Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Διοικητής του ΝΑΤΟ...

...ο ναύαρχος Τζέημς Σταυρίδης. Τον είχε γνωρίσει o Ομπάμα ως γερουσιαστής σε συγκέντρωση ομογενών


Ενώ ο Ομπάμα τοποθετεί Ελληνοαμερικανό ναύαρχο διοικητή του ΝΑΤΟ, που θα επιβλέπει την …ασφάλεια (;) των λαών από Αμερική ως Ευρώπη και από …Αφγανιστάν ως …Μέση Ανατολή, στη πατρίδα των προγόνων του Τζορτζ Σταυρίδη οι πολίτες είναι εντελώς ανασφαλείς από Δεντροπόταμο και Μενίδι, ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας… Τι να σε κάνουμε πατριωτάκι για την τάξη της Υφηλίου, όταν μας ληστεύουν και μας μαχαιρώνουν καταμεσής του δρόμου αλλά και μέσα στα μαγαζιά και τα σπίτια μας…
.
Ανταπόκριση απο τη Νέα Υόρκη
.

Ο πρόεδρος Ομπάμα συμφώνησε με το Πεντάγωνο να προταθεί ο ναυάρχος Τζέιμς Σταυρίδης -που είναι αρχηγός του στόλου της περιοχής της Νότιας Αμερικής- για τη θέση του διοικητή του ΝΑΤΟ.
Η επιλογή του έγινε ανάμεσα στην αφρόκρεμα ανωτάτων στρατιωτικών που προτείνει το Πεντάγωνο, αλλά βαρύνουσα γνώμη έχει και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος ως γερουσιαστής είχε γνωρίσει τον τρίτης γενιάς Ελληνοαμερικανό ναύαρχο σε συγκέντρωση ομογενών. Ο διορισμός αυτός γίνεται σε...
κρίσιμη στιγμή, καθώς η κυβέρνηση Ομπάμα επικεντρώνει στο στρατιωτικό τομέα το ενδιαφέρον της στο Αφγανιστάν για την αντιμετώπιση των Ταλιμπάν, την προσεχή απαγκίστρωσή της από το Ιράκ, αλλά και τις ευαίσθητες σχέσεις της με την Ρωσία. Όταν επικυρωθεί η τοποθέτηση του ναυάρχου Σταυρίδη, θα είναι ο πρώτος αξιωματούχος σε αυτή την νευραλγικής σημασίας θέση που θα προέρχεται από τις τάξεις του Ναυτικού, από την Ακαδημία του οποίου (σχολή Δοκίμων που λέμε στην Ελλάδα) έχουν αποφοιτήσει πολλοί Ελληνοαμερικανοί που λόγω της ναυτικής μας παράδοσης έχουν διαπρέψει. Η ανακοίνωση του διορισμού θα γίνει όταν εγκριθεί από τη Γερουσία και από τα μέλη του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου του ΝΑΤΟ.

Γιάννης John
Ο Τζέιμς Σταυρίδης συνεχίζει την παράδοση που έχουν Αμερικανοί ελληνικής καταγωγής στο Ναυτικό των ΗΠΑ, όπως αναφέρεται στο βιβλίο 'Έλληνες, υπέροχοι και τρελοί":
1. Ο Γεώργιος Κολβοκορέσης, που παιδί τον έσωσαν ιεραπόστολοι στη σφαγή της Χίου, τον έφεραν στην Αμερική και ως πλοίαρχος έλαβε μέρος στον πόλεμο Βορείων-Νοτίων.
2. Ο γιός του Γεώργιος-Partridge Κολβοκορέσης, που πήρε μέρος στις ναυτικές επιχειρήσεις του Ειρηνικού, ανδραγάθησε, προβιβάστηκε κατά πέντε βαθμούς! (πρωτοφανές στην ιστορία του ναυτικού των ΗΠΑ) και έφτασε στο βαθμό του ναυάρχου.
3. Ο με το εξαμερικανισμένο όνομα Τζορτζ Μάρσαλ, που έγραψε το πρώτο "εγχειρίδιο ναυτικής πυροβολικής". Λένε, ότι ο Τζορτζ Δημήτρης Σταυρίδης έχει τις φωτογραφίες και των τριών στη καμπίνα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: