Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Τουλάχιστον 10 νεκροί, 20 τραυματίες Διπλή επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης


Διπλή επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης
Ασθενοφόρα σπεύδουν στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης   (Φωτογραφία:  Reuters )
Κωσνταντινούπολη, Τουρκία
10 φωτογραφίες
Διπλή επίθεση αυτοκτονίας συγκλόνισε το βράδυ της Τρίτης το διεθνές αεροδρόμιο «Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης, με αποτέλεσμα δέκα άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και τουλάχιστον 20 άλλοι να τραυματιστούν.

Σύμφωνα με Τούρκο αξιωματούχο και αυτόπτες μάρτυρες, δύο βομβιστές αυτοκτονίας πυροδότησαν τα εκρηκτικά που έφεραν πάνω τους πριν περάσουν από τον έλεγχο ασφαλείας του αεροδρομίου και συγκεκριμένα το μηχάνημα των ακτίνων-Χ στον τερματικό σταθμό των πτήσεων εξωτερικού. 

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι δράστες άνοιξαν πυρ με όπλα πριν ανατιναχθούν, ενώ αστυνομικοί  πυροβόλησαν προκειμένου να τους εξουδετερώσουν.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας Μπεκίρ Μποζντάγ μίλησε για ένα δράστη ο οποίος πυροβόλησε με καλάσνικοφ στο χώρο του αεροδρομίου.

Μετά την επίθεση, οι προγραμματισμένες πτήσεις από το «Ατατούρκ» καθηλώθηκαν και οι επιβάτες μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία.

Ματαιώσεις πτήσεων θα υπάρξουν και το πρωί της Τετάρτης, τούρκος αξιωματούχος όμως δεν ήταν σε θέση να πει συγκεκριμένα ποιες θα είναι αυτές.

Σε ό,τι αφορά τις πτήσεις με προορισμό το διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, οι Αρχές ανακατεύθυναν ορισμένες από αυτές μετά την επίθεση, γενικά όμως τα αεροπλάνα που βρίσκονται στον αέρα θα επιτρέπεται να προσγειωθούν.

Το Russia Today δημοσίευσε το παρακάτω βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης:


Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Δείτε βίντεο από την στιγμή της επίθεσης…

Έντρομος ο κόσμος τρέχει προς όλες τις κατευθύνσεις...

Τον πανικό που επικράτησε τις πρώτες στιγμές της έκρηξης δείχνουν δύο βίντεο που… 
μόλις είδαν το φως της δημοσιότητας…

Read more...

«Πολλοί τραυματίες» Εκρήξεις στο αεροδρόμιο «Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης


Εκρήξεις στο αεροδρόμιο «Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης
Φωτ. από Russia Today  

Κωσνταντινούπολη, Τουρκία
Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης στο αεροδρόμιο «Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης με αποτέλεσμα να τραυματιστούν «περίπου 40 άνθρωποι» σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Αυτόπτης μάρτυρας μίλησε στο CNN Turk και για πυροβολισμούς στο χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου.

Τούρκοι αξιωματούχοι δήλωσαν στο CNN Turk ότι τουλάχιστον μία από τις εκρήξεις πρέπει να προκλήθηκε από βομβιστή αυτοκτονίας.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ήδη 250.000 έχουν μεταναστεύσει Πάνω από 640.000 Έλληνες θα χρειαστεί να αλλάξουν δουλειά τα επόμενα χρόνια


Πάνω από 640.000 Έλληνες θα χρειαστεί να αλλάξουν δουλειά τα επόμενα χρόνια
  (Φωτογραφία:  Reuters )
Αθήνα
Σε άλλον τομέα εργασίας θα χρειαστεί να μεταπηδήσουν στα επόμενα χρόνια πάνω από 640.000 Έλληνες εργαζόμενοι, καθώς τα δύο τρίτα των θέσεων εργασίας που χάνονται δεν αναμένεται να ανακτηθούν, όπως επισήμανε σήμερα, μιλώντας σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (cedefop), Τζέιμς Καλέγια (James Calleja).

«Πιστεύω ισχυρά ότι ο δρόμος εξόδου από τη σημερινή κρίσιμη κατάσταση για την Ελλάδα πρέπει να περάσει μέσα από την εκπαίδευση, την κατάρτιση και την απασχόληση. Για να επιτευχθεί βιώσιμη ανάπτυξη, έχει γίνει ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα χρειάζεται να εστιάσει σε συγκεκριμένους τομείς -όπως η αγροτική επιχειρηματικότητα, τα τρόφιμα, ο τουρισμός, τα logistics και οι τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών- όπου κατέχει κάποιο στρατηγικό πλεονέκτημα» σημείωσε ο κ. Καλέγια, μιλώντας ενώπιον της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ράνιας Αντωνοπούλου και των ευρωβουλευτών Κώστα Χρυσόγονου και Κωνσταντίνας Κούνεβα.

Οι μικροί δημιούργησαν την απασχόληση, οι μικροί χτυπήθηκαν από την κρίση

Πρόσθεσε ότι η ανάπτυξη της απασχόλησης στην Ελλάδα προ κρίσης προήλθε κατά κύριο λόγο από τις μικρές επιχειρήσεις, με λιγότερους από εννέα εργαζόμενους.

Οι μεγάλες επιχειρήσεις ενδέχεται να δημιούργησαν αξιοπρεπείς οργανωτικές και λειτουργικές δομές, αλλά μόνο το 22% αυτών επέδειξε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης της απασχόλησης στο διάστημα 2002-2009.

Η κρίση όμως χτύπησε δυσανάλογα τους μικρούς της αγοράς, που έχασαν κατ' ανάγκη σημαντικά υψηλότερο αριθμό εργαζομένων, σε σχέση με τους μεγάλους.

Ποιος λοιπόν θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας;
Επομένως ποιος μπορεί να δημιουργήσει θέσεις εργασίας στην Ελλάδα, αφού οι μικροί έχουν γονατίσει και οι ρυθμοί ανάπτυξης στους μεγάλους δεν ήταν σημαντικοί ούτε προ κρίσης;

«Υπάρχει μία πολύ μικρή μειοψηφία, της τάξης του 0,5% του συνόλου, που αντιστοιχεί σε 3.000 υφιστάμενες, ταχέως αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις διαφόρων μεγεθών, οι οποίες έχουν τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά, ώστε να αναπτυχθούν ραγδαία και να απορροφήσουν μεγάλο αριθμό ανέργων» σημείωσε ο κ. Καλέγια.

Από αυτές, περίπου οι 2900 είναι μικρές και οι 100 μεγάλες. Παρόλα αυτά, αυτές οι επιχειρήσεις, δεν μπορούν από μόνες τους να καλύψουν τις 1.000.000 θέσεις εργασίας που λείπουν -ούτε καν τις 600.000 που απευθύνονται σε νέους ανέργους.

Όλες μαζί μπορούν να δημιουργήσουν μέχρι 200.000 νέες θέσεις εργασίας, εκ των οποίων οι μισές θα μπορούσαν να αφορούν νέους, με την προσφορά άμεσης και έμμεσης απασχόλησης. Το 80% αυτών των θέσεων εργασίας εκτιμάται ότι θα δημιουργηθεί από αναπτυσσόμενες ΜμΕ, όχι από τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Συνοψίζοντας, ο κ. Καλέγια ανέφερε ότι αν αφαιρεθεί η απασχόληση που εκτιμάται ότι μπορούν να προσφέρουν οι 3000, οι υπολειπόμενες θέσεις εργασίας για τη σταδιακή εξάλειψη της ανεργίας θα μπορούσαν να καλυφθούν μόνο μέσω της δημιουργίας 10.000 νέων επιχειρήσεων υψηλής ανάπτυξης, που θα έφταναν σταδιακά να απασχολούν 50 εργαζόμενους έκαστη.

«Αυτό είναι το σημείο, στο οποίο η ανάπτυξη γίνεται εκθετική, η δημιουργία θέσεων εργασίας αυξάνεται, οι απαιτούμενες δομές μπαίνουν στη θέση τους και η ικανοποίηση των εργαζομένων ενισχύεται. Είναι το μεταβατικό εκείνο στάδιο, όπου οι micro επιχειρήσεις εξελίσσονται σε μεσαίου μεγέθους ή και μεγαλύτερες. Αυτός είναι ο τομέας, στον οποίο η Ελλάδα θα πρέπει να εστιάσει κατά κύριο λόγο» εκτίμησε ο κ. Καλέγια.

Το προφίλ των 250.000 Ελλήνων νεο-μεταναστών

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι πάνω από 250.000 Έλληνες, στην πλειοψηφία τους κάτω των 35 ετών, έχουν γίνει νεο-μετανάστες στα χρόνια της κρίσης, με το 50% αυτών που πηγαίνουν στην ΕΕ να κατευθύνεται στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία.

Επικαλέστηκε δε στοιχεία παλαιότερης έρευνας των καθηγητών Λόη Λαμπριανίδη και Μανόλη Πρατσινάκη, σύμφωνα με την οποία 1 στις 18 οικογένειες, έχει τουλάχιστον ένα μέλος που έφυγε από την Ελλάδα μετά το 2010.

Σε ό,τι αφορά το προφίλ των νεο-μεταναστών είναι γύρω στα 30, υψηλής μόρφωσης και κατ' ανάγκη μετανάστες για οικονομικούς λόγους. Οι μισοί από όσους μετανάστευσαν μετά το 2010 ήταν άνεργοι όταν αποφάσισαν να φύγουν.

Πάνω από 40 ετών το 12% των νεο-μεταναστών!

Κι αν τα στοιχεία αυτά είναι λίγο πολύ γνωστά, έκπληξη προκαλεί ένα νέο, σύμφωνα με τον κ. Καλέγια, στοιχείο. Το 12% των Ελλήνων νεο-μεταναστών είναι άνω των 40 ετών, γεγονός πρωτοφανές στα χρονικά της ελληνικής μεταναστευτικής ιστορίας...

Ο κ. Καλέγια υπενθύμισε τέλος τους 10 βασικούς άξονες του νέου συνολικού θεματολογίου επαγγελματικών δεξιοτήτων, που ενέκρινε πρόσφατα η Κομισιόν, με στόχο να διασφαλίσει ότι οι πολίτες θα αναπτύξουν ευρεία δέσμη δεξιοτήτων ήδη από τη μικρή ηλικία και ότι θα αξιοποιηθεί καλύτερα το ανθρώπινο κεφάλαιο της Ευρώπης.

Το 40% των Ευρωπαίων εργοδοτών δεν βρίσκει άτομα με τις κατάλληλες δεξιότητες

Σύμφωνα με μελέτες, σημείωσε, 70 εκατομμύρια Ευρωπαίοι δεν διαθέτουν επαρκείς δεξιότητες ανάγνωσης και γραφής, και ακόμη περισσότεροι έχουν ελλιπείς δεξιότητες αριθμητικής και ψηφιακών γνώσεων. Έτσι, βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της ανεργίας, της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Από την άλλη, μεγάλος αριθμός Ευρωπαίων, ιδίως νέων με υψηλά προσόντα, απασχολείται σε θέσεις εργασίας που δεν αντιστοιχούν στις ικανότητες και τις φιλοδοξίες τους. Την ίδια στιγμή, το 40% των Ευρωπαίων εργοδοτών δηλώνει ότι δεν μπορεί να βρει άτομα με τις κατάλληλες δεξιότητες για την προώθηση της ανάπτυξης και της καινοτομίας.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Περιμένοντας τα χαρτιά του διαζυγίου «27+1» στις Βρυξέλλες: «Η Ευρώπη δεν τελειώνει στο Ηνωμένο Βασίλειο»


«27+1» στις Βρυξέλλες: «Η Ευρώπη δεν τελειώνει στο Ηνωμένο Βασίλειο»
«Δεν πρέπει να γυρίσουμε την πλάτη μας στην Ευρώπη» δήλωσε ο Ντέιβιντ Κάμερον από τις Βρυξέλλες   (Φωτογραφία:  Reuters )

Βρυξέλλες, Βέλγιο
Απέναντι στους Ευρωπαίους ηγέτες ο Ντέιβιντ Κάμερον για πρώτη, και πιθανότατα τελευταία φορά, μετά το ιστορικό δημοψήφισμα που οδηγεί την Βρετανία εκτός ΕΕ και τον ίδιο εκτός πρωθυπουργίας. «Δεν πρέπει να γυρίσουμε την πλάτη μας στην Ευρώπη» είπε προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, τονίζοντας ότι πρέπει να επιδιωχθεί η όσο το δυνατόν στενότερη σχέση με την ΕΕ.

Είναι σημαντικό να βλέπουμε τη Βρετανία ως φίλη και εταίρο, υπογράμμισε από πλευράς της η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ επαναλαμβάνοντας ότι διαπραγμάτευση πριν την ενεργοποίηση του Άρθρου 50 δεν θα υπάρξει. Λύπη εκφράζει ο Φρανσουά Ολάντ, αλλά τονίζει ότι ΕΕ δεν σταματά στο Ηνωμένο Βασίλειο...

Η Ένωση είναι έτοιμη να ξεκινήσει τη διαπραγμάτευση σήμερα, αλλά πρέπει να περιμένουμε τη Βρετανία, τόνισε την ίδια στιγμή προσερχόμενος στις εργασίες της ιστορικής Συνόδου Κορυφής ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ -ανακοινώνοντας παράλληλα ότι οι «27» θα συνεδριάσουν τον Σεπτέμβριο στην Μπρατισλάβα για το μέλλον της ΕΕ χωρίς την Βρετανία.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε από τις Βρυξέλλες ότι ελπίζει πως τόσο οι συνομιλίες για την έξοδο της Βρετανίας, όσο και η έκβασή τους, θα είναι όσο τον δυνατόν πιο «εποικοδομητικές».

«Ενώ φεύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να γυρίσουμε την πλάτη στην Ευρώπη. Αυτές οι χώρες είναι γείτονες, φίλοι, σύμμαχοι, εταίροι μας. Και ελπίζω ότι θα επιδιώξουμε τη στενότερη δυνατή σχέση σε ό,τι αφορά το εμπόριο, τη συνεργασία και την ασφάλεια. Διότι αυτό είναι καλό για εμάς και καλό γι' αυτούς» ανέφερε ο πρωθυπουργός της πρώτης χώρας που εγκαταλείπει την ΕΕ.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για το διαζύγιο σήμερα, δήλωσε ο Ντόναλντ Τουσκ πριν την έναρξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής. Όμως προσέθεσε πως εναπόκειται στη βρετανική κυβέρνηση η χρονική στιγμή για την ενεργοποίηση της διαδικασίας «και πρέπει να κάνουμε υπομονή».

«Αυτή είναι η μόνη νόμιμη οδός» σημείωσε.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες με μείζον ζήτημα πότε θα ξεκινήσει το διαζύγιο.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον αφήνει στον διάδοχό του την ενεργοποίηση του Άρθρου 50 της Λισαβόνας που θα σηματοδοτήσει την επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων εξόδου με ορίζοντα διετίας. Αυτό δεν αναμένεται πριν τον Σεπτέμβριο, το νωρίτερο, ενώ ούτε και το στρατόπεδο του Brexit φαίνεται σε ιδιαίτερη βιασύνη για την έναρξη της διαπραγμάτευσης.

Εκ μέρους ΕΕ, ωστόσο, ζητείται να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες ώστε να περιοριστεί η περίοδος αβεβαιότητας, ενώ σύσσωμοι ηγέτες και θεσμοί διαμηνύουν πως δεν πρόκειται να υπάρξει καμία έστω ανεπίσημη διαπραγμάτευση με τη Βρετανία πριν την ενεργοποίηση του Άρθρου 50.

Η Γερμανία καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ επανέλαβε προσερχόμενη στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής ότι δεν μπορούν να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για το Brexit προτού η Βρετανία ανακοινώσει επισήμως την πρόθεσή της να αποχωρήσει από τους κόλπους της ΕΕ.

Και σημείωσε πως σημαντικό να βλέπουμε την Βρετανία ως φίλη και εταίρο.

Ο Φρανσουά Ολάντ χαρακτήρισε ιστορική τη σημερινή ημέρα. Λυπάμαι, αλλά το σέβομαι, δήλωσε για την απόφαση των Βρετανών. Επισήμανε πως δεν μπορεί να φανταστεί ότι η βρετανική κυβέρνηση δεν θα σεβαστεί τη βούληση του λαού, και σημείωσε με τη σειρά του πως πρέπει να ξεκινήσει το ταχύτερο δυνατόν η διαδικασία εξόδου.

Η ΕΕ δεν μπορεί να χάσει άλλο χρόνο, πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και είναι αρκετά ισχυρή για να δράσει, επισήμανε.

Μπορεί να σταματά εδώ η ευρωπαϊκή περιπέτεια του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά η Ευρώπη δεν σταματά στο Ηνωμένο Βασίλειο, υπογράμμισε ο Γάλλος πρόεδρος. Και μιλώντας για τα βήματα στα οποία πρέπει να προχωρήσει η ΕΕ υπογράμμισε πως σε αυτά θα πρέπει να περιλαμβάνεται η πιο δημοκρατική οργάνωση της Ευρωζώνης.

«Θέλουμε να κρατήσουμε όσο πιο κοντά τη Βρετανία, αλλά πρέπει να σεβαστούμε και την απόφαση του λαού της» ανέφερε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς υπογραμμίζοντας την απόλυτη ανάγκη να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατόν οι δι πραγματεύσεις -και σημειώνοντας πως δεν μπορεί μία ολόκληρη ήπειρος να περιμένει το Συντηρητικό Κόμμα στη Βρετανία.

Επιμέλεια: Ευαγγελία Μπίφη
Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Αίτηση για πτώχευση εν λειτουργία από την Μαρινόπουλος ΑΕ...

Αίτηση για πτώχευση εν λειτουργία από την Μαρινόπουλος ΑΕ
Αίτηση για το Αρθρο 106Β -πτώχευση εν λειτουργία-  υπέβαλε η Μαρινόπουλος ΑΕ, η οποία συζητείται το μεσημέρι της Τρίτης στο Πρωτοδικείο.

Με κομμένη την...
ανάσα παρακολουθεί η αγορά τις τελευταίες ημέρες το θρίλερ που βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς τυχόν κατάρρευση της Μαρινόπουλος ΑΕ θα συμπαρασύρει εκατοντάδες εταιρείες.

Η κατ' αρχήν συμφωνία με τη Σκλαβενίτης ΑΕΕ φαίνεται ότι πλέον δεν ισχύει, κάτι το οποίο εμμέσως υπονοεί και η ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση της Μαρινόπουλος την περασμένη Τετάρτη η οποία κάνει λόγο για «συνεχείς συζητήσεις με τις τράπεζες».

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές - αυτές που έχουν υπερβεί κατά πολύ τον χρόνο συμφωνίας αποπληρωμής - προς τους προμηθευτές είναι αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ - ορισμένες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 500 εκατ. ευρώ -, με αποτέλεσμα πολλές προμηθευτικές επιχειρήσεις προκειμένου να περιορίσουν την έκθεσή τους σε ενδεχόμενο κίνδυνο να έχουν μειώσει σημαντικά τις παραδόσεις προϊόντων.

Πληροφορίες του «Βήματος της Κυριακής» ανέφεραν ότι τις τελευταίες ημέρες οι συστημικές τράπεζες απευθύνονται στους προμηθευτές της Μαρινόπουλος ΑΕ και ζητούν να μάθουν τον βαθμό έκθεσής τους, δηλαδή πόσα χρήματα τους οφείλονται.

Ολη η αγορά με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί ένα θρίλερ που δεν είναι απλώς για γερά νεύρα, αλλά στη σημερινή συγκυρία φαντάζει εξαιρετικά τρομακτικό...

in,.gr

Read more...

Σήμερα στη Βουλή το ν/σ για τη συμφωνία ΟΛΠ - Cosco...



Εντός της ημέρας θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για την κύρωση της συμφωνίας του ΟΛΠ και της Cosco και άλλες διατάξεις για τον...
Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς και θα ψηφιστεί εντός της εβδομάδος, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για τις αλλαγές στον Κανονισμό, ο Ν. Βούτσης είπε ότι θα έχει ψηφιστεί έως την Παρασκευή, γεγονός που υποδηλώνει ότι θα έρθει με την διαδικασία του κατεπείγοντος...

naftemporiki.gr

Read more...

Προβάδισμα 6,5%, δίνει στη ΝΔ νέα δημοσκόπηση...


Τι απαντούν οι πολίτες για αξιολόγηση, Ελληνικό και Brexit...

Εκτός Βουλής "Ποτάμι" και ΑΝΕΛ... 

Προβάδισμα 6,5% καταγράφει η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Action 24.

Ειδικότερα, τα...
ποσοστά έχουν ως εξής: ΝΔ: 30%, ΣΥΡΙΖΑ 23,5%, Χρυσή Αυγή 6,5%, ΚΚΕ 5,5%, Δημοκρατική Συμπαράταξη 5,5%, Ένωση Κεντρώων 3%, Ποτάμι 2,5%, ΑΝΕΛ 2,5%, ΛΑΕ 2,5%, Πλεύση Ελευθερίας 2,5%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%, Άλλο Κόμμα 3,5%, Αναποφάσιστοι 8,5%, Δεν Απαντούν 3%.

Η ΝΔ καταγράφει παράσταση νίκης 52% έναντι 29% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 29% έναντι 22% του Αλέξη Τσίπρα.

Στην ίδια δημοσκόπηση οι πολίτες αξιολογούν αρνητικά τη συμφωνία κυβέρνησης - δανειστών σε ποσοστό 78% (έναντι 17% θετικά), ενώ στο ερώτημα αν η σημερινή οικονομική πολιτική οδηγεί στην ανάπτυξη το 79% απαντούν «όχι» (έναντι 16% που απαντούν «ναι»).

Θετική είναι η αξιολόγηση από τους ερωτηθέντες της επένδυσης στο Ελληνικό σε ποσοστό 64%, έναντι 30% που την κρίνουν αρνητικά.

Σε ερώτημα για τις συνέπειες του Brexit για την Ευρώπη και τους λαούς της το 45% των ερωτηθέντων την κρίνουν ως αρνητική εξέλιξη, έναντι 27% που τη θεωρούν θετική και 16% που την αξιολογούν ως ουδέτερη. Σε ανάλογο ερώτημα για τις συνέπειες του Brexit στην Ελλάδα το 41% τη χαρακτηρίζουν αρνητική εξέλιξη, το 25% ουδέτερη και το 20% θετική...

Read more...