Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Μόνο για «3-4 βουλευτές» η περαιτέρω έρευνα για το «πόθεν έσχες»

Μετά τις μειωμένες καταθέσεις


(Φωτογραφία: Eurokinissi )


Σε «μόνο τρεις-τέσσερις» βουλευτές περιορίζεται η περαιτέρω έρευνα της Βουλής για τις μειωμένες καταθέσεις που εμφανίστηκαν στα τελευταία «πόθεν έσχες», όπως ανέφερε ο πρόεδρος της αρμόδιος Επιτροπής Ευάγγελος Αργύρης, απορρίπτοντας τις αρχικές πληροφορίες για 11 βουλευτές -αριθμό που απέδωσε στους δημοσιογράφους.

Σε τρίωση συνεδρίασή της την Τετάρτη, η Επιτροπή Ελέγχου των Οικονομικών των κομμάτων ενημερώθηκε από τους ορκωτούς ελεγκτές σχετικά με τον επανέλεγχο των στοιχείων στον οποίο προχώρησαν για τα «πόθεν έσχες» όσων υπόχρεων είχαν μειώσεις καταθέσεων από 100.000 έως από 400.000 ευρώ, χωρίς να έχουν δώσει επαρκείς εξηγήσεις.

Ο Ευ.Αργύρης ανέφερε ότι οι μόνο για «τρεις-τέσσερις» βουλευτές θα υπάρξει περαιτέρω έρευνα, καθώς οι υπόλοιποι βουλευτές που κλήθηκαν για εξηγήσεις παρουσίασαν επαρκή δικαιολογητικά για τη μείωση των καταθέσεών τους.

Ο πρόδρος της αρμόδιας Επιτροπής απέρριψε επίσης ως «αυθαίρετο αριθμό που ακούστηκε από δημοσιογράφους» την αρχική αναφορά για 11 βουλευτές.

«Δεν μπορούμε να ενοχοποιήσουμε κανέναν πριν ολοκληρωθεί η έρευνα», δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου της Βουλής Βαγγέλης Αργύρης και πρόσθεσε: «Η μείωση καταθέσεων δεν σημαίνει βεβαίως και παράβαση. Ωστόσο θα πρέπει να κατατεθούν τα απαιτούμενα παραστατικά που θα την δικαιολογούν πλήρως. Δεν μπορεί η Επιτροπή να αρκεστεί σε μία προφορική δήλωση».

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Xρ. Παπουτσής> Ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν και είναι εκ των πραγμάτων ο πρωτεργάτης και πρωταγωνιστής της εθνικής προσπάθειας...


kourdistoportocali.com

Με αφορμή πληροφορίες που διοχετεύονται στον Τύπο σχετικά με την ομιλία του Χρήστου Παπουτσή κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ (27/12), από το Πολιτικό Γραφείο του ανακοινώνονται τα σημεία της παρέμβασής του:

Ø Αυτή η συζήτηση για τα εσωκομματικά έπρεπε να...

έχει ήδη τελειώσει χθες και όχι σε 15 μέρες. Για την ακρίβεια , δεν έπρεπε ν΄ ανοίξει καθόλου. Γιατί όπως άνοιξε και γίνεται σήμερα, μόνο αρνητικό αποτέλεσμα έχει για τη χώρα, για την κυβέρνηση Παπαδήμου, για το ΠΑΣΟΚ. Είναι ανευθυνότητα έτσι όπως άνοιξε και όπως γίνεται.

Ø Η χώρα βρίσκεται σε έκτακτη κατάσταση και ουδείς μπορεί να προδιαγράψει με ακρίβεια ποιο θα είναι το ευρωπαϊκό περιβάλλον και η εσωτερική κατάσταση τις επόμενες εβδομάδες. Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται εν μέσω μεγάλης αβεβαιότητας και αδυναμίας να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους. Ουδείς μπορεί να προβλέψει ποιο θα είναι το ευρωπαϊκό πλαίσιο τους αμέσως επόμενους μήνες όπου έχουν προσδιορισθεί οι εθνικές εκλογές.

Ø Σήμερα, η κυβέρνηση Παπαδήμου βρίσκεται εν μέσω μιας διαρκούς διαπραγμάτευσης για τη διάσωση της χώρας. Μιας διαπραγμάτευσης που απαιτεί το μεγαλύτερο βαθμό υπευθυνότητας από όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις. Και όταν καλούμε τον ελληνικό λαό να υποστεί θυσίες και τα άλλα πολιτικά κόμματα να συνδράμουν κάνοντας ιδεολογική και πολιτική υπέρβαση , είναι αδιανόητο και ανεύθυνο εμείς να εγκλωβιζόμαστε σε εσωστρέφεια και εσωκομματικές συγκρούσεις προβάλλοντας ο καθένας τη δική του αλήθεια.

Γιατί όλοι μας θα μπορούσαμε να παρουσιάσουμε τη δική μας αλήθεια, όπως καταγράφηκε στα πρακτικά του Υπουργικού Συμβουλίου και στα πρακτικά της Ρεγγίνας. Και αναφέρομαι στις συζητήσεις και τις κρίσιμες αποφάσεις. Αυτή η κατάσταση μόνο αρνητικό αποτέλεσμα θα είχε στη λειτουργία της κυβέρνησης και στη διαπραγματευτική θέση της χώρας. Και ας μην ξεχνάμε ότι ο σχηματισμός της κυβέρνησης Παπαδήμου δεν ήταν μόνο πολιτική πρωτοβουλία του προέδρου Γιώργου Παπανδρέου αλλά ήταν απόφαση και πολιτική πρωτοβουλία όλων μας. Έχουμε λοιπόν την υποχρέωση να την στηρίξουμε αταλάντευτα και να εργαστούμε για την επιτυχία της.

Ø Ο Πρόεδρος και το Πολιτικό Συμβούλιο πρέπει αμέσως να παρουσιάσουν ένα συντεταγμένο πρόγραμμα και χρονοδιάγραμμα για την πορεία μας.

Α) άμεση διάταξη όλων των δυνάμεων για την οργάνωση του εκλογικού αγώνα σε κεντρικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.
Β) προκήρυξη τακτικού συνεδρίου μετά τις εθνικές εκλογές, σε χρόνο που δεν θα επηρεάζει την εθνική προσπάθεια διάσωσης της χώρας, με όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται από το Καταστατικό, συμπεριλαμβανομένης φυσικά και της εκλογής προέδρου.
Γ) παράλληλα με τη διαμόρφωση του εκλογικού προγράμματος να ανοίξουμε τις διαδικασίες της ουσιαστικής συζήτησης σχετικά με τα νέα οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα στη χώρα μας, τις κοινωνικές δυνάμεις, τα χαρακτηριστικά και τη φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ.
Βρισκόμαστε ήδη σε άλλη εποχή. Τίποτα δεν θα είναι το ίδιο με το παρελθόν. Τίποτα δεν θα είναι το ίδιο για την ηγεσία , τις δομές και τη λειτουργία του κόμματος.

Ø Το θέμα της ηγεσίας δεν είναι θέμα προσώπων. Είναι ένα ζήτημα βαθιά πολιτικό και ιδεολογικό που έχει άμεση σχέση με την πολιτική φυσιογνωμία του Κινήματος. Όπως έχει σχέση και με την επιλογή για το ποιες κοινωνικές δυνάμεις θέλουμε να εκφράζει το ΠΑΣΟΚ , στο σημερινό πλαίσιο. Και εδώ χρειάζεται και μια αποσαφήνιση και μεταξύ μας. Για παράδειγμα… Εγώ πιστεύω στην αναγκαιότητα ενός μεγάλου ισχυρού ΠΑΣΟΚ , βασικό κορμό της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης. Δεν οραματίζομαι τη δημιουργία νέων σχηματισμών. Εγώ πιστεύω στη δημιουργική πολιτική σχέση του Κόμματος με ισχυρά αυτόνομα και σύγχρονα συνδικάτα. Πιστεύω σε μια νέα σχέση ισορροπίας ανάμεσα στο τραπεζικό σύστημα και στην πραγματική οικονομία. Δεν είμαι, όμως, βέβαιος ότι συμφωνούμε όλοι σε αυτά.

Ø Στη διαδικασία εκλογής προέδρου ο καθένας μας έχει δικαίωμα συμμετοχής. Πολύ περισσότερο αυτοί που πρωταγωνιστούν στην εθνική προσπάθεια. Και εγώ θέλω να είμαι έντιμος και ειλικρινής μαζί σας. Δεν θέλω να καεί κανείς μέσα από τις διαδικασίες επιλογής που αποκρύπτουν τακτικισμούς . Και γίνομαι σαφής. Θεωρώ αδιανόητη την παράλληλη και ταυτόχρονη εσωκομματική εκλογική διαδικασία με την εθνική προσπάθεια για την πιο κρίσιμη διαπραγμάτευση για τα συμφέροντα της χώρας. Ανεξάρτητα από τη δική μου κριτική και τις θέσεις μου, στήριξα και στηρίζω τη δίχρονη προσπάθεια της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας είναι ότι η χώρα δεν χρεοκόπησε, ότι η Ελλάδας είναι όρθια και διαπραγματεύεται το μέλλον της με επιτυχία μέχρι στιγμής.

Αυτό οφείλεται στις θυσίες του ελληνικού λαού, στις προσπάθειες όλων μας, ιδιαίτερα όμως, του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην αρχή και του Βαγγέλη Βενιζέλου σήμερα. Θα ήταν όμως ανέντιμο να ξεχνάμε ότι τίποτα δεν θα ‘χαμε πετύχει χωρίς την καταλυτική παρουσία , το διαπραγματευτικό ρόλο και τη διεθνή υποστήριξη που προσέφερε προσωπικά ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Όπως θεωρώ ότι είναι πολύτιμος ο ρόλος του, η παρουσία του και η συνδρομή του και σήμερα , από θέση ισχύος, τόσο στην κυβέρνηση Παπαδήμου όσο και στο ΠΑΣΟΚ.

Πέρα από τα όποια λάθη και τις αστοχίες σε προσωπικές επιλογές ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν και είναι εκ των πραγμάτων ο πρωτεργάτης και πρωταγωνιστής της εθνικής προσπάθειας. Δεν ξέρω ποιες θα είναι οι δικές του αποφάσεις αλλά θεωρώ ότι έχει αναφαίρετο δικαίωμα να θέσει αυτή την προσφορά του στην κρίση του ελληνικού λαού.



Read more...

Έρχεται «σούπερ φόρος» αλά… γαλλικά για να σωθούν τα ασφαλιστικά ταμεία









Έρχεται «σούπερ φόρος» αλά… γαλλικά για να σωθούν τα ασφαλιστικά ταμεία
Το ενδεχόμενο επιβολής ενός νέου φόρου κατανάλωσης προκειμένου τα έσοδα που θα προκύψουν να «χρηματοδοτήσουν» τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών –τόσο του εργαζόμενου όσο και του εργοδότη- εξετάζει η κυβέρνηση με τη σύμφωνη γνώμη της τρόικας.

Στο υπουργείο Εργασίας αλλά και στο υπουργείο Οικονομικών, έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν ότι δεν… πάει άλλο με το λεγόμενο «μη μισθολογικό κόστος», το οποίο περιλαμβάνει την παρακράτηση φόρου και τις ασφαλιστικές εισφορές.

Αθροιζόμενες οι δύο επιβαρύνσεις ανεβάζουν το μισθολογικό κόστος ακόμη και πάνω από 50%. Οι επιχειρήσεις διαμαρτύρονται ότι πληρώνουν πολλά και κρατούν τις τιμές των προϊόντων στα ύψη, ενώ απολύουν κατά κύματα για να περιορίσουν το κόστος. Οι εργαζόμενοι –δικαίως- διαμαρτύρονται και αυτοί, διότι αυτά που εισπράττουν είναι ελάχιστα σε σχέση με τον ονομαστικό τους μισθό. Όσο για τους δανειστές μας, βλέπουν το συνολικό κόστος να παραμένει στα ύψη και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας να βυθίζεται.

Το σχέδιο που επεξεργάζονται τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών, προβλέπει την άμεση μείωση των ασφαλιστικών εισφορών προκειμένου να ανακοπεί το κύμα των απολύσεων αλλά και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μείωση στις τιμές των προϊόντων. Βέβαια, τα συναρμόδια υπουργεία τρέμουν στην ιδέα ότι θα μειωθούν τα έσοδα των ταμείων καθώς και με τους υψηλούς φορολογικούς συντελεστές δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες του 2012. Έτσι, η «ιδέα» είναι αυτά τα έσοδα που θα χαθούν από τη μείωση των συντελεστών υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών, να αντικατασταθούν από την επιβολή ενός νέου φόρου που θα βαρύνει τις τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών.

Το σχέδιο, φιλόδοξο στη σύλληψή του, είναι παραλλαγή των όσων εφάρμοσε πριν από χρόνια η Γαλλία όταν αντιμετώπισε πρόβλημα με τη χρηματοδότηση του δικού της ασφαλιστικού συστήματος. Καθιέρωσε έναν «σούπερ φόρο» για τη χρηματοδότησή του και απέφυγε την γενικευμένη μείωση των συντάξεων.

Φυσικά, εκτός από φιλόδοξο, το σχέδιο είναι και αρκετά ριψοκίνδυνο.

Ποιος διαβεβαιώνει ότι οι εργοδότες θα μειώσουν τις τιμές των προϊόντων και θα αυξήσουν τον βαθμό ασφαλιστικής συμμόρφωσης αν το κράτος προχωρήσει στη μείωση των εισφορών;

Ποιος εξασφαλίζει ότι δεν θα εκμεταλλευτούν τις συνθήκες για να αυξήσουν τα φορολογητέα τους κέρδη;

Αν δεν λειτουργήσει το σύστημα, οι πολίτες θα βρεθούν αντιμέτωποι με έναν ακόμη έμμεσο φόρο ο οποίος θα διαλύσει ειδικά όσους κατατάσσονται στα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα.


Αρίστος Οικονομίδης
http://newpost.gr

Read more...

Η ομαδική ψυχανάλυση στο ΠΑΣΟΚ δεν έβγαλε... συμπέρασμα για τη διαδοχή του Γιώργου









Η ομαδική ψυχανάλυση στο ΠΑΣΟΚ δεν έβγαλε... συμπέρασμα για τη διαδοχή του Γιώργου
Η χθεσινή 12ωρη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ήταν σαν ομαδική ψυχανάλυση ένα πράμα. Όσοι ήθελαν να μιλήσουν, μίλησαν και είπαν ότι ήθελαν. Το μόνο... πρόβλημα ήταν ότι ακόμα και σήμερα το πρωί, οι συμμετέχοντες αντάλλασσαν τηλεφωνήματα προκειμένου να ερμηνεύσουν τις μύχιες προθέσεις του Γ. Παπανδρέου.

Ούτε στον σημερινό «πρωινό καφέ» κατέστη δυνατόν να υπάρξει μια κατηγορηματική άποψη ότι ο Γιώργος έχει αποφασίσει να κάνει το «άλφα» ή το «δείνα».

Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο Γιώργος θεώρησε «καλή συζήτηση» την χθεσινή, χωρίς να δείχνει ότι κρατάει κακία σε κάποιον από όσους τον προέτρεψαν να δρομολογήσει πάραυτα τις διαδικασίες διαδοχής.

Ούτε φυσικά στον Ευ. Βενιζέλο ο οποίος είπε ότι αυτές οι διαδικασίες πρέπει να ολοκληρωθούν ως τις 15 Ιανουαρίου ή να γίνουν πολύ αργότερα- όπως ακριβώς θέλει και ο Γιώργος.

Τώρα γιατί εμείς οι δημοσιογράφοι κρατήσαμε μόνον το «μέχρι τις 15 Ιανουαρίου», είναι μια άλλη υπόθεση. Στο Πολιτικό Συμβούλιο πάντως, όλοι κατάλαβαν τι έλεγε- φρόντισε και ο Πάρις Κουκουλόπουλος για αυτό, που κατά κάποιο τρόπο επαναδιατύπωσε την άποψη Βενιζέλου.

Ο Βενιζέλος, είπε επίσης ότι κατά την άποψή του οι εκλογές θα γίνουν στις 29 Απριλίου και κατά κάποιο τρόπο τους... τρόμαξε μιλώντας για το PSI.

«Η χώρα βρίσκεται σε τραγική κατάσταση και αν έχω μιλήσει για κολασμένους μήνες, τώρα μιλάω για… αβυσσαλέο Μάρτιο»- είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «θα πάει καλά αν όλοι έχουμε συναίσθηση των ευθυνών μας», σπόντα για να μην ξεχνιούνται και οι εσωκομματικοί αντίπαλοι.

Εκείνος που ξάφνιασε, ήταν ο Κώστας Σκανδαλίδης. Μιλώντας χωρίς αιχμές για τον Γιώργο, του είπε «αν θέλεις να συνεχίσεις, συνέχισε». Με τον τρόπο αυτό, στήριξε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Όχι τόσο καθαρά όσο ο Χρήστος Παπουτσής, αλλά τον στήριξε.

Τι είπε ο Παπουτσής για τον Γιώργο; Ότι «είναι πολύτιμος ο ρόλος του, η παρουσία του και η συνδρομή του και σήμερα , από θέση ισχύος, τόσο στην κυβέρνηση Παπαδήμου όσο και στο ΠΑΣΟΚ. Πέρα από τα όποια λάθη και τις αστοχίες σε προσωπικές επιλογές ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν και είναι εκ των πραγμάτων ο πρωτεργάτης και πρωταγωνιστής της εθνικής προσπάθειας. Δεν ξέρω ποιες θα είναι οι δικές του αποφάσεις αλλά θεωρώ ότι έχει αναφαίρετο δικαίωμα να θέσει αυτή την προσφορά του στην κρίση του ελληνικού λαού».

Όχι φυσικά ότι δεν έλειψαν τα καρφιά. Συνεδρίαση του ΠΑΣΟΚ ήταν άλλωστε. Κάποια στιγμή π.χ ο Πετσάλνικος είπε στον Χρυσοχοΐδη «πρόσεξε μην τροφοδοτήσεις τα τηλεοπτικά σποτ της ΝΔ» και (κάποια άλλη στιγμή) ο Παναγιωτακόπουλος ότι οι υπουργοί της Κυβέρνησης Παπανδρέου δεν μπορούν τώρα να κάνουν κριτική λες και είναι… περαστικοί. Δεν ήταν αυτά όμως που χαρακτήρισαν τη συνεδρίαση.

Από τη συνεδρίαση δεν έλειψαν και τα καρφιά, εναντίον και των κομμάτων της συγκυβέρνησης, όπως ο ΛΑΟΣ, με αφορμή το τι πρέπει να κάνει το ΠΑΣΟΚ: « δεν θα το επιβάλλουν ούτε οι οφειλέτες του Δημοσίου, ούτε οι οφειλέτες των Τραπεζών, ούτε τα ΜΜΕ, ούτε οι Τράπεζες, ούτε βέβαια κάποιο άλλο κόμμα πιθανόν υποκινούμενο όπως το είδαμε χθες που αποβλέπει να κάνει μπάχαλο το ΠΑΣΟΚ και να μας υποδεικνύει τι θα κάνουμε εμείς στο ΠΑΣΟΚ, βάζοντας όρους στο εσωτερικό μας», είπε ο Μιχάλης Καρχιμάκης και όποιος κατάλαβε- κατάλαβε.


Ο Γ. Παπανδρέου, το προαναφέραμε, εμφανίζεται ευχαριστημένος από τη διαδικασία. Τι θα κάνει όμως ο ίδιος, δεν φαίνεται να το έχει αποφασίσει. Αν θα μείνει ή αν θα φύγει, πριν ή μετά τις εκλογές.

Διότι ναι μεν «θα κάνω το καθήκον μου», αλλά όπως ρώτησε και ο Λοβέρδος ποιο είναι αυτό; Και αν είναι να φύγεις πριν τις εκλογές, τι θέλει το «πρώτα η χώρα»; Και αν είναι να μείνεις πρόεδρος και να προτείνεις στις εκλογές άλλο Πρωθυπουργό, γιατί να μην πεις «Παπαδήμος» να καθαρίσεις;

Για να μην μακρηγορούμε, η αίσθηση που έχουν οι συνομιλητές του Γιώργου είναι ότι επιθυμεί να ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ και στις επόμενες εκλογές και μετά να δρομολογήσει τις διαδικασίες.

Ίσως το πει στο Πολιτικό Συμβούλιο της προσεχούς Τετάρτης ή στο Εθνικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Ιανουαρίου. Ίσως και να μην το πει. Ενδεχομένως να αλλάξει και γνώμη. Γιώργος είναι αυτός…


Θέμης Δαγκλής
http://newpost.gr

Read more...

Ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης του ΛΑΟΣ από την κυβέρνηση αφήνει ο Γ.Καρατζαφέρης...



Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο αποχώρησής του από την κυβέρνηση Παπαδήμου ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος, μιλώντας στην δημόσια τηλεόραση, τόνισε ότι δεν πρόκειται να σωθεί ο τόπος με το να παίζουν κάποιοι το «κρυφτούλι».

«Εάν δεν βγουν μπροστά οι...

άλλοι δύο εταίροι, πολύ φοβούμαι ότι 'ναρκοθετείται' η όλη προσπάθεια. Αυτό θα με προβληματίσει πολύ κατά πόσο θα συμμετέχω πλέον» είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Επίσης, τάχθηκε εμμέσως υπέρ ενός ανασχηματισμού με ένα νέο κυβερνητικό σχήμα πιο μικρό, σφικτό και ευέλικτο, για να είναι πιο αποτελεσματικό, ενώ επιτέθηκε στη ΝΔ, ζητώντας να ξεκαθαρίσει τη θέση της.

«Η ΝΔ ή πρέπει να μπει και να συμμετέχει ενεργά στη κυβέρνηση, ή να είναι απ' έξω και να 'παίζει' την αντιπολίτευση. Δεν μπορεί να είναι και τα δύο όμως ταυτόχρονα» είπε, εκτιμώντας ότι δεν μπορούν να γίνουν εκλογές τώρα, γιατί δεν θα έχουν ολοκληρωθεί οι πράξεις για την νέα συμφωνία και το PSI.

Αναφερόμενος στην προφυλάκιση του ηγουμένου Εφραίμ, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε ότι η Επιτροπή της Βουλής συνεδρίασε για την υπόθεση αυτή δύο φορές και δεν βρήκε τίποτα, και γι' αυτό το λόγο δεν έστειλε κανέναν στο Ειδικό Δικαστήριο.

«Κατά τη Βουλή δεν υπήρξε σκάνδαλο. Όταν αρχικά αποκαλύφτηκε η υπόθεση, ήμουν εξαιρετικά επιθετικός για να ξεκαθαρίσει και να διαλευκανθεί η υπόθεση. Αλλά όμως, μελετώντας και διαβάζοντας, διαπίστωσα ότι έχουμε να κάνουμε με μια εσωτερική υπόθεση του Δημοσίου» είπε, προσθέτοντας ότι ο κ. Εφραίμ δεν μπορεί να ήταν ύποπτος φυγής, αφού μετέβη στη Ρωσία και επέστρεψε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, ο κοινοβουλευτισμός δεν βρήκε τίποτα στο θέμα του Βατοπαιδίου, και γι' αυτό αθώωσε τους αντισυμβαλλόμενους. Ενώ ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου «που δεν είχε τα ευεργετήματα της Βουλής, πήγε στη Δικαιοσύνη και είναι κατηγορούμενος. Σε ένα σκάνδαλο, ο ένας μπαίνει μέσα, και ο άλλος που είναι η Πολιτεία με τους πολιτικούς μένει έξω. Νομίζω ότι όλα αυτά δεν είναι πολύ πειστικά»...
NEA.



Read more...

Άτομο με ροπή στην εγκληματική δράση χαρακτηρίζουν οι εφέτες τον Εφραίμ


Τι αναφέρει το βούλευμα

Ο Εφραίμ μεταφέρθηκε το πρωί στις φυλακές Κορυδαλλού
Ο Εφραίμ μεταφέρθηκε το πρωί στις φυλακές Κορυδαλλού (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Οι εφέτες που έκριναν τον Εφραίμ προφυλακιστέο, καταλογίζουν στον ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου επιτηδευμένο σχεδιασμό και εκτέλεση εγκλημάτων, χαρακτηρίζοντάς τον ως άτομο με ροπή στην εγκληματική δράση.

Το σκεπτικό του βουλεύματος (αριθμ. 3682/2011), όπου γίνεται αποδεκτή η θέση της ανακρίτριας της υπόθεσης για προσωρινή κράτηση, αναφέρεται πως ο ηγούμενος Εφραίμ «είναι άτομο με ροπή στην εγκληματική δράση, ως στοιχείο της προσωπικότητας του, ενεργώντας επιτήδεια και μεθοδευμένα».

Οι Εφέτες θεωρούν επίσης πως ο κίνδυνος τέλεσης νέων αδικημάτων είναι υπαρκτός: «...ενόψει του ότι ο κατηγορούμενος, που ήταν ο ιθύνων νους και εμπνευστής των ως άνω πράξεων, εξακολουθεί να διατηρεί την ιδιότητα του καθηγούμενου της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου, υπάρχει κίνδυνος να εκμεταλλευθεί πάλι την ιδιότητά του αυτή για την διάπραξη και άλλων πράξεων συναφών με αυτές, που με το κατηγορητήριο του αποδίδονται ότι έχει διαπράξει».

Επισημαίνουν ακόμη ότι είναι σε εκκρεμότητα η υπόθεση των ιδιοκτησιακού καθεστώτος των παραλιμνίων εκτάσεων και ότι εκκρεμούν επίσης οι αγωγές του ελληνικού Δημοσίου για την ανάκτηση της κυριότητας του επί ακινήτων που ανταλλάχθηκαν με την Λίμνη Βιστωνίδα.

Όπως αναφέρεται στο βούλευμα «...αν αφεθεί ελεύθερος ο κατηγορούμενος είναι πολύ πιθανό να διαπράξει και άλλα εγκλήματα, εφόσον συνεχίζεται η αντιδικία με το Δημόσιο για τις αμφισβητούμενες εκτάσεις, λαμβανομένης υπόψη και της εξαιρετικής δεινότητας που επέδειξε στην μεθόδευση των επίδικων εγκλημάτων και της ικανότητας επιτηδευμένης πειθούς σε πλήθος ετερόκλητων προσώπων διαφορετικών αρμοδιοτήτων».

Οι Εφέτες τονίζουν ότι ο Εφραίμ τέλεσε τις πράξεις του εξακολουθητικώς, από το τέλος Δεκεμβρίου 2001 έως το 2008 και ότι κατόρθωσε να πείσει νομικούς συμβούλους και παρέδρους του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους να εκδώσουν ευνοϊκές αποφάσεις για την κυριότητα της Μονής επί της λίμνης και των παραλιμνίων εκτάσεων, υφυπουργούς να εκδώσουν υπουργικές αποφάσεις έγκρισης των γνωμοδοτήσεων και να μην προβάλουν δικαιώματα κυριότητας του Δημοσίου επί των εκτάσεων αυτών, υπουργούς να εκδώσουν αποφάσεις περί ανταλλαγής της λίμνης και των γύρω ακινήτων και να αναθέσουν την διαδικασία αυτή στην ΚΕΔ με κοινόχρηστα ακίνητα προσφερόμενα για οικοδομική ή τουριστική εκμετάλλευση. Μάλιστα στο βούλευμα αναφέρεται πως ο ηγούμενος «είχε ήδη επιδοθεί στον εντοπισμό τέτοιων ακινήτων» και τονίζεται πως τόσο οι αρμόδιοι υπάλληλοι της ΚΕΔ και οι αρμόδιοι υπάλληλοι του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης όσο και η συμβολαιογράφος που κατήρτισε τα σχετικά συμβόλαια, «πείστηκαν» να εξυπηρετήσουν την Μονή με ακίνητα ακόμη και δασικά και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

Μάλιστα για την συμβολαιογράφο αναφέρεται πως πείστηκε να εμφανίσει ψευδώς πως η λίμνη και οι γύρω εκτάσεις ανήκουν στην Μονή και ότι οι υπό ανταλλαγή εκτάσεις υπάγονται στην αγροτική και όχι στην δασική νομοθεσία.

Ο ισχυρισμός που προέβαλε ο Εφραίμ ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών πως δεν μπορεί να προφυλακιστεί αφού οι υπουργοί που φέρονται ως συμμέτοχοι ή αυτουργοί δεν παραπέμπονται, δεν έγινε δεκτός από τους εφέτες οι οποίοι υιοθέτησαν την κοινή πεποίθηση της ανακρίτριας αλλά και του Εισαγγελέα πως σε βάρος του προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής. Ως προς αυτό, σημειώνεται στο βούλευμα, δεν υπήρξε διαφωνία ανάμεσα στην κ. Καλού και τον εισαγγελέα Παναγιώτη Ματζούνη.

Ο Εισαγγελικός λειτουργός ωστόσο, που ζήτησε την επιβολή περιοριστικών όρων στον ηγούμενο, δεν διαπίστωσε «ίδιον προσωπικόν συμφέρον» του κατηγορούμενου αλλά ούτε και «εγκληματική ροπή» καθώς όπως τονίζει «έχουν παρέλθει περί τα τρεισήμισι έτη αφότου φέρεται να ολοκλήρωσε τις πράξεις του χωρίς να προκύπτει περαιτέρω εγκληματική δραστηριότητα».

Θεώρησε επίσης ότι στόχος του Εφραίμ ήταν η ανόρθωση και ακτινοβολία της Μονής.

Ενώπιον της ανακρίτριας ο Εφραίμ προσπαθώντας ν' αντικρούσει τις βαριές κατηγορίες που αντιμετωπίζει, υποστήριξε ότι οι ανταλλαγές επιβλήθηκαν από την τότε κυβέρνηση της ΝΔ και αποτελούσαν, ούτε λίγο ούτε πολύ, μονόδρομο. Όπως είπε:

«Δεν θέλαμε τις ανταλλαγές, αλλά μας επιβλήθηκαν από την τότε κυβέρνηση για να ικανοποιηθούν οι τοπικοί φορείς που δεν μας ήθελαν εκεί...» Στην ερώτηση της ανακρίτριας αφού δεν ήθελαν τις ανταλλαγές γιατί δεν αρνήθηκαν, ο κατηγορούμενος απάντησε: «Μας έπεισαν οι νομικοί μας σύμβουλοι ότι δεν είχαμε άλλη διέξοδο γιατί διαφορετικά θα είχαμε μακροχρόνιες διενέξεις πράγμα το οποίο δεν επιθυμούσαμε».

Είπε επίσης ότι τα κίνητρά του ήταν πάντοτε «ευγενή» χωρίς σκοπό εξαπάτησης του Δημοσίου: «Εμείς πάντοτε είχαμε ευγενή κίνητρα. Θέλουμε με εμπειρικό τρόπο να μαρτυρήσουμε την αλήθεια της Ορθοδοξίας σε όλη την Οικουμένη και νυχθημερόν όλοι οι πατέρες και εγώ ταπεινά θυσιαζόμαστε για το λαό του Θεού. Δεν έχουμε ιδιοτελή ελατήρια για καμία κίνησή μας και προσπαθούμε με τις ταπεινές δυνάμεις μας να παρηγορούμε τους ανθρώπους που μας πλησιάζουν».

Τέλος για τις επισκέψεις του στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Εφραίμ υποστήριξε πως είχαν σκοπό την επίδοση προσκλήσεων και ότι με τον διευθυντή του τότε πρωθυπουργού, Ιωάννη Αγγέλου, κατηγορούμενο στην υπόθεση, οι συζητήσεις τους αφορούσαν θέματα που σχετίζονταν με την Αγιορείτικη παράδοση και όχι με τη Μονή, εκτός από μία μόνο φορά, που του εξέφρασε παράπονα για την κυβέρνηση και την άρνηση της να τους δώσει την διαχείριση της λίμνης χωρίς ωστόσο εκείνος να δείξει κανένα ενδιαφέρον.

Ο Εφραίμ, που το πρωί μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, θα παραμείνει στο κελί 2 της έκτης πτέρυγας του σωφρονιστικού καταστήματος.

Ο Εφραίμ ζήτησε να είναι μόνος του στο κελί προκειμένου να μπορεί να ασκεί τα θρησκευτικά του καθήκοντα και να προσεύχεται, αίτημα που έγινε δεκτό από την διεύθυνση των φυλακών.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Απάντηση Ροντούλη στις καταγγελίες για πολιτικές παρεμβάσεις...



Σκοπιμότητες υπαινίχθηκε μέσω του «ΑΝΤ1 97,2», ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αστέριος Ροντούλης, απαντώντας στις καταγγελίες του προέδρου των εφοριακών, Χαράλαμπου Νικολακόπουλου, περί παρέμβασης του στο έργο των εφοριακών και συγκεκριμένα για τη μη...

συγχώνευση των εφοριών Αγιάς και Τυρνάβου, στην εκλογική του περιφέρεια τη Λάρισα.


«Εξεπλάγην. Πραγματικά το λέω, και δεν ξέρω τι είδους σκοπιμότητες, λέγονται και γράφονται διάφορα από διαφόρους. Εγώ θα σας πω πως έχει η αλήθεια σκέτα νέτα, χωρίς φιοριτούρες και χωρίς πολιτικές διαστάσεις, ακριβώς θα σας πω την πραγματικότητα.

Υπήρξε μια τηλεφωνική επαφή μεταξύ εμού, και παρακαλώ πολύ να το διασταυρώσετε και του κ.Πλασκοβίτη του Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών, εκεί λοιπόν ο κ.Πλασκοβίτης μου είπε ότι το Υπ. Οικ. επεξεργάζεται ένα σχέδιο συγχώνευσης εφοριών, το οποίο και βρίσκεται εν εξελίξει.

Του είπα λοιπόν ότι οι δυο επίμαχες συγκεκριμένες εφορίες, πρόκειται για την εφορία του Τυρνάβου και την εφορία της Αγιάς, είναι εφορίες οι οποίες εξυπηρετούν χιλιάδες κόσμου, είναι μεγάλοι δήμοι δηλαδή και δυναμικοί δήμοι.

Ο δήμος Τυρνάβου για παράδειγμα έχει μια ισχυρότατη πρωτογενή παραγωγή, έχει χιλιάδες παραγωγούς δηλαδή που πρέπει να εξυπηρετούνται στον τόπο της κατοικίας τους. Το ίδιο συμβαίνει και με τους χιλιάδες παραγωγούς του δήμου Αγιάς, που εδώ πρέπει να τονιστεί ότι ο δήμος Αγιάς τείνει να μετεξελιχθεί και σε τουριστικό πόλο του Νομού Λάρισας.

Εκεί λοιπόν συνέχισα και είπα στον κ.Πλασκοβίτη και παρακαλώ πολύ ότι λέω να διασταυρωθεί, του είπα λοιπόν ότι εάν υπάρχει ένα τέτοιο σχέδιο εν εξελίξει αφού ληφθούν υπόψη οι παράμετροι που έθεσα τότε παρακαλώ πολύ λάβετε υπόψη, και το μεταφέρω με κάθε επισημότητα, στην πολιτική ηγεσία του Υπ. Οικονομικών και το εξής: ότι οι δυο δήμαρχοι, δηλαδή ο κ.Μαλάκος ο δήμαρχος Τυρνάβου, και ο Δήμαρχος Αγιάς, έχουν τη βούληση και έχουν κάνει και την προεργασία προκειμένου εάν προχωρήσει η συγχώνευση των δυο εφοριών να δώσουν αζημίως για το ελληνικό δημόσιο, χωρίς δαπάνη ενός ευρώ για το ελληνικό δημόσιο, έτοιμους χώρους στο Υπ. Οικονομικών, ούτως ώστε να δημιουργηθούν φορολογικά ΚΕΠ, τα οποία φορολογικά ΚΕΠ θα μπορέσουν να προσφέρουν τέτοιες υπηρεσίες στους πολίτες ώστε σε μια άμεση επαφή που χρειάζονται με την εφορία να μην χρειαστεί να μετακινούνται στην Λάρισα.

Και τόνισα το γεγονός αυτό ότι υπάρχει δυνατότητα από την πλευρά των Δημάρχων, των δημοτικών συμβουλίων των αντιστοίχων δήμων, να σταλούν και έγγραφα και μάλιστα και τοπογραφικά δεδομένα να το πω έτσι στην κατεύθυνση δημιουργίας φορολογικών ΚΕΠ εάν αποφασίσουν στη συγχώνευση. Αυτό είναι νέτα σκέτα η αλήθεια…», διευκρίνισε...

newsbomb.gr



Read more...

Μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα οι παραιτήσεις των οικονομικών εισαγγελέων, λένε τα κόμματα

Έντονες αντιδράσεις


(Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Τις έντονες αντιδράσεις των κομμάτων προκάλεσε η παραίτηση των δύο οικονομικών εισαγγελέων, Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη, οι οποίοι κατήγγειλαν παρεμβάσεις στο έργο τους.

«Επειδή ουδέποτε επιδιώξαμε θέσεις και αξιώματα ως αυτοσκοπό, δεν δεχόμαστε να είμαστε εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ'υπαγόρευση. Πολλώ μάλλον δε, δεν δεχόμαστε να αποτελέσουμε ένα άλλοθι και μια θεσμική κολυμπήθρα του Σιλωάμ για τα πολυποίκιλα οργανωμένα συμφέροντα και τους ποικιλόνυμους εκφραστές τους, που δραστηριοποιούνται και αναπτύσσονται στη γκρίζα ζώνη του οικονομικού εγκληματος» αναφέρουν μεταξύ άλλων στην επιστολή τους.

Οι υπό παραίτηση εισαγγελείς όταν ερωτήθηκαν από δημοσιογράφους για τις παρεμβάσεις που καταγγέλλουν, παρέπεμψαν στις υποθέσεις που ερευνούν, χωρίς να δώσουν παραπάνω στοιχεία.

«Από το ίδιο το κείμενο της παραίτησής τους προκύπτει σαφώς ότι αναγκάζονται να παραιτηθούν γιατί κάποιοι προφανώς υψηλά ιστάμενοι, ενοχλούντο από την αμεροληψία και την αντικειμενικότητα με την οποία ασκούσαν τα καθήκοντά τους» αναφέρει η ΝΔ.

«Δεν χρειάζονταν οι καταγγελίες των δύο εισαγγελέων για να αποδειχθεί αυτό που γνωρίζουν οι πάντες και πρώτη απ' όλους η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου: Ότι ο πόλεμος κατά της φοροδιαφυγής είναι μία απάτη όσον αφορά το κεφάλαιο που φοροδιαφεύγει νόμιμα και παράνομα, ενώ είναι μία πραγματικότητα όσον αφορά τη φοροεξόντωση της λαϊκής οικογένειας από τη συγκυβέρνηση και απ' όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις» τονίζει ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Ο ΣΥΝ αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Σε μια εποχή που η ελληνική κοινωνία συμπιέζεται αφόρητα αποτελεί πρόκληση πρώτου μεγέθους να γίνονται παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης με σκοπό να πέσουν στα μαλακά οι μεγάλοι οικονομικοί παραβάτες».

Με επείγουσα ερώτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, φέρνει το θέμα στη Βουλή. Συγκεκριμένα, ζητά να ενημερωθεί για το ποιες υποθέσεις χειρίζονταν ως σήμερα οι παραιτηθέντες εισαγγελείς και αν περιλαμβάνεται σε αυτές η δικαστική διερεύνηση της γνώστης υπόθεσης Καπελέρη που σχετίζεται και με την υποβολή παραίτησης του πρώην γραμματέα του υπουργείου οικονομικών Διομήδη Σπινέλη.

«Η επιστολή παραίτησής τους υποχρεώνει αμέσως την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών σε εξηγήσεις τόσο για τα καταγγελλόμενα όσο και για τις συνθήκες λειτουργίας του νεοσύστατου θεσμού» αναφέρει ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς.

«Οι παραιτήσεις και οι καταγγελίες των οικονομικών εισαγγελέων κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη, δημιουργούν μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα. Το αίσθημα δικαίου στην κοινωνία δεν θα αποκατασταθεί και η πάταξη της φοροδιαφυγής, της διακίνησης μαύρου χρήματος και της ανομίας δεν θα επιτευχθούν, όταν το έργο των εντεταλμένων εισαγγελικών λειτουργών υπονομεύεται και ακυρώνεται από πολιτικές παρεμβάσεις» αναφέρει η Δημοκρατική Συμμαχία σε ανακοίνωσή της.

«Κάτι πολύ σοβαρό πρέπει να συμβαίνει για να παραιτούνται οι εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος μετά από μόλις λίγους μήνες λειτουργίας του σημαντικού αυτού θεσμού. Οι πιέσεις των επώνυμων και ανώνυμων μεγαλο-φοροφυγάδων φαίνεται να πιάνουν τόπο. Η τρικομματική κυβέρνηση του κ.Παπαδήμου, αλλά και η ηγεσία της δικαστικής εξουσίας οφείλουν να δώσουν άμεσες εξηγήσεις στους πολίτες που βλέπουν τη ζωή τους να καταστρέφεται και από την ανοχή ή ακόμα και κάλυψη προς το οικονομικό έγκλημα» αναφέρουν οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Παραιτήθηκαν οι εισαγγελείς Σπ. Μουζακίτης και Γρ. Πεπόνης...





Την παραίτησή τους υπέβαλαν οι οικονομικοί εισαγγελείς Σπύρος Μουζακίτης και Γρηγόρης Πεπόνης καταγγέλλοντας παρεμβάσεις στο έργο τους.

Nωρίτερα πολιτικές παρεμβάσεις στο ... έργο τους κατήγγειλαν και οι εφοριακοί κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν με αφορμή τη 48ωρη απεργία τους αύριο και μεθαύριο, με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες Χ. Νικολακόπουλο να κατονομάζει μάλιστα τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αστέριο Ροντούλη.
naftemporiki.gr



Read more...

Οι μισοί Γερμανοί συνταξιοδοτούνται πρόωρα!

Ποιοί είναι οι τεμπέληδες της Ευρώπης φράου Μέρκελ ;


http://img.protothema.gr/D8A0284C2F6057E00E81D876670E7B76.jpg

Την ώρα που η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ «τιμωρεί» τους Ευρωπαίους εταίρους της με μια στυγνή οικονομική πολιτική και με πρωτόγνωρα μέτρα λιτότητας, την ώρα που για να δανείσει τις προβληματικές ευρωπαϊκές οικονομίες του Νότου απαιτεί θυσίες από τους λαούς της Ευρώπης που όμοιές τους δεν είχαν γνωρίσει εδώ και δεκαετίες, καταστρατηγώντας εργασιακά κεκτημένα ετών, στην ίδια της τη χώρα οι … πολίτες-ψηφοφόροι της αποχωρούν μαζικά και αλαφιασμένοι από την εργασία τους, σε πολλές περιπτώσεις θυσιάζοντας και μέρος των αποδοχών τους, προκειμένου να διασφαλίσουν τα δικά τους κεκτημένα, προτού τους τα «αλώσει» η … κόρη του πάστορα !

Τα επίσημα στοιχεία από τα εργατικά συνδικάτα της Γερμανίας που δημοσιεύτηκαν στο γερμανικό Τύπο είναι εξόχως αποκαλυπτικά: Ένας στους δύο Γερμανούς συνταξιοδοτήθηκε πρόωρα το 2010, την ίδια στιγμή που οι συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας ανησυχούν πως το φαινόμενο θα ενισχυθεί το 2011-συγκεντρωτικά στοιχεία για τη χρονιά δεν είναι ακόμα διαθέσιμα- αλλά και το 2012, όταν και θα τεθεί σε ισχύ η αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια!

Ομοίως ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων αδιαφορεί για το ύψος των τελικών του αποδοχών, αρκεί να διασφαλίσει τα δικαιώματά του.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, μόνο το 2010 περίπου 674.000 εργαζόμενοι βγήκαν σε πρόωση σύνταξη, από τους οποίους το 54,7% έλαβαν μάλιστα μειωμένη σύνταξη καθώς δεν είχαν καν συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας τους. Συγκριτικά, το 2006 το αντίστοιχο ποσοστό έφθανε στο 41,2%, ενώ το 2000 μόλις στο 14,5%.

Η κυρία Ανελί Μπούντενμαπχ μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Γερμανικής Ομοσπονδίας Συνδικάτων (DGB) μιλώντας στην εφημερίδα «Sueddeutsche Zeitung» εξέφρασε τον φόβο της πως η αύξηση κατά δύο έτη στα συντάξιμα χρόνια αποσκοπεί στη περαιτέρω μείωση των συντάξεων.

Για τους συνταξιούχους που λαμβάνουν επιδόματα αναπηρίας το μέλλον προδιαγράφεται ακόμα πιο ζοφερό, καθώς αναμένεται να υποστούν σημαντικές μειώσεις στις αποδοχές τους με τη μέση σύνταξη να αγγίζει τα 695 ευρώ μηνιαίως.

«Δεν πρέπει να τιμωρούνται όσοι άνθρωποι δεν μπορούν να εργάζονται, λόγω ασθενείας, με μειώσεις συντάξεων και επιδομάτων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ούρλικ Μάσερ μέλος του συνδικάτου VDK.

Read more...

«Βόμβα» εφοριακών: Καταγγέλλουν ανοικτά παρεμβάσεις υπουργών!...



Κατονόμασαν συγκεκριμένα τον Αστέριο Ροντούλη...
Παρέμβαση-βόμβα με καταγγελία κατά εν ενεργεία υπουργού έκαναν οι εφοριακοί σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν νωρίτερα.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος των εφοριακών Χαράλαμπος Νικολακόπουλος έκανε ανοικτά λόγο για... πολιτικές παρεμβάσεις που υπήρχαν και συνεχίζουν να υπάρχουν στο ελεγκτικό σύστημα. Μάλιστα έφερε ένα παράδειγμα, το πιο πρόσφατο, τονίζοντας ότι ενώ ήταν να συγχωνευτούν οι εφορίες Αγιάς και Τυρνάβου στη Λάρισα στο πλαίσιο του εξορθολογισμού της δημόσιας διοίκησης και της περικοπής δαπανών, έγινε παρέμβαση από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αστέριο Ροντούλη, η οποία έγινε αποδεκτή από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και σταμάτησε η συγχώνευση.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα αιτήματα του κλάδου τους (οικονομικά και άλλα) και πρόσθεσε ότι τα κρατικά έσοδα δεν αυξάνονται όχι λόγω της ανικανότητα των ελεγκτικών μηχανισμών αλλά λόγω της ύφεσης και των λουκέτων στην αγορά από την κυβερνητική πολιτική.
star.gr



Read more...