Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Ζητεί διερεύνηση των υπό κατάληψη Παν/μιων


http://www.capital.gr/News

Τη διερεύνηση, εφόσον τελούν υπό κατάληψη, πανεπιστημίων, ΤΕΙ, δημόσιων ή ιδιωτικών κτιρίων και την αποβολή των καταληψιών, ζητά με παραγγελία του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου από τους εισαγγελείς όλης της χώρας, με τη συνδρομή εάν χρειαστεί και των αστυνομικών αρχών.


Στην παραγγελία του ζητά επίσης να διερευνήσουν αν πέραν της κατάληψης που θεωρείται παράνομη πράξη, όπως επισημαίνει, τελούνται και άλλα αδικήματα από τους καταληψίες, όπως κατοχή ή κατασκευή όπλων και διακίνηση ναρκωτικών.

Παράλληλα ο ανώτατος εισαγγελέας αφήνει ανοικτό και το ενδεχόμενο άσκησης ποινικών διώξεων σε βάρος των υπευθύνων διαχειριστών των υπό κατάληψη κτιρίων, επειδή δεν έλαβαν τα αναγκαία μέτρα για την αποβολή των καταληψιών.

Η παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου εκδόθηκε με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος στις 17 Μαρτίου, με τίτλο στο μικροσκόπιο τέσσερα και δύο πιθανά ορμητήρια και υπότιτλο, φωλιές γνωστών αγνώστων, τα δεκάδες κτίρια που έχουν καταλάβει αντιεξουσιαστές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βόλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: