Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012

Ερώτηση της Μαρίας Κυριακοπούλου για την πληρωμή των επιτηρητών του ΕΟΠΠΕΠ


Read more...

Συνέντευξη Τύπου Προέδρου Λούκας Τ. Κατσέλη και Προέδρου Κοινοβουλευτικής Ομάδας Χάρη Καστανίδη

Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: Κύριοι συνάδελφοι καλημέρα σας, είμαστε στην πρώτη κοινή συνέντευξη της Προέδρου της Κοινωνικής Συμφωνίας και του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Κοινωνικής Συμφωνίας.

Θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε τις ερωτήσεις σας να τις υποβάλλετε, αφού δώσετε το όνομα του μέσου το οποίον εκπροσωπείτε, ευχαριστώ πολύ.


Read more...

«Ναι στον Κουβέλη»


Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου μόλις δήλωσε στο κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ ότι το κόμμα που θα μπορούσε να συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ είναι του Φ। Κουβέλη.

.enikos.gr


Read more...

Η απελευθέρωση των ταξί σε νέο Υπουργικό Συμβούλιο την Πέμπτη

Διαφωνίες για τις ρυθμίσεις από την τρόικα


(Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Για την Πέμπτη μετατέθηκε το Υπουργικό Συμβούλιο, στο οποίο πρόκειται να τεθεί προς έγκριση το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τις διατάξεις για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί. Το Υπουργικό ήταν προγραμματισμένο για την Τετάρτη, αλλά αναβλήθηκε, επειδή -σύμφωνα με πληροφορίες- η τρόικα εξέφρασε διαφωνίες στς ρυθμίσεις του υπουργείου Μεταφορών για το άνοιγμα του επαγγέλματος των ταξί.

Το Υπουργικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει στις 15:00 υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

Το υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ανέμενε την γνωμάτευση την τρόικας στην πρόταση που έχει καταθέσει το υπουργείο για την ρύθμιση του επαγγέλματος και περιλαμβάνει συγκοινωνιακά και περιβαλλοντικά κριτήρια.

Στη συνεδρίαση θα τεθούν επίσης θέματα για το λεγόμενο Ψηφιακό Μέρισμα, ζητήματα τηλεπικοινωνιών, καθώς και επί μέρους διατάξεις που θα ρυθμίζουν νομοθετικά ζητήματα διαφόρων υπουργείων.

Στο Υπουργικό Συμβούλιο της Δευτέρας, στο επίκεντρο βρέθηκε το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για την διευκόλυνση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την παροχή κινήτρων για να τονωθεί η ανάπτυξη.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Από τα μεγαλύτερα έργα της 10ετίας η μονάδα της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα λέει ο Α.Ζερβός

Θα εξασφαλίσει 1.500 θέσεις


Την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ενημέρωσαν ο ΥΠΕΚΑ Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο πρόεδρος της ΔΕΗ ΑΕ, Αρθούρος Ζερβός
Την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ενημέρωσαν ο ΥΠΕΚΑ Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο πρόεδρος της ΔΕΗ ΑΕ, Αρθούρος Ζερβός (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά έργα της ΔΕΗ, αλλά και της χώρας, για την επόμενη 10ετία, χαρακτήρισε την κατασκευή της πέμπτης μονάδας της ΔΕΗ στην Πτολεμαϊδα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Επιχείρησης Αρθούρος Ζερβός, ενημερώνοντας σχετικά την αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Η κατασκευή του έργου, για την αντικατάσταση παλαιών ρυπογόνων λιγνιτικών μονάδων, προϋπολογισμού 1,4 δισ. ευρώ, θα ξεκινήσει σε 18 μήνες και θα εξασφαλίσει για πέντε χρόνια 1.500 νέες θέσεις εργασίας, όπως τόνισαν τόσο ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου όσο και ο κ. Ζερβός.

«Αυτή η ηλεκτροπαραγωγική μονάδα, μαζί με την Μελίτη 1, τη Μελίτη 2 και τον Άγιο Δημήτριο, θα διατηρήσει τη Δυτική Μακεδονία ενεργειακό κέντρο» υπογράμμισε ο κ. Ζερβός.

Ακόμα, ο πρόεδρος της ΔΕΗ επεσήμανε ότι στόχος του έργου είναι η προστασία του περιβάλλοντος, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, το φθηνό τιμολόγιο, αλλά και η ενίσχυση της ασφάλειας του ενεργειακού εφοδιασμού της χώρας.

Τέλος, ο κ. Ζερβός ανέφερε ότι σύντομα θα αποσυρθούν 10 λιγνιτικές μονάδες από το λεκανοπέδιο της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ θα μετεγκατασταθούν οι οικισμοί Ποντοκόμος και Μαυροπηγή, και η κατασκευή του έργου θα υλοποιηθεί με σύμπραξη γερμανικής, ιαπωνικής και ελληνικής εταιρείας, η οποία θα έχει και το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Επιστολή παραίτησης Γραμματέα Δ.Ο. ΠΑΣΟΚ Παλικής Παναγή Βλάχου


Προς Γραμματεία της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Κεφαλλονιάς και Ιθάκης
Παρακαλώ όπως προωθήσετε στα αρμόδια όργανα την παραίτησή μου από γραμματέα της Δ.Ο ΠΑΣΟΚ Παλικής.
Μια απόφαση που πιστέψτε με δεν την πήρα έτσι απλά. Είναι μια απόφαση παρμένη με πόνο ψυχής που όμως θεωρώ ότι ήταν η πρέπουσα αυτή τη στιγμή, παρ’ όλο που ποτέ δεν ήμουνα ρίψασπις και πάντα ήμουνα αυτός που στήριξε τη παράταξη στα δύσκολα. Δυστυχώς όμως στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές δεν μπορώ να συστρατευτώ, όχι με την ιδεολογία της παράταξης την οποία εξακολουθώ να πιστεύω, αλλά με τη διοικούσα νομενκλατούρα της παράταξης, η οποία κατ’ εμέ δεν εκφράζει την ιδεολογία της παράταξης.
 • · Δεν μπορώ να συμπορευτώ με αυτούς που εξαθλίωσαν χωρίς οίκτο το λαό!
 • · Δεν μπορώ να συμπορευτώ με αυτούς που βάζουν εκβιαστικά ψευτοδιλλήματα, ή δεχτείτε αυτά που γίνονται ή χρεοκοπούμε, τη στιγμή που ο λαός έχει ήδη χρεοκοπήσει.
 • · Δεν μπορώ να είμαι συνυπεύθυνος και αρωγός στα καινούργια ανελέητα μέτρα που θάρθουν τον Ιούνιο
 • · Δεν μπορώ να συνταυτιστώ με την άποψη της Κριστίν Λαγκάρντ, που λέει ότι 570 Ευρώ μικτά είναι ένας τεράστιος μισθός για την Ελλάδα.
 • · Δεν μπορώ να βλέπω να έχουν στύψει και εξαθλιώσει το λαό και να μην έχουν πάρει ούτε ένα Ευρώ από το μεγάλο κεφάλαιο.
 • · Δεν μπορώ να βλέπω όλους τους μισθωτούς να είναι στο 50% του μισθού τους κάτω και τους συμβούλους των υπουργών να παίρνουν αύξηση 550 Ευρώ, τώρα πριν 5 ημέρες.
 • · Δεν μπορώ να βλέπω στο τόπο μου τα ΤΕΙ να κλείνουν και κανείς να μην ενδιαφέρετε.
 • · Δεν μπορώ να βλέπω στον ιδιαίτερο τόπο κατοικίας μου το Ληξούρι, όλες τις υπηρεσίες να κλείνουν και κανείς να μην μιλάει.
 • · Δεν μπορώ να βλέπω το αλαζονικό δίλημμα ότι τάχα δεν υπάρχει άλλος δρόμος και άλλα πρόσωπα να βρουν λύσεις.
 • · Δεν μπορώ να βλέπω μέσα σ’ αυτή τη κρίση να μην ψηφίζετε ο νόμος για την άρση της ασυλίας των βουλευτών.
 • · Δεν μπορώ να βλέπω αυτή την κοινοβουλευτική δικτατορία και τρομοκρατία στο χώρο μου, που όποιος βουλευτής δεν ψηφίσει κάποιο αντιλαϊκό μέτρο διαγράφετε.
 • · Δεν μπορώ ν α βλέπω κάποιοι να μιλούν για νέα αρχή και να προσπαθούν να κρατήσουν τις κομματικές τους καρέκλες και όχι μόνο αυτό αλλά να βλέπω και το νέο αρχηγό του κινήματος να δίνει τη πρώτη του συνέντευξη και πίσω του να μην υπάρχουν τα σύμβολα του κινήματος.
 • · Δεν μπορώ να βλέπω τους μισθούς να πέφτουν και τις τιμές των προϊόντων να αυξάνονται
 • · Δεν μπορώ να βλέπω την Ελλάδα να ξεπουλιέται έναντι «πινακακίου φακής». Π.χ. πριν ένα χρόνο ο κ. Πάγκαλος και ο κ. Παπανδρέου μας έλεγαν στη βουλή ότι δεν υπάρχουν πετρέλαια και τώρα οκτώ εταιρείες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για έρευνα.
 • · Δεν μπορώ να βλέπω να μην γίνετε τίποτα για την ανάπτυξη, ενώ αντιθέτως πολλά για την εξαθλίωση του κόσμου.
 • · Δεν μπορώ να βλέπω τους πολιτικούς μας να λένε συνέχεια ψέματα και σε μικρό χρονικό διάστημα να αναιρούνε τους εαυτούς τους με τις πράξεις και τις αποφάσεις τους. Δεν αξίζουν τέτοιοι πολιτικοί για την Ελλάδα.
 • · Δεν μπορώ να βλέπω μια φράξια καρεκλοκένταυρων επαγγελματιών πολιτικών συν τους κολαούζους τους να εκμεταλλεύονται την αγάπη, το πάθος και την ιδεολογία, όλων αυτών των υπέροχων αγνών οπαδών του κινήματος και να μην έχουν έστω «εβήκοα ότα», γι αυτούς, αντιθέτως με μια απίστευτα πριγκιπική νοοτροπία να θεωρούν εαυτούς πεφωτισμένους, ενώ θάπρεπε να είναι ευγνώμονες σ’ αυτούς που τους βάλανε σ’ αυτές τις καρέκλες.
 • · Δεν μπορώ να βλέπω κεκτημένα δεκαετιών να καταστρατηγούνται έτσι απλά και τόσο πρόχειρα από μια υποτίθεται σοσιαλιστική κυβέρνηση, που έχει γίνει κυβέρνηση της ψευτιάς και της υποκρισίας.
 • · Δεν μπορώ να βλέπω σε μια δημοκρατική παράταξη να γίνονται φιέστες, τύπου Ρωμαϊκής Συγκλήτου, για να λέμε «άβε καίσαρα» στο νέο αρχηγό , ενώ αντιθέτως για τη βαλτωμένη ιδεολογία μας να μην μιλάει κανείς.
 • · Δεν μπορώ να συνεχίζω να στηρίζω αυτούς που είχαν προαποφασίσει την είσοδο της Ελλάδας στο Δ.Ν.Τ και μάλιστα το είχαν μαγειρέψει δίχως να διαπραγματευτούν ούτε στο ελάχιστο.
 • · Δεν μπορώ να στηρίξω αυτούς που χάριν της πολιτικής τους επιβίωσης ψήφιζαν τα πάντα και δεν αντιστάθηκαν ούτε μία φορά σε κανένα νομοσχέδιο
 • · Δεν μπορώ να ταχθώ με αυτούς που φρόντιζαν με τόση σπουδή να διασφαλίσουν τα χρήματα των μεγάλων επενδυτών, υπάγοντάς τα στο Αγγλικό δίκαιο και με δικαιοδοσία των Δικαστηρίων του Λουξεμβούργου, ενώ αντιθέτως τσάκισαν τους μικρούς Έλληνες ομολογιούχους και από πάνω πανηγύριζαν ότι πέτυχαν να έρθουν τα λεφτά του τελευταίου δανείου στην Ελλάδα , ενώ στη πραγματικότητα ούτε ένα ευρώ δεν πέφτει για την ανάπτυξη της Ελλάδας. Αλήθεια κύριοι, γιατί δεν λέτε την αλήθεια στο λαό; Που είναι, ότι και στην επίσημη χρεωκοπία το κράτος θα ζει με ιδίους πόρους και τώρα στην ανεπίσημη χρεωκοπία με ιδίους πόρους ζει, και από πάνω βγαίνετε και πανηγυρίζετε ότι σώσατε τη χώρα!
 • · Δεν μπορώ να επιβραβεύσω αυτούς που ξαναστέλνουν τον Ελληνικό λαό στη μετανάστευση
Για όλα αυτά θεωρώ ότι ανεξαρτήτως από την αγάπη μας για την ιδεολογία και το χώρο, έστω και με πόνο ψυχής πρέπει σ’ αυτήν την εκλογική διαδικασία να μην στηρίξουμε κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα, έτσι ώστε οι ταγοί της εξουσίας να πάρουν ένα μάθημα και να καταλάβουν ότι πρέπει να σκέφτονται πρώτα τον πόνο και την εξαθλίωση του λαού και μετά τη πάρτη τους. Και για όσους ανησυχούν για το χώρο βάζοντας ψευτοδιλλήματα έχω να τους δηλώσω ότι η ιδεολογία και ο χώρος δεν πεθαίνει, τα πολιτικά πρόσωπα τελειώνουν.

Γι΄αυτό λοιπόν στη παρούσα εκλογική διαδικασία και επειδή το πραγματικό δίλλημα είναι η εξαθλίωση του λαού ή το πολιτικό μέλλον των κυρίων, Βενιζέλου, Διαμαντοπούλου, Πάγκαλο και των συν αυτών, εγώ επιλέγω να ταχθώ με τους εξαθλιωμένους πολίτες , γιατί άλλωστε και εγώ ένας από αυτούς είμαι.Υ.Γ. Επειδή είμαι ενεργός πολίτης δεν σημαίνει ότι με την παραίτηση μου θα σταματήσω να είμαι , γι’ αυτό στη παρούσα εκλογική φάση θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τα δίκαια του λαού από το μετερίζι του Υποψήφιου Βουλευτή Κεφ/νιας και Ιθάκης με τη «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ», συνοδοιπόρος με την κ. Λούκα Κατσέλη και άλλους δημοκρατικούς πολίτες που ενστερνίζονται τις προαναγραφόμενες απόψεις.

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ Δ.Ο ΠΑΣΟΚ ΠΑΛΙΚΗΣ
ΒΛΑΧΟΣ ΠΑΝΑΓΗΣ
http://vathiprasino
Read more...

Νέα αποχώρηση από το ΠΑΣΟΚ - Καταγγελίες για νοθεία


«πανηγύρι- τσίρκο» όπου παράγοντες και κρατικοδίαιτα στελέχη έζησαν τον θρίαμβο της αδιαφάνειας, του μπαζώματος και της νοθείας»

Η γραμματέας της Δ.Ο. ΠΑΣΟΚ Αμπελοκήπων Αικατερίνη Σάββα, με επιστολή της αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ ενώ μιλά για νοθεία και «μπαζώματα» στις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής.
«Καλά τα μαγειρεμένα αποτελέσματα της ΕΚΑΠ αλλά δεν περνάνε πλέον στον...
κόσμο, η «συμμετοχή» όχι μόνο μαζική και.. αθρόα δεν ήταν αλλά ζήσαμε ένα «πανηγύρι- τσίρκο» όπου παράγοντες και κρατικοδίαιτα στελέχη έζησαν τον θρίαμβο της αδιαφάνειας, του μπαζώματος και της νοθείας» αναφέρει μεταξύ άλλων η κ. Σάββα.
Μάλιστα μιλά για ένα νέο ΠΑ.ΣΟ.Κ «της νόθευσης και αλλοίωσης της ιδεολογίας της Δημοκρατικής Παράταξης και των αρχών της 3ης του Σεπτέμβρη 1974, μιας νεοσυντηρητικής μετάλλαξης».
«Αποχωρώ από το Κίνημα που τόσο αγάπησα και υπηρέτησα 31 ολόκληρα χρόνια, δεν φεύγω από το ΠΑ.ΣΟ.Κ... το ΠΑ.ΣΟ.Κ έφυγε από εμάς, την κοινωνία και μετατρέπεται σε ένα νεοσυντηρητικό μόρφωμα αυτό λοιπόν το μικρό και φοβικό ΠΑ.ΣΟ.Κ πλέον δεν με εκφράζει, δεν με συγκινεί, δεν με εμπνέει» καταλήγει.
Οδεύει προς Κοινωνική Συμφωνία
Η στενότατη φίλη και συνεργάτης της Βούλας Τεκτονίδου και δημοτική σύμβουλος στο δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης αναμένεται τις επόμενες ημέρες να προσχωρήσει στην Κοινωνική Συμφωνία.
«Θα συνεχίσω να μάχομαι για αρχές και αξίες όπως έκανα πάντοτε, επιλέγω να συμπαραταχθώ με τις υγιείς και προοδευτικές δυνάμεις του πολιτικού χώρου τον οποίο υπηρέτησα με όλες μου τις δυνάμεις επί δεκαετίες σε μια προσπάθεια να μην σαρωθούν από τα μεγάλα τραπεζικά, εκδοτικά και όχι μόνο συμφέροντα όλα τα κοινωνικά κεκτημένα δεκαετιών, πηγαίνοντας έτσι την Πατρίδα δεκαετίες πίσω» σημειώνει χαρακτηριστικά στην παραίτησή της.
"spnews"

Read more...

Απαραίτητη η αυτοδυναμία της ΝΔ, είπε σε προεκλογική ομιλία ο Σταύρος Δήμας

«Θέλουμε τη συνεννόηση»

Ο Υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας
Ο Υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Θεσσαλονίκη
«Η αυτοδυναμία της ΝΔ είναι απαραίτητη για να μπορέσει να κυβερνηθεί αποτελεσματικά η χώρα και να αποφευχθούν μικροσυμβιβασμοί, δεδομένου ότι από την επομένη των εκλογών μας περιμένει μεγάλη δουλειά», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας στην πρώτη προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στη Θεσσαλονίκη.

«Είμαστε αποφασισμένοι να εργαστούμε σκληρά ώστε να έχουμε την αυτοδυναμία και μετά, ως κυβέρνηση, για να βγάλουμε τη χώρα από την ύφεση, να επιτύχουμε την ανάκαμψη, την ανάπτυξη, να περιορίσουμε την ανεργία και να δώσουμε ελπίδα, αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία στον ελληνικό λαό», επισήμανε.

Ο κ. Δήμας εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο ελληνικός λαός θα στηρίξει τη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά και σημείωσε: «Χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση της ΝΔ. Αναμφίβολα, εμείς θέλουμε τη συνεννόηση και με άλλες πολιτικές δυνάμεις και θα επιδιώξουμε και τη συναίνεση».

Σε ερώτηση σχετικά με την επιστροφή και άλλων διαγραμμένων βουλευτών στη ΝΔ, ο κ. Δήμας απάντησε: «Νομίζω ότι η ΝΔ θα πράξει αυτό το οποίο είναι σωστό για να στείλει και τα σωστά μηνύματα προς τον ελληνικό λαό».

Ως πιο πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών ο κ. Δήμας θεωρεί την 29η Απριλίου, λέγοντας ότι το αργότερο θα γίνουν στις 6 Μαΐου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Aπειλούν με παραίτηση οι δήμαρχοι του Έβρου αν λειτουργήσουν τα χρυσωρυχείαAπειλούν με παραίτηση οι δήμαρχοι του Έβρου αν λειτουργήσουν τα χρυσωρυχεία
Με παραίτηση απειλούν οι δήμαρχοι της ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, σε περίπτωση που εγκριθεί η μελέτη των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και λειτουργήσουν τα χρυσωρυχεία στον Έβρο.

Το ομόφωνο ψήφισμα του διοικητικού συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, με το οποίο οι δήμαρχοι της περιοχής εκφράζουν την πρόθεσή τους κοινοποιήθηκε στον υπουργό Εσωτερικών Τάσο Γιαννίτση.

Παράλληλα, ζητούν να ρυθμιστεί νομικά «η απαγόρευση της εξόρυξης χρυσού με θανατηφόρο κυάνιο»।
http://newpost.gr

Read more...

Ο Στ. Αγγελούδης διευθυντής στο πολιτικό γραφείο Βενιζέλου...Ο μέχρι πρότινος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ Α.Ε θα είναι ο νέος διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Ο Στέλιος Αγγελούδης διατηρεί χρόνια φιλικούς δεσμούς με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, καθώς και οι δύο ...κατάγονται από την Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Νίκος Αθανασάκης που διατηρούσε αυτή την θέση επί Γιώργου Παπανδρέου αποχώρησε για να δώσει την θέση του στον κ. Αγγελούδη.

Ο Στέλιος Αγγελούδης γεννήθηκε το 1959 στην Άνω Πόλη, στην περιοχή του Κουλέ Καφέ της Θεσσαλονίκης. Μετά την αποφοίτησή του από το 7ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης εισήλθε στη Στρατιωτική Σχολή, τη γνωστή ΣΑΣ.

Οι σπουδές του ξεκίνησαν με την εισαγωγή του στη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου, όπου γνώρισε και τον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Άρχισε την σταδιοδρομία του στη δικηγορία και μετά το 1996 διετέλεσε ειδικός γραμματέας Αθλητισμού για τη Μακεδονία και τη Θράκη και γενικός γραμματέας Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης το 1999.

Υπήρξε σύμβουλος διοίκησης της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004» και πρόεδρος του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης (2004)...

real.grRead more...

Υπεγράφη η συμφωνία για το Ταμείο Εγγυήσεων ΜμΕ με «προίκα» 1 δισ. ευρώ

Ενισχύεται η ρευστότητα στην αγορά


Ο ρόλος των τραπεζών θα είναι κρίσιμος για τη χρηματοδότηση των μεικρομεσαόιων επιχειρήσεων, υπογραμμίσθηκε στην παριυσίαση της συμφωνίας
Ο ρόλος των τραπεζών θα είναι κρίσιμος για τη χρηματοδότηση των μεικρομεσαόιων επιχειρήσεων, υπογραμμίσθηκε στην παριυσίαση της συμφωνίας (Φωτογραφία: Ευρωκίνηση )


Αθήνα
Υπεγράφη την Τετάρτη η συμφωνία για τη σύσταση του Ταμείου Εγγυήσεων που θα παρέχει στήριξη σε δάνεια προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Τη συμφωνία χρηματοδότησης υπέγραψαν η υπουργός Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου και από πλευράς της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) ο αντιπρόεδρος Πλούταρχος Σακελλάρης, παρουσία του επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής της ΕΕ, Γιοχάνες Χαν, ο οποίος ήρθε γι΄αυτό το σκοπό σήμερα στην Αθήνα.

Το Ταμείο Εγγυήσεων είναι κοινή πρωτοβουλία της κυβέρνησης, της Κομισιόν και της ΕΤΕπ.

Το Ταμείο ιδρύθηκε με κεφάλαιο 500 εκατ. ευρώ, προερχόμενο από κονδύλια των διαρθρωτικών ταμείων της ΕΕ για την Ελλάδα τα οποία δεν έχουν απορροφηθεί.

Θα παρέχει εγγυήσεις για δάνεια της ΕΤΕπ προς ΜμΕ μέχρι συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ, που θα χορηγούνται μέσω των συνεργαζόμενων με την ΕΤΕπ ελληνικών τραπεζών.

«Πρόκειται για ένα καινοτόμο χρηματοδοτικό εργαλείο, που θα στηρίξει τη δραστηριότητα των ΜμΕ στην Ελλάδα. Η χρηματοδότηση των ΜΜΕ είναι καίριας σημασίας για την επανεκκίνηση της αναπτυξιακής διαδικασίας και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ Πλ. Σακελλάρης.

'Οπως ανέφερε, «αυτό το καινοτόμο εργαλείο, μέσω του πολλαπλασιαστικού του αποτελέσματος, θα συμβάλει στην αποδοτικότερη χρήση των κονδυλίων της ΕΕ που έχουν διατεθεί για την Ελλάδα».

» Βασιζόμαστε στην αγαστή συνεργασία μας με τις ελληνικές αρχές και ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η ΕΤΕπ θα μεριμνήσει ώστε τα ποικίλα χρηματοδοτικά προϊόντα και η τεχνογνωσία της να είναι έτοιμα προς χρήση προς όφελος της Ελλάδας κατά τα προσεχή έτη» υπογράμμισε.

Όπως έχει επισημάνει η υπουργός Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου, η ΕΤΕπ αναλαμβάνει μέχρι τον Ιανουάριο του 2013 να χορηγήσει δάνεια ύψους 600 εκ. ευρώ και μέχρι το τέλος του 2013 δάνεια ύψους 400 εκ. ευρώ. Στόχος είναι μέχρι το τέλος του 2015 να έχουν δοθεί στην αγορά 1,44 δισ. ευρώ.

Τόσο η κ. Διαμαντοπούλου, όσο και ο κ. Χαν, κατά την παρουσίαση της συμφωνίας σε συνέντευξη Τύπου, υπογράμμισαν την ανάγκη οι ελληνικές τράπεζες να στηρίξουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα, δίνοντας προτεραιότητα στη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

«Είναι ένα εξαιρετικά πρωτότυπο πρόγραμμα που απαντά σε ένα από τα κυρίαρχα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων» δήλωσε, προσθέτοντας ότι «πρόκειται να χρησιμοποιηθεί και από άλλες χώρες-μέλη».

Αναφορά Γ. Χαν στις εκλογές

Ο κ. Χαν τόνισε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του, ότι «η Ελλάδα δεν έχει χρόνο για χάσιμο», ενώ αναφέρθηκε και στις εκλογές.

«Γνωρίζω πολύ καλά ότι έρχονται εκλογές, δεν θέλω να σχολιάσω την εκλογική διαδικασία που έχει ήδη αρχίσει, εναπόκειται στους Έλληνες πολίτες να λάβουν τις δημοκρατικές τους αποφάσεις, ωστόσο καλώ τους πάντες να μη σταματήσει στη διάρκεια αυτής της διαδικασίας η δουλειά που έχουμε αρχίσει για τη βελτίωση της απορρόφησης των ευρωπαϊκών ταμείων. Η Ελλάδα δεν έχει περιθώρια να χάσει χρόνο» είπε.

«Είμαι εδώ μόνο για μερικές ώρες αλλά είναι νομίζω ότι είναι μια πάρα πολύ σημαντική ημέρα για την ελληνική οικονομία και μια ημέρα με πολύ καλές ειδήσεις. Συνάντησα την κ. Διαμαντοπούλου και καταφέραμε να σημειώσουμε σημαντική πρόοδο σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα», προσέθεσε.

Πάντως, ο κ. Χαν εκτίμησε ότι η Ελλάδα ακολουθεί το σωστό μονοπάτι, αν και όπως είπε, πολλά απομένουν ακόμα να γίνουν στο κράτος και την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο κ. Σακελλάρης είπε ότι πλέον το θέμα είναι α υπάρξει ενδιαφέρον από τις τράπεζες να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα. Τα κεφάλαια θα κατευθυνθούν στις επιχειρήσεις (όχι μόνο στις υφιστάμενες αλλά και τις νέες), για κεφάλαια κίνησης, αλλά και για νέες επενδύσεις, ενώ δεν πρόκειται να αναχρηματοδοτηθεί ο υφιστάμενος δανεισμός των ΜμΕ.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Στα 495 εκατ. ευρώ το έλλειμμα του προϋπολογισμού στο πρώτο δίμηνο του 2012

Πρωτογενές πλεόνασμα 367 εκατ. ευρώ


Οι δαπάνες είναι αυξημένες κατά 145,6 εκατ. ευρώ σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011
Οι δαπάνες είναι αυξημένες κατά 145,6 εκατ. ευρώ σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011 (Φωτογραφία: Associated Press )


Αθήνα
Το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού στο δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου ανήλθε σε 495 εκατ. ευρώ και το πρωτογενές αποτέλεσμα για την ίδια περίοδο διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα 367 εκατ. ευρώ, έναντι στόχων ελλείμματος 879 εκατ. ευρώ και πρωτογενούς ελλείμματος 22 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τετάρτη το υπουργείο Οικονομικών.

Ειδικότερα, το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 9.258 εκατ. ευρώ και παρουσιάζονται αυξημένα έναντι του στόχου (9.239 εκατ. ευρώ) κατά 19 εκατ. ευρώ.

Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι τα έσοδα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (κυρίως εισροές από την Ευρωπαϊκή Ένωση) διαμορφώθηκαν σε 1.191 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 251 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου.

Το ύψος των καθαρών εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 8.067 εκατ. ευρώ το διάστημα Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2012, παρουσιάζοντας υστέρηση κατά 232 εκατ. συγκριτικά με το στόχο (8.299 εκατ. ευρώ) του συμπληρωματικού προϋπολογισμού για το 2012.

H ως άνω υστέρηση οφείλεται στη μείωση των εσόδων του ΕΦΚ ενεργειακών προϊόντων, λόγω μεγαλύτερης της αναμενόμενης μείωσης στην κατανάλωση πετρελαιοειδών προϊόντων, και κυρίως
της βενζίνης, και στη μείωση των εσόδων από το ΦΠΑ, εξαιτίας του περιορισμού της εγχώριας ζήτησης.

Η μείωση των εσόδων προ επιστροφών του τακτικού προϋπολογισμού που παρατηρήθηκε κατά το δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2012 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011, αποδίδεται κυρίως στη μείωση των εσόδων από λοιπούς άμεσους φόρους λόγω της λήξης της έκτακτης εισφοράς σε κερδοφόρες επιχειρήσεις που είχε επιβληθεί το 2011 και στη μείωση των εσόδων από φόρους συναλλαγών (κυρίως ΦΠΑ).

Εντούτοις, σημαντική πρόοδος σημειώθηκε στη συλλογή ληξιπρόθεσμων οφειλών μέσω της εντατικοποίησης των σχετικών ελέγχων καθώς και στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης λόγω της αύξησης του ειδικού φόρου κατανάλωσης καπνού.

Οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού για το δίμηνο ανήλθαν στα 9.753 εκατ. ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες κατά 365 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου (10.118 εκατ. ευρώ), και αυξημένες κατά 145,6 εκατ. ευρώ σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011.

Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα της αύξησης των δαπανών του τακτικού προϋπολογισμού κατά 209,2 εκατ. ευρώ και της μείωσης των δαπανών του ΠΔΕ κατά 63,6 εκατ. ευρώ.

Οι κύριοι λόγοι της αύξησης των δαπανών του τακτικού προϋπολογισμού είναι:

• Η υπέρβαση των πρωτογενών δαπανών κατά 299 εκ. ευρώ που οφείλεται στην αύξηση δαπανών για ασφάλιση, περίθαλψη και κοινωνική προστασία κατά 774 εκ. ευρώ και ιδιαίτερα της επιχορήγησης στο ΙΚΑ κατά 619 εκατ. ευρώ με σκοπό την αναπλήρωση της μείωσης των εσόδων τους από ασφαλιστικές εισφορές.

• Η αύξηση των δαπανών για πληρωμή τόκων (σε καθαρή βάση) κατά 3 εκατ. ευρώ.

Οι εν λόγω αυξήσεις υπερκάλυψαν τη σημαντική μείωση των υπολοίπων κατηγοριών των δαπανών κατά 568 εκατ. ευρώ σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011, που προέκυψε μετά τον εξορθολογισμό της καταναλωτικής και μισθολογικής δαπάνης του Δημοσίου.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Στους ψυχιάτρους λόγω οικονομικής κρίσης


Ραγδαία αύξηση της κατάθλιψης παρατηρείται λόγω της οικονομικής κρίσης.
Κατά την τελευταία τριετία το ποσοστό των καταθλιπτικών επεισοδίων αυξάνεται μήνα με το μήνα σύμφωνα με τηνεισήγηση της επίκουρης καθηγήτριας ψυχιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών Μαρίνας Οικονόμου, σε στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης».
Η κ. Οικονόμου επεσήμανε ότι το ποσοστό επικράτησης ενός καταθλιπτικού επεισοδίου για ένα μήνα σημείωσε αύξηση της τάξεως του 4,9%. Συγκεκριμένα το ποσοστό αυτό, από 3,3% που ήταν το 2008 έφτασε στο 8,2% το 2011. Την ίδια χρονιά αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καταθλιπτικής συμπτωματολογίας είχαν τα άτομα μικρότερης ηλικίας και οι έγγαμοι, ενώ για όσους εργάζονται, η εργασιακή επισφάλεια και ο φόβος απώλειας της εργασίας μπορούν να αποτελέσουν σημαντικότερες αιτίες κατάθλιψης από την ίδια την ανεργία, καθώς το άγχος της ανεργίας μετασχηματίζεται συχνά σε καταθλιπτικό επεισόδιο.

Η εισήγηση της καθηγήτριας της Ιατρικής Σχολής πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 2ου συνεδρίου με τίτλο «Βιοψυχοκοινωνικές προσεγγίσεις στην ιατρική πράξη», το οποίο διοργανώθηκε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη από τη Γ' Ψυχιατρική Κλινική του ΑΠΘ.
diktionews
http://vathiprasino

Read more...

Εφορίες στο έλεος του θεού

Διαβάστε την ανακοίνωση που εξέδωσε η Κοινωνική Συμφωνία για τα επισόδια στις εφορίες Αργυρούπολης και Αγ.Παρασκευής:

"Τα φαινόμενα βίας που παρουσιάζονται στις Δ.Ο.Υ. αυξάνονται μέρα με την ημέρα.

Το τελευταίο περιστατικό στη Δ.Ο.Υ. Αγίας Παρασκευής έρχεται να προστεθεί στα προηγούμενα που σημειώθηκαν στην ίδια Δ.Ο.Υ. αλλά και στη Δ.Ο.Υ. Αργυρούπολης με τη μορφή ένοπλων ληστειών.

Ο κίνδυνος στον οποίο βρίσκονται εκτεθειμένοι τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι συναλλασσόμενοι με τις Δ.Ο.Υ. πολίτες. Οι κίνδυνοι είναι πλέον ορατοί και απορρέουν από την εκγατάλειψη τους στο έλεος του Θεού.

Για να μην φτάσουμε στο σημείο να θρηνήσουμε θύματα καλούμε την κυβέρνηση το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να πάρουν άμεσα μέτρα ώστε οι υπηρεσίες αυτές να λειτουργούν σε κλίμα ασφάλειας και να μην αποτελούν εστίες δυνητικού κινδύνου για το κοινό।"
enikos.gr
Read more...

Εκτός ΠΑΣΟΚ τα "κακά παιδιά"

«Μετά από διάλογο χωρίς δογματισμούς παρουσιάσαμε ένα πίνακα με τις δεσμεύσεις της χώρας και τι μπορεί να προχωρήσει το υπουργείο και δεν μπορούσε να γίνει καμία περαιτέρω παραχώρηση» είπε η Άννα Διαμαντοπούλου μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο του Real fm και αυτό πρόσθεσε, έγινε αντιληπτό από τα σωματεία της ΠΝΟ τα οποία επέδειξαν κοινωνική ευθύνη.

«Δεν πρέπει σε αυτή την περίοδο οι εκλογές να καθυστερήσουν ούτε μία μέρα όσα πρέπει να γίνουν στη χώρα, στο θέμα της ανάπτυξης πρέπει να λειτουργήσουν πολλά πράγματα μαζί και κατατίθεται νομοσχέδιο που περιέχει μία σειρά διευκολύνσεων για τις επιχειρήσεις και πρέπει να παταχθεί η διαφθορά», είπε η υπουργός Ανάπτυξης και πρόσθεσε ότι για να μπει χρήμα στη χώρα και να έρθουν επενδυτές θα πρέπει να χτυπηθεί η γραφειοκρατία.

Για τα χρήματα από το ΕΣΠΑ, τα οποία ανέρχονται στα 11δισ. είπε ότι σήμερα υπογράφεται σύμβαση όπου από το τέλος τους επόμενου μήνα η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα δώσει χρήματα στις ελληνικές τράπεζες και οι τράπεζες θα είναι υποχρεωμένες να τα διαθέσουν στην αγορά.

Τέλος για τα εσωκομματικά τόνισε ότι είναι απαραίτητη η συλλογικότητα στην ηγεσία και η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για το επόμενο διάστημα, «όλοι μας έχουμε ωριμάσει είπε και δεν υπάρχουν περιθώρια για αρχηγικούς πειραματισμούς» ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι «το ΠΑΣΟΚ πρέπει να έχει ανοιχτές τις πόρτες του αλλά όχι για τους βουλευτές που καταψήφισαν το μνημόνιο 2, δεν είναι τόσο απλό για αυτούς η επιστροφή» είπε η υπουργός.

enikos.gr


Read more...

Στη Μέρκελ ο Παναγόπουλος


Με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, θα συναντηθεί αύριο, μετά από πρωτοβουλία των Γερμανικών Συνδικάτων, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος.

Ο Γ. Παναγόπουλος θα συναντηθεί επίσης με τον ηγέτη της γερμανικής αντιπολίτευσης Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ (SPD) και τους Γιόχαν Βάντεπουλ (CDU/CSU), Μίκαελ Ροθ (SPD), Αλεξάντερ Ούλριχ (Αριστερά), καθώς και με άλλα μέλη του γερμανικού κοινοβουλίου.

Κατά τις συναντήσεις αυτές θα εξεταστούν οι δυνατότητες της δημιουργίας ενός πλαισίου κοινής δράσης των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, και στη συνέχεια θα παραχωρηθεί κοινή συνέντευξη Τύπου στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

enikos

http://papaioannou.


Read more...

Το «Πίρι Ρέις» έφτασε στη Μυτιλήνη….


Σε περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας, βορειοδυτικά της Μυτιλήνης, εισήλθε το μεσημέρι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Πίρι Ρέις».
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών, σε συνεννόηση με το Λιμενικό Σώμα γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες, ενώ έχουν δοθεί οδηγίες στην ελληνική Πρεσβεία στην Αγκυρα να γίνουν παραστάσεις προς το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Εντωμεταξύ, ο Εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Γ. Δελαβέκουρας, το μεσημέρι- την ώρα δηλαδή που το τουρκικό πλοίο έμπαινε στην Μυτιλήνη, στην ενημέρωση των δημοσιογράφων ρωτήθηκε σχετικά με τις έρευνες του Πίρι Ρέις και απάντησε:

«Μέχρι στιγμής η πληροφόρηση που έχουμε είναι ότι έχει εκδοθεί μία τουρκική NAVTEX, στην οποία δεν προσδιορίζεται η περιοχή των ερευνών του Piri Reis. Με βάση τα μέχρι στιγμής υπάρχοντα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ και του Λιμενικού Σώματος δεν έχει στοιχειοθετηθεί παραβίαση ελληνικής δικαιοδοσίας, κυριαρχίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων».

newpost

http://papaioannou


Read more...

Η "Κοινωνική Συμφωνία" προχωρά...

«Οργανωνόμαστε, προχωράμε και θα είμαστε παρόντες στις εξελίξεις και στις εκλογές και μετά από αυτές», τόνισε η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Χάρη Καστανίδη, στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι.
Από την πλευρά του ο κ. Καστανίδης τάχθηκε υπέρ της άμεσης διεξαγωγής των εκλογών για...
να υπάρξει δημοκρατική νομιμοποίηση και ανέφερε ότι συνεχίζονται οι συζητήσεις με στελέχη για την προσχώρησή τους στο κόμμα.
«Θα προσπαθήσουμε και προεκλογικά να συνάψουμε προγραμματικές συμφωνίες και συγκλίσεις με κόμματα που ασπάζονται τις δικές μας ιδέες», τόνισε η κ. Κατσέλη.
Παράλληλα, οι συνιδρυτές της Κοινωνικής Συμφωνίας χαρακτήρισαν τη νέα δανειακή σύμβαση «επικίνδυνη που δένει χειροπόδαρα τη χώρα» και μίλησαν για ιστορικές ευθύνες τόσο του Ευ. Βενιζέλου ως υπουργού Οικονομικών, όσο και της κυβέρνησης του Λουκά Παπαδήμου για την «πρόσδεση» της χώρας μέσω αυτής.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Διώξεις για ισόβια (και προς άμεση σύλληψη;) στον Λαυρεντιάδη...


Ποινή ισοβίων αντιμετωπίζει ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, μετά τις διώξεις που άσκησε εναντίον του ο εισαγγελέας για την υπόθεση της Proton Bank. O οικονομικός εισαγγελέας κ. Γρηγόρης Πεπόνης, σήμερα, Τετάρτη, άσκησε ποινικές διώξεις για έξι κακουργήματα εναντίον του επιχειρηματία και άλλων 27 προσώπων.
Τα κακουργήματα για τα οποία κατηγορούνται ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και οι συνεργάτες του είναι:
- Σύσταση και...
διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης
- Απάτη κατ' εξακολούθηση και από κοινού, με την επιβαρυντική περίπτωση του Ν. 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου, που επισύρει, όπως ο ίδιος ο κ. Πεπόνης επισημαίνει στο έγγραφό του, ισόβια κάθειρξη.
- Σε σχέση με το πόρισμα του εισαγγελέα Ι. Δραγάτση προσθέτει την επιβαρυντική κατηγορία της απάτης κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια. Ορισμένα από τα υπόλοιπα άτομα κατηγορούνται για άμεση και από κοινού συνέργεια στην απάτη.
- Όλοι κατηγορούνται για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος) κατ΄ εξακολούθηση και από κοινού με την επιβαρυντική περίπτωση του Ν. 1608/50. Απαιτείται μάλιστα η επιστροφή όλων των ποσών, και όχι μόνο των 54 εκ. ευρώ, όπως ζητούσε το πόρισμα Δραγάτση.
- Παραγγέλλεται επίσης δίωξη για νομιμοποίηση εσόδων από μαύρο χρήμα κατ' επάγγελμα στα πλαίσια εγκληματικής οργάνωσης.
- Προστίθεται και νέο αδίκημα σε σχέση με το πόρισμα Δραγάτση, αυτό της απιστίας κατ' εξακολούθηση και από κοινού.
Ο κ. Πεπόνης δεν αρχειοθετεί την υπόθεση των 51 εκ. ευρώ, τα οποία επέστρεψε ο επιχειρηματίας, καθώς δεν εγκρίνει και την αρχειοθέτηση της υπόθεσης εμπλεκόμενου, ο οποίος έλαβε δάνειο 19,5 εκ. ευρώ από την Proton Bank.
Παραγγέλει επίσης στην ανάκριση τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών όλων των ελεγκτικών και εποπτικών οργάνων, οι εκπρόσωποι των οποίων φέρονται να μην γνώριζαν τίποτα για την δανειοδότηση 701 εκατ. ευρώ προς τις εταιρίες του κ. Λαυρεντιάδη.
Η είδηση βόμβα, όμως, στην παραγγελία του εισαγγελέα περιέχεται στην τελευταία παράγραφο, όπου σπεύδει να καλέσει την εισαγγελία Πρωτοδικών «να διενεργήσει τα νόμιμα προς διασφάλιση της δικαστικής λογοδοσίας των κατηγορουμένων».
Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, ότι η εισαγγελία καλείται άμεσα να απαγορεύσει την έξοδο από τη χώρα των κατηγορούμενων ή ακόμη και να προχωρήσει - σε συμφωνία με τον ανακριτή, ο οποίος αναλαμβάνει πλέον την υπόθεση - στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης.
Πηγή: http://www.tovima.gr/

Read more...

Συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο για τα θεμελιώδη δικαιώματα στην Ελλάδα της κρίσης

Αλληλεγγύη από τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές

Από τη συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο
Από τη συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο


Βρυξέλλες, Βέλγιο
Πρωτοβουλίες, για να εκφραστεί η αλληλεγγύη των λαών της Ευρώπης προς την Ελλάδα που πλήττεται από την κρίση, καθώς και για τη συγκρότηση μίας εναλλακτικής αναπτυξιακής πρότασης ενάντια στις συνταγές λιτότητας της Τρόικας έχουν αναλάβει οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές.

Στη συνέχεια σειράς ενεργειών που γίνονται προς αυτή την κατεύθυνση, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες με πρωτοβουλία της ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Μαριλένας Κοππά. Αντικείμενο της συζήτησης, με τίτλο «Δικαιώματα σε κρίση: Κριτικές Προσεγγίσεις για την Ελληνική Κρίση», ήταν οι επιπτώσεις της κρίσης στην προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων και κατά πόσο το «ελληνικό πρόγραμμα» σημαίνει εκπτώσεις στον τομέα αυτό.

Είχε προηγηθεί πριν από λίγες ημέρες επίσκεψη στην Αθήνα της «εναλλακτικής Τρόικας» που έχει συγκροτήσει η Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με στόχο να έχουν επαφές και να συλλέξουν στοιχεία για την ελληνική κρίση, ώστε στη συνέχεια να συγκροτήσουν τη δική τους πρόταση.

Παρουσιάζοντας το πάνελ των ομιλητών η κ. Κοππά προέβλεψε την αποτυχία των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που προτείνονται για την Ελλάδα, τονίζοντας ωστόσο ότι η σχετική συζήτηση πρέπει να εξελιχθεί έξω από το δίπολο των «μνημονιακών» και «αντι-μνημονιακών» στο οποίο παγιδευτήκαμε ως ελληνική κοινωνία.

Όπως είπε, οι επιπτώσεις στο εργασιακό περιβάλλον, το ασφαλιστικό μας σύστημα, η αύξηση των αστέγων και των ανθρώπων που είναι εκτεθειμένοι στην πείνα, το μισθολογικό χάσμα ανδρών και γυναικών, το σωφρονιστικό σύστημα, είναι μερικά από τα θέματα που τίθενται επί τάπητος.

Συζητώντας με τους παριστάμενους δημοσιογράφου, η κ. Κοππά σχολίασε τις καθυστερήσεις που υπήρξαν στη λήψη μέτρων, καθώς και το γεγονός ότι δεν μεταφερόταν στην Αθήνα το μέγεθος της ανησυχίας που υπήρχε στις Βρυξέλλες για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Από την πλευρά του, ο Αναπληρωτής Διαμεσολαβητής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, καθηγητής Βασίλης Καρύδης, αναφέρθηκε στα προβλήματα των ελληνικών φυλακών, τονίζοντας ότι είχαμε τριπλασιασμό του αριθμού των κρατουμένων από το 2000. Η κατάσταση στις ελληνικές φυλακές είναι εκρηκτική και, όπως είπε, το πρόβλημα επιχειρείται να αντιμετωπιστεί με αποσπασματική διαχείριση, όπως είναι η μείωση του χρόνου κράτησης και επίσπευση της υπό όρους απόλυσης, και όχι ολοκληρωμένες πολιτικές στο σωφρονιστικό σύστημα της χώρας.

Η ελληνική πολιτεία περιορίζεται στην επικοινωνιακή διαχείριση του ζητήματος, είπε, επισημαίνοντας τις καταδίκες της χώρας μας από τα όργανα του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Όπως σχολίασε, οι διοικήσεις των φυλακών εννοούν ως χωρητικότητα των αριθμό των κρεβατιών, που σε πολλές περιπτώσεις είναι απλώς στρώματα στο πάτωμα και δεν εννοούν τις προδιαγραφές που πρέπει να τηρούνται για τους κρατούμενους. Έδωσε μάλιστα το παράδειγμα των φυλακών των Ιωαννίνων, όπου οι διάδρομοι έχουν καλυφθεί από κλίνες και αντιστοιχεί ένα τετραγωνικό μέτρο για να σταθεί κάθε κρατούμενος όρθιος.

Ο επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ Σάββας Ρομπόλης, αναφέρθηκε στις εσωτερικές αντιφάσεις του προγράμματος της Τρόικας που υπονομεύουν τους στόχους που η ίδια έχει θέσει.

Παρατήρησε ότι ο αριθμός των ανέργων ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο, επαληθεύοντας τις προβλέψεις τους, ενώ η αρνητική πορεία δεν σταματά εδώ καθώς αναμένεται αύξηση του αριθμού αυτού το επόμενο διάστημα στους 1.200.000 ανέργους. Η πρόβλεψη είναι, όπως είπε ο κ. Ρομπόλης ποσοστό ανεργίας 23-24%, δηλαδή είμαστε στην ίδια κατεύθυνση με την Αργεντινή του 2001 που είχε ποσοστό ανεργίας γύρω στο 25%.

Εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για τη βιωσιμότητα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, αφού επήλθαν σε αυτό παραμετρικές αλλαγές, όπως η αύξηση της μερικής απασχόλησης εις βάρος της πλήρους, η μείωση των αμοιβών που συνεπάγεται μείωση των εισφορών, το «κούρεμα» των ομολόγων που κατείχαν τα Ταμεία και η αύξηση της ανεργία. Σε όλα αυτά προστίθεται η μη αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής, σχολίασε.

Τέλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε μία νέα κατηγορία φτωχών, εκείνη των εργαζόμενων φτωχών, που το ετήσιο εισόδημά τους δεν ξεπερνάει τα 6.000 ευρώ.

Στις διαστάσεις του Μεταναστευτικού σε συνάρτηση με την ελληνική κρίση αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, καθηγητής Κωνσταντίνος Τσιτσελίκης.

Όπως είπε, η νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) αποτελεί ακτινογραφία του ζητήματος της μετανάστευσης στην Ελλάδα. Έτσι παρουσιάζονται δύο μεγάλες κατηγορίες θεμάτων που τελεσιδικούν στο ΕΔΑΔ: οι υποθέσεις που αφορούν στο άσυλο, τη διαμονή και την απέλαση και τις υποθέσεις για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων των υπό κράτηση αλλοδαπών.

Το θέμα της κράτησης, σχολίασε, αγγίζει την καρδιά της λειτουργίας του κράτους.

Ο κ. Τσιτσελίκης, ενέταξε σε ειδική κατηγορία μεταναστών την δεύτερη γενιά, δηλαδή τα παιδιά των μεταναστών που ολοκλήρωσαν τις εγκύκλιες σπουδές τους στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.

Παρατήρησε, επίσης, ότι η παροχή ασύλου από τις ελληνικές Αρχές σε πρόσφυγες αγγίζει σχεδόν μηδενικά ποσοστά.

Τέλος, σχολίασε ότι, υπό συνθήκες κρίσης, η ασφάλεια του μετανάστη ως άτομο περιθωριοποιείται προς όφελος της ασφάλειας του κράτους.

Η Χάρις Συμεωνίδου, διευθύντρια ερευνών στο Εθνικό Ινστιτούτο Κοινωνικής Έρευνας, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ελληνίδες, οι οποίες μαζί με τις Ιταλίδες, έχουν τα πρωτεία της χαμηλότερης συμμετοχής των γυναικών στο εργατικό δυναμικό στην Ευρώπη.
Σχολίασε ότι οι γυναίκες υποκαθιστούν στο κράτος πρόνοιας. Οι γυναίκες συχνά εργάζονται ως μη αμειβόμενο προσωπικό στην επιχείρηση του συζύγου, γεγονός που τις καθιστά ακόμη πιο ευάλωτες σε περίπτωση διαζυγίου.

Όσον αφορά στις επιπτώσεις της κρίσης στις εργαζόμενες, η κ. Συμεωνίδου ανέφερε ότι η ήδη υψηλή ανεργία των γυναικών αυξήθηκε περαιτέρω, ενώ οι γυναίκες αντιμετωπίζονται ως φθηνότερο εργατικό δυναμικό και θεωρούνται πιο κατάλληλες για ευέλικτες μορφές εργασίας και μερική απασχόληση.

Επισήμανε τέλος ένα νέο φαινόμενο που προέκυψε από την κρίση, της αύξησης της βίας εις βάρος των γυναικών στα νοικοκυριά που δουλεύει η γυναίκα και ο άντρας έχει χάσει την εργασία του, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της γραμμής SOS για τις κακοποιημένες γυναίκες.

Η νομική σύμβουλος της ΓΣΕΕ, Έλλη Βαρχαλάμα, αναφέρθηκε στις επιπτώσεις από την κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, η οποία προσδιόριζε τα κατώτερα όρια κοινωνικής προστασίας.

«Η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβασης Εργασίας ρύθμιζε θέματα πέρα των αμοιβών, πριν έρθει ο νόμος να τα ρυθμίσει», όπως ζητήματα που αφορούν τους οροθετικούς, τις γυναίκες, τους εξαρτημένους κ.ο.κ. «Είχε κοινωνικό και διαπαιδαγωγικό ρόλο» τόνισε.

Από την πλευρά του, ο Γεράσιμος Μοσχονάς, καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, υποστήριξε ότι πρόβλημα του δημόσιου τομέα στην Ελλάδα δεν είναι οι δαπάνες αλλά τα έσοδα και το απέδωσε στο αναποτελεσματικό κράτος.

Όπως υποστήριξε, σε αυτό τον παράγοντα οφείλεται η αποτυχία των δύο προηγούμενων φάσεων μεταρρυθμίσεων και τώρα η Τρίτη φάση των μεταρρυθμίσεων πρέπει να γίνουν υπό συνθήκες αποσύνθεσης.

Κατά τον κ. Μοσχονά, δεν υπάρχει κίνητρο για να επιτύχουν αυτές και προέβλεψε ότι η παρούσα κατάσταση οδηγεί όχι μόνο στην οικονομική ανομία, αλλά και την κοινωνική και πολιτική ανομία.

Στο δεύτερο κύκλο των εισηγήσεων, ο Δρ. Σωτήρης Βαλντέν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέφερε ότι το ευρωπαϊκό μοντέλο κατακρεουργείται όχι μόνο στην κοινωνική, αλλά και στην πολιτική του διάσταση.

Υπενθύμισε το «δόγμα» ΤΙΝΑ (there is no alternative, δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση) της βρετανίδας πρώην πρωθυπουργού Μάργκαρετ Θάτσερ, απορρίπτοντας της θέση αυτή. «Δεν είναι αλήθεια ότι δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση» είπε με έμφαση και προέβλεψε ότι οι ασκούμενες πολιτικές δεν είναι βιώσιμες.

Η ευρωβουλευτής Βερονίκ Ντε Κέιζερ υποστήριξε ότι η Ελλάδα θα λάβει εμβληματικό ρόλο για την έξοδο από αυτή την κρίση. Δεν υπάρχει λύση μόνο ελληνική αλλά ευρωπαϊκή, ανέφερε, καταλήγοντας ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνη.

Να βάλουμε νομικό πάτο στο βαρέλι για να σταματήσει η διολίσθηση σε επίπεδο δικαιωμάτων, ζήτησε ο καθηγητής Ανδρέας Τάκης πρώην γενικός γραμματέας για θέματα μετανάστευσης και επισήμανε ότι τα βάρη της κρίσης κατανέμονται άδικα.

Τέλος, ο καθηγητής Δημήτρης Χριστόπουλος από το Πάντειο Πανεπιστήμιο ανέφερε ότι το αφήγημα της κρίσης είναι βαθιά εθνικοκεντρικό -αποδίδεται στην παθογένεια του μεταπολιτευτικού πολιτικού συστήματος- ενώ το αφήγημα της λύσης είναι οικουμενικά φιλελεύθερο. Ζήτησε, δε, να υπάρξει αυτοκριτική από όλους για όλα.

Όπως είπε, η Ευρώπη είναι γεμάτη αντιφάσεις και διαιρεμένη και αναπαράγει «τα χειρότερα στερεότυπα όλων εναντίον όλων».

Γιάννης Μανδαλίδης

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Ο Κώστας Μητρόπουλος πουλάει την ελληνική περιουσία και «μπλοκάρει» Σαμαρά και Βενιζέλο!Ο Κώστας Μητρόπουλος πουλάει την ελληνική περιουσία και «μπλοκάρει» Σαμαρά και Βενιζέλο!
Ο Κώστας Μητρόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) μπλοκάρει την κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές και παγιδεύει στην κυριολεξία τόσο τον κ. Αντώνη Σαμαρά όσο και τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο με την εξαγγελία του περί πώλησης του ΟΠΑΠ.

Η πρωτοφανής και ταυτόχρονα προκλητική αυτή τακτική του κ. Μητρόπουλου για να ερμηνευτεί είναι αναγκαίο να δώσουν δημόσιες εξηγήσεις οι δύο πολιτικοί αρχηγοί. Τόσο ο κ. Σαμαράς όσο και ο κ. Βενιζέλος πρέπει να εξηγήσουν εάν οι κινήσεις του κ. Μητρόπουλου σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις είναι συμφωνημένες μαζί του.

Σύμφωνα με τον κ. Μητρόπουλο ο διαγωνισμός για την πώληση του μεριδίου του ΟΠΑΠ θα ξεκινήσει πριν από τις εθνικές εκλογές, που αναμένεται να γίνουν μέχρι τις αρχές Μαΐου, και θα ολοκληρωθεί φέτος.

«Το επόμενο μεγάλο γεγονός είναι οι εκλογές. Εάν αυτές πάνε καλά, με την έννοια του να υπάρχει κυβέρνηση και να υπάρχει κατεύθυνση... νομίζω ότι μπαίνουμε σε μια περίοδο όπου ο προσλαμβανόμενος κίνδυνος της χώρας για τους επενδυτές θα είναι σε επίπεδα που θα μπορούν να επενδύσουν», είπε ο κ. Μητρόπουλος και πρόσθεσε ότι αυτό σημαίνει «να "πέσουν" μετρητά στη χώρα».

Ο κ. Μητρόπουλος επισήμανε ότι το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι πάρα πολύ ισχυρό. «Τους ενδιαφέρουν τα περιουσιακά στοιχεία μας», είπε, συμπληρώνοντας ότι η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το 35,5% των ΕΛΠΕ θα γίνει το Μάιο. Αυτή τη στιγμή το ποσοστό αποτιμάται στα 580 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα αναφερόμενος στις δύο κρατικές εταιρείες ύδρευσης ανακοίνωσε ότι ο διαγωνισμός μετατίθεται από το δεύτερο τρίμηνο στο δεύτερο εξάμηνο του έτους εξαιτίας τεχνικών ζητημάτων.


Άρτεμις Παραδείσου
http://newpost.gr

Read more...

Ερώτηση του Γιώργου Κασσάρα για το κούρεμα των καταθέσεων του ΤΕΕ Δωδεκανήσου

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου, Γιώργος Κασσάρας, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, προς τον Υπουργό Οικονομικών, για το κούρεμα των καταθέσεων που το ΤΕΕ Δωδεκανήσου διατηρούσε στην Τράπεζα της Ελλάδος. Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα να απωλέσει το ΤΕΕ Δωδεκανήσου, μέσα σε 3 ημέρες, περίπου 67.000 ευρώ, δηλαδή το 70% σχεδόν των ταμειακών του διαθεσίμων και να αδυνατεί πλέον να ανταπεξέλθει στις βασικές λειτουργικές του ανάγκες.

Ο βουλευτής καλεί τον Υπουργό να απαντήσει για τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί, προκειμένου να αποκατασταθεί η ζημία που υπέστη το ΤΕΕ Δωδεκανήσου, αλλά και άλλα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, των οποίων οι καταθέσεις συμπεριελήφθησαν στο κούρεμα.

Παρατίθεται το κείμενο της ερώτησης, όπως κατατέθηκε στη Βουλή.

……………………………………………………………………………………………………………………………….

Αθήνα, 21.3.2012

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς : Τον Υπουργό Οικονομικών

ΘΕΜΑ : ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΤΕΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ "ΚΟΥΡΕΜΑ„ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ

ΣΧΕΤ: 1. Το με αρ.πρωτ.392/16.3.2012 έγγραφο του ΤΕΕ Δωδεκανήσου προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου

2. Η με αρ.585/19.3.2012 εισαγγελική παραγγελία προς την Τράπεζα Ελλάδος

3. Η με αρ.πρωτ.0257 απάντηση της Τράπεζας Ελλάδος (Υποκατάστημα Ρόδου)

Το ΤΕΕ Δωδεκανήσου διατηρεί το σύνολο των χρηματικών του διαθεσίμων, με τα οποία καλύπτονται οι λειτουργικές του ανάγκες, δηλαδή μισθοδοσίες και τρέχουσες δαπάνες, στην Τράπεζα της Ελλάδος (υποκατάστημα Ρόδου), σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Όπως περιήλθε σε γνώση μας, από τις καταγγελίες του Προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου, κ. Ιάκωβου Γρύλλη, χρειάστηκε η εισαγγελική παραγγελία και οι κινητοποιήσεις των μελών του, για να υποχρεωθεί η ΤτΕ να τους γνωστοποιήσει την κίνηση των λογαριασμών τους.

Από τα στοιχεία του λογαριασμού που γνωστοποιήθηκαν τελικά, διαπιστώθηκε ότι το σύνολο των κεφαλαίων τους είχαν, χωρίς τη συναίνεσή τους, ενταχθεί και επενδυθεί στο ΚΟΙΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ και ενώ στις 9.3.2012 ανερχόταν στο ποσό 96.592 ευρώ, στις 12.3.2012 και μετά την ολοκλήρωση του PSI και την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, η τρέχουσα αξία της μερίδας τους στο ΚΟΙΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ανερχόταν σε 29.538 ευρώ. Δηλαδή το ΤΕΕ Δωδεκανήσου απώλεσε περίπου 67.000 ευρώ μετρητά από τα ταμειακά του διαθέσιμα μέσα σε 3 ημέρες.

Σύμφωνα δε με τον τοπικό τύπο, το ίδιο συνέβη και με άλλα ΝΠΔΔ, όπως π.χ. το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, το Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Καλύμνου, το ΚΑΦΚΑ Ρόδου, το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ, το Ταμείο Λιμενεργατών Ρόδου κλπ.

Επειδή, μετά την απώλεια αυτών των χρημάτων, το ΤΕΕ Δωδεκανήσου αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις βασικές λειτουργικές του ανάγκες.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Εάν προτίθεται να λάβει μέτρα και ποια συγκεκριμένα, προκειμένου να αποκατασταθεί η ζημία του ΤΕΕ /τμήματος Δωδεκανήσου.

2. Εάν προτίθεται να καλύψει το Υπουργείο τα λειτουργικά έξοδα του Επιμελητηρίου, επιχορηγώντας το και

3. Εάν όντως το κούρεμα περιλαμβάνει τις καταθέσεις και άλλων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, όπως των Νοσοκομείων, του ΚΑΦΚΑ κλπ, τι σκοπεύει να κάνει και γι’ αυτά.

Ο Ερωτών βουλευτής

Γεώργιος Κασσάρας

koinonikisymfonia.gr


Read more...

VPRC: Προβάδισμα 10% στη ΝΔ και διψήφια έκπληξη Καμμένου!VPRC: Προβάδισμα 10% στη ΝΔ και διψήφια έκπληξη Καμμένου!
Προβάδισμα 10% στη Νέα Δημοκρατία δίνει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC που δημοσιεύεται την Πέμπτη στο περιοδικό «Επίκαιρα».

Αναλυτικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει το 22,5%, το ΠΑΣΟΚ 12,5%, το ΚΚΕ 12,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 12%, η Δημοκρατική Αριστερά το 11,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 11%, το ΛΑΟΣ 3%, η Χρυσή Αυγή 3,5% οι Οικολόγοι Πράσινοι 2,5% ενώ η Δημοκρατική Συμμαχία 2%.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν τα ποσοστά της Δημοκρατικής Αριστεράς του Φώτη Κουβέλη αλλά και των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» του Πάνου Καμμένου, οι οποίοι όπως όλα δείχνουν όχι μόνο εξασφαλίζουν την είσοδό τους στη Βουλή αλλά συγκεντρώνουν ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά.

Είναι πασιφανές ότι με βάση τα δημοσκοπικά αποτελέσματα έχει πλέον διαμορφωθεί ένα νέο πολιτικό τοπίο με κύριο χαρακτηριστικό τον πολυκερματισμό του συστήματος।
http://newpost.gr
Read more...

Το ανέκδοτο της ημέρας;...


Δια την απορίαν
Ο Αδιάκριτος

Read more...

"Θα είμαστε παρόντες στις εξελίξεις..."

"Οργανωνόμαστε, προχωράμε και θα είμαστε παρόντες στις εξελίξεις και στις εκλογές και μετά από αυτές" τόνισε η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Χάρη Καστανίδη, στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι.

Από την πλευρά του ο κ. Καστανίδης τάχθηκε υπέρ της άμεσης διεξαγωγής των εκλογών για να υπάρξει δημοκρατική νομιμοποίηση και ανέφερε ότι συνεχίζονται οι συζητήσεις με στελέχη για την προσχώρησή του στο κόμμα.

"Θα προσπαθήσουμε και προεκλογικά να συνάψουμε προγραμματικές συμφωνίες και συγκλίσεις με κόμματα που ασπάζονται τις δικές μας ιδέες" τόνισε η κ. Κατσέλη.

Παράλληλα, οι συνιδρυτές της Κοινωνικής Συμφωνίας χαρακτήρισαν τη νέα δανειακή σύμβαση "επικίνδυνη που δένει χειροπόδαρα τη χώρα" και μίλησαν για ιστορικές ευθύνες τόσο του Ευ। Βενιζέλου ως υπουργού Οικονομικών, όσο και της κυβέρνησης του Λουκά Παπαδήμου για την "πρόσδεση" της χώρας μέσω αυτής.
enikos.gr
Read more...

Προς απόσυρση η τροπολογία για το φωτοβολταϊκό πάρκο της Εκκλησίας στην Πεντέλη

Έντονες οι αντιδράσεις


(Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στη Βουλή η κατάθεση τροπολογίας, η οποία θα δίνει στην Εκκλησία τη δυνατότητα να εγκαταστήσει φωτοβολταϊκό πάρκο στο Πεντελικό Όρος σε έκταση 3.500 στρεμμάτων. Την τροπολογία κατέθεσαν από κοινού ο Γ.Χαραλαμπόπουλος από το ΠΑΣΟΚ και ο Μ.Βαρβιτσιώτης από τη ΝΔ στο νομοσχέδιο για το Πάρκο του Ελληνικού και το πρόγραμμα Ήλιος.

«Τον τελευταίο λόγο θα τον πει το ΥΠΕΚΑ. Την τροπολογία την κατέθεσαν βουλευτές και όχι το υπουργείο» ξεκαθάρισε ο παριστάμενος αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ν. Σηφουνάκης προαναγγέλλοντας ότι «πιθανότατα η τροπολογία δεν θα γίνει αποδεκτή από την κυβέρνηση».

Ο Γ.Χαραλαμόπουλος ανέφερε ότι η τροπολογία κατατέθηκε σε συνεννόηση, όχι μόνο με τον εισηγητή της ΝΔ, αλλά και σε συνεννόηση με την κυβέρνηση, η οποία θα πρέπει σήμερα να τοποθετηθεί επί του θέματος.

«Ο αρχιεπίσκοπος προτείνει την αναδάσωση μεγάλης έκτασης και στη συνέχεια τη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου, το όφελος της οποίας θα διοχετεύσει στο αποστολικό έργο της Εκκλησίας» είπε ο κ. Χαραλαμπόπουλος και υπογράμμισε ότι, σύμφωνα με την τροπολογία, για να προχωρήσει η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου θα πρέπει προηγουμένως να έχει υπογραφεί προγραμματική σύμβαση με το Ελληνικό Κράτος για τους όρους και προϋποθέσεις αυτής της επένδυσης.

Όπως διευκρίνισε, εφόσον υπογραφεί μια τέτοια σύμβαση, μόνον τότε θα μπορέσει η Εκκλησία της Ελλάδος να μπει στις διατάξεις για την κατά προτεραιότητα εξέταση της πρότασης της.

Είναι, πάντως, αξιοσημείωτο ότι ο υπογράφων την τροπολογία Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, στην ομιλία του πριν από λίγο στη Βουλή, δεν αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο θέμα.

Επίσης, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Ηλίας Πολατίδης μετέφερε πληροφορία, σύμφωνα με την οποία η τροπολογία για την επένδυση της Εκκλησίας στο Πεντελικό Όρος τελικά αποσύρεται, γιατί «φαίνεται ότι τα τσούγκρισαν τα δύο κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ».

«Σκανδαλώδη» χαρακτηρίζει την τροπολογία ο ΣΥΡΙΖΑ, για την «παράδοση 23.500 στρεμμάτων, στην Πεντέλη, στην Εκκλησία και σε ιδιωτικά συμφέροντα».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Λοβέρδος: Ο δρόμος μας έχει χωρίσει με όσους λένε όχι στο μνημόνιο


«Έχει απευθύνει πρόσκληση ο κ Βενιζέλος, σε πολλούς συντρόφους μας που έχουν αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ και το στηρίζω, όμως μετά από την έντονη εκείνη Κυριακή που οι περισσότεροι ψηφίσαμε το δεύτερο πρόγραμμα ο δρόμος μας άρχισε να χωρίζει με όσους καταψήφισαν και τίναξαν τις γέφυρες και δεν μπορούν να επιστρέψουν» υποστήριξε ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στο Real fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο υπουργός υγείας, είπε ότι μπορεί να συναντηθούμε με τους συγκεκριμένους βουλευτές μετά από χρόνια. Ως βουλευτής στη Β’ Αθηνών, είπε ο κ Λοβέρδος, έχω άποψη και οι συνάδελφοί μου στη βουλή υποστηρίζουν το ίδιο.

enikos

http://papaioannou


Read more...

Ανοιχτό για την Άννα Διαμαντοπούλου το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας

«Με προγραμματική συμφωνία»


Η απόσταση ανάμεσα στην προηγούμενη και την επόμενη κυβέρνηση πρέπει να είναι ένα τριήμερο, το Σαββατοκύριακο των εκλογών λέει η υπουργός Ανάπτυξης
Η απόσταση ανάμεσα στην προηγούμενη και την επόμενη κυβέρνηση πρέπει να είναι ένα τριήμερο, το Σαββατοκύριακο των εκλογών λέει η υπουργός Ανάπτυξης (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Η χώρα θα κυβερνηθεί μετά τις εκλογές, ακόμα και αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία, δήλωσε η Αννα Διαμαντοπούλου, τονίζοντας ότι εφόσον ο ελληνικός λαός οδηγήσει τα κόμματα προς τα εκεί, «η συνεργασία θα γίνει με προγραμματική συμφωνία».

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, είπε ότι η προεκλογική περίοδος πρέπει να είναι σύντομη και να μην χαθεί ούτε μέρα.

«Η απόσταση ανάμεσα στην προηγούμενη και την επόμενη κυβέρνηση πρέπει να είναι ένα τριήμερο, το Σαββατοκύριακο των εκλογών. Γιατί δεν έχουμε δικαίωμα αυτή τη στιγμή, να βάλουμε τα μολύβια κάτω ούτε για ένα λεπτό.»

Η υπουργός Ανάπτυξης διευκρίνισε ότι μιλά για συνεργασία προς προοδευτική κατεύθυνση συμπεριλαμβάνοντας τη ΔΗΜΑΡ και συμπλήρωσε: «'το ΠΑΣΟΚ σήμερα έχει υποστεί αυτό το κάταγμα στην πολιτική και ιδεολογική του σπονδυλική στήλη, μετά από την πολύ δύσκολη διετία. Έχει σήμερα μπροστά του το μεγάλο στοίχημα της ανάκαμψης, που θεωρούμε ότι είναι ένας λογικός στόχος για το επόμενο χρονικό διάστημα.

» Η προσωπική μου άποψη είναι ότι το επιθυμητό θα ήταν να υπάρχει μια προοδευτική συνεργασία. Θεωρώ ότι είναι πολύ καταλυτική η στάση και η θέση της Δημοκρατικής Αριστεράς για το επόμενο διάστημα και για το τι προτίθεται να κάνει, ως προς τη συμμετοχή της στη διακυβέρνηση.»

Εξέφρασε την άποψη ότι οι διαγραφέντες μπορούν να επιστρέψουν στο ΠΑΣΟΚ, αλλά όχι και στα ψηφοδέλτια, καθώς, όπως είπε, «η άρνηση ψήφου εκείνη την πολύ δύσκολη στιγμή ήταν μια μορφή λιποταξίας».

Σχετικά με τις εξελίξεις στα Λιμάνια, τόνισε: «Θεωρώ ότι υπάρχουν αποτελέσματα στον διάλογο, όταν τα πράγματα γίνονται πολύ σαφή και συγκεκριμένα».

Σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη, υπογράμμισε, πως θα προκύψει από σύνολο ενεργειών σε πολλά μέτωπα και πρόσθεσε ότι 'η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα, έχει τεράστια προβλήματα.

«Οι αποφάσεις να κοπούν γόρδιοι δεσμοί πρέπει να είναι καθημερινές. Για αυτό κάθε μέρα που περνάει είναι σημαντική. Δεν έχει νόημα να δίνουμε λεφτά και από την άλλη να υπάρχει απίστευτη γραφειοκρατία και σοβαρή διαφθορά, γιατί και τα δύο αυτά διαλύουν την ανάπτυξη. Και βεβαίως χρειάζεται μία ρευστότητα. Και το πρόβλημα της χώρας αυτή τη στιγμή, για όλα τα επίπεδα είναι η ρευστότητα.»

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Εγκύκλιος για τη συνταξιοδότηση για μητέρες με ανήλικαΕγκύκλιος για τη συνταξιοδότηση για μητέρες με ανήλικα
Εγκύκλιος σχετικά με τη συνταξιοδότηση μητέρων με ανήλικα τέκνα εκδόθηκε από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.


Με την εγκύκλιο παρέχονται διευκρινίσεις, για ασφαλισμένες στα πρώην Ειδικά Ταμεία, πριν την 1.1.1983.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι, όσες είχαν συμπληρώσει 15 έτη ασφάλισης μέχρι 31.12.1992, θεμελίωσαν συνταξιοδοτικό δικαίωμα με αυτές τις προϋποθέσεις για να συνταξιοδοτηθούν με τη συμπλήρωση του 42ου έτους της ηλικίας τους.

Οσες συμπλήρωσαν 15 έτη ασφάλισης κατά το μεταβατικό διάστημα από 1.1.1993 μέχρι 31.12.1997, κατά το οποίο αυξήθηκε ο προβλεπόμενος από τις καταστατικές διατάξεις συντάξιμος χρόνος, καθώς και το όριο ηλικίας για συνταξιοδότηση κατά έξι μήνες κάθε έτος και μέχρι τη συμπλήρωση των 17 ετών και έξι μηνών και των 44 ετών και έξι μηνών αντίστοιχα, κατοχύρωσαν το συντάξιμο χρόνο και το όριο ηλικίας που ίσχυε κατά τη συμπλήρωση της 15ετίας, κατά την οποία αναζητείτο και η ανηλικότητα του παιδιού.

Από 1.1.1998 μέχρι 31.12.2002, ο συντάξιμος χρόνος καθορίζεται στα 17 1/2χρόνια ασφάλισης, ενώ ως όριο ηλικίας για συνταξιοδότηση ορίζεται το 50ό και ως εκ τούτου η θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα γίνεται με τη συμπλήρωση αυτού του συντάξιμου χρόνου κατά τον οποίο πρέπει να συντρέχει και η ανηλικότητα του παιδιού.

Για τις ασφαλισμένες μητέρες ανηλίκων στα πρώην Ειδικά Ταμεία, στα οποία ο προβλεπόμενος από τα καταστατικά τους συντάξιμος χρόνος ήταν τα 20 έτη ασφάλισης, απαιτούνταν μέχρι το έτος 2003 η συμπλήρωση συντάξιμου χρόνου 20 ετών ασφάλισης με όριο ηλικίας για συνταξιοδότηση το 50ό.

Πηγή: Naftemporiki।gr
http://newpost.gr

Read more...

ΚΟΜΜΑΤΑ... ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΑ...


Γράφει η Μαρία Ψαράκη
Αγαπητό Fimotro,
Αυτό που ζούμε τις τελευταίες μέρες, πραγματικά προς διερεύνηση. Τα φώτα όλα πάνω στον Β.Βενιζέλο, ενώ κάποιοι προσπαθούν από τη μία να μας πείσουν πως το ΠΑΣΟΚ ξαναγεννιέται από...
τις στάχτες του μπαίνοντας και πάλι στο παιχνίδι με δυναμική ανανέωσης και δύναμης και από την άλλη μιλάνε γι' αυτό σαν να μην έχει καμία απολύτως σχέση με την τραγωδία στην οποία έχει βυθίσει ολόκληρη τη χώρα. Μια συγνώμη, ένα '' κάναμε λάθη '', ένα '' προχωράμε μπροστά '' και το συγχωροχάρτι έτοιμο. Λες και το ΠΑΣΟΚ περιμένει πια μόνο την επιβράβευση. Το Μνημόνιο, οι εκβιασμοί, οι απειλές, όλα λες και σβήστηκαν, σα να μην υπήρξαν ποτέ.
Και παράλληλα η αίσθηση για την ΝΔ είναι πως έχει κάτι σαν αντίδραση νεκρού। Έχουν χαλαρώσει περιμένοντας απλά να βγουν πρώτο κόμμα, κάποιοι δε, για επικοινωνιακούς καθαρά λόγους, διαρρέουν ότι ακόμα και η αυτοδυναμία είναι δυνατή. Και περιμένουν, χωρίς ουσιαστικές παρεμβάσεις- χωρίς καν παρεμβάσεις τις περισσότερες φορές- η εκλογική νίκη να έρθει ως ώριμο φρούτο. Ο Α. Σαμαράς, άφαντος. 'Ανευρος και βαρετός στις δηλώσεις του, όταν θυμάται να παρέμβει. Και ας πούμε πως ναι, η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα, άραγε αυτό του αρκεί ή μήπως έτσι μας επιβεβαιώνει απλώς αυτό που οι περισσότεροι 'Ελληνες ξέρουμε ήδη, ότι δηλαδή ως τις κάλπες θα πάμε με αυτόματο πιλότο, αφού όλοι μας, πολίτες και πολιτικοί θα παίξουμε ο καθένας το ρόλο του σε μια παράσταση στημένη και σκηνοθετημένη από άλλους.
http://fimotro
Read more...

Κοντογιώργης: Ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε?..."Συμμορία των 300" το Κοινοβούλιο, "θα' πρεπε να φορολογηθεί ολόκληρη η Ελληνική κοινωνία"...
Τη πάτησε κι ο καθηγητής Πολιτικής επιστήμης Κοντογιώργης , που θέλησε να γίνει "δικηγόρος" του Παπαδάκη.
Κατ αρχήν παρασύρθηκε στο φτηνό νεοελληνικό ψευτοτσαμπουκά του "ξέρεις ποιος είναι εγώ ρε", όταν σκόπιμα η νυφίτσα ο Παπακωσταντίνου, του είπε ότι δεν τον ξέρει. Και...εκεί ήταν που έριξε για τους βουλευτές τον χαρακτηρισμό "η συμμορία των 300". Λίγο νωρίτερα είχε επιπλήξει τον Παπακωσταντίνου, γιατί "δεν φορολόγησε ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία"!
Εκείνο όμως που έκανε αλγεινή εντύπωση ήταν -συνεχίζοντας το τροπάριο ,"ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε"- πως απαριθμούσε το συγγραφικό του έργο, και απορούσε γιατί ο Παπακωσταντίνου δεν είχε διαβάσει τα βιβλία του.
Δημοσιογράφος και καθηγητής την πάτησαν στην μάχη των εντυπώσεων, απέναντι σε ένα εύκολο στόχο...Read more...

ΤΟΥΣ ΦΛΟΜΩΣΕ ΣΤΟ ΨΕΜΑ...


Ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ
Επί 2 χρόνια ο Κουτρουμάνης το ίδιο ψέμα πασάρει στους τηλεθεατές. "Ότι ολοκληρώνονται οι μελέτες για τα ασφαλιστικά ταμεία". Τα ίδια έλεγε πέρσι, τα ίδια έλεγε πρόπερσι, το παραμύθι πάει σύννεφο. Το ίδιο και για το εφάπαξ. Που σήμερα στο Mega...
αποκάλυψε ότι οι όποιες αποφάσεις για το εφάπαξ θα ληφθούν από την επόμενη κυβέρνηση। Μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα υποστήριζε ότι οι αποφάσεις για το εφάπαξ θα ληφθούν μέσα στον Μάρτιο. Φλόμωσε τους τηλεθεατές στο ψέμα...
http://fimotro
Read more...

Ο Φίλιππος Σαχινίδης ανακοινώνεται νέος υπουργός Οικονομικών

Στις 14:45 η ορκωμοσία


(Φωτογραφία: Eurokinissi )


Ο μέχρι σήμερα αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης είναι σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες ο διάδοχος του Ευάγγελου Βενιζέλου στην ηγεσία του υπουργείο Οικονομικών.

Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται από ώρα σε ώρα, ενώ ήδη έχει αποφασιστεί ότι η ορκωμοσία ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια θα πραγματοποιηθεί στις 14:45 το μεσημέρι.
Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Υπ.Ανάπτυξης: Όχι στην κατάργηση των υποχρεωτικών εισφορών υπέρ επιμελητηρίων

Από το in.gr:

Η τρόικα είχε θέσει θέμα κατάργησης της εισφοράς των επιχειρήσεων και εταιρειών υπέρ των επιμελητηρίων. Ωστόσο, όπως αναφέρεται σε έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης Σωκράτη Ξυνίδη, «η επιχειρηματολογία του υπουργείου που έπεισε την τρόικα για την απόσυρση της πρότασής της, ήταν ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν, βασικοί νόμοι προς τη μεταρρυθμιστική κατεύθυνση αυτής της χώρας, να ακουμπούν πάνω στα επιμελητήρια και...


...τη λειτουργία τους και σήμερα εμείς να ερχόμαστε και να τα καταργούμε».

Το έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού διαβιβάστηκε την Τρίτη στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης της ανεξάρτητης βουλευτού Μαρίας Κυριακοπούλου, με την οποία είχε ζητήσει να μην καταργηθεί η υποχρεωτική εγγραφή των επιχειρήσεων στα Επιμελητήρια.

«Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου έχει αναδείξει στην πράξη την πρόθεσή της, τα επιμελητήρια να παίξουν τον ρόλο για τον οποίο έχουν συσταθεί, δηλαδή ενός ουσιαστικού και επίσημου συμβούλου της πολιτείας στο έργο της», αναφέρει ο κ. Ξυνίδης.

Ο αναπληρωτής υπουργού προσέθεσε θα ήταν αντιφατικό να εισηγηθεί το υπουργείο μια διάταξη που θα οδηγούσε τοις πράγμασι στο κλείσιμο των επιμελητηρίων, καθώς και οικονομικά, τα επιμελητήρια εξακολουθούν να υπάρχουν λόγω ακριβώς της εισφοράς που οι επιχειρήσεις και οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται πληρώνουν σε αυτά τα νομικά πρόσωπα।
parapolitiki
Read more...

Ρύθμιση στη Βουλή για αμοιβές αντιπροσώπων και IIF σχετικά με το PSI

Ποσά εκατομμυρίων


Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φ.Σαχινίδης
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φ.Σαχινίδης (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Ρύθμιση που ορίζει αμοιβή μέχρι 4 εκ. ευρώ στους αντιπροσώπους ολοκλήρωσης συναλλαγής (closing agents) που συμμετείχαν στο PSI καθώς και ποσού μέχρι 3,4 εκ. ευρώ στο Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF) ως έξοδα νομικής υποστήριξης στο πλαίσιο του PSI, κατέθεσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φ.Σαχινίδης.

Ο κ. Σαχινίδης κατέθεσε επίσης διάταξη με την οποία παρατείνονται έως το τέλος του χρόνου συμβάσεις ειδικού επιστημονικού προσωπικού στον ΟΔΔΗΧ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Θα «ξετινάζουν» 1500 μεγαλοφειλέτες τη φορά!

Φορολογικό «στριπτίζ» και κατάσχεση περιουσίας


Μπορεί το υπουργείο Οικονομικών να μην έχει προσλάβει ακόμα τις εισπρακτικές και δικηγορικές εταιρίες που μετείχαν στον σχετικό διαγωνισμό επειδή –όπως αποκάλυψε το «protothema.gr»- οι αρμόδιοι «ξέχασαν» να προϋπολογίσουν ειδικό κονδύλι στον κρατικό προϋπολογισμό, τώρα όμως που έρχεται το νέο δάνειο και συμπληρωματικός προϋπολογισμός για το 2012, ετοιμάζονται να τους βάλουν να τρέχουν για να πιάσουν χιλιάδες μεγαλοφειλέτες ως το τέλος του χρόνου.

Για να... ανακτήσουν το χαμένο έδαφος, οι επιτελείς του υπουργείου αποφάσισαν για αρχή να ρίξουν «στον λάκκο με τις εισπρακτικές», τουλάχιστον 1500 οφειλέτες. Επειδή όμως η συνέχεια πρέπει να είναι ανάλογη ή και πιο θεαματική, «σπάει» το ψυχολογικό «φράγμα» των 5.000.000 ευρώ, πάνω από το οποίο οι οφειλέτες απειλούνταν με φορολογικό «στριπτίζ» και κατάσχεσης της περιουσίας τους.

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών μειώνεται και κάτω από τα 5 εκατ. ευρώ, το όριο οφειλών που θα ελέγχονται από την Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξη ούτως ώστε ο αριθμός των εξεταζόμενων υποθέσεων να είναι τουλάχιστον 1.500.

Η Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης καλείται, με την βοήθεια των ιδιωτικών δικηγορικών και εισπρακτικών εταιρειών να χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα, δηλαδή κατασχέσεις και αυτόφωρη διαδικασία σπάζοντας κάθε τραπεζικό ή προσωπικό απόρρητο, προκειμένου να εισπράξει τα οφειλόμενα.

Υπό την πίεση της Τρόικα όμως, ακόμα και μικρομεσαίοι οφειλέτες μπορεί να πάρουν σειρά που θα συμπληρώσουν τον «στόχο» των 1500 οφειλετών. Σε κλοιό τίθενται όμως και όσοι οφείλουν μικρότερα ποσά επειδή δεν είναι και λίγοι εκείνοι που φρόντισαν προσχηματικά να μειώσουν (ή να «μοιράσουν») τα χρέη τους για να πέσουν κάτω από 5.000.000, αφού τόσα προέβλεπε η προηγούμενη υπουργική απόφαση πως απαιτούνται για να γλιτώσουν το κυνηγητό από τους «κομάντο της φοροδιαφυγής». Αυτοί οι οφειλέτες που είχαν χρέη πάνω από 5 εκατ. ευρώ αλλά τα μείωσαν, θα παραμείνουν στο στόχαστρο της Μονάδας για δύο χρόνια ακόμα, ως «ομάδα υψηλού κινδύνου».

Βάσει το νέου φορολογικού νόμου η έρευνα είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών θα ανατίθεται σε 40 ιδιωτικά γραφεία με εξάμηνες συμβάσεις οι οποίες θα συνάπτονται από τους προϊσταμένους των υπηρεσιών, στις οποίες είναι βεβαιωμένες οι ληξιπρόθεσμες ανείσπρακτες οφειλές. Οι ιδιώτες θα πρέπει να εντοπίζουν περιουσιακά στοιχεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό των υποχρέων ή συνυποχρέων όπως:
• ακινήτων που δεν έχουν δηλωθεί στη φορολογική αρχή ή δεν έχουν μεταγραφεί,
• απαιτήσεων στα χέρια τρίτων, ειδικών περιουσιακών στοιχείων,
• περιουσιακών στοιχείων ή επιχειρήσεων που μεταβιβάστηκαν,
• περιουσιακών στοιχείων που αποκτήθηκαν από τρίτους με χρηματικούς πόρους του υπόχρεου,
• τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό κ।λπ
protothema.gr
Read more...

Ξεκινά στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για το Ελληνικό

Κόντρα για την αξιοποίηση


Έντονη αντιαπαράθεση έχει προκαλέσει το θέμα της αξιοποίησης του πρώην αεροδρομίου και του παραλιακού μετώπου του Αγ. Κοσμά
Έντονη αντιαπαράθεση έχει προκαλέσει το θέμα της αξιοποίησης του πρώην αεροδρομίου και του παραλιακού μετώπου του Αγ. Κοσμά (Φωτογραφία: Associated Press )


Αθήνα
Ξεκινά το πρωί της Τετάρτης στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, θέμα που προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις τόσο από φορείς της αγοράς που εκτιμούν ότι παραμένουν αρκετοί περιορισμοί στην αξιοποίησή του όσο και από τους όμορους δήμους και κινήσεις πολιτών που ζητούν τη δημιουργία ενός μητροπολιτικού πάρκου.

Το νομοσχέδιο αφορά επίσης το Πρόγραμμα «Ήλιος», την ενσωμάτωση της Οδηγίας 2009/28/ΕΚ για την προώθηση χρήσης ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές και την ενσωμάτωση Οδηγίας για τα βιοκαύσιμα (2009/30/ΕΚ).

Η συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια θα γίνει σε τρεις συνεδριάσεις, σήμερα το πρωί στις 10 και τις 6 το απόγευμα και αύριο Πέμπτη στις 6 το απόγευμα.

Η ψήφιση του νομοσχεδίου στο σύνολο του, συνήθως γίνεται σε επόμενη συνεδρίαση η οποία είναι μία ολιγόλεπτη διαδικασία. Με βάση τη συνήθη κοινοβουλευτική πρακτική, αυτό μπορεί να γίνει στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, αλλά σε κάθε περίπτωση το ακριβές χρονοδιάγραμμα θα αποφασισθεί κατά τη διάρκεια της συζήτησης.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Κινητοποιήσεις γιατρών και εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας

Ζητούν την καταβολή δεδουλευμένων


Από την κινητοποίηση των γιατρών στο νοσοκομείο Σωτηρία
Από την κινητοποίηση των γιατρών στο νοσοκομείο Σωτηρία (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Σε επίσχεση εργασίας έχουν προχωρήσει οι γιατροί σε πολλά νοσηλευτικά ιδρύματα της Αττικής και της περιφέρειας, διαμαρτυρόμενοι για τη μη καταβολή των αποζημιώσεων για δεδουλευμένες εφημερίες από τον Δεκέμβριο του 2011, με αποτέλεσμα να εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά.

Σήμερα, Τετάρτη, οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας-Πειραιά προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο στάσης εργασίας που έχει προκηρύξει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), από τις 11 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου.

Επίσης, σήμερα συνεδριάζει και το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), προκειμένου να λάβει αποφάσεις για την πορεία των κινητοποιήσεων.

Στον χορό των κινητοποιήσεων συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, (ΠΟΕΔΗΝ), ζητώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία προγραμματίζουν σήμερα τετράωρη ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τις 11 π.μ έως τις 3 μ.μ. στον πεζόδρομο της Κοραή και παράσταση διαμαρτυρίας, στις 11:30, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Στην περιφέρεια προγραμματίζονται αντίστοιχες δράσεις στις υγειονομικές περιφέρειες και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Την Πέμπτη 29 Μαρτίου έχουν αποφασίσει πεντάωρη πανελλαδική στάση εργασίας 10π.μ.-3μ.μ., συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλη στις 11:30 π.μ. και πορεία διαμαρτίας προς τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ (Λ. Κηφισίας).

Επίσχεση εργασίας

Επίσχεση εργασίας έχουν ξεκινήσει οι γιατροί των νοσοκομείων Κρατικό Νίκαιας, Τζάνειο, Ευαγγελισμός, Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, Αττικόν, Σωτηρία, ΚΑΤ, Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής-Δαφνί, Λοιμωδών, Ασκληπιείο Βούλας, Άγιοι Ανάργυροι, Αγία Όλγα, Σισμανόγλειο και αναμένεται να ακολουθήσουν οι γιατροί των νοσοκομείων Παίδων Αγία Σοφία, Γενικό Κρατικό Αθηνών, Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων και Παίδων Πεντέλης.

Επίσχεση εργασίας έχουν ξεκινήσει ειδικευόμενοι γιατροί και σε πολλά νοσοκομεία της περιφέρειας, όπως της Πάτρας, της Δράμας, της Κω, του Αιγίου, της Καλαμάτας, του Αγρινίου, της Βέροιας, της Έδεσσας, των Γιαννιτσών, των Ιωαννίνων, της Κέρκυρας, της Λάρισας, της Σπάρτης, της Ρόδου και των Χανίων.

«Τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, φαρμάκων, υλικών και χρηματοδότησης σε σημείο που κρίνεται επικίνδυνη η λειτουργία τους για τους ασθενείς» αναφέρει ανακοίνωση των γιατρών.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Στο 20% ο πήχης των εκλογών για το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου

Στο 20% ο πήχης των εκλογών για το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου
«Χάσαμε το τεκμήριο της αθωότητας. Πρέπει να κερδίσουμε απ' την αρχή τα πάντα», είπε χθες στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ο Ευ. Βενιζέλος σκιαγραφώντας εύγλωττα τη δυσχερή κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί το κόμμα τα ηνία του οποίου ανέλαβε την Κυριακή.

Το ΠΑΣΟΚ- επισημαίνουν ανώτερα στελέχη του, έχει διαρρήξει τη σχέση του με τον προνομιακό πολιτικό του χώρο, τους μικρομεσαίους οι οποίοι αποτελούσαν και τον βασικό κορμό της εκλογικής του βάσης. Και ταυτοχρόνως έχει δυσαρεστήσει πολλούς ψηφοφόρους του οι οποίοι ανήκαν στα ανώτερα κοινωνικά στρώματα- αυτούς βλέπει σήμερα να οδεύουν μαζικά προς τη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη.

Προηγουμένως είχε δει χιλιάδες από τα λαϊκά και μικρομεσαία στρώματα να μετακινούνται προς το ΚΚΕ (το πρώτο ρεύμα αναχώρησης) και τον ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχεια. Κάποιος μπορεί να πει ότι το σημείο από το οποίο παραλαμβάνει το ΠΑΣΟΚ ο Ευ. Βενιζέλος είναι τόσο χαμηλό, που ο νέος αρχηγός δεν έχει τίποτα να χάσει. Πρέπει να προσπαθήσει για να κρατήσει το ΠΑΣΟΚ στα δημοσκοπικά ποσοστά που το φέρουν λίγο πάνω από το 10- 11%, να αγωνίζεται για τις θέσεις τρία ως πέντε. Δεν είναι ωστόσο έτσι.

Οι προσεχείς εκλογές θα είναι κυρίως αναμέτρηση κυριαρχίας στο πολιτικό σκηνικό. Αν το ΠΑΣΟΚ είναι δεύτερο- αυτή η θέση φαίνεται ότι μπορεί να αποτελεί τον μεγαλύτερο στόχο του, αλλά η διαφορά του από τη ΝΔ είναι πάνω από 10 μονάδες, η ήττα θα είναι μεγαλύτερη από αυτή που θα καταγραφεί στα αποτελέσματα της βραδιάς των εκλογών. Ακόμα και αν η ΝΔ- όπως φαίνεται, δεν κερδίσει την αυτοδυναμία, θα είναι το κυρίαρχο κόμμα και το ΠΑΣΟΚ θα επιστρέψει στην εσωστρέφεια.

Δεν είναι τυχαίο το ύψος στο οποίο τοποθέτησε τον πήχη των εθνικών εκλογών ο Ανδρέας Λοβέρδος. Πάνω από 20% είπε. Ποσοστό το οποίο θυμίζει περισσότερο το ΠΑΣΟΚ του 1977- τότε κέρδισε 25,34%, παρά το ΠΑΣΟΚ των τελευταίων χρόνων.

Ωστόσο, με τα σημερινά δεδομένα, το 20% δείχνει… βουνό. Και αν επιτευχθεί μπορεί να κρατήσει τη ΝΔ σε χαμηλά και εκτός αυτοδυναμίας επίπεδα και το ΠΑΣΟΚ στο κυβερνητικό παιχνίδι. Και να επιβεβαιώσει τον Ευ. Βενιζέλο που δηλώνει ότι «το ΠΑΣΟΚ, η δημοκρατική παράταξη έχει πολύ μεγαλύτερη αντοχή απ' ότι μπορεί να φανταστεί κανείς». Ίδωμεν…


Θέμης Δαγκλής
http://newpost.gr

Read more...