Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Εντονη αντίδραση ΠΑΣΟΚ για σποτ ΝΔ

Την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ προκαλεί διαφημιστικό σποτ της ΝΔ για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη.

Σε αυτό διατυπώνεται το ερώτημα «τι πρόβλημα έχει ο κ. Παπανδρέου με τα στρατηγικά ανοίγματα της Ελλάδας στη Ρωσία;».

«Ο πανικός είναι προφανές ότι οδηγεί σε γκάφες αλλεπάλληλες», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος έκανε λόγο για «σκοταδιστικές πρακτικές».

«Εδώ και μέρες ακούμε τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ να αναφέρεται στον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, να θέτει υποτιθέμενα ερωτήματα και να αφήνει διάφορα υπονοούμενα. Μέχρι τώρα το αποδώσαμε στην προηγούμενη θητεία του στο υπουργείο Εξωτερικών και στο ότι είναι ένα θέμα που γνωρίζει και επικεντρώνεται σε αυτό. Όμως καταλάβαμε, βλέποντας το ΄΄σποτάκι΄΄ που δημοσιοποίησε η ΝΔ ότι η αμφισβήτηση του πατριωτισμού του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτελεί μέρος της στρατηγικής της επικοινωνίας της ΝΔ. Εκεί έχουμε φθάσει», τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου, προσθέτοντας ότι «αν το θέμα δεν ήταν τόσο σοβαρό, θα ήταν απλώς γελοίο».

«Δυστυχώς είναι σοβαρό και η σοβαρότητα έγκειται στο ότι η ΝΔ ποτέ δεν κατάλαβε τι σημαίνει διεθνής διαπραγμάτευση για το συμφέρον της χώρας».
nooz.gr


Read more...

Η ΕΙΔΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ...


Ο Χατζηνικολάου σήμερα αποκαλύπτει κάτι το οποίο όλοι λίγο πολύ συζητούσαμε, αλλά κανείς δεν το δημοσίευε με αυτόν τον τρόπο. Τι γράφει στην στήλη του ο Νίκος Χατζηνικολάου; Γράφει ότι το δαχτυλίδι της διαδοχής έχει ήδη παραδοθεί Ο Καραμανλής λέει για τη Ντόρα ότι "είναι πιο άντρας από πολλούς άντρες μέσα στην παράταξη" της Ν.Δ. Για να το γράφει κάτι θα ξέρει... Κάτι παραπάνω από εμάς τουλάχιστον.
imotro


Read more...

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α ΑΘΗΝΑΣ ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΗ









Read more...

Καμιά ανοχή στην ανομία στα καμένα της Αττικής

Καμιά ανοχή στην ανομία στα καμένα της Αττικής

Το σαφές μήνυμα του νομοσχεδίου που θα καταθέσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για μια συγκροτημένη πολιτική πρόληψης και διάσωσης της Αττικής και των ορεινών όγκων της. Συνάντηση Γ. Α. Παπανδρέου με φορείς για το περιβάλλον


Read more...

ΠΡΩΤΟΣ ΜΑΓΚΑΣ...


Μάγκας. Ξέρει να πιάνει τα γεγονότα γιατί έχει αντίληψη και ξέρει να γράφει. Ο μόνος που προσέγγισε με τέτοια διάσταση τους δημοσιογράφους-πολιτευτές. Σε λίγο θα ανεβάσουμε το κείμενό του στην στήλη του στο Πρώτο Θέμα "media για PHD"... Γράφει σημαντικά πράγματα ο Θέμος.

fimotro

Read more...

ΛΕΕΙ "ΝΑΙ" ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ!...


Έξυπνος τίτλος. Και καλό ρεπορτάζ γιατί υπάρχει η υπογραφή έγκυρων πολιτικών συντακτών. Τα κοστούμια, βέβαια, πάνε με υπονοούμενα σε αυτούς που ετοιμάζονται, αλλά θα τους αφήσει απ'εξω ο Γιώργος Παπανδρέου. Η πιο σημαντική είδηση όμως αφορά τον Παπούλια. Σύμφωνα με την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ο Κάρολος Παπούλιας θα πει "ναι" στη δεύτερη θητεία του! Εξαιρετικής σημασίας είδηση.

fimotro

Read more...

ΕΜΕΙΝΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ...


Έμεινε πίσω σήμερα το Έθνος της Κυριακής. Σε σχέση με το Πρώτο Θέμα που έχει κατ' αποκλειστικότητα το πρώτο πολύ σημαντικό νομοσχέδιο του Γιώργου Παπανδρέου, το Έθνος της Κυριακής δημοσιεύει τους γενικούς άξονες πολιτικής δράσης του νέου πρωθυπουργού. Επί της ουσίας πρόκειται για ένα ρεπορτάζ αναμάσημα των όσων διαρρέει η Ιπποκράτους στα ΜΜΕ του Σαββατοκύριακου. Το πρόγραμμα των 100 πρώτων ημερών του ΠΑΣΟΚ δημοσιεύεται και αλλού.

fimotro

Read more...

ΠΑΡΑΔΟΧΕΣ...


Φοβερής (γαλάζιας) έμπνευσης το πρωτοσέλιδο του Μάκη Κουρή. Το άλλαξε το τροπάριο η εφημερίδα και τώρα κατηγορεί την κυβέρνηση και τους συνεργάτες του πρωθυπουργού ότι κάνουν ότι μπορούν και βιάζονται να παραδώσουν. Για πρώτη φορά το Παρόν παραδέχεται ότι "το ΠΑΣΟΚ πάει ολοταχώς για αυτοδυναμία"! Να εικάσουμε ότι πρόκειται για την πρώτη στροφή της εφημερίδας; Ή να πιστέψουμε ότι αρχίζει ο Κουρής να τους δίνει έναν-έναν, όσους μέχρι σήμερα του έδιναν πληροφορίες, για να διαπραγματευθεί αύριο με τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει;fimotro


Read more...

ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΒΕΡΤ...


ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΣΑΣ ΚΥΡΙΑ ΣΠΥΡΑΚΗ...

Έφτασε πριν από λίγο η επιστολή του Μιλτιάδη Έβερτ στο Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του fimotro, στην επιστολή αναφέρει ότι "δεν θέλει να δημιουργήσει πρόβλημα στον Καραμανλή" και ότι "δέχεται να είναι υποψήφιος στη 12η θέση του Επικρατείας της Ν.Δ.". Η επιστολή αναμένεται να δημοσιοποιηθεί σε λίγες ώρες ώστε να παίξει στα κεντρικά δελτία ειδήσεων. Το μεσημέρι η Μ. Σπυράκη δεν είχε την πληροφορία, την οποία εμείς δημοσιεύσαμε πριν από το μεσημβρινό δελτίο του Mega στις 2.00 (1.49, για την ακρίβεια). Να δούμε εάν αναφέρει την πηγή της είδησης το βράδυ. Το fimotro δηλαδή.



Read more...

Μόνοι οι ευρωβουλευτές της ΝΔ καταψήφισαν την αναδάσωση των καμένων


Από το "Και ΝουΔου και Light":

Αφού επί δύο καλοκαίρια η ανικανότητά τους κατέκαψε την Ελλάδα και η ανευθυνότητά τους απέδιδε την ευθύνη μία στον "στρατηγό άνεμο" και μία στα "επιβαρυντικά πεύκα"... Αφού ο Καραμανλής με το γνωστό υφάκι δασκαλάκου/ιεροκήρυκα μας διαβεβαίωσε ότι "όπου ήταν δάσος, θα γίνει δάσος"... Τώρα δείχνουν έμπρακτα την πραγματική τους πρόθεση, τα καμένα να μην αναδασωθούν αλλά να "αξιοποιηθούν".

Όλοι οι ευρωβουλευτές της Ν.Δ., πλην της Γιαννάκου που δεν ψήφισε καθόλου, ήτοι οι Κράτσα, Παπανικολάου, Πουπάκης, Σκυλακάκης και Τσουκαλά, καταψήφισαν τροπολογία των Πρασίνων για τις πυρκαγιές στη ΝΑ Ευρώπη, που προβλέπει ότι «καμία αλλαγή στη χρήση γης δεν θα πρέπει να επιτρέπεται μετά από δασικές πυρκαγιές, και ζητεί ως ποινή την επιστροφή της κοινοτικής βοήθειας από όποιο κράτος μέλος δεν αναδασώνει πλήρως την πληγείσα περιοχή ή επιτρέπει αλλαγή της χρήσης γης για οιαδήποτε κερδοσκοπικά, πολεοδομικά και τουριστικά σχέδια», καταδικάζει «την πρακτική της νομιμοποίησης παράνομων κτισμάτων σε προστατευόμενες και μη εγκεκριμένες περιοχές» και καλεί τα κράτη-μέλη «να ενεργήσουν δραστήρια για τη βελτίωση και την εφαρμογή των νομοθετικών πλαισίων τους για την προστασία των δασών και να αποφύγουν δραστηριότητες εμπορευματοποίησης, αποχαρακτηρισμού και ιδιωτικοποίησης, ώστε να περιοριστούν οι καταπατήσεις και η κερδοσκοπία».
Το ψήφισμα υπερψηφίστηκε από τους ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, των Οικολόγων και του ΛΑΟΣ και υιοθετήθηκε από την Ευρωβουλή. [ref: Ελευθεροτυπία]


Σχόλιο:

Αυτοί δεν ήταν που μας μιλούσαν για "ασύμμετρες απειλές" για "πράσινο που καίει πράσινο", για τον "στρατηγό άνεμο" και τα "πυκνά πευκοδάση"...;


/krogias

Read more...

Δίνουμε ρευστότητα στην πραγματική οικονομία

Στηρίζουμε την πραγματική οικονομία, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις ώστε να αποτραπεί η ύφεση. Δεν δίνουμε «λευκή επιταγή» στις τράπεζες. Διασφαλίζουμε ότι η ρευστότητα θα φτάσει στον πολίτη και τις επιχειρήσεις με ευνοϊκούς όρους.

Για τη στήριξη της πραγματικής μας οικονομίας, εμείς με τις προτάσεις μας:

  • Στηρίζουμε μόνο εκείνες τις τράπεζες που έχουν ανάγκη. Να υπάρξει διαφάνεια, να γίνουν γνωστά τα πραγματικά προβλήματα της κάθε τράπεζας, ποιες είναι οι πραγματικές της ανάγκες.
  • Υποχρεώνουμε τις τράπεζες να καταθέτουν ως εξασφαλίσεις νέα ή αναχρηματοδοτούμενα δάνεια, με ευνοϊκούς όρους, προς επιχειρήσεις και νοικοκυριά μέσω ενός Ειδικού Ταμείου Αναχρηματοδότησης. Διασφαλίζουμε ότι τα χρήματα θα φτάσουν στην αγορά και δεν θα καλύψουν «μαύρες τρύπες» των τραπεζών.
  • Υποχρεώνουμε τις τράπεζες που δεν έχουν επαρκή ίδια κεφάλαια να αυξήσουν το μετοχικό τους κεφάλαιο με χρήματα πρώτα από όλα των ίδιων των μεγαλομετόχων τους και ύστερα από το επενδυτικό κοινό και το Δημόσιο. Υποχρεώνουμε τους μεγαλομετόχους των τραπεζών να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να βάλουν το χέρι στη τσέπη.
  • Διασφαλίζουμε τη συμμετοχή εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων στο Συμβούλιο Εποπτείας. Ο εκπρόσωπος του Δημοσίου κάθε τράπεζας να έχει καθοριστική συμμετοχή στο Δ.Σ., όχι μόνο για τις αμοιβές των στελεχών αλλά κυρίως για την παροχή ρευστότητας στην πραγματική οικονομία με ευνοϊκούς όρους.

Δεν μπορούν να έχουν εγγυήσεις μόνο οι τράπεζες. Χρειάζονται εγγυήσεις και οι πολίτες. Εγγυήσεις πως αυτοί θα είναι οι τελικοί αποδέκτες των μέτρων γιατί μόνο έτσι θα αποτραπεί η ύφεση και η έκρηξη ανεργίας.




Read more...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Εγγραφο- φωτιά καίει τον Μπασιάκο για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου...


Με υπουργική απόφαση το 2005 ο πρωθυπουργικός κουμπάρος είχε δώσει πρώτος εκτάσεις στον Εφραίμ και την παρέα του. Υπήρξε ο "πρωτομάστορας" του σκανδάλου αλλά μπήκε στα ψηφοδέλτια της ΝΔ...

Από τον Στάθη Παλαιολόγο
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Νέες εξελίξεις στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Press-gr, ο (πρωθυπουργικός κουμπάρος) Ευάγγελος Μπασιάκος με υπουργική απόφαση που είχε υπογράψει το 2005, μόνος του, ως υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είχε προχωρήσει στην πρώτη παραχώρηση εκτάσεων στον Εφραίμ και την παρέα του στο πλαίσιο των ανταλλαγών. Δηλαδή, είναι εκείνος που πρώτος ξεκίνησε τις παραχωρήσεις - με άλλα λόγια άνοιξε τον χορό του σκανδάλου.
Στη συνέχεια, ο κ. Μπασιάκος είχε στείλει δεύτερο έγγραφο στον Πέτρο Δούκα -ως πολιτικό προϊστάμενο της ΚΕΔ- για να εγκρίνει την παραχώρηση και άλλων εκτάσεων στη Μονή. Αυτό είναι το μόνο έγγραφο που είχε υπογράψει ο Π. Δούκας και σε αυτό στηρίχθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση.
Στη συνέχεια ο κ. Μπασιάκος είχε στείλει και άλλο έγγραφο στον Π. Δούκα για να ...

δοθούν και άλλες εκτάσεις, που ανήκαν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στη Μονή αλλά ο τότε υφυπουργός Οικονομικών είχε αρνηθεί να το υπογράψει.
Η αποκάλυψη που κάνουμε για την ύπαρξη του εγγράφου σε συνδυασμό με τα άλλα δύο -που έχουν δει παλαιότερα το φως της δημοσιότητας- και την υπογραφή Μπασιάκου δημιουργεί έναν νέο μείζον θέμα για τη ΝΔ. Γιατί ο κ. Μπασιάκος δεν αποκλείσθηκε και αυτός από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ αφού αποδεικνύεται έτσι ότι εκείνος υπήρξε ο "πρωτομάστορας" από πλευράς υπουργών του μεγάλου σκανδάλου; Μήπως τελικά αυτοί που έμειναν εκτός ψηφοδελτίων δεν ήταν στην πραγματικότητα "βατοπεδινοί" αλλά είχαν αντιταχθεί, όπως ο Σάββας Τσιτουρίδης και ίσως ο Πέτρος Δούκας μολονότι εμφανίστηκε ως "βατοπεδινός";




Read more...

ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ...




Ο ΕΒΕΡΤ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ

Σύμφωνα με αποκλειστικές και απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του fimotro, πριν από λίγο ο Μιλτιάδης Έβερτ τηλεφώνησε στον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος σήμερα το πρωί ήταν στην Ραφήνα πριν αναχωρήσει για νέα περιοδεία στο Μεσολόγγι. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Μιλτιάδης Έβερτ του είπε ότι εάν του δημιουργεί πρόβλημα να τον βγάλει από την πρώτη θέση και να τον βάλει στην τιμητική και μη εκλόγιμη 12η θέση του Επικρατείας. Αυτό σημαίνει ότι ο πρωθυπουργός θα αναζητήσει άλλο πρόσωπο για την πρώτη θέση εάν τελικά δεν μετακινήσει εκεί τον Σουφλιά. Αυτό που δεν τόλμησε και δεν μπορούσε να κάνει η Νέα Δημοκρατία και ο ίδιος ο Καραμανλής, το έκανε ένας άρρωστος και ανήμπορος πολιτικός. Ο Μ. Έβερτ.

fimotro

Read more...

ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ ΠΗΓΕ ΣΤΗ ΝΤΟΡΑ...


Δυνατή όπως πάντα, στο πολιτικό ρεπορτάζ η Real News της Κυριακής. Στο βασικό ρεπορτάζ αποκαλύπτει την συμφωνία για τη διαδοχή στη Νέα Δημοκρατία. Την συμφωνία για το δαχτυλίδι στη Ντόρα Μπακογιάννη "επισημοποιεί" και ο Νίκος Χατζηνικολάου με το κύριο άρθρο του στη δεύτερη σελίδα της Real News. Η εφημερίδα αποκαλύπτει νέες συγκλονιστικές λεπτομέρειες και έγγραφα ντοκουμέντα που καίνε τον Ε. Μπασιάκο. Εάν έχει στοιχειώδη σεβασμό πάνω του ο κουμπάρος του πρωθυπουργού θα πρέπει από μόνος του να παραιτηθεί.

fimotro

Read more...

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ


Πολύ ενδιαφέρουσα η πληροφορία που δημοσιεύει στο βασικό θέμα της πρώτης σελίδας το Πρώτο Θέμα. Η εφημερίδα αποκαλύπτει το πρώτο νομοσχέδιο που θα φέρει ο Γιώργος Παπανδρέου και η νέα κυβέρνησή του στη Βουλή. Αφορά τα χρέη προς τις τράπεζες. Εάν επιβεβαιωθεί η πληροφορία και στην πράξη θα πρόκειται πραγματικά για ένα μέτρο ανάσα που θα σώσει χιλιάδες νοικοκυριά. Στο Πρώτο Θέμα της Κυριακής, μιλάει για πρώτη φορά μετά τον αποκλεισμό του ο Πέτρος Δούκας. Ωστόσο, αποφεύγει να σηκώσει ψηλά τον πήχη της αντιπαράθεσης. Ο Δούκας θα μιλήσει μετά τις εκλογές....
fimotro


Read more...

ΨΗΦΟΣ ΜΕ ΓΚΛΑΜΟΥΡ ΚΑΙ ΓΟΗΤΕΙΑ...


Ρεπορτάζ : Αριστοτελία Πελώνη
(από ΤΑ ΝΕΑ)

Στο Χόλιγουντ, όταν οι κοινοί θνητοί γίνονται σταρ, αποκτούν πολιτικές ευαισθησίες και διεκδικούν ρόλο ακτιβιστών, ενίοτε και πολιτικών πρώτης γραμμής, όπως αποδεικνύει το παράδειγμα του Ρόναλντ Ρέιγκαν και πιο πρόσφατα του Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ. Στην Ελλάδα, πάλι, όπου ο πολιτικός ακτιβισμός δεν είναι τόσο αναπτυγμένος, τα «γκλαμουράτα» ονόματα βρίσκουν κατευθείαν θέση στα ψηφοδέλτια των... κομμάτων. Η πολυσυζητημένη φερόμενη ως υποψηφιότητα του γνωστού μάνατζερ Ηλία Ψινάκη με τον ΛΑΟΣ, μπορεί να μην έγινε δεκτή από το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη, αλλά επανέφερε τη σχετική συζήτηση. Ηθοποιοί, τραγουδιστές, μοντέλα, τηλεπερσόνες και ΄΄σελέμπριτις΄΄, συχνά χωρίς καμία άλλη αξιολόγηση πέραν του ότι είναι αναγνωρίσιμοιοι περισσότεροι δε- μέσα από την τηλεόραση, παρελαύνουν από τις λίστες υποψηφίων των κομμάτων, συχνά, χωρίς μέτρο. Ο Μπερλουσκόνι. Δεν είναι, βέβαια, ελληνικό το φαινόμενο. Ο πρώτος διδάξας με τις ευειδείς παρουσίες είναι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος λίγο πριν από τις ευρωεκλογές του Ιουνίου είχε δηλώσει ξεκάθαρα ότι δεν θα δεχόταν «κακοντυμένους υποψηφίους». Ο επικοινωνιακός Νικολά Σαρκοζί έχει εκμεταλλευθεί στο έπακρον τη λάμψη και το στυλ του πρώην μοντέλου και σημερινής πρώτης κυρίας της Γαλλίας, Κάρλα Μπρούνι. Οι λόγοι. Η ιστορία της ανανέωσης του πολιτικού προσωπικού με πρόσωπα εκτός πολιτικού συστήματος, άρχισε τη δεκαετία του ΄90, οπότε ο μεν δικομματισμός γνώριζε την πρώτη βαθιά του κρίση στη Μεταπολίτευση, τα δε κόμματα άρχισαν να βλέπουν την πλάτη της κοινωνίας. Προκειμένου να την πείσουν ότι ήταν λιγότερο αποξενωμένα από αυτήν, προσπάθησαν να αυξήσουν τις δόσεις των παικτών που μεταγράφτηκαν από το σταρ σύστεμ, για να γίνουν και πιο συμβατά με τους όρους της τηλεοπτικής δημοκρατίας και πιο αρεστά στο κοινό που προτιμούσε να βλέπει προγράμματα της τηλεόρασης, παρά ανούσιες πολιτικές συζητήσεις, μεταξύ επαγγελματιών της πολιτικής. Για παρόμοιους λόγους αυξήθηκε και η δόση των εκπροσώπων αυτής της άλλης κοινωνίας του θεάματος που είναι ο αθλητισμός. Μια πολιτική που είχε πια γκριζάρει, θεώρησε πως έτσι θ΄αποκτούσε λίγη από τη λάμψη των αστέρων του τηλεοπτικού και αθλητικού στερεώματος. Για τους νέους. Σε δεύτερη φάση, ο δανεισμός προσώπων εκτός πολιτικού συστήματος άρχισε να επιβάλλεται από την ανάγκη να γεφυρωθεί το χάσμα επικοινωνίας που χώριζε τους εκπροσώπους του πολιτικού συστήματος από τους νεώτερους ψηφοφόρους, των οποίων η παράδοση και η Παιδεία ελάχιστες πια σχέσεις είχε με τις αντίστοιχες παραδόσεις και κουλτούρες των πρωταγωνιστών του πολιτικού ανταγωνισμού», εξηγεί ο επικοινωνιολόγος Γιώργος Σεφερτζής. Για την ιστορία, υποψήφιοι με λάμψη είναι στη Ν.Δ. το μοντέλο Μαρίνα Τσιντικίδου (Πιερία), η Έλενα Κουντουρά (Α΄Αθήνας), ο τραγουδιστής Κώστας Τουρνάς (Β΄Αθήνας), Ρόμπερτ Ουίλιαμς (Α΄Αθήνας), η ηθοποιός Λουκία Παπαδάκη (Β΄Αθηνών), ο δημοσιογράφος και σπορτσκάστερ Μανώλης Μαυρομμάτης (Α΄Αθήνας) και η κοσμικογράφος Νίνα Βλάχου (Β΄Αθήνας). Στο ΠΑΣΟΚ ξεχωρίζει η υποψηφιότητα της Άννας Νταλάρα στη Β΄Αθήνας, οι ηθοποιοί Άννα Βαγενά και Άννα Φόνσου στην Α΄Αθήνας, ο επίσης ηθοποιός Γιάννης Βούρος στη Β΄Αθήνας, ο πρώην μπασκετομπολίστας Κώστας Παταβούκας στην Α΄Αθήνας, η ηθοποιός Μαίρη Ακριβοπούλου και η πρώην παρουσιάστρια Εύα Καϊλή στην Α΄Θεσσαλονίκης. Το ΚΚΕ έχρισε επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας τον γνωστό ηθοποιό Κώστα Καζάκο, ενώ ηθοποιός είναι και ο Ρήγας Αξελός, ο οποίος κατεβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄Αθήνας. Με τον ΛΑΟΣ δοκιμάζουν την τύχη τους, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Γιώργος Ανατολάκης στη Β΄ Πειραιά και η ηθοποιός Μαρία Σόκαλη στην Α΄Αθήνας. Υποψήφιοι στη Β΄Αθήνας είναι οι τραγουδιστές Στάθης Αγγελόπουλος και Γιώργος Γερολυμάτος. Πείθουν; Πόσο αποτελεσματική μπορεί να είναι, ωστόσο, η αξιοποίηση μη πολιτικών προσώπων; «Λιγότερο απ΄όσο παλαιότερα, ωστόσο, έχει περισσότερο την έννοια της στροφής των κομμάτων προς την κοινωνία, της οποίας αυθεντικότεροι εκπρόσωποι προβάλλονται αυτοί που μπορούν ευκολότερα να μιλήσουν με τη γλώσσα τους, παρά την ξύλινη γλώσσα του καθαρόαιμου κομματικού ανταγωνισμού», απαντά ο Γ. Σεφερτζής. Ταυτόχρονα, προσθέτει, τα πρόσωπα που είναι εξοικειωμένα και φιλικά με τις απαιτήσεις της ευρύτερης κοινωνίας «είναι εύλογο να θεωρούνται καταλληλότερα να σηκώσουν το βάρος της επικοινωνίας, που γίνεται με τηλεοπτικούς περισσότερο όρους, αλλά και όρους μιας περισσότερο αυξημένης ευαισθησίας απέναντι στην καθημερινότητα και τον τρόπο σκέψης και αντίδρασης του μέσου πολίτη».

fimotro

Read more...

Η ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ...


Γράφει ο Ηλίας Νικολακόπουλος
(από ΤΑ ΝΕΑ)

Οι εξελίξεις του τελευταίου χρόνου, που σχηματικά οριοθετούνται με την περυσινή εμφάνιση του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, συνιστούν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για τη μεταπολιτευτική πολιτική ζωή, αφού ποτέ στο παρελθόν μια κυβερνητική δημοτικότητα δεν κατέρρευσε μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Oύτε η... δεύτερη κυβερνητική θητεία της Ν.Δ. την περίοδο 1977-1981 (μετά τη μετάβαση του Κ. Καραμανλή στην Προεδρία της Δημοκρατίας) ούτε η δεύτερη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (μετά το σκάνδαλο Κοσκωτά και την ασθένεια του Α. Παπανδρέου) ούτε η δεύτερη τετραετία του Σημίτη, δεν εμφάνισαν στην κατάληξή τους τόσο διαλυτικά συμπώματα. Η εξέλιξη αυτή, όπως και η αναλόγων διαστάσεων δημοσκοπική ρευστότητα που χαρακτήρισε τον χώρο της Κεντροαριστεράς μετά τις εκλογές του 2007, καθώς και τη διευρυμένη αποχή των ευρωεκλογών του Ιουνίου αποτελούν σαφέστατες ενδείξεις για τη διαμόρφωση ενός νέου τύπου εκλογικού σώματος με αποδυναμωμένες σταθερές και περιπλανώμενους ψηφοφόρους, οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν μπορούν πλέον να θεωρούνται δεδομένοι. Είναι μια καινούργια κρίσιμη διάσταση του πολιτικού ανταγωνισμού που θα πρέπει να συνυπολογίζουν οι επόμενες κυβερνήσεις. Παράλληλα, με τη δημοσιοποίηση χθες των τελευταίων επιτρεπόμενων προεκλογικών δημοσκοπήσεων, είναι πλέον διαθέσιμα όλα τα απαραίτητα δεδομένα για την περιγραφή του πολιτικού κλίματος, δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου. Οι διαρροές. Το πρώτο και καθοριστικό στοιχείο αφορά τη δυναμική που άρχισε να εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ, διευρύνοντας το προβάδισμα που είχε αποκτήσει στις ευρωεκλογές, και το οποίο λόγω της εκτεταμένης τότε αποχής παρέμενε εν μέρει υπό αμφισβήτηση. Από τα μέχρι τώρα ευρήματα των δημοσκοπήσεων προκύπτει όμως ότι οι ψηφοφόροι που τον Ιούνιο επέλεξαν την αποχή δεν επανακάμπτουν αυτομάτως στα κόμματα που είχαν ψηφίσει το 2007. Αντίθετα, στο κρίσιμο αυτό τμήμα του εκλογικού σώματος οι διαρροές από τους πρώην ψηφοφόρους της Ν.Δ. προς το ΠΑΣΟΚ καταγράφονται σε ιδιαιτέρως υψηλά επίπεδα, με την επιλογή της αποχής να έχει λειτουργήσει ως το απαραίτητο ενδιάμεσο βήμα για τη μεταστροφή. Άμεση συνέπεια των προηγουμένων είναι η συνεχής διεύρυνση των απευθείας διαρροών από τη Ν.Δ. προς το ΠΑΣΟΚ, οι οποίες μέχρι το καλοκαίρι παρέμεναν σε σχετικώς περιορισμένα επίπεδα. Τα τελευταία όμως δημοσκοπικά ευρήματα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το τελικό μέγεθός τους μπορεί να ξεπεράσει το 10% των ψηφοφόρων της Ν.Δ. το 2007, ένδειξη που υποδηλώνει τη διαμόρφωση εκλογικού ρεύματος. Η διαπίστωση αυτή καθιστά πλέον απολύτως ορατή την αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ, για την οποία στη σημερινή συγκυρία, και εφ΄ όσον οι Οικολόγοι Πράσινοι παραμείνουν εκτός Βουλής, θα αρκούσε ένα ποσοστό ακόμη και ελαφρώς μικρότερο του 41%. Οροφή το 36,5%. Το δεύτερο καθοριστικό στοιχείο, άμεσα συναρτημένο με το προηγούμενο, αφορά τη διευρυμένη αποσυσπείρωση και ηττοπάθεια που χαρακτηρίζει το εκλογικό ακροατήριο της Ν.Δ. Ακόμη κι αν υποθέσει κανείς ότι στην πορεία προς τις εκλογές η Ν.Δ. θα κατορθώσει να επανασυσπειρώσει τους πρώην ψηφοφόρους της που σήμερα εμφανίζονται ως αναποφάσιστοι, και πάλι η συσπείρωσή της δύσκολα μπορεί να ξεπεράσει το 80%. Γεγονός το οποίο σε συνδυασμό με τις εξαιρετικά περιορισμένες εισροές (από ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ) της τάξης του 1% έως 1,5% του εκλογικού σώματος διαμορφώνει για τη Ν.Δ. μια οροφή που οριακά μόνο μπορεί να αγγίξει το 36,5%. Και προς τον ΛΑΟΣ. Ένα επιπλέον κρίσιμο στοιχείο που θα καθορίσει τις τελικές επιδόσεις της Ν.Δ. είναι οι διαρροές που καταγράφονται, τουλάχιστον δημοσκοπικά, προς τον ΛΑΟΣ και οι οποίες σύμφωνα με τις μέχρι τώρα διαθέσιμες μετρήσεις κυμαίνονται από 5% έως 6% των ψηφοφόρων της Ν.Δ. το 2007, δηλαδή περίπου 2,2% έως 2,5% του συνολικού εκλογικού σώματος. Η τάση αυτή ενισχύεται εξάλλου και από την προσχώρηση στον ΛΑΟΣ ορισμένων (κατά κανόνα περιθωριακών) πολιτευτών της Ν.Δ., γεγονός πάντως που σηματοδοτεί την εκλογική ρευστότητα μεταξύ των δύο κομματικών χώρων. Οι διπλές αυτές διαρροές της Ν.Δ. προς το ΠΑΣΟΚ και τον ΛΑΟΣ, στον βαθμό που θα διατηρηθούν και θα σταθεροποιηθούν, είναι κυρίως αυτές που διαμορφώνουν ως ανώτατο όριο για τη συσπείρωση της Ν.Δ. το 80%. Ποσοστό που συνδυάζεται αβίαστα και με τη σχετική φθορά την οποία εμφανίζει το τελευταίο διάστημα η εικόνα του Πρωθυπουργού, με τη δημοτικότητά του μεταξύ τών (πρώην) ψηφοφόρων της Ν.Δ. να έχει καθηλωθεί σε επίπεδα ελαφρώς χαμηλότερα του 80% (όταν σε παλαιότερες περιόδους ξεπερνούσε εύκολα το 90%). Και το κυριότερο. Οι απώλειες της Ν.Δ. εντοπίζονται κυρίως στον χώρο της μισθωτής εργασίας (κορυφαίο παράδειγμα η Β΄ Αθηνών), ενώ ακόμη και στους αγρότες το ΠΑΣΟΚ απέκτησε ένα μικρό προβάδισμα στις πρόσφατες ευρωεκλογές, για πρώτη φορά ύστερα από 10 χρόνια.
fimotro


Read more...

ΚΛΙΚ ΣΕ "ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ" ΚΑΙ "ΠΑΝΔΩΡΑ"...



fimotro

Read more...

ΚΛΙΚ ΣΤΟ "ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ"...






Read more...

ΗΤΤΑ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΡΑΛΛΗ...


Ρεπορτάζ : Τάκη Καφετζή

Το βράδυ της 4ης Οκτωβρίου, το εκλογικό αποτέλεσμα, που θα εμφανιστεί αρκετά νωρίς φέτος στις οθόνες, θα καθορίσει σε σημαντικό βαθμό ποια θα είναι η κατεύθυνση που θα πάρει την επόμενη ημέρα η πορεία των πραγμάτων στην ευρύτερη συντηρητική παράταξη αλλά και ποιες θα είναι οι επιπτώσεις αυτής της κατεύθυνσης συνολικά για το πολιτικό... σύστημα. Η στιγμή που γράφονται τούτες οι γραμμές, είναι το μέσον σχεδόν της προεκλογικής περιόδου. Είναι αυτό ένα σημείο κρίσιμο για την έκβαση του πολιτικού ανταγωνισμού. Και ακριβώς στο σημείο αυτό η κατάσταση των πραγμάτων στο εσωτερικό της Ν.Δ. δείχνει μια γενικότερη αποδιάρθρωση. Ως εικόνα, θα μπορούσε να θυμίζει το λόγο που, πριν από λίγους μήνες, επικαλέστηκε ο κ. Καρατζαφέρης για να εξηγήσει τη μετακόμισή του στην «απέναντι πολυκατοικία». Μετακόμισε, είπε, γιατί «στη μεγάλη κεντροδεξιά πολυκατοικία σπάσανε τα σιφόνια των αποχετεύσεων» - μια κατάσταση ανθυγιεινή. Ομως, ο κ. Καρατζαφέρης πήγε απλώς «απέναντι». Δεν άλλαξε γειτονιά. Κι αυτό μπορεί να έχει τη σημασία του για την 5η Οκτωβρίου, όπως και για το συμβολισμό κάποιων επιλογών του στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων του κόμματός του.
Συσπείρωση 70%
Ο Κ. Καραμανλής επιλέγει να απευθύνεται πρωτίστως σε ακροατήρια που θεωρούνταν μέχρι τώρα δεδομένα Η Ν.Δ. πορεύεται προς την εκλογή της 4ης Οκτωβρίου με μια διάταξη δυνάμεων συγκρίσιμη εκείνης που είχε την προεκλογική περίοδο των φετινών ευρωεκλογών - με τη διαφορά, τη δυσμενέστατη για την ίδια διαφορά, ότι οι δύο αναμετρήσεις δεν είναι διόλου συγκρίσιμες. Το κυβερνών κόμμα χαρακτηρίζεται από την επίμονη και εξαιρετικά χαμηλή συσπείρωση των ψηφοφόρων του. Βρίσκεται αυτή ακόμα σε ένα «μέσο» επίπεδο λίγο υψηλότερο του 70%. Είναι αυτό μια τάξη μεγέθους που παραπέμπει σε μια παλιά και πολύ κακή εικόνα της Ν.Δ., παραμονές των εκλογών του 1993, που σήμαναν και την αντιπολιτευτική υπερορία της για 11 χρόνια. Απαραίτητες είναι εδώ κάποιες αναφορές. Στην εκλογή της 7ης Μαρτίου 2004, η Ν.Δ. κατέγραφε συσπείρωση της τάξης του 95% (πηγή exit poll Ipsos/Opinion για το MEGA). Αφετηρία της τότε, το ήδη σημαντικό κεφάλαιο του 42,7 που είχε συγκεντρώσει στις εκλογές της 9ης Απριλίου 2000. Στην εκλογή της 16ης Σεπτεμβρίου 2007 συσπείρωσε το 85% των ψηφοφόρων της (ίδια πηγή). Εδειχνε αυτό πως είχε εξασθενήσει η δύναμη που άρχισε να παίρνει από το 2000, όμως είχε τα περιθώρια να αντέξει αυτή την εξασθένηση - αφετηρία της τώρα ήταν το ισχυρό 45,4% που είχε συγκεντρώσει το 2004.
Στις φετινές ευρωεκλογές, η συσπείρωση της Ν.Δ. καταγράφηκε στο 76,7% (πηγή exit poll MRB για τη ΝΕΤ). Αν στις 4 Οκτωβρίου θέλει να έχει αξιοπρεπείς απώλειες, τότε θα πρέπει να προσβλέπει σε ένα ποσοστό που, τουλάχιστον, δεν θα υπολείπεται του 36% το οποίο συγκέντρωνε ο Γ. Ράλλης στις 18 Οκτωβρίου 1981. Και αυτό σημαίνει ότι η Ν.Δ. χρειάζεται μια συσπείρωση που να αγγίζει το 90%. Η τωρινή δημοσκοπική της συσπείρωση, ή μια μικρή απλώς βελτίωσή της, θα οδηγούσε σε κατάσταση κατάρρευσης, με ποσοστά σαν αυτό που είδε στη φετινή ευρωκάλπη. Θα σήμαινε ότι είναι πλέον ένα κομμάτι του ιστορικού πυρήνα της συντηρητικής παράταξης αυτό που έχει οδηγηθεί στην έξοδο. Και δεν είναι τυχαίο ότι ο Κ. Καραμανλής επιλέγει να απευθύνεται πρωτίστως σε ακροατήρια που θεωρούνταν μέχρι τώρα «δεδομένα». Και μάλιστα επιλέγει να απευθύνεται με το φανατισμό μεσαίου κομματικού στελέχους.
ΛΑΟΣ: 5 και πάνω
Ο Γ. Καρατζαφέρης έχει αποκτήσει το δικαίωμα να διεκδικεί συνιδιοκτησία στην «κεντροδεξιά πολυκατοικία» Αυτή η στάση του αρχηγού της Ν.Δ. μπορεί εν μέρει να εξηγηθεί από ένα δεύτερο στοιχείο, που χαρακτηρίζει σήμερα τη διάταξη των δυνάμεών της. Πρόκειται για μια σταθερή μέχρι τώρα μετατόπιση ψηφοφόρων της προς το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη, σε ένα ποσοστό τους που ανέρχεται κατ' ελάχιστον στο 5%. Ισοδυναμεί αυτό με το 2% του εκλογικού σώματος και προδιαγράφει ότι το ποσοστό του ΛΑΟΣ στην κάλπη, όσο κι αν περιοριστεί αυτή η διαρροή, θα κυμανθεί σε ένα επίπεδο μεγαλύτερο του 5%. Εχει σημασία αυτή η τάση. Γιατί έχει ιστορία, παράδοση, σταθερότητα. Και επειδή είναι έτσι, θα παίξει ρόλο την «επόμενη μέρα» στη συντηρητική παράταξη συνολικά, που είναι γνωστό πως έχει αδυναμία μεγάλη σε ό,τι διατηρείται σταθερό μέσα στην ιστορία.
Το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη γιορτάζει, έγινε 9 χρόνων. Μεγαλώνοντας, αρχίζει να διεκδικεί αν όχι την πατρότητα, τουλάχιστον ένα μερίδιο εκπροσώπησης της αυθεντικής «ουσίας» της συντηρητικής παράταξης, της παράδοσής της, της ταυτότητάς της. Καμία σημασία, γιατί το κάνει αυτό. Το σημαντικό είναι ότι, μετά τις φετινές ευρωεκλογές, έδειξε πως είναι ικανός να το κάνει. «Νόμος και τάξη» ήταν η ατζέντα της Ν.Δ. (και όχι μόνον...) για κάποιες εβδομάδες μετά την 7η Ιουνίου. Ηταν το μόνο «μήνυμα» που πήρε από την κάλπη ο Κ. Καραμανλής και οι περί αυτόν. Τόσο μπόρεσαν, τόσο έκαναν. Δεν έβλεπαν καν ότι σκέφτονται και πράττουν αυτό που υπαγορεύει ο λόγος ενός μικρού, και επισήμως παρείσακτου, παίκτη. Δεν μπορούσαν όμως να το δουν αυτό: ο μικρός παίκτης δεν ήταν παρείσακτος, μιλούσε τη γλώσσα της παράταξης, φέρνοντάς την στο «σωστό δρόμο» της ιστορίας της, ορίζοντας τα ριζιμιά ανακλαστικά της, αλλά σε συνθήκες κρίσης του κυρίαρχου πόλου της. Συζήτησαν πλαγίως (ολέθριο αυτό για κόμμα εξουσίας) με τον «παρείσακτο» παίκτη, αποδεχόμενοι έτσι ότι δεν είναι παρείσακτος. Σαν να του έδιναν δικαίωμα να ορίζει ένα μεράδι στην «κεντροδεξιά πολυκατοικία». Ενα καταραμένο μεράδι, τελείως ξένο προς το μύθο του «μεσαίου χώρου». Αυτόν που τους έφερε στην εξουσία.
Τώρα, δέχονταν αυτόν που δεν μιλούσε «μεσαία». Μιλούσε πάντα τη γλώσσα που φέρνει μέσα της η παράδοση του «λογικού - Ελληνα νοικοκύρη». Εχει αυτονόητες «γωνίες» αυτή η γλώσσα. Χαράζει σκληρά σύνορα για τα πάντα. Ονοματίζει αδρά αντιπάλους, την ίδια στιγμή που τους πολλαπλασιάζει. Επιτομή αυτής της γλώσσας, η ρήση Καρατζαφέρη: «Ο κ. Καραμανλής ανοίγει το δρόμο για τον κ. Παπανδρέου». Ηταν ένα σχόλιο αυτό για τον αποπροσανατολισμό της συντηρητικής παράταξης, τη στιγμή που ο κύριος αντίπαλός της παρασαλεύει τα ευκρινή της όρια.



Read more...

ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΣΤΟΝ ΓΑΜΠΡΟ ΤΟΥ




Πριν από λίγο ο Π. Δούκας τηλεφώνησε στον Μ. Έβερτ και ενημερώθηκε για την απόφαση του πεθερού του. Τώρα ο π. πρόεδρος της Ν.Δ. γευματίζει σε γνωστή ταβέρνα της Νέας Μάκρης. Ανακοίνωσε την απόφασή του να μην είναι πρώτος στο Επικρατείας στους φίλους, με τους οποίους είναι μαζί.

fimotro.

Read more...

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β ΑΘΗΝΑΣ





ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ

Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας. ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β΄ΑΘΗΝΩΝ

ΠΑΣΟΚ

Όλοι μαζί μπορούμε!

Όλοι μαζί μπορούμε να βάλουμε τέλος στις πολιτικές του σκληρού νεοφιλελευθερισμού.

Όλοι μαζί, µε το ΠΑΣΟΚ και το Γιώργο Παπανδρέου, μπορούμε να οικοδομήσουμε για µας και τα παιδιά µας τη νέα Ελλάδα.

Η κοινωνία των πολιτών, η κοινωνία του δικαίου, η αξιοπρέπεια, η προστασία των δημοσίων αγαθών, η διαφάνεια, η κοινωνική συνοχή, η πράσινη ανάπτυξη, το πολιτικό ήθος δεν είναι άδειες λέξεις, δεν είναι ουτοπία.

Είναι οι αρχές του δημοκρατικού σοσιαλισμού, είναι η απόλυτη δέσμευσή µας απέναντι στον ελληνικό λαό, είναι το περιεχόμενο της πολιτικής που υπηρετούμε.

Όλοι μαζί μπορούμε να οικοδομήσουμε µια νέα ενότητα όλων των προοδευτικών, των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου µας.

Το νέο πολιτικό συμβόλαιο µε τον ελληνικό λαό, µας χρειάζεται όλους, ως ελεγκτές, ως κριτές, ως θεματοφύλακες.

Η νέα αλλαγή µας χρειάζεται όλους, ως τη μεγάλη δημοκρατική πλειοψηφία που θα γυρίσει τη σελίδα του τόπου µας.

Η νέα προοδευτική διακυβέρνηση µας χρειάζεται όλους, ως πρωταγωνιστές στη νέα Ελλάδα.


Read more...

Έκτακτος Βασικός Σχολιασμός Επικαιρότητας

Έκτακτος Βασικός Σχολιασμός Επικαιρότητας


Καταρρέουν και καταφεύγουν στην βρωμιά. Και μάλιστα στα Εθνικά Θέματα! Αμφισβητούν τον πατριωτισμό του Γιώργου Παπανδρέου. Δεν θα τους ακολουθήσουμε. Δεν αμφισβητούμε τον πατριωτισμό κανενός. Αυτές τις σκοταδιστικές αντιλήψεις όλοι οι πολίτες τις έχουμε αφήσει στο χθές. Δεν θα τους αφήσουμε να αποπροσανατολίσουν την συζήτηση από τα εγκλήματα της πολιτικής τους ενάντια στο εισόδημα του Έλληνα και την προοπτική της Ελλάδας.




Read more...

Συγχαρητήρια Γιώργου Α. Παπανδρέου στην Εθνική Ομάδα Μπάσκετ

Επίσκεψη στο ΙΚΑ Ζωγράφου by ΠΑΣΟΚ

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, είχε σήμερα το βράδυ τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Μπάσκετ (FIBA), Γιώργο Βασιλακόπουλο, στον οποίο εξέφρασε τα συγχαρητήριά του για την επιτυχία της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ και την πρόκρισή της στην ημιτελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ζήτησε από τον κ. Βασιλακόπουλο, να μεταφέρει στους αθλητές, τον προπονητή και όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτή την επιτυχία της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ, τα συγχαρητήριά του και τις ευχές του για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες.




Read more...

Ο Στέφανος Τζουμάκας αξίζει έναν από τους 4 σταυρούς για να μπει στη βουλή





Read more...

Σκληρή γλώσσα Τσιτουρίδη

Σκληρή γλώσσα απο τον Σάββα Τσιτουρίδη. Σε συγκέντρωση στο γραφείο του στη Θεσσαλονίκη ζήτησε ξεκάθαρη απάντηση για τον αποκλεισμό του από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, κάνοντας λόγο για "μυστικοσυμβούλους που είχαν λόγο στα ψηφοδέλτια και κινήθηκαν ιδιοτελώς".

"Δεν περίμενα ότι μετά από 35 χρόνια σε αυτήν την παράταξη, μετά από 20 χρόνια στην πρώτη γραμμή της μάχης, δεν θα είχα θέση στα 'καθαρά' ψηφοδέλτια του κ. Καραμανλή", τόνισε ο πρώην υπουργός προσθέτοντας: "Δηλώσεις του είδους 'κρίθηκε γενικά η πορεία του΄, αφήνουν ανεπίτρεπτα υπονοούμενα και σε κάθε περίπτωση κανενός η αξιοπρέπεια δεν μπορεί να θίγεται βάναυσα μέσα σε παιχνίδια προεκλογικών επικοινωνιακών ή άλλων σκοπιμοτήτων".

"Θα περιμένω λοιπόν μια απάντηση. Ούτε αφηρημένα του Μαξίμου, ούτε αφηρημένα της Ρηγίλλης. Ούτε δια κύκλων, ούτε δια 'διαρροών' σε επιλεγμένους επαγγελματίες του παραπολιτικού συστήματος. Μια απάντηση του Κώστα Καραμανλή" κατέληξε ο Σάββας Τσιτουρίδης.
nooz.gr/

Read more...

Έρημος βαρύς και μόνος...


Ο μόνος που σταθερά μένει κοντά του είναι ο Ντερμπεντέρης. Μπράβο του. Τι δηλαδή, επειδή χάνει την εξουσία να τον εγκαταλείψει? Θα' χει κι άλλες ευκαιρίες ο άνθρωπος. Τι διάολο. Στα 53 του θα πάρει σύνταξη?
Ι. Κ. Πρετεντέρης
Η τελευταία ευκαιρία.
Περιμένω να δω αυτά τα πολυτραγουδισμένα ντιμπέιτδιότι ώσπου να τα δω δεν πείθομαι ότι θα γίνουν... Οχι επειδή έχω ψευδαισθήσεις για την ουσία της αντιπαράθεσης που θα προκύψει, ούτε επειδή πιστεύω ότι μπορεί να κρίνουν τις εκλογές. Αλλά επειδή αποτελούν ένα μεγάλο επικοινωνιακό γεγονός και επειδή, ακόμη και αν δεν κρίνουν τις εκλογές, μπορούν να διαμορφώσουν το αποτέλεσμα. Oλοι μιλούν για...
«την τελευταία ευκαιρία του Καραμανλή» . Δεν το πιστεύω. Ο Καραμανλής έχει ήδη σπαταλήσει αρκετές «τελευταίες ευκαιρίες» και είμαι σίγουρος ότι θα έχει και άλλες. Δεν ξέρω κανέναν πολιτικό αρχηγό στην Ελλάδα που να έχει πάρει σύνταξη στα 53 του. Και άλλωστε στη χώρα όπου ζούμε τίποτε και ποτέ δεν είναι τελεσίδικο. Ποιος θα μπορούσε να σκεφτεί, ας πούμε, τον Σαμαρά ξανά υπουργό της ΝΔ και ενδεχομένως υποψήφιο αρχηγό της;

Γι΄ αυτό μιλάω για το αποτέλεσμα. Αυτό θα κρίνει το άμεσο μέλλον του Καραμανλή. Οχι η ήττα που θα υποστεί, αλλά το εύρος της ήττας και η προεκλογική επίδοσή του. Εως τώρα κάθε άλλο παρά έχει ενθουσιάσει τα πλήθη. Τα ντιμπέιτ τού δίνουν μια ευκαιρία όχι να κερδίσει τις εκλογές, αλλά να διασώσει κάτι από το πολιτικό κεφάλαιό του.

Το απώτερο μέλλον του Καραμανλή θα το κρίνει το ΠαΣοΚ. Αν το ΠαΣοΚ ασκήσει μια καλή διακυβέρνηση, οι επόμενες «τελευταίες ευκαιρίες» του Καραμανλή θα σπανίσουν. Αν το ΠαΣοΚ αποτύχει, τότε τα πράγματα θα αλλάξουν και πάλι, πολύ σύντομα. Ούτως ή άλλως, ο πολιτικός χρόνος έχει συντμηθεί εντυπωσιακά: υπενθυμίζω ότι η αποκαθήλωση της ΝΔ συνετελέσθη μέσα σε λιγότερο από δώδεκα μήνες. Αν αυτά ισχύουν για τον Καραμανλή, οι υπόλοιποι αρχηγοί αντιμετωπίζουν τα ντιμπέιτ με διαφορετικές επιδιώξεις. Ο Παπανδρέου έχει την ηρεμία του μεγάλου φαβορί, που προσέχει απλώς να μη γίνει καμιά στραβή. Ο Καρατζαφέρης προσπαθεί να δείξει ότι του αξίζει να ανέβει κατηγορία και να παίξει με τους «μεγάλους». Ο Τσίπρας έχει το άγχος της επιβεβαίωσης και του 3% αλλά, ούτως ή άλλως, η αποτυχία αποτελεί φυσιολογική κατάσταση στην Αριστερά. Η Αλέκα δεν έχει κανένα άγχος, διότι το ΚΚΕ θα πάρει όσους παίρνει πάντα.

Με άλλα λόγια, δεν ξέρω αν ο Καραμανλής ποντάρει τα ρέστα του στα ντιμπέιτ, αλλά είναι σίγουρα ο μόνος που έχει λόγους να ποντάρει το οτιδήποτε. Οι άλλοι θα μπορούσαν να τα δουν και από το σπίτι τους.
BHMA




Read more...

Ήταν στραβό το κλήμα, ήρθαν και τα σκάνδαλα...


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Χαριστική βολή για Ν.Δ., η καταδίκη Μιχαλολιάκου για τα ταξίδια της χλιδής και το ρουσφέτι στον «μυστικοσύμβουλο» του Καραμανλή...
Διέξοδο από τις σκανδαλώδεις υποθέσεις Μιχαλολιάκου και Χατζηεμμανουήλ οι οποίοι βρίσκονται στο επίκεντρο μιας πολιτικής θύελλας που καθηλώνει τη Ν.Δ. στην τελική ευθεία για τις κάλπες, αναζητεί απεγνωσμένα η κυβέρνηση.
Παράλληλα, ακόμη και κορυφαίοι υπουργοί δεν κρύβουν τον φόβο ότι η κυβέρνηση δέχθηκε τη χαριστική βολή.
Η καταδικαστική απόφαση εις βάρος του κ. Μιχαλολιάκου, την οποία αποκάλυψαν χθες «ΤΑ ΝΕΑ», προκάλεσε μούδιασμα στο Μαξίμου και στη Ρηγίλλης, ενώ επιτελικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ τόνιζαν ότι δημιουργείται μείζον θέμα ηθικής τάξης για τον πρώην υφυπουργό ...

την υποψηφιότητά του στην Α΄ Πειραιώς. Μέσα σε κλίμα σύγχυσης, το κυβερνητικό επιτελείο παρείχε τελικώς μισή κάλυψη στον κ. Μιχαλολιάκο προκειμένου να αποφύγει νέα εσωκομματικά προβλήματα στον Πειραιά, ενώ ο ίδιος απέδωσε την καταδικαστική απόφαση σε «ανίερο πόλεμο» που δέχεται από «συμφέροντα».

Παράλληλα, οι έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και οι εσωκομματικές εκρήξεις στη Ν.Δ. ματαίωσαν το μεγάλο κυβερνητικό ρουσφέτι για τον πρόεδρο του ΟΠΑΠ και «μυστικοσύμβουλο» του Πρωθυπουργού, Χρ. Χατζηεμμανουήλ. Ο ίδιος ανακοίνωσε χθες ότι δεν επιθυμεί τη μετακίνησή του στη θέση του εκπροσώπου της χώρας μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, υπό το βάρος των αντιδράσεων που υπάρχουν κυρίως από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Εξετέθησαν. Η υπόθεση Μιχαλολιάκου έπεσε σαν κεραυνός στο Μαξίμου, το οποίο- όπως αναγνώριζαν συνεργάτες του κ. Καραμανλή- βγαίνει εκτεθειμένο από την καταδίκη του πρώην υφυπουργού. Και αυτό γιατί στη δικαστική απόφαση τονίζεται ότι το πρωθυπουργικό γραφείο ήταν ενήμερο για τις καταγγελίες που υπήρχαν εναντίον του για τα «ταξίδια της χλιδής» στη Βουλγαρία. Στη Ν.Δ. έγιναν σκέψεις ακόμη και για αποπομπή του κ. Μιχαλολιάκου από τον ψηφοδέλτιο της Α΄ Πειραιώς, αλλά ύστερα από διαβουλεύσεις και με τον ίδιο κρίθηκε σκόπιμο να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι. Πρώτον, γιατί ο βουλευτής δεν μπορούσε να αντικατασταθεί καθώς έχει εκπνεύσει η προθεσμία υποψηφιοτήτων και, δεύτερον, επειδή εκτιμήθηκε ότι θα άνοιγε μια νέα μεγάλη πληγή για τη Ν.Δ. στον Πειραιά, με καταστροφικά αποτελέσματα για το κόμμα στις κάλπες.

Υπό αυτές τις συνθήκες, κυβερνητικές πηγές απέφευγαν χθες να σχολιάσουν την ουσία της υπόθεσης και παρέπεμπαν στις εξηγήσεις που θα έδινε ο ίδιος ο κ. Μιχαλολιάκος. Με στόχο, εξάλλου, να μην εμφανιστεί ο πρώην υφυπουργός ότι βρίσκεται σε μετέωρη θέση, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Γ. Κουμουτσάκος έκανε λόγο «για πληρέστατη και μακροσκελή ανακοίνωση του κ. Μιχαλολιάκου που καλύπτει το θέμα».

«Ανίερος πόλεμος». Από την πλευρά του, ο πρώην υφυπουργός επιχείρησε να υποβαθμίσει το γεγο νός της καταδικαστικής απόφασης και παρέπεμψε για απαντήσεις στον... πειραϊκό λαό και στο αποτέλεσμα των εκλογών. Με την ανακοίνωσή του έκανε γνωστό ότι θα ασκήσει έφεση, ενώ ούτε λίγο ούτε πολύ υποστήριξε ότι όσα εμπεριέχονται στη δικαστική απόφαση αποτελούν «αστήρικτα και χωρίς διασταύρωση κουτσομπολιά»! «Δεν είχα την παραμικρή αμφιβολία ότι όταν συγκρούεσαι με συμφέροντα θα δεχθείς ανίερο και ανήθικο πόλεμο. Το κείμενο, η απόφαση δεν μου έχει ακόμα κοινοποιηθεί...» είχε αναφέρει νωρίτερα με δηλώσεις του στον «City 99.5», ενώ πρόσθεσε ότι το Μαξίμου «είχε πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων» την επίμαχη επιστολή του απόστρατου ταξίαρχου Κων. Καλημερίδη για όσα διαδραματίστηκαν στη Βουλγαρία.

«Τα ταξίδια που έκανα εγώ για να υπερασπιστώ τα συμφέροντα της χώρας ήταν από τα πλέον λιτά που είχαν γίνει ποτέ. Δέχομαι να συγκριθεί με του οποιουδήποτε υπουργού ή υφυπουργού, οποιασδήποτε κυβέρνησης. Γιατί η στάση ζωής που έχω είναι στάση απλή, απέριττη, ταπεινή, σεμνή,

Ο αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και οι εσωκομματικές εκρήξεις στη Ν.Δ.
ματαίωσαν το κυβερνητικό ρουσφέτι για τον πρόεδρο του ΟΠΑΠ Χρ. Χατζηεμμανουήλ

λαϊκή. Την απάντηση θα τη δώσει και ο πειραϊκός λαός, θα τη δώσει και ο ελληνικός λαός όπως την έχει δώσει πολλές φορές», κατέληξε. Για την υπόθεση, ωστόσο, υπήρξε αιχμηρή αντίδραση του ΠΑΣΟΚ που κρίνει ότι όσα αναφέρονται στη δικαστική απόφαση είναι ενδεικτικά του τρόπου με τον οποίο πολιτεύτηκε η κυβέρνηση Καραμανλή και του τρόπου «με τον οποίο ορισμένοι υπουργοί αυτής της κυβέρνησης αντιλαμβάνονταν το λειτούργημά τους», όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος εμμέσως πλην σαφώς έθεσε ζήτημα παραμονής του πρώην υφυπουργού στις λίστες της Ν.Δ.

Την πήραν πίσω. Οι κραυγές εντός και εκτός Ν.Δ. ανάγκασαν το Μαξίμου να ανακρούσει πρύμναν και να πάρει πίσω τη σκανδαλώδη μετακίνηση του προέδρου του ΟΠΑΠ Χρ. Χατζηεμμανουήλ στο ΔΝΤ, η οποία δρομολογήθηκε εν κρυπτώ στα τέλη Αυγούστου, στο παρά πέντε της προκήρυξης των εκλογών. Με επιστολή του στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ο κ. Χατζηεμμανουήλ ενημέρωσε χθες το πρωί ότι αποσύρει το ενδιαφέρον του για τη θέση, ενώ με δήλωσή του επιχείρησε να εμφανίσει ως αμέτοχο τον κ. Καραμανλή στην υπόθεση, καθώς ευχαρίστησε για το μεγάλο ρουσφέτι τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαθανασίου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η επίμαχη τοποθέτηση αποτελούσε προσωπική απόφαση του υπουργού. Παράλληλα, ο κ. Χατζηεμμανουήλ προσπάθησε να αποσυνδέσει τη μετακίνησή του στο ΔΝΤ από τους προεκλογικούς σχεδιασμούς του Μαξίμου. «Μου προτάθηκε να εκπροσωπήσω τη χώρα στο ΔΝΤ σε χρόνο ανύποπτο, όταν δεν μπορούσε κανείς να υποθέσει ότι η αποστολή αυτή θα ξεκινούσε στο μέσον προεκλογικής περιόδου», ανέφερε στη δήλωσή του. Και αφού επιτέθηκε στον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ για την έντονη αντίδραση του Κινήματος, την οποία χαρακτηρίζει «μεσαιωνική», κατέληξε:

«Κάθε συνετός και εχέφρων Έλληνας αντιλαμβάνεται ότι η εκπροσώπηση της χώρας στο εξωτερικό, είτε σε πολιτικό επίπεδο είτε σε τεχνοκρατικό, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση, πρέπει να στηρίζεται στη συναίνεση και την ομοθυμία. Όταν ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αμφισβητεί ευθέως και με τέτοια οξύτητα μια επιλογή και δηλώνει διατεθειμένος να την ανατρέψει, εφόσον το μπορεί, ακόμη και αν αυτό δεν είναι σωστό για την εικόνα της χώρας, είναι φανερό ότι αυτές οι προϋποθέσεις ακυρώνονται. Για τον λόγο αυτό, δηλώνω ότι δεν θα αποδεχθώ τον ορισμό μου».
ΝΕΑ

nonews-news.


Read more...

Οι εφημερίδες σήμερα...



ΕΘΝΟΣ:Αγρια σφαγή για τους σταυρούς
Σφαγή βουλευτών για μία θέση στην επόμενη Βουλή. Αρένα για υπουργούς και κορυφαία στελέχη η Α' και Β' Αθηνών. Το σύνδρομο της τιμωρίας φοβίζει τους υποψηφίους της ΝΔ


nonews-news.

Read more...

Οι εφημερίδες σήμερα...



TA NEA: Χαριστική βολή τα σκάνδαλα στο παρά 5''
Διέξοδο από τα σκάνδαλα που ήρθαν στο φως στο παρά 5΄ της κάλπης, αναζητεί απεγνωσμένα η κυβέρνηση που βλέπει τα ποσοστά της να καταρρέουν.

TO BHMA:Αμφισβητείται ο κ. Καραμανλής
Η προδιαγεγραμμένη ήττα της Νέας Δημοκρατίας επιταχύνει τις εσωκομματικές εξελίξεις στο κυβερνών κόμμα. Οι «στρατοί» των δελφίνων ανασυντάσσονται και.

nonews-news


Read more...

ΓΑΛΑΖΙΑ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΣ...







Read more...

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΜΑΧΕΣ...


Από δημοσκοπήσεις έχει μπουχτίσει το εκλογικό σώμα. Σχεδόν κάθε μέρα και μια δημοσκόπηση έβλεπε το φως της δημοσιότητας. Ο Κόσμος του Επενδυτή προτίμησε να αναπτύξει διαφορετικά τα ρεπορτάζ που αφορούν τις εκλογές. Έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα για τις εκλογικές περιφέρειες και τις ισορροπίες που εμφανίζουν τα κόμματα σε αυτές. Η εφημερίδα παρουσιάζει όλες τις τελευταίες πληροφορίες από Ρηγίλλης και Ιπποκράτους για τα ψηφοδέλτια Επικρατείας.

fimotro.

Read more...

ΔΙΕΥΡΥΝΕΤΑΙ Η ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ


Διαλύεται η Νέα Δημοκρατία ενισχύοντας ακόμα περισσότερο το ενδεχόμενο μεγάλης και ισχυρής αυτοδυναμίας του ΠΑΣΟΚ. Και οι τρεις δημοσκοπήσεις που παρουσίασαν πριν από λίγο τα κεντρικά δελτία ειδήσεων του Mega, ANT και Αlter, επιβεβαιώνουν αυτό που γράφαμε εδώ και δυο μήνες. Ότι, δηλαδή, είναι απίθανο να ΜΗΝ υπάρξει αυτοδυναμία για το ΠΑΣΟΚ. Θα υπάρξει και μάλιστα ισχυρή με πάνω από 155 έδρες.
fimotro


Read more...

Ανάπτυξη βασισμένη στην πράσινη οικονομία







Read more...