ ...από την Ελληνική πλευρά.
ΒΙΝΤΕΟ...
Προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup,  ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, είπε μεταξύ άλλων, ότι "οι Έλληνες πρέπει επιτέλους να είναι σαφείς και συγκεκριμένοι εάν θέλουν οικονομική βοήθεια".

"Η...
ελληνική κυβέρνηση πρέπει να τηρήσει τις υποχρεώσεις της. Εδώ και εβδομάδες περιμένουμε μια συγκεκριμένη πρόταση" τόνισε επίσης.

Δείτε το βίντεο :

Read more...

Ανοιχτός ο Σκουρλέτης σε εκλογές, ή δημοψήφισμα...


Ανοιχτός ο Σκουρλέτης σε εκλογές ή δημοψήφισμαHXHTIKO...
«Εγώ είμαι από αυτούς που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θεωρώ ότι δεν θα πρέπει να αποκλείεται η κάποιας μορφής προσφυγή στις κάλπες. Είτε αυτό είναι δημοψήφισμα είτε είναι εκλογές» ανέφερε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM 97,8 ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης, και συμπλήρωσε:

«Αλλά επαναλαμβάνω ότι... θα πρέπει να το εκτιμήσει κάποιος, αφού δούμε το αποτέλεσμα της συμφωνίας ή της μη συμφωνίας. Δεν μπορούμε εκ των προτέρων να το πούμε».

Ερωτηθείς σχετικά με το αν έχουμε τα χρήματα να πληρώσουμε τη δόση στο ΔΝΤ αύριο Τρίτη, ο κ. Σκουρλέτης απάντησε:

«Είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Οικονομικών. Αλλά, εγώ θα προσπεράσω και θα σας πω κάτι άλλο:

Τα δίνουμε τα λεφτά αύριο, συμφωνία θα έχουμε; Θα μπορούμε να δώσουμε μεθαύριο κάτι άλλο, μια άλλη μας υποχρέωση; Δεν μπορεί να γίνεται αυτό συνέχεια.

Χάσαμε τρεις μήνες με αυτήν την παρελκυστική τακτική των δανειστών. Ενδεχομένως, να ήταν ένα μέρος σχεδίου τους, εμείς να αποπληρώνουμε -και είναι παγκόσμιο φαινόμενο- από τον Αύγουστο, αυτή η χώρα, χωρίς να έχει δανειστεί ευρώ τσακιστό. Έχει αποπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό και καταλαβαίνετε πως αυτό φτάνει τα όριά του κάποια στιγμή».

Ακούστε το ηχητικό, ΕΔΩ...

πηγη enikos.gr

Read more...

Αύριο στην Αττική Στάσεις εργασίας σε τρόλεϊ, τραμ, μετρό και ηλεκτρικό


Από τις 11:00 έως τις 15:00 θα μείνει χωρίς τρόλεϊ θα μείνει η Αττική, λόγω της στάσης εργασίας που αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, ενώ τα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, ηλεκτρικός και τραμ) δεν θα κινούνται έως τις 08:00 το πρωί.
metroley
Τα αιτήματα των εργαζομένων ΗΛΠΑΠ μεταξύ άλλων είναι: προσλήψεις προσωπικού, επιστροφή των εσωτερικών μετατάξεων και αποσπάσεων, χρηματοδότηση του οργανισμού, αγορά ανταλλακτικών και ελαστικών, δωρεάν μετακίνηση ανέργων, μείωση του εισιτηρίου, φθηνές ασφαλείς και αξιόπιστες συγκοινωνίες, όχι στην συρρίκνωση και απαξίωση του συγκοινωνιακού έργου και συνεργασία με όλους τους φορείς, Τροχαία και ΟΑΣΑ για την καλύτερη εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου.
Στάση εργασίας και στα μέσα σταθερής τροχιάς
Υπενθυμίζεται ότι ακινητοποιημένα θα είναι αύριο από την έναρξη της βάρδιας έως και τις 08:00 το πρωί ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, μετρό και τραμ, λόγω της νέας προειδοποιητικής στάσης εργασίας που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι.
Τα σωματεία εργαζομένων στα τρία μέσα σταθερής τροχιάς με κοινή ανακοίνωσή τους ζητούν, όσον αφορά τη ΣΤΑΣΥ, να «σταματήσει η διαχείριση "του τίποτα", να στελεχωθεί ο φορέας από τακτικό προσωπικό, να πάψουν οι τοποθετήσεις επίλεκτων και να οργανωθεί η κοινωνική πολιτική για τη μετακίνηση των αδύναμων και ευπαθών ομάδων».
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Έπαιξε με τη φωτιά ο Πανιώνιος Έπεσε στη Football League o Λεβαδειακός


Ο Λεβαδειακός είναι η ομάδα που θα ακολουθήσει τη Νίκη Βόλου, τον ΟΦΗ και τον Εργοτέλη στη Football League. Παρά τη νίκη του στο Παγκρήτιο επί του αδιάφορου Εργοτέλη, στα άλλα αποτελέσματα δεν ήρθε αυτό που ήθελε και τελικά υποβιβάστηκε.
superleague1
Αντίθετα, ο Πανιώνιος έφτασε στο χείλος του γκρεμού, αλλά σώθηκε την ύστατη στιγμή. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης έμεινε στο 0-0 με τον ΠΑΟΚ, αλλά ήταν αρκετό για να εξασφαλίσει και του χρόνου την παρουσία της στη Super League.
Το γκολ του Φράνκο Χάρα στο 87ο λεπτό δεν επέτρεψε στον Πλατανιά να νικήσει τον Ολυμπιακό, ωστόσο το τελικό 1-1 τον κράτησε στη Super League για τέταρτη συνεχόμενη σεζόν.
Στη Λεωφόρο, ο Παναθηναϊκός νίκησε εύκολα 3-1 τον αξιόμαχο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος τερμάτισε 6ος και δεν εξασφάλισε θέση στα πλέι οφ (έτσι κι αλλιώς δεν θα έπαιζε, αφού δεν πήρε άδεια). Ο Παναθηναϊκός ξεκινά -όπως και ο ΠΑΟΚ- με 2 βαθμούς το μίνι πρωτάθλημα της Super League.
Τέλος καλό, όλα καλά για την Καλλονή, η οποία απέσπασε ισοπαλία 1-1 με αντίπαλο τον Ατρόμητο για την 34η και τελευταία αγωνιστική της Super League και διασφάλισε την 3η σερί παρουσία της στα «μεγάλα σαλόνια».
Νίκη ήθελε, νίκη πήρε ο Πανθρακικός στο γειτονικό ντέρμπι με την Ξάνθη. Η ομάδα του Χοσέ Μανούελ Ρόκα σκόραρε δύο φορές στο πρώτο ημίχρονο και χάρη στο 2-0 εξασφάλισε την παραμονή της στην κατηγορία με τρεις νίκες στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια.
Ο Αστέρας «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης με την Κέρκυρα, επικρατώντας τελικά με 2-0 και ολοκλήρωσε αήττητος το πρωτάθλημα στο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.
Τέλος, στο, πλέον, αδιάφορο ματς της 34ης αγωνιστικής ο Παναιτωλικός επικράτησε 2-0 της Βέροιας με γκολ των Νικολάς Μαρτίνες και Έρικ Μορένο, καταλαμβάνοντας την έβδομη θέση της Super League.
Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 34ης αγωνιστικής:
Πανθρακικός-Ξάνθη 2-0
Εργοτέλης-Λεβαδειακός 0-2
Πλατανιάς-Ολυμπιακός 1-1
Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 0-0
Παναιτωλικός-Βέροια 2-0
Καλλονή-Ατρόμητος 1-1
Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1
Αστέρας Τρ.-Κέρκυρα 2-0
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Ανύπαρκτο κράτος: Αντιεξουσιαστές εισέβαλλαν ανενόχλητοι στα γραφεία της Siemens στο Μαρούσι


siemens-708_1
Εισβολή στα γραφεία της Siemens στο Μαρούσι έκαναν νωρίς το μεσημέρι άγνωστοι που πληροφορίες τους θέλουν να προέρχονται από τον αντιεξουσιαστικό χώρο.
Αν και μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι της εισβολής, ωστόσο σε πανό που έχουν αναρτήσει στην είσοδο του κτιρίου αναφέρεται το σύνθημα: «Καμία διαπραγμάτευση με το διεθνές κεφάλαιο».
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για την ίδια ομάδα που είχε μπει στο προαύλιο της Βουλής, φτάνοντας μέχρι το περιστύλιο, όπου σήκωσε πανό υπέρ των αιτημάτων των απεργών πείνας που είχαν καταδικαστεί για τρομοκρατία.
«Η κατάληψη εντάσσεται στην προπαγάνδιση της πορείας ενάντια στο κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό που έχει καλεστεί το Σάββατο 23/05 στις 12:00», σύμφωνα με τον ιστότοπο Indymedia.
http://lykavitos.gr/

Read more...

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει το λαό συνένοχο...



...στα αντιλαϊκά σχέδια...
Για «ψευτολεονταρισμούς» κατηγορεί την κυβέρνηση το ΚΚΕ, σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ σχετικά με τις διαπραγματεύσεις και τη συνεδρίαση του Eurogroup.
Όπως...

αναφέρει «ενώ η κυβέρνηση ετοιμάζεται να υπογράψει τη νέα συμφωνία – μνημόνιο, με ψευτολεονταρισμούς της τελευταίας στιγμής και με δηλώσεις για πιθανό δημοψήφισμα, προσπαθεί να πλασάρει στο λαό τα νέα σκληρά μέτρα ως επιτυχία της διαπραγμάτευσης και να τον κάνει συνένοχο στα αντιλαϊκά σχέδια».

- See more at: http://left.gr/news/kke-i-kyvernisi-prospathei-na-kanei-lao-synenoho-sta-antilaika-shedia#sthash.lYOPuobC.dpuf

Read more...

Και ο Λοβέρδος θέλει να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ...




Ετοιμος να δηλώσει υποψήφιος για την ανάληψη της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε σήμερα στον ΒΗΜΑ FM, ο Ανδρέας Λοβέρδος.

O βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι είναι πρόθυμος να ...
διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στο επικείμενο συνέδριο του Κινήματος, στις αρχές Ιουνίου.

«Είμαι έτοιμος να καταθέσω υποψηφιότητα, αλλά πρέπει να περιμένουμε στο συνέδριο, για να συμπληρωθούν οι τουλάχιστον 240 υπογραφές συνέδρων που απαιτούνται» σημείωσε.

Η εκλογή του διαδόχου του Ευάγγελου Βενιζέλου έχει προγραμματιστεί για τις 14 Ιουνίου, μία εβδομάδα μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του συνεδρίου (5, 6 και 7 Ιουνίου).

Read more...

Παρασκευόπουλος: Τον Σεπτέμβριο αλλαγή αίθουσας στη δίκη της Χ.Α. ...




ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Με τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Νίκο Παρασκευόπουλο συναντήθηκε αντιπροσωπεία των φορέων του Κορυδαλλού προκειμένου να συζητήσουν για το θέμα της μεταφοράς του χώρου διεξαγωγής της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Στις...
10.00 η αντιπροσωπεία, στην οποία συμμετέχουν ο δήμαρχος Κορυδαλλού κ. Σταύρος Κασιμάτης και ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γ. Γαβρίλης ξεκίνησε από τον Κορυδαλλο, προκειμένου να μεταβεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης συνοδευόμενη από τρία πούλμαν με μαθητές και κατοίκους της περιοχής. Στην αντιπροσωπεία συμμετέχουν επίσης οι βουλευτές Εύη Καρακώστα και Νίνα Κασιμάτη του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Ορφανός από το Ποτάμι και η Διαμαντώ Μανωλάκου από το ΚΚΕ.

Στις 11.15 η αντιπροσωπεία έγινε δεκτή από τον υπουργό, ενώ έξω από το υπουργείο διαδηλώνουν περίπου 50 άτομα με πανό που γρλάφει: «Οχι στον Κορυδαλλό η δίκη της ΧΑ».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παρασκευόπουλος δεσμεύτηκε ότι η δίκη θα μεταφερθεί στο Εφετείο τον προσεχή Σεπτέμβριο αφού πρώτα διαμορφωθεί κατάλληλα μια αίθουσα.

Σε ανακοίνωση που προηγήθηκε της συνάντησης ο δήμος Κορυδαλλού χαρακτηρίζει ως απαράδεκτη και κατώτερη των περιστάσεων την ανακοίνωση του υπουργού κ. Παρασκευόπουλου που εκδόθηκε την Πέμπτη και παράλληλα ο κ. Κασιμάτης σημειώνει ότι ο υπουργός εξακολουθεί την τακτική του Πόντιου Πιλάτου.

«Στο δικαστήριο αποδείχθηκε περίτρανα, ότι η ευθύνη αλλαγής χώρου ανήκει στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Και τονίζεται ότι «όμως, ο υπουργός, αντί να αξιοποιήσει άμεσα την ξεκάθαρη δήλωση του Δικαστηρίου και τη δυνατότητα που του έδωσε, συνεχίζει την ίδια τακτική.  Συμβάλλει στην καθυστέρηση της δίκης και κωλυσιεργεί την υπόθεση επίλυσης του ζητήματος της μεταφοράς της αίθουσας, ενώ τόσο ο ίδιος, όσο και άλλοι εμπλεκόμενοι υπουργοί, όλοι οι βουλευτές της Β΄ Πειραιά, η πολιτική αγωγή, δημοσιογράφοι, μαζικοί φορείς αναγνωρίζουν ότι το αίτημα είναι δίκαιο».

Για τον δήμο Κορυδαλλού  ευθύνη έχει πλέον συνολικά η κυβέρνηση και ζητά για μια ακόμα φορά, την παρέμβαση του Πρωθυπουργού, ο οποίος άμεσα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία, ώστε να ορισθεί νέα κατάλληλη αίθουσα για τη διεξαγωγή της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Ανακοίνωση του υπουργείου 

«Παρέμβαση στη ροή της δίκης θα συνιστούσε απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης για αλλαγή της αίθουσας», εκτιμάει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Δικαιοσύνης. Προσθέτει ότι «υπάρχει έλλειψη άμεσα διαθέσιμου χώρου μετά την απόφαση του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Εφετείου Αθηνών». 

Εκτιμάει επίσης το υπουργείο ότι μια παρόμοια απόφαση θα «οδηγούσε και σε αναβολή ή διακοπή της δίκη». Και αναφέρει: «Εάν η ίδια η Δικαιοσύνη κρίνει ότι υπάρχει διαρκής αντικειμενική αδυναμία διεξαγωγής συνεδριάσεων του δικαστηρίου ο υπουργός κατά το νόμο ύστερα από αίτηση του διευθύνοντος τη δίκη δικαστή θα έχει την ευθύνη να εξεύρει μια λύση που θα χρειαστεί πάντως κάποιο χρόνο».

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής: 

«Είναι γνωστό το πρόβλημα το οποίο δημιουργεί η διεξαγωγή, για λόγους ανάγκης, της δίκης μελών της Χρυσής Αυγής σε αίθουσα του Καταστήματος Κράτησης Γυναικών Κορυδαλλού.

»Μια απόφαση του Υπουργού για αλλαγή αίθουσας, ενόψει της έλλειψης μάλιστα άλλου άμεσα διαθέσιμου χώρου μετά την απόφαση του Τριμελούς Συμβούλιου Διοίκησης του Εφετείου Αθηνών, θα οδηγούσε εκ των πραγμάτων σε αναβολή ή διακοπή της διεξαγόμενης δίκης.

»Αυτό θα συνιστούσε μια παρέμβαση στη ροή της απονομής της Δικαιοσύνης. Εάν η ίδια η Δικαιοσύνη κρίνει ότι υπάρχει διαρκής αντικειμενική αδυναμία διεξαγωγής συνεδριάσεων του δικαστηρίου, ο Υπουργός κατά το νόμο, ύστερα από αίτηση του διευθύνοντος τη δίκη δικαστή, θα έχει ευθύνη να εξεύρει μία λύση που θα χρειαστεί πάντως κάποιο χρόνο».

BHMA

Read more...

Νέες εικόνες από το Ραδιομέγαρο...


Δείτε  ΒΙΝΤΕΟ...
Οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ ζητούν να επιστρέψουν στις δουλειές τους, ανεξαρτήτως του...
πότε θα συγκροτηθεί το νέο διοικητικό συμβούλιο, ενώ τονίζουν ότι η επιστροφή όλων των εργαζομένων και η λειτουργία όλων των δομών πρέπει να γίνει ταυτόχρονα. Αφήνουν επίσης αιχμές για το γεγονός ότι αυτό θα έπρεπε να είχε προβλεφθεί από τις 30/04 όταν και ανανεώθηκαν οι συμβάσεις τους.Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
.



















πηγη newsbeast.gr

Read more...