Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Ξεκινά στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για το Ελληνικό

Κόντρα για την αξιοποίηση


Έντονη αντιαπαράθεση έχει προκαλέσει το θέμα της αξιοποίησης του πρώην αεροδρομίου και του παραλιακού μετώπου του Αγ. Κοσμά
Έντονη αντιαπαράθεση έχει προκαλέσει το θέμα της αξιοποίησης του πρώην αεροδρομίου και του παραλιακού μετώπου του Αγ. Κοσμά (Φωτογραφία: Associated Press )


Αθήνα
Ξεκινά το πρωί της Τετάρτης στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, θέμα που προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις τόσο από φορείς της αγοράς που εκτιμούν ότι παραμένουν αρκετοί περιορισμοί στην αξιοποίησή του όσο και από τους όμορους δήμους και κινήσεις πολιτών που ζητούν τη δημιουργία ενός μητροπολιτικού πάρκου.

Το νομοσχέδιο αφορά επίσης το Πρόγραμμα «Ήλιος», την ενσωμάτωση της Οδηγίας 2009/28/ΕΚ για την προώθηση χρήσης ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές και την ενσωμάτωση Οδηγίας για τα βιοκαύσιμα (2009/30/ΕΚ).

Η συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια θα γίνει σε τρεις συνεδριάσεις, σήμερα το πρωί στις 10 και τις 6 το απόγευμα και αύριο Πέμπτη στις 6 το απόγευμα.

Η ψήφιση του νομοσχεδίου στο σύνολο του, συνήθως γίνεται σε επόμενη συνεδρίαση η οποία είναι μία ολιγόλεπτη διαδικασία. Με βάση τη συνήθη κοινοβουλευτική πρακτική, αυτό μπορεί να γίνει στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, αλλά σε κάθε περίπτωση το ακριβές χρονοδιάγραμμα θα αποφασισθεί κατά τη διάρκεια της συζήτησης.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: