Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Τρύφων Αλεξιάδης: Δεν θα μειωθούν μισθοί - συνταξεις...


Eπιβολή φόρου στα ακίνητα Ελλήνων στο εξωτερικό...
«Οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου είναι από τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός για θέματα εσόδων στο υπουργείο Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης σε χθεσινή συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα...

Ερωτηθείς για το το θέμα της ρύθμισης των 100 δόσεων είπε ότι: «Επανεξετάζουμε τη δυνατότητα πολίτες που έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώσουν νωρίτερα την οφειλή τους. Ενώ σε ότι αφορά τα τέλη κυκλοφορίας σκοπός του υπουργείου είναι να γίνουν πιο δίκαια και αναλογικά».Απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων συμπλήρωσε ότι «είμαστε αναγκασμένοι να πάρουμε τα μέτρα για να γίνει η αξιολόγηση και να πάμε παρακάτω». Εξάλλου, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο μισθωτοί και συνταξιούχοι να παίρνουν το μισό του μισθού ή της σύνταξης σε κάρτα, είπε ότι «το υπουργείο Οικονομικών μελετά μέτρα για να αυξηθεί η χρήση πλαστικού χρήματος. Τόνισε πως δεν πρόκειται να μειωθούν μισθοί, αλλά θα δοθούν κίνητρα για τη χρήση πλαστικού χρήματος. Υπάρχει παράδειγμα από άλλες χώρες ότι, όταν αυξάνεται η χρήση πλαστικού χρήματος, μειώνεται η φοροδιαφυγή».
Επίσης γίνονται πιο αυστηρές οι διατάξεις για πρόσβαση στις θυρίδες και δίνονται περισσότερα «όπλα» στη Δικαιοσύνη και τις ελεγκτικές αρχές.
Ο υπουργός είπε αναφορικά με την επιβολή φόρου στα ακίνητα Ελλήνων στο εξωτερικό πως «εξετάζεται ένα τέτοιο ενδεχόμενο, παίρνοντας παράδειγμα και από τη γειτονική Ιταλία»...

Read more...

Νέοι αρχηγοί σε Στόλο και ΑΣΔΕΝ...








Εξαιρετικής παιδείας οι δύο Αρχηγοί...
Το ΚΥΣΕΑ, με αντικείμενο τη στρατηγική σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας, συνεδρίασε σήμερα, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τοποθέτησε ως...
 νέο αρχηγό του στόλου τον Αντιναύαρχο
Κωνσταντίνο Καραγιώργη και ως διοικητή ΑΣΔΕΝ τον Αντιστράτηγο Ανδρέα Ηλιόπουλο. 

Ο Αντιναύαρχος Κωνσταντίνος Καραγιώργης...
αποφοίτησε το 1983 από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, υλοποίησε Μεταπτυχιακές Σπουδές στις Διεθνείς Σχέσεις και Πολιτική στο Centre d’Etudes Strategiques et Diplomatiques (CEDS) στην Αθήνα και το 2002-04 έλαβε Master στη Δημόσια Διοίκηση από το Harvard, Kennedy School of Government, Cambridge Massachusetts, USA. 

Από την πλευρά του ο Αντιστράτηγος Ανδρέας Ηλιόπουλος...
Αποφοίτησε από όλα τα σχολεία του όπλου του, καθώς και τα σχολεία των Ειδικών Δυνάμεων τόσο της Ελλάδας, όσο και των Η.Π.Α., της Γερμανίας και της Μ. Βρετανίας. Αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Πολέμου και από το Κολέγιο Διοικήσεως και Επιτελών του Πανεπιστήμιου των Πεζοναυτών Η.Π.Α., από το CEDES (Κέντρο Στρατηγικών και Διπλωματικών Σπουδών), από το Τμήμα Στρατηγικής Ανάλυσης του Πανεπιστήμιου του Αμπερντήν), από το Βασιλικό Κολέγιο Αμυντικών Σπουδών της Μεγάλης Βρετανίας το 2008 και τελείωσε με έπαινο το Μάστερ στις Διεθνείς Σπουδές στο Kings College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.


Αναλυτικά:
Ο κατάλογος των τοποθετήσεων των Αντιστρατήγων, Αντιναυάρχων και Αντιπτεράρχου, καθώς και Υποστρατήγου σε θέση Αντιστρατήγου, έχει ως εξής:

α.      ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ
(1) Τον Αντιστράτηγο Ανδρέα Ηλιόπουλο  ως Διοικητή ΑΣΔΕΝ.

(2) Τον Αντιστράτηγο Δημήτριο Θωμαΐδη ως Α΄ Υπαρχηγό ΓΕΣ.
(3) Τον Υποστράτηγο Ιωάννη Παπαθεοδοσίου ως Επιτελάρχη ΓΕΕΘΑ.
                     β.      ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ
      (1)      Τον Αντιναύαρχο Κωνσταντίνο Καραγεώργη ΠΝ ως Αρχηγό Στόλου.
      (2)      Τον Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ ως Διοικητή ΣΕΘΑ.

      (3)      Τον Αντιναύαρχο (Μ) Γεώργιο Χριστόπουλο ΠΝ ως Διοικητή ΔΔΜΝ.

γ.      ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

(1)      Τον Aντιπτέραρχο (Ι) Γεώργιο Παρασχόπουλο ως Υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ.
      

2.      Τη διατήρηση στη θέση τους των Αντιστρατήγων, Αντιπτεράρχων, καθώς και Υποπτεράρχου σε θέση Αντιπτεράρχου, ως εξής:

α.      ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ
(1) Τον       Αντιστράτηγο Νικόλαο Δεβετζή ως Γενικό Επιθεωρητή Στρατού.

(2)       Τον      Αντιστράτηγο Ιωάννη Ηλιόπουλο ως Διοικητή 1ης Στρατιάς.

(3)      Τον       Αντιστράτηγο Ηλία Λεοντάρη ως Διοικητή Γ΄ ΣΣ / NRDC-GR.

      (4) Τον Αντιστράτηγο Αλέξανδρο Οικονόμου ως Β΄ Υπαρχηγό ΓΕΣ.
      (5) Τον Αντιστράτηγο Νικόλαο Ζαχαριάδη ως ΣΑ/ΣΕΒΑΣ.
      (6) Τον Αντιστράτηγο Ιωσήφ Μαυράκη ως Διοικητή Δ΄ ΣΣ.
      (7) Τον Αντιστράτηγο Δημήτριο Μπαλαφούτη, ως Διοικητή ΑΣΔΥΣ.

β.      ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
      (1)      Τον Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Χριστοδούλου ως Αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας.
      (2)      Τον Aντιπτέραρχο (ΜΗ) Γεώργιο Βορρόπουλο ως Γενικό Επιθεωρητή ΓΕΑ.
      (3)      Τον Υποπτέραρχο (Ι) Συμεών Αστρεινίδη ως Διοικητή ΔΑΥ.

      Παράλληλα, με απόφαση του ΚΥΣΕΑ ορίστηκαν ο νέος πρόεδρος, ο νέος εισαγγελέας και οι αντιπρόεδροι του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου ως εξής:
Γκολέμης Νικόλαος, Αναθεωρητής Γ΄, Πρόεδρος του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου, προάγεται στο βαθμό του Αναθεωρητή Α΄.
Ζαφειρόπουλος Δημήτριος, Αναθεωρητής Γ΄, Εισαγγελέας του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου, προάγεται στο βαθμό του Αναθεωρητή Α΄.

Χαριζόπουλος Κωνσταντίνος, Αναθεωρητής Β΄, Α΄ Αντιπρόεδρος του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου.
Τούνης Σπυρίδων, Αναθεωρητής Γ΄, προάγεται στο βαθμό του Αναθεωρητή Β΄ και τοποθετείται ως Β´ Αντιπρόεδρος του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου.
Γώγος Κωνσταντίνος, Αναθεωρητής Γ΄, προάγεται στο βαθμό του Αναθεωρητή Β΄ και τοποθετείται ως Γ´ Αντιπρόεδρος του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου...


Read more...

Βγήκαν τα «μαχαίρια» στη ΝΔ...


Σκληρή επίθεση του Τζιμάρα στον Μεϊμαράκη: δηλώνω ότι δεν θα τον παρακολουθήσω στο επίπεδο που επέλεξε να επιτεθεί εναντίον μου...

Ο γενικός διευθυντής της ΝΔ Κώστας Τζιμάρας, αντιδρώντας σε επίθεση που δέχθηκε από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, στη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ, έκανε πριν από λίγο την εξής δήλωση:...

«Μετά την αναίτια, υβριστική και πρωτοφανή επίθεση που δέχθηκα σήμερα από τον μεταβατικό πρόεδρο του κόμματος, παρουσία των μελών της ΚΕΦΕ, δηλώνω ότι δεν θα τον παρακολουθήσω στο επίπεδο που επέλεξε να επιτεθεί εναντίον μου. Θέλω όμως να δηλώσω ότι δεν θα επιτρέψω σε κανένα να αμφισβητήσει την τιμή και την υπόληψη μου, που είναι γνωστή στα στελέχη και τα μέλη του κόμματος στη 40χρονη διαδρομή μου σε αυτό. Προφανώς επιφυλάσσομαι κάθε νόμιμου δικαιώματός μου»...

newsbeast.gr

Read more...

Ενοχή του ζεύγους Παπαντωνίου...


Ενοχή του ζεύγους Παπαντωνίου για ανακριβές πόθεν έσχες προτείνει ο εισαγγελέας ... για ανακριβές πόθεν έσχες, προτείνει ο εισαγγελέας...
Την ενοχή του πρώην υπουργού των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες του έτους 2009 ζήτησε από το Τριμελές Εφετείο ο εισαγγελέας.

Όπως μεταδίδει η...

Καθημερινή, ο εισαγγελικός λειτουργός σχετικά με το ποσό των 1,3 εκατ. ευρώ, που φέρεται να μην είχε δηλώσει το ζεύγος Παπαντωνίου, το χαρακτήρισε «ιδιαίτερα μεγάλο και δεν δικαιολογείται από οικονομική κατάσταση κατηγορουμένων».

Παράλληλα, ανέλυσε τη διαδρομή του ποσού από το 2000 μέχρι το 2010, οπότε τα χρήματα επαναπατρίστηκαν, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως το 1999 οι δύο κατηγορούμενοι διέθεταν καταθέσεις ύψους 105.000 ευρώ, ενώ το 1998 αγόρασαν οικόπεδο ακίνητο έναντι 40 εκατ. Δρχ.


Ταυτόχρονα ο εισαγγελέας σημειώνει πως η σύζυγος του πρώην υπουργού ήταν πραγματική και κύρια δικαιούχος του επίμαχου ποσού σε όλη την διάρκεια ύπαρξης του λογαριασμού της HSBC Ελβετίας, ο οποίος αποκαλύφθηκε μέσω της λίστας Λαγκάρντ.


Παράλληλα ανέφερε ότι ο κ. Παπαντωνίου γνώριζε την ύπαρξη του επίμαχου λογαριασμού στην HSBC, κι αυτό αποδεικνύεται κυρίως από το γεγονός ότι το χρηματικό ποσό εξήχθη στην Ελβετία από τον κουμπάρο και στενό συνεργάτη του, Γ. Κανδαλέπα.


«Είναι δυνατόν να έγινε ανάληψη τόσο μεγάλου ποσού και να το κράτησε κρυφό από τονπρώτο κατηγορούμενο ο Γ. Κανδαλέπας;» αναρωτήθηκε ο εισαγγελέας προσθέτοντας: 


Τα ποσά ήταν ιδιαίτερα μεγάλα και ένα μέρος προερχόταν από κοινούς λογαριασμούς. Είναι δυνατόν να το αγνοούσε ο πρώτος κατηγορούμενος; Και οι δύο κατηγορούμενοι είχαν υποχρέωση δήλωσης του ποσού διότι γνώριζαν την ύπαρξή του.


Πρωτόδικα το δικαστήριο καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών τόσο τον πρώην υπουργό όσο και τη σύζυγο του και επιδίκασε επίσης χρηματική ποινή 100.000 έκαστος και αποζημίωση υπέρ του Δημοσίου 50.000 ευρώ έκαστος λόγω ηθικής βλάβης.


newpost.gr

Read more...

Δεν ανεξαρτητοποιείται ο Νικολόπουλος...


Νίκος ΝικολόπουλοςΑλλά, θα καταψηφίσει άρθρα του πολυνομοσχεδίου...
Οπως τον βολεύει. Υποστήριξε, πως, «δεν θέλω να διαταραχθούν οι πολιτικές συμμαχίες και η κυβερνητική συνοχή και θα μείνουμε μέχρι νεοτέρας» και ανακοίνωσε ότι ξεκινά εκπομπή με...
τίτλο «Μαξίμου ακούει;», διότι, όπως είπε, μπορεί να είμαστε στην κυβέρνηση, αλλά πρέπει να τους μεταφέρουμε το μήνυμα της κοινωνίας. 

Μιλώντας για το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα, του οποίου είναι πρόεδρος, δηλωσε ότι στόχο του αποτελούν οι ψηφοφόροι που δεν επέλεξαν Νέα Δημοκρατία προαναγγέλλοντας «άνοιγμα» στις λαϊκές φτωχές τάξεις, αλλά και αυτόνομη κάθοδο όποτε διεξαχθούν ξανά εκλογές. Σύμφωνα με τον ίδιο, η πρότασή του για καταψήφιση των μέτρων έγινε δεκτή στο κόμμα.

«Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τον ΣΥΡΙΖΑ μόνο ως ανεξάρτητοι και ισότιμοι κυβερνητικοί εταίροι και χωρίς ανταλλάγματα, όπως άλλωστε πράξαμε μέχρι σήμερα. Θα απαιτήσουμε όμως να μας σέβονται όπως τους σεβόμαστε κι εμείς» συμπλήρωσε...

Read more...

Μετά τις έντονες αντιδράσεις Άρχισε το «ξήλωμα» του πολυνομοσχεδίου-Αποσύρθηκε η διάταξη για τα ενοίκια


Μετά τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών  από όλες τις πτέρυγες του Κοινοβουλίου η κυβέρνηση αναγκάστηκε να προχωρήσει στην απόσυρση της διάταξης, που προέβλεπε την αύξηση των συντελεστών, για εισοδήματα τα οποία προέκυπταν από ενοίκια.
alex
Οι αυξημένοι συντελεστές από το 11% στο 15% για  εισοδήματα 12.000 ευρώ και από 33% στο 35% για μεγαλύτερα προκάλεσε έντονη αναστάτωση με αποτέλεσμα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης  να αποσύρει  να τη σχετική διάταξη από το πολυνομοσχέδιο.
Ωστόσο η επίμαχη διάταξη θα επανακατατεθεί σε άλλο νομοσχέδιο, αφού προηγουμένως  τροποποιηθεί πλήρως η κλίμακα αυτή.
Σημειώνεται ότι, στο προσχέδιο του προϋπολογισμού έχουν εγγραφεί έσοδα από την ανωτέρω διάταξη ύψους 230 εκατ. ευρώ.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Απειλές κατά της ζωής του, αποκάλυψε ο φίλος του Παύλου Φύσσα, Παύλος Σεϊρλής...


 
Μάγδα Φύσσα: Μη ξαναπείτε τον Παύλο θανόντα! Όχι άλλη φορά θανόντα. Δολοφονημένος είναι...
Σειρά ερωτήσεων από την υπεράσπιση των κατηγορουμένων στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής δέχτηκε ο φίλος του Παύλου Φύσσα, Παύλος Σεϊρλής ο οποίος συνέχισε την κατάθεση του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.
Ο...

συνήγορος υπεράσπισης του Γιώργου Ρουπακιά δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου πως θεωρεί τον μάρτυρα αναξιόπιστο λέγοντας πως μπορεί να ήταν μέλος της παρέας του Παύλου Φύσσα αλλά δεν είδε τι έγινε τη μοιραία στιγμή.

«Ένας δολοφόνος επαγγελματίας, όπως έχετε χαρακτηρίσει το Ρουπακιά - θα κατέβαινε ένα δρόμο οδηγώντας ανάποδα; Θα ρίσκαρε να χτυπήσει με μαχαίρι;» ρώτησε ο συνήγορος του Γ. Ρουπακιά το μάρτυρα και προσέθεσε: «Έχετε αποκλείσει το γεγονός ότι ο Ρουπακιάς συνεπλάκη τυχαία με το Φύσσα».


Η πρόεδρος παρενέβη και κάλεσε το σύνηγορο να προχωρήσει σε άλλη ερώτηση.


Συνήγορος: Ο Π. Φύσσας δέχθηκε τρεις μαχαιριές. Η μία ήταν στο μηρό. Πώς κρίνετε ότι ένας επαγγελματίας δολοφόνος, επιλέγει να πλήξει το θύμα του και στο μηρό;


Απάντηση: Ήθελε να χτυπήσει μηριαία αρτηρία.


«Σκοτώνω το παρελθόν μου».


Ο συνήγορος ρώτησε τον μάρτυρα αν ο Παύλος Φύσσας εκείνο το βράδυ είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.


Μάρτυρας: Κατά τη διάρκεια που ήμασταν μαζί, όχι.


Συνήγορος: Η συμπεριφορά του ήταν ενός νηφάλιου ανθρώπου;


Μάρτυρας: Έδειχνε νηφάλιος.


Συνήγορος: Καταλάβαινε τον κίνδυνο;


Μάρτυρας: Για να τρέχουμε προφανώς. Νιώθεις και το φόβο και τον κίνδυνο.


Συνήγορος: Συμμετείχε παλαιότερα σε φασαρίες;


Μάρτυρας: Έχω πει πως κανείς από την παρέα δεν συμμετείχε σε επεισόδια.


Συνήγορος: Ξέρετε πως τον Παύλο Φύσσα τον αποκαλούσαν Killah p; Τι σημαίνει αυτό.


Μάρτυρας: Είναι Killah past. Σημαίνει «σκοτώνω το παρελθόν μου».


Οι συνήγοροι υπεράσπισης εστίασαν, με τις ερωτήσεις τους, στο γεγονός ότι ο μάρτυρας έχει αναγνωρίσει σε φωτογραφίες κάποιους από τους κατηγορούμενους.


Συνήγορος: Δείχνετε μια βεβαιότητα για τους δράστες και την ταυτότητα τους. Εκείνο το βράδυ όταν ήσασταν με την παρέα σας στο κρατητήριο μετά την προσαγωγή σας είχατε βεβαιότητα για το ποιοι σας επιτέθηκαν;


Μάρτυρας: Έχω απαντήσει, δεν ήμουν απόλυτα βέβαιος.


Πρόεδρος: Για τα άτομα που σας έδειξαν σε φωτογραφίες στην ανάκριση για αυτούς υπάρχει βεβαιότητα;


Μάρτυρας: Ναι, υπάρχει.


«Δέχτηκα απειλητικά μηνύματα»


Υπεράσπιση Μιχαλολιάκου: Έχετε πει ότι η Χ.Α είναι μια οργάνωση τρελών που ήθελε να δολοφονεί. Θέλω να μου πείτε αν γνώριζε κάποιος εκείνο το βράδυ ότι ο θανών, ο Παύλος Φύσσας, είχε αντίθετες ιδέες;


Μάρτυρας: Εκ των υστέρων έχει αποδειχθεί ότι υπάρχουν βίντεο και συνομιλίες που δείχνουν ότι γνώριζαν, μιλάει ο Κασιδιάρης... Και στο facebook αν μπείτε ανεβαίνουν από διάφορους κάποια στοιχεία.


Συνήγορος: Αν είναι στο δικό σας FB να μας το φέρετε...


Μάρτυρας: Η δίκη μου σελίδα έχει διαγραφεί γιατί λάμβανα απειλητικά μηνύματα από αγνώστους πριν την έναρξη της δίκης, όπως και άλλοι μάρτυρες.


Συνήγορος: Τα καταγγείλατε;


Μάρτυρας: Όχι, δεν έχω μπει στη διαδικασία, ούτε να απαντήσω.


Η αντίδραση της μητέρας του Παύλου Φύσσα


Η μητέρα του Παύλου Φύσσα αντέδρασε και διαμαρτυρήθηκε προς τον συνήγορο «είπε το παιδί μου θανόντα , είναι δολοφονημένος» φώναξε.


Ακούστηκαν χειροκροτήματα από το ακροατήριο και η πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε να κάνουν ησυχία και κάλεσε τη Μάγδα Φύσσα να ησυχάσει.


Τα βίντεο και οι φωτογραφίες


Νωρίτερα , οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής σε δήλωση τους εξέφρασαν , για μια ακόμη φορά, τις αντιρρήσεις τους για το γεγονός ότι δεν προβάλλονται κατά τη διάρκεια της εξέτασης των μαρτύρων τα βίντεο και οι φωτογραφίες που συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία, υποστηρίζοντας ότι εμποδίζεται η βαθύτερη και αποτελεσματικότερη έρευνα του δικαστηρίου .


Όπως ανέφεραν «το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για προβολή και αξιοποίηση οπτικοακουστικού υλικού. Το αίτημα αυτό όπως και εκείνο για φωνοληψία και τήρηση πρακτικών απορρίφθηκε. Η πολιτική αγωγή διαπιστώνει ότι η ολοένα και στενότερη ερμηνεία του νόμου εμποδίζει τη βαθύτερη και αποτελεσματικότερη έρευνα του δικαστηρίου προς απόδειξη της πραγματικής αλήθειας. Προσφέρει προσχήματα στις προσπάθειες που καταβάλλονται για περιορισμούς στη συνταγματικά κατοχυρωμένη δημοσιότητα της δίκης»


newsbeast.gr

Read more...

Κουρουμπλής: Μην ακούτε όσα λένε οι "τηλε-ειδικοί"...



 Καμία περικοπή στις συντάξεις κάτω από 1.000 ευρώ (BINTEO)...
"Δεν θα επηρεαστούν οι συντάξεις κάτω από τα 1000 ευρώ", τόνισε σήμερα το πρωί ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Κουρουμπλής, προσθέτοντας ότι «όλα τα άλλα που ακούγονται είναι ερμηνείες».

Παραδέχθηκε ότι υπάρχουν πολλές...
αδικίες στα μέτρα, αλλά όπως είπε στην εκπομπή του Παπαδάκη, η κυβέρνηση διαπραγματεύεται και «έζησα μία τέτοια κατάσταση στο υπουργείο» είπε ο υπουργός τονίζοντας ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στο θέμα των βαρέων και ανθυγιεινών της ΠΟΕ-ΟΤΑ, «οι τηλεοπτικοί ειδικοί διαβεβαίωναν ότι θα υπάρξει κατάργηση των βαρέων αλλά δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ζήτημα».

«Η ζωή μας έχει μάθει να δίνουμε μάχες μέχρι την τελευταία στιγμή και θα δώσουμε μάχες για αυτά που πιστεύουμε», είπε για το θέμα της σύνταξης των ανασφάλιστων υπερηλίκων του ΟΓΑ.  

Read more...

Αίτημα κατάργησης της ομάδας Δέλτα...


Το αίτημα κατάργησης της ομάδας Δέλτα επαναφέρουν στο προσκήνιο συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται στον χώρο των πολιτικών δικαιωμάτων, με αφορμή την έναρξη της δίκης για την επίθεση στο Στέκι Μεταναστών.
Σε συνέντευξη Τύπου, με αφορμή τη δίκη για την επίθεση στο Στέκι Μεταναστών τον Μάιο του 2010 από αστυνομικούς της ομάδας ΔΕΛΤΑ, ζητήθηκε η...
καταδίκη των δραστών και παράλληλα η κατάργηση της Ομάδας ΔΕΛΤΑ.

Μεταξύ άλλων, η Μυρτώ Λαζαρίδου, μέλος του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα και θύμα της επίθεσης ανέφερε: «Ο Δελτάς έσπασε τη τζαμαρία του πρώτου ορόφου με το κλομπ και τα τζάμια έπεσαν πάνω μου, με αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό μου στο χέρι. Ευτυχώς δεν χτύπησε τένοντες και ευτυχώς έβαλα το χέρι μου μπροστά και απέφυγα τον τραυματισμό στο πρόσωπο και τον λαιμό. Στην είσοδο χτύπησαν έναν καρδιοπαθή σύντροφο και έναν άλλον με το κλομπ στην παρεγκεφαλίδα. Έφυγαν με χουλιγκανικό στυλ, κορνάροντας και εκστομίζοντας ρατσιστικές βρισιές. Περιμένουμε στην εκδίκαση της έφεσης να διατηρήσει το κράτος τα προσχήματα, καταδικάζοντας τους αστυνομικούς, και να μην αποδειχτεί για άλλη μια φορά τραγελαφικό, όπως μας έχει συνηθίσει, καταστρατηγώντας τον ίδιο του τον εαυτό» .

Αφοπλισμός της αστυνομίας

«Τον αφοπλισμό της αστυνομίας και την κατάργηση της ομάδας Δέλτα» ζήτησε ο Πάνος Λάμπρου από το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι «δεν είναι τυχαία η στοχοποίηση του Δικτύου από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς».

Από την πλευρά του Δικτύου ο Νίκος Γιαννόπουλος σημείωσε: «Είναι γνωστή η αντιπάθεια μεταξύ μας, είμαστε συνειδητά αντίπαλοι της ομάδας ΔΕΛΤΑ και είναι πολλές οι επιθέσεις που έχουμε δεχτεί ως Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, γιατί στεκόμαστε σταθερά απέναντι στην αστυνομική βία και αυθαιρεσία. Δεν κάνουμε αυτή τη συνέντευξη Τύπου μόνο για τη δίκη της Πέμπτης.

Ζητάμε να διαλυθεί τώρα η ομάδα ΔΕΛΤΑ και να αναχαιτιστεί η κρατική τρομοκρατία, γιατί τα περιστατικά ασυδοσίας έχουν αρχίσει και πάλι να αυξάνονται, τον τελευταίο καιρό».

Δικαιώματα και μετανάστες

«Δεν είναι καθόλου τυχαία η επίθεση κατά του Δικτύου, εφόσον στον τίτλο της συλλογικότητας υπάρχουν δύο λέξεις που δεν τους αρέσουν: δικαιώματα και μετανάστες. Ήταν μια εκδικητική, βίαια επίθεση με ρατσιστικά χαρακτηριστικά» υπογράμμισε ο Δημήτρης Σαραφιανός από την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Ο Γιώργος Κοσμόπουλος από τη Διεθνή Αμνηστία ανέφερε ότι «η ΕΛ.ΑΣ. είναι ανεκπαίδευτη, χρειάζεται αλλαγή κουλτούρας και νοοτροπίας, αλλά το πιο σημαντικό από όλα είναι η παγιωμένη ατιμωρησία στα περιστατικά βίας και αυθαιρεσίας».

Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της ΚΕ της ΛΑΕ, τόνισε ότι στέκεται αλληλέγγυος απέναντι στο Δίκτυο και πρόσθεσε πως «χρειάζεται επαγρύπνηση γιατί λόγω της εφαρμογής του μνημονίου και των αντιδράσεων που θα υπάρχουν αναμένεται να ενταθούν τα κρούσματα αστυνομικής βίας».

Read more...

Κατάργηση σειράς ευεργετικών ρυθμίσεων Οι ανατροπές που φέρνει το πολυνομοσχέδιο στο Ασφαλιστικό


Οι ανατροπές που φέρνει το πολυνομοσχέδιο στο Ασφαλιστικό
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Νέες ρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, περιλαμβάνει το σχέδιο νόμου, «μέτρα για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων», το οποίο κατατέθηκε απόψε στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί στο τέλος της εβδομάδας.
Με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, από την 1η Σεπτεμβρίου επεκτείνεται η εφαρμογή του ασφαλιστικού νόμου (3865/2010) και στο δημόσιο τομέα, ενώ ξεκινά η εφαρμογή και του νέου τρόπου υπολογισμού της σύνταξης, η οποία θα υπολογίζεται ως άθροισμα της βασικής και της αναλογικής σύνταξης.
Το κατώτατο όριο σύνταξης δεν θα ισχύει, για όσους έχουν αποχωρήσει ή αποχωρούν από την υπηρεσία τους από την 1η Ιουλίου του 2015 και μετά, και δεν έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας τους.
Από τη ρύθμιση αυτή εξαιρούνται όσοι είχαν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα κατά τις 19 Αυγούστου του 2015, ενώ το κατώτατο όριο που υπήρχε στις 19 Αυγούστου, παραμένει αμετάβλητο έως το τέλος του 2021.
Όσοι εργαζόμενοι του Δημοσίου συνταξιοδοτούνται με μειωμένη σύνταξη, θα υποστούν επιπλέον μείωση 10% έως ότου συμπληρώσουν το προβλεπόμενο όριο ηλικίας για συνταξιοδότηση. Από τις διατάξεις αυτές εξαιρούνται, όσοι έχουν ποσοστό αναπηρίας 67% και λαμβάνουν επίδομα ανικανότητας, όσοι λαμβάνουν σύνταξη ως παθόντες στην υπηρεσία, ή κατά μεταβίβαση εξαιτίας θανάτου συζύγου ή γονέα.
Σε ότι αφορά τους ένστολους, το συνταξιοδοτικό καθεστώς των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος, επανέρχεται στις ρυθμίσεις που καθιερώθηκαν με τον ασφαλιστικό νόμο (3865/2010).Οι ένστολοι που θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης από 1.1.2015 και μετά, δικαιούνται σύνταξη εφόσον έχουν συμπληρώσει το εξηκοστό 60ό έτος της ηλικίας τους ή 40 έτη συντάξιμης υπηρεσίας. Προβλέπεται επίσης ότι, «τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, δεν θα υποχρεούνται σε αποχώρηση από την υπηρεσία πριν από τη συμπλήρωση του 58ου έτους της ηλικίας τους».
Με το νέο νόμο καταργούνται οι ευεργετικές ρυθμίσεις του νόμου 4331/2015 και συγκεκριμένα:
  • Καταργείται η διάταξη που προέβλεπε την επαναχορήγηση σύνταξης στους ανασφάλιστους υπερήλικες του ΟΓΑ.

  • Καταργείται από την ημερομηνία της δημοσίευσης του νόμου και μετά, η δυνατότητα του συμψηφισμού με τη σύνταξη των οφειλετών του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), με χρέη προς τον Οργανισμό από 20.000 έως 50.000 ευρώ. Στο εξής, το επιτρεπόμενο όριο οφειλής για συνταξιοδότηση, επανέρχεται για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ στις 20.000 ευρώ και για τους ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ στις 15.000 ευρώ. Η δυνατότητα που είχε παραχωθεί σε ασφαλισμένους του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (ΕΤΑΑ) (σ.σ.του Τομέα Σύνταξης Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΤΣΜΕΔΕ), του Τομέα Σύνταξης και Ασφάλισης Υγειονομικών (ΤΣΑΥ) και του Τομέα Ασφάλισης Νομικών (ΤΑΝ) να επιλέγουν την υπαγωγή τους σε έως και τρεις χαμηλότερες ασφαλιστικές κλάσεις έως και τον Δεκέμβριο του 2016.

  • Καταργείται η διάταξη που παρείχε τη δυνατότητα, έως τις 30 Ιουνίου 2017, να αναστέλλεται η λήψη αναγκαστικών μέτρων είσπραξης για επιχειρήσεις που έχουν δημιουργήσει οφειλές προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης, αλλά συνέχιζαν να καταβάλλουν κανονικά τις τρέχουσες εισφορές τους.

  • Καταργείται η διάταξη που προέβλεπε την ασφάλιση στο ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, δημοσιογράφων που εργάζονται σε γραφεία τύπου αθλητικών ομοσπονδιών.

  • Καταργείται το δικαίωμα πλήρους σύνταξης γήρατος στις ασφαλισμένες στο ΤΣΠ - ΗΣΑΠ στο 50ό έτος της ηλικίας τους.

  • Καταργείται τέλος ο μικρός λογαριασμός του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ). * Επανέρχονται τέλος, οι ποινικές διώξεις για τους οφειλέτες του ΟΑΕΕ και του ΕΤΑΑ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Διευκρινιστική εγκύκλιος Νέο αλαλούμ με τον ΦΠΑ στα νησιά


Νέο αλαλούμ με τον ΦΠΑ στα νησιά
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Διευκρινίσεις σχετικά με το συντελεστή ΦΠΑ που θα ισχύει για παραδόσεις αγαθών, μετακινήσεις και άλλες δραστηριότητες στα νησιά γενικά, μετά την κατάργηση του καθεστώτος μειωμένου ΦΠΑ στα έξι πρώτα νησιά (Θήρα, Μύκονο, Νάξο, Πάρο, Ρόδο και Σκιάθο) από 1 Οκτωβρίου 2015, δίνει εγκύκλιος της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.
Μεταξύ άλλων, στην εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι επαγγελματίας, με έδρα την Πάρο, για δουλειά που θα αναλάβει στην Κάρπαθο θα χρεώσει ΦΠΑ 23% και όχι 16% που ισχύει στην τελευταία. Επίσης, για το δρομολόγιο Τήνο - Μύκονο - Φολέγανδρο με πλοίο που έρχεται από τον Πειραιά ο ΦΠΑ θα είναι 23%. Όμως, για πλοίο που κάνει μόνο το δρομολόγιο Τήνο - Φολέγανδρο ο ΦΠΑ θα είναι 16%.
Στην εγκύκλιο περιλαμβάνονται συγκεκριμένα παραδείγματα για το ΦΠΑ που θα επιβάλλεται σε κάθε περίπτωση, τα οποία είναι τα ακόλουθα:
Παράδειγμα 1
Υποκείμενος που διαθέτει επιχείρηση στη Νάξο παραδίδει παραδοσιακά γαλακτοκομικά προϊόντα που παράγονται από το συνεταιρισμό του νησιού σε υποκείμενους στο φόρο που είναι εγκατεστημένοι στην Κω, τη Λέσβο και τη Χίο, αποστέλλοντας τα αγαθά στα νησιά αυτά. Οι πράξεις αυτές υπάγονται στο συντελεστή 9%.
Παράδειγμα 2
Υποκείμενος που διαθέτει επιχείρηση στη Μύκονο παραδίδει νωπό κρέας σε κατάστημα πώλησης τροφίμων (super market) που έχει έδρα τη Ρόδο και υποκαταστήματα στη Σάμο και τη Σύρο. Για την ανωτέρω παράδοση τιμολογεί την έδρα της επιχείρησης στη Ρόδο και αποστέλλει τα πωλούμενα αγαθά στα υποκαταστήματα της επιχείρησης. Οι πράξεις αυτές υπάγονται στο συντελεστή 9%.
Παράδειγμα 3
Υποκείμενος που είναι εγκατεστημένος στην Πάρο παραδίδει σε ιδιώτη πελάτη του ένα μηχάνημα ψύξης - θέρμανσης και το παραδίδει με ευθύνη του στην οικία του στην Αντίπαρο. Η συναλλαγή αυτή υπάγεται στον κανονικό συντελεστή 23%, παρότι η Αντίπαρος ανήκει στην κατηγορία των νησιών που υπάγονται στους χαμηλούς συντελεστές, καθώς το πρόσωπο που λαμβάνει τα αγαθά είναι ιδιώτης. Το ίδιο πρόσωπο - λήπτης των αγαθών διαθέτει, επίσης, ατομική επιχείρηση και αγοράζει αντίστοιχο μηχάνημα για τον εξοπλισμό των τουριστικών καταλυμάτων που διαθέτει στην Αντίπαρο από τον ίδιο πωλητή, ο οποίος το μεταφέρει σε αυτόν. Η συναλλαγή αυτή υπάγεται στο συντελεστή 16%.
Παράδειγμα 4
Υποκείμενος που είναι εγκατεστημένος στη Σκιάθο τιμολογεί επιχείρηση στη Σκόπελο για οικοδομικά υλικά, τα οποία, ωστόσο, αποστέλλει στον Αγ. Γεώργιο Εύβοιας κατ' εντολή του πελάτη του. Η συναλλαγή αυτή υπάγεται στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ 23%.Η παροχή υπηρεσιών από υποκειμένους στο φόρο εγκατεστημένους αποκλειστικά σε κάποιο από τα ανωτέρω έξι νησιά δεν υπάγεται στους μειωμένους κατά 30% συντελεστές ΦΠΑ, ακόμη κι αν οι υπηρεσίες αυτές εκτελούνται υλικά σε νησί του Αιγαίου, για το οποίο εξακολουθεί να ισχύει η εν λόγω κατά 30% μείωση, δεδομένου ότι στην περίπτωση αυτή δεν πληρούται ο όρος της ύπαρξης μόνιμης εγκατάστασης σε νησί με μειωμένους κατά 30% συντελεστές ΦΠΑ, από την οποία να παρέχονται οι σχετικές υπηρεσίες.
Παράδειγμα 5
Μηχανικός εγκατεστημένος στη Ρόδο παρέχει υπηρεσίες επιτόπιας επίβλεψης της ανέγερσης τουριστικών κατοικιών στην Κάρπαθο. Οι εν λόγω υπηρεσίες υπάγονται στο συντελεστή ΦΠΑ 23%. Ομοίως, δεν υπάγονται στους μειωμένους κατά 30% συντελεστές οι υπηρεσίες που παρέχονται από υποκειμένους εγκατεστημένους σε νησί όπου εφαρμόζονται οι μειωμένοι αυτοί συντελεστές, στην περίπτωση που οι εν λόγω υπηρεσίες εκτελούνται υλικά σε κάποιο από τα έξι ανωτέρω νησιά ή στη λοιπή ηπειρωτική ή νησιωτική Ελλάδα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Δήλωση Παπανδρέου για την τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα Υψώστε την φωνή σας κατά της τρομοκρατίας


Με απερίφραστο τρόπο καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου για την Ειρήνη, ο Γιώργος Παπανδρέου.
giwrgos-oudepote-o-soimple-mou-eipe-gia-dimopsifisma.w_l
Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς κάλεσε σε δήλωσή του τις τουρκικές αρχές να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαφύλαξη του δημοκρατικού δικαιώματος της συνάθροισης και της ελεύθερης έκφρασης κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου στην γείτονα χώρα, ενώ δήλωσε πως «περιμένουμε οι υπαίτιοι αυτής της φρικτής επίθεσης να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν για την πράξη τους».
«Σε αυτή τη δραματική στιγμή, οι πολίτες της Τουρκίας πρέπει ενωμένοι να υψώσουν τη φωνή τους ενάντια στην τρομοκρατία και τη βία, ενάντια σε πράξεις που σκοπό έχουν να εκφοβίσουν όσους συμμετέχουν ενεργά στις δημοκρατικές διαδικασίες», δήλωσε, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στον λαό της Τουρκίας και τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων. Ευχήθηκε ακόμα γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες τηςεπίθεσης.
Ολόκληρη η δήλωση του Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργου Παπανδρέου,έχει ως εξής :
Καταδικάζω απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα, κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου για την ειρήνη, που διοργάνωσαν δημοκρατικές οργανώσεις και συνδικαλιστικοί φορείς, μεταξύ των οποίων οι KESK, DISK, TMMOB και TTB.
Η επίθεση έγινε στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, σε μια χρονική στιγμή όπου για κάθε λειτουργική δημοκρατία είναι ζωτικής σημασίας θέμα οι πολίτες να απολαμβάνουν το δικαίωμα της ελευθερίας συνάθροισης και της ελευθερίας έκφρασης.
Οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο διαδήλωναν για την ειρήνη. Ένα μήνυμα με ιδιαίτερη σημασία σε ό,τι αφορά την ευρύτερη περιοχή που υποφέρει από τις συνέπειες του πολέμου και της τρομοκρατίας.
Περιμένουμε οι υπαίτιοι αυτής της φρικτής επίθεσης να οδηγηθούν στη δικαιοσύνηκαι να τιμωρηθούν για την πράξη τους. Είναι επίσης ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα, οι τουρκικές αρχές να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαφύλαξη του δημοκρατικού δικαιώματος της συνάθροισης και της ελεύθερης έκφρασης κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.
Σε αυτή τη δραματική στιγμή, οι πολίτες της Τουρκίας πρέπει ενωμένοι να υψώσουντη φωνή τους ενάντια στην τρομοκρατία και τη βία, ενάντια σε πράξεις που σκοπόέχουν να εκφοβίσουν όσους συμμετέχουν ενεργά στις δημοκρατικές διαδικασίες.
Ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, εκφράζω την αλληλεγγύη μου στο λαό της Τουρκίας, τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων και τις ευχές μου για γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Την Παρασκευή αναμένεται η ψήφισή του Κατατέθηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα-φωτιά


Κατατέθηκε στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί την Παρασκευή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα-φωτιά.
©Copyright:Aliki Eleftheriou-All rights reserved.No reproduction without permission,creditline compulsoryEMAIL:alikieleftheriou@gmail.comAthens-Greece
Η ψήφιση των ρυθμίσεων του νομοσχεδίουαποτελεί προαπαιτούμενο για την αποδέσμευση δόσης ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ εκ μέρους των εταίρων και δανειστών, στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας χρηματοδοτικής στήριξης που υπέγραψε η Ελλάδα.
Αύριο το πρωί στις 9:30 θα συνεδριάσει σε πλήρη σύνθεση η Διάσκεψη των Προέδρων και το μεσημέρι θα συνέλθουν σε συνεδρίαση οι Επιτροπές Οικονομικών, Κοινωνικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου επί του πολυνομοσχεδίου. Την Τετάρτη ορίζεται η ακρόαση των κοινωνικών φορέων, ενώ μετά από τρεις συνεδριάσεις των Επιτροπών, το βράδυ της Τετάρτης θα συνταχθεί η Έκθεση των Επιτροπών .
Το πρωί της Πέμπτης θα συνέλθει η Διάσκεψη των Προέδρων και θα αποφασίσει να ξεκινήσει η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια το μεσημέρι της Πέμπτης, η οποία θα διαρκέσει ως το βράδυ και θα συνεχιστεί την Παρασκευή (από το πρωί μέχρι το βράδυ) οπότε και θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο.
Όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, «δεν έχουμε πίεση από έξω, θα μπορούσαμε να πηγαίναμε και περισσότερες μέρες. Αυτό που τους ενδιέφερε είναι να είναι κατατεθειμένο το νομοσχέδιο».
Την Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, θα ξεκινήσει η διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ενώ οι Κοινοβουλευτικές Επιτροπές θα λειτουργούν ταυτόχρονα με την Ολομέλεια - εκτός βέβαια από την Επιτροπή της οποίας νομοσχέδιο συζητείται στην Ολομέλεια. Ακόμη θα γίνει ενεργοποίηση της «ώρας του πρωθυπουργού».

Read more...

Αυτόνομη πορεία στη Βουλή ανακοινώνει ο Νικολόπουλος...

Ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος προανήγγειλε την «νέα αυτόνομη και αδέσμευτη πορεία» του Κόμματος....
Ο Νίκος Νικολόπουλος, καλεί αύριο σε συνέντευξη Τύπου για τις σχετικές ανακοινώσεις. Ανοιχτό το ενδεχόμενο να...
είναι η πρώτη απώλεια της κυβέρνησης στην ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου-σκούπα.

Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων ​κλιμακώνει την αντίδρασή του ενάντια στα μνημονιακά μέτρα και προειδοποιεί ακόμη και με καταψήφιση μέτρων που δεν συνάδουν με τα όσα αποφάσισε το κόμμα. Σε συνέντευξή του στη RealNews ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «δεν ψηφίζω οτιδήποτε αποχρωματίζει τις κόκκινες γραμμές των ΑΝΕΛ στο τρίπτυχο Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια».

Σήμερα συνεδρίασε, μάλιστα, η ΚΕ του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, προκειμένου να επικυρώσει την αυτόνομη κοινοβουλευτική πορεία του κόμματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Νικολόπουλου:

Την Τρίτη 13/10 και ώρα 12.00 μ. στο ξενοδοχείο «Αμαλία» (Β. Αμαλίας 10), η Πολιτική Επιτροπή του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, θα παρουσιάσει στους εκπροσώπους των ΜΜΕ τις αποφάσεις της 5ης Εθνικής Συνδιάσκεψης για τη νέα αυτόνομη και αδέσμευτη πορεία του κόμματος, στην Βουλή και στην κοινωνία, χωρίς αποχρωματισμούς και συμβιβασμούς… 

Χωρίς εκπτώσεις και παραλλαγές!!

Νίκος Ι. Νικολόπουλος, Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος...

Read more...

Ντοκουμέντα από την Απελευθέρωση της Αθήνας...


Στις 9.15 το πρωί, σαν σήμερα το 1944, ένας Γερμανός στρατιώτης κατεβάζει τη σβάστικα από την Ακρόπολη.

Ο στρατηγός Φέλμπι δηλώνει ότι τα στρατεύματά του αποσύρονται από την Αθήνα που έχει...
κηρυχτεί «ανοχύρωτη πόλη».

Στη Πλατεία Συντάγματος πλήθος κόσμος ετοιμάζεται να ακούσει τον πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου

Ένα πολύχρωμο πλήθος βγαίνει στους δρόμους. Πριν ακόμη οι Γερμανικές φάλαγγες εγκαταλείψουν τη πρωτεύουσα κόσμος, χιλιάδες κόσμου με σημαίες της Αγγλίας, της ΕΣΣΔ, των ΗΠΑ και φυσικά της Ελλάδας βγαίνει στους δρόμους.

 Ο Γεώργιος Παπανδρέου καταθέτει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη



 Οι σημαίες των συμμάχων κυριαρχούν στους πανηγυρισμούς, Αγγλικές, Ρωσικές και Αμερικανικές

Στις συνοικίες που κυριαρχεί ο ΕΛΑΣ οι εκδηλώσεις της απελευθέρωσης έχουν αρχίσει νωρίτερα. Γίνονται παρελάσεις για την απελευθέρωση, ενώ οι Γερμανοί βρίσκονται ακόμα δίπλα τους.

Στις 18 Οκτωβρίου φθάνει και ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας Γεώργιος Παπανδρέου. Μαζί του ξένοι δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ. Ένας από αυτούς χρησιμοποιεί το πανάκριβο και σπάνιο έγχρωμο φιλμ διασώζοντας μερικά σπάνια καρέ που βρίσκονται στα Αγγλικά αρχεία.

Αγγλική πομπή προσπαθεί να διασχίσει την Πλατεία Συντάγματος που αρχίζει να γεμίζει με κόσμο

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

πηγη real.gr


Read more...

Και μια καλή είδηση...


...από την Τουρκία.
Επέζησε τελικά ο πατέρας - σύμβολο...
Μέσα στον ορυμαγδό κακών ειδήσεων που καταφτάνουν από την Τουρκία, μετά τη διπλή βομβιστική επίθεση που κόστισε τη ζωή σε 97, κι ένα καλό νέο. Αν και πολλά δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ο Ιτζετίν Σεβίκ, ο 46χρονος δάσκαλος, η φωτογραφία του οποίου να αγκαλιάζει μία γυναίκα που υποφέρει από τα τραύματά της, έγινε πρωτοσέλιδο σε τουρκικά και όχι μόνο μέσα πέθανε, διαψεύστηκαν. 
Ο ...
Σεβίκ επιβίωσε των τραυμάτων του και καλείται τώρα να σηκώσει στην πλάτη του το δράμα της οικογένειας του, καθώς τόσο η κόρη του όσο και η αδελφή του σκοτώθηκαν


Ο τραυματισμένος άνδρας που απεικονίζεται να αγκαλιάζει τη σύζυγό του στην εμβληματική φωτογραφία του Reuters της 10ης του Οκτώβρη είναι ο Ιτζετίν Σεβίκ, ένας δάσκαλος που εργάζεται στη νοτιοανατολική επαρχία Σανλιούρφα της Τουρκίας. Η γυναίκα που κρατάει στα χέρια του είναι η σύζυγος του και όχι τελικά η κόρη του, όπως αρχικά ειχε διαδοθεί στον Τύπο.

Η ιστορία πίσω από τη φωτογραφία, όπως την μεταδίδει η Χουριέτ, είναι η εξής: Ο Σεβίκ πήγε στην Άγκυρα μαζί με τη σύζυγό του Χατίς και την αδελφή του Νιλγκούν να διαδηλώσει για την «ειρήνη». Είχε αφήσει τα δύο παιδιά του στο σπίτι στο Σανλιούρφα, ενώ η κόρη του, Μπασάκ Σιντάρ, που σπούδαζε πολιτικός μηχανικός στην Άγκυρα ήταν μαζί τους. Οι Χατίς και Ιτζετίν Σεβίκ συναντήθηκαν με την κόρη τους, μπροστά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας, όπου σημειώθηκε η διπλή έκρηξη.

Ωστόσο, η αγωνία τους για την ειρήνη θα είχε άσχημη κατάληξη. Η κόρη του Μπασάκ και η θεία της Νιλγκούν πέθαναν επί τόπου. Ο Ιτζετίν επέζησε με τραύματα, ενώ η σύζυγός του τραυματίστηκε στα μάτια.

Μια ημέρα μετά την επίθεση, η οικογένεια γύρισε πίσω στην Σανλιούρφα προκειμένου να κηδέψουν την κόρη και την αδελφή τους και να ξεκουραστούν.

«Η κόρη μου ήταν στο τέταρτο έτος, στο Πανεπιστήμιο Atilim. Ήρθε να μας βρεί στο σημείο που είχαμε δώσει ραντεβού. Στη συνέχεια μπήκαμε στο χώρο της συγκέντωσης. Το έκαναν αυτό σε μας, στην καρδιά της Άγκυρας. Η θλίψη μας είναι μεγάλη. Το μόνο που θέλω τώρα είναι να ξεκουραστούν οι ψυχές μας. Η γυναίκα μου είναι προς το παρόν υπό θεραπεία στο νοσοκομείο. Δεν θέλω να πω περισσότερα» είπε ο Σεβίκ, ο οποίος μιλάει με δυσκολία στην τουρκική εφημερίδα.

tvxs.gr

Read more...