Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Παπαγεωργίου: Δεν υπάρχει σκέψη για αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ



Παπαγεωργίου: Δεν υπάρχει σκέψη για αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ
eurokinissi
Απέκλεισε το ενδεχόμενο αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ασημάκης Παπαγεωργίου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή.

«Δεν υπάρχει καμία σκέψη για αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού. Τα τιμολόγια χαμηλής τάσης παραμένουν ρυθμιζόμενα μέχρι και το πρώτο εξάμηνο του 2013 για λόγους ομαλής προσαρμογής στην ελεύθερη αγορά και την προστασία του καταναλωτή» ανέφερε στη Βουλή.

Η κυρία Μακρή επικαλέστηκε δημοσιεύματα που φέρουν την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας να γνωμοδοτεί υπέρ μιας αναγκαιότητας αύξησης των τιμολογίων της ΔΕΗ κατά 30%, ενώ αναφέρθηκε στις απαιτήσεις της Τρόικας σχετικά με την συμπερίληψη του τέλους ηλεκτροδότησης στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ζητώντας πρόσθετες διευκρινίσεις και υπενθυμίζοντας παλαιότερες δηλώσεις στελεχών της Νέας Δημοκρατίας (και συγκεκριμένα του νυν υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση), ότι «το χαράτσι της ΔΕΗ θα καταργηθεί».

Ο υφυπουργός διευκρίνισε πως το τέλος ηλεκτροδότησης θα ισχύσει και φέτος καθώς είχε προβλεφθεί στον Προϋπολογισμό του 2012. Θα εισπραχθεί ωστόσο σε πέντε δόσεις αντί για δύο, ενώ το 2013 θα καταργηθεί για να αντικατασταθεί από το ειδικό τέλος ακινήτων.

Όσο για την ΡΑΕ, αυτή βρίσκεται σε φάση διερεύνησης των στοιχείων που της αποστέλλει η ΔΕΗ και των επαπειλούμενων μεταβολών στα κόστη της ηλεκτροδότησης. «Εφόσον κληθεί σκόπιμο από πλευράς ΡΑΕ θα υπάρξει σχετική γνωμοδότηση προς το υπουργείο. Αυτή τη στιγμή, γνωμοδότηση δεν υπάρχει. Πρόθεσή μας είναι να μην αυξηθούν τα τιμολόγια και να μην αυξηθούν περαιτέρω οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαγεωργίου.

Read more...

Κατάθεση τριών νομοσχεδίων για τις φυλακές προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης



Κατάθεση τριών νομοσχεδίων για τις φυλακές προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης
Την κατάθεση τριών νομοσχεδίων στη Βουλή, στο αμέσως επόμενο διάστημα, προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, με αφορμή επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Γιάννη Πανούση σχετικά με τα προβλήματα στο σωφρονιστικό σύστημα.  


Τα νομοσχέδια, που θα κατατεθούν, αφού προηγηθούν οι σχετικές διαβουλεύσεις, αφορούν το πλαίσιο ενός νέου σωφρονιστικού κώδικα, την αντιμετώπιση του προβλήματος με τα ναρκωτικά και την ελαστικοποίηση των όρων αποφυλάκισης για συγκεκριμένα όμως μικροαδικήματα.

Όπως ανέφερε ο κ. Ρουπακιώτης, ήδη, το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ξεκινήσει να εφαρμόζει ένα νέο πρόγραμμα αποσυμφόρησης των φυλακών, που δίνει την δυνατότητα σε περισσότερους φυλακισμένους να εκτείουν την ποινή τους στις αγροτικές φυλακές.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης έκανε ακόμα λόγο για τραγική κατάσταση κρατουμένων στα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας τονίζοντας ότι το κράτος δαπανά περίπου 135 εκ ευρώ το χρόνο για τους 12.300 φυλακισμένους, δηλαδή περίπου 30 ευρώ την ημέρα για κάθε κρατούμενο, ποσό που είναι το χαμηλότερο σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Read more...

Κεδίκογλου: Εκτός ευρωπαϊκής πραγματικότητας ο κ. Τσίπρας



Κεδίκογλου: Εκτός ευρωπαϊκής πραγματικότητας ο κ. Τσίπρας
Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, με αφορμή την ομιλία του πρώτου στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εκτός ευρωπαϊκής πραγματικότητας, όπως πάντα, ο κ. Τσίπρας καταφεύγει σε προσωπικούς απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για να καλύψει τις ακατάπαυστες μεταμορφώσεις και την ανερμάτιστη ρητορεία του» ανέφερε.

Ο κ. Κεδίκογλου πρόσθεσε ότι «η τραμπάλα από "το ευρώ δεν είναι φετίχ" στο όψιμο και ουδόλως πειστικό ενδιαφέρον για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη προσφέρεται για ποικίλα συμπεράσματα. Η επιμονή του να στηρίζει πρακτικές βίαιης και παράνομης στέρησης του δικαιώματος στην εργασία πρέπει να απασχολήσει όλους τους Έλληνες» επισημαίνει.

«Η κυβέρνηση θα συνεχίσει στη μόνη οδό που εξασφαλίζει το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας, με ανάπτυξη της οικονομίας σε σύγχρονες βάσεις και ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Read more...

Στήριξη της εγχώριας αγροτικής παραγωγής ζητεί η Αλέκα Παπαρήγα



Στήριξη της εγχώριας αγροτικής παραγωγής ζητεί η Αλέκα Παπαρήγα
Τη στήριξη του ΚΚΕ στους μικρομεσαίους παραγωγούς εξέφρασε η γενική γραμματέας της Κ.Ε. του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, στο πλαίσιο συνάντησης που είχε με παραγωγούς του Λασιθίου.

Η κ. Παπαρήγα υπογράμμισε την ανάγκη μείωσης του κόστους παραγωγής έτσι ώστε «τα προϊόντα να φθάνουν στον ελληνικό λαό και να είναι καλής ποιότητας και φθηνά». Προειδοποίησε επίσης ότι η ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ «θέτει σε άμεσο κίνδυνο τις περιουσίες των αγροτών που είναι υποθηκευμένες εξαιτίας των χρεών, χρεών που οφείλονται στο κόστος παραγωγής και γενικότερα στην απουσία στήριξης και στη θάλασσα των εισαγωγών που έχουμε στην Ελλάδα».

Τάχθηκε τέλος υπέρ της στήριξης της εγχώριας παραγωγής, που πρέπει, όπως τόνισε, να προφυλαχθεί «από τις εισαγωγές, από τους μεσάζοντες και όλους εκείνους τους παράγοντες που οδηγούν στο να είναι ασύμφορη η παραγωγή και η Ελλάδα να βρίσκεται σε μεγάλη διατροφική εξάρτηση».

Read more...

Καρχιμάκης: Να φορολογηθούν αναδρομικά οι «μαύρες» καταθέσεις Ελλήνων στο εξωτερικό



Καρχιμάκης: Να φορολογηθούν αναδρομικά οι «μαύρες» καταθέσεις Ελλήνων στο εξωτερικό
Στην πρόταση που είχαν καταθέσει τον περασμένο Μάρτιο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με αίτημα την αναδρομική φορολόγηση των καταθέσεων που βγήκαν αφορολόγητα στο εξωτερικό από το 2001 επανήλθε σήμερα ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης.

Συγκεκριμένα, με ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Καρχιμάκης υποστήριξε: «Είναι η ώρα να γίνει αποδεκτή και να υιοθετηθεί η τεκμηριωμένη πρόταση νομού που κατατέθηκε απο τον Γρηγόρη Νιωτη και 27 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τον Μάρτιο του 2012, στην λογική προώθησης ισοδυναμων κοινωνικών μέτρων με σκοπό την ανακούφιση των πολιτών».

Ο κ. Καρχιμάκης με ιδιαίτερα αιχμηρό ύφος, τονίζει πως «γνωρίζοντας πως εκατοντάδες δισ. ευρω υπάρχουν σε καταθέσεις στο εξωτερικό ελλήνων φορολογουμένων, είναι ανάγκη μέσα απο την τελική υιοθέτηση της πρότασης αυτής να υπάρξει διασταυρωτικός έλεγχος μέσω του υπουργείου Οικονομικών και των τραπεζών αν τα κεφάλαια αυτα έχουν φορολογηθει και αν όχι».

Ταυτόχρονα, συνεχίζει ο ίδιος «θα πρέπει να επιβληθούν φόροι και προσαυξήσεις αναδρομικά από το 2011, όπως προβλέπει ήδη ισχύον νόμος, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην είσπραξη νέων πόρων, με την πάταξη της φοροδιαφυγής και στην ανακατανομή των φορολογικών βαρών,με στόχο την ενίσχυση των εσόδων και την ανακούφιση των συνήθως φορολογουμένων, μισθωτών, συνταξιούχων κτλ.».

Παράλληλα, προσθέτει ότι «η πρόταση νομού που είχε κατατεθεί προέβλεπε και κίνητρα για τον επαναπατρισμο των καταθέσεων Ελλήνων από το εξωτερικό».

«Είναι παράδοξο να συνεχίζονται ακόμη και σήμερα οι εισηγήσεις για περικοπές συντάξεων όταν η ύφεση σκαρφαλώνει στο 9% και η Ελλάδα δεν έχει καμιά επίδοση στην πάταξη της φοροδιαφυγής και της φοροκλοπης», τονίζει ο κ. Καρχιμάκης, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι «τα βάρη πληρώνουν τελικά οι πολλοί και οι μη έχοντες».

Read more...

ΣΥΡΙΖΑ: Παρακράτηση 20% από το μισθό των βουλευτών του υπέρ κοινωνικών δράσεων

ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ



ΣΥΡΙΖΑ: Παρακράτηση 20% από το μισθό των βουλευτών του υπέρ κοινωνικών δράσεων
Την παρακράτηση του 20% της αποζημίωσης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, με σκοπό την υποστήριξη κοινωνικών δράσεων του χώρου της ριζοσπαστικής αριστεράς, πρότεινε, λίγο νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Κ.Ο. της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Επιπλέον από τον κύριο Τσίπρα έγινε αναφορά στην πρόταση νόμου που έχει ήδη κατατεθεί για τη μετενέργεια, ενώ προεξαγγέλθηκε καινούργια πρόταση νόμου για τη διαγραφή των χρεών των νοικοκυριών.


Πιο αναλυτικά,  ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ προτείνει ένα 20% να παρακρατείται ως συνεισφορά του κόμματος υπέρ κοινωνικών δράσεων (βλ. κοινωνικό παντοπωλείο, ιατρείο κοκ), σε ένδειξη συμβολικής, μα και υλικής, αρωγής προς όσους υποφέρουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ούτως ή άλλως, μέχρι και σήμερα, βάσει παλαιότερης συμφωνίας, παρακρατούνταν 20% από κάθε βουλευτή υπέρ της συνιστώσας καταγωγής.

Παράλληλα, στη διάρκεια της ομιλίας ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση προς την κυβέρνηση. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι οφείλουν όλοι «να γνωρίζουν ότι για πρώτη φορά η αξιωματική αντιπολίτευση θα είναι πραγματική αντιπολίτευση, οπότε δεν θα επιτρέψουμε λιγότερη δημοκρατία. Θα εμποδίσουμε την “τρόικα εσωτερικού” από το να απεμπολήσει κάθε εθνικό δικαίωμα».

«Η αποτυχημένη τρόικα θα έρθει να ανακρίνει την κυβέρνηση. Εμείς αρνηθήκαμε να τους συναντήσουμε. Καμία δουλειά δεν έχει και η κυβέρνηση να συναντηθεί με εντεταλμένους υπαλλήλους», προσέθεσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κύριος Τσίπρας χαρακτήρισε ως ακατανότη την αδράνεια στη Σύνοδο της 29ης Ιούνη. «Δεν υποστήριξε (σ.σ. η κυβένρηση) όσα ο ελληνικός λαός κατέκτησε με τους αγώνες και την ψήφο του... Κρύφτηκαν πίσω από ένα ατυχές περιστατικό, την ασθένεια του πρωθυπουργού...», ανέφερε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Με αφορμή τα εκτιμώμενα από τον ΣΥΡΙΖΑ ως απογοητευτικά αποτελέσματα της 29ης Ιουνίου, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε εκ νέου τη σύγκληση έκτακτης Συνόδου για το ελληνικό ζήτημα, το οποίο παράλληλα από το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς κρίνεται ως ευρωπαϊκό.

Αφού υποστήριξε ότι το Μνημόνιο έχει ήδη χρεοκοπήσει καθώς και ότι τυχόν επιτάχυνσή του είναι παραλογισμός, ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ακολουθεί το δόγμα του καλού τροφίμου σωφρονιστηρίου.

«Πιστεύουν ότι αν γίνουν τροικανότεροι των τροικανών στο τέλος θα αποζημιωθούν. Πλανώνται πλάνην οικτράν», παρατήρησε χαρακτηριστικά. Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ θεωρούν ότι «όσο πιο υπάκουοι είμαστε στην πειθαρχία, τόσο πιο επιεικείς προσδοκούμε να είναι οι δανειστές μας». Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανοησία από αυτό το δόγμα, εκτίμησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ως προς το ΔΝΤ, ο νεαρός πολιτικός αρχηγός δήλωσε πως ο στόχος του ΔΝΤ επιτεύχθηκε. «Σήμερα είμαστε σε πολύ χειρότερη κατάσταση απ' ότι το 2009», υπογράμμισε ο κύριος Τσίπρας.

«Η γενναιοδωρία εξαντλήθηκε κατά την προεκλογική περίοδο με την προκλητική υποστήριξη στα φιλομνημονιακά κόμματα», προσέθεσε. «Πέτυχαν το σκοπό τους, δεν πρόκειται να δώσουν τίποτα παραπάνω... να πάρουν ίσως, να δώσουν αποκλείεται».

«Αποδεικνύεται περίτρανα ότι ο πραγματικός κίνδυνος για τη χώρα δεν ήταν η εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η εκλογή μιας κυβέρνησης συνέχισης του μνημονίου», πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας από τα τρία πολιτικά κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση, να τερματίσουν «το παιχνίδι με τις λέξεις επαναδιαπραγμάτευση και απαγκίστρωση».

O κύριος Τσίπρας άσκησε, συν τοις άλλοις, κριτική στην κυβέρνηση, ειδικά δε στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, για τη στάση που επέλεξε να υιοθετήσει στην υπόθεση της Ελληνικής Χαλυβουργίας.

«Ιερό είναι το δικαίωμα στην εργασία, όχι στην εξευτελιστική εργασία και στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων της εργοδοσίας» διαμύνησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στο ίδιο γεγονός.

Συνεχίζοντας να κινείται σε οξείς τόνους, ζήτησε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «να μην αφήσουν σε χλωρό κλαρί» την κυβέρνηση, κάνοντας ακόμη πιο έντονες τις κοινοβουλευτικές τους δραστηριότητες.


Επιπρόσθετα, διευκρίνησε προς πάσα κατεύθυνση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μετέλθει όλων των κοινοβουλευτικών μέσων, ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο να μετατραπεί η Βουλή σε «κολυμβήθρα του Σιλωάμ» σε ό,τι αφορά τις υποθέσεις διαφθοράς.

Κάνοντας λόγο για τις ενδεχόμενες ιδιωτικοποιήσεις της Αγροτικής Τράπεζας και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεσή του, σημειώνοντας αφενός ότι η κυβέρνηση «δίνει θυσία την ΑΤΕ στο Μολώχ του κεφαλαίου», αφετέρου ότι η εκποίηση του ΤΤ, του συμβόλου, όπως είπε, της λαϊκής αποταμίευσης, θα αφήσει μόνη την Ελλάδα χωρίς ένα δημόσιο ίδρυμα όπως το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Read more...

Σενάρια τρόμου για χρεοκοπία από ξένα μέσα ενημέρωσης

Γιατί «απειλούν» ΔΝΤ και Βερολίνο;



 



Ερωτήματα δημιουργούνται από τα συντονισμένα «πυρά» που δέχεται η Ελλάδα. Η ιστορία ξεκίνησε με άρθρο του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel», σύμφωνα με το οποίο «η Ελλάδα θα μπορούσε να χρεοκοπήσει ήδη το Σεπτέμβριο». Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, «η υπομονή του ΔΝΤ με την Ελλάδα πλησιάζει στο τέλος της», ενώ «υψηλόβαθμα στελέχη του Ταμείου έκαναν γνωστό στην ηγεσία της ΕΕ ότι το ΔΝΤ δεν προτίθεται πλέον να διαθέσει περαιτέρω χρήματα για την βοήθεια προς την Ελλάδα». Διαβάστε σχετικά εδώ http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=212202

Τη σκυτάλη πήρε ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ, ο οποίος σε συνέντευξή του δήλωσε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η Ελλάδα δε θα τα καταφέρει και τελικά θα βγει από την Ευρωζώνη. «Οι ίδιοι οι Έλληνες θα κατέληγαν στο συμπέρασμα ότι θα ήταν ίσως λογικότερο να εγκαταλείψουν την Ευρωζώνη», τόνισε χαρακτηριστικά. (Διαβάστε σχετικά εδώ).

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, συνεχίζει να ρίχνει τα «πυρά» του σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Bild. Ο Σόιμπλε νουθετεί την Ελλάδα να διπλασιάσει τις προσπάθειες που καταβάλλει για να εκπληρώσει τους όρους του σχεδίου «διάσωσης» από τους πιστωτές της, την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ και τονίζει: «Εάν υπάρχουν καθυστερήσεις, η Ελλάδα πρέπει να τις αναπληρώσει». Διαβάστε σχετικά εδώ http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=212357

Και όλα αυτά την ώρα που το Χρηματιστήριο καταρρέει και με άρθρο του το Bloomberg αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να βρει τρόπους να περικόψει τις κρατικές δαπάνες κατά 11,5 δισ. τη διετία 2013 - 2014. Σε άρθρο του το «Bloomberg» κάνει λόγο για πτώση των μετοχών και του κοινού νομίσματος, ενώ επισημαίνει τις αμφιβολίες για τη δυνατότητα της Ελλάδας να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της. Επιπλέον, γίνεται λόγος και για την απροθυμία των δανειστών μας να συνεχίσουν να δανειοδοτούν την Ελλάδα, σε περίπτωση που αποτύχει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Επίσης, σύμφωνα με το «Bloomberg», η ελληνική κυβέρνηση έχει καταφέρει να βρει περικοπές ύψους 8 δισεκατομμυρίων για τα επόμενα δύο χρόνια, με κλείσιμο δεκάδων οργανισμών και φορέων, ποσό που όμως δεν είναι αρκετό καθώς έχει δεσμευτεί στο δεύτερο Μνημόνιο για περικοπές 11,5 δισ.

Κομισιόν: Η Ελλάδα πρέπει και θα παραμείνει μέλος του ευρώ

H Eλλάδα πρέπει και θα παραμείνει μέλος του ευρώ, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αντουάν Κολομπανί. Σε συνέντευξη τύπου στις Βρυξέλλες ο κ. Κολομπανί αρνήθηκε να σχολιάσει δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel» σχετικά με τη στάση του ΔΝΤ σε ό,τι αφορά την χρηματοδότηση της Ελλάδας.
«Πρόκειται για δημοσίευμα του Τύπου, το οποίο δεν σχολιάζουμε. Για την Επιτροπή η στάση του ΔΝΤ δεν έχει αλλάξει», απάντησε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο κ. Κολομπανί υποστήριξε ότι η επόμενη δόση των δανείων για την Ελλάδα θα εκταμιευθεί στο εγγύς μέλλον, αλλά σε κάθε περίπτωση όχι νωρίτερα από τον Σεπτέμβριο, καθώς θα πρέπει να προηγηθεί η έκθεση της τρόικας που θα βρίσκεται αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα.
Αναφερόμενος στις καθυστερήσεις για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, λόγω και της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν τόνισε ότι οι ελληνικές αρχές έχουν επίγνωση ότι θα πρέπει να καλυφθούν αυτές οι καθυστερήσεις με συγκεκριμένες δράσεις άμεσα.


Süddeutsche Zeitung: Ελληνική χρεοκοπία μέχρι το φθινόπωρο


Οι πληροφορίες για την υποτιθέμενη άρνηση του ΔΝΤ αλλά και της γερμανικής κυβέρνησης για περαιτέρω οικονομική στήριξη της Ελλάδας πυροδότησαν σωρεία δημοσιευμάτων στο γερμανικό Τύπο.
Η Süddeutsche Zeitung, υποστηρίζει ότι μέχρι το φθινόπωρο η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει!

Στο πρωτοσέλιδο άρθρο της γερμανικής εφημερίδας σημειώνεται μεταξύ άλλων πως «Γερμανία και ΔΝΤ αρνούνται ένα νέο πακέτο βοήθειας για την Αθήνα. Από τον πρωθυπουργό Σαμαρά λείπουν 50 δισ. ευρώ. Το φθινόπωρο απειλείται χρεοκοπία η χώρα».

Στο σχόλιο της ίδιας εφημερίδας επισημαίνεται ότι: «Για μια τέτοια χρεοκοπία εντός της ευρωζώνης δεν υπάρχει κάποιο εγχειρίδιο, όπως δεν υπάρχει κανένα εγχειρίδιο για τη συνολική διαχείριση της κρίσης. Σαφές είναι μόνο ότι νομικά και πολιτικά δεν υπάρχει τρόπος να εκδιωχθούν οι Έλληνες από την ευρωζώνη. Μόνο η ΕΚΤ θα είχε έμμεσα τη δυνατότητα να κλείσει τη στρόφιγγα στην Αθήνα και να εξαναγκάσει τον Σαμαρά σε έξοδο από την ευρωζώνη».


Βαρύ κλίμα για την Ελλάδα στον γερμανικό Τύπο

Στο ερώτημα αν το Βερολίνο χάνει την υπομονή του με την Ελλάδα, περιστρέφονται τα περισσότερα δημοσιεύματα των γερμανικών εφημερίδων.

Το Spiegel στην ιστοσελίδα του γράφει: «Η γερμανική κυβέρνηση θα αρνηθεί νέα βοήθεια προς την Ελλάδα. Το Βερολίνο χάνει την υπομονή του με την Ελλάδα. Η καγκελάριος Μέρκελ δεν θέλει να εγγυηθεί νέες οικονομικές ενέσεις προς την Αθήνα. Σύμφωνα και με τη Süddeutsche Zeitung, θεωρείται απίθανο στους κυβερνητικούς κύκλους η καγκελάριος να παρακαλέσει τη βουλή και για ένα τρίτο πακέτο. Σκληρός εμφανίζεται και ο υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε». (Διαβάστε σχετικά εδώ)

Η Kölner Stadt Anzeiger σχολιάζει για την πιθανή άρνηση του ΔΝΤ να βοηθήσει περαιτέρω την Ελλάδα: «Η Άνγκελα Μέρκελ δεν φρόντισε τυχαία να έχει μαζί της το ΔΝΤ στην ‘επιχείρηση Ακρόπολη’. Ήθελε ένα θεσμό που εκτίθεται λιγότερο σε πολιτικές πιέσεις από ότι οι υπεύθυνοι στην ΕΕ. Το ΔΝΤ θα ήταν η τεχνική ραχοκοκαλιά της κάθε τρόικας, η οποία θα ελέγχει την πορεία των μεταρρυθμίσεων. Δεν είναι όμως μόνο οι σωτήρες στην Ουάσινγκτον που έχουν χάσει την υπομονή τους».

Η αυστριακή die Presse διερωτάται : «Πόσο συχνά οι χώρες της ευρωζώνης και το ΔΝΤ πρέπει ακόμα να υποχωρούν; Τι θα πρέπει να γίνει για να τεθεί διαχωριστική γραμμή; Μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη; Δεν θα προκαλούσε πλέον πανικό. Οι μεγάλες διεθνείς τράπεζες έχουν εδώ και καιρό απαλλαγεί από τα ελληνικά ομόλογα. Μόνο η ΕΚΤ διατηρεί ακόμα πολλά ελληνικά ομόλογα. Αλλά ακόμα και μια ανακεφαλαιοποίηση της ΕΚΤ θα μπορούσαν οι χώρες της ευρωζώνης να την αντέξουν. Οι διεθνείς πιστωτές θα πρέπει να πραγματοποιήσουν τις απειλές τους. Διαφορετικά θα χάσουν την αξιοπιστία τους».

Απίθανη θεωρεί, τέλος, την έγκριση τρίτου πακέτου βοήθειας για την Ελλάδα η Süddeutsche Zeitung, επικαλούμενη κυβερνητικούς κύκλους του Βερολίνου. Η εφημερίδα κάνει λόγο για μια τρύπα δισεκατομμυρίων στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής που αποδίδεται στο γεγονός ότι πάγωσαν όλες οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια των δύο πρόσφατων εκλογικών αναμετρήσεων. Επιπλέον, οι ανάγκες χρηματοδότησης της Ελλάδας προβλέπεται να αυξηθούν και εξαιτίας του αιτήματος της ελληνικής κυβέρνησης να δοθεί χρονική παράταση για την υλοποίηση των δεσμεύσεων της χώρας. Σύμφωνα με το χθεσινό δημοσίευμα του Spiegel (Διαβάστε σχετικά εδώ), το οποίο επικαλείται εκτιμήσεις της τρόικας, μία παράταση στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων θα ανέβαζε το κόστος της βοήθειας για την Ελλάδα σε ένα ποσό από 10 έως και 50 δισ. ευρώ επιπλέον. Έτσι, τα 130 δισ. που προβλέπει το δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας δεν επαρκούν.protothema.gr/

Read more...

Το ΠΑΣΟΚ ζητούσε από τη Νομαρχία Αθηνών να πληρώσει ένα εκατ. ευρώ για δική του εκδήλωση!

ΣΤΟ ΦΩΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΓΟΥΡΟ


http://newpost.gr
Το ΠΑΣΟΚ ζητούσε από τη Νομαρχία Αθηνών να πληρώσει ένα εκατ. ευρώ για δική του εκδήλωση!
Ένα έγγραφο που χρονολογείται από τον Μάιο του 2008 εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ -επί προεδρίας Γιώργου Παπανδρέου- να ζητά το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ για την πραγματοποίηση εκδήλωσης της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Η επιστολή που δημοσιεύει το left.gr περιγράφει το αίτημα του γενικού διευθυντή του ΠΑΣΟΚ, Ροβέρτου Σπυρόπουλου, προς τον Νομάρχη Αθηνών Γιάννη Σγουρό, ο οποίος εξελέγη με τη στήριξη του κόμματος.

Το ΠΑΣΟΚ, που ήταν τότε στην αντιπολίτευση ζητά από τη Νομαρχία το υπέρογκο αυτό ποσό για τη διοργάνωση του 23ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Σοσιαλιστικής Διεθνούς, το οποίο χαρακτηρίζει ο μετέπειτα διοικητής του ΙΚΑ ως «σημαντικό γεγονός και παγκόσμια προβολή της χώρας» μας.

Προκαλεί ιδιαίτερη απορία γιατί έπρεπε οι φορολογούμενοι να πληρώσουν αυτό το υψηλό ποσό για τις εθιμοτυπικές εργασίες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Η απάντηση είναι προφανής: Το ΠΑΣΟΚ ήθελε να κάνει μία χλιδάτη εκδήλωση με τα συνήθη «θύματα» να πληρώνουν το λογαριασμό: Τους πολίτες.

Φυσικά η ανύπαρκτη διορατικότητα της ηγεσίας του κόμματος δεν «έβλεπε» ότι τι ταμείο της χώρας ήταν μείον...


Σχετικές φωτογραφίες:



cf80ceb1cf83cebfceba.jpeg

Read more...

Tρεις νεκροί από πτώση λεωφορείου σε χαράδρα στη Χίο

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑ



Tρεις νεκροί από πτώση λεωφορείου σε χαράδρα στη Χίο (Βίντεο)
Τρεις νεκροί, δύο γυναίκες και ένας άνδρας, και εννέα τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος με λεωφορείο του ΚΤΕΛ Χίου, που έπεσε σε χαράδρα και αμέσως μετά τυλίχθηκε στις φλόγες, στις 8.30 το πρωί, μεταξύ των χωριών Παντικίου και Συκιάδας. 

Aναλυτικότερα, το λεωφορείο των υπεραστικών ΚΤΕΛ με κατεύθυνση από την πόλη προς το χωριό, νωρίς σήμερα το πρωί, παρέκλινε της πορείας του, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα, ανέβηκε τις μπάρες, κι ανατράπηκε αφού πρώτα έκανε τρεις τούμπες στον αέρα.

Αμέσως στο λεωφορείο ξέσπασε πυρκαγιά με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι τραυματίες επιβάτες. Ωστόσο αμέσως κινητοποιήθηκαν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα που κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά κοντά στο λεωφορείο και να ανασύρουν τους τραυματίες.

Από τα συντρίμμια απεγκλωβίστηκαν δύο επιβάτες νεκροί και δέκα τραυματίες, μεταξύ των οποίων και ο οδηγός, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του νησιού.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης, μία ακόμη τραυματίας υπέκυψε στα τραύματά της.

Τα ονόματα των θυμάτων που δόθηκαν στη δημοσιότητα είναι: Mαρία Γεραρδή -Πασσαλή, χαράκτρια και ενδυματολόγος και οι Ευστράτιος και Κατερίνη Γιαρίμογλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, το ζευγάρι είχε επισκεφθεί το νησί για διακοπές και έμενα στα Καρδάμυλα.

Οι υπόλοιποι εννέα τραυματίες, ηλικίας από 16 μέχρι 67 ετών, εξακολουθούν να νοσηλεύονται, εκτός κινδύνου.

Λίγο πριν τη μία το μεσημέρι το λεωφορείο ανασύρθηκε από τη χαράδρα με τη συνδρομή γερανού. Στο εσωτερικό του δεν βρέθηκαν άλλοι επιβάτες.
Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία ενός επιβάτη, ο οποίος κατάφερε να βγει σώος από το λεωφορείο.


«Κατεβαίναμε από το Βίκυ και στην ανηφόρα της Συκιάδας από άγνωστο λόγο πέσαμε κάτω. Ο οδηγός δεν έτρεχε γιατί ήταν ανηφόρα. Δε θυμάμαι από εκεί και μετά τίποτα. Λέγανε ότι το λεωφορείο είχε πάρει φωτιά πριν πέσει από κάτω. Εγώ δε θυμάμαι τίποτα. Καθόμουνα λίγες θέσεις πίσω από τον ιερέα και το μόνο που θυμάμαι είναι να προσπαθούνε κάποια άτομα, να προσπαθούν να με βγάλουν έξω. Ο ιερέας είναι σε χειρότερη κατάσταση από εμένα», ανέφερε σε κατάσταση σοκ ο 65χρονος Μιχάλας Νικόλας.

Σχετικές φωτογραφίες:



1820305.jpg1820310.jpg1820330.jpg1820319.jpg1820324.jpg

Read more...

Σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Άσυλο Ανιάτων

Στο επίκεντρο η εξόφληση των νοσηλίων


Από τη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας για το Άσυλο Ανιάτων
Από τη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας για το Άσυλο Ανιάτων  


Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Άσυλο Ανιάτων τέθηκαν επί τάπητος σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, η πρόεδρος του Ασύλου Ανιάτων, Ιωάννα Ηλιάδη, μέλη του ΔΣ του Ασύλου και ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Γεράσιμος Βουδούρης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η διαδικασία εξόφλησης των νοσηλίων των ασφαλισμένων στο Άσυλο. Συμφωνήθηκε, επίσης, ότι στις προσεχείς ημέρες θα υπάρξει συνέχει στην εξόφληση των υποχρεώσεων εκ μέρους του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να συνεχιστεί η ομαλή λειτουργία του Ασύλου.

Ο ΕΟΠΥΥ έχει ήδη διαθέσει 300.000 ευρώ και ο ΟΓΑ 68.000 ευρώ προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις βασικών φαρμάκων και υγειονομικού υλικού.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Υγείας συναντήθηκε με τους διοικητές των νοσοκομείων όλης της χώρας και μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε να συγκροτηθεί μία άμισθη ολιγομελής ομάδα συνεργασίας, η οποία θα συντάξει πόρισμα για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν στη λειτουργία όλων των μονάδων υγείας.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ν. Σιώης: Παραιτήθηκε λόγω «φόρτου εργασίας», αν και άνεργος

Στη θέση του ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος



 
 



Την παραίτηση από την βουλευτική του έδρα κατέθεσε στον Πρόεδρο της Βουλής ο βουλευτής Σερρών με την Χρυσή Αυγή, Νικήτας Σιώης και τη θέση του αναλαμβάνει ο πρώτος επιλαχών στη συγκεκριμένη περιφέρεια, Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

Αν και άνεργος τα τελευταία χρόνια, ο έως πρότινος  βουλευτής Σερρών της Χρυσής Αυγής, Νικήτας Σιώης, επικαλέστηκε «φόρτο εργασίας» για να παραιτηθεί από την θέση του, περίπου 1,5 μήνα μετά την εκλογή του. Ο ίδιος ωστόσο, έως και αυτή τη στιγμή δεν έχει προχωρήσει σε κάποια επίσημη δήλωση για την απόφαση του, αν και ΜΜΕ των Σερρών κάνουν λόγο για «πιέσεις» που δέχτηκε από τα κεντρικά του κόμματος, ώστε να ορκιστεί βουλευτής ο επιλαχών Αρτέμης Ματθαιόπουλος, κορυφαίο στέλεχος της Χρυσής Αυγής.

Όπως αναφέρουν τα σερραϊκά ΜΜΕ, τοπικά στελέχη της Χρυσής Αυγής, εξέφρασαν τη δυσφορία τους προς τα κεντρικά του κόμματος, επισημαίνοντας  πως δεν μπορεί να είναι βουλευτής Σερρών, πρόσωπο που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την περιοχή και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, που καταλαμβάνει την θέση του παραιτηθέντα Νικήτα Σιώη, ο οποίος ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη.

Ποιος είναι ο παραιτηθείς βουλευτής

Άνεργος και πατέρας δύο αγοριών ηλικίας 13 και 9 ετών ο Νικήτας. Σιώης κατάφερε να εκλεγεί με το κόμμα της Χρυσής Αυγής στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις. Ήταν από τα πρώτα μέλη του κόμματος στην περιοχή των Σερρών ωστόσο ποτέ δεν περίμενε να περάσει την πύλη του Κοινοβουλίου, όπως ο ίδιος είχε δηλώσει παλαιότερα  στο protothema.gr

«Αποφάσισα να πολιτευτώ με τη Χρυσή Αυγή γιατί αγαπάω την Ελλάδα. Είμαστε λίγοι αυτοί που συνεχίζουμε να αγαπάμε τη χώρα μας. Εργαζόμουν σε μια κατασκευαστική εταιρία του νομού Σερρών και έμεινα άνεργος μέσα σε μια νύχτα επειδή ο εργοδότης μας αποφάσισε να μεταφέρει την έδρα της εταιρίας στην Βουλγαρία. Μας απέλυσε όλους και εφτά μήνες είμαι άνεργος. Και εγώ και η σύζυγός μου. Ζούμε κάνοντας μεροκάματα όπου βρούμε» είχε δηλώσει συγκεκριμένα, προφανώς πριν λάβει την απόφαση να παραιτηθεί, από το αξίωμα του.

Το ποδόσφαιρο είναι η μεγάλη του αγάπη και ο ίδιος, υποστηρίζει φανατικά τον ΠΑΟΚ. Νιώθει μάλιστα ιδιαίτερα περήφανος που και τα δυο του παιδιά θα παίξουν φέτος στις Ακαδημίες την ομάδας. Μάλιστα παλαιότερα ήταν διαιτητής στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα, ενώ λατρεύει τις πτήσεις με ανεμόπτερο.

Αμέσως μετα το λύκειο έφυγε για σπουδές στον Καναδά. Εκεί φοίτησε σε σχολή μηχανικών υπολογιστών από όπου τελικά δεν αποφοίτησε. Στη συνέχεια εργάστηκε ως οδηγός φορτηγού στο Τορόντο και το Μόντρεαλ. Η ξενιτιά όμως δεν του «πήγαινε» και πολύ. Έπειτα από οχτώ χρόνια αποφάσισε να επιστρέψει στην πατρίδα και στο ακριτικό Σιδηρόκαστρο Σερρών, όπου παντρεύτηκε και απέκτησε δύο γιους.

Read more...

Ξανά στο επίκεντρο το Grexit


Ξανά στο επίκεντρο το Grexit
Απίθανη θεωρεί την έγκριση τρίτου πακέτου βοήθειας για την Ελλάδα η Sueddeutsche Zeitung επικαλούμενη κυβερνητικούς κύκλους του Βερολίνου.

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle μετά το Spiegel και η γερμανική Sueddeutsche Zeitung υποστηρίζει σήμερα ότι οι σημαντικότεροι χρηματοδότες της Ελλάδας, και κυρίως η Γερμανία, δεν είναι πλέον διατεθειμένοι να στηρίξουν περαιτέρω την Ελλάδα, πέραν των όσων έχουν ήδη συμφωνηθεί.


Αυτό ισχύει και για το ΔΝΤ, όπως ισχυρίζεται η SZ , κάτι που έγραψε χθες και το Spiegel. Η εφημερίδα κάνει λόγο για μια τρύπα δισεκατομμυρίων στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής που αποδίδεται στο γεγονός ότι πάγωσαν όλες οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια των δύο πρόσφατων εκλογικών αναμετρήσεων. Επιπλέον, οι ανάγκες χρηματοδότησης της Ελλάδας προβλέπεται να αυξηθούν και εξαιτίας του αιτήματος της ελληνικής κυβέρνησης να δοθεί χρονική παράταση για την υλοποίηση των δεσμεύσεων της χώρας.


Σύμφωνα με το χθεσινό δημοσίευμα του Spiegel, το οποίο επικαλείται εκτιμήσεις της τρόικας, μία παράταση στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων θα ανέβαζε το κόστος της βοήθειας για την Ελλάδα σε ένα ποσό από 10 έως και 50 δισ. ευρώ επιπλέον. Έτσι, τα 130 δισ. που προβλέπει το δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας δεν επαρκούν.

«Η Ελλάδα θα προχωρήσει σε στάση πληρωμών»


Στη SZ , φιλοξενείται άρθρο γνώμης, στο οποίο αναλύεται το σενάριο της στάσης πληρωμών τον Σεπτέμβριο, καθώς, όπως υποστηρίζει ο αρθρογράφος, «για να κλείσει η νέα τρύπα στο ελληνικό πρόγραμμα εξυγίανσης, θα πρέπει είτε οι Έλληνες να κάνουν κι άλλη οικονομία είτε οι Ευρωπαίοι να δώσουν μεγαλύτερη οικονομική βοήθεια» και ο ίδιος δεν διακρίνει πιθανότητες για κάποια από τις δύο επιλογές.

«Για μια τέτοιου είδους χρεοκοπία εντός της Ευρωζώνης δεν υπάρχει σενάριο, όπως δεν υπάρχει και σενάριο για την συνολική διαχείριση της κρίσης», υποστηρίζει και εξηγεί ότι «νομικά δεν υπάρχει καμία, πολιτικά σχεδόν καμία, βάση για εξοβελισμό των Ελλήνων από την Ευρωζώνη», ενώ «μόνο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μπορούσε να κλείσει τη στρόφιγγα προς την Αθήνα». Σε αυτή την περίπτωση, συνεχίζει ο αρθρογράφος, η έξοδος θα συνοδευόταν, για την Αθήνα, από ανυπολόγιστους κινδύνους.

«Μάλλον η ελληνική κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να εισέλθει σε αυτή την περιπέτεια. Ενδέχεται να είναι συνυπεύθυνοι γι' αυτό οι διαχειριστές της κρίσης, υπό την 'Αγκελα Μέρκελ, δεν θα πρέπει όμως να μπερδέψουμε την αιτία με το αιτιατό. Την κύρια ευθύνη τη φέρουν οι Έλληνες. Είναι ιδιαίτερα ειρωνικό ότι την αδυναμία πληρωμών της χώρας μπορεί να κηρύξει ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος μέχρι πριν από κάποιο διάστημα μπλόκαρε την διάσωση της χώρας από την τρόικα», καταλήγει το άρθρο.

«Το αν θα μείνει στο ευρώ η Ελλάδα θα αποφασιστεί το Σεπτέμβρη»


Στη γερμανική έκδοση των «Financial Times» γίνεται λόγος για «τελευταία προθεσμία για την Ελλάδα» και «απόφαση για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, το φθινόπωρο».

Η εφημερίδα αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην επίσκεψη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον στην Αθήνα, στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και στην «πρωτοβουλία του για τη συγκέντρωση πόρων για φιλανθρωπικά ιδρύματα στην Ελλάδα».

ε ό,τι αφορά τη συνέχιση του ελληνικού προγράμματος, η γερμανική οικονομική εφημερίδα σημειώνει ότι η Αθήνα δέχεται πιέσεις από την ΕΕ, προκειμένου να φροντίσει η ίδια για την τήρηση των συμφωνιών και να μην προβάλει νέες απαιτήσεις.

Κομισιόν: «Απίθανη η χορήγηση της δόσης πριν το Σεπτέμβρη»


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαμηνύει πως η εκταμίευση της επόμενης δόσης από το πακέτο στήριξης της Ελλάδας είναι "απίθανο" να υλοποιηθεί πριν από το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Κομισιόν.

"Η απόφαση για την επόμενη αποδέσμευση θα ληφθεί μόλις ολοκληρωθεί η αξιολόγηση που είναι σε εξέλιξη", είπε εκπρόσωπος της Κομισιόν σε τακτική ενημέρωση τύπου. "Τους τελευταίους μήνες, έχουν προκύψει σημαντικές καθυστερήσεις στην εφαρμογή του προγράμματος λόγω των διπλών βουλευτικών εκλογών την άνοιξη", είπε ο εκπρόσωπος.

"Η Κομισιόν είναι πεπεισμένη ότι η απόφαση για την επόμενη αποδέσμευση θα ληφθεί στο άμεσο μέλλον, αν και είναι απίθανο να συμβεί πριν από το Σεπτέμβριο", πρόσθεσε.

Read more...

Συλλαλητήριο συμπαράστασης του ΠΑΜΕ στους απεργούς χαλυβουργούς

Κλειστό το Σύνταγμα


Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Συγκέντρωση συμπαράστασης στους απεργούς της Χαλυβουργίας πραγματοποιεί αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας το ΠΑΜΕ.

Πάνω από 3000 άτομα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ομονοίας και πραγματοποιούν πορεία στο Σύνταγμα. Κλειστοί οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...