Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Την Τρίτη στη Βουλή η τροπολογία για την αλλαγή της ημερομηνίας των εκλογών...




Οι παράνομες και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις που σχεδίαζε για καιρό η κυβέρνηση, προκειμένου να μη μεταφερθεί το πολιτικό κλίμα των ευρωεκλογών στον...
δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών, θα... επισημοποιηθούν με την τροπολογία που θα φέρει την Τρίτη ο υπουργός Εσωτερικών


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας tovima.gr, με μια τροπολογία η κυβέρνηση θα σηματοδοτήσει την απόφασή της, παρά τις αντιρρήσεις της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ), να διεξαχθεί στις 18 Μαΐου ο πρώτος γύρος των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών και στις 25 Μαΐου ο δεύτερος, μαζί με τις ευρωεκλογές. Αυτό θα ορίζει ρύθμιση για την ημερομηνία των αυτοδιοικητικών εκλογών που φέρνει ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης και θα ενταχθεί στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο ψηφίζεται στη Βουλή την Τρίτη. Παραμένει ωστόσο ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να γίνουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές με «σπασμένους» πέντε νησιωτικούς δήμους. Και αυτό διότι δεν αποκλείεται οι αντιρρήσεις που είχε εκφράσει το ΠαΣοΚ να υποχωρήσουν, συνυπολογίζοντας, εκτός άλλων, το... χάσμα του Μύρτου που άνοιξε ο σεισμός στην Κεφαλλονιά. Το σεισμόπληκτο νησί περιλαμβάνεται στον διάλογο για την αλλαγή της καλλικράτειας λογικής «ένα νησί, ένας δήμος».

Όπως σημείωσε χθες ο υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Πουλάκης, «ας έχει υπόψη του ο κ. Υπουργός, αλλά και η κυβέρνησή του και ο Πρωθυπουργός που τον στηρίζει, πως με τις σπασμωδικές αυτές κινήσεις του και τις παράνομες και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις που διαρκώς σχεδιάζει, δύο μόνο πράγματα καταφέρνει: Αφ' ενός μεν να καθίσταται αφερέγγυος, αφού προβαίνει διαρκώς σε αδιανόητες εξαγγελίες, τις οποίες αδυνατεί να υποστηρίξει και να υλοποιήσει. Αφ' ετέρου δε – και αυτό φωνάζει από μακριά – προδίδει τον πανικό της κυβέρνησής του και την προσπάθειά της να διαχειριστεί με κάθε τρόπο τη διαφαινόμενη καταδίκη της στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές και ευρωπαϊκές κάλπες».

Στα άθλια κυβερνητικά παιχνίδια αναφέρθηκε και ο Αλ. Τσίπρας από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως σχολίασε, «βλέπουμε ένα καθημερινό και επικίνδυνο παιγνίδι με τους θεσμούς και το Σύνταγμα. Βλέπουμε να κάνουν βόλτες με τις ημερομηνίες των εκλογών, ανάλογα με τα κομματικά τους μικροσυμφέροντα. Να ετοιμάζουν όπως έγινε χθες γνωστό, ακόμα και τροπολογία που θα απαγορεύει- άκουσον, άκουσον- στους ετεροδημότες να ψηφίζουν στις ευρωεκλογές στον τόπο της κατοικίας τους, όπως ίσχυε μέχρι τώρα. Τόσο πολύ πια φοβούνται αυτές τις εκλογές, που σε λίγο μπορεί να σκαρφιστούν και κανένα νόμο που θα τις καταργήσει».

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: