Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Την Τετάρτη ανακοινώνεται το όνομα του νέου υπουργού Οικονομικών

Το μεσημέρι η ορκωμοσία


(Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Την Τετάρτη αναμένεται η ανακοίνωση του ονόματος του αντικαταστάτη του Ευάγγελου Βενιζέλου στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ το μεσημέρι αναμένεται η ορκωμοσία του ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.

Σημειώνεται ότι το πρόσωπο που θα αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να έχει πλήρη γνώση της μέχρι σήμερα πορείας και να παραστεί και σε συναντήσεις του Eurogroup που θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα ως τις εκλογές.

Εως το βράδυ δεν είχε αποκλειστεί το ενδεχόμενο αναβάθμισης του αναπληρωτή υπουργού Φίλιππου Σαχινίδη, ενώ πιθανή θεωρείται και η μετακίνηση του υπουργού εσωτερικών Τάσου Γιαννίτση.

Αυτό πάντως που φαίνεται ότι θα αποφασιστεί τελεσίδικα τις επόμενες ημέρες -ανάλογα και με τα ενδεχόμενα ενδοκυβερνητικά ντόμινο που πιθανώς προκύψουν με την αντικατάσταση του υπουργού Οικονομικών- είναι το αν θα οριστεί άλλος υπουργός Εσωτερικών εν όψει εκλογών.

Σύμφωνα πάντως με το Μέγαρο Μαξίμου, οι θέσεις στα κρίσιμα υπουργεία, ήταν ούτως ή άλλως αποτέλεσμα συμφωνίας των κομμάτων που στήριζαν την κυβέρνηση και ως εκ τούτου δεν συντρέχει ουσιαστικός λόγος αλλαγής προσώπων. Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές πάντως δεν αποκλείουν και αυτό το ενδεχόμενο.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: