Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Άσυλο Ανιάτων

Στο επίκεντρο η εξόφληση των νοσηλίων


Από τη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας για το Άσυλο Ανιάτων
Από τη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας για το Άσυλο Ανιάτων  


Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Άσυλο Ανιάτων τέθηκαν επί τάπητος σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, η πρόεδρος του Ασύλου Ανιάτων, Ιωάννα Ηλιάδη, μέλη του ΔΣ του Ασύλου και ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Γεράσιμος Βουδούρης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η διαδικασία εξόφλησης των νοσηλίων των ασφαλισμένων στο Άσυλο. Συμφωνήθηκε, επίσης, ότι στις προσεχείς ημέρες θα υπάρξει συνέχει στην εξόφληση των υποχρεώσεων εκ μέρους του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να συνεχιστεί η ομαλή λειτουργία του Ασύλου.

Ο ΕΟΠΥΥ έχει ήδη διαθέσει 300.000 ευρώ και ο ΟΓΑ 68.000 ευρώ προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις βασικών φαρμάκων και υγειονομικού υλικού.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Υγείας συναντήθηκε με τους διοικητές των νοσοκομείων όλης της χώρας και μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε να συγκροτηθεί μία άμισθη ολιγομελής ομάδα συνεργασίας, η οποία θα συντάξει πόρισμα για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν στη λειτουργία όλων των μονάδων υγείας.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: