Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Αίτημα κατάργησης της ομάδας Δέλτα...


Το αίτημα κατάργησης της ομάδας Δέλτα επαναφέρουν στο προσκήνιο συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται στον χώρο των πολιτικών δικαιωμάτων, με αφορμή την έναρξη της δίκης για την επίθεση στο Στέκι Μεταναστών.
Σε συνέντευξη Τύπου, με αφορμή τη δίκη για την επίθεση στο Στέκι Μεταναστών τον Μάιο του 2010 από αστυνομικούς της ομάδας ΔΕΛΤΑ, ζητήθηκε η...
καταδίκη των δραστών και παράλληλα η κατάργηση της Ομάδας ΔΕΛΤΑ.

Μεταξύ άλλων, η Μυρτώ Λαζαρίδου, μέλος του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα και θύμα της επίθεσης ανέφερε: «Ο Δελτάς έσπασε τη τζαμαρία του πρώτου ορόφου με το κλομπ και τα τζάμια έπεσαν πάνω μου, με αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό μου στο χέρι. Ευτυχώς δεν χτύπησε τένοντες και ευτυχώς έβαλα το χέρι μου μπροστά και απέφυγα τον τραυματισμό στο πρόσωπο και τον λαιμό. Στην είσοδο χτύπησαν έναν καρδιοπαθή σύντροφο και έναν άλλον με το κλομπ στην παρεγκεφαλίδα. Έφυγαν με χουλιγκανικό στυλ, κορνάροντας και εκστομίζοντας ρατσιστικές βρισιές. Περιμένουμε στην εκδίκαση της έφεσης να διατηρήσει το κράτος τα προσχήματα, καταδικάζοντας τους αστυνομικούς, και να μην αποδειχτεί για άλλη μια φορά τραγελαφικό, όπως μας έχει συνηθίσει, καταστρατηγώντας τον ίδιο του τον εαυτό» .

Αφοπλισμός της αστυνομίας

«Τον αφοπλισμό της αστυνομίας και την κατάργηση της ομάδας Δέλτα» ζήτησε ο Πάνος Λάμπρου από το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι «δεν είναι τυχαία η στοχοποίηση του Δικτύου από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς».

Από την πλευρά του Δικτύου ο Νίκος Γιαννόπουλος σημείωσε: «Είναι γνωστή η αντιπάθεια μεταξύ μας, είμαστε συνειδητά αντίπαλοι της ομάδας ΔΕΛΤΑ και είναι πολλές οι επιθέσεις που έχουμε δεχτεί ως Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, γιατί στεκόμαστε σταθερά απέναντι στην αστυνομική βία και αυθαιρεσία. Δεν κάνουμε αυτή τη συνέντευξη Τύπου μόνο για τη δίκη της Πέμπτης.

Ζητάμε να διαλυθεί τώρα η ομάδα ΔΕΛΤΑ και να αναχαιτιστεί η κρατική τρομοκρατία, γιατί τα περιστατικά ασυδοσίας έχουν αρχίσει και πάλι να αυξάνονται, τον τελευταίο καιρό».

Δικαιώματα και μετανάστες

«Δεν είναι καθόλου τυχαία η επίθεση κατά του Δικτύου, εφόσον στον τίτλο της συλλογικότητας υπάρχουν δύο λέξεις που δεν τους αρέσουν: δικαιώματα και μετανάστες. Ήταν μια εκδικητική, βίαια επίθεση με ρατσιστικά χαρακτηριστικά» υπογράμμισε ο Δημήτρης Σαραφιανός από την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Ο Γιώργος Κοσμόπουλος από τη Διεθνή Αμνηστία ανέφερε ότι «η ΕΛ.ΑΣ. είναι ανεκπαίδευτη, χρειάζεται αλλαγή κουλτούρας και νοοτροπίας, αλλά το πιο σημαντικό από όλα είναι η παγιωμένη ατιμωρησία στα περιστατικά βίας και αυθαιρεσίας».

Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της ΚΕ της ΛΑΕ, τόνισε ότι στέκεται αλληλέγγυος απέναντι στο Δίκτυο και πρόσθεσε πως «χρειάζεται επαγρύπνηση γιατί λόγω της εφαρμογής του μνημονίου και των αντιδράσεων που θα υπάρχουν αναμένεται να ενταθούν τα κρούσματα αστυνομικής βίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: