Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Η REAL απαντά στον ΓΑΠ...




Με αφορμή τηνανακοίνωση του γραφείου Τύπου του  πρωθυπουργού, κ. Γ. Παπανδρέου, η διεύθυνση της Realnews έκανε το ακόλουθο σχόλιο:...



«Δεν συνηθίζεται τα αποτελέσματα των ελέγχων του ΣΔΟΕ να τα ανακοινώνουν οι ελεγχόμενοι. Αρμόδιο να δημοσιοποιήσει το πόρισμα της έρευνάς του και να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα είναι το ίδιο το Σώμα.»

Read more...

ΓΑΠ: Σκοπιμότητες πίσω από το δημοσίευμα της Real για το Ίδρυμα Παπανδρέου...




crimenet.gr 

Στην αντεπίθεση περνά η πλευρά του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, μετά από πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας Real Νews, στο οποίο γινόταν λόγος περί ...
ελέγχων του ΣΔΟΕ στο Ίδρυμα Παπανδρέου.
Με ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του κ. Παπανδρέου, τονίζει ότι όντως υπήρξε έρευνα από το Σώμα, ωστόσο το γεγονός ότι η εφημερίδα δεν αναφέρει πως «ο έλεγχος έδειξε ότι δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα», όπως υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά, οφείλεται σε προσπάθεια στοχοποίησης του ίδιου του πρώην πρωθυπουργού.
«Στόχος είναι ο Παπανδρέου», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, ενώ προστίθεται ότι «όλες οι προσπάθειες στοχοποίησης και συκοφάντησης του Γιώργου Παπανδρέου, έχουν πέσει στο κενό».
«Από την εφημερίδα Realnews, ουδείς επικοινώνησε με οποιονδήποτε από το ΙΑΠ για το συγκεκριμένο θέμα. Ως εκ τούτου, τα όσα αναφέρει η εφημερίδα στο δημοσίευμά της περί προσπαθειών επικοινωνίας με το ΙΑΠ -το αντίθετο συνέβη, αλλά δεν είναι του παρόντος-, περί υπολειτουργίας του, όπως και περί προβλήματος στην ιστοσελίδα του, αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις», καταλήγει.
Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξεδόθη:
"Το Ίδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου – ΙΑΠ, όπως όλα τα Ιδρύματα και οι συναφείς φορείς δημοσίου ενδιαφέροντος, δεν εξαιρούνται και δεν πρέπει να εξαιρούνται των ελέγχων που διενεργούν οι αρμόδιες αρχές, όπως συμβαίνει με όλες τις επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα. Το γεγονός ότι, δεν έχουν κερδοσκοπικό χαρακτήρα και η λειτουργία τους αφορά έναν ειδικό σκοπό που συνδέεται με την ιστορία του τόπου, τη γνώση και την έρευνα, όπως και το γεγονός ότι, τα Ιδρύματα αυτού του είδους δεν χρηματοδοτούνται ούτε και επιδοτούνται από το δημόσιο ταμείο, με απόφαση που ελήφθη την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ -με σκοπό την έστω και συμβολική συμβολή στην οικονομική κατάσταση του τόπου-, δεν αποτελούν λόγο εξαίρεσης.
Στο πλαίσιο αυτό και μιας σειράς ελέγχων που διενήργησε το ΣΔΟΕ σε Ιδρύματα, μετά από σχετική εισαγγελική εντολή, οι ελεγκτές πραγματοποίησαν έλεγχο και στο ΙΑΠ. Ο έλεγχος έδειξε ότι δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα.
Η εφημερίδα Realnews, σε σχετικό ρεπορτάζ που δημοσιεύει το οποίο και προβάλει σαν κεντρικό θέμα στο αυριανό πρωτοσέλιδό της, με τίτλο «Σε λίστα του ΣΔΟΕ το Ίδρυμα Α. Παπανδρέου», επέλεξε από το σύνολο των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν από το ΣΔΟΕ, να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στο ΙΑΠ!
Είναι προφανές ότι, η είδηση που προβάλει, είναι απολύτως σωστή. Πράγματι το ΣΔΟΕ έκανε έλεγχο στο Ίδρυμα.
Ωστόσο, η εφημερίδα δεν έπραξε όπως όφειλε τα αυτονόητα. Δεν έκανε την έρευνα που επιβάλλει η δεοντολογία προκειμένου να καταγράψει και το αποτέλεσμα του ελέγχου. Δηλαδή, ότι όλα ευρέθησαν εντάξει, ώστε η αλήθεια να είναι παρούσα και ο τίτλος ολόκληρος: Το ΣΔΟΕ έκανε έλεγχο στο ΙΑΠ και δεν βρήκε κάποιο πρόβλημα.
Μια απλή ερώτηση στο ΣΔΟΕ ή στο ΙΑΠ, θα ήταν αρκετή για να λάβει την σωστή απάντηση.
Σκοπός όμως ήταν, μέσα από την απλή παράθεση ενός γεγονότος, να μείνει σκιά.
Είναι ηλίου φαεινότερον ότι, η εφημερίδα θα έχει τους λόγους της, γιατί η δεοντολογία, η γνώση και η εμπειρία των υπευθύνων της, σχετικά με το τι οφείλει να πράττει κάθε Μέσο Ενημέρωσης, δεν είναι στοιχεία άγνωστα σε αυτούς. Το αντίθετο.
Θα μπορούσε κανείς να προβληματιστεί για την σκοπιμότητα αυτής της στάσης.
Χρειάζεται άραγε;
Στην προκειμένη περίπτωση, όπως και σε κάποιες ακόμη κατά το απώτερο αλλά και το πρόσφατο παρελθόν, οι απαντήσεις προηγούνται του όποιου προβληματισμού.
Στόχος είναι ο Παπανδρέου.
Έτσι κι αλλιώς, αποτελεί γνωστό στοιχείο του βρώμικου πολέμου εναντίον των Παπανδρέου και του Ιδρύματος -επιβεβαιώθηκε και πρόσφατα από τις σχετικές δηλώσεις στελεχών της ΝΔ, παλαιότερων και νεότερων- πως... για ό,τι έγινε στη χώρα πριν από το 2009 φταίει ο Ανδρέας Παπανδρέου, για ό,τι έγινε μετά το 2009 φταίει ο Γιώργος Παπανδρέου
Μόνο που μέχρι σήμερα, όλες οι προσπάθειες στοχοποίησης και συκοφάντησης του Γιώργου Παπανδρέου, έχουν πέσει στο κενό.
Άνθρακες ο θησαυρός.
Υπενθυμίζουμε στους αμετανόητους υποκριτές, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ο Πρωθυπουργός που επί των ημερών της κυβέρνησής του έθεσε τις βάσεις, με την διαμόρφωση ενός επαρκούς θετικού πλαισίου, για τον έλεγχο όλων, χωρίς εξαιρέσεις. Σήμερα, αυτό το θεσμικό πλαίσιο δίνει τα πρώτα θετικά αποτελέσματα και εφόσον αυτή η προσπάθεια συνεχιστεί, μπορεί να καταστήσει το φορολογικό σύστημα δικαιότερο και παράλληλα να εμπεδώσει το αίσθημα της δικαιοσύνης, που αποτελεί αδήριτη ανάγκη για την οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος, όπου η διαφάνεια, η ισονομία και το κράτος δικαίου δεν θα αποτελούν είδη ένα ανεπαρκεία
Τέλος, ας γνωρίζουν όσοι επιχειρούν να πλήξουν τον Γιώργο Παπανδρέου, ότι αν ενδιαφέρονται πραγματικά να βρούν «χέρια λερωμένα», ας ψάξουν αλλού. Άδικα χάνουν τον χρόνο τους.
Το ΙΑΠ, μπορεί να μην έχει πολλούς, αλλά έχει φανερούς οικονομικούς πόρους. Τους φίλους του Ιδρύματος και τα έσοδα που προέρχονται από ορισμένες διαλέξεις του Γιώργου Παπανδρέου. Αυτές δηλαδή, για τις οποίες επίσης δέχεται επιθέσεις. Προφανώς, για κάποιους, θα ήταν καλύτερα οι πόροι του Ιδρύματος να είναι «κρυφοί», ώστε ο Γιώργος Παπανδρέου να καταστεί όμηρος των επιδειώξεών τους.
Καλό θα ήταν όμως, να μην μιλούν για άλλους κοιτάζοντας τον εαυτό τους στον καθρέφτη.
Ο βίος, όπως και η ιστορία του καθενός, αλλά και ο πλούτος του, είναι γνωστά. Όλοι γνωριζόμαστε σε αυτόν τον τόπο.
Σημείωση για την αλήθεια και την ιστορία: από την εφημερίδα Realnews, ουδείς επικοινώνησε με οποιονδήποτε από το ΙΑΠ για το συγκεκριμένο θέμα. Ως εκ τούτου, τα όσα αναφέρει η εφημερίδα στο δημοσίευμά της περί προσπαθειών επικοινωνίας με το ΙΑΠ -το αντίθετο συνέβη, αλλά δεν είναι του παρόντος-, περί υπολειτουργίας του, όπως και περί προβλήματος στην ιστοσελίδα του, αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις."

Read more...

Περιδίνηση στο κενό Η Αίγυπτος απασφάλισε και βουτάει στο χάος


Η Αίγυπτος απασφάλισε και βουτάει στο χάος
Στρατιωτικό ελικόπτερο πάνω από την Ταχρίρ: Το αίμα στους δρόμους τα ξημερώματα του Σαββάτου βαθαίνει την άβυσσο που χωρίζει τις δύο πλευρές στην Αίγυπτο   (Φωτογραφία:  Reuters )

Κάιρο
Τις όποιες πιθανότητες για ειρήνευση έθαψε η νύχτα σφαγής στις πόλεις της Αιγύπτου, με τις δύο πλευρές να δείχνουν στο δρόμο πως δεν πρόκειται να υποχώρησουν και την αστυνομία να αποδεικνύει πως δεν έχει πλέον κανέναν ενδοιασμό μπροστά στους υποστηρικτές του ανατραπέντα προέδρου Μόρσι. Για 65 νεκρούς μιλά επίσημα η κυβέρνηση και προαναγγέλλει πως οι κατασκηνωτές διαδηλωτές «θα αντιμετωπιστούν σύντομα», για 120 νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες μιλούν οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι.

Οι χαοτικές σκηνές μετά τις ολονύκτιες αιματηρές συγκρούσεις στους δρόμους του Καΐρου και της Αλεξάνδρειας επιβεβαίωσαν τους χειρότερους φόβους για την Αίγυπτο και απομακρύνουν ακόμη περισσότερο την μετάβαση της χώρας στη σταθερότητα. Οι συγκρούσεις έγιναν με πυρά, όπως φαίνεται και από τις δύο πλευρές.
20 φωτογραφίες
Η έκταση του μακελειού απέδειξε ότι η αστυνομία είναι πρόθυμη να χρησιμοποιήσει θανάσιμη βία στο δρόμο. Η στρατιωτική ηγεσία αισθάνεται ενισχυμένη από την ανταπόκριση των αντιτιθέμενων στον Μόρσι που βγήκαν στους δρόμους και θεωρεί ότι έλαβε την «εντολή να παταχθεί η τρομοκρατία» που είχε ζητήσει ο στρατηγός αλ Σίσι.

Τα επεισόδια έδειξαν επίσης πως οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι είναι εξίσου πρόθυμοι για ανοικτή ανυπακοή και θα κινητοποιήσουν τους υποστηρικτές τους ανεξαρτήτως κόστους στην «εκστρατεία» τους να υπερασπιστούν τον Μόρσι.

Η κινητοποίηση πολιτών αντιτιθέμενων στον Μόρσι δείχνει επίσης ξεκάθαρα τον ορατό κίνδυνο διολίσθησης σε εμφύλιο. Οι συγκεντρώσεις τους γίνονται στην πλατεία Ταχρίρ, αλλά κάτοικοι γύρω από το τζαμί Ραμπαά αλ Ανταουίγια -όπου έχουν κατασκηνώσει οι υποστηρικτές του Μόρσι- ενεπλάκησαν στις συγκρούσεις όταν οι κατασκηνωτές προσπάθησαν να στήσουν μπλόκα στους γύρω δρόμους.

Το υπουργείο Υγείας ανέβασε αργά το απόγευμα του Σαββάτου τον επίσημο αριθμό των νεκρών σε 65 και των τραυματιών σε 239. Ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε επίσης ήδη καταρτίζονται σχέδια για το πώς θα απομακρυνθούν οι διαδηλωτές υπέρ του Μόρσι που έχουν κατασκηνώσει εδώ και ημέρες σε πλατεία μπροστά από το τζαμί Ραμπαά αλ Ανταουίγια.

«Θεού θέλοντος, οι συγκεντρώσεις θα αντιμετωπιστούν σύντομα» είπε ο υπουργός Μοχάμεντ Ιμπραχίμ. Όσον αφορά το πότε, είπε ότι «το υπουργείο βρίσκεται σε πλήρη συντονισμό με τις ένοπλες δυνάμεις».

Από την πλευρά τους, οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι καταγγέλλουν και επιμένουν. Ο εκπρόσωπος της ομάδας ανέφερε πως οι δυνάμεις ασφαλείας προκάλεσαν το θάνατο 120 ατόμων και των τραυματισμό 4.500 -αριθμούς που αμφισβήτησε ο υπουργός Εσωτερικών, κατηγορώντας τους Αδελφούς Μουσουλμάνους πως σκόπιμα διογκώνουν τον αριθμό για να προκαλέσουν εντυπώσεις.

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι υποστηρίζουν πως η αστυνομία πυροβολούσε εξαρχής με σκοπό να σκοτώσει, στοχεύοντας και ρίχνοντας από το στήθος και πάνω. Ανταποκριτής του Reuters αναφέρει πως είδε σορούς με τραύματα από σφαίρες στο μέτωπο.

«Αυτή είναι η εντολή που πήρε ο αλ Σίσι χθες βράδυ, να κάνει σφαγές με θύματα ειρηνικούς διαδηλωτές που αντιδρούν στο πραξικόπημα» ανέφερε ο εκπρόσωπος των Αδελφών Μουσουλμάνων Μοχάμεντ ελ Μπετλάγκι σε ανάρτησή του στο Διαδίκτυο.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

Read more...

«Follow the money» Μάχη κατά της φοροδιαφυγής με 4.000 φοροελεγκτές


Μάχη κατά της φοροδιαφυγής με 4.000 φοροελεγκτές
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Σχέδιο για την πάταξη της φοροδιαφυγής με αιχμή του δόρατος το ηλεκτρονικό σύστημα Taxis και τους 4.000 φοροελεγκτές θέτει σε εφαρμογή το επομενο διάστημα το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να αντλήσει έσοδα.

Σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής, το σχέδιο κατά της φοροδιαφυγής βασίζεται στην αμερικανική φιλοσοφία «follow the money», δηλαδή να ακολουθήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες την πορεία του χρήματος και την εξέλιξη του πλούτου και στην συνέχεια να συγκρίνουν με τα πραγματικά δηλωθέντα εισοδήματα, ώστε να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για το εάν έχει γίνει φοροδιαφυγή ή ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Στο στόχαστρο των 4.000 φοροράμπο θα μπουν στο επόμενο διάστημα πολίτες που έχουν αναγράψει στην φορολογική δήλωσή τους ποσά από δωρέες, πωλήσεις ακινήτων, ρευστοποίηση μετοχών, και άλλων επενδυτικών προϊόντων.

Θα προηγηθεί ένα πρώτο ξεκαθάρισμα από το ηλεκτρονικό σύστημα Elenxis βάσει καθορισμένων συντελεστών κινδύνου.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Η λίστα της μεγάλης φυγής: Πόσοι φεύγουν από κάθε υπουργείο



Τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας θα είναι αυτά που θα έχουν τις μεγαλύτερες απώλειες από το "δεύτερο κύμα" διαθεσιμότητας. Αναλυτικά οι αριθμοί των αποχωρήσεων ανά υπουργείο
Οριστικοποιήθηκε η κατανομή σε όλα τα υπουργεία των 9.820 υπαλλήλων, που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με τη λίστα, που παρουσιάζει η εφημερίδα "Έθνος", το κύριο βάρος του "δεύτερου κύματος" διαθεσιμότητας, θα σηκώσουν τα υπουργεία Εσωτερικών, Υγείας και Παιδείας, ενώ μικρότερες θα είναι οι επιπτώσεις στα υπουργεία Μεταφορών, Υποδομών και Εργασίας.
Η αξιολόγηση του προσωπικού θα γίνεται με μοριοδοτημένη καταγραφή των προσόντων εκείνων που θα υπαχθούν στο νέο καθεστώς
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο αριθμός των πλεοναζόντων υπαλλήλων, προκύπτει από την αξιολόγηση των δομών στις κεντρικές υπηρεσίες υπουργείων, η οποία διεξήχθη με τη συνεργασία του γγ του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Στεφάνου με συναδέλφους του από όλα τα υπουργεία.
Αναλυτικά η λίστα
Υπουργείο Παιδείας: 1.500
Υπουργείο Εσωτερικών (Δ. Αστυνομία): 3.000
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: 500
Υπουργείο Υγείας: 1.500
Υπουργείο Δημόσιας Τάξης: 500
Υπουργείο Εργασίας: 600
Υπουργείο Οικονομικών: 400
Υπουργείο Δικαιοσύνης: 50
Υπουργείο Ναυτιλίας: 50
Υπουργείο Πολιτισμού: 500
Υπουργείο Υποδομών: 750
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: 130
Υπουργείο Εξωτερικών 20
Υπουργείο Ανάπτυξης: 100
Υπουργείο Τουρισμού: 100
Υπουργείο Περιβάλλοντος: 100
Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης: 20

Read more...

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ



Την έντονη αντίδραση των φαρμακοποιών προκάλεσε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων για διεύρυνση του ωραρίου των φαρμακείων και υποχρεωτική λειτουργία τους το Σάββατο. Με βάση το...
νόμο του πρώην υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδου, το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων αποφάσισε για τα φαρμακεία της Αθήνας να είναι ανοιχτά την Δευτέρα και την Τετάρτη 8 π.μ. - 5 μ.μ., την Τρίτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή 8 π.μ. - 8 μ.μ. και το Σάββατο 9 π.μ. - 5 μ.μ..
Υπενθυμίζεται ότι με τον νόμο Λοβέρδου δίδεται η δυνατότητα στους δήμους να τροποποιούν το ωράριο των φαρμακείων ανάλογα με τις ανάγκες κάθε περιοχής.
Πηγή : tovima.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2013/07/blog-post_1327.html

Read more...

Στο μικροσκόπιο της εφορίας ακόμη και όσοι έχουν κερδίσει πολλές φορές το ΛΟΤΤΟ...




Ελεύθεροι επαγγελματίες με εισοδήματα κοντά στο αφορολόγητο όριο, μεγαλοκαταθέτες του εξωτερικού που δηλώνουν χαμηλά εισοδήματα στην Ελλάδα, κατασκευαστές ακινήτων με υψηλές καταθέσεις φορολογούμενοι με ακίνητη περιουσία που..
δεν δηλώθηκε στο Ε9, επιχειρηματίες που έχουν κατ' εξακολούθηση απασχολήσει το ΣΔΟΕ αλλά ακόμα και επαναλαμβανόμενα «τυχεροί» παίκτες του Τζόκερ και του Λόττο μπαίνουν στο στόχαστρο της εφορίας με τις νέες τεχνικές ελέγχου που ξεκινούν να εφαρμόζονται.

Για τον ίδιο λόγο προχωρά με γοργούς ρυθμούς η εκπαίδευση των πρώτων 60 «φοροράμπο» από Γάλλους εκπαιδευτές, ώστε αυτοί με τη σειρά τους, σύμφωνα με «ΤΑ ΝΕΑ» να αποτελέσουν τους εκπαιδευτές για το σώμα των 4.000 φοροελεγκτών που σχεδιάζει να αποκτήσει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Όσο για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, αυτοί θα μπαίνουν στον έλεγχο μόνον όταν το «σύστημα ανάλυσης ρίσκου» της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων εντοπίζει εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία που δεν ταυτίζονται με το προφίλ των φορολογουμένων.

Εφορίες και ΣΔΟΕ θα αποστέλλουν στους ελεγκτές βεβαίωσης εσόδων τα στοιχεία επιχειρήσεων στις οποίες δεν τηρούνται ή δεν επιδεικνύονται βιβλία και στοιχεία προκειμένου να ελέγχονται κατά προτεραιότητα, ενώ θα αξιοποιούνται και καταγγελίες (τηλεφωνικές, που κοινοποιούνται μέσω e-mail κ.ά.) και μόνον όταν υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι το πραγματικό εισόδημα του φορολογουμένου είναι μεγαλύτερο από αυτό που δηλώνει. Ο έλεγχος θα διενεργείται ύστερα από έγγραφη εντολή του προϊσταμένου της αρμόδιας ελεγκτικής υπηρεσίας και η εντολή θα κοινοποιείται στον φορολογούμενο. Οι ελεγκτές θα συγκεντρώνουν τις δηλώσεις και τα στοιχεία για όλους τους ελεγχομένους, φυσικά πρόσωπα ή επιτηδευματίες και εν συνεχεία θα πραγματοποιούνται οι ελεγκτικές επαληθεύσεις. Κατά τον έλεγχο των υποθέσεων θα αξιοποιούνται στοιχεία από τους φακέλους των ΔΟΥ, της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων, το ΣΔΟΕ αλλά και από τρίτες πηγές. Πρέπει να σημειωθεί πως ήδη η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών έχει συλλέξει από τις ΔΕΚΟ, ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα μεγάλο όγκο δεδομένων για τις δαπάνες που πραγματοποιούν οι φορολογούμενοι.

Η ελεγκτική υπηρεσία με την κοινοποίηση της εντολής ελέγχου θα ζητεί από τον φορολογούμενο να παράσχει όποια στοιχεία κρίνονται απαραίτητα ως προς την περιουσιακή κατάσταση και τις συνθήκες διαβίωσης κατά τις ελεγχόμενες χρήσεις. Εντός πέντε ημερών από την επίδοση της ειδοποίησης ελέγχου, ο φορολογούμενος θα μπορεί να προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία προκειμένου να αιτιολογήσει τις διαφορές εισοδήματος που αποκαλύπτει ο έλεγχος. Στα δεδομένα που θα υποχρεούται να καταθέσει ο φορολογούμενος περιλαμβάνονται στοιχεία για ακίνητα, κινητά μέσα, επενδύσεις, συμμετοχές κάθε μορφής, καταθέσεις κάθε μορφής στην Ελλάδα και το εξωτερικό, διαθέσιμα μετρητά, έργα τέχνης, συλλογές και λοιπά τιμαλφή, αλλά και απαιτήσεις από τρίτους. Το βάρος της απόδειξης για τα διαθέσιμα περιουσιακά στοιχεία θα πέφτει αποκλειστικά στον φορολογούμενο

protothema.gr

Read more...

«Μη μας πιέζετε άλλο γιατί θα πέσουμε»...




"Μη μας πιέζετε άλλο γιατί θα πέσουμε" είναι το μήνυμα που αποστέλλεται μέσω των διαρροών σε μια στιγμή στην οποία το Βερολίνο δείχνει πλήρη αδιαφορία για την πολιτική κρίση στην Πορτογαλία, το πρόβλημα Ραχόι στην Ισπανία, νωρίτερα την αστάθεια στην Ιταλία.

Από τις Βρυξέλλες έχει ...
ήδη γίνει σαφές στην Αθήνα ότι μετά τις γερμανικές εκλογές δεν θα ανοίξουν οι ουρανοί και ότι η συνέχεια θα είναι σκληρή, ίσως και σκληρότερη. "Η Τρόικα παίζει με την πολιτική σταθερότητα" δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (στο ΜΕΓΚΑ) και δεν εξέφρασε προσωπικές απόψεις αλλά την αρχή μιας νέας στρατηγικής που πηγάζει από το διαφαινόμενο πολιτικό αδιέξοδο: Μια ξέπνοη κυβέρνηση που αγκομαχά να μαζέψει 151 ψήφους για κάθε προπαιτούμενη δράση της κάθε δόσης.

Το «καψόνι» με την αναβολή εκταμίευσης της δόσης επειδή έλειπαν κάποιες δεκάδες «διαθέσιμοι» εκπαιδευτικοί, το αίτημα του ΔΝΤ για μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα και τα συνεχή γερμανικά τελεσίγραφα ότι αποκλείεται «κούρεμα» του ελληνικού χρέους προοιωνίζονται μια δύσκολη διαπραγμάτευση με δεδομένη την έλλειψη κατανόησης της πλευράς των πιστωτών για το οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό αδιέξοδο.

Απολύσεις και «δόγμα πυγμής»

Τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος της διαθεσιμότητας 12.500 υπαλλήλων και να βρεθούν οι επόμενοι 12.500 για τον Δεκέμβριο, ενώ θα πρέπει να έχουν γίνει και 4.000 απολύσεις χωρίς να είναι βέβαιο ότι θα προσμετρηθούν οι απολυμένοι της ΕΡΤ.Η προοπτική να ξεκινήσει η σχολική χρονιά με τους εκπαιδευτικούς στους δρόμους, όπου θα συναντιούνται με το προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων και του εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι απολύτως ρεαλιστική.

Και σε μια τέτοια περίπτωση, η πολλαπλή επίταξη δεν μπορεί να είναι λύση, παρόλο που η κυβέρνηση δεν έχει κανένα ταμπού όταν πρόκειται για εφαρμογές πολιτικού αυταρχισμού. Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ωστόσο, είναι τόσο εύθραυστη που δεν έχει άλλα περιθώρια για ασκήσεις δόγματος πυγμής.

Το «παρών» των βουλευτών της ΝΔ Κακλαμάνη και Κυριαζίδη στην ψήφιση της τροπολογίας για τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών με μεταπτυχιακά θορύβησε ιδιαίτερα το Μέγαρο Μαξίμου που προειδοποίησε με διαγραφές όσους στο εξής δεν θα ψηφίζουν μέτρα που συνδέονται με τη συνέχιση της χρηματοδότησης της χώρας. Αλλωστε, δύο βουλευτές, ο Γ. Βλάχος (ΝΔ) και η Θ. Τζάκρη (ΠΑΣΟΚ) άλλαξαν αναγκαστικά θερινό τμήμα όταν έγινε γνωστό ότι είχαν πρόθεση να καταψηφίσουν την ίδια τροπολογία.

Οι φοβίες και τα μασάζ

Στο Μέγαρο Μαξίμου και στη Χ. Τρικούπη έχουν κάθε λόγο να φοβούνται ότι ακόμη και αν δεν παρουσιαστεί νέο πακέτο μέτρων λιτότητας το φθινόπωρο, η κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα "σπάσει" στην πρώτη δοκιμασία. Το γεγονός ότι όχι απλώς δεν διεγράφη, αλλά ούτε καν αντικαταστάθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρης Κουκουλόπουλος που δεν ψήφισε την διάταξη σχετικά με την δημοτική αστυνομία, έχει ανοίξει τον ασκό του Αιόλου στις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων της συμπολίτευσης. Και οι διαθέσεις ανυπακοής θα ενισχυθούν εφόσον διαμορφωθεί ατμόσφαιρα πολιτικού τέλους για την κυβέρνηση.

Τα «μπάνια του λαού» θα είναι ένα ανακουφιστικό ιντερμέδιο για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού θα γίνονται συνεχή «μασάζ» σε βουλευτές και κομματικά στελέχη προκειμένου να εξασφαλιστεί η εσωκομματική τάξη. Επιτελικά στελέχη θα πραγματοποιούν περιοδείες στην επικράτεια προκειμένου να ανακτήσουν κάποια ερείσματα στην κοινωνική βάση των κομμάτων τους, ενώ οι υπουργοί έχουν ρητή εντολή να επιτρέψουν στον εαυτό τους μόνο ολιγοήμερες αποδράσεις.

Έτοιμη για «χαστούκια» η τρόικα

Η επιστροφή της Τρόικας στην Αθήνα μαζί με τα πρωτοβρόχια θα σηματοδοτήσει την αρχή ενός δύσκολου κύκλου διαπραγμάτευσης με αβέβαιη έκβαση. Το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν πρόκειται να υπάρξει επιείκεια και αναγνώριση του λάθους στη «συνταγή» από την πλευρά των πιστωτών. Αυτό σημαίνει ότι θα ελέγχεται αυστηρότατα η εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής και θα πέφτουν «χαστούκια» για κάθε έναν «διαθέσιμο» που λείπει από τη λίστα.

Καλά νέα δεν αναμένονται από πουθενά. Το οικονομικό επιτελείο επενδύει στο φοροαμόκ για να συγκρατηθεί η υστέρηση στα έσοδα παρόλο που είναι προφανές ότι μισθωτοί και συνταξιούχοι, πόσο μάλλον οι άνεργοι και οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Ο Στουρνάρας ανακαλύπτει τον ..Πάπα

Στο μεταξύ, γίνονται επικοινωνιακές ασκήσεις πάταξης της φοροδιαφυγής με τον Γ. Στουρνάρα να διαμηνύει ότι όποιος δεν πληρώνει τους φόρους του θα πατάσσεται ακόμη και αν είναι ο Πάπας. Με άλλα λόγια, ο υπουργός Οικονομικών ανακάλυψε ότι η φοροδιαφυγή είναι η μεγάλη εθνική μάστιγα και ότι παρέχεται πολιτική κάλυψη στους μεγαλοφοροφυγάδες. Στο άτυπο υπηρεσιακό σημείωμά του που σκοπίμως δημοσιοποιήθηκε αναφέρεται σε εφόρους που ρωτούν τους πολιτικούς τους προϊσταμένους αν μπορούν και πρέπει να κυνηγήσουν τον τάδε ή τον δείνα επώνυμο ή ισχυρό που δηλώνει εισοδήματα πένητος ενώ ζει πλουσιοπάροχα.

Ετσι, ο κ. Στουρνάρας έμαθε ή παραδέχθηκε αυτό που γνωρίζουν όλοι έντιμοι φορολογούμενοι και οι εταίροι μας που πολλές φορές επισημαίνουν ότι στην Ελλάδα οι πλούσιοι δεν πληρώνουν φόρους. Η ειρωνεία είναι ότι ο υπουργός Οικονομικών έχει την ευθύνη για την καταπολέμηση του αντικοινωνικού αυτού φαινομένου και όχι απλώς το δικαίωμα στο σχολιασμό του.

Ετσι κι αλλιώς, όλα αυτά εντάσσονται σε μια βαρετή πλέον ρουτίνα δημιουργίας εντυπώσεων που δεν πείθει ούτε τους επιρρεπείς στην κυβερνητική προπαγάνδα.

Και το πάρτυ ..συνεχίζεται

Η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από 1ης Αυγούστου αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση ως το τελευταίο επεισόδιο του “success story” το οποίο ακούγεται από την κοινωνική πλειοψηφία σαν σαρκασμός. Τα 17 εκ τουριστών που αναμένεται να περάσουν από τη χώρα μας μέχρι το τέλος της σεζόν είναι για την κυβέρνηση απόδειξη ότι δεν έχει ακόμη γραφτεί το τέλος του ελληνικού παιχνιδιού. Ωστόσο, όλοι γνωρίζουν ότι αναμένεται νέο κύμα λουκέτων τους επόμενους μήνες σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αδυνατούν να αντιμετωπίσουν την εφιαλτική έλλειψη ρευστότητας.

Η υποχώρηση της δημοκρατίας και ο διασυρμός του κοινοβουλευτισμού, όπως εκφράζονται από την πολιτεία της Χρυσής Αυγής, είναι ίσως το πλέον ακραίο σύμπτωμα της ελληνικής παρακμής που εξελίσσεται σε σήψη μιας χώρας στην οποία μπορεί ο Αντώνης Ρέμος να σηκώνει το λάβαρο του αντιμνημονιακού αγώνα μέσα στους καπνούς των πούρων και στις σαμπάνιες ενός μυκονιάτικου πάρτυ που συνεχίζεται –όπως το ξέραμε.

tvxs.gr

Read more...

80 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΛΤΑ



Το κλείσιμο 80 περιφερειακών καταστημάτων και την αντικατάστασή τους από ταχυδρομικά πρακτορεία αποφάσισαν τα ΕΛΤΑ, στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης των οικονομικών της. Την...
ίδια στιγμή, η εταιρεία σχεδιάζει να προχωρήσει στην πρόσληψη 820 εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου μέσω ΑΣΕΠ προκειμένου να καλύψει τις πάγιες ανάγκες του ταχυδρομείου. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ, Κωστής Μελαχροινός ανέφερε ότι δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις από τα Ταχυδρομεία: «Απολύσεις στα ΕΛΤΑ ούτε υπήρξαν, ούτε υπάρχουν, ούτε σχεδιάζονται», τόνισε κατηγορηματικά.
Σε ό,τι αφορά στα ταχυδρομικά καταστήματα που θα κλείσουν σημείωσε ότι σε πρώτη φάση θα είναι 80 και θα αφορούν σε αγροτικές και ημιαστικές περιοχές, ενώ στη συνέχεια λουκέτο θα μπει και σε άλλα καταστήματα αστικών κέντρων αυτή τη φορά σε δυο φάσεις, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και στις αρχές του νέου χρόνου.
Το σχέδιο αναδιάρθρωσης των ΕΛΤΑ προβλέπει τη μετατροπή των καταστημάτων που θα κλείσουν σε ταχυδρομικά πρακτορεία μέσω συμβάσεων που θα συναφθούν με ενδιαφερομένους. Μόνο απ΄αυτήν την κίνηση μάλιστα η διοίκηση προσδοκά εξοικονόμηση που θα φτάνει τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.
Μετακίνηση υπαλλήλων
Όπως διευκρίνισε ο κ. Μελαχροινός, δεν πρόκειται να απολυθεί κανένας υπάλληλος από τα καταστήματα αυτά καθώς οι εργαζόμενοί τους θα μετακινηθούν σε μεγαλύτερα, προκείμενου να ενισχύσουν το εκεί παραγόμενο έργο. Το ίδιο θα γίνει και στη συνέχεια στα αστικά κέντρα με στόχο και τη διεύρυνση της λειτουργίας ορισμένων καταστημάτων, η οποία θα φτάσει τουλάχιστον τις 12 ώρες. «Μέχρι και σήμερα θα έχανε κανείς ένα μεροκάματο για να παραλάβει ένα δέμα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μελαχροινός, προσθέτοντας ότι τα οφέλη από την αναδιάρθρωση που θα προέλθει από τη διεύρυνση του ωραρίου, την αλλαγή του τρόπου διαβιβάσεων, τον επανασχεδιασμό των κέντρων διαλογής θα είναι πολλαπλά.
Αλλαγές έχουν ήδη ξεκινήσει και στον κλάδο των ταχυμεταφορών με συνενώσεις κομβικών κέντρων, ενώ τα ΕΛΤΑ προγραμματίζουν 35 έργα προϋπολογισμού 32 εκατομμυρίων ευρώ που αφορούν κυρίως σε υποδομές που θα εκσυγχρονίσουν το ταχυδρομείο.
Στόχος είναι να αναπτυχθούν υπηρεσίες βάσει των οποίων θα επιτευχθεί η διασύνδεση των ταχυδρομικών καταστημάτων και η παρακολούθηση της λειτουργίας τους ώστε ο πελάτης να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή πού βρίσκεται το κάθε αντικείμενο, πότε παραδόθηκε και ποιος το παρέλαβε.
http://fimotro.blogspot.gr/2013/07/80_27.html

Read more...

Σήμα κινδύνου για το στέγαστρο Καλατράβα...


Δεν έχει συντηρηθεί ποτέ!...

Αποτέλεσε μια από τις ατραξιόν της θερμής περιόδου πριν και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 όχι τόσο για την διαφορετική αισθητική που πρόσθεσε στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών, αλλά κυρίως, για το ...
πόσο κόστισε η κατασκευή του. Εννέα χρόνια μετά το πολυσυζητημένο στέγαστρο Καλατράβα κινδυνεύει με κατάρρευση εξαιτίας μηδενικής συντήρησης.

Στο πόνημα του διάσημου Ισπανού αρχιτέκτονα Σαντιάγκο Καλατράβα, που κόστισε 130 εκατομμύρια ευρώ, δεν έχει ποτέ η βαριά συντήρηση που προβλέπεται απο την περίπλοκη κατασκευή του, ενώ η οικονομική δυπραγία καθιστά αδύνατη την δημοπράτηση διαγωνισμού για να βρεθεί εταιρεία που θα αναλάβει το έργο.

Εγγραφο του υπουργείου Πολιτισμού που διαβιβάστηκε στη Βουλή, αποκαλύπτει ότι τα προηγούμενα χρόνια είχε προγραμματιστεί η διενέργεια διαγωνισμών για τα έργα Καλατράβα.

Ο πρώτος αφορούσε στην παρακολούθηση, τον έλεγχο και τη καταγραφή δομοστατικής συμπεριφοράς των μεταλλικών κατασκευών του ΟΑΚΑ και ο δεύτερος στη συντήρηση.

Συνολικά οι δύο διαγωνισμοί ανέρχονται σε 9,5 εκατομμύρια ευρώ, 4,5 για τον πρώτο και 5 για τον δεύτερο.

«Επειδή ως σήμερα δεν εξασφαλίστηκαν οι αναγκαίες πιστώσεις και δεν εγκρίθηκαν οι μελέτες, η υπηρεσία μας δεν προχώρησε στη διενέργεια διαγωνισμών της συντήρησής του» σημειώνει το υπουργείο Πολιτισμού. «Οι διατεθείσες πιστώσεις του 2009 ανήλθαν τελικά στο ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ και με αυτές πληρώθηκαν ληξιπρόθεσμες οφειλές του αναδόχου (Bung) του αρχικού πολιτικού προγράμματος παρακολούθησης της δομοστατικής συμπεριφοράς του στεγάστρου» αναφέρεται στο έγγραφο και συμπληρώνεται ότι τα επόμενα έτη τα χρήματα «κάλυπταν μέρος των ληξιπρόθεσμων οφειλών».

«Συμπερασματικά το στέγαστρο του Ολυμπιακού Σταδίου είναι μια μεταλλική κατασκευή η οποία χρήζει συνεχούς συντήρησης και ελέγχου κατά τη διάρκεια της ζωής της, όπως όλες οι μεταλλικές κατασκευές αυτού του μεγέθους. Ως εκ τούτου, θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξασφαλισθούν οι σχετικές πιστώσεις και να προχωρήσουμε στη σύναψη σχετικών συμβάσεων με αναδόχους που θα αναδειχθούν από τους σχετικούς διαγωνισμούς, προκειμένου να διατηρηθεί η ασφάλεια και η λειτουργικότητα του στεγάστρου και του συνόλου των μεταλλικών κατασκευών του ΟΑΚΑ» αναφέρει χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Πολιτισμού Γιάννης Ανδριανός.

Πηγη ΒΗΜΑ

Read more...