Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Μπροστά το ΠΑΣΟΚ με 4,3% - Καταλληλότερος ο Καραμανλής


ΕRΤ.GR

13:34


Διαφορά 4,3% υπέρ του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην πρόθεση ψήφου των εθνικών εκλογών και 3,5% στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, καταγράφει νέα δημοσκόπηση της ALCO που παρουσιάστηκε εχθές από τον τηλεοπτικό σταθμό ALTER.

Σύμφωνα με την εν λόγω μέτρηση, ο πρωθυπουργός εξακολουθεί να προηγείται του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γ. Α. Παπανδρέου στο ερώτημα "ποιον θεωρείται ως τον καταλληλότερο για την θέση του πρωθυπουργού. Η διάφορα στην πρόθεση ψήφου για την εθνική κάλπη παρουσιάζεται μειωμένη κατά 0,3%, σε σχέση με μέτρηση της ίδιας εταιρείας που είχε διενεργήσει τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο κ. Καραμανλής συνεχίζει να προηγείται στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία του Γεωργίου Παπανδρέου κατά 7,8 ποσοστιαίες μονάδες.

Συγκεκριμένα αν γίνονταν εκλογές την επομένη Κυριακή, το κόμμα της ΝΔ θα το επέλεγε το 28,7% των ερωτηθέντων, ΠΑ.ΣΟ.Κ. το 33%, Κ.Κ.Ε. το 8,2, ΣΥ.ΡΙΖ.Α. το 5,6%, ΛΑ.Ο.Σ. το 4,1, οικολόγους το 2,5% και αδιευκρίνιστη ψήφο -αθροιστικά- το 17,9%.

Η διαφορά των δυο κομμάτων μειώνεται στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές και διαμορφώνεται σε ποσοστό 29% για τη Ν.Δ. και 32,5% για το ΠΑ.ΣΟ.Κ..

Ακολουθούν το Κ.Κ.Ε. με 7,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 7,3 ο ΛΑ.Ο.Σ. με 3,6 οι οικολόγοι με 2,3 και η αδιευκρίνιστη ψήφος -αθροιστικά- με 17,7%.

Στο ερώτημα ποιος είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός, προηγείται ο Κώστας Καραμανλής περισσότερες πληροφορίες με ποσοστό 35,7%, στην δεύτερη θέση αναδεικνύεται η απάντηση κανένας από τους δυο, με ποσοστό 32,3% και στη τρίτη θέση επιλεγεί τον Γιώργου Παπανδρέου περισσότερες πληροφορίες το 27,9%.

Στην μέτρηση της ALCO και στο ερώτημα για την παράσταση νίκης, το 51,1% πιστεύει ότι αν γίνονταν τώρα εκλογές θα προηγείτο το ΠΑΣΟΚ, έναντι ποσοστού 24,1% που δηλώνει ότι θα προηγείτο η ΝΔ.

Η ερευνά διενεργήθηκε πανελλαδικώς, από τις 11 ως τις 17 Μαρτίου, σε δείγμα 1.000 ατόμων.

.


Read more...


Ώρα της Γης 2009







Ένα μήνυμα και μια πράξη ελπίδας και δράσης!

Το Σάββατο 28 Μαρτίου 2009 στις 20.30 μπορούμε όλοι να κάνουμε κάτι για τον πλανήτη - Να σβήσουμε τα φώτα για μια ώρα, την Ώρα της Γης και να στείλουμε ένα ισχυρό παγκόσμιο μήνυμα ότι μαζί μπορούμε να δράσουμε εναντία στη κλιματική αλλαγή.

Η Ώρα της Γης ξεκίνησε από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας το 2007 με την συμμετοχή 2.2 εκατομμυρίων νοικοκυριών και επιχειρήσεων που έσβησαν τα φώτα τους για μία ώρα. Μόλις έναν χρόνο αργότερα η εκστρατεία μετατράπηκε σε ένα παγκόσμιο κίνημα για το κλίμα του πλανήτη με τη συμμετοχή 100 εκατομμυρίων ανθρώπων σε 35 χώρες. Για το 2009 στην Ώρα της Γης συμμετέχουν περισσότερες από 75 χώρες και 700 πόλεις, και ο στόχος μας είναι η συμμετοχή ενός δισεκατομμυρίου πολιτών σε ολόκληρο τον κόσμο!

Στην Ελλάδα παγκόσμια σύμβολα όπως ο Παρθενώνας, ο Λευκός Πύργος, η γέφυρα Ρίου - Αντίρριου αλλά και δεκάδες εθνικά, ιστορικά κτίρια και τοποθεσίες θα σκοτεινιάσουν στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα σε ολόκληρο τον κόσμο! Περισσότεροι από 70 δήμοι έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή και ο αριθμός τους αυξάνεται καθημερινά.

Ελάτε όλοι μαζί να αντιδράσουμε στη κλιματική αλλαγή, σβήνοντας τα φώτα στο σπίτι και στο χώρο εργασίας μας για μια ώρα το Σάββατο 28/3/2009 στις 20:30.

Μην αρκεστείτε στο κλείσιμο των φώτων στο σπίτι σας. Δηλώστε τη συμμετοχή σας στην ιστοσελίδα http://www.earthhour.org/signup/gr:el και ενώστε τη φωνή σας με εκατομμύρια πολίτες από όλο τον κόσμο. Μόνο έτσι θα αποδείξουμε στους πολιτικούς του πλανήτη ότι ήρθε καιρός για ουσιαστική δράση ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Διοργανώστε τη δική σας Ώρα της Γης με φίλους και την οικογένειά σας.

Επικοινωνήστε τη δράση σας σε πελάτες και συνεργάτες.

Περιορίστε το φωτισμό των εγκαταστάσεων σας.

Για μια ώρα.

Σβήστε το φως, δείτε τη διαφορά!


Read more...

Η πολιτική τους χρεοκόπησε δεν θα χρεοκοπήσει και η χώρα


Η κυβέρνηση προσήλθε στην Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης «σαν πρόβατο επί σφαγή», χωρίς σχέδιο και στόχους για την αντιμετώπιση της κρίσης. «Αποδείχτηκε το τεράστιο έλλειμμα αξιοπιστίας του κ. Καραμανλή απέναντι στους Έλληνες πολίτες και τους Ευρωπαίους εταίρους μας» υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, κατά την συνεδρίαση του επιτελικού κύκλου για την οικονομία. Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν σε ότι αφορά τις επιλογές της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι «η πολιτική της χρεοκόπησε αλλά δεν πρέπει να χρεοκοπήσει και η χώρα».Χαρακτήρισε τα φορολογικά μέτρα «άδικα και αναποτελεσματικά» και σημείωσε ότι «η κυβέρνηση αναζητά άλλοθι αντί να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα».

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε εκτενώς στα τεκταινόμενα στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σημειώνοντας ότι «η συντηρητική πλειοψηφία της Ένωσης αποδείχτηκε κατώτερη των περιστάσεων» και πρόσθεσε ότι «απαιτείται μια διαφορετική πολιτική για να υπερβεί την κρίση». Μια προοδευτική πολιτική με αναπτυξιακό στίγμα και ενίσχυση του εισοδήματος των εργαζομένων. Μάλιστα χαρακτήρισε ιστορική ευκαιρία την κρίση για να παίξει η Ευρωπαϊκή Ένωση ηγετικό ρόλο.


Read more...

Η συνέντευξη Τύπου του Στ. Παπαθεμελή...

"Ορθιοι και απροσκύνητοι στις ευρωεκλογές"

http://press-gr.blogspot.com/

Συνεχίζουμε όρθιοι και απροσκύνητοι. Ανακοινώνουμε την κάθοδό μας στις Ευρωεκλογές.Η πολιτική ιδεολογική και κοινωνική μας ταυτότητα είναι γνωστή. Και ελπίζουμεθετικά γνωστή . Δε χρειάζεται να αυτοσυστηθούμε.
Τα σημερινά κόμματα της Βουλής κατάντησαν δυνάμεις εθνικής ακινησίας.Αποδεικνύονται άβουλα και ανίκανα να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν μιαστρατηγική αντιστροφής της παρακμής.Αυτό που λέγεται κρίση, η παρακμιακή πορεία του Ελληνισμού είναι χρόνιακατάσταση στη χώρα μας. Η παρούσα οικονομική κρίση είναι το επιπλέονεπιβαρυντικό στοιχείο , η χαριστική βολή.Το σύστημα εξουσίας έχει περιέλθει σε αδιέξοδο. Οι ευρωεκλογές μπορούν να σηματοδοτήσουν την...
πολιτική απάντηση στην κρίση.Ένα έθνος επιβιώνει όσο ανανεώνει τη συνείδηση της αποστολής του. Καισυνείδηση αποστολής έχουν μικρά και μεγάλα έθνη που διέπονται απόαδιαπραγμάτευτη αξιοπρέπεια και δυνατή αίσθηση του ανήκειν, αίσθησηταυτότητας, δηλαδή των αξιών ζωής.Οι μεγάλες κρίσεις και οι μείζονες προκλήσεις μπορούν να γίνουν ξεκινήματαδημιουργίας και δόξας, όταν λαοί και ηγεσίες αίρονται στο ύψος της εθνικήςσυνεννόησης και ομοψυχίας και συστρατεύονται σε ένα ρωμαλέο όραμα για τηνπατρίδα που το υπηρετούν με εθνικήν αποφασιστικότητα.
Το πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε χρεοκοπία.Ο δημόσιος βίος, το δημόσιο ήθος και ο δημόσιος λόγος είναι σε τροχιάπαρακμής. Τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα ελέγχουν τους θεσμούς με τα ιδιόκτηταεργαλεία που διαθέτουν.Οι πολίτες δεν συμμετέχουν στη λήψη και στην ανάλυση των αποφάσεων που τουςαφορούν. Η Δημοκρατία διεθνώς και στην Ελλάδα είναι "Δημοκρατία του θεατή",ορθότερα του τηλεθεατή. Και η κοινωνία, κοινωνία του φαίνεσθαι και όχι τουείναι. Έτσι ο πολίτης είναι χειραγωγούμενος απλός παρατηρητής. Κυριαρχεί αυτό πουοι αναλυτές ονομάζουν "τηλεοπτική δικτατορία των μετρίων" με τη "γλώσσατου πλήθους" και την "κολακεία των ενστίκτων". Τα παιδιά μας θύμωσαν, και εξοργίσθηκαν μαζί μας. Όχι γιατί πάντοτε ταπαιδιά έχουν δίκαιο και όχι γιατί δεν ακούν από τους μεγάλους για αξίες ζωής! Αλλάγιατί οι μεγαλύτεροι και ιδίως οι θεσμικά υψηλά ιστάμενοι αποδεικνυόμαστεΦαρισαίοι και υποκριτές. Προδίδουμε τις αρχές μας. Δεν διδάσκουμε με τοπαράδειγμά μας. Τα παιδιά έχουν πρόβλημα προτύπων που δεν τους το προσφέρει δυστυχώςούτε η οικογένεια ούτε το σχολείο. Η Εκπαίδευση όσο και η Διοίκηση είναι για κατεδάφιση και ανοικοδόμηση εκθεμελίων. Οι νέοι ψάχνουν για όραμα στην πολιτική και το πολιτικό σύστημα με τασημερινά του χάλια αδυνατεί να δώσει λύσεις στα αδιέξοδά τους. Είναι ανήμποροπρωτίστως να τους προσφέρει ένα εύρωστο όραμα. Οι Παραδόσεις του Γένους, η Ορθοδοξία και το σύνολο των ελληνικώναξιών ζωής, που συγκροτούν την ταυτότητα των Ελλήνων και εγγυώνται τηνκοινωνική συνοχή τους, υποβαθμίζονται και θυσιάζονται στο βωμό του φρικτάαποτυχημένου νεοφιλελευθερισμού. Μεγάλοι τομείς της δημόσιας λειτουργίας (Παιδεία, Υγεία, Απασχόληση) αδυνατούννα ανταποκριθούν στις σύγχρονες απαιτήσεις της κοινωνίας: Η φτώχεια και οιανισότητες πολλαπλασιάζονται. Η ανεργία διογκώνεται. Το κοινωνικό κράτος μετις ρωγμές στο ασφαλιστικό σύστημα κλυδωνίζεται. Οι νέοι, κατ' εξοχήν αυτοί,αδυνατούν να βρουν μια αντάξια θέση απασχόλησης. Το δημογραφικό έχειαναδειχθεί σε απασφαλισμένη χειροβομβίδα. Η ύπαιθρος ερημώνεται. Ο αγρότηςέχει εγκαταλειφθεί απροστάτευτος. Το περιβάλλον καταστρέφεται εγκληματικά. Ηδημόσια διαφθορά, που σε υγιείς περιόδους εμφανίζεται μόνο ως εξαίρεση,αφέθηκε να εξελιχθεί σε γενικευμένο δομικό φαινόμενο. Η καλπάζουσα κρίση θέτει σε δεινή περεταίρω δοκιμασία την από καιρόκλυδωνιζόμενη χώρα.
Εμείς, η Δημοκρατική Αναγέννηση, δεν αποδεχόμαστε το μοιραίο και αναπόφευκτο αυτής της κατάστασης. Οι κύριες παθογένειες μας σήμερα είναι: α. Η δημογραφική κατάρρευση.β. Η εξερήμωση της υπαίθρου.γ. Το παρασιτικό πρότυπο επιβίωσηςδ. Η βαθιά και εκτεταμένη διαφθορά σε συνδυασμό με την ατιμωρησία.ε. Η μετριοκρατία και μιντιοκρατία. Σ αυτά όλα προστίθενται τώρα η ανασφάλεια του πολίτη και βέβαια όλες οιοδυνηρές πληγές της ύφεσης. Είναι διάχυτη μια αγωνία για το μέλλον του Ελληνισμού πραγματική καιδικαιολογημένη. Ο δευτερογενής κίνδυνος είναι μεγαλύτερος: Οι σκεπτόμενοιΈλληνες καθώς δεν βλέπουν φως στον πολιτικό ορίζοντα οδηγούνται ναεγκαταλείψουν κάθε προσπάθεια εξυγίανσης του συστήματος θεωρώντας ότι αυτήείναι μάταιη και "δεν γίνεται τίποτε". Τις πταίει; Οι ευθύνες του δικομματισμού είναι ασήκωτες. Αβουλία καιανικανότητα των υπευθύνων. Τώρα είναι η ευκαιρία για μια δυνατή τιμωρητικήψήφο του λαού. Είμαστε εδώ για να βροντοφωνάξουμε ότι μπορεί ο λαός αυτός να αλλάξειτο μέλλον. Το μέλλον αυτού του τόπου. Έχει αποθέματα ψυχικής ισχύος,πολλαπλασιαστές ισχύος. Σε καιρούς παρακμής δεν ρωτάς ποιος οφείλει να σε βγάλει από αυτήν ούτεπεριμένεις να το κάνει άλλος για σένα. Παίρνεις μόνος σου την ευθύνη και εξορμάςκάνοντας άλματα, "πιο γρήγορα από τη φθορά". Οικονομία ¨Ρίζα πάντων των κακών η φιλαργυρία¨, λέει ο Απόστολος Παύλος. Δηλαδήτο κυνήγι του μεγάλου και εύκολου κέρδους χωρίς όρια και χωρίς όρους.
Οαχαλίνωτος νεοφιλευθερισμός που κυριάρχησε δια της παγκοσμιοποιήσεως από τοτέλος της δεκαετίας του '80 είναι ο ορκισμένος εχθρός του κράτους και τωνρυθμιστικών αρμοδιοτήτων του. Το υπονόμευσε, παντί σθένει. Επέλεξε τηνασυδοσία των αγορών και την δήθεν αυτορρύθμιση η οποία απέβη τελικώςανίκανη να αποτρέψει τη συντριβή του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Οι ίδιεςαιτίες που οδήγησαν στο κραχ του 1929 μας έφτασαν και στο κραχ του 2009. Οι εξελίξεις σηματοδοτούν την ανάγκη απόρριψης του εγκληματικούυπερφιλελευθερισμού, με την υιοθέτηση της κεϋνσιανής αντίληψης μεικτήςοικονομίας και για την ΕΕ ανατροπής επιτέλους του περιβόητου ΣυμφώνουΣταθερότητας που γεννά αστάθεια αντί για σταθερότητα. Στην οικονομία δυστυχώς διαχρονικά το Ελληνικό δημόσιο δαπανάπερισσότερα από αυτά που εισπράττει με τους απαρχαιωμένους εισπρακτικούςκαι ελεγκτικούς μηχανισμούς. Το 2008 εισπράχθηκαν 35% λιγότεροι φόροι. Οι κυβερνήσεις και η παρούσα καταφεύγουν στην εύκολη λύση τουδανεισμού και των εκποιήσεων των ασημικών - ιδιωτικοποιήσεις τις λένε. Η οικονομική κρίση δεν συγκαλύπτεται πια με μεθόδους ¨δημιουργικήςλογιστικής". Το ΑΕΠ είναι σήμερα στα 246 δισ. €, αλλά το δημόσιο χρέος έχειφτάσει τα 259 δισ. € ενώ από κοντά βρίσκεται και το ιδιωτικό χρέος στα 248 δισ. €.Υπερχρεωμένο Κράτος, υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Χώρια το γεγονός ότιευημερία δεν μπορεί να είναι το πηλίκον ΑΕΠ δια του αριθμού των κατοίκων =κατά κεφαλήν εισόδημα. Επί 15 χρόνια οι πρωτογενείς δαπάνες σε κάθε προϋπολογισμό αυξάνονται μερυθμό κάπου 9,5% και τα έσοδα μόλις 6%. Αυτό σημαίνει ανειλικρινείςπροϋπολογισμοί. Και ελλείμματα που καλύπτονται με δανεισμό, ώσπου να μηνμας δανείζουν, ή να το κάνουν με επαχθέστατους όρους. ʼδικο φορολογικόσύστημα που ελαφρύνει τους έχοντες και επιβαρύνει τους μη έχοντες.Επιδοτήσεις ημετέρων, ανίκανοι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί, αλόγιστεςφοροαπαλλαγές και πλούσια ευρηματικότητα, στη μεγέθυνση τωνεπιχειρηματικών κερδών. Θυμίζουμε ότι κατά την τρέχουσα πενταετία μειώθηκαν οι φόροι τωνΕπιχειρήσεων από 35% στο 25% που σημαίνει απώλεια 1,5 δις. Από τα πρώτα γράμματα της πολιτικής οικονομίας μαθαίνει κανείς ότι ηαντιμετώπισή της επιβάλλει παράκαμψη των ελλειμμάτων. Στον καιρό της ύφεσηςδεν κοιτάς τα ελλείμματα, τα προσπερνάς. Οι θεσμικοί της Κοινότηταςαποφάσισαν την "4ήμερη - τριήμερη εβδομαδιαία" εργασία με ανάλογη περικοπήτων αμοιβών. Σε λίγο με τη "φιλοσοφία" που έχουν θα κόψουν δώρα, άδειεςμεροκάματα.
Στις Βρυξέλλες κανείς δεν σκέφτεται να σπάσει τις αλυσίδες του οικτρού"Συμφώνου Σταθερότητας" που έδεσε χειροπόδαρα τις οικονομίες των μικρότερωνιδίως χωρών; Καλά οι ευρωκαπιταλιστές, οι ευρωσοσιαλιστές συνέκδημοί τους ωςπότε θα συμπορεύονται; Στην Ελλάδα μέχρι στιγμής κανένα σοβαρό μέτρο ανακούφισης των ευπαθώνομάδων του πληθυσμού δεν έχει προωθηθεί. Τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν χθες δεν είναι δίκαια. Δεν θίγουν φοροδιαφυγή,φοροαποφυγή, φοροκλοπή. Και δεν αγγίζουν τα κέρδη που διανέμουν οιεπιχειρήσεις. Επιβάλλονται σε 128.000 φορολογούμενους κατά κανόνα μισθωτούς που δενμπορούν να αποκρύψουν το εισοδήματος από 1.000 ως 5.000 ευρώ εκτακτοχαράτσι. Οι εργαζόμενοι, όσοι έχουν πάνω από 1.700 ευρώ, δηλαδή 7 στους 10, παίρνουνμηδενικές αυξήσεις.
Οι φτωχοί στη χώρα μας το 2008 αυξήθηκαν κατά 570.000 και τοπολυδιαφημισμένο "Ταμείο κατά της Φτώχειας" αντί για 500 εκ. έμεινε με τα αρχικά100 εκ και αυτά ανενεργά. Στην αντιμετώπιση της κρίσης είναι εύκολο στους διαχειριστές της να ασχοληθούνμε τα συμπτώματα, εφαρμόζοντας βραχυπρόθεσμες θεραπευτικές που θαανακουφίσουν προσωρινά την κατάσταση, ενώ θα αφήσουν ανέγγιχτα τα αίτια.Μία τέτοια επιλογή είναι προφανώς λάθος. Πρέπει να υπάρξουν ριζικές λύσειςπου θα εξασφαλίσουν τις χώρες από την επανάληψη του κακού. Η κρίση μπορείνα αναδειχθεί σε ευκαιρία, όταν τα κράτη επιβάλουν θεσμούς ικανούς ναεγγυηθούν διαχρονικούς τρόπους διασφάλισης της ευημερίας των πολλών.Εκείνων δηλαδή που με τον ιδρώτα του προσώπου τους παράγουν τον πλούτο τωνεθνών. Παρακολουθούμε την ένδεια οραμάτων στο κατεστημένο πολιτικό σύστημα.Ξύλινος πολιτικός λόγος, φτώχεια ιδεών μικροπρεπείς αντεγκλήσεις. Στις 7 Ιουνίου οι ευρωπαϊκοί λαοί πρέπει να κάνουν τη μεγάλη ανατροπήτους καταδικάζοντας τους συμβιβασμένους των κατεστημένων κομμάτων. Στη δοκιμαζόμενη πατρίδα μας την ώρα που μας περιζώνουν τεράστιαπροβλήματα που απαιτούν λύσεις η ανευθυνοϋπεύθυνη (ανεύθυνη όπωςαισθάνεται και υπεύθυνη όπως οφείλει) πολιτική μας τάξη επιδίδεται σεθεσμοφθόρες αντεγκλήσεις.
Σήμερα η ανεργία διογκώνεται , οι φτωχοί εργαζόμενοιπολλαπλασιάζονται, τα χαμηλά εισοδήματα δοκιμάζονται, δανειολήπτεςεκβιάζονται, οι καταναλωτές ρημάζονται απ' τα καρτέλ της αγοράς. Το κράτος αφήνει ασύδοτες τις περιβόητες "εναρμονισμένες πρακτικές"να απομυζούν και την τελευταία ικμάδα του καταναλωτή. Η ακρίβεια είναιέγκλημα όταν τα προϊόντα ανάμεσα στο χωράφι και στο ράφι αυξάνονται έωςκαι 1000%. Επιβάλλεται επανίδρυση της Αγορανομίας και υποχρεωτικό πλαφόν στιςαγορές, ενίσχυση των εποπτικών μηχανισμών και αυστηρές κυρώσεις. Εσωτερική ασφάλεια Έχει κυριολεκτικά καταρρεύσει. Είναι προκλητική τον τελευταίο καιρό ηαναποτελεσματικότητα των διωκτικών αρχών. Έχουμε μια κατακόρυφηεκτίναξη του κοινού εγκλήματος. Έχουμε μια δυναμική επανεμφάνιση τηςτρομοκρατίας. Όλα αυτά υποχρεώνουν σε μια εκ βαθέων επανεξέταση λαθώνκαι παραλείψεων, εφησυχασμού και αυτοαδρανοποίησης. Ο κόσμος θέλει τηναστυνομία ανθρώπινη, παρούσα και αποτελεσματική. ʼσυλο Την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών την καλύπτει η δημοκρατία. Ουδείςαμφισβητεί σήμερα στην Ελλάδα, αλλά και σε όλες τις χώρες όπου λειτουργούν οιθεσμοί της αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας το δικαίωμα της ακαδημαϊκήςελευθερίας. Η εφαρμογή ωστόσο της ισχύουσας νομοθεσίας θα καθιστούσε περιττή και τηνσυζήτηση. Αυτό που δεν μπορεί να συνεχιστεί είναι το σημερινό χάλι να έχεικαταντήσει το άσυλο, άσυλο εγκληματιών, ναρκοεμπόρων και λοιπώνυπονομευτών της εσωτερικής ειρήνης, που χρησιμοποιούν τον πανεπιστημιακόχώρο για να αποφύγουν τη σύλληψη, ή να καταστρέφουν την δημόσια περιουσίατων Α.Ε.Ι. Κουκούλα Κανείς δε δικαιούται να καλύπτει το πρόσωπό του για να διαπράττει εγκλήματακαι να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητά του. Αν οι "κουκουλοφόροι" είναι νομοταγείςπολίτες, πρέπει να πετάξουν τις κουκούλες. Αλλιώς να αποτελέσει ιδιώνυμοαδίκημα η χρήση της κουκούλας, ασχέτως τελέσεως ή μη εγκληματικήςενέργειας. Διακωμωδείται από ορισμένους ο όρος "κουκούλα".
Προφανώς δεν πρόκειται γιαότι κανείς χρησιμοποιεί για να προστατεύσει τον χειμώνα το κεφάλι του, αλλά γιαότι συγκαλύπτει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του. Την ταυτότητά του. Ελληνοτουρκικά Τα πρόσφατα γεγονότα σε συνάρτηση μάλιστα με αυτά που συμβαίνουνστην Κύπρο με τις "απ' ευθείας συνομιλίες" Χριστόφια - Ταλάτ συνιστούν άγριακλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας σε ολόκληρη την περίμετρό μας, μεεμφανή αποτυπώματα πολεμικών ενεργειών. Τα νέα δεδομένα επιβάλλουν εκ βαθέων επανεξέταση της στρατηγικήςκαι των τακτικών μας απέναντι στην ʼγκυρα με τις ακόλουθες ορίζουσες: α) Οι σχέσεις Ελλάδος - Τουρκίας με αποκλειστική υπαιτιότητα της δεύτερηςείναι και θα παραμείνουν άχρι καιρού σχέσεις συγκρουσιακής συνύπαρξης. Δενείναι, ούτε ήταν ποτέ σχέσεις φιλίας και συνεργασίας. β) ʼμεση καταγγελία σε όλα τα διεθνή κέντρα (Συμβούλιο Ασφαλείας,ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΟΑΣΕ και εί τι άλλο) των τουρκικών επιθετικών ενεργειών για τιςοποίες κρατούμε κλειστό το στόμα μας ως να πρόκειται για ....εθνικό μυστικό. γ) Ενίσχυση και έλεγχος της εθνικοαμυντικής θωράκισης μας.Ξεκαθάρισμα των προβληματικών προμηθειών (Απάτσι, υποβρύχια,ανταλλακτικά κ.λ.π). Οι εξοπλισμοί έχουν αποτελέσει από καιρό τη μαύρη τρύπατης άμυνας. Αγορές αχρήστων και αναχρονιστικών συστημάτων, άλλων μεπραγματικά ελαττώματα, προκαταβολές λαδωμάτων και λοιπές εγγενείς αδυναμίεςπρέπει να ξεπερασθούν.
Μπορούμε χωρίς αύξηση, αλλά με τίμια διαχείριση τωναμυντικών δαπανών να έχουμε το άριστον. δ)Ενεργοποίηση των διεθνών πολιτικοδιπλωματικών ερεισμάτων καιπρωτίστως αποφασιστική παρέμβαση με αξιοποίηση των επωνύμων γνωστώνελληνοαμερικανών χρηματοδοτών Ομπάμα - Χίλαρι Κλίντον. ε) Επαναφρονηματισμός ηγεσίας και λαού. Πολλοί σ'αυτόν τον τόποέχουν πράξει τα αδύνατα δυνατά για να εμφυτεύσουν ηττοπάθεια και πανικό. Νακαλλιεργήσουν δηλαδή το αποκρουστικό φοβικό μας σύνδρομο. Αυτό σημαίνειπολιτικοί, ηγέτες γνώμης, ελίτ, εκπαίδευση και κυρίως και πρωτίστως ΜΜΕ πρέπεινα αναστηλώσουν το τραυματισμένο φρόνημα. Σκοπιανό Η πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να προχωρήσει ηενταξιακή διαδικασία των Σκοπίων χωρίς προηγούμενη επίλυση της ονομασίαςτους είναι ενδεικτική της χαλαρότητας με την οποία η Ελλάδα αντιμετωπίζει τοπρόβλημα αφού τα Ελληνικά κόμματα που μετέχουν στις αντίστοιχες ομάδες τουΕυρωκοινοβουλίου δεν δραστηριοποιήθηκαν να περάσουν τις Ελληνικές θέσεις. Οι κλιμακούμενες και αδιάκοπες προκλήσεις της σκοπιανής πλευράς ων ουκ έστιναριθμός δεν ήρκεσαν ως αυτή την ώρα να αναγκάσουν τις Ελλαδικές ηγεσίες,κυβέρνηση και αντιπολίτευση να αναθεωρήσουν την στρατηγική τους απέναντιστον αλαζόνα γείτονα που παριστάνει τον κατ' ευθείαν γραμμή 78 απόγονο τουΜεγάλου Αλεξάνδρου. Πρακτέο: α. Ανακαλούμε την πρόταση για σύνθετη ονομασία καιεπαναφέρουμε σε μηδενική βάση ενδεχόμενη νέα διαπραγμάτευση , δηλαδή στηνπρόταση Κωνσταντίνου Καραμανλή -Ανδρέα Παπανδρέου: ονομασία χωρίς τοΜακεδονία ή παράγωγό του. β. Καταγγέλλουμε την Ενδιάμεση Συμφωνία και έτσι καταργείται η νομική βάση της προσφυγής των σκοπιανών στη Χάγη. γ. Κόβουμε τις πάσης φύσεως παροχές και διευκολύνσεις. Αυτό που έγινε χθες με τα 50 εκ. € αλλά δεν έγινε πριν 4 μήνες για τα άλλα 50 εκ.πρέπει να γίνει για όλες τις παροχές. Μαζεύουμε τις ΔΕΚΟ που είναι εκεί, τουςιδιώτες επενδυτές για επαναπατρισμό. Η φαυλεπίφαυλη ηγεσία των Σκοπίωνπρέπει να νιώσει στο πετσί της τη δύναμη της Ελλάδος και πόσο εξαρτάται απόαυτήν. Η εξωτερική μας πολιτική ή θα γίνει πράγματι πολυδιάστατη και άρα επωφελής γιατα συμφέροντά μας, ή θα παραμείνει μονόπλευρη και δεδομένη ό,τι και αν μαςκάνουν, οπότε θα είναι επιζήμια. Ο νέος πλανητάρχης έρχεται στη γειτονιά μας και απαξιοί να περάσει από τοσπίτι μας. Ουδείς προκάτοχός του διανοήθηκε να μας προσβάλει έτσι. Η επιλογήΟμπάμα ξεκινάει από την, δυστυχώς, ορθή διαπίστωση των συμβούλων του, ότι οιΈλληνες είναι a priori δεδομένοι φίλοι και σύμμαχοι των ΗΠΑ. Οι κατά καιρούςαντίθετες κραυγές τους είναι εντελώς επιφανειακά ξεσπάσματα θυμού, ενώ ταενδότερα της ψυχής τους κυριαρχούνται από έναν φιλοαμερικανικό μαζοχισμό. ʼραεμείς δεν είμαστε ειδικού χειρισμού για τους Αμερικανούς. Μας έχουν στο τσεπάκιτους. Τα δύο τελευταία χρόνια, ιδίως αυτούς τους μήνες, η ʼγκυρα λειτούργησευπερκινητικά προς τη Μ. Ανατολή, το Ιράν και την Αρμενία - ως και αυτήν - καιαυτοπροβλήθηκε ως ο μόνος δυνάμενος να επωμισθεί ηγετικό μεσολαβητικό ρόλοστην περιοχή. Την ίδια περίοδο η απουσία της Ελλάδας από το γίγνεσθαι τουζωτικού αυτού χώρου είναι απίστευτη.
Εκ παραδόσεως φιλοαραβικοί καιδιάμεσοι στις σχέσεις της Δύσης με τον αραβικό κόσμο αποξενωθήκαμε καθ'ολοκληρίαν από εκείνους που μας εμπιστεύονταν. Το κενό μας έσπευσε να τοκαλύψει η Τουρκία, αν και οι ʼραβες ήταν άχρι καιρού καχύποπτοι και δύσπιστοιαπέναντί της. Οι διεθνείς σχέσεις, όπως και η φύση μισούν το κενό. Ο Ισραηλινός ομόλογός μουτο 1994 μου ζητούσε την διαμεσολάβηση του Ανδρέα Παπανδρέου στον ʼσαντ τηςΣυρίας διότι αυτό που οι Αμερικανοί δεν κατάφεραν, η κυβέρνησή του πίστευε ότιμπορεί να το καταφέρει μόνο η Ελλάδα με τις ισχυρές προσωπικές του σχέσειςΠαπανδρέου-ʼσαντ. Οι απόντες στις εξελίξεις δεν υπολογίζονται γενικώς. Θα μπορούσαμε ναυπερκεράσουμε την απουσία μας, αν είχαμε ενεργοποιηθεί στην προεκλογικήπερίοδο των ΗΠΑ και διαπραγματευόμασταν με τον Ομπάμα την εκεί εκλογική μαςδύναμη. Περιφρονήσαμε αυτή την πλευρά, ενώ στην πραγματικότητα οι ελληνικήςκαταγωγής Αμερικανοί αυτόν πολυτρόπως στήριξαν αλλά η συνδρομή τουςπροσφέρθηκε δωρεάν. Παλαιά αφέλεια. Ούτε όμως και τις συγκεκριμένεςελληνικές προσβάσεις προς τον Πρόεδρο αξιοποιούμε. Οι τίμιες διακρατικές σχέσεις βασίζονται στην αμοιβαιότητα. Μπορούμενα την επιβάλουμε, αλλά αυτό προϋποθέτει άλλη στρατηγική από αυτήν πουυιοθετεί η κυβέρνηση, ή το ΥΠΕΞ. Η πολιτική μας τάξη αν θέλει να ωφελήσει τον τόπο πρέπει να επανεξετάσειεκ βαθέων τα δεδομένα, παλαιά και καινούργια, της εξωτερικής μας πολιτικής,όπως διαμορφώνονται και με τη νέα αμερικανική ηγεσία.
Κατά την προ ημερώνεπίσκεψη της στην Αγκυρα η Κλίντον δεν απέκρυψε ούτε τα αγαπητικά αισθήματάτης, ούτε τους μεγενθυτικούς και παραμορφωτικούς φακούς με τους οποίους ηκυβέρνησή της βλέπει την γείτονα Κατ' αντιδιαστολή, από τα συμφραζόμενα και τα τεκταινόμενα, είναι ορατή η"ελαχιστοποίηση" της Ελλάδας στην αμερικανική πολιτική συνείδηση. Ουδείς άλλωστε παίρνει στα σοβαρά τους ούτως ή άλλως δεδομένους. Η ʼγκυρα παράγει ασταμάτητα μεγάλη πολιτική. Στην περίοδο τουΨυχρού Πολέμου "πουλούσε" τη γειτνίασή της με την ΕΣΣΔ. Αμέσως μετά, τουςγλωσσικούς και υποτίθεται ιστορικούς δεσμούς με τις χώρες της Υπερκαυκασίας.Τώρα με το Ισλάμ των Αράβων και του Ιράν. Πάντοτε εφευρίσκει "κάτι" ναπουλήσει. Συνήθως πουλά κοπανιστόν αέρα... Ούτε στον πόλεμο του Κόλπου, ούτεστο Ιράκ επέτρεψε στους Αμερικανούς διέλευση από το έδαφός της. Παρά ταύταπαραμένει το χαϊδεμένο παιδί τους. Γι' αυτό η Κλίντον στην ʼγκυρα δεν ανήγγειλετο τέλος της κατοχής του Αττίλα, ως όφειλε, αλλά το τέλος της (υποτιθέμενης)απομόνωσης των Τ/Κ που όμως την επέβαλε ο Αττίλας τους. Η Τουρκία είναι παίκτης. Γεωστρατηγικός παίκτης. Εμείς παθητικοίθεατές. Για να προσέξουν οι ΗΠΑ την Ελλάδα πρέπει να προχωρήσουμε σε κινήσειςπου δίνουν μηνύματα ότι από δεδομένοι γίναμε διαπραγματεύσιμοι.Ξεκίνησε ένα στρατηγικό άνοιγμα Καραμανλή προς τη Ρωσία για την ενέργεια.Έπρεπε να είχε ήδη ολοκληρωθεί. Αλλά δυστυχώς κόλλησε ακόμα στιςυπογραφές. "Πύργος - Αλεξανδρούπολη" "Σάουθ Στρήμ", δεν έχει μπεί ούτετούβλο. Η Ελλάς βάλλεται στην εδαφική της ακεραιότητα και στα ζωτικά τηςσυμφέροντα και έχει χαίνουσα την πληγή στην Κύπρο. Η παθολογική ταύτιση τηςΟυάσιγκτον με τις τουρκικές επιδιώξεις είναι ό,τι χειρότερο για μας. Ο απογαλακτισμός των ΗΠΑ από τους Τούρκους θέλει κινήσεις πολυδιάστατηςπολιτικής από μας. Ο εμπλουτισμός των Ελληνορωσικών σχέσεων με στρατηγικήςσημασίας δούναι - λαβείν, όπως βάσεις στη Ρωσία με αντάλλαγμα την εγγύησητης εδαφικής μας ακεραιότητας (πρβλ. Τα δύο άρθρα του Β. Μαρκεζίνη, "ΤΟΒΗΜΑ", 22 και 25/2/09) είναι μία απόφαση μεγάλης πολιτικής. Τέτοιες αποφάσεις όμως δεν λαμβάνονται από μικρούς πολιτικούς. Και εδώ είναι το πρόβλημα...

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τη συνέχεια...

Read more...

Ζητεί διερεύνηση των υπό κατάληψη Παν/μιων


http://www.capital.gr/News

Τη διερεύνηση, εφόσον τελούν υπό κατάληψη, πανεπιστημίων, ΤΕΙ, δημόσιων ή ιδιωτικών κτιρίων και την αποβολή των καταληψιών, ζητά με παραγγελία του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου από τους εισαγγελείς όλης της χώρας, με τη συνδρομή εάν χρειαστεί και των αστυνομικών αρχών.


Στην παραγγελία του ζητά επίσης να διερευνήσουν αν πέραν της κατάληψης που θεωρείται παράνομη πράξη, όπως επισημαίνει, τελούνται και άλλα αδικήματα από τους καταληψίες, όπως κατοχή ή κατασκευή όπλων και διακίνηση ναρκωτικών.

Παράλληλα ο ανώτατος εισαγγελέας αφήνει ανοικτό και το ενδεχόμενο άσκησης ποινικών διώξεων σε βάρος των υπευθύνων διαχειριστών των υπό κατάληψη κτιρίων, επειδή δεν έλαβαν τα αναγκαία μέτρα για την αποβολή των καταληψιών.

Η παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου εκδόθηκε με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος στις 17 Μαρτίου, με τίτλο στο μικροσκόπιο τέσσερα και δύο πιθανά ορμητήρια και υπότιτλο, φωλιές γνωστών αγνώστων, τα δεκάδες κτίρια που έχουν καταλάβει αντιεξουσιαστές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βόλο.


Read more...

Πειρατεία σε ελληνόκτητο πλοίο στη Σομαλία


http://www.capital.gr/News

Πειρατικό ρεσάλτο σε βάρος ελληνόκτητου πλοίου στον κόλπο του Άντεν. Πειρατές κατέλαβαν το φορτηγό πλοίο «Τιτάν» με σημαία Αγίου Βικεντίου, το οποίο μετέφερε σίδηρο από τη Μαύρη θάλασσα στην Κορέα.

Στο πλοίο επιβαίνουν 24 άτομα πλήρωμα, εκ των οποίων οι τρεις είναι Ελληνες. Πρόκειται για τον πλοίαρχο, τον υποπλοίαρχο και τον πρώτο μηχανικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι πειρατές βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με την εταιρεία για την απόσπαση χρηματικού ποσού, ενώ το πλήρωμα δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα.


Read more...

Επιασε φωτιά το Πεντάγωνο! Γελάει ο πλανήτης -γύρευε τι έγγραφα μιζαδόρων πήγαν να κάψουν!

http://kourdistoportocali.blogspot.






ΕΒΑΛΑΝ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΜΙΖΑΔΟΧΑΡΤΑ, Η ΓΥΡΕΥΕ ΤΙ ΑΛΛΑ ΕΝΟΧΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΞΕΠΑΣΤΡΕΨΟΥΝ, ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ!






ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ! ΠΗΡΕ ΦΩΤΙΑ Η ΝΕΑ ΠΤΕΡΥΓΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΦΤΙΑΞΕΙ Ο ΑΚΗΣ ΜΕ ΕΡΓΟΛΑΒΟ ΤΟΝ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑ!


ΡΙΧΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΟΚ ΣΤΟ ΧΑΖΟΜΑΞΙΜΟΥ! ΠΗΡΕ ΠΑΛΙ ΦΩΤΙΑ Ο ΚΩΛΟΣ ΤΟΥΣ!

Read more...

Καταγγελία για τους 670 λιμενοφύλακες...

Το θέμα που αποκάλυψε το Press-gr...





...
Οι πληροφορίες και τα δημοσιεύματα για σοβαρές παρατυπίες, κατά τη διεξαγωγή των γραπτών εξετάσεων για την πρόσληψη 670 λιμενοφυλάκων (διαρροή θεμάτων, αλλαγή θεμάτων κατά τη διάρκεια της εξέτασης, μη μονογραφή των γραπτών από τους επιτηρητές, κτλ), επιβεβαιώνει τη συστηματική προσπάθεια και τη σταθερή θέση της κυβέρνησης, για καταρράκωση κάθε έννοιας αξιοκρατίας και διαφάνειας, καταδικάζοντας σε ταλαιπωρία και μοιράζοντας ψεύτικες ελπίδες σε χιλιάδες οικογένειες.
Αυτα δηλωσε η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για...
θέματα Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ελπίδα Τσουρή, σχετικά με το διαγωνισμό πρόσληψης 670 δοκίμων Λιμενοφυλάκων.

Read more...

Ατασθαλίες στο Θριάσιο Νοσοκομείο...


http://press-gr.blogspot.
Καταγγελία εργαζομένων για οικονομικές ατασθαλίες και παραβίαση εργατικών δικαιωμάτων
.
Aπό το ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΡΙΑΣΙΟΥ
.
Δεκατέσσερεις εργαζόμενοι του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Θριασίου νοσοκομείου κατέθεσαν έγγραφη διαμαρτυρία την 1η Οκτωβρίου 2008, στην οποία αναφέρουν οικονομικές ατασθαλίες, παραβιάσεις του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα και αυθαιρεσίες ορισμένων προϊσταμένων του Θριασίου νοσοκομείου.
Όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, μετά από τρεις υπενθυμίσεις τους προς την διοίκηση του Θριασίου νοσοκομείου, ορίσθηκε Προκαταρκτική Έρευνα της οποίας επιλήφθηκε ο Διοικητικός Διευθυντής του Νοσοκομείου. Μετά την περαίωση της Προκαταρκτικής Έρευνας, το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, ο διοικητικός διευθυντής συνέταξε πόρισμα, το οποίο παρέδωσε στον Διοικητή του νοσοκομείου.
Τον Νοέμβριο 2008 έγινε μάλιστα προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων μέσω της αναγκαστικής απόσπασης, από το Θριάσιο νοσοκομείο στο ίδρυμα Βρεφών «ΜΗΤΕΡΑ», εργαζόμενης, που ήταν μία από...
τους δεκατέσσερις εργαζόμενους που κατήγγειλαν τις ατασθαλίες.
Οι εργαζόμενοι ζήτησαν επανειλημμένα να συναντήσουν τον διοικητή του νοσοκομείου, ο οποίος αρνιόταν να τους δεχθεί, με αποτέλεσμα να ζητήσουν εγγράφως στις 27 Ιανουαρίου 2009 να τους χορηγηθεί αντίγραφο του πορίσματος που προήλθε από τις δικές τους καταγγελίες.
Κατόπιν της συνεχιζόμενης άρνησης της διοίκησης να τους χορηγήσει αντίγραφο του σχετικού πορίσματος, οι εργαζόμενοι απευθύνθηκαν στις 26 Φεβρουαρίου 2009 στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών ο οποίος εξέδωσε Εισαγγελική Παραγγελία ώστε να μας χορηγηθεί το σχετικό έγγραφο.
Όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, μέχρι τώρα δεν έχουν πάρει καμία απάντηση από την διοίκηση του Θριασίου νοσοκομείου.
Ενήμερη για την καταγγελία είναι η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων, η οποία όμως αδιαφορεί επιδεικτικά, επιτρέποντας στην διοίκηση του Θριασίου νοσοκομείου να κωλυσιεργεί απαράδεκτα στην διερεύνηση της καταγγελίας των δεκατεσσάρων εργαζομένων.
Ζητάμε να σταματήσει κάθε καθυστέρηση και να ολοκληρωθεί άμεσα η διαδικασία για την διερεύνηση της καταγγελίας. Να σταματήσει κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων και να τους χορηγηθεί αντίγραφο του πορίσματος της Προκαταρκτικής Έρευνας.

Read more...

Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΚΟΥΜΠΑΡΩΝ


Από τα ΝΕΑ...
Read more...

Διοικητής του ΝΑΤΟ...

...ο ναύαρχος Τζέημς Σταυρίδης. Τον είχε γνωρίσει o Ομπάμα ως γερουσιαστής σε συγκέντρωση ομογενών


Ενώ ο Ομπάμα τοποθετεί Ελληνοαμερικανό ναύαρχο διοικητή του ΝΑΤΟ, που θα επιβλέπει την …ασφάλεια (;) των λαών από Αμερική ως Ευρώπη και από …Αφγανιστάν ως …Μέση Ανατολή, στη πατρίδα των προγόνων του Τζορτζ Σταυρίδη οι πολίτες είναι εντελώς ανασφαλείς από Δεντροπόταμο και Μενίδι, ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας… Τι να σε κάνουμε πατριωτάκι για την τάξη της Υφηλίου, όταν μας ληστεύουν και μας μαχαιρώνουν καταμεσής του δρόμου αλλά και μέσα στα μαγαζιά και τα σπίτια μας…
.
Ανταπόκριση απο τη Νέα Υόρκη
.

Ο πρόεδρος Ομπάμα συμφώνησε με το Πεντάγωνο να προταθεί ο ναυάρχος Τζέιμς Σταυρίδης -που είναι αρχηγός του στόλου της περιοχής της Νότιας Αμερικής- για τη θέση του διοικητή του ΝΑΤΟ.
Η επιλογή του έγινε ανάμεσα στην αφρόκρεμα ανωτάτων στρατιωτικών που προτείνει το Πεντάγωνο, αλλά βαρύνουσα γνώμη έχει και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος ως γερουσιαστής είχε γνωρίσει τον τρίτης γενιάς Ελληνοαμερικανό ναύαρχο σε συγκέντρωση ομογενών. Ο διορισμός αυτός γίνεται σε...
κρίσιμη στιγμή, καθώς η κυβέρνηση Ομπάμα επικεντρώνει στο στρατιωτικό τομέα το ενδιαφέρον της στο Αφγανιστάν για την αντιμετώπιση των Ταλιμπάν, την προσεχή απαγκίστρωσή της από το Ιράκ, αλλά και τις ευαίσθητες σχέσεις της με την Ρωσία. Όταν επικυρωθεί η τοποθέτηση του ναυάρχου Σταυρίδη, θα είναι ο πρώτος αξιωματούχος σε αυτή την νευραλγικής σημασίας θέση που θα προέρχεται από τις τάξεις του Ναυτικού, από την Ακαδημία του οποίου (σχολή Δοκίμων που λέμε στην Ελλάδα) έχουν αποφοιτήσει πολλοί Ελληνοαμερικανοί που λόγω της ναυτικής μας παράδοσης έχουν διαπρέψει. Η ανακοίνωση του διορισμού θα γίνει όταν εγκριθεί από τη Γερουσία και από τα μέλη του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου του ΝΑΤΟ.

Γιάννης John
Ο Τζέιμς Σταυρίδης συνεχίζει την παράδοση που έχουν Αμερικανοί ελληνικής καταγωγής στο Ναυτικό των ΗΠΑ, όπως αναφέρεται στο βιβλίο 'Έλληνες, υπέροχοι και τρελοί":
1. Ο Γεώργιος Κολβοκορέσης, που παιδί τον έσωσαν ιεραπόστολοι στη σφαγή της Χίου, τον έφεραν στην Αμερική και ως πλοίαρχος έλαβε μέρος στον πόλεμο Βορείων-Νοτίων.
2. Ο γιός του Γεώργιος-Partridge Κολβοκορέσης, που πήρε μέρος στις ναυτικές επιχειρήσεις του Ειρηνικού, ανδραγάθησε, προβιβάστηκε κατά πέντε βαθμούς! (πρωτοφανές στην ιστορία του ναυτικού των ΗΠΑ) και έφτασε στο βαθμό του ναυάρχου.
3. Ο με το εξαμερικανισμένο όνομα Τζορτζ Μάρσαλ, που έγραψε το πρώτο "εγχειρίδιο ναυτικής πυροβολικής". Λένε, ότι ο Τζορτζ Δημήτρης Σταυρίδης έχει τις φωτογραφίες και των τριών στη καμπίνα του.


Read more...

Κατάργησαν τις εισπρακτικές εταιρείες, με άλλες εισπρακτικές εταιρείες!

http://troktiko.blogspot


Μόνο η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να το κάνει αυτό! Κατάργησε τις εισπρακτικές εταιρείες και όλοι το επικροτήσαμε, για να δημιουργήσει...

νέες, προκειμένου να εισπραχθούν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο. Η δουλειά τους θα είναι να "εκβιάζουν" τους οφειλέτες, προκειμένου να εισπραχθούν ποσά που πλησιάζουν τα 1.8 δις Ευρώ. Ά ρε Παπαθανασίου τι σκαρφίζεσαι; Πόσο θα κοστίσουν αυτές οι εισπρακτικές είναι άλλο θέμα.

ισπραχθούν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο. Η δουλειά τους θα είναι να "εκβιάζουν" τους οφειλέτες, προκειμένου να εισπραχθούν ποσά που πλησιάζουν τα 1.8 δις Ευρώ. Ά ρε Παπαθανασίου τι σκαρφίζεσαι; Πόσο θα κοστίσουν αυτές οι εισπρακτικές είναι άλλο θέμα.


Read more...

Ο Π. Τατούλης για τα οικονομικά μέτρα...


"Επιτέλους λίγη σοβαρότητα..."
.
Και μια Ερώτηση στη Βουλή (διαβάστε την εδώ) που αποκαλύπτει πώς χάνονται μεγάλα φορολογικά έσοδα την ώρα που το κράτος βάζει το χέρι βαθύτερα στην τσέπη του απλού πολίτη ...

Toυ Πέτρου Τατούλη
από το http://www.tatoulis.blogspot.com/
.
Θα είμαι ξεκάθαρος. Τα έκτακτα μέτρα φορολόγησης που ανάκοινωσε χθες η κυβέρνηση κινούνται για μια ακόμη φορά σε εντελώς λάθος κατεύθυνση. Κι αυτό για τους εξής απλούς λόγους.
1ον) Το Δημόσιο φορολογεί για ακόμη μια φορά όσους δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν, με στόχο να καλύψει την μαύρη τρύπα που δημιούργησαν οι φοροδιαφεύγοντες.
2ον) Τα έσοδα αυτά των 274 εκατομμυρίων ευρώ που υπολογίζει να μαζέψει δεν έχουν κάποια συγκεκριμένη στόχευση (πχ. δεν μας είπε κάποιος ότι θα προστεθούν στο περίφημο Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής, ή ότι θα χρηματοδοτήσουν κάποια από τις γνωστές επιδοματικές πολιτικές απέναντι στους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας). Το πιθανότερο είναι να προστεθούν στα 66 δις των δημοσίων δαπανών ή στα 10 δις της κρατικής σπατάλης που η κυβέρνηση υπόσχεται να περιστείλει εδώ και πέντε χρόνια.
3ον) Αυτά τα 274 εκατομμύρια δεν λύνουν σε καμία περίπτωση το τεράστιο δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας. Το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να...
καλύψουν για λίγες μόλις ημέρες (!) τη μαύρη τρύπα του ταμείου του κράτους. Ως εκ τούτων αντιλαμβάνεται κανείς εύλογα ότι τα μέτρα είναι για ακόμη μια φορά άδικα για τους Έλληνες φορολογούμενους πολίτες, αλλά και αναποτελεσματικά, χωρίς συγκεκριμένη στόχευση και πλάνο. Δεδομένων τούτων, είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν κι άλλα μέτρα που θα επιβαρύνουν τους συνεπείς στις υποχρεώσεις τους πολίτες, αφήνοντας στο απυρόβλητο τους επιτηδείους που για χρόνια αρνούνται να συμμορφωθούν με το νόμο, τα οποία μέτρα (το κυριότερο) δεν θα επιλύουν επί της ουσίας κανένα απολύτως δημοσιονομικό πρόβλημα.
Η εκτεταμένη διαφθορά, η ανομία και το καθεστώς ατιμωρησίας που έχει εγκατασταθεί για τα καλά στο σύστημα τεκμαίρεται από πολλά μικρής, αλλά και μεγάλης κλίμακας γεγονότα: από το φακελάκι στο νοσοκομείο, τις εφορίες, τις αρχαιολογικές υπηρεσίες έως τα μεγάλα σκάνδαλα που έπληξαν τον τόπο (χρηματιστήριο, εξοπλιστικά, ομόλογα, Siemens, Βατοπέδιο κτλ). Πρέπει όλοι να αντιληφθούμε δύο πράγματα: αφενός ότι η διαφθορά έχει τεράστιο οικονομικό κόστος για τον τόπο και αφετέρου ότι όσο η πολιτική ηγεσία του τόπου δεν εξευρίσκει ενόχους μέσα από τις τάξεις της , τόσο περισσότερο οι πολίτες θα χάνουν την εμπιστοσύνη τους στο σύστημα και θα αρνούνται ευλόγως να είναι κι εκείνοι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Με απλά λόγια. Δεν μπορούμε ανερυθρίαστα να επικαλούμαστε τη διεθνή κρίση προκειμένου να βάλουμε το χέρι του κράτους ακόμη βαθύτερα στην τσέπη του Έλληνα φορολογούμενου την ίδια στιγμή που αρνούμαστε να περιορίσουμε τις τεράστιες κρατικές σπατάλες, που δεν έχουμε κατορθώσει να εξυγιάνουμε το θνησιγενές κρατικό οικοδόμημα αλλά και να συμμορφώσουμε εν προκειμένω τους φοροφυγάδες, που δεν έχουμε οδηγήσει τέλος, κανέναν πολιτικό ή αξιωματούχο ενώπιον της δικαιοσύνης για κανένα από τα μεγάλα σκάνδαλα που έχουν ζημιώσει διαχρονικά σε μέγιστο βαθμό το δημόσιο συμφέρον.
Με το σκεπτικό αυτό, προχώρησα σήμερα στην κατάθεση ερώτησης και αίτησης κατάθεσης εγγράφων προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, σχετικά με σειρά υποθέσεων για τις οποίες οι αρμόδιες υπηρεσίες ενώ βεβαίωσαν στην αρχή τεράστιες φορολογικές οφειλές, στη συνέχεια τα ποσά αυτά περιέργως (!) είτε μειώθηκαν σε σημαντικότατο βαθμό είτε ακόμη και μηδενίστηκαν.
Μπορείτε να δείτε την ερώτηση, στο http://www.tatoulis.gr/


Read more...

Έξι χρόνια πόλεμος στο Ιράκ...

... ας θυμηθούμε τα γεγονότα με φωτογραφίες

.http://press-gr.blogspot


.19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2003 ΣΕ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΛΑΟ Ο ΜΠΟΥΣ ΑΝΑΓΓΕΛΕΙ ΟΤΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ..
21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2003 ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2003 ΙΡΑΚΙΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΣΑΝΤΑΜ Δείτε την συνέχεια εδώ


Read more...

Κλαίγοντας, οι ελαιοπαραγωγοί της Μεσσηνίας...

Ξεριζώνουν τις ελιές τους...
.
Από το http://www.net-tv.gr/
. .
Στα όρια της απόγνωσης έχουν φτάσει οι αγρότες της Μεσσηνίας και ιδιαίτερα οι ελαιοπαραγωγοί. Οι φετινές εξευτελιστικές τιμές του λαδιού παράλληλα με τα αυξημένα μεροκάματα και την αύξηση του κόστους της καλλιέργειας έχουν φέρει τους αγρότες στα όρια των αντοχών τους. Πολλοί μάλιστα έχουν αρχίσει με πόνο ψυχής να ξεριζώνουν τις ελιές τους και να στρέφονται σε άλλες καλλιέργειες για να ζήσουν. Ο κ. Σταύρος Μακρόπουλος από τα Αλώνια κλαίγοντας έκοβε...
σήμερα τις ελιές που είχε ο ίδιος φυτέψει για να μπορέσουν τα παιδιά του να ζήσουν καλλιεργώντας κάτι άλλο. (Δείτε και το σχετικό βίντεο εδώ)


Read more...

Ολα τα Πρωτοσέλιδα Απογευματινών, Πρωινων, Οικονομικών, Αθλητικών


20-3-2009
Κάντε κλικ στις εφημερίδες να ανοίξουν

http://kafeneio-gr.blogspot


















ΠΡΩΙΝΕΣ






ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ








ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ




Σε λίγο και οι υπόλοιπες

Read more...