Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Αντιδράσεις για τις δηλώσεις Δραγασάκη Λιμενεργάτες: Αλλα έλεγε η κυβέρνηση για τον ΟΛΠ, όταν ανέλαβε


Λιμενεργάτες: Αλλα έλεγε η κυβέρνηση για τον ΟΛΠ, όταν ανέλαβε
Από συγκέντρωση κατά της πώλησης του ΟΛΠ πριν από έναν χρόνο   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Πειραιάς
Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των λιμενεργατών μετά τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη στο επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα (Xinhua) ότι η ελληνική κυβέρνηση θα προχωρήσει στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου που διαθέτει στον Οργανισμό Λμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) εντός των επόμενων εβδομάδων, όπως μετέδωσε το Reuters.

Τη Δευτέρα θα συνεδριάσει η διοίκηση της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) και θα επιδιώξει συναντήσεις για το θέμα τόσο με τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Θοδωρή Δρίτσα όσο και με τον κ. Δραγασάκη, προκειμένου να τους πουν τι ακριβώς προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και στη συνέχεια θα εξετάσουν τα επόμενα βήματά τους αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων.

Παρέπεμπαν, μάλιστα, σε παλαιότερες ανακοινώσεις στις οποίες μιλούσαν για συνέχιση του αγώνα τους«αν αθετηθούν κυβερνητικές δεσμεύσεις που πραγματοποιήθηκαν εν μέσω δυναμικών κινητοποιήσεων».

Παράλληλα, εξέφραζαν ερωτηματικά για τις δηλώσεις αυτές υπενθυμίζοντας πως ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, όταν ανέλαβε τα επίσημα καθήκοντά του είχε πει ότι δεν θα προχωρήσει η διαδικασία πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ, σημειώνοντας ότι υπάρχουν αντιδράσεις από αρκετούς φορείς.

Στη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των λιμένων του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης είχε αναφερθεί ο κ. Δρίτσας και κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται πως στα τέλη Ιανουαρίου η Κίνα είχε εκφράσει την ανησυχία της έπειτα από τοποθετήσεις του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας για «πάγωμα» της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού.

Τότε ο Σεν Ντανιάνγκ, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείο Εμπορίου, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «Σκοπεύουμε να ζητήσουμε από την ελληνική κυβέρνηση να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα έννομα συμφέροντα των κινεζικών εταιρειών στη Ελλάδα, ανάμεσά τους και της Cosco».

Η πρώτη αντίδραση είχε προέλθει από το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας. «Το 2008, ο όμιλος Cosco εξασφάλισε μία σύμβαση παραχώρησης για την ανάπτυξη των δύο κύριων σταθμών εμπορευματοκιβωτίων στον λιμένα Πειραιώς. Αυτό το πρόγραμμα είναι υπόδειγμα αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες και θεωρούμε ότι οι δύο κυβερνήσεις θα παραμείνουν προσηλωμένες στη συνέχιση της συνεργασίας σε διάφορους τομείς, αφού προσκομίζει ωφέλειες και για τους δύο λαούς» είχε δηλώσει η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Χουά Τσουνγίνγκ.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι λίγο πριν από την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης ο κινέζος πρεσβευτής είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τις επόμενες ημέρες είχε συναντηθεί και με τον κ. Δρίτσα, ο οποίος στη τελετή παράδοσης - παραλαβής του υπουργείου Ναυτιλίας είχε ταχθεί υπέρ της εμβάθυνσης των ελληνοκινεζικών σχέσεων.
Διονύσης Βυθούλκας
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Λίγο πριν το γκρεμό η χώρα: “Όχι” σε όλα από τους δανειστές στις Βρυξέλλες


1_330
Αρνητικοί σε όλες τις προτάσεις και στη λίστα των μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης εμφανίζονται οι δανειστές στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η συζήτηση είναι εξαιρετικά δύσκολη και οι ελληνικές προτάσεις δεν γίνονται αποδεκτές ούτε καν στη βάση τους, πόσο μάλλον στις λεπτομέρειες.
Σε κάθε περίπτωση, τη Δευτέρα θα συνεδριάσει το EuroWorking Group, όπου πρέπει να δοθεί το οριστικό «ΟΚ» για την λίστα.
Το απόγευμα (19:00) της Κυριακής συνεδριάζει υπό τον Αλέξη Τσίπρα το κυβερνητικό συμβούλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα εξεταστεί η πορεία των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες και θα παρουσιαστούν τα νομοσχέδια που έρχονται στη Βουλή.
http://lykavitos.gr/

Read more...

Κυβέρνηση σκορποχώρι : Δρίτσας κατά Δραγασάκη για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ!


dritsas-dragasakis-708
Βγήκαν τα ενδοκυβερνητικά μαχαίρια για τον ΟΛΠ, με την κυβέρνηση Τσίπρα να θυμίζει κυριολεκτικά σκορποχώρι.
Αφού παρά τις πρωινές δηλώσεις του Γιάννη Δραγασάκη σε ξένα δίκτυα, πως η ιδιωτικποίηση του ΟΛΠ είναι ζήτημα εβδομάδων κατά της ιδιωτικοποίησης τάχθηκε ο αρμόδιος υπουργός Δρίτσας!  
«Η κυβερνητική θέση που έχει εξαγγελθεί στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης αναφορικά με το θέμα της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ ήταν σαφής.
Ότι δημοσιεύματα υπάρχουν σήμερα αναφορικά με αυτό το θέμα θα αποσαφηνιστούν αξιόπιστα και έγκαιρα μόνο μετά την επιστροφή της ελληνικής αντιπροσωπείας από την Κίνα» δήλωσε το απόγευμα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, Θεόδωρος Δρίτσας.
Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη που φέρεται να έχει κάνει στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων ότι «η ελληνική κυβέρνηση θα προχωρήσει στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου που διαθέτει στον ΟΛΠ εντός των επόμενων εβδομάδων», ο κ. Δρίτσας τόνισε:
«Τα δημοσιεύματα αυτά δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν μεταβολή της θέσης της κυβέρνησης αναφορικά με το θέμα του λιμανιού του ΟΛΠ».
Μ. Βαρβιτσιώτης: Ανασφάλεια στους επενδυτές από τις δηλώσεις για τον ΟΛΠ
«Η κυβέρνηση συνεχίζει τη γνωστή της τακτική. Άλλα λόγια μέσα, άλλα λόγια έξω. Το “όχι ο Πειραιάς να γίνει Chinatown στο Πεκίνο”, μεταφράστηκε σε πώληση του πλειοψηφικού πακέτου».
Αυτό δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού Προγράμματος της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις που φέρεται να έχει κάνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης στο κινεζικό πρακτορείο για το θέμα του ΟΛΠ.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι «οι αποκρατικοποιήσεις είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση για να αφεθεί σε αποσπασματικές δηλώσεις που το μόνο που καταφέρνουν είναι να καλλιεργήσουν ανασφάλεια στους επενδυτές για τις προθέσεις της κυβέρνησης και το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα».
Συνάντηση με Δρίτσα-Δραγασάκη ζητά η ΟΜ.Υ.Λ.Ε.
Συνεδριάζει τη Δευτέρα η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα του ΟΛΠ.
Σύμφωνα με πληροφορίες η Ομοσπονδία θα επιδιώξει συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας Θεόδωρο Δρίτσα, προκειμένου να διερευνήσει τι προτίθεται να πράξει η κυβέρνηση σχετικά με το θέμα του ΟΛΠ.
Συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ παρέπεμψαν σε παλαιότερες ανακοινώσεις, στις οποίες έκαναν λόγο για συνέχιση του αγώνα τους «αν αθετηθούν κυβερνητικές δεσμεύσεις».
Οι ίδιοι εκπρόσωποι υπενθύμισαν πως ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας όταν ανέλαβε τα επίσημα καθήκοντά του είχε πει ότι δεν θα προχωρήσει η διαδικασία πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ, ενώ σημείωσαν ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο αντιδρούν αρκετοί φορείς.
http://lykavitos.gr/

Read more...

ΚΚΕ: Αντιλαϊκές δεσμεύσεις στο email Βαρουφάκη ...


«Αντιλαϊκές δεσμεύσεις στα αναπτυξιακά μέτρα Βαρουφάκη»
 «Οι υποσχέσεις τη κυβέρνησης ότι στη λίστα των μεταρρυθμίσεων δεν θα υπάρχουν υφεσιακά μέτρα δεν πρέπει να εφησυχάζουν το λαό», αναφερει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ, με αφορμή τη λίστα μεταρρυθμίσεων και τις...
διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης.

Και προσθέτει, πως,  «στα λεγόμενα "αναπτυξιακά μέτρα", που περιέχει το email Βαρουφάκη, υπάρχουν αντιλαϊκές δεσμεύσεις, όπως ιδιωτικοποιήσεις, αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα και τη φορολογία, που στηρίζουν το μεγάλο κεφάλαιο, επιτείνοντας την πολιτική σε βάρος του λαού».

Read more...

Παπακωνσταντίνου: «Στην Εξεταστική θα τα... μπουμπουνίσω όλα!»...


Παπακωνσταντίνου: «Στην Εξεταστική θα τα... μπουμπουνίσω όλα!»
Στην αντεπίθεση περνά ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ο οποίος φέρεται έτοιμος να προχωρήσει σε μεγάλες αποκαλύψεις στην Εξεταστική για το μνημόνιο.

Σύμφωνα με την  "Real News" o πρώην υπουργός Οικονομικών, μιλώντας σε συνομιλητές του, αναφέρει ότι...
όταν κληθεί στην Εξεταστική τότε θα τα... μπουμπουνίσει όλα καθώς θεωρεί ότι στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ υπήρξε το εξιλαστήριο θύμα.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου κατά την απολογία του στο Ειδικό Δικαστήριο όπου και δικαιώθηκε, επέμενε ότι η ιστορία ήταν στημένη. «Είναι στημένη ιστορία, δεν έχω απαλείψει, διαγράψει τίποτα», είπε στην απολογία του και πρόσθεσε ότι «εξαρχής με ήθελαν ένοχο. Αυτό που βολεύει ήταν να πέσει μια ολόκληρη ιστορία πάνω μου».

Τώρα, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, ο ίδιος φέρεται να λέει στους συνομιλητές τους πως «η Εξεταστική Επιτροπή θα είναι λυτρωτική για πολλούς, εάν γίνει μια πραγματική συζήτηση. Εκεί θα λεχθούν πολλά».

Read more...

Το θέμα της ηγεσίας δεν έχει κλείσει...



Εντάσεις στο Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ...
Ορατές κατέστησαν χθες οι διαφορετικές γραμμές στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας σε ό,τι αφορά τη στάση έναντι της κυβέρνησης. Η χθεσινή συνεδρίαση του άτυπου Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος ήταν...
υπό αυτή την έννοια, αποκαλυπτική.

Τι αναφέρει το ρεπορτάζ του Γιώργου Π. Τερζή στην Καθημερινή:

Ο στενός συνεργάτης και σύμβουλος του κ. Σαμαρά, Χρ. Λαζαρίδης, εμφανίστηκε υπέρμαχος της σκληρής αντιπολιτευτικής στάσης: «Ή θα πάμε σκληρά απέναντι στην κυβέρνηση ή θα καταντήσουμε εξαπτέρυγο του ΣΥΡΙΖΑ». Στη γραμμή Λαζαρίδη κινήθηκαν ακόμη δύο στελέχη που βρίσκονται κοντά στον πρόεδρο του κόμματος, οι κ. Μ. Βορίδης και Αδ. Γεωργιάδης. Μάλιστα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος εμφανίστηκε να πραγματοποιεί στροφή 180 μοιρών έναντι της προηγούμενης θέσης του ότι θα ψηφίσει όποιο νέο Μνημόνιο «για να μη χαλάσει το σερί», προκρίνοντας την υιοθέτηση σκληρής στάσης έναντι της κυβέρνησης.

Απέναντι σε αυτή τη λογική, συντάχθηκαν με διαφορετικές προσεγγίσεις τα περισσότερα εκ των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου: η κ. Ολγα Κεφαλογιάννη, που εμφανίστηκε μάλιστα επικριτική έναντι των κ. Λαζαρίδη και Γεωργιάδη, ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης, ο κ. Νικ. Κακλαμάνης, που σημείωσε ότι η Ν.Δ. θα πρέπει να ψηφίσει μέτρα εάν απ’ αυτά εξαρτάται η ενίσχυση της ρευστότητας, αλλά όχι και ένα νέο Μνημόνιο, ο γραμματέας της Ν.Δ. Ανδ. Παπαμιμίκος που επανέλαβε την προ ημερών θέση του υπέρ της στήριξης ενός εθνικού σχεδίου μεταρρυθμίσεων, ο επικεφαλής της ΟΝΝΕΔ Σ. Ιωαννίδης που επέμεινε στη στοχευμένη αντιπολίτευση και ζήτησε να σταματήσουν οι τηλε-κοκορομαχίες. Πρόωρη χαρακτήρισε την όλη συζήτηση ο τέως πρόεδρος της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκης, σχολιάζοντας μάλιστα με επικριτικό τόνο την πρόσφατη αναφορά του κ. Μ. Βορίδη σε ενδεχόμενη κυβερνητική σύμπραξη της Ν.Δ. με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Θα πρέπει όλοι να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε ό,τι λέμε», προσέθεσε. Ο κ. Σαμαράς άφησε τη συζήτηση να εξελιχθεί επί της ουσίας, κάτι που, όπως σημείωνε έμπειρος κοινοβουλευτικός, «μόνον καλό θα είναι για το κόμμα». Ο ίδιος επεσήμανε ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί ολοταχώς τη χώρα σε νέο Μνημόνιο». Η συζήτηση κατέληξε σε ένα, αρχικό, «διά ταύτα»: «Η Ν.Δ. είναι υπέρ των μεταρρυθμίσεων, αλλά δεν θα είναι δεδομένη απέναντι σε οποιαδήποτε πλειοψηφία».

«Ουδείς δεδομένος»

Τη θέση αυτή αποτύπωσε και ο πρόεδρος της Ν.Δ. στη συνάντηση που είχε, αμέσως μετά το Πολιτικό Συμβούλιο, με τους επικεφαλής των εργοδοτικών οργανώσεων, συγκεκριμένα της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδη, του ΣΕΤΕ Ανδ. Ανδρεάδη, του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλου και του ΣΕΒ Θεόδ. Φέσσα. Ο κ. Κορκίδης επεσήμανε ότι «ζητήσαμε από τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να στηρίξει την ελληνική κυβέρνηση» προκειμένου να υπερβεί την απραξία, την αδράνεια και τη στασιμότητα, με τον κ. Σαμαρά, σύμφωνα με πληροφορίες, να απαντά ότι «κανένας δεν είναι δεδομένος αλλά θα το κάνω όπου μπορώ».

Εν τω μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι ζυμώσεις στο εσωτερικό της Ν.Δ., καταδεικνύοντας ότι το ζήτημα της ηγεσίας κάθε άλλο παρά έκλεισε.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», το απόγευμα της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε νέα μαζική συνάντηση κοινοβουλευτικών στελεχών, εξ αυτών που έχουν ζητήσει τη διεξαγωγή συνεδρίου. Συνοδεία καφέ, για τις εξελίξεις συνομίλησαν οι Ντόρα Μπακογιάννη, Ν. Δένδιας, Ευρ. Στυλιανίδης, Κ. Χατζηδάκης, Μ. Σαλμάς, Κ. Τζαβάρας, Μάξ. Χαρακόπουλος, Γ. Βλάχος, Αννα Καραμανλή, Κ. Τσιάρας και Θ. Καράογλου. Εξάλλου, καθημερινές είναι και οι συναντήσεις μικρότερων ομάδων βουλευτών, μεταξύ των οποίων και αρκετοί που αποδέχθηκαν τη συμμετοχή τους στα νέα κομματικά όργανα.

left.gr

Read more...

Νέα μαρτυρία για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη...


Νέα μαρτυρία για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη: “Τον είδα στο ντους με μελανιές στο σώμα…”
Άλλος ένας φοιτητής της Γαλακτοκομικής Σχολής που έχει και ο ίδιος στο παρελθόν αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της «σκληρής» ομάδας των Κρητικών, εσπασε τη σιωπή του. 
Είχε ακούσει, πως...

είχαν κρεμάσει τον Βαγγέλη Γιακουμάκη έξω από το παράθυρο με ένα σεντόνι, αλλά κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει επιβεβαιώσει αυτό το γεγονός.

Ο ίδιος, μιλώντας στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», ανέφερε οτι είχε συναντηθεί στις κοινόχρηστες ντουζιέρες της εστίας με τον Βαγγέλη και είχε παρατηρήσει έντονες μελανιές στο σώμα του.
 Όταν τον ρώτησε τι του συνέβη, ο Βαγγέλης προσπάθησε να δικαιολογηθεί, λέγοντας του ότι χτύπησε πέφτοντας από τις σκάλες...

Read more...

ΦΩΤΟ από τον εκτροχιασμό τρένου...


...στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης...
Βαγόνια πεταμένα έξω από τις ράγες. Η... 
εμπορική αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε -τα αίτια του ατυχήματος, ακόμη ερευνούνται- σήμερα το πρωί, στην περιοχή της Γέφυρας Θεσσαλονίκης.
Δείτε τις φωτογραφίες...
πηγη φωτο seleo.gr

Read more...

Χατζησωκράτης: «Φάμπρικα» διορισμών δικηγόρων σε υπουργικά γραφεία...

Χατζησωκράτης: «Φάμπρικα» διορισμών δικηγόρων σε υπουργικά γραφεία
Για «φάμπρικα» διορισμών δικηγόρων με έμμισθη εντολή στα υπουργικά γραφεία και τους δημόσιους φορείς κάνει λόγο ο Δημήτρης Χατζησωκράτης.

Με...
ανάρτησή του στο Facebook, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ αναφέρει:

Έχει έλθει πλέον το πλήρωμα του χρόνου να έλθει στο φως η «φάμπρικα» των διορισμών δικηγόρων με έμμισθη εντολή στα υπουργικά γραφεία κυρίως όμως στους δημόσιους φορείς.

«Από το 2010 ως σήμερα είναι αναγκαίο να δοθούν στην Βουλή, ο αριθμός, τα ονόματα, οι συμβάσεις και το συνολικό ποσό επιβάρυνσης του δημοσίου», τονίζει ο κ. Χατζησωκράτης.


newpost.gr

Read more...

Βαρύ κλίμα στη συνεδρίαση του "Brussels Group"...



 Δεν γίνονται αποδεκτές οι ελληνικές προτάσεις...
Σε εξαιρετικά βαρύ κλίμα και με την στάση των συνομιλητών να μην προδιαγράφεται σε καμία περίπτωση θετική ή συγκαταβατική έναντι της ελληνικής ομάδας διαπραγμάτευσης, ξεκίνησαν οι επαφές του Brussels Group, σήμερα Σάββατο.

Σύμφωνα με...
πληροφορίες από tovima.gr, η συζήτηση είναι εξαιρετικά δύσκολη και οι ελληνικές προτάσεις δεν γίνονται αποδεκτές ούτε καν στη βάση τους, πόσο μάλλον στις λεπτομέρειες.

Στην Αθήνα και στις Βρυξέλλες ελληνικές πηγές εκτιμούν ότι ακόμη και η υποβάθμιση της Fitch είναι μία «ύποπτη εξέλιξη», ειδικώς επειδή έρχεται στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή και αμέσως πριν τις συνομιλίες στο Eurogroup.

Υπό τις συνθήκες αυτές, οι διαπραγματεύσεις είναι φανερό πως διεξάγονται σε έναν ασφυκτικό κλοιό για την ελληνική κυβέρνηση, η οποία έως τις αρχές της εβδομάδας θα πρέπει να έχει λάβει τις αποφάσεις της, καθώς το πρόβλημα της ρευστότητας γίνεται πιεστικό.


Σε αυτήν την ατμόσφαιρα, ο Πρωθυπουργός συγκαλεί το απόγευμα της Κυριακής το κυβερνητικό συμβούλιο.

topontiki.gr

Read more...

Ένταση στην Πατησίων...


ΦΩΤΟ...
Μικρής έντασης επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα στην οδό Πατησίων, έξω από το Πολυτεχνείο, μεταξύ ΜΑΤ και ομάδας νεαρών.
 Δείτε ...
τις φωτογραφίες...
πηγη φωτο protothema.gr

Read more...

Νέο σοκ: Ο Fitch υποβάθμισε κατα τρεις βαθμίδες την Ελλάδα!


fitchok1803
Κατά τρεις βαθμίδες, σε CCC από Β προηγουμένως, υποβάθμισε την ελληνική οικονομία ο οίκος Fitch, κρίνοντας ότι οι τελευταίες εξελίξεις επέβαλαν τη σημερινή έκτακτη αξιολόγηση.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον οίκο, η μακροπρόθεσμη αξιολόγηση της Ελλάδος διαμορφώνεται τώρα σε CCC, από B προηγουμένως, και η βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση διαμορφώνεται σε C, από Β προηγουμένως.
http://lykavitos.gr/

Read more...