Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Δεν αποσύρθηκε η διάταξη Βρούτσης: Υπέρ των ενστόλων η διάταξη για το επικουρικό ταμείο


Βρούτσης: Υπέρ των ενστόλων η διάταξη για το επικουρικό ταμείο
Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης  

Αθήνα
Η ρύθμιση για τα ασφαλιστικά ταμεία των ένστολων είναι προς το συμφέρον τους, τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, απαντώντας στους εκπροσώπων των αστυνομικών, των λιμενικών και των πυροσβεστών οι οποίοι αντιδρούν στη διάταξη που δίνει τη δυνατότητα μετατροπής του επικουρικού τους ταμείου σε επαγγελματικό.
«Μετά την ψήφιση αυτού του νόμου δεν θα υπάρχει πια ασφαλιστικό και επικουρικό ταμείο το οποίο να μην διαπερνά η βασική αρχή του νοικοκυρέματος και της αλληλεγγύης» ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, μιλώντας, επί των άρθρων του πολυνομοσχεδίου, στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.
Απευθύνοντας το ερώτημα, «αν υπάρχει κάποιος στη Βουλή που να λέει ότι αυτό δεν είναι δίκαιο και σωστό», σημείωσε πως δεν μπορεί κανείς να συγκρουστεί με την πραγματικότητα και την αλήθεια. «Αυτό έχει πλέον εφαρμοστεί σε όλο τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Κι αυτό που κάνουμε τώρα προς το συμφέρον των ένστολων, του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας, της Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος» είπε.
Αναφορικά με την «ρήτρα αξιόμαχου», ο κ. Βρούτσης είπε ότι συμβολίζει και εκφράζει τον σεβασμό και την αναγνώριση του έργου και της συνεισφοράς στην πατρίδα των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, διευκρινίζοντας παράλληλα, ότι «αυτό θα αποτυπωθεί στην υπουργική απόφαση μέσα από μια διαδικασία η οποία σε πολύ μεγάλο βάθος χρόνου θα εξομαλύνει την όποια προσαρμογή». Εξήγησε δε ότι αυτό ισχύει για όσους από εδώ και πέρα θα υποβάλλουν αίτηση και όχι γι αυτούς που έχουν υποβάλλει ήδη.
Σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους - μετά το τέλος της συνεδρίασης - ο κ. Βρούτσης έγινε πιο επεξηγηματικός λέγοντας πως η τυχόν μείωση των εφάπαξ θα γίνει με ήπιο τρόπο, σε βάθος χρόνου, ενώ δεν θα υπάρξει καμία μείωση -«ούτε σεντς» ανέφερε χαρακτηριστικά- για τα μη ελλειμματικά ταμεία.
Βέλη προς ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ
Τέλος, ο κ. Βρούτσης καταφέρθηκε εναντίον της Αριστεράς -και της «δημιουργικής Αριστεράς», όπως είπε, μιλώντας για την ΔΗΜΑΡ- λέγοντας πως δεν κατανοεί το όψιμο αυτό ενδιαφέρον για τους ένστολους.
«Θα έπρεπε να τα βλέπει αυτά με πολύ θετικό τρόπο και να κάνει κριτική στην κυβέρνηση γιατί δεν τα έκανε εδώ και καιρό. Αυτή θα έπρεπε να είναι η αντίληψη μιας σύγχρονης Αριστεράς κι όχι η παλιά αντίληψη που κλείνει το μάτι για πελατειακούς λόγους λέγοντας αποσύρετε το άρθρο του νοικοκυρέματος και της αλληλεγγύης» σημείωσε, θέτοντας το ερώτημα: «Εγγυάστε ότι θα δώσετε σύνταξη στο νέο αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού και στον νέο αστυνομικό;».
Αφού καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ ακατάσχετη παροχολογία και κινδυνολογία και τον κάλεσε να σταματήσει να πετάει λευκή πετσέτα, διαβεβαίωσε, για μια ακόμη φορά, ότι οι συντάξεις των Ελλήνων είναι διασφαλισμένες και δεν θα υπάρξει αλλαγή στα όρια ηλικίας.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

65 CD με κινήσεις 12ετίας Έρχονται έλεγχοι σε όλες τις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ


Έρχονται έλεγχοι σε όλες τις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ
Οι Αρχές ελπίζουν να μπουν εκατομμύρια στα δημόσια ταμεία από τους ελέγχους   (Φωτογραφία:  Reuters )

Αθήνα
«Λαβράκια» υπολογίζεται ότι θα φέρει ο έλεγχος που διενεργείται από το ΣΔΟΕ και τους οικονομικούς εισαγγελείς στα 64 CD που έχουν ήδη παραδώσει όλες οι τράπεζες και αφορούν καταθέσεις της περιόδου 2000-2012, σε πρώτη φάση για ποσά άνω των 100.000 ευρώ και σε δεύτερη για ποσά άνω των 300.000 ευρώ.

Όπως αναφέρεται στο Βήμα της Κυριακής, οι έλεγχοι θα αφορούν 1.215.000 κινήσεις λογαριασμών που υπερβαίνουν τα 100.000 ευρώ και έγιναν την επίμαχη περίοδο.

Σύμφωνα με την ΤτΕ, περίπου 43 δισ. ευρώ είναι οι μη εγγυημένες καταθέσεις (άνω των 100.000 ευρώ) και οι οποίες πρόκειται να μπουν στο μικροσκόπιο.

Ενδεικτικά ορισμένα παραδείγματα από τους πρώτους ελέγχους:

  • Σε εργολάβο οικοδομών βρέθηκαν στον τραπεζικό του λογαριασμό 280 εκατ. ευρώ, ενώ είχε δηλώσει εισόδημα 72.000 ευρώ.
  • Συνταξιούχος ετών 92 βρέθηκε να έχει σε λογαριασμό 190 εκατ. ευρώ, όταν ο ίδιος δήλωνε μόλις 7.000 ευρώ εισόδημα. Όταν τον κάλεσαν για εξηγήσεις, δήλωσε και ο ίδιος έκπληκτος για να προκύψει τελικά ότι ήταν «αντίκλητος τρίτων»: κάποιοι χρησιμοποιούσαν τα στοιχεία του και κατέθεταν χρήματα σε λογαριασμούς που μόνο αυτοί γνώριζαν.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Βγήκε το μανιφέστο του κόμματος του Γκλέτσου...


Eκανε πράξη ο Απόστολος Γκλετσος την  δήλωση του,  αμέσως μετά την επανεκλογή του στον δημαρχιακό θώκο της Στυλίδας.
 Ο δήμαρχος ίδρυσε το δικό του κόμμα, την "ΤΕΛΕΙΑ", κι από σήμερα,  έχει ...
συγκεκριμένες αρχές και ιδεολογικές θέσεις, καθώς βγήκε το μανιφέστο του.

Στόχος της Τελείας, η πολιτική και ηθική αναγέννηση της ελληνικής κοινωνίας, ενώ ο Απόστολος Γκλέτσος δεν κατέταξε το κόμμα του σε κάποιο από τα παραδοσιακά ιδεολογικά ρεύματα, τονίζοντας ότι "δεν ανήκουμε σε κανέναν -ισμό".

Αναλυτικά το μανιφέστο της Τελείας:

Μετά από ένα μεγάλο διάστημα ύπνωσης, κατάπτωσης και αποδυνάμωσης, που ακολούθησε την «ψεύτικη» υλική ευμάρεια, της προ των μνημονίων εποχής, ΤΩΡΑ, είναι καιρός, όλοι εμείς, που συνεχίζουμε να ελπίζουμε, να οραματιζόμαστε και να προσπαθούμε, να αποδείξουμε ότι μας αξίζει και μας πρέπει άλλο μέλλον από αυτό που μας προσφέρουν και μας τάζουν. Η αδράνεια και η παθητικότητα με την οποία αντιμετωπίζουμε το παρόν και το μέλλον μας βρίσκει πολέμιους.

Πιστεύουμε στην πολιτική και ηθική Αναγέννηση που θα πυροδοτήσει ένα νέο πολιτικό και κοινωνικό κίνημα, που θα κάνει την Δημοκρατία μας να αναπνεύσει.

Η Δημοκρατία είναι το μόνο πολίτευμα που εγγυάται και διατηρεί ζωντανή την διαδικασία μεταβολής των καταστατικών και συνταγματικών θεσμών, προκειμένου να βρει νέες, δικαιότερες πολιτικές μορφές. Η Δημοκρατία δεν είναι δυνατόν να εκτρέφει την αδικία, το φόβο, την ταπείνωση, το ψέμα και τον ευτελισμό.

Χρειαζόμαστε επιτέλους πολιτική ποιότητα και μέριμνα για τον άνθρωπο στη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Είναι καιρός να θυμηθούμε το αυτονόητο: ότι στην Ελληνική Δημοκρατία είμαστε όλοι πολιτικά ίσοι.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, το ζήτημα της ελευθερίας και της αυτοδιάθεσης έχει αντικατασταθεί από το ερώτημα:

Μου επιτρέπεται να ελπίζω;

Ιδρύουμε την Τελεία, ως ένα ενιαίο πολιτικό κόμμα με σκοπό να επαναφέρει στην κοινωνική, πολιτική και πολιτιστική ζωή του τόπου τα θεμελιακά αυτονόητα, που συγκροτούν την Ελληνική κοινωνία ως δύναμη αντίστασης στην υποδούλωση και καθιστούν τον Ελληνικό Λαό αυτόνομο και αυτεξούσιο μέσω της λειτουργίας των πολιτικών και πολιτειακών θεσμών που δημιούργησε ο ίδιος.

1. Δεν ανήκουμε σε κανέναν πολιτικό «-ισμό», είτε αυτός λέγεται καπιταλισμός, φιλελευθερισμός, σοσιαλισμός, κουμμουνισμός ή ακραίος ατομικισμός.

Διαχωρίζουμε μια και καλή τη θέση μας από ιδεολογήματα, που μας οδήγησαν στην καταστροφή, όπως εκείνα που ταλανίζουν τον άνθρωπο και δη τον πολιτικό άνθρωπο.

Δεν επιθυμούμε πλέον να παράγουμε πολιτικά «ξύλινους» όρους όπως εξορθολογισμός, ανάπτυξη κλπ, ούτε θέλουμε άλλο όρους της οικονομίας για να καταδυναστεύουν τον άνθρωπο.

2. Πιστεύουμε στη συλλογική αυτονομία. Σε όλα τα επίπεδα, εσωτερικά και εξωτερικά. Στη δημοκρατία καμία κοινωνική ομάδα δεν πρέπει να αφήνεται να έχει ειδική μεταχείριση και προνόμια έναντι μιας άλλης και να διεκδικεί «οφέλη» σε βάρος του κοινωνικού σώματος.

Οι ίδιοι οι Έλληνες πολίτες πρέπει επιτέλους να είναι η πηγή των θεσμών και των αξιών που αποτυπώνονται στους νόμους μας. Ας αφήσουμε τις αυταπάτες των αυτόκλητων εγγυητών της ύπαρξής μας.

3. Πιστεύουμε στην ανάσταση της αληθινής ανθρωπιστικής Παιδείας, αυτής που δίνει την αληθινή φύση στο κοινωνικό ον, κάνοντάς το μέτοχο των αξιών που με κόπο και αγώνες κατέκτησε η ανθρωπότητα. Η Παιδεία, η οποία κινδυνεύει τώρα όσο ποτέ άλλοτε, καθώς μετά από τόσες άσκοπες μεταρρυθμίσεις κατήντησε να μην έχει πλέον ανθρωπιστικό προσανατολισμό και να κινδυνεύει να περιέλθει σε πλήρη απογύμνωση και ευτελισμό.

4. Πιστεύουμε στη Φρόνηση και στην κριτική σκέψη, που είναι συστατικά στοιχεία της Δημοκρατίας, που μόνο η αληθινή Παιδεία τα διασφαλίζει.

5. Πιστεύουμε στην αυθεντική Πολιτιστική δημιουργία. Θεωρούμε ότι οι Έλληνες δεν έχουν απολέσει την δυνατότητα πρόσβασης στην Τέχνη, το Λόγο, τη Φιλοσοφία.

6. Πιστεύουμε στις αξίες και τις ανάγκες που δημιούργησαν την ιδέα της ενωμένης Ευρώπης, χωρίς όμως να αποδεχόμαστε οποιαδήποτε νέα μορφή Φεουδαρχίας και οιοδήποτε καθεστώς εκμετάλλευσης και υποδούλωσης, από όπου κι αν προέρχεται. Θα αγωνιστούμε για την Ευρώπη της Ισότητας, της Δικαιοσύνης, της Ελευθερίας, της Αδελφοσύνης ξεκινώντας όμως από την αρχή της Αξιοπρέπειας και της Αυτοδιάθεσης των ανθρώπων και των λαών της ευρωπαϊκής οικογένειας.

7. Στόχος μας είναι να διαμορφώσουμε συνθήκες βεβαιότητας, με το λαό, για το λαό, για τον κάθε άνθρωπο και –το σημαντικότερο- τις εκφράζουμε στην πράξη, υλοποιώντας εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

8. Σχεδιάζουμε όλοι μαζί πάνω στην ορθή αξιοποίηση των πόρων.

9. Εστιάζουμε στο δυναμικό των Ελλήνων, που σε αυτή την πολύ δύσκολη φάση που πέρασε, απέδειξαν ΓΙΑΤΙ ο Ελληνισμός ΥΠΑΡΧΕΙ: επειδή ξέρει να αντιστέκεται και να αποδεικνύει αυτή του την ύπαρξη!

10. Σχεδιάζουμε να δημιουργήσουμε και να βελτιώσουμε δομές, με ταχύτητες στις οποίες δεν έχουν συνηθίσει οι δυνάμεις της συντήρησης ή αυτές του μηδενισμού.

11. Ενισχύουμε την παρουσία του Ελληνισμού (εντός και εκτός συνόρων), ξανακερδίζοντας την αίγλη, που αρμόζει στη χώρα, που γέννησε και πραγμάτωσε τις πανανθρώπινες αξίες.

12. Επενδύουμε στην ψυχή και το δυναμικό του κάθε πολίτη αυτής της χώρας. Κάθε πολίτης αυτού του τόπου, κάθε άνθρωπος, έχει αναφαίρετο δικαίωμα όχι μόνο στην επιβίωση, αλλά και στην ευτυχία.

13. Σε πολύ λίγο καιρό θα είμαστε σε θέση να διεκδικήσουμε τους νέους που έφυγαν εκτός συνόρων πίσω.

14. Σφυρηλατούμε μια εύρωστη, ικανή και υγιή Ελλάδα για το παρόν και το μέλλον: την αληθινή Ελλάδα που θα χαιρόμαστε εμείς και τα παιδιά μας.

15. Η Ελλάδα επιτέλους έχει στρατηγικό σχεδιασμό και όχι μόνο οράματα!

Καλούμε

Όλες και όλους να συνδράμουν με την παρουσία τους, την πίστη, την εργώδη προσπάθεια και την ελπίδα τους, ώστε να ξαναβρούμε ως άνθρωποι, ως πολίτες και ως λαός τα θεμελιακά μας αυτονόητα, που μας ξαναδίνουν το δικαίωμα και την ιερή υποχρέωση να ξαναπάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.

Διεκδικούμε το αύριο που θα αρμόζει στα παιδιά μας και δεν δεχόμαστε σε αυτό καμία έκπτωση, κανένα εσωτερικό σύνορο, παρά μόνον τα όρια και τους όρους που προσιδιάζουν σε αυτούς που θέλουν να μετέχουν στην Ανθρωπιά, που βιώνουν και πραγματώνουν την Ανθρωπότητα με την καθημερινή τους προσπάθεια.

Κάθε παράβαση αυτού του αυτονοήτου αποτελεί ύβριν και κάθε εκδήλωση απάθειας ή αποχής από αυτά τα δρώμενα συνιστά εθελουσία υποδούλωση. Ας δημιουργήσουμε μαζί τις μέρες που έρχονται αντί να παραμένουμε πειθήνια όργανα της νέας παγκόσμιας τάξης. Τελεία σε όλα αυτά.

ΣΕ ΠΕΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ

ΜΕ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΕΣ

ΑΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Read more...

ΗΠΑ: Εκατομμύρια δολάρια για το αντιπυραυλικό σύστημα του Ισραήλ...


stratiotes-israil
Στην έγκριση της παροχής επιπλέον 225 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της αντιπυραυλικής θωράκισης του Ισραήλ, προχωράει το Κογκρέσο προκειμένου να στείλει «ένα μήνυμα στη Χαμάς ότι...
οι τρομοκρατικές τακτικές της δεν θα επιτύχουν».
Ομόφωνα ενέκρινε το αμερικανικό Κογκρέσο την παροχή επιπλέον 225 εκατομμυρίων δολαρίων (περίπου 167 εκατ. ευρώ) για την ενίσχυση του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας του Ισραήλ, του λεγόμενου «Σιδηρού Θόλου».

«Με την έγκριση και από τα δύο κόμματα αυτού του μέτρου, στέλνουμε ένα μήνυμα στη Χαμάς ότι οι τρομοκρατικές τακτικές της και οι προσπάθειές της να τρομοκρατήσουν τον πληθυσμό του Ισραήλ δεν θα επιτύχουν», δήλωσε ο Μιτς Μακόνελ, επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο.

Η αποδέσμευση των πόρων αυτών πρέπει τώρα να εγκριθεί και από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.


efsyn.gr

Read more...

"Κίτρινη κάρτα" από το πρώτο έτος...


Κίτρινη κάρτα από το πρώτο έτος
Τα πανεπιστήμια θα βγάζουν... κίτρινη κάρτα στους φοιτητές τους, όταν εκείνοι αμελούν τις σπουδές τους; Θα υπάρχει...
μέριμνα από το ΑΕΙ για όσους φοιτητές καθυστερούν τις σπουδές τους και κινδυνεύουν να μετατραπούν σε «αιώνιους»; Στα ΑΕΙ της Δύσης είναι μία πάγια ακαδημαϊκή πρακτική που «θα έσωζε πολλούς φοιτητές, εάν εφαρμοζόταν και στην Ελλάδα», όπως δήλωσε στην «Καθημερινή» πανεπιστημιακός.
Η πρόταση το ίδρυμα να εποπτεύει την πρόοδο των φοιτητών του έχει ήδη κατατεθεί στο Πανεπιστήμιο Αθηνών από τον Γιάννη Κ. Μπασιάκο, επίκουρο καθηγητή στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών και αναμένεται να εξεταστεί από τη νέα πρυτανική ηγεσία τον προσεχή Σεπτέμβριο.
Τότε που όλα τα ΑΕΙ/ΤΕΙ θα κληθούν να εφαρμόσουν το νόμο 4009/2011 και να αποφασίσουν για την τύχη των «αιώνιων» φοιτητών τους. Η Ελλάδα διαθέτει την παγκόσμια πρωτοτυπία οι φοιτητές ΑΕΙ που «χρωστούν» μαθήματα παλαιότερων ετών (περίπου 180.000) να είναι περισσότεροι από εκείνους (περίπου 170.000) που φοιτούν κανονικά στα έτη των σπουδών τους. Άλλοι περίπου 70.000 υπολογίζονται οι «αιώνιοι» στα ΤΕΙ.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Συνόδου Πρυτάνεων, αλλά και τις δηλώσεις πρυτάνεων στην «Καθημερινή», τα περισσότερα ιδρύματα θα διαγράψουν τους πραγματικά ανενεργούς φοιτητές τους (π.χ., όσους χρωστούν πάνω από τα μισά μαθήματα της σχολής και δεν έχουν εγγραφεί τα τελευταία χρόνια), αλλά θα δώσουν μία ακόμη ευκαιρία έως τον Σεπτέμβριο του 2015 σε όσους έχουν δώσει σημεία... ενδιαφέροντος για το πτυχίο.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Μπασιάκο, το ίδρυμα πρέπει να μεριμνά, ώστε ο φοιτητής να προχωρά, χωρίς μεγάλες καθυστερήσεις, τις σπουδές. Πώς;
Κάθε εξάμηνο θα υπολογίζεται ο μέσος όρος του φοιτητή στα μαθήματα που έχει δώσει μέχρι εκείνη τη στιγμή. Αν είναι τουλάχιστον πέντε, θα συνεχίζει κανονικά. Αν είναι μικρότερος, θα μπαίνει σε καθεστώς επιτήρησης.
Από το σημείο αυτό έχει περιθώριο ενός ή δύο εξαμήνων να βελτιώσει τη βαθμολογία του και να βγει από το καθεστώς επιτήρησης. Ένας επιβλέπων καθηγητής θα τον βοηθά να οργανώσει το διάβασμά του, ώστε να βγει από το καθεστώς επιτήρησης.
«Το σύστημα αυτό είναι εκπαιδευτικά σωστό. Δεν αφήνουμε το φοιτητή επί χρόνια να αδιαφορεί για τις σπουδές του, αλλά από το πρώτο εξάμηνο τον καθιστούμε υπεύθυνο για την πρόοδό του και του προσφέρουμε δίκτυο υποστήριξης (επιβλέπων καθηγητής). Δεύτερον, κανείς δεν θα έρθει στις εξετάσεις, χωρίς να έχει διαβάσει, με στόχο μόνον να αντιγράψει, αν του δοθεί ευκαιρία. Διότι, αν δεν τα καταφέρει, θα φορτωθεί ένα μηδενικό που θα κατεβάσει το μέσο όρο του στην επικίνδυνη ζώνη», αναφέρει στην «Καθημερινή» ο κ. Μπασιάκος.
Αριθμός μαθημάτων
Βέβαια, στον αντίλογο ότι έτσι μπορούν οι φοιτητές να μείνουν... αιωνίως στο πανεπιστήμιο, μη συμμετέχοντας στις εξετάσεις η λύση είναι, σύμφωνα με τον καθηγητή του τμήματος Οικονομικών Επιστημών, «να οριστεί ένας ελάχιστος αριθμός μαθημάτων στα οποία πρέπει να εξετάζεται κάθε φοιτητής ανά ακαδημαϊκό έτος, για να διατηρήσει την ιδιότητα του φοιτητή πλήρους φοίτησης (π.χ., πάνω από 50% των προτεινόμενων μαθημάτων) ή να μεταβεί στην κατηγορία του φοιτητή μερικής φοίτησης ή του προσωρινώς διακόπτοντα τις σπουδές (όλα αυτά με αντίστοιχους κατ’ αναλογίαν περιορισμούς)», προσθέτει ο κ. Μπασιάκος.
Τέλος, αν το σύστημα επιτρέπει σε κάποιους να συνεχίζουν τη φοιτητική τους ζωή, πέραν της δεκαετίας, μπορεί να εξεταστεί η δυνατότητα καθιέρωσης ανώτατου χρονικού ορίου σπουδών (π.χ., στα δέκα έτη). «Πιστεύω, όμως ότι δεν θα χρειαστεί να φτάσουμε εκεί, διότι το σύστημα θα έχει λειτουργήσει και δεν θα υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις, όσοι δεν ενδιαφέρονται πραγματικά να τελειώσουν, θα έχουν φύγει πολύ νωρίτερα», τονίζει ο κ. Μπασιάκος.
Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Read more...

Απόσυρση όχι βελτιώσεις ζητούν οι ένστολοι...


 


Την πλήρη αντίθεσή τους στη βελτιωτική προσθήκη του υπουργείου Εργασίας, η οποία παρέχει τη δυνατότητα μετατροπής του επικουρικού ταμείου σε επαγγελματικό, διατυπώνουν οι ένστολοι ζητώντας...
την απόσυρση του επίμαχου άρθρου 221. Τις απόψεις τους παρουσίασαν ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, όπου συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η επεξεργασία του πολυνομοσχεδίου.
Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Παναγιώτης Φωτόπουλος, έκανε λόγο για δυσφορία και ανησυχία των συναδέλφων του για τις προωθούμενες αλλαγές, προβλέποντας ότι θα επιφέρουν «κύμα φυγής» από το Σώμα. Χαρακτήρισε, δε, τη στάση του υπουργείου Οικονομικών στο θέμα των αναδρομικών «απαράδεκτη».
Για «χαριστική βολή» στα ασφαλιστικά ταμεία, εξαιτίας της επίμαχης ρύθμισης του πολυνομοσχεδίου, μίλησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών της Αστυνομίας, Γιάννης Κατσιαμάγκας, και ζήτησε την απόσυρσή του. Ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να «βάλει χέρι» στα 200 εκατομμύρια των αποθεματικών των ταμείων τους, ενώ σχολιάζοντας τη νέα βελτιωτική διάταξη που κατέθεσε ο υπουργός Εργασίας εκτίμησε ότι ο απώτερος στόχος των εμπνευστών της είναι να εκθέσουν τους επαγγελματίες του κλάδου, στα μάτια της κοινής γνώμης, ως δήθεν ευνοούμενους.
«Το μόνο που κάνει αυτή η ρύθμιση είναι να υπογράφει τη θανατική καταδίκη των ασφαλιστικών ταμείων των ένστολων» ανέφερε ο Γιώργος Δριβάκος, εκπρόσωπος του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος προσθέτοντας πως πρόκειται για «τοπίο στην ομίχλη». Τα ίδια επιχειρήματα για να καταδικάσει την ρύθμιση προέβαλε και ο εκπρόσωπος των υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος, Δημήτρης Σταθόπουλος.
(Πηγή:ΑΜΠΕ)

Read more...

Προσαγωγές χρυσαυγιτών στην Ακρόπολη...



BINTEO...
Σε περίπου 50 προσαγωγές μελών της Χρυσής Αυγής προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία από τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης.

Τα μέλη της οργάνωσης μοίραζαν...
φυλλάδια στα αγγλικά, τα γαλλικά και τα γερμανικά στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, με τα οποία ισχυρίζονταν ότι η οργάνωση υφίστανται «πολιτική δίωξη».


real.gr

Read more...

Αποβιβάστηκαν οι επιβάτες Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε η φρεγάτα «Σαλαμίς»


Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε η φρεγάτα «Σαλαμίς»
Έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για τη φιλοξενία των ξένων υπηκόων (φωτ. Νίκος Παλαιολόγος / SOOC)  

Αθήνα
Έφτασε στις 8:30 το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά η φρεγάτα «Σαλαμίς» του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία πραγματοποίησε την επιχείρηση εκκένωσης Ελλήνων και αλλοδαπών πολιτών από το λιμάνι της Τρίπολης στη Λιβύη.

Τους ξένους υπηκόους υποδέχθηκαν αξιωματούχοι των πρεσβειών των χωρών τους στην Αθήνα.
17 φωτογραφίες

Όπως έγινε γνωστό, μεταξύ αυτών ήταν ο Κινέζος πρέσβης ο οποίος, ευχαρίστησε το πλήρωμα της φρεγάτας για την υποστήριξη της Ελλάδας στις κινεζικές προσπάθειες για αποχώρηση πολιτών της από τη Λιβύη. Αντίστοιχες ευχαριστίες εξέφρασαν και οι άλλοι αξιωματούχοι των ξένων πρεσβειών.

Με μέριμνα του υπουργείου Εξωτερικών σε συνεργασία με τις αντίστοιχες πρεσβείες έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για τη φιλοξενία των αλλοδαπών υπηκόων και για την αποχώρησή τους από την Ελλάδα.

Η φρεγάτα επέστρεψε στο ναύσταθμο της Σαλαμίνας.

Στη φρεγάτα επέβαιναν συνολικά 186 πολίτες, εκ των οποίων 77 είναι από Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού της ελληνικής πρεσβείας), 12 από την Κύπρο, 78 από την Κίνα, 10 από τη Βρετανία, 7 από το Βέλγιο, 1 από τη Ρωσία και 1 από την Αλβανία.

Η επιχείρηση εκκένωσης από την Τρίπολη της Λιβύης ολοκληρώθηκε με επιτυχία τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναφέρεται ότι η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από τη φρεγάτα «Σαλαμίς» με την υποστήριξη οργανικού ελικοπτέρου και κατάλληλα εξοπλισμένης ομάδας της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ).

Η επιχείρηση έγινε κάτω από δύσκολες συνθήκες. Ύστερα από πλου περίπου 27 ωρών, το «Σαλαμίς» κατέπλευσε στις προσβάσεις του λιμανιού της Τρίπολης το απόγευμα της Πέμπτης, οπότε ομάδα των ΟΥΚ, που επέβαινε στο πλοίο, ασφάλισε περιμετρικά του λιμανιού κατάλληλο χώρο, προκειμένου να εγκατασταθεί εκεί ο σταθμός επιβιβάσεως από το προσωπικό της φρεγάτας.

Η φρεγάτα παρέμενε σε ασφαλή απόσταση κοντά στο λιμάνι και η επιβίβαση των πολιτών έγινε με φουσκωτές λέμβους του λιβυκού ναυτικού. Λόγω, όμως, του μεγάλου ύψους των κυμάτων, δεν κατέστη δυνατή η μεταφορά του συνόλου των πολιτών με τις λέμβους.

Έτσι η μεταφορά συνεχίστηκε με δύο λιβυκά ρυμουλκά.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Δυσφορία για τις προωθούμενες αλλαγές Ενστάσεις από τους ένστολους για τη ρύθμιση στο επικουρικό τους ταμείο


Ενστάσεις από τους ένστολους για τη ρύθμιση στο επικουρικό τους ταμείο
  (Φωτογραφία:  Icon Photopress )

Αθήνα
Αντιδράσεις και ενστάσεις από τους ένστολους εξακολουθεί να πυροδοτεί η διάταξη για το ασφαλιστικό τους Tαμείο, παρά τη βελτιωτική νομοτεχνική προσθήκη, που επέφερε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, δίνοντας τη δυνατότητα μετατροπής του επικουρικού τους ταμείου σε επαγγελματικό.

Και οι τέσσερις συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των αστυνομικών, των λιμενικών και των πυροσβεστών, που κατέθεσαν τις απόψεις τους στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, όπου συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η επεξεργασία του πολυνομοσχεδίου, ζήτησαν την απόσυρση του επίμαχου άρθρου 221.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Παναγιώτης Φωτόπουλος, έκανε λόγο για δυσφορία και ανησυχία των συναδέλφων του για τις προωθούμενες αλλαγές, προβλέποντας ότι θα επιφέρουν «κύμα» φυγής από το Σώμα.

Χαρακτήρισε, δε, τη στάση του υπουργείου Οικονομικών στο θέμα των αναδρομικών «απαράδεκτη». Προσερχόμενος στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών, ο κ. Φωτόπουλος δήλωσε «αν το περάσουν αυτό, θα πάνε να μετρήσουν τις ψήφους τους» και συμπλήρωσε: «Το μόνο που τους απασχολεί είναι η καρέκλα τους».

Για «χαριστική βολή» στα ασφαλιστικά ταμεία, εξαιτίας της επίμαχης ρύθμισης του πολυνομοσχεδίου, μίλησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών της Αστυνομίας, Γιάννης Κατσιαμάγκας και ζήτησε την απόσυρση.

Ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να «βάλει χέρι» στα 200 εκατομμύρια των αποθεματικών των ταμείων τους, ενώ σχολιάζοντας τη νέα βελτιωτική διάταξη που κατέθεσε ο υπουργός Εργασίας (για μετατροπή των επικουρικών ταμείων των ένστολων σε επαγγελματικά) εκτίμησε ότι ο απώτερος στόχος των εμπνευστών της είναι να εκθέσουν τους επαγγελματίες του κλάδου, στα μάτια της κοινής γνώμης, ως δήθεν ευνοούμενους. «Μιλάμε για ένα ταμείο, που δεν επιχορηγήθηκε ποτέ ούτε με ένα ευρώ; Ποιος είναι ο λόγος, λοιπόν;» έθεσε το ερώτημα.

«Το μόνο που κάνει αυτή η ρύθμιση είναι να υπογράφει τη θανατική καταδίκη των ασφαλιστικών ταμείων των ένστολων» ανέφερε ο Γιώργος Δριβάκος, εκπρόσωπος του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος, προσθέτοντας πως πρόκειται για «τοπίο στην ομίχλη».

Τα ίδια επιχειρήματα για να καταδικάσει την ρύθμιση προέβαλε και ο εκπρόσωπος των υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος, Δημήτρης Σταθόπουλος.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Βίντεο-σοκ: Εν ψυχρώ εκτέλεση Αιγυπτίων μεταναστών από Λίβυους στρατιώτες

Έκλεισε η συνοριακή διάβαση Ρας Ζντιρ με τη Λιβύη λόγω του χάους και της συγκέντρωσης χιλιάδων προσφύγων (Vid)
Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν Λίβυοι συνοριοφύλακες άνοιξαν πυρ για να διαλύσουν ένα πλήθος εκατοντάδων Αιγυπτίων οι οποίοι προσπαθούσαν να περάσουν στην Τυνησία για να γλιτώσουν από το χάος που επικρατεί στη Λιβύη, μετέδωσε το τυνησιακό κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TAP.
Εκατοντάδες οικογένειες Λίβυων και ξένοι εργαζόμενοι στη χώρα έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους καθώς συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι συγκρούσεις μεταξύ αντίπαλων ένοπλων ομάδων γύρω από το αεροδρόμιο της Τρίπολης, στο χειρότερο κύμα βίας που έχει δει η χώρα μετά την επανάσταση που ανέτρεψε τον Μουάμαρ Καντάφι το 2011.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση μετακίνησε προσωρινά την αντιπροσωπεία της στην Τυνησία.
Τίποτα δεν δείχνει πως θα σταματήσουν οι μάχες μεταξύ ένοπλων ομάδων γύρω από το αεροδρόμιο της Τρίπολης. Αν και στην πραγματικότητα οι ένοπλες συγκρούσεις δεν σταμάτησαν ποτέ, αυτό είναι το χειρότερο κύμα βίας μετά την ανατροπή του Μουαμάρ Καντάφι το 2011.
Έκλεισε η συνοριακή διάβαση Ρας Ζντιρ με τη Λιβύη λόγω του χάους και της συγκέντρωσης χιλιάδων προσφύγων           
Η Τυνησία έκλεισε σήμερα τη βασική μεθοριακή διάβασή της με τη Λιβύη, καθώς χιλιάδες ξένοι και Λίβυοι πρόσφυγες έχουν συρρεύσει στην περιοχή για να περάσουν τα σύνορα, σε αναζήτηση ασφαλούς καταφυγίου, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί χάος, μετέδωσε το κρατικό τυνησιακό πρακτορείο ειδήσεων TAP.
"Αποφασίστηκε να κλείσει η διάβαση του Ρας Ζντιρ λόγω του χάους" ανέφερε το πρακτορείο επικαλούμενο έναν μη κατονομαζόμενο αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας. Περίπου 50 Ινδονήσιοι κατάφεραν να περάσουν, χάρη στην παρέμβαση διπλωματών της χώρας τους, ενόψει της απομάκρυνσής τους από την περιοχή και την επιστροφή τους στην Ινδονησία.
Δεν έχει αποσαφηνιστεί μέχρι στιγμής για πόσο διάστημα θα παραμείνουν κλειστά τα σύνορα.
Η απόφαση αυτή ελήφθη καθώς χιλιάδες άνθρωποι, κυρίως Αιγύπτιοι μετανάστες αλλά και Λίβυοι πολίτες, επιχειρούσαν να περάσουν τα σύνορα. Οι τυνησιακές δυνάμεις ασφαλείας έριξαν δακρυγόνα για να απωθήσουν τους πρόσφυγες, πολλοί από τους οποίους δεν διέθεταν ταξιδιωτικά έγγραφα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Οι αρχές υποστηρίζουν ότι ένας αξιωματικός της τυνησιακής αστυνομίας τραυματίστηκε στο πόδι από αδέσποτη σφαίρα που ερρίφθη από την πλευρά της Λιβύης καθώς και οι Λίβυοι συνοριοφύλακες προσπαθούσαν να απομακρύνουν το πλήθος.
Ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται στα σύνορα, από την πλευρά της Τυνησίας, είπε ότι από το πρωί ακούγονταν συχνά πυρά από την πλευρά της Λιβύης.
Η Τυνησία φοβάται ότι λόγω της κρίσης στη γειτονική Λιβύη θα κατακλυστεί από πρόσφυγες, όπως είχε γίνει και το 2011, κατά τη διάρκεια της επανάστασης που οδήγησε στην ανατροπή του Μουάμαρ Καντάφι. "Η οικονομική κατάσταση της χώρας μας είναι επισφαλής και δεν μπορεί να αντέξει την άφιξη εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων", επισήμανε στις αρχές της εβδομάδας ο Τυνήσιος υπουργός Εξωτερικών Μόνγκι Χάμντι.       
(Με πληροφορίες από: ΑΜΠΕ, Euronews)        
http://news247.gr/

Read more...

Όταν το αρνί δάγκωσε τον λύκο ...


 
Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελάει, πατέρα...
Ήθελα αν μπορούσα να καλέσω όλα τα ανδράρια και γύναια που εδώ και 4-5 χρόνια μας κουνάνε το δάχτυλο και μας απειλούν (μεταφέροντας μας τις εντολές των αφεντικών τους) με χρεοκοπία, να εξηγήσουν την αντίδραση του λαού, μίας χώρας που (ξανα-)χρεοκόπησε. Όταν...
αντικρύσαμε όλοι τις φωτογραφίες των πανηγυριστών της χρεοκοπίας τους, αμέσως κάναμε τους συνειρμούς μας. Θυμηθήκαμε κάτι γλίνες με παράξενα ονόματα (Πορδοσάλτε, Περδεντέρης κλπ) που ίδρωναν κάτω από τον τηλεοπτικό προβολέα, να πείσουν για την "Αποκαλυπτική" διάσταση της επικείμενης -διαρκώς- χρεοκοπίας μας. Ξαφνικά βλέπουμε έναν λαό που η χώρα του χρεοκόπησε δεύτερη φορά σε 12 χρόνια, να το γλεντάει. Να το χαίρεται.
Η αντίδραση αυτή, γεννάει ερωτηματικά στο κεφάλι μας, αγωνία στους κρατούντες και τελικά φορτώνει με άπειρη δουλειά προπαγάνδας τος ανωτέρω αναφερθέντες πληρωμένους κονδυλοφόρους και άριστους χειριστές της γλώσσας (όχι ως εργαλείο λόγου αλλά ως μέσο γλειψίματος αφεντικών και εξουσίας). Πράγματι, ήδη έχουν ξεκινήσει να εκτοξεύουν πυραύλους ανοησίας και παραπληροφόρησης, διηπειρωτικού βεληνεκούς. Κακομοίρηδες. Η χρεοκοπία της Αργεντινής χάλασε την εικόνα στα αφεντικά τους και τις διακοπές, στις οποίες οι κονδυλοφόροι, μάλλον ήδη θα βρίσκονταν.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

Read more...

Λίγη σαμπάνια, λίγη Μύκονος και τα αγόρια μας...


Λίγη σαμπάνια, λίγη Μύκονος και τα αγόρια μας
Το χουντικό άσμα «Λίγο κρασί, λίγη θάλασσα και τ’ αγόρι μου» τώρα δικαιώνεται: περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ θα πάνε στο ...
ταμείο του κράτους, αφού τόσος υπολογίζεται ο ΦΠΑ από τον τζίρο που έκανε το μυκονιάτικο κέντρο ΝΑΜΜΟS όπου  τραγούδησε ο Χούλιο Ιγκλέσιας με σαπόρτ τον Αντώνη Ρέμο. Και ο τζίρος ήταν 2 εκατ. ευρώ.
Και προπαντός νομιμότης: πριν καν αρχίσει το πρόγραμμα στο μαγαζί είχαν ακροβολιστεί ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών. Επιτέλους, η Ελλάδα έγινε ευνομούμενο κράτος! Ακούραστα τα παιδιά του Χαρδούβελη δεν άφησαν ούτε μια στιγμή από τα μάτια τους τις ταμειακές μηχανές, μέτρησαν τα μπουκάλια και τα κουβέρ, ξεσκόνισαν τις αποθήκες, έκαναν έλεγχο των ψυγείων πριν και μετά το γλέντι. Όλα νόμιμα, όλα ηθικά. (Η είδηση αυτή δεν φιλοξενείται στα κιτρινορόζ έντυπα και στις γκόσιπ εκπομπές, αλλά στις οικονομικές σελίδες των «σοβαρών» εφημερίδων,όπως στην Καθημερινή).
Και πάλι τα τραπέζια διαχωρίζονται ταξικά: 1.000 ευρώ το κεφάλι για τα τραπέζια της πρώτης σειράς (φαγητό κι ένα μπουκάλι σαμπάνια), 600 ευρώ για τα μεσαία τραπέζια (φαγητό κι ένα ποτήρι σαμπάνια) και 300 ευρώ στο βάθος κήπος (φαγητό χωρίς σαμπάνια). Η αμοιβή του 71χρονου «τροβαδούρου της αγάπης» (για την ακρίβεια, τροβαδούρου της χοντρής μάσας) ήταν 335.000 ευρώ, ενώ ο σεμνός Ρέμος εισέπραξε μόνο 70.000.
remos-iglesias1406653553

Να μιλήσουμε για πρόκληση, είναι περιττό. Μπορούμε όμως να μιλήσουμε γι’ ανάπτυξη. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, εκτός από τους φραγκάτους Έλληνες, στο μαγαζί τα ακούμπησαν πλούσιοι Ρώσοι, Λιβανέζοι και Τούρκοι που έχουν νοικιάσει πολυτελείς βίλες στο νησί. Να λοιπόν που η Ελλάδα γίνεται τουριστικός προορισμός για Κροίσους. Το διεθνές οικονομικό τζετ σετ (και το ντόπιο και ξένο κοινωνικό κατακάθι) πληρώνει για να διασκεδάζει στην Ελλάδα που έτσι αποκτά πρωτογενές πλεόνασμα. Μάλιστα, με το ξεπούλημα των παραλιών, που μεθοδεύει η κυβέρνηση, θα υπάρξουν πολλά σημεία έλξης: καζίνο, κλαμπ, ξενοδοχεία πολυτελείας, γήπεδα γκολφ, μπορντέλα περιωπής. Έτσι θα γίνουμε μια απέραντη Αβάνα, όπως ήταν η κουβανική πρωτεύουσα πριν από την πτώση του δικτάτορα Μπατίστα.
Μόνο ο Τσε και ο Κάστρο δεν φαίνονται στον ορίζοντα. Αλλά πού θα πάει;

mao.gr

Read more...