Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Σωσίβιο στις τράπεζες “έριξε” ο Ντράγκι: Αύξησε κατά 2.3 δισ.το όριο του ELA


0726_mario_draghi_630x420
Σε αύξηση του ορίου του ELA κατά 2,3 δις. ευρώ, προχώρησε η ΕΚΤ διαμορφώνοντας το νέο πλαφόν του ELA για την εβδομάδα αυτή στα 83 δις. ευρώ από 80,7 δισ. ευρώ προηγουμένως, σύμφωνα με πληροφορίες.
Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το ΔΣ της ΕΚΤ αποφάσισε να κρατήσει αμετάβλητο το “κούρεμα” στα ελληνικά ενέχυρα.
Το μαξιλάρι ρευστότητας παραμένει στα 3 δισ. ευρώ για την εβδομάδα αυτή.
Πρόκειται την μεγαλύτερη αύξηση του ELA μέχρι στιγμής, η οποία καλύπτει πλήρως το ύψος των εκροών που σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες.
http://lykavitos.gr/

Read more...

Στις 22:00 η συνάντηση Τσίπρα - Μέρκελ...


Στις 22:00 η συνάντηση Τσίπρα - Μέρκελ - ΟλάντΣτις 22:00 ώρα Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση Τσίπρα – Ολάντ – Μέρκελ στις Βρυξέλλες.

Όπως αναφέρει...
Ιρλανδή δημοσιογράφος Méabh Mc Mahon στο Twitter, η Ελλάδα επισκιάζει τη 2η Σύνοδο της EU-CELAC σήμερα. Η συνάντηση Τσίπρα – Μέρκελ – Ολάντ θα γίνει στις 21:00 (ώρα Βρυξελλών)...
enikos.gr

Read more...

Η ΕΡΑ Σπορ στη νέα ραδιοφωνική πραγματικότητα...


 
Το κρατικό αθλητικό ραδιόφωνο, που έμεινε εκτός πλάνων από την ΝΕΡΙΤ, επιστρέφει την Πέμπτη. Θα αντέξει στο (νέο) ανταγωνισμό;
Ήταν το μοναδικό...
εθνικής εμβέλειας ραδιόφωνο της ΕΡΑ που δεν συνέχισε στο τότε διάδοχο σχήμα της ΝΕΡΙΤ. Αντιθέτως, περιορίστηκε σε ρόλο «κομπάρσου» στο πρόγραμμα του Πρώτου, δημιουργώντας ένα όχι και τόσο καλαίσθητο αποτέλεσμα, στο σύνολό του. Ωστόσο συνέχισε να εκπέμπει κανονικά, πάλι ως ένθετο όμως, στο ραδιόφωνο της ERT Open, με εκπομπές αλλά και το θρυλικό «Μικρόφωνο στα γήπεδα» το οποίο μάλιστα παρουσίαζε ο βασικός εμπνευστής της ΕΡΑ Σπορ, Κώστας Μότσης.

Με την επαναλειτουργία της ΕΡΤ λοιπόν, ακριβώς δύο χρόνια μετά, το αθλητικό ραδιόφωνο της ΕΡΑ θα επιστρέψει στις συχνότητές του -101.8 και 100.9 για την Αθήνα- έχοντας όμως ένα διαφορετικό τοπίο ανταγωνισμού, σε σύγκριση με το 2013. Τότε, ήταν ο ένας από τους δύο ισχυρούς «πόλους» του αθλητικού ραδιοφώνου, με ποσοστά που έφταναν μέχρι και το 8% στην Αθήνα - στην περιφέρεια δε, ήταν σταθερά μία υπερδύναμη. Απέναντί του λοιπόν θα είναι ο Σπορ FM 94.6 και ο Sport24 Radio 103.3. Ο πρώτος παραμένει ο Νο.1 αθλητικός σταθμός με νέο ιδιοκτήτη πλέον τον Γιάννη Αλαφούζο. Αλλά «λαβωμένος» ως προς την ακροαματικότητα μια κι έχει πέσει στο 6%. Ο δεύτερος είναι ένας νέος παίκτης στο χώρο (μόλις 6 μήνες «ζωής»), που «κληρονόμησε» τα ποσοστά του προκατόχου Sentra FM στις ακροαματικότητες (μεταξύ 2,5% και 3,5%), κι έχει στο πρόγραμμά του πρόσωπα και από την ΕΡΑ Σπορ, όπως ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης και ο Σωτήρης Γεωργίου.

Με άλλα λόγια, το τοπίο είναι πολύ ρευστό στο αθλητικό ραδιόφωνο. Η ΕΡΑ Σπορ, με αρωγό και το timing της επαναλειτουργίας της, έχει την ευκαιρία μέσω ενός καλού προγράμματος, όπως την περασμένη δεκαετία, να ανακτήσει τους ακροατές της και να ξαναγίνει το πιο δημοφιλές ραδιόφωνο της ΕΡΑ. Θα τα καταφέρει άραγε;

e-tetradio.gr 

Read more...

«Οχι» από Κομισιόν στην ελληνική πρόταση: Δεν αντανακλά όσα συμφωνήθηκαν


sumfwnia-sto-brussels-group-gia-allages-sti-forologia.w_hr
Μπλόκο στις διαπραγματεύσεις καθώς η Κομισιόν και οι θεσμοί πετούν ξανά το μπαλάκι στην ελληνική πλευρά ζητώντας ουσιαστικά και νέες προτάσεις που θα περιλαμβάνουν περαιτέρω περικοπές σε συντάξεις και περισσότερα έσοδα από το ΦΠΑ.
Αυτό προκύπτει απ’ το σημερινό briefing που έκανε ο εκπρ. Τύπου της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος μάλιστα τόνισε ότι δεν υπάρχουν εκείνες οι συνθήκες για να υπάρξει σήμερα συνάντηση του κ. Γιούνκερ με τον Ελληνα πρωθυπουργό.
Σε ότι αφορά ενδεχόμενη συνάντηση Μέρκελ – Ολάντ – Τσίπρα παρέπεμψε στους ίδιους τους ηγέτες.
“Η τεχνική εργασία συνεχίζεται για να γεφυροποιήσουμε τις διαφορετικές θέσεις και να θέσουμε τους όρους για μία ομόφωνη συμφωνία όλων των μελών της Ευρωζώνης”, δήλωσε ο κ. Σχοινάς. “Η μπάλα είναι στο έδαφος της ελληνικής κυβέρνησης που θα πρέπει να ανταποκριθεί στις συζητήσεις που έκαναν Γιούνκερ και Τσίπρας την περασμένη εβδομάδα”.
Όπως είπε ο κ. Σχοινάς ο επίτροπος Μοσκοβισί ενημέρωσε χθες το απόγευμα την ελληνική κυβέρνηση ότι οι τελευταίες προτάσεις δεν αντικατοπτρίζουν τις συζητήσεις που έχουν γίνει μεταξύ Γιούνκερ και Τσίπρα
http://lykavitos.gr/

Read more...

Δεν επιβεβαιώνει (και) το Βερολίνο, τη συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ-Ολάντ...



Ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ, Ζάιμπερτ, επανέλαβε ότι η Γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ, συνεργάζεται πολύ στενά με...
τον υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και, πως, υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη.
Δεν μπορεί το Βερολίνο να επιβεβαιώσει ότι η Άγκελα Μέρκελ θα συναντήσει τον Αλέξη Τσίπρα απόψε στις Βρυξέλλες, ωστόσο θα μπορούσε να υπάρξει τέτοια δυνατότητα, αν το θελήσει ο Έλληνας πρωθυπουργός όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ.
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ Μάρτιν Γέγκερ ανέφερε ότι οι συνομιλίες για το ελληνικό ζήτημα έχουν μπει σε «αποφασιστική φάση»...

Read more...

Νέα τροπή στην υπόθεση Βαγγέλη Γιακουμάκη...


Εισαγγελική δίωξη για ανθρωποκτονία στην υπόθεση Γιακουμάκη...Σε κύρια ανάκριση παραπέμφθηκε η υπόθεση του άτυχου σπουδαστή από το Ρέθυμνο Βαγγέλη Γιακουμάκη, καθώς ο εισαγγελέας Πρωτοδικών άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, επικίνδυνες σωματικές βλάβες και...
παράνομη βία κατ' εξακολούθηση.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη, Δημήτρης Μπούκας, ύστερα από αυτή την εξέλιξη, είπε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο πως τίποτε δεν αποκλείεται και αναμένουμε το αποτέλεσμα της ανάκρισης.


Ο 20χρονος είχε εξαφανιστεί την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου από τη Γαλακτοκομική Σχολή όπου φοιτούσε και βρέθηκε, 37 ημέρες μετά, νεκρός σε χωράφι της περιοχής.





Read more...

Παραιτήθηκε ο Γιώργος Ανωμερίτης από τον ΟΛΠ...



Την παραίτησή του υπέβαλε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ, Γιώργος Ανωμερίτης.
Ο...
κ. Ανωμερίτης συναντήθηκε με τον Θοδωρή Δρίτσα, αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας, και αναφορικά με τις αλλαγές στις διοικήσεις των λιμανιών που σχεδιάζει η κυβέρνηση. Ήδη, τα εμπλεκόμενα υπουργεία έχουν προετοιμάσει τις προτάσεις τους για τον ΟΛΠ, του ΟΛΘ αλλά και των δέκα περιφερειακών λιμανιών, ενώ σύμφωνα με πηγές για το θέμα αναμένεται να συνεδριάσει αύριο, Πέμπτη 11 Ιουνίου, επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας και ο γραμματέας της κυβέρνησης, Σπύρος Σαγιάς.

Ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει την επίσπευση των διαδικασιών έως το τέλος Ιουνίου. Για το θέμα των αλλαγών στις διοικήσεις του ΟΛΠ και του ΟΛΘ και των υπολοίπων λιμανιών αναμένεται να υπάρξει ανάλογη συνεδρίαση και από το ΤΑΙΠΕΔ, που είναι ο βασικός μέτοχος.

Το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει σήμερα το 74% του ΟΛΠ και του ΟΛΘ (εισηγμένες εταιρείες στο χρηματιστήριο Αθηνών) και το 100% των υπολοίπων λιμανιών. Σημειώνεται ότι το προσεχές Σάββατο, 13 Ιουνίου στις 12:00, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ ΑΕ αποφάσισε τη σύγκλιση Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, με βασικό θέμα την αντικατάσταση των μελών του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού.

Read more...

Δεν έχουν συγκεντρωθεί τα χρήματα Στο αέρα η καταβολή μισθών και συντάξεων… ελέω Βουλής

Στο αέρα η καταβολή μισθών και συντάξεων… ελέω Βουλής
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Aθήνα
Σοβαρά προβλήματα στην καταβολή μισθών και συντάξεων Ιουνίου αναμένεται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, καθώς η Βουλή, οι ΟΤΑ, αλλά και άλλοι φορείς του Δημοσίου δεν έχουν συμμορφωθεί με τις πρόσφατες νομοθετικές προβλέψεις και δεν έχουν μεταφέρει στην Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) καταθέσεις που τηρούν σε εμπορικές τράπεζες.

Σημειώνεται πως το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να καταβάλει στο τέλος Ιουνίου για μισθούς, συντάξεις και επιχορηγήσεις ασφαλιστικών ταμείων περίπου 2 δισ. ευρώ. Εξ αυτών, σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr, έχουν διασφαλισθεί από ΟΔΔΗΧ και ΓΛΚ λίγο περισσότερα από τα μισά. Αλλά οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών έχουν «ξύσει πλέον τον πάτο του βαρελιού» και οι διαθέσιμες πηγές ρευστότητας έχουν πλέον εξαντληθεί.
Πρέπει να διευκρινισθεί πως το Ελληνικό Δημόσιο δεν είναι καν σε θέση να συγκεντρώσει τα 1,56 δισ. ευρώ που απαιτούνται για να αποπληρώσει το ΔΝΤ στο τέλος Ιουνίου.
Υπενθυμίζεται πως οι φορείς της γενικής κυβέρνησης, οι Δήμοι και οι Περιφέρειες υποχρεούνται από τα μέσα Απριλίου να καταθέτουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα και να μεταφέρουν τα κεφάλαια προθεσμιακών τους καταθέσεων σε λογαριασμούς ταμειακής διαχείρισης που τηρούν στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Ωστόσο, παρά το ότι οι ΟΤΑ διαθέτουν ταμειακά διαθέσιμα 2 δισ. ευρώ, ικανά να επιλύσουν το πρόβλημα της καταβολής μισθών και συντάξεων Ιουνίου, αρνούνται να καταθέσουν τα χρήματα αυτά στην Τράπεζα της Ελλάδος, ώστε να χρησιμοποιηθούν σε πράξεις repos 15 ημερών που προσφέρουν απόδοση 2,5%, φοβούμενοι ότι ενδεχομένως να απολέσουν τις αποταμιεύσεις τους.
Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι έχουν επικαλεσθεί ως λόγο «ανυπακοής» στην εφαρμογή του νόμου, το γεγονός ότι ούτε η Ελληνική Βουλή δεν έχει μεταφέρει τα ταμειακά διαθέσιμα της στην Τράπεζα της Ελλάδος. Πρόκειται ουσιαστικά για καταθέσεις 60 εκατ. ευρώ που έχει σε εμπορικές τράπεζες το Κοινοβούλιο και τις οποίες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είχε στα μέσα Μαΐου ζητήσει από την πρόεδρο της Βουλής Ζωή  Κωνσταντοπούλου, μέσω επιστολής διερευνητικού χαρακτήρα.
Αν και προ μηνός η κ. Κωνσταντοπούλου είχε δεσμευθεί να διερευνήσει το πλαίσιο και να ακολουθήσει τις νόμιμες διαδικασίες, ωστόσο η μεταφορά των διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδας τελικά δεν προχώρησε με την επίκληση ότι η Βουλή έχει πολύ συγκεκριμένο πλαίσιο αυτονομίας. Την ίδια επίκληση έκαναν και πολλοί ΟΤΑ, κάποιοι εκ των οποίων προσέφυγαν για το λόγο αυτό και στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Εάν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες ΟΤΑ και Βουλή δεν εναρμονισθούν με τις επιταγές του νόμου και εάν ασφαλιστικοί φορείς όπως το Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ) δεν υποστηρίξουν με μέρος των διαθεσίμων τους το Δημόσιο είναι ορατός ο κίνδυνος μισθοί και συντάξεις Ιουνίου να μην καταβληθούν κανονικά.
Πληροφορίες αναφέρουν πως αυτή η κατάσταση είναι γνωστή στην πλευρά των δανειστών και την χρησιμοποιούν ως πρόσθετο μοχλό πίεσης στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις.

Θανάσης Κουκάκης
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Για την περίοδο 2015-2016 Δημοσιονομικά μέτρα 910 εκατ. ευρώ χωρίζουν Ελλάδα και δανειστές


Δημοσιονομικά μέτρα 910 εκατ. ευρώ χωρίζουν Ελλάδα και δανειστές
  (Φωτογραφία:  EPA pictures )

Aθήνα
Πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα 730 εκατ. ευρώ προβλέπει η αναθεωρημένη πρόταση που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση στους θεσμούς και με την οποία τα πρωτογενή πλεονάσματα που δέχεται η Ελλάδα για το 2015 και το 2016 αναπροσαρμόζονται ανοδικά.
 
Συγκεκριμένα, η ελληνική πλευρά αναπροσάρμοσε την πρόταση της προς τους ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ για το πρωτογενές πλεόνασμα 2015 από το 0,6% του ΑΕΠ στο 0,75% και από το 1,5% του ΑΕΠ το 2016 στο 1,75%. Αυτομάτως η αναπροσαρμογή αυτή συνεπάγεται πως θα πρέπει να υπάρξουν πρόσθετες παρεμβάσεις σε έσοδα και δαπάνες της τάξεως των 730 εκατ. ευρώ περίπου.
Ωστόσο, η απόσταση με όσα ζητεί η τρόικα από την ελληνική κυβέρνηση παραμένει, καθώς οι δανειστές επιμένουν σε πρωτογενές πλεόνασμα 1% του ΑΕΠ το 2015 και 2% του ΑΕΠ το 2016. Σε σχέση με την πρόταση που κατέθεσε χθες η Ελλάδα τις δύο πλευρές τις χωρίζει πλέον απόσταση 910 εκατ. ευρώ για την διετία 2015-2016.
Αν στον υπολογισμό περιληφθεί και το 2017 το «χάσμα» διπλασιάζεται, καθώς για το συγκεκριμένο έτος η Ελλάδα δίνει πλεόνασμα 4,725 δισ. ευρώ (2,5% του ΑΕΠ), ενώ οι δανειστές επιμένουν σε πλεόνασμα 5,67 δισ. ευρώ (3% του ΑΕΠ).
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατ’ ιδίαν συνάντηση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά και του αναπληρωτή υπουργού Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον Επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί, η ελληνική πλευρά άφησε να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να ανεβάσει τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος στο επίπεδο που θέλουν οι δανειστές.
Η ελληνική πλευρά δέχεται για τον ΦΠΑ οι συντελεστές 6,5%, 11% και 23%, να διαμορφωθούν στο 6,5%, 12% και 23%. Με τον τρόπο αυτό τα έσοδα από τον φόρο θα αυξηθούν από το 1 δισ. ευρώ που προέβλεπε η αρχική πρόταση της Ελλάδος στο 1,3 δισ. ευρώ. Όμως, παραμένει απόσταση 500 εκατ. ευρώ από την πρόσθετη εισπρακτική απόδοση 1,8 δισ. ευρώ που ζητούν σε ετήσια βάση οι δανειστές από τον ΦΠΑ.
Η αναθεωρημένη ελληνική πρόταση ως προς το ασφαλιστικό αποδέχεται την κατάργηση των πρόωρων συντάξεων, αλλά και την περικοπή επικουρικών συντάξεων άνω των 300 ευρώ, η οποία δίνεται έναντι της απαίτησης των δανειστών για την εφαρμογή ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στα επικουρικά ταμεία. Για την κάλυψη του κενού στο ασφαλιστικό, η κυβέρνηση συζητά επίσης πρόταση για επιβολή φόρου 1% στα συμβόλαια έργων υποδομών, αλλά και αύξηση των κρατήσεων συνταξιούχων.
Ακόμη, στην ελληνική πρόταση αναφέρονται έσοδα από την εισφορά επί των κερδών εταιρειών ύψους 1 δισ. ευρώ, καθώς και μία εκτενής λίστα με τα έσοδα που θα αποφέρει η αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου πετρελαίου, τσιγάρων. Χωρίς να ποσοτικοποιούνται, αυξημένα έσοδα αναμένονται και από την  ρύθμιση των 100 δόσεων.
Τέλος, η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα φέρεται να παρουσίασε στους πιστωτές και σενάρια για εξοικονόμηση μέσω του νέου μισθολογίου στο Δημόσιο.
Θανάσης Κουκάκης


Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ο προφυλακισμένος πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας αρνείται το «βραχιολάκι»


20071185_Portugal_Former_Premier_Detained_JPEG_03185.limghandler
Ο πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Ζοζέ Σόκρατες, ο οποίος είναι προφυλακισμένος στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά, αρνήθηκε την πρόταση να αποφυλακιστεί και να παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό φορώντας το ηλεκτρονικό βραχιολάκι.
Ο Σόκρατες εξαπέλυσε επίθεση στο δικαστικό σύστημα, υποστηρίζοντας ότι θέλει να καλύψει τα λάθη που έγιναν στην υπόθεσή του.
Ο Ζοζέ Σόκρατες συνελήφθη και προφυλακίστηκε καθώς συνεχίζεται η έρευνα για τη φοροδιαφυγή και την κατάχρηση που φέρεται ότι διέπραξε.
Ο ίδιος αρνείται την ενοχή του και χαρακτηρίζει την κατηγορία «τεράστια, σκληρή αδικία» σε βάρος του.
Οι εισαγγελείς δεν του έχουν απαγγείλει επισήμως κατηγορίες.
«Αυτές οι ‘μισο-αποφυλακίσεις’ δεν έχουν κανέναν άλλο σκοπό παρά μόνο να καλύψουν το αρχικό λάθος και την επακόλουθη αποτυχία. Μετά από έξι μήνες στη φυλακή, δεν υπάρχουν γεγονότα, καμία απόδειξη, καμία κατηγορία» γράφει ο ίδιος.
Ο κατ’ οίκον περιορισμός, κατά τον Σόκρατες, μπορεί να είναι μια προσπάθεια των εισαγγελέων να του αποσπάσουν μια ομολογία, υποστήριξε.
Ο δικηγόρος του Σόκρατες έχει προσφύγει κατ’ επανάληψη στα δικαστήρια ζητώντας την αποφυλάκιση του πρώην πρωθυπουργού, όμως το αίτημά του έχει απορριφθεί.
http://lykavitos.gr/

Read more...

Έρχεται ρύθμιση-«βόμβα»: Θα υποθηκεύονται τα σπίτια όσων χρωστούν στα ταμεία


tameia_0
Διάταξη του υπουργείου Εργασίας προβλέπει ότι όσοι χρωστούν στα ταμεία, θα υποχρεώνονται να βάζουν ως υποθήκη σπίτια ή άλλα ακίνητα, ακόμη κι αν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση και πληρώνουν κανονικά τις δόσεις τους.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», η πρόβλεψη αυτή γίνεται με ειδική διάταξη στο άρθρο 17 του νομοσχεδίου για τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας που πέρασε από δημόσια διαβούλευση το υπουργείο Εργασίας και θα έχει εφαρμογή όχι μόνο σε όσους υποβάλουν αίτηση ρύθμισης από εδώ και πέρα, αλλά και στους 210.000 οφειλέτες οι οποίοι έχουν ήδη ενταχθεί στις 100 δόσεις, προκειμένου να εξοφλήσουν το ΙΚΑ ή τον ΟΑΕΕ.
Με το άρθρο-βόμβα του νομοσχεδίου, τα ασφαλιστικά ταμεία θα έχουν τη δυνατότητα να ζητούν υποθήκες περιουσιακών στοιχείων από τους οφειλέτες τους ακόμη κι αν είναι σε ρύθμιση και πληρώνουν κανονικά τις δόσεις τους.
Το άρθρο 17 αναφέρει ότι οι φορείς κοινωνικής ασφάλισης διατηρούν το δικαίωμα και μετά τη συμμόρφωση του οφειλέτη στη ρύθμιση τμηματικής εξόφλησης που του χορηγήθηκε:
-να εγγράφουν υποθήκες σε περιουσιακά στοιχεία του οφειλέτη, των συνυπόχρεων προσώπων ή των εγγυητών, εφόσον η οφειλή δεν είναι ασφαλισμένη,
-να μη χορηγούν αποδεικτικό ενημερότητας για μεταβίβαση ακινήτου ή σύσταση εμπραγμάτου δικαιώματος επ’ αυτού, εφόσον η οφειλή δεν είναι ασφαλισμένη.
Από τη διάταξη δεν εξαιρούνται μικροί ή μεγάλοι οφειλέτες, αλλά, όπως ανέφερε αρμόδιο στέλεχος μεγάλου ασφαλιστικού φορέα στον «Ελεύθερο Τύπο», θα εφαρμοστεί σε όσους είναι μεν σε ρύθμιση, αλλά έχουν βεβαρημένο παρελθόν «ασυνέπειας», είτε χρωστούν πολλά, είτε λίγα.
Αυτή τη δυνατότητα είχαν μέχρι τώρα μόνο οι εφορίες, καθώς μπορούν να ζητήσουν από οφειλέτες που είναι σε ρύθμιση να βάλουν υποθήκη περιουσιακά τους στοιχεία ώστε να εξασφαλιστεί ότι θα συνεχίσουν να πληρώσουν τις δόσεις τους και ότι σε κάθε περίπτωση, ακόμη δηλαδή κι αν εγκαταλείψουν τη ρύθμιση, τα ενυπόθηκα περιουσιακά τους στοιχεία θα μπορούν να κατάσχονται.
Το ίδιο καθεστώς θα εφαρμόζουν από εδώ και στο εξής (σ.σ.: με την ψήφιση του νομοσχεδίου) όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, με τη διαφορά ότι η διάταξη έρχεται εκ των υστέρων, αιφνιδιάζοντας όσους μπήκαν σε ρύθμιση, υπό το φόβο των Ταμείων ότι μπορεί να την εγκαταλείψουν και να χαθούν έσοδα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, την ίδια υποχρέωση δεν θα έχουν μόνο οι οφειλέτες, αλλά και οι συνυπόχρεοι, όπως τυχόν εγγυητές.
Η διάταξη θα εφαρμοστεί από τις 26 Ιουνίου και μετά, που λήγει η προθεσμία υπαγωγής στη ρύθμιση των 100 δόσεω, και σε πρώτη φάση θα είναι στοχευμένη σε οφειλέτες που κατά τα παρελθόν έχουν εγκαταλείψει ρυθμίσεις, καθώς και σε όσους τις χρησιμοποιούν όχι για να ξεχρεώσουν, αλλά για να παίρνουν ασφαλιστική ενημερότητα είσπραξης χρημάτων από το Δημόσιο.
Τα Ταμεία θα μπορούν να ζητούν όμως ακόμη και από τους συνεπείς οφειλέτες τους να βάλουν «ενέχυρο» κάποιο περιουσιακό τους στοιχείο, ώστε ακόμη κι αν σταματήσουν να πληρώνουν τις δόσεις, η οφειλή τους να μπορεί να «εξοφληθεί» με κατάσχεση.
Ως επιπρόσθετη «εξασφάλιση», τα Ταμεία δεν θα χορηγούν αποδεικτικά ενημερότητας για μεταβιβάσεις ακινήτων, μέχρι να διασφαλίσουν με υποθήκες την οφειλή.
http://lykavitos.gr/

Read more...

Η Ραχήλ «κράζει» τον Πανούση...



"Aποτελείς  ντροπή για την Aριστερά"...
Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή έχει πάρει ξεκάθαρη θέση υπέρ της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, στην κόντρα της με τον αναπληρωτή υπουργό Δημόσιας Τάξης, Γιάννη Πανούση.

Η Ραχήλ τις τελευταίες ώρες έχει...

προχωρήσει σε μπαράζ αναρτήσεων στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook «κράζοντας» τον Γιάννη Πανούση για τη στήριξη του στα σώματα ασφαλείας, με αφορμή το θέμα της χρήσης της τουαλέτας από τους αστυνομικούς της Βουλής.

Σε χθεσινή ανάρτησή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «ξεσπάθωσε» εναντίον του υπουργού, γραφοντας του, μεταξύ άλλων, ότι "αποτελεί ντροπή για την Αριστερά".


«Αυτός που προσβάλει την κοινοβουλευτική Δημοκρατία είσαι μόνο εσύ. Δεν πήρες θέση ακόμα για την χυδαία, διαδικτυακή επίθεση του γιού σου σε Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που σημαίνει ότι την αποδέχεσαι. Όσο για την αρρωστημένη συμπεριφορά πάρε καθρέφτη. Το να έχεις στηρίγματα στην Ακροδεξιά το καταλαβαίνω αφού τους στήριζες από την ΔΗΜΑΡ. Λυπάμαι που έχεις και στηρίγματα σε μια αριστερή κυβέρνηση. Αποτελείς ντροπή για την αριστερά» έγραψε χαρακτηριστικά.


Tις προηγούμενες μέρες «στήριζε» με αναρτήσεις της, τις αποφάσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου, εξαπολύοντας επιθέσεις εναντίον των εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας.



πηγη topontiki.gr

Read more...

Νέα "βόμβα" Μητρόπουλου...


Νέα βόμβα Μητρόπουλου: Να πούμε ότι θα εφαρμόσουμε μνημόνιο"Να πούμε ότι θα εφαρμόσουμε μνημόνιο"(BINTEO)...
"Πρέπει να πούμε στον λαό μας ότι θα εφαρμόσουμε μνημόνιο", είπε χαρακτηριστικά ο εκ των αντιπροέδρων της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος.

"Πάμε στην τελική ευθεία με τη...
χειρότερη εικόνα. Ακόμα και ο Ρέντσι μας ζητά να καταργήσουμε τις πρόωρες συντάξεις. Πρέπει με ετοιμότητα, με ειλικρίνεια και με σεβασμό να πούμε στον λαό μας ότι θα εφαρμόσουμε μνημόνιο", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητρόπουλος στην εκπομπή του Γ.Παπαδάκη και συνέχισε:

"Οι επιλογές που μας δόθηκαν στη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη, ήταν ή συμφωνία στη βάση του μνημονίου, η ρήξη. Υπό αυτή την έννοια, όποια συμφωνία και να έρθει, η κυβέρνηση θα πάρει επώδυνα μέτρα. Θα εφαρμόσει μέτρα που ποτέ στην ιστορία της η αριστερά δεν έχει εφαρμόσει. Η ατομική στάση, όταν υποχρεωθούμε να εφαρμόσουμε τους 500 εφαρμοστικούς νόμους, είναι μια υποκρισία. Ο πρωθυπουργός, θα πρέπει σιγά σιγά να πει, ότι φαίνεται ότι θα εφαρμόσουμε επώδυνα μέτρα".

"Αυτό το οποίο συζητιέται, θα έχει μεγάλη δυσκολία να το δεχθεί η κοινοβουλευτική ομάδα. Ο λαός, είδε ότι ο Τσίπρας το πολέμησε, η κυβέρνηση το πολέμησε. Όποια συμφωνία επιτευχθεί σήμερα, θα έχει προϋπόθεση να εφαρμοστούν όλοι οι μνημονιακοί νόμοι. Το δια ταύτα είναι ότι αφού αποκλείουμε τη ρήξη, θα πρέπει να πει η κυβέρνηση, θα εφαρμοστούν οι περισσότεροι μνημονιακοί νόμοι. Αυτό το οποίο εγώ έχω υπ’ όψη ότι προσφέρουν μέχρι και την τελευταία στιγμή οι δανειστές, είναι δύσκολο να περάσει", πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Μητρόπουλος τόνισε πως "η γραμμή πάντως της κυβέρνησης από τις 20 Φεβρουαρίου είναι η επίτευξη συμφωνίας η οποία θα εμπεριέχει μνημόνιο" και  συνέχισε υποστηρίζοντας πως "η κυβέρνηση θα δώσει τη μάχη της με στόχο τον έντιμο συμβιβασμό, αποκλείοντας το σενάριο της ρήξης".

Δείτε το βίντεο...

enikos.gr

Read more...

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ ταρακούνησε την Κρήτη...


Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5.3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 00.49 τα ξημερώματα στη...
θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Κάσου, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στον θαλάσσιο χώρο 29 χιλιόμετρα νοτιο-νοτιοδυτικά της Κάσου, 94 χιλιόμετρα Ανατολικά του Αγίου Νικολάου, 51 χιλιόμετρα Νοτιοανατολικά του Παλαικάστρου και 421 χιλιόμετρα νοτιονατολικά από την Αθήνα.

Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 9 χιλιόμετρα.

Από τη δόνηση δεν έχουν καταγραφεί ζημιές...
iefimerida.gr





Read more...