Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Από τις 5 Φεβρουαρίου Νέο χαράτσι στα διόδια από την Ολυμπία Οδό


Νέο χαράτσι στα διόδια από την Ολυμπία Οδό


Οι οδηγοί πλέον θα καταβάλουν διόδια και στις δύο κατευθύνσεις σε Ελευσίνα και Ισθμό - Δείτε πίνακα με τις τιμές

Αντιμέτωποι με νέα επιβάρυνση θα είναι από τις 5 Φεβρουαρίου οι οδηγοί που κινούνται στην Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου - Πατρών καθώς όπως ανακοίνωσε η Ολυμπία Οδός πλέον θα καταβάλουν διόδια και στις δύο κατευθύνσεις σε Ελευσίνα και Ισθμό, αντίθετα, δηλαδή, με ό,τι συμβαίνει και σήμερα

Παράλληλα από την ερχόμενη Τετάρτη θα τεθούν σε λειτουργία και πλευρικοί σταθμοί στους ανισόπεδους κόμβους Νέας Περάμου και Πάχης Μεγάρων (στους κλάδους εξόδου από Κόρινθο και εισόδου προς Κόρινθο) και στον κόμβο Αγίων Θεοδώρων (στον κλάδο εξόδου από Αθήνα και στον κλάδο εισόδου προς Αθήνα).



Παράλληλα παρέχονται εκπτώσεις σε οχήματα κατηγορίας 1 και 2 (με χρήση  πομποδέκτη OΛΥΜΠΙΑ PASS  ή Μοτοκάρτας Ολυμπίας Οδού):  

- κλιμακωτές εκπτώσεις από 15% έως και 60%, ανάλογα με τη συχνότητα διέλευσης από τους μετωπικούς σταθμούς Ελευσίνας ή Ισθμού (εκπτωτικά προγράμματα ΕΛΕΥΣΙΝΑ Value και ΙΣΘΜΟΣ Value)
- πρόσθετες εκπτώσεις σε πλευρικούς σταθμούς μόνο για ενδοδημοτικές μετακινήσεις κατοίκων
protothema.gr

Read more...

ΑΠΟΣΥΡΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ EURO 2020...


Μετά από αλλεπάλληλες συζητήσεις στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ο πρόεδρός της, Γιώργος Σαρρής, αποφάσισε σύμφωνα με πληροφορίες...
να προτείνει στον υφυπουργό αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό την απόσυρση της Ελλάδας από τη διεκδίκηση της συνδιοργάνωσης του Euro 2020.
Στην ΕΠΟ συνυπολόγισαν το τεράστιο κόστος, κυρίως της ανακατασκευής του ΟΑΚΑ, και κατέληξαν ότι στην παρούσα οικονομική συγκυρία δεν είναι προς το συμφέρον του Έλληνα πολίτη και της χώρας μια τέτοια δυσανάλογη, της ωφέλειας, δαπάνη.
Πηγή : pamesports.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2014/02/euro-2020.html

Read more...

Ξεκίνησαν οι αντιφασιστικές διαδηλώσεις...





Οι πρώτες ΦΩΤΟ, από το κέντρο της Αθήνας...
Ξεκίνησε η συγκέντρωση των αντιφασιστικών οργανώσεων στο Σύνταγμα, με τα πρώτα πανό να έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους, ενώ ...
συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα κατά του φασισμού.

Η συγκέντρωση πραγματοποιείται παράλληλα με συγκέντρωση για τα Ίμια που έχει καλέσει η Χρυσή Αυγή στο Μνημείο των Ιμίων στην πλατεία Ρηγίλλης.

Έτσι το κέντρο της Αθήνας είναι αποκλεισμένο με δυνάμεις της Αστυνομίας να έχουν παραταχθεί κατά μήκος της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας και σε παρακείμενους δρόμους.

Στόχος των Αρχών να αποτρέψουν ενδεχόμενη συνάντηση των συμμετεχόντων στις δύο συγκεντρώσεις ενώ εντολή απαγόρευσης των πορειών έχει εκδώσει η ΓΑΔΑ από χθες.

Δείτε φωτογραφίες από τη συγκέντρωση…








newsbeast.gr

Read more...

Ξύλο και χημικά στο Σύνταγμα...


Ενας τραυματίας...
Επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθηνας, μεταξύ ΜΑΤ και διαδηλωτών που...
συμμετέχουν στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο.
Συμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχει ενας τραυματίας, μετά από χρήση χημικών...

Read more...

Συνεχίζονται οι δονήσεις Ισχυρός μετασεισμός μεγέθους 5 βαθμών στην Κεφαλονιά


Ισχυρός μετασεισμός μεγέθους 5 βαθμών στην Κεφαλονιά
  (Φωτογραφία:  Icon Photopress )

Κεφαλονιά
Ισχυρός μετασεισμός μεγέθους 5 βαθμών, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, σημειώθηκε στις 18:33 ώρα Ελλάδας, με επίκεντρο τον εστιακό χώρο της Κεφαλονιάς, 295 χλμ δυτικά της Αθήνας.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Ερευνάται από την Αντιτρομοκρατική Οπλοστάσιο βρέθηκε σε κλεμμένο ΙΧ στο Παλαιό Φάληρο


Οπλοστάσιο βρέθηκε σε κλεμμένο ΙΧ στο Παλαιό Φάληρο
Αστυνομικοί απέκλεισαν το σημείο που βρέθηκε το ΙΧ   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Μεγάλη ποσότητα βαρέως οπλισμού βρέθηκε μέσα σε κλεμμένο αυτοκίνητο στο Παλαιό Φάληρο, το οποίο ερευνάται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, μέσα στο αυτοκίνητο έχουν βρεθεί ρουκέτες, εκτοξευτήρες, καλάσνικοφ, σφαίρες, χειροβομβίδες και άλλος βαρύς οπλισμός.
Συγκεκριμένα, στο αυτοκίνητο έχουν βρεθεί: 4 βλήματα RPG (αυτοπροωθούμενες οβίδες), 4 προωθητικοί μηχανισμοί RPG, εκτοξευτήρας RPG, 4 αμυντικές χειροβομβίδες F1, 4 πυροδοτικοί μηχανισμοί των συγκεκριμένων χειροβομβίδων, 3 καλασνικοφ, 7 γεμιστήρες για καλάσνικοφ, 2 κοντάκια καλάσνικοφ, γάντια και κουκούλες. Η έρευνα συνεχίζεται.
Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, το αυτοκίνητο, μάρκας Opel Astra, είχε κλαπεί την 1 Ιανουαρίου 2014, από την Κερατέα. Την ίδια ημέρα είχε διαφύγει και ο Χριστόδουλος Ξηρός.
4 φωτογραφίες
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, ορισμένα από τα όπλα είχαν χρησιμοποιηθεί στην επίθεση με ρουκέτα κατά των γραφείων της ΝΔ στις 14 Ιανουαρίου 2013 και στην επίθεση κατά της οικίας του Γερμανού πρέσβη στις 30 Δεκεμβρίου 2013.

Η Αντιτρομοκρατική ερευνά δύο ενδεχόμενα: Είτε το όχημα να αποτελούσε «κινητή γιάφκα», είτε οι τρομοκράτες να σχεδίαζαν χτύπημα σε στόχο κοντά στην περιοχή στην οποία βρέθηκε.
Το κλεμμένο όχημα εντοπίστηκε, πριν από περίπου 10 ημέρες, μετά από πληροφορίες, σταθμευμένο στην οδό Αγίας Κυριακής, στο Παλαιό Φάληρο.
Στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου είχε τοποθετηθεί πινακίδα που ανήκει σε άλλο όχημα και τέθηκε, υπό διακριτική παρακολούθηση, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.
Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, οι αστυνομικοί είχαν ερευνήσει το όχημα εξωτερικά, με ειδικές συσκευές και εκπαιδευμένο σκύλο και γνώριζαν ότι ήταν φορτωμένο με όπλα, γι' αυτό το παρακολουθούσαν με την ελπίδα ότι θα πήγαιναν να το πάρουν οι δράστες και θα έπεφταν στην παγίδα.
Επειδή όμως δεν εμφανίστηκε κανείς, αποφασίστηκε να γίνει έρευνα το Σάββατο.
Ο οπλισμός, ο οποίος μέχρι και αυτή την ώρα καταμετράται, θα μεταφερθεί για έρευνα, μαζί με το αυτοκίνητο, στα εγκληματολογικά εργαστήρια.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

«Ανταρσία» Οικονόμου στη ΔΗΜΑΡ...





Νέος πονοκέφαλος προστέθηκε από χθες στον Φώτη Κουβέλη.

Ο λόγος για τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΔΗΜΑΡ, Βασίλη Οικονόμου, ο οποίος ανακοίνωσε ότι…
θα συγκροτήσει ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο για να κατέβει υποψήφιος στην περιφέρεια Αττικής!

Ο Neo ρώτησε και έμαθε ότι ο Βασίλης Οικονόμου απλώς υιοθετεί την τακτική του Νικήτα Κακλαμάνη, δηλαδή βγαίνει μπροστά και παρουσιάζει ως βέβαιη και προαποφασισμένη την υποψηφιότητά του, για να «εκβιάσει» το χρίσμα του κόμματός του.

Εξάλλου, ο Οικονόμου είχε ενημερώσει τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ πως θα ήθελε να κατέβει υποψήφιος στην μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας.

Όμως, επειδή δεν… έπαιρνε απάντηση, αποφάσισε να αναλάβει μόνος του την πρωτοβουλία των κινήσεων. Μένει να φανεί αν θα του βγει σε καλό.

matrix24.gr

Read more...

Συναγερμός για τους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς Ραγδαία επιδείνωση καιρού


Ραγδαία επιδείνωση καιρού


Τσουχτερό κρύο σε όλη τη χώρα το Σαββατοκύριακο - Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία - Θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη - Χιόνια σε όλες τις ορεινές και τις ημιορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας

Ο Φεβρουάριος έφτασε και φέρνει μαζί του χιόνια και καταιγίδες, καθώς ο καιρός θα παρουσιάσει ραγδαία επιδείνωση σύμφωνα και με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ.  Το νέο κύμα κακοκαιρίας θα διαρκέσει έως την ερχόμενη Τετάρτη. Μεγαλύτερη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 2 Φεβρουαρίου και από τα νοτιοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τις χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και τους θυελλώδεις άνεμους στο Αιγαίο.


Ο καιρός το Σάββατο


Το Σάββατο στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα αναμένονται αραιές νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές και κυρίως από τα δυτικά, οι νεφώσεις θα πυκνώσουν το απόγευμα και θα βρέξει. Το βράδυ οι βροχές θα ενταθούν και κατά τη διάρκεια της νύχτας θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της δυτικής Ελλάδας και της Ηπείρου ενώ οι χιονοπτώσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας θα κατέβουν και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί - νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ, στο Ιόνιο όμως θα ενισχυθούν στα 8 μποφόρ και ίσως μέσα στη νύχτα φτάσουν και τα 9 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ, στο βόρειο Αιγαίο όμως θα φτάσουν τα 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -3 έως 11 βαθμούς, στα κεντρικά από 3 έως 11 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 3 εως 13 βαθμούς και στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις που θα πυκνώσουν και το βράδυ θα βρέξει, ίσως εκδηλωθούν και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές - βορειοανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν και το βράδυ θα βρέξει κυρίως στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 6 βαθμούς Κελσίου.


Η κακοκαιρία την Κυριακή
Την Κυριακή προβλέπεται γενικευμένη κακοκαιρία σε όλη τη χώρα. Στα βορειοανατολικά αναμένονται νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές στα πεδινά, χιόνια σε όλες τις ορεινές και τις ημιορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο και καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές. Ιδιαίτερα στις νησιωτικές περιοχές της δυτικής, κεντρικής και νότιας χώρας τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά, από το βράδυ όμως τα φαινόμενα αυτά από τα βορειοδυτικά θα αρχίσουν να εξασθενούν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και νότια, ανατολικοί - βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ, στις υπόλοιπες περιοχές και στο Ιόνιο θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά στο νότιο Ιόνιο 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση σε όλη τη χώρα, θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -3 έως 9 βαθμούς, στα κεντρικά από 2 έως 11 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 2 έως 13 βαθμούς, στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε βροχές που κατά διαστήματα θα είναι πιο έντονες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες - βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 και στα ανοιχτά 5 με 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις που θα πυκνώνουν και βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 3 έως 6 βαθμούς Κελσίου.


Συναγερμός για τους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς


Την κακοκαιρία ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν τώρα οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς και ειδικότερα όσοι κατοικούν στο δήμο Παλικής στο Ληξούρι που επλήγησαν περισσότερο από τον εγκέλαδο.

Στο κλειστό γυμναστήριο, εκεί όπου έχει εγκατασταθεί και το γηροκομείο, στα πλοία που έχουν έρθει για τους σεισμόπληκτους, στα αυτοκίνητά τους, αλλά και σε σπίτια συγγενών και φίλων θα περάσουν τις ημέρες της κακοκαιρίας οι Κεφαλονίτες τα σπίτια των οποίων χτυπήθηκαν από το σεισμό και από τον πρώτο έλεγχο των μηχανικών έχουν κριθεί ακατάλληλα.

Σύμφωνα με το δελτίο καιρού, στην Κεφαλονιά αναμένονται νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι του Σαββάτου και μετά θα βρέξει, ενώ οι βροχές μέσα στη νύχτα θα ενταθούν και δεν αποκλείεται να σημειωθούν και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 10 έως 13 βαθμούς. Την Κυριακή στο νησί αναμένονται νεφώσεις με βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 10 βαθμούς Κελσίου.


Έως την Τετάρτη θα διαρκέσει η κακοκαιρία
Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και τη Δευτέρα και την Τρίτη με βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις. Από την Τετάρτη τα φαινόμενα σιγά - σιγά θα αρχίσουν να εξασθενούν και από την Πέμπτη και μετά θα ξαναβγεί ήλιος αλλά το κρύο θα παραμείνει τσουχτερό καθώς οι άνεμοι θα παραμείνουν βοριάδες, οπότε η θερμοκρασία δεν φαίνεται να ξεπεράσει στα ηπειρωτικά τους 11 με 12 βαθμούς Κελσίου. 
protothema.gr

Read more...

Το όχημα είχε κλαπεί από την περιοχή της Κερατέας Π. Φάληρο: Συναγερμός στην ΕΛΑΣ από αυτοκίνητο γεμάτο με όπλα


Σύμφωνα με πληροφορίες το αυτοκίνητο είχε τεθεί υπό παρακολουθήση εδώ και ημέρες από την αντιτρομοκρατική
Σύμφωνα με πληροφορίες το αυτοκίνητο είχε τεθεί υπό παρακολουθήση εδώ και ημέρες από την αντιτρομοκρατική


Το αυτοκίνητο, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε τεθεί εδώ και ημέρες υπό παρακολούθηση από την αστυνομία - Μεταφέρθηκε για έλεγχο στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών

Συναγερμός σήμανε στην ΕΛΑΣ το μεσημέρι του Σαββάτου όταν εντοπίστηκε ένα αυτοκίνητο γεμάτο με όπλα σε δρόμο του Παλαιού Φαλήρου,

Σύμφωνα με πληροφορίες το αυτοκίνητο είχε τεθεί υπό παρακολουθήση εδώ και ημέρες από την αντιτρομοκρατική.

Το όχημα μεταφέρεται στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προκειμένου να εξεταστεί εξονυχιστικά.

Η ΕΛΑΣ έχει ήδη εντοπίσει την ιδιοκτήτρια του, η οποία είχε δηλώσει τις προηγούμενες ημέρες την κλοπή του από την περιοχή της Κερατέας.
protothema.gr

Read more...

"Ξεψάχνισαν" τον Φιλιππίδη οι Τούρκοι...


...και τώρα τον στέλνουν Ελλάδα!...

Αφού "πήραν" αυτά που ήθελαν από τον κατηγορούμενο για την υπόθεση του ΤΤ Άγγελο Φιλιππίδη, οι τούρκοι – δρομολόγησαν, την διαδικασία έκδοσής του στην Ελλάδα. Μία ημέρα μετά τη...
συνάντηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά με τις οικογένειες των πεσόντων στα Ίμια, οι γείτονές μας είναι πανταχού παρόντες στη ζωή μας! Για άλλη μια φορά κατάφεραν – με ευκολία, να γίνουν κοινωνοί των εξελίξεων, αλλά και των υποθέσεων της χώρας μας!

Κοινό μυστικό πλέον, ότι οι τουρκικές υπηρεσίες «ξεψάχνισαν» τον κρατούμενο για την υπόθεση του ΤΤ Άγγελο Φιλιππίδη, έμαθαν την υπόθεση στις λεπτομέρειές της, ενημέρωσαν τις εγγραφές τους και τώρα είναι έτοιμοι να τηρήσουν το πρωτόκολλο για την έκδοσή του. Οι καπάτσοι γείτονές μας με τον τρόπο τους, απέσπασαν από τον Άγγελο Φιλιππίδη όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για το τι συνέβη στο ΤΤ τις ημέρες της ευμάρειας στην Ελλάδα, τόσο σε βάθος όσο και σε πλάτος, που οι ελληνικές Αρχές δεν θα μάθουν ποτέ. Άλλωστε, δεν διακρίνεται κάποιος ζήλος, αν κρίνουμε από τη στάση των εγχώριων ΜΜΕ… Άρα, για πολλοστή φορά – οι γείτονές μας πήραν ή καλύτερα τους δώσαμε και μάλιστα, στο πιάτο, ό,τι ήθελαν να μάθουν για την υπόθεση, επιχειρηματικότητα και οικονομία στην Ελλάδα… Ενώ λέγεται ότι έχουν στην διάθεση τους ονόματα που ενδέχεται να μην ακουστούν ποτέ στη χώρα μας...
enimerosi24.gr

Read more...

Σκανδαλίδης: Τέλος στη συνεργασία με τη ΝΔ...


Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης, που το 2007 διεκδίκησε την ηγεσία του Κινήματος απέναντι στον Γιώργο Παπανδρέου και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, προαναγγέλλει με...
συνέντευξή του στη “Σαββατιάτικη Ελευθεροτυπία” το τέλος στη συνεργασία της Χαριλάου Τρικούπη με τη Νέα Δημοκρατία, σε κυβερνητικό επίπεδο.

Ο Κώστας Σκανδαλίδης έχει μιλήσει και άλλες φορές στο παρελθόν για την αναγκαιότητα να διαχωρίσει το ΠΑΣΟΚ τη θέση του από τη Νέα Δημοκρατία, και να αναζητήσει στην ευρύτερη Κεντροαριστερά τις πολιτικές συμμαχίες του για το μέλλον, χωρίς να αποκλείει και τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, παρά την κάθετη αντίθεση του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Σύμφωνα με όσα λέει ο Κώστας Σκανδαλίδης στη “Σαββατιάτικη Ελευθεροτυπία”, η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια διακυβέρνηση έξω από τη λογική του Μνημονίου, ώστε να μπει φρένο στον κατήφορο και να μπορέσει να υπάρξει ελπίδα για το μέλλον για τον ελληνικό λαό.

Ο Κώστας Σκανδαλίδης δεν παραλείπει και να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την για “κοπτική-ραπτική”...

Read more...

"Ξυπνάει" το ρήγμα της Αταλάντης;...





Μόλις έξι ημέρες μετά την Κεφαλονιά, ο σεισμός στην περιοχή της Φθιώτιδας ήρθε να προσθέσει εναν ακόμη πονοκέφαλο στους σεισμολόγους.
 Η...
περιοχή αυτή έχει το διάσημο ρήγμα της Αταλάντης το οποίο σε περίπτωση που ενεργοποιηθεί κανείς δεν γνωρίζει ποια θα είναι τα αποτελέσματα.
 Σίγουρα πάντως οι ειδικοί βρίσκονται σε αναμονή των πρώτων συνολικών δεδομένων μιας και η περιοχή από τον Αύγουστο έχει δώσει τρεις κύριους σεισμούς μεγέθους μεγαλύτερου των 4 ρίχτερ, προερχόμενους όλους από την ίδια περιοχή με αποτέλεσμα να υπάρχει ανησυχία...

Read more...

Δίωξη Φράγκου για παράβαση καθήκοντος...





Κατά συρροή το αδίκημα που θα εκδικαστεί στις 23 Ιουνίου από το Πενταμελές Στρατοδικείο Αθηνών.
Το ρεπορτάζ της Κατερίνας Κατή στην «Εφημερίδα των Συντακτών»:

Επίτιμος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) διώκεται για παράβαση καθήκοντος και μάλιστα κατά συρροή. Πρόκειται για...
τον στρατηγό εν αποστρατεία Φράγκο Φραγκούλη, ο οποίος έχει ήδη κληθεί να εμφανιστεί ενώπιον του ακροατηρίου του Πενταμελούς Στρατοδικείου Αθηνών προκειμένου, όπως αναφέρει το κατηγορητήριο, να δικαστεί ως υπαίτιος του ότι:

«Με δύο πράξεις του τέλεσε δύο εγκλήματα που τιμωρούνται από τον νόμο με πρόσκαιρες στερητικές της ελευθερίας ποινές, ως εξής: Ενώ ήταν υπάλληλος, με πρόθεση, σε δύο περιστάσεις, παρέβη τα καθήκοντα της υπηρεσίας του με σκοπό να προσπορίσει σε άλλους παράνομο όφελος και να βλάψει κάποιον άλλο».

Η διερεύνηση της υπόθεσης από τον αρμόδιο Εισαγγελέα του Στρατοδικείου Αθηνών έγινε μετά από καταγγελία του απόστρατου σήμερα αξιωματικού, Νικόλαου Ρούμπου, σύμφωνα με την οποία ο Φράγκος Φραγκούλης ενώ ήταν στρατιωτικός, δηλαδή Αντιστράτηγος του Στρατού Ξηράς και Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (Α/ΓΕΣ), αρνήθηκε δύο φορές να του χορηγήσει αντίγραφα της ΕΔΕ που είχε διενεργηθεί σε βάρος του και είχε καταλήξει στο αρχείο. Ο καταγγέλλων ζητούσε τα αντίγραφα, καθώς ήθελε να στραφεί δικαστικά, με αγωγές και μηνύσεις, κατά των ιδιωτών με βάση τις καταγγελίες των οποίων είχε διενεργηθεί η σε βάρος του ΕΔΕ.

Το κατηγορητήριο

Αναφέρει το κατηγορητήριο σε βάρος του κ. Φραγκούλη ότι:

«Ενώ στα καθήκοντά του αναγόταν η χωρίς χρονοτριβή χορήγηση αντιγράφων του φακέλου ΕΔΕ που είχε διενεργηθεί για τη διερεύνηση των αναφερομένων σε βάρος του τότε Ανχη (ΥΟ) Ρούμπου Νικολάου, στα έγγραφα που είχαν αποστείλει ταχυδρομικώς στο ΓΕΣ/ΕΓΑ οι ιδιώτες Μ.Δ. και Ι. Μ. και στα οποία περιλαμβάνονταν και έγγραφα από την ποινική δικογραφία της Εισαγγελίας του Στρατοδικείου Λάρισας σε βάρος του Ν. Ρούμπου —η οποία (ΕΔΕ) είχε διενεργηθεί από την 1η Στρατιά, κατόπιν ρητής και συγκεκριμένης προφορικής εντολής του ιδίου του κατηγορουμένου—, με πρόθεση παρέβη το ως άνω υπηρεσιακό του καθήκον και αρνήθηκε να χορηγήσει αντίγραφο του φακέλου ΕΔΕ στον Ν. Ρούμπο, παρά το γεγονός ότι η ΔΙΜΣΠΡΟ/ΓΕΣ στην από 11 Μαρτίου 2011 Συνέχεια Ενημέρωσης του Φύλλου Ενημερώσεως–Εισηγήσεων προς αυτόν, με τη σύμφωνη γνώμη και του Δντού του Γραφείου Δικαστικού – Νομοθετικού του ΓΕΣ και με ρητή αναφορά στις διατάξεις του ΚΔΔ, αλλά και με αναφορά με δείκτες στο ΦΕΕ σε δύο γνωμοδοτήσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του εισηγήθηκε να ικανοποιηθεί το σχετικό αίτημά του, αλλά και παρά το γεγονός ότι η ίδια ως άνω Επιτελική Διεύθυνση με έγγραφό της προς τον Διευθυντή του Επιτελικού Γραφείου του κατηγορουμένου ως Α/ΓΕΣ του υπενθύμισε ότι ο σχετικός φάκελος βρίσκεται στην κατοχή του και του γνωστοποίησε ότι ο Ν. Ρούμπος με την από 10 Φεβ. 2011 αναφορά του επανήλθε στο αίτημά του για τη χορήγηση αντιγράφων του φακέλου ΕΔΕ και του εισηγήθηκε εκ νέου την ικανοποίηση του συγκεκριμένου αιτήματος. Τα καθήκοντά του αυτά τα παρέλειψε ο κατηγορούμενος με σκοπό να προσπορίσει παράνομο όφελος στους καταγγέλλοντες ιδιώτες, συνιστάμενο στην παρεμπόδιση του Ν. Ρούμπου να στραφεί εναντίον τους ποινικά και αστικά, αλλά και να βλάψει τον αιτούντα, αφού αυτός χωρίς να έχει στην κατοχή του τα έγγραφα που περιείχε η ΕΔΕ που σχηματίστηκε με αφορμή τις καταγγελίες των συγκεκριμένων ιδιωτών σε βάρος του δεν θα μπορούσε να ασκήσει κατά αυτών τα κατά την κρίση του νόμιμα δικαιώματά του ενώπιον των αστικών δικαστηρίων ή και των αρμοδίων εισαγγελικών αρχών».

Η δίκη έχει προσδιοριστεί για τις 23 Ιουνίου, ωστόσο ο κ. Φραγκούλης δικαιούται να προσφύγει κατά του κλητήριου θεσπίσματος.

Read more...

Τσίπρας: Ο Σαμαράς εκπροσωπεί το παλιό και το φθαρμένο...





Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε πριν από λίγο  ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, κατά τη ...
διήμερη συνεδρίαση της οποίας αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι υποψηφιότητες για τις 13 περιφέρειες της χώρας για την τοπική αυτοδιοίκηση.
"Ο Αντώνης Σαμαράς είναι βασικός εκπρόσωπος του παλιού και του φθαρμένου-θεωρεί ότι η εξουσία του ανήκει ελέω Θεού" είπε μεταξύ άλλων, ενώ επέρριψε στον πρωθυπουργός σπασμωδικές κινήσεις και προπαγάνδα που απορρέουν από το φόβο των συμφερόντων που εκφράζει.
 

Read more...

Eτοίμαζαν την "απόδραση" από καιρό...




Το ανάκτορο του ζεύγους Γριβέα στο Λονδίνο (ΦΩΤΟ)...
Το 2011 ήταν μία καμπή στη δραστηριότητα του ζεύγους Γριβέα, που, όπως αποδείχθηκε, προετοίμαζε τη μόνιμη εγκατάσταση στο Λονδίνο, την ώρα που η επιχείρηση στην Ελλάδα όδευε προς κλείσιμο, σύμφωνα με τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ.
Η...
τελική εγκατάσταση έγινε το καλοκαίρι, σε πολυτελή κατοικία στο Τουίκεναμ, νοτιοδυτικά της βρετανικής πρωτεύουσας.
Η βάση των επιχειρήσεων είναι το Great West House, κτίριο που φιλοξενεί εταιρείες από διάφορους τομείς.
Η περιοχή του Μπρέντφορντ, όχι μακριά από το αεροδρόμιο Χίθροου, είναι σημείο όπου συγκεντρώνονται τα κεντρικά γραφεία επιχειρηματικών κολοσσών.
Από πέρυσι η οικογένεια Γριβέα ζει σε πολυτελή έπαυλη του 1930 στο Κίνγκστον Απόν Τέιμς, στα νότια της πρωτεύουσας. Η τρέχουσα αξία του σπιτιού με τα έξι υπνοδωμάτια εκτιμάται κοντά στα 2,4 εκατομμύρια λίρες.
Κάντε κλικ για μεγέθυνση:


Πηγή: ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Read more...

Στην Κεφαλονιά δύο πλοία του Πολεμικού Ναυτικού...




Εν πλω για την Κεφαλλονιά βρίσκεται το πλοίο γενικής υποστήριξης «Προμηθεύς» του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ εντός της ημέρας αποπλέει για το νησί και το...
αρματαγωγό «Χίος» για την ανακούφιση των σεισμοπαθών.

Το «Προμηθεύς» μεταφέρει είδη πρώτης ανάγκης, φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό, ενώ στο πλοίο επιβαίνει ομάδα έξι ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων του Πολεμικού Ναυτικού.

Το «Χίος» θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη στεγαστικών αναγκών των σεισμοπαθών, καθώς διαθέτει 250 κλίνες.

Τη σχετική εντολή έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ύστερα από αίτημα του δημάρχου Κεφαλλονιάς, Αλεξάνδρου Παρίση.

Το πρωί, ο κ. Αβραμόπουλος ενημέρωσε σχετικά με την αποστολή τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Σημειώνεται ότι το «Προμηθεύς» διαθέτει μια πλήρη θεραπευτική μονάδα, εξοπλισμένη με χειρουργείο, μονάδα εντατικής θεραπείας, θάλαμο ασθενών, ακτινολογικό – μικροβιολογικό εργαστήριο και οδοντιατρείο.

Read more...

22η στροφή Σούπερ Λιγκ Livescore ΠΑΣ-Λεβαδειακός (1-0), Αρης-Ξάνθη (17:15), λεπτό προς λεπτό το ΟΦΗ-ΠΑΟ (19:30)


Livescore ΠΑΣ-Λεβαδειακός (1-0), Αρης-Ξάνθη (17:15), λεπτό προς λεπτό το ΟΦΗ-ΠΑΟ (19:30)
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Τις πρώτες μάχες του Φεβρουαρίου δίνουν οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής, η αυλαία της οποίας ανοίγει το Σάββατο με τρεις αναμετρήσεις που κρύβουν «παγίδες». Στα Ιωάννινα, ο ΠΑΣ θα υποδεχτεί τον Λεβαδειακό με τις δύο ομάδες να είναι ισόβαθμες στη 12η θέση. Στις 17:15 ο Άρης αντιμετωπίζει την Ξάνθη στο «Βικελίδης» και μόνο εάν καταφέρει την πρώτη του εφετινή εντός έδρας νίκη θα μπορεί να διατηρεί ελπίδες παραμονής στην κατηγορία. Τέλος, στις 19:30, ο ΟΦΗ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό με τους «πράσινους» να έχουν μία ακόμη δύσκολη αποστολή.

Την Κυριακή, το πρόγραμμα ανοίγει με τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, ο οποίος στη… μετά Μήτρογλου εποχή (πουλήθηκε στη Φούλαμ έναντι 15 εκατ. ευρώ) θα υποδεχθεί τον Παναιτωλικό (15:00). Λίγο αργότερα, ο Ατρόμητος θα φιλοξενηθεί από τον βελτιωμένο Απόλλωνα Σμύρνης (17:15), ενώ την ίδια ώρα θα διεξαχθούν και τα ματς Καλλονή - Αστέρας Τρίπολης, Βέροια - Πανθρακικός και Πανιώνιο - Εργοτέλης.

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με την αναμέτρηση των Χανίων, όπου ο Πλατανιάς θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ που κινήθηκε εντυπωσιακά στην χειμερινή περίοδο των μεταγραφών που μόλις ολοκληρώθηκε.

Το πρόγραμμα και η βαθμολογία, έχουν ως εξής:


Σάββατο 1/2ΠΑΣ Γιάννινα-Λεβαδειακός 15:00
Αρης-Ξάνθη 17:15
ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 19:30

Κυριακή 2/2
Ολυμπιακός - Παναιτωλικός 15:00
Απόλλων Σμύρνης - Ατρόμητος 17:15
Πανιώνιος - Εργοτέλης 17:15
Βέροια - Πανθρακικός 17:15
Καλλονή - Αστέρας Τρίπολης 17:15
Πλατανιάς - ΠΑΟΚ 19:30

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΣΥΝΟΛΟ ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ
ΑΓ. Ν-Ι-Η Ν-Ι-Η Ν-Ι-Η ΤΕΡΜ. ΒΑΘ.

1. Ολυμπιακός 21 19-2-0 10-0-0 9-2-0 61-6 59
2. ΠΑΟΚ 21 15-3-3 10-1-0 5-2-3 41-19 48
3. Ατρόμητος 21 11-7-3 7-4-0 4-3-3 30-14 40
4. Παναθηναϊκός 21 12-3-6 7-1-3 5-2-3 33-18 39
5. Αστέρας Τρίπολης 21 9-9-3 6-5-0 3-4-3 30-18 36
6. Πανθρακικός 21 8-6-7 7-2-2 1-4-5 30-32 30
. Παναιτωλικός 21 8-6-7 7-3-0 1-3-7 23-18 30
8. Καλλονή 21 8-2-11 4-2-5 4-0-6 22-37 26
. ΟΦΗ 21 6-8-7 4-5-1 2-3-6 18-22 26
10. Ξάνθη 21 7-4-10 6-1-3 1-3-7 27-33 25
11. Πανιώνιος 21 6-6-9 5-3-2 1-3-7 19-25 24
12. ΠΑΣ Γιάννινα 21 7-2-12 7-0-4 0-2-8 21-32 23
. Λεβαδειακός 21 7-2-12 7-1-2 0-1-10 23-39 23
14. Εργοτέλης 21 4-9-8 3-4-4 1-5-4 21-27 21
. Απόλλων Σμύρνης 21 5-6-10 4-3-4 1-3-6 24-33 21
16. Πλατανιάς Χανίων 21 4-7-10 3-5-2 1-2-8 18-30 19
17. Βέροια 21 4-6-11 3-2-5 1-4-6 19-37 18
18. Άρης 21 2-6-13 0-5-5 2-1-8 18-38 12

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

«Αδέρφια ζείτε...» Έντονη συγκίνηση στο μνημόσυνο για τα θύματα της Θύρας 7


Έντονη συγκίνηση στο μνημόσυνο για τα θύματα της Θύρας 7

Πειραιάς
Μέσα σε ένα έντονα συγκινησιακό κλίμα και υπό την παρουσία περίπου 1.500 φίλων και συγγενών, τελέστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο γήπεδο «Καραϊσκάκη» το μνημόσυνο για τα θύματα της τραγωδίας της Θύρας 7. Το «παρών» από πλευράς διοίκησης, έδωσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Βαγγέλης Μαρινάκης, σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα, ο πρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης Αγγελόπουλος, καθώς και πολλοί αντιπρόσωποι του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, όπως ο πρόεδρος, Μιχάλης Κουντούρης και η γενική διευθύντρια, Χριστίνα Τσιλιγκίρη.

Όλες οι ομιλίες (της κ. Νταϊφά, η μητέρα του μικρότερου θύματος, Τουμανίδη και ο κ. Μπαρμπής) επικεντρώθηκαν στην αποφράδα εκείνη ημέρα του Φεβρουαρίου και η ευχή όλων ήταν να μην συμβεί ποτέ ξανά στο μέλλον τέτοια ανείπωτη τραγωδία του 1981.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των θυμάτων και όπως πάντα, το συγκεντρωμένο πλήθος φώναξε «παρών» σε κάθε ένα από τα 21 όνομα που ακούστηκαν.

Τα θύματα της τραγωδίας:
Παναγιώτης Τουμανίδης (14 ετών)
Κώστας Σκλαβούνης (16)
Ηλίας Παναγούλης (17)
Γεράσιμος Αμίτσης (18 ετών)
Γιάννης Κανελλόπουλος (18)
Σπύρος Λεωνιδάκης (18)
Γιάννης Σπηλιόπουλος (19)
Νίκος Φίλος (19)
Γιάννης Διαλυνάς (20)
Βασίλης Μάχας (20)
Ευστράτιος Πούπος (20)
Μιχάλης Κωστόπουλος (21)
Ζωγραφούλα Χαϊρατίδου (23)
Σπύρος Ανδριώτης (24)
Κώστας Καρανικόλας (26)
Μιχάλης Μάρκου (27)
Κώστας Μπίλας (28)
Αναστάσιος Πιτσόλης (30)
Αντώνης Κουρουπάκης (34)
Χρήστος Χατζηγεωργίου (34)
Δημήτριος Αδαμόπουλος (40)
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Μετά τη μαζική κατάθεση πινακίδων Μειώσεις φόρων για τα ΙΧ από το 2015 εξετάζει η κυβέρνηση


Μειώσεις φόρων για τα ΙΧ από το 2015 εξετάζει η κυβέρνηση
Από το 2009 οι καταθέσεις πινακίδων προσεγγίζουν τις 750.000   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Λιγότερους φόρους αναμένεται να πληρώνουν από το 2015 οι ιδιοκτήτες ΙΧ, καθώς το υπουργείο Οικονομικών προωθεί ριζικές αλλαγές σε όλο το φάσμα φορολόγησης των αυτοκινήτων, με στόχο την εξάλειψη του φαινομένου μαζικής κατάθεσης πινακίδων.

Πέρυσι, περισσότεροι από 100.000 ιδιοκτήτες προτίμησαν να καταθέσουν πινακίδες παρά να πληρώσουν τέλη, ασφάλιστρα αλλά και φόρο πολυτελούς διαβίωσης στην περίπτωση ΙΧ άνω των 1.929 κυβικών εκατοστών. Μόνο από τέλη κυκλοφορίας, η κατάθεση των 100.000 πινακίδων συνεπάγεται απώλεια εσόδων κοντά στα 35 εκατ. ευρώ. Από το 2009, μάλιστα, οι καταθέσεις πινακίδων προσεγγίζουν τις 750.000.

Σύμφωνα με Τα Νέα, κεντρικά σημεία της εισήγησης που έχει τεθεί στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αποτελούν η κατάργηση του φόρου πολυτελείας που επιβάλλεται σήμερα στα ακριβά αυτοκίνητα, η μείωση κατά 30% των τεκμηρίων διαβίωσης για τα ΙΧ και η συνακόλουθη μείωση κατά 30% του φόρου πολυτελούς διαβίωσης που επιβάλλεται σήμερα σε ΙΧ άνω των 1.929 κυβικών εκατοστών.

* Διαβάστε περισσότερα στα Νέα
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Θα αφορά επιμέρους ζητήματα Διευκρινιστική εγκύκλιο για τα βιβλία των αγροτών προανήγγειλε ο Αθ.Τσαυτάρης


Διευκρινιστική εγκύκλιο για τα βιβλία των αγροτών προανήγγειλε ο Αθ.Τσαυτάρης
Ο υπουργός στο βήμα της 25ης Agrotica   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Θεσσαλονίκη
Νέα διευκρινιστική εγκύκλιο, η οποία θα αφορά επιμέρους ζητήματα για την τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων από τους αγρότες, πρόκειται να εκδώσει ακόμα και τη Δευτέρα το υπουργείο Οικονομικών.

Αυτό προανήγγειλε από την 25η Agrotica ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιος Τσαυτάρης.

Επισήμανε ότι ο διάλογος μεταξύ του ιδίου και των αγροτών, αλλά και με τους αρμόδιους στο υπουργείο Οικονομικών, είναι συνεχής και στόχο όλων αποτελεί η ομαλή και δίκαιη εισαγωγή στο μέτρο.

Για αυτό τον λόγο, όπως διευκρίνισε, λαμβάνονται υπόψιν, στην τελική διαμόρφωση, όλα τα ζητήματα που θέτουν οι γεωργοί, πολλά εκ των οποίων γίνονται και αποδεκτά.

Επισημαίνεται, πάντως, ότι ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί εάν τελικά το ποσό των 10.000 ευρώ θα είναι η οροφή του ετήσιου τζίρου, βάσει του οποίου κάποιος αγρότης θα πρέπει να τηρεί βιβλία εσόδων-εξόδων.

Ο υπουργός επισήμανε πως με δεδομένο ότι το συγκεκριμένο μέτρο είναι νέο, αποφασίστηκε, όσοι είναι κάτω του ορίου των 10.000 ευρώ ετήσιο τζίρο να συμπληρώνουν μια φορά του έτους τα βιβλία, και όσοι είναι άνω να το πράττουν δύο φορές το χρόνο.

Στόχος είναι, όπως διευκρίνισε, να «δούμε πώς θα λειτουργήσει το μέτρο και στη συνέχεια θα διευκρινιστεί εάν θα γίνεται κάθε μήνα, ή κάθε δύο μήνες».

Ο κ. Τσαυτάρης αναφέρθηκε και στα θέματα που έθεσαν οι παραγωγοί στη διάρκεια της παραμονής τους στη Θεσσαλονίκη.

Όπως είπε, το υπουργείο Οικονομικών άναψε το πράσινο φως σε αίτημα των αγροτών να υπάρχει ένα εύρος τιμών της τάξης των 500-100 ευρώ γι αυτούς που θα κρατούν, ή όχι, βιβλία εσόδων-εξόδων.

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι οι αγρότες επισήμαναν πως δεν μπορούν να γνωρίζουν εξαρχής ούτε το σύνολο της παραγωγής τους, αλλά ούτε και την τιμή που θα πωλήσουν τα προϊόντα τους, με αποτέλεσμα να μην ξέρουν αν ο ετήσιος τζίρος τους υπερβαίνει το ποσό των 10.000 ευρώ, που έχει τεθεί ως όριο ή όχι, προκειμένου να τηρήσουν βιβλία εσόδων-εξόδων.

Σημειώνεται ότι τα πρόστιμα προβλέπονται ιδιαίτερα τσουχτερά σε περίπτωση που κάποιος δεν είναι συνεπής, γεγονός που προβληματίζει έντονα τον αγροτικό κόσμο.

Συνυπολογίζοντας αυτά τα θέματα, όπως υπογράμμισε ο κ. Τσαυτάρης, το υπουργείο Οικονομικών έκανε αποδεκτό το αίτημά τους να υπάρχει ένα εύρος τιμών, το μέγεθος του οποίου θα γνωστοποιηθεί στις αμέσως επόμενες ημέρες.

Οι αγρότες ανέφεραν ότι εάν τα βιβλία εσόδων-εξόδων μείνουν ως βιβλία εσόδων-πληρωμών, τότε μένουν έξω κάποιες δαπάνες του γεωργού, όπως μεταξύ άλλων απόσβεση μηχανημάτων και παγίων που μπορούν να φθάνουν ως και 1.000 ευρώ, χωρίς όμως να υπάρχει απόδειξη γι αυτήν την εξέλιξη.

Δεδομένου ότι το αίτημά τους να θεωρούνται και αυτά έξοδα, είναι λογικό, το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να το κάνει και αυτό αποδεκτό, σύμφωνα με τον κ. Τσαυτάρη.

Για το θέμα του πετρελαίου, κάποιοι αγρότες, σύμφωνα με τον υπουργό, δεν έχουν δικό τους μηχάνημα για να οργώσουν το χωράφι τους και τη δουλειά αυτή την αναθέτουν σε κάποιον άλλο, χωρίς ωστόσο να μπορούν να το αποδείξουν.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Τσαυτάρης τόνισε ότι αυτός που οργώνει το χωράφι θα πρέπει να παρέχει δελτίο παροχής υπηρεσιών και να το εντάξει στα βιβλία εσόδων-εξόδων έτσι ώστε να του δικαιολογηθεί το πετρέλαιο που χρησιμοποίησε για δουλειά συναδέλφου του, ή θα πρέπει ο ίδιος ο γεωργός που προσέλαβε τον προαναφερόμενο, να ενσωματώσει την απόδειξη στα δικά του βιβλία εσόδων-εξόδων.

Σχετικά με το θέμα πωλήσεων και ΦΠΑ, ο υπουργός σημείωσε ότι πολλοί αγρότες ανήκουν είτε σε ομάδες, είτε σε συνεταιρισμούς, οι οποίοι και διαχειρίζονται τα δύο θέματα και έτσι αποφασίστηκε αυτοί να τα αναλαμβάνουν κιόλας.

Για το ποσό που πληρώνει ο αγρότης στον ΕΛΓΑ, προκειμένου να ασφαλίσει τη σοδειά του από, μεταξύ άλλων, χαλάζι ή παγετό, δεν παίρνει απόδειξη, αλλά κάνει μια υπεύθυνη δήλωση ασφάλισης ότι ο οργανισμός θα πάρει τα χρήματα, όταν ο γεωργός θα λάβει την επιδότησή του.

Τη δαπάνη αυτή ο αγρότης θα τη δικαιολογεί στα βιβλία του με την υπεύθυνση δήλωση ασφάλισης, που αποστέλλει στον ΕΛΓΑ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

«Βρε συ, μου δίνεις ένα εκατομμύριο»...

Μπορεί ένας πολυεκατομμυριούχος να συναντά ένα φίλο του στο λόμπι ενός «Χίλτον» και να παίρνει επί τόπου ένα εκατομμύριο ευρώ λέγοντας: «Βρε συ, δώσ' μου ένα εκατομμύριο ευρώ να πάρω ένα σπιτάκι μη βγαίνω έξω ή να μην... ανέβω στο δωμάτιο να στείλω εντολή στον τραπεζίτη μου να μου στείλει από τα δικά μου». «Είναι αστείος και δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά που λέει. Φυσικά δεν έγιναν έτσι τα πράγματα και δεν μου ζήτησε, ούτε του έδωσα τίποτα σε κανένα "Χίλτον"...», είπε στους δικαστές ο εφοπλιστής Μιχάλης Ματαντός για όσα του καταμαρτυρεί ο Σωτήρης Εμμανουήλ σε σχέση με το σκάνδαλο των υποβρυχίων (φωτ. ΑΠΕ) «Ετσι ακριβώς έγινε και έτσι μου έδωσε ο φίλος μου, που είχα πολύ καιρό να συναντήσω», είπε στους ανακριτές του τεράστιου σκανδάλου των εξοπλιστικών ο εκ των βασικών κατηγορουμένων για τις μίζες στα εξοπλιστικά Σωτήρης Εμμανουήλ. Ο φίλος του είναι ο εφοπλιστής Μιχάλης Ματαντός, ο άνθρωπος που στην ελληνική Δικαιοσύνη θεωρείται το μεγάλο βαρέλι που μοίραζε το μέλι, δηλαδή τις μίζες στο περίφημο σκάνδαλο των υποβρυχίων. Ο Σωτήρης Εμμανουήλ φέρεται να έχει κεντρικότατο ρόλο και κατηγορείται ότι το μερίδιό του ήταν κοντά στα 17 εκατομμύρια ευρώ. Αλλά οι ανακριτές θεωρούν ότι είχε μεγάλο μερίδιο, γιατί είχε και σοβαρή αποστολή. Είχε αναλάβει, κατά τους ανακριτές, την αποστολή να «πνίξει» κάθε αντίδραση των συνδικαλιστών στα ναυπηγεία, ώστε αυτά να ιδιωτικοποιηθούν και να περάσουν στον έλεγχο των Γερμανών. Προφανώς τα κατάφερε περίφημα στην αποστολή του και τα ναυπηγεία πέρασαν στον έλεγχο των Γερμανών, και φαίνεται ότι δεν περίμενε κανείς να ανοίξουν κελιά φυλακών, γιατί δεν είχαν υπολογίσει τον αστάθμητο και σοβαρό παράγοντα. Δηλαδή δεν περίμεναν να «πλακωθούν» οι Γερμανοί μεταξύ τους για το ποιος έριξε ποιον στις μίζες, να χωρίσουν οι «καλοί» τις δύο μεγάλες εταιρείες τους, την HDW και την FERROSTAAL, σε δύο κομμάτια και να φωνάξουν τη γνωστή ελεγκτική-δικηγορική εταιρεία DEBEVOISE-PLIMPTON για εσωτερικό έλεγχο. Από εκεί ξεκίνησαν όλα: Τα στοιχεία που βρήκαν οι Γερμανοί, σχηματίζοντας δικογραφία για δικούς τους, «ξεμπρόστιασαν» και τους δικούς μας. Το γιατί ενήργησαν έτσι οι Γερμανοί είναι απλό. Γερμανοί καθηγητές που μετείχαν στις εταιρείες αυτές και δεν είχαν λερώσει τα χέρια τους, μόλις έμαθαν ότι οι κάτω από αυτούς Γερμανοί-στελέχη των εταιρειών τους «φόρτωσαν» στο τίμημα των υποβρυχίων και μίζες τεράστιες, αντέδρασαν, τους «γράπωσαν» και τους έβαλαν φυλακή. Αρχισαν αυτοί το 2010 να «κελαηδούν», γιατί αυτό στη Γερμανία έχει μεγάλη αξία, αφού είναι εισιτήριο για έξοδο από τη φυλακή μετά μερικούς μήνες, και αυτά τα στοιχεία με 4 χρόνια καθυστέρηση αρχίζουν να καίνε Ελληνες υπεράνω υποψίας. Ενας από αυτούς, με μεγάλες περγαμηνές διεθνώς στο χώρο της ναυπηγοεπισκευαστικής, είναι ο Σωτήρης Εμμανουήλ, σήμερα κάτοικος... Κορυδαλλού, που δηλώνει κροίσος και μοναδικός στο να κάνει όλες τις δουλειές «παστρικά». Αλλά με όσα ο ίδιος είπε στους Ελληνες ανακριτές κ.κ. Μαλλή και Σταυρόπουλο, κόντεψε να τους τρελάνει στις αντιφάσεις. Πάμε, λοιπόν, με τα δικά του λόγια και έργα: «...Απολαμβάνω υψηλού κύρους στο ναυπηγοεπισκευαστικό χώρο παγκοσμίως... διαθέτω ιδιόκτητη οικία αξίας εκατομμυρίων δολαρίων στη Βοστόνη... πρόεδρος Ελλήνων και Ευρωπαίων ναυπηγοεπισκευαστών, μέλος της Ακαδημίας Ναυπηγών Βορείου Αμερικής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος επί σειρά ετών όλων των ναυπηγείων (Σύρου, Ελευσίνας, Σκαραμαγκά)... Διαθέτω δικό μου ναυπηγείο στην Αμερική, διετέλεσα σε υψηλότατες θέσεις σε μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες παγκοσμίως...». Υπάρχει στην ιστορία της ανθρωπότητας ένας άνθρωπος με το δικό του ιστορικό, που να συνάντησε τυχαία φίλο στο λόμπι ενός ξενοδοχείου και να του ζήτησε ένα εκατομμύριο με ουσιαστική αιτιολογία κάτι σαν το «βαριέμαι να ανέβω στο δωμάτιό μου»; «Είναι αστείος και δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά που λέει. Φυσικά δεν έγιναν έτσι τα πράγματα και δεν μου ζήτησε, ούτε του έδωσα τίποτα, σε κανένα "Χίλτον"», είπε στους δικαστές ο φίλος του, Μιχάλης Ματαντός. Ο Εμμανουήλ, πάντως, ήταν πολύ «λαρτζ» όταν αγόρασε το σπίτι για το οποίο υποτίθεται ότι ζήτησε το εκατομμύριο στο λόμπι του «Χίλτον»! Στο «σπιτάκι», λοιπόν, στο Ψυχικό, μόνο το γκαράζ φαίνεται να είναι... 600 τετραγωνικά, όσο δηλαδή 6 μεγάλα διαμερίσματα... Στον ίδιο χώρο υπήρχε και ένα άλλο σπίτι, στο οποίο παλαιότερα στεγαζόταν παράρτημα ολόκληρου κολεγίου, το οποίο αγοράστηκε από τον Εμμανουήλ, καταδεφίστηκε και έγινε... πισίνα! Πάντως, όταν οι ανακριτές ρωτούν τον Εμμανουήλ αν υπήρχε και η παραμικρή παρατυπία στα ναυπηγεία και γιατί οι Γερμανοί τού έδωσαν αμοιβή-«μπόνους» 17,5 εκατομμύρια ευρώ, απαντά ότι όλα επί των ημερών του έγιναν με απόλυτη νομιμότητα και οι Γερμανοί τού έδωσαν τα χρήματα γιατί τον θεώρησαν... καλό μάνατζερ και όχι γιατί τους βοήθησε να πάρουν τα ναυπηγεία. «Η δουλειά» και «η ουρά» Για να αντικρούσει τους ανακριτές, τον Ματαντό και όλους όσοι λένε ότι πήρε τεράστια μίζα, απαντά ότι όταν εκείνος ανέλαβε τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά είχε ουσιαστικά τελειώσει «η δουλειά» και έμενε μόνο «η ουρά», για την οποία δεν μπορούσε να κάνει τίποτα, αν και ήταν όλα τέλεια! Οταν του ζητούν στοιχεία για τα χρήματα που έλαβε, εμφανίζεται να έδωσε 2,2 εκατομμύρια ευρώ ως αμοιβή και έξοδα από το ποσό αυτό σε Κύπριο δικηγόρο!!! Και όταν φτάνουν στο ψητό, δηλαδή στο γιατί αυτά τα χρήματα πήγαν στον ίδιο με παρεμβολή δύο εταιρειών, αρχίζουν τα απίστευτα. Απαντά ότι η μία εταιρεία IVECO ltd είναι δική του, αλλά δεν είναι δική του η εταιρεία METALLCO μέσω της οποίας κινήθηκαν τα χρήματα! Προσέξτε το διάλογο των ανακριτών με τον παγκοσμίου κύρους Σωτήρη: «ΑΝΑΚΡΙΤΕΣ: Αφού λέτε ότι οι Γερμανοί απαίτησαν για λόγους φορολογικούς να φτιάξετε την εταιρεία IVECO ltd για να πάρετε τα χρήματα, γιατί τα δικά σας αυτά χρήματα δεν πήγαν στην εταιρεία αυτή, την IVECO, αλλά σε άλλη, τρίτη, εταιρεία, τη METALLCO; ΑΠ.: Διότι τους βόλευε φορολογικά. ΑΝΑΚΡΙΤΕΣ: Αν η σύμβαση που υπογράψατε με την κάλυψη της IVECO ή της METALLCO, όντας ταυτόχρονα την ίδια περίοδο κρατικός αξιωματούχος, ήταν νόμιμη, γιατί δεν τη συνάψατε στο όνομά σας; Ενημερώσατε το ελληνικό Δημόσιο ότι την ώρα που πληρωνόσασταν από αυτό, συνάπτατε τέτοιες συμφωνίες ποσοστιαίες επί του έργου των υποβρυχίων που διεκδικούσε η κοινοπραξία, συναλλασσόμενος μάλιστα μέσω ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΩΝ; ΑΠ.: Αυτό έγινε κατ' απαίτηση των Γερμανών, δότι έτσι δεν θα είχαν φορολογική εκκρεμότητα...». Ολα δηλαδή έγιναν για να είναι εντάξει αυτοί που πλήρωναν με το γερμανικό κράτος. Ποιος δίνει σημασία στην μπανανία; Αποκαλυπτικός και ο παρακάτω διάλογος του κ. Εμμανουήλ με τον ανακριτή: «ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ: Ενημερώσατε το ελληνικό Δημόσιο για τη σύμβαση συμβολαίου που υπογράψατε με τους Γερμανούς, την οποία καταρτίσατε όντας ταυτόχρονα κρατικός αξιωματούχος των κρατικών τότε ναυπηγείων; Θεωρείτε ότι υπήρχε ποτέ περίπτωση αυτή η σύμβαση να γίνει δεκτή από το ελληνικό Δημόσιο; Είναι δυνατόν να διευθύνετε τα κρατικά ναυπηγεία και ταυτόχρονα να συμφωνείτε αμοιβή σας για την ανάθεση των κρατικών μας υποβρυχίων στη γερμανική κοινοπραξία και να πληρωθείτε στο τέλος με σύμβαση που κατάρτισε η εταιρεία γραμματοκιβωτίου METALLCO; ΑΠ.: Δεν αντιλαμβάνομαι ποιον από το ελληνικό Δημόσιο θα έπρεπε να ενημερώσω...». Τελικώς ο κ. Εμμανουήλ δήλωσε αθώος... πολύτεκνος και αδικημένος. Οπως τονίζει, είναι μεν 62 ετών, πατέρας επτά παιδιών, εκ των οποίων τα τέσσερα πιο μικρά παιδιά του είναι ηλικίας από 10 μηνών μέχρι 4 ετών, και μάλιστα δύο δίδυμα. Δεδομένου ότι οι δικογραφίες στη Γερμανία άρχισαν να συντάσσονται το 2009-2010, είναι φανερό ότι ο κ. Εμμανουήλ έπαιρνε τόσο σοβαρά την υπόθεση ώστε γεννούσε συνεχώς παιδιά, μιας και χρήματα για να τα αναθρέψει υπήρχαν! ** Ο Κάντας εμπλέκει τον «πατέρα» Παλιό πολιτικό πρόσωπο, που είχε το προσωνύμιο «πατέρας», εμπλέκει στην υπόθεση με τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων ο κατηγορούμενος Αντ. Κάντας. Κατά την απολογία του για τα οπλικά συστήματα ΡΗΖ2000, χωρίς να κατονομάζει κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο, ο προφυλακισμένος Αντ. Κάντας «φωτογραφίζει» πολιτικό άνδρα, λέγοντας σύμφωνα με πληροφορίες: «Σε συνάντηση που έγινε στο γραφείο του Ευσταθίου στην Πλουτάρχου, κατά τη διάρκεια αυτής μπήκε στο γραφείο και ο Λυγινός, ο οποίος διέκοψε τη συνάντηση και είπε: "Πετάγομαι μέχρι τον πατέρα, δίπλα". Ρώτησα ποιος είναι ο πατέρας, και αυτός απάντησε: "Παλιός πολιτικός, καλός φίλος, αλλά άπληστος". Οταν το 2008 τον συνάντησα εκ νέου στη Γενεύη, τον ρώτησα ποιον εννοούσε με τη φράση ο "πατέρας" και αυτός δεν αποκάλυψε το όνομά του». Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Αντ. Κάντας ονομάτισε και άλλα πρόσωπα που βρίσκονταν σε θέσεις-κλειδιά του ΥΠΕΘΑ, χωρίς όμως να ισχυρίζεται ότι έχουν ποινικές ευθύνες. Λέει χαρακτηριστικά: «Τρεις ήταν οι υπηρεσίες-κλειδιά. Οχι γενικώς για τα αυτοκινούμενα πυροβόλα, αλλά για τα αυτοκινούμενα από την Wegmann. Το 4ο επιτελικό γραφείο του ΓΕΣ, όπου υπηρετούσε τότε ο Γιώργος Καράμπελας, ο 3ος κλάδος του ΓΕΣ και στη Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών, οι Γ. Κολλίρης, Ανδρουλάκης, Λεονταρίτης και Κωνσταντόπουλος και βέβαια ο αρμόδιος υπαρχηγός». Οπως είπε ο ίδιος ο Αντ. Κάντας, «δεν ισχυρίζομαι ότι τα πρόσωπα αυτά δωροδοκήθηκαν, προσθέτω όμως ότι ήταν τα πρόσωπα-κλειδιά για την υλοποίηση αυτής της προμήθειας, τα οποία ουδείς μπορούσε να αγνοήσει από τις εταιρείες, χωρίς συνέπειες». enet.gr Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Read more...