Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Βλάβη στα φρένα, ισχυρίζεται ο οδηγός της νταλίκας...


 Βλάβη στα φρένα δήλωσε ο οδηγός της νταλίκας
Ορφανός: Θα αποδοθούν ευθύνες για το δυστύχημα...
Πρόβλημα στα φρένα του φορτηγού ισχυρίστηκε ο οδηγός της νταλίκας που σκόρπισε το θάνατο στην Εγνατία οδό.
Ο...
39χρονος οδηγός ρουμανικής υπηκοότητας που αρχικά επιχείρησε να διαφύγει, κρατείται στην αστυνομική διεύθυνση Ημαθίας και ανακρίνεται από τις αρχές, ενώ αύριο, Δευτέρα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.
Όπως υποστήριξε, περίπου 20 χιλιόμετρα πριν το σημείο όπου σημειώθηκε η τραγωδία, διαπίστωσε πρόβλημα στα φρένα του φορτηγού γι' αυτό δεν μπόρεσε να κόψει ταχύτητα όταν του έγινε το σήμα.
Ο έλεγχος των πραγματογνωμόνων αναμένται να ρίξει φως στα όσα υποστήριξε ο 39χρονος οδηγός.
Να σημειωθεί επίσης ότι έχει συλληφθεί ο υπεύθυνος της ανδόχου εταιρείας εκτέλεσης των εργασιών.

Ορφανός: Θα αποδοθούν ευθύνες για το δυστύχημα

Στον τόπο του δυστυχήματος μετέβη ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός, ο οποίος ενημερώθηκε για το τραγικό συμβάν και τόνισε πως θα αποδοθούν οι ευθύνες εκεί όπου υπάρχουν.
«Για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος, διενεργεί προανάκριση η αστυνομική διεύθυνση Ημαθίας. Ωστόσο, θέλω να τονίσω πως η επέμβαση, τόσο της ΕΛ.ΑΣ., όσο και της Πυροσβεστικής υπηρεσίας ήταν άμεση. Με κατάλληλες ενέργειες, κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τους τραυματίες και να προχωρήσουν σε εκτροπή της κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να αποφευχθούν τα χειρότερα», δηλωσε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.
Στη συνέχεια, ο Ορφανός επισκέφτηκε το γενικό νοσοκομείο της Βέροιας και ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας των τραυματιών από την διοικήτρια του νοσοκομείου, Αναστασία Μπούρτσου.

Read more...

Βενιζέλος: Βλάσφημο να με ρωτά κανείς ...



...αν με ενδιαφέρει ο προσωπικός μου ρόλος στα πράγματα ... 
Την ταπεινότητα και την ανιδιοτέλεια που τον διακρίνουν επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, καθώς σε συνέντευξη του στο ΒΗΜΑ της Κυριακής επανέλαβε αυτό που όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν, ότι...
δηλαδή ποτέ δεν τον επηρεάζουν οι προσωπικές του φιλοδοξίες.
Παραθέτω ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από τη συνέντευξη του:
-Εσείς πώς βλέπετε τον ρόλο σας την επόμενη ημέρα; Τον βλέπετε σε συνάρτηση με το αποτέλεσμα των εκλογών;
Αυτό είναι κάτι που δεν με ενδιαφέρει. Με ενδιαφέρει να μην μπει ο τόπος σε περιπέτεια λίγο πριν από το τέλος μιας τεράστιας εθνικής προσπάθειας. Επίσης με ενδιαφέρει να αποτραπεί η συγκάλυψη της ιστορικής αλήθειας στη συνείδηση του λαού. Ο ρόλος μου συνεπώς δεν είναι προσωπικός. Απορώ δε πώς υπάρχουν ακόμη πολιτικοί, αναλυτές ή και πολίτες που σκέφτονται με αυτούς τους παλαιούς όρους, οι οποίοι είναι όροι ανιστόρητοι. 

Δηλαδή το ότι διεκδικεί κάποιος, π.χ. ο κ. Τσίπρας, την πρωθυπουργία, με εντυπωσιάζει ως προς τον βαθμό επίγνωσης του ιστορικού σημείου στο οποίο βρίσκεται η χώρα. Δεν έχουμε, φοβούμαι, αίσθηση του τι γίνεται στον κόσμο, τι γίνεται στην Ευρώπη. Και εσείς με ρωτάτε  ποιος θα είναι ο προσωπικός μου ρόλος; Με συγχωρείτε, αλλά και μόνο το ερώτημα είναιβλάσφημο στις συνθήκες που βρίσκεται η χώρα. Δεν έχουμε περιθώρια προσωπικού ρόλου.​
Ξημέρωσε δηλαδή η μέρα που ο Ευάγγελος Βενιζέλος εμφανίστηκε να απορεί με το ότι υπάρχουν πολιτικοί που σκέφτονται με προσωπικούς όρους. Ο Βενιζέλος. Ο Βαγγέλης ο Βενιζέλος!

parapolitiki.com

Read more...

Κουβέλης: Προχωράει ενωμένη η ΔΗΜΑΡ...


Βίντεο...

"Προχωράει ενωμένη η ΔΗΜΑΡ" δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης μετά την επανεκλογή του με 68,3% ενώ...
ευχαρίστησε τα μέλη και τους συνέδρους του κόμματος για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στη νέα ηγεσία.

Δείτε τη δήλωση του Φώτη Κουβέλη

enikos.gr

Read more...

Τι λένε οι αυτόπτες μάρτυρες που σώθηκαν...


ΒΙΝΤΕΟ-Τι λένε οι αυτόπτες μάρτυρες που σώθηκαν
 ΒΙΝΤΕΟ...
Όσοι βρέθηκαν εκεί, στην θανατηφόρα καραμπόλα στην Εγνατία Οδο, λένε ότι ο οδηγός της νταλίκας δεν έκοψε καθόλου ταχύτητα, πριν σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά της.
«Είδα στον ...
καθρέφτη να έρχεται το φορτηγό και να χτυπάει αμάξια δεξιά και αριστερά. Ήμασταν πάρα πολύ τυχεροί. Το φορτηγό έπιασε φωτιά και ο κόσμος φώναζε, έκλαιγε. Ένα χάος», αναφέρει ένας αυτόπτης μάρτυρας.
«Ακούμε από πίσω σπασίσματα και βλέπουμε ένα φορτηγό να κατεβαίνει με ιλιγγιώδη ταχύτητα», επισημαίνει ένας άλλος αυτόπτης.

Δειτε το ΒΙΝΤΕΟ, ΕΔΩ...

Read more...

Η νταλίκα πηρε σβάρνα ό,τι βρηκε μπροστά της


ΦΩΤΟ-Τραγωδία στην Εγνατία-Τέσσερις νεκροί από καραμπόλα

"Δεν υπήρχε τροχαία στα έργα".

Μαρτυριες - Σοκ...

ΗΧΗΤΙΚΟ...

ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Το απόλυτο χάος επικράτησε, μετά την καραμπόλα πολλών αυτοκινήτων και νταλίκας που σημειώθηκε, λίγο μετά τις 10:30 το πρωί, στην Εγνατία Οδό, στο...
ρεύμα από Βέροια προς Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με μαρτυρία αυτόπτη μάρτυρα, που μίλησε στην εκπομπή των Άκη Παυλόπουλου και Μάνου Νιφλή, στον RealFM, 97.8.
«Ακούσαμε χτυπήματα, σπασίσματα και βλέπουμε μία νταλίκα η οποία έρχεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα και παίρνει σβάρνα ό,τι βρει μπροστά της. Εμείς περάσαμε στο άλλο ρεύμα της Εγνατίας, τρέξαμε από την άλλη μεριά μήπως σκάσει η νταλίκα. Αφού είδαμε ότι εξερράγη, πήραμε τα αυτοκίνητά μας και τα τραβήξαμε, όσο το δυνατόν πιο μπροστά και μετά επικράτησε το απόλυτο χάος», επισήμανε.
Όσον αφορά τον οδηγό της νταλίκας, ο αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε ότι, προς το παρόν, δεν τον έχουν βρει. «Δεν ξέρω μήπως είναι κάτω από τη νταλίκα», πρόσθεσε.
Ακούστε το ηχητικο, ΕΔΩ...

"Δεν υπήρχε τροχαία στα έργα"

Αυτό καταγγέλλουν στον ραδιοσταθμό πολλοί μάρτυρες, καθώς, οπως αναφέρουν στο σημείο των έργων δεν υπήρχε τροχαία ενώ η ασυνεννοησία προέκυψε από τους εργαζόμενους με τις κόκκινες σημαίες με αποτέλεσμα η νταλίκα να μην προλάβει να φρενάρει σε απόσταση 50 μέτρων από τα διερχόμενα αυτοκίνητα...

πηγη enikos.gr

Read more...

Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ...



Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ (21,2%) κατά 3,7% έναντι της Ν.Δ. (17,5%) καταγράφει η δημοσκόπηση της E-VOICE που δημοσιεύει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» της Κυριακής.

Ακολουθούν η...
Χρυσή Αυγή με 5,3%, το Ποτάμι με 4,6%, το ΚΚΕ με 4,4%, το ΠΑΣΟΚ 3,9, οι ΑΝ.ΕΛ με 2%, ο ΛΑ.Ο.Σ. με 1,1% και η ΔΗΜΑΡ με 0,8%. Σύμφωνα με την δημοσκόπηση το ποσοστό των αναποφάσιστων αγγίζει το 17% (16,7%).

Στο ερώτημα αν πιστεύουν πως η χώρα πρέπει ή δεν πρέπει να οδηγηθεί σε εκλογές οι απόψεις είναι μοιρασμένες. Το 46,2% απαντά «Δεν πρέπει» και το 45% ότι «Πρέπει».

Πάντως το 44% εκτιμά ότι η χώρα θα οδηγηθεί στις κάλπες με αφορμή τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας ενώ διαφορετική γνώμη εκφράζει το 35,9%.

Μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Αλέξη Τσίπρα το 35,7% δηλώνει ότι εμπιστεύεται περισσότερο τον νυν πρωθυπουργό για τη θέση αυτή και το 31,9% τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. «Κανέναν» απαντά το 31%.
Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

Read more...

Ο Ριζάι συμμετείχε στη συμπλοκή...


 
... στις φυλακές Δομοκού...
Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Λαμίας κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού, ηλικίας 39 ετών, που δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι από συγκρατούμενούς του, μεταξύ των οποίων και ο Αλκέτ Ριζάι.

Όλα εξελίχθηκαν στην...
πτέρυγα των Αλβανών κρατουμένων, όταν ο 40χρονος ισοβίτης Ριζάι μαζί με δύο ακόμα, 32 και 27 ετών, επιτεθήκαν με αυτοσχέδιο μαχαίρι στον άνδρα, που ήταν στον ίδιο χώρο, για λόγους που παραμένουν άγνωστοι.

Όταν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι επιχείρησαν να επέμβουν, δέχθηκαν απειλές.

Οι φύλακες ζήτησαν ενισχύσεις για να μπορέσουν να αποσπάσουν από τα χέρια τους τον τραυματία, τον οποίο τελικά μετέφεραν αρχικά στο Κέντρο Υγείας Δομοκού και ακολούθως στο νοσοκομείο της Λαμίας.

Στις έρευνες, που ακολούθησαν, εντοπίσθηκαν δύο αυτοσχέδια μεταλλικά «μαχαίρια».

Read more...

Συνελήφθη ο οδηγός της νταλίκας...


Τώρα-Συνελήφθη ο οδηγός της νταλίκας
Επεχείρησε να διαφύγει...
Συνελήφθη ο οδηγός της νταλίκας που προκάλεσε το μακελειό στην Εγνατία Οδό.
Είναι...
αλλοδαπός και αμέσως μετά το τραγικό τροχαίο, πήρε τα έγγραφά του από τη νταλίκα κι έφυγε.
Στη συνέχεια, όμως, συνελήφθη...

Read more...

H selfie του δολοφόνου...


Ο Ρουπακιάς σε πόζα "εκτελεστή" λίγες εβδομάδες πριν τη δολοφονία Φύσσα



Ο Ρουπακιάςφωτογραφίζεται κρατώντας δύο πιστόλια, λίγο πριν δολοφονήσει τον Παύλο Φύσσα... 
Η REAL NEWS αποκαλύπτει φωτογραφία του Ρουπακιά σε πόζα "εκτελεστή" και τα λόγια στον περίγυρό του, λίγες εβδομάδες πριν μαχαιρώσει τον Παύλο Φύσσα, στο Κερατσίνι.

Το...
καλοκαίρι του 2013, λίγες ημέρες πριν τη δολοφονία Φύσσα, ο δράστης της δολοφονίας, Γιώργος Ρουπακιάς, φωτογραφίζεται κρατώντας δύο πιστόλια, με ψυχρό χαμόγελο, σαν "εκτελεστής".
Η φωτογραφία που έμεινε κρυμμένη για περισσότερο από έναν χρόνο, αποτελεί δήλωση προθέσεων του Ρουπακιά, που δήλωνε πως δεν έχει σχέση με όπλα. Ο ίδιος φέρεται να δήλωνε στους φίλους του εκείνη την εποχή "όταν μπαίνω σε καβγά, βγαίνω πάντα όρθιος".
Ο Γιώργος Ρουπακιάς, δημόσια δήλωνε πριν λίγο καιρό μεταμελημένος και αρνήθηκε, ότι είχε οποιαδήποτε θέση στην Τοπική Οργάνωση της χρυσής Αυγής στη Νίκαια.
Η φωτογραφία που δημοσιεύει η "Real News" δείχνει πως ο ίδιος απέχει από την εικόνα του φιλήσυχου οικογενειάρχη, που θέλησε να περάσει προς τα έξω...

Read more...

«Αρνήθηκε να απολογηθεί» Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Αντώνης Σταμπούλος


Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Αντώνης Σταμπούλος
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον ανακριτή την Κυριακή   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνας
Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον εφέτη ανακριτή, Ευτύχη Νικόπουλο, ο Αντώνης Σταμπούλος, που συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης, 2 Οκτωβρίου, στον Βύρωνα ως μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας.

Ο νεαρός είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της ένταξης και συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, έκρηξης, κατοχής εκρηκτικών, κλοπής, πλαστογραφίας, αντίστασης κατά της αρχής, ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης και οπλοφορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε να απολογηθεί έως ότου -όπως αναφέρει η συνήγορός του, Ι. Κούρτοβικ- να ενημερωθεί για τη δικογραφία, που έχει σχηματισθεί σε βάρος του.

Σε δήλωσή της η κ. Κούρτοβικ, αναφερόμενη σε όσα έχουν διαρρεύσει στον Τύπο σχετικά με τον εντολέα της και τα κατασχεθέντα από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, υποστήριξε ότι όλο αυτό το υλικό δεν περιλαμβάνεται στη δικογραφία.

«Αυτό το πανηγύρι δεν αντιστοιχεί με τίποτα στο υλικό που υπάρχει αυτή τη στιγμή στα χέρια του ανακριτή. Αν δίνεται υλικό στα μίντια και όχι στον κατηγορούμενο και τον ανακριτή, υπάρχουν σοβαρές παραβιάσεις του νόμου, του τεκμηρίου αθωότητας του κατηγορουμένου» είπε.

Τέλος, η κ. Κούρτοβικ υποστηρίζει ότι στο κατηγορητήριο που συντάχθηκε για τον εντολέα της δεν προσδιορίζεται η σχέση του με τις πράξεις που του αποδίδονται.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Τραγικό δυστύχημα Τέσσερις νεκροί σε καραμπόλα 35 αυτοκινήτων στην Εγνατία Οδό


Τέσσερις νεκροί σε καραμπόλα 35 αυτοκινήτων στην Εγνατία Οδό
Το σημείο του πολύνεκρου δυστυχήματος   (Φωτογραφία:  Motionteam )

Θεσσαλονίκη
Τέσσερις νεκροί (δύο γυναίκες και δύο άνδρες) και πολλοί τραυματίες είναι ο απολογισμός της καραμπόλας 35 αυτοκινήτων, μεταξύ των οποίων τρεις νταλίκες, που σημειώθηκε λίγο μετά τις 10:30 το πρωί της Κυριακής στην Εγνατία Οδό, κοντά στον κόμβο της Βέροιας, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη. 
Τα στοιχεία των θυμάτων δεν έχουν γίνει γνωστά.
«Πρόκειται για φοβερή καραμπόλα, έχει σχηματιστεί μία άμορφη μάζα αυτοκινήτων» δήλωσε στο in.gr o διοικητής Κεντρικής Μακεδονίας του Πυροσβεστικού Σώματος, αρχιπυραγός Χρύσανθος Αθανασόπουλος.
Όπως ανέφερε ο κ. Αθανασόπουλος, οι δυνάμεις της πυροσβεστικής απεγκλώβισαν πέντε τραυματίες, όμως έχουν τραυματιστεί περισσότεροι άνθρωποι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ιδιωτικά οχήματα στο νοσοκομείο της Βέροιας. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για συνολικά 23 τραυματίες.

3 φωτογραφίες


Το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε στο ύψος του χωριού Μέση όταν μία νταλίκα έπεσε πάνω σε ΙΧ αυτοκίνητα που ήταν ακινητοποιημένα, λόγω έργων στο σημείο. Ο οδηγός ενός ΙΧ αυτοκινήτου που ακολουθούσε δεν πρόλαβε να σταματήσει και προσέκρουσε στη νταλίκα.

Τα δύο οχήματα τυλίχτηκαν στις φλόγες. Ο οδηγός του ΙΧ ανασύρθηκε απανθρακωμένος, ενώ ο οδηγός της νταλίκας, που κατάφερε να βγει από το όχημα, συνελήφθη και ανακρίνεται για τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Από τις αρχές ερευνάται εάν το συνεργείο που είχε κλείσει το δρόμο για έργα της ΔΕΗ είχε τοποθετήσει την απαραίτητη σήμανση.

Στην περιοχή παραμένουν δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί και στα δύο ρεύματα και η κίνηση των οχημάτων γίνεται από παρακαμπτηρίους.

Άννα Ανδίρα
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

ΒΙΝΤΕΟ από την καραμπόλα....



Οι πρώτες εικόνες...
μετά την θανατηφόρα καραμπόλα στην Εγνατια Οδο.
Δειτε τα ΒΙΝΤΕΟ:



Read more...

Νεα ΒΙΝΤΕΟ από την Εγνατία Οδο...




Ο οδηγός της νταλίκας είχε κρυφτεί στα γύρω χωράφια...
Τους 31 φτάνουν οι τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Βέροιας, ενώ αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη τρία...
χειρουργία.

Η μία νεκρή γυναίκα μεταφέρθηκε και αυτή στο νοσοκομείο της Βέροιας, ενώ οι υπόλοιποι τρεις νεκροί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Γεννηματάς στη Θεσσαλονίκη. Ο Ρουμάνος οδηγός της νταλίκας που προκάλεσε την καραμπόλα και έπεσε πάνω σε περίπου 30 οχήματα, συνελήφθη πριν από λίγο σε χωράφι στη γύρω περιοχή.
Και τα δύο ρεύματα της Εγνατίας Οδού παραμένουν κλειστά.
Δείτε βίντεο από το σημείο του δυστυχήματος:

seleo.gr

Read more...

Από το βράδυ του Σαββάτου Επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες


Επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη δυτική Ελλάδα το Σάββατο -από τις νυχτερινές ώρες- με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς ανέμους και πιθανώς κατά τόπους από χαλαζόπτωση.
Συγκεκριμένα:
Την Κυριακή και τη Δευτέρα ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά διαστήματα στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Μακεδονία και πιθανώς στη δυτική Πελοπόννησο και την κεντρική Μακεδονία.
Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν στις προαναφερθείσες περιοχές και την Τρίτη.
Όπως αναφέρει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Αντώνης Λάλος, δεν θα υπάρξει σημαντική μεταβολή της θερμοκρασίας.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Θυελλώδης η τρίτη μέρα Αυτόνομη και αυτοτελή πορεία αποφάσισε το συνέδριο της ΔΗΜΑΡ


Αυτόνομη και αυτοτελή πορεία αποφάσισε το συνέδριο της ΔΗΜΑΡ
Ο Φώτης Κουβέλης παρακολουθεί τις εργασίες του συνεδρίου   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Με 30 λευκά, χωρίς «κατά», υπερψηφίστηκαν οι θέσεις που προσδιορίζουν την πολιτική κατεύθυνση της ΔΗΜΑΡ για αυτοτελή και αυτόνομη πορεία. Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία, χωρίς να γίνει καταμέτρηση, πρόταση για την ανάγκη να υπάρξει εναλλακτική προοδευτική διακυβέρνηση μόνο με αριστερές ριζοσπαστικές δυνάμεις, ενώ εγκρίθηκε το νέο καταστατικό του κόμματος.

Νωρίτερα, ο Φώτης Κουβέλης κλείνοντας την τριήμερη συζήτηση του 3ου Συνεδρίου της ΔΗΜΑΡ τόνισε:

«Εκτιμώ ότι η ΔΗΜΑΡ μπορεί, αν και δύσκολα, αλλά με αγώνα μπορεί να εξασφαλίσει την ολική της επαναφορά. Μπορεί να σταθεί στα πόδια της με συλλογικότητα και κοινή προσπάθεια.»

Αναφορικά με τον προσανατολισμό της ΔΗΜΑΡ ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι αναδείχθηκε από το συνέδριο ως κοινός τόπος η ανάγκη αυτοτέλειας και αυτόνομης πορείας.

«Στρατηγική επιδίωξη, η συγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού με την αριστερή σοσιαλδημοκρατία, την οικολογία και τη ριζοσπαστική αριστερά που βρίσκεται και στον ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα την ανάγκη εναλλακτικής προοδευτικής διακυβέρνησης» είπε ο Φώτης Κουβέλης και συνέχισε:

«Ακούω ότι πάμε στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πρόκειται περί αυτού. Σήμερα διαμορφώνεται ένα τοπίο για τη μεταμνημονική Ελλάδα και δεν θα προκύψει αν δεν υπάρξει προοδευτική διακυβέρνηση στη χώρα».

Ο κ. Κουβέλης, παραδέχθηκε αδυναμίες και ελλείψεις για χειρισμούς που έγιναν, ωστόσο απέδωσε την κατάσταση της ΔΗΜΑΡ, πέραν των αδυναμιών της, στις επιθέσεις που δέχθηκε γιατί αποχώρησε από την κυβέρνηση.

«Δεν χρωστά η ΔΗΜΑΡ και αυτοί που δεν τους χρωστάμε ήθελαν να μείνει η ΔΗΜΑΡ σε μια κυβέρνηση που θα εφάρμοζε τη συγκεκριμένη πολιτική.

» Είπα κάποια στιγμή ότι από τα χτυπήματα θα ήταν διάστικτο το σώμα μας. Αλλά τους πονάει γιατί η ΔΗΜΑΡ αρνήθηκε και έφυγε από την κυβέρνηση» υπογράμμισε ο κ. Κουβέλης.

Απαντώντας στην κριτική που δέχθηκε για τον τρόπο που έθεσε και χειρίστηκε το ζήτημα της παραίτησής του, έπειτα από το οδυνηρό αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών επισήμανε:

«Δήλωσα εκείνες τις πρώτες δραματικές ώρες ότι είναι στη διάθεση των οργάνων του κόμματος (σσ: η παραίτησή του) για να μη υπάρξουν, από το βαρύ κλίμα του αποτελέσματος, φυγόκεντρες τάσεις. Θα είμαι υποψήφιος ξανά και θα αποφασίσει το συνέδριο».

Επανέλαβε τις τοποθετήσεις του σχετικά με την ενδεχόμενη υποψηφιότητα για την Προεδρία της Δημοκρατίας λέγοντας με έμφαση ότι δεν είναι διαδικαστικό θέμα και συνδέεται με τις ασκούμενες πολιτικές.

«Δεν ενδιαφέρομαι. Θα με κολάκευε -ποιον άλλωστε όχι- αλλά υπήρχε η σπουδή συντρόφων ότι δεν θα ψηφίσουμε ακόμη κι αν ήταν ο Κουβέλης υποψήφιος».

Την Κυριακή θα διεξαχθούν η ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου όπου εκτός του κ. Κουβέλη υποψηφιότητα έθεσε και ο Δημήτρης Λουκάς. Επίσης θα αναδειχθεί η νέα Κεντρική Επιτροπή.

Η θυελλώδης τρίτη μέρα

Η τρίτη ημέρα του 3ου συνεδρίου της ΔΗΜΑΡ ξεκίνησε με τη δημοσιοποίηση της αιφνιδιαστικής κίνησης από τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ να ζητήσουν από τον Φώτη Κουβέλη να μην θέσει υποψηφιότητα και να αποχωρήσει αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ΔΗΜΑΡ και στη θέση του να στηριχθεί ο Νίκος Τσούκαλης.

«Όχι», ήταν η απάντηση του κ. Κουβέλη.

Μόλις έγιναν αυτά γνωστά, το κλίμα βάρυνε κατά πολύ και ο γραμματέας της ΚΟ, Δημήτρης Αναγνωστάκης, παρενέβη για να διευκρινίσει ότι δεν υπήρξε τελεσίγραφο και πως η ΚΟ της ΔΗΜΑΡ θα σεβαστεί τις αποφάσεις του Συνεδρίου.

Το κλίμα αποφορτίστηκε καθώς ο Φώτης Κουβέλης δέχθηκε τις εξηγήσεις και η υπόλοιπη συζήτηση κύλησε ήρεμα με την πλειοψηφία των ομιλητών να τάσσονται στις τοποθετήσεις τους υπέρ της αυτόνομης πολιτικής δράσης της ΔΗΜΑΡ χωρίς να λείπουν και οι απόψεις για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όλοι σχεδόν συμφώνησαν στη θέση να μην ψηφισθεί καμία υποψηφιότητα για την Προεδρία της Δημοκρατίας και να οριοθετηθεί σαφώς και παντοιοτρόπως ότι θέση της ΔΗΜΑΡ είναι: Η κυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ πρέπει να καταψηφισθεί με τη διεξαγωγή εκλογών.

Ο βουλευτής Νίκος Τσούκαλης στην ομιλία του τόνισε ότι δεν επιθυμεί να είναι μέρος του προβλήματος αλλά της λύσης για τη ΔΗΜΑΡ, καθώς συνδέεται προσωπικά και πολιτικά με τον Φώτη Κουβέλη, ζήτησε να σταματήσουν οι αλληλοκατηγορίες και να συμβάλουν στην πολιτική ενότητα για το καλό της ΔΗΜΑΡ.

Η Ασημίνα Ξηροτύρη τάχθηκε υπέρ της προοδευτικής συμμαχίας με τους Οικολόγους και τον ΣΥΡΙΖΑ. «Το οπλοστάσιο των θέσεων της ΔΗΜΑΡ συμπίπτει με τις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στη ΔΗΜΑΡ κι όχι το αντίστροφο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Μαρία Γιαννακάκη ζήτησε από τον Φώτη Κουβέλη να διευκολύνει ώστε να γίνει αλλαγή ηγεσίας και προσδιόρισε τον πολιτικό χαρακτήρα της ΔΗΜΑΡ ως σύμπραξη της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας και της πολιτικής οικολογίας.

Ευθέως η Μαρία Ρεπούση τάχθηκε υπέρ της προγραμματικής συμφωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και την κοινή εκλογική κάθοδο. «Γιατί όχι αν συμφωνήσουμε στο πρόγραμμα» αναρωτήθηκε.

Ρεαλισμός και επαφή με την πραγματικότητα χρειάζεται απάντησε ο καθηγητής Πανεπιστημίου, Γιάννης Παπαθεοδώρου, διαφωνώντας με τη δέσμευση για την άρνηση ψήφισης Προέδρου της Δημοκρατίας. «Δεν ιδρύσαμε κόμμα για να παραδώσουμε συνιστώσα» είπε απαντώντας σε όσους θέλουν συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο στενός συνεργάτης του Φώτη Κουβέλη, Σάκης Παπαθανασίου, τόνισε ότι η ΔΗΜΑΡ μπορεί να διαψεύσει ότι τελείωσε και χρειάζεται να γίνουν βαθιές πολιτικές και οργανωτικές αλλαγές.

Πρόσθεσε ότι είναι δύσκολη μεν η ολική επαναφορά της ΔΗΜΑΡ αλλά αξίζει η προσπάθεια με σαφές πρόταγμα για την κοινωνία και τον τόπο.

«Στόχος να πει ότι η ανατροπή των ασκούμενων πολιτικών δεν είναι μόνο αριστερή παρένθεση αλλά κατοχυρώνοντας τον ευρωπαϊκό δρόμο και ανασυγκροτώντας τον χώρο της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας, της οικολογίας και του προοδευτικού κέντρου».
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Ενας χωρισμός και ένα πολιτικό διαζύγιο...


 
Ξηλώνουν έναν προς έναν τους ανθρώπους του Ηλ. Κασιδιάρη απ' όλες τις τοπικές οργανώσεις στα δυτικά προάστια, εκεί όπου τα πάλαι ποτέ τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής εγκληματούσαν.Μου είπαν ότι αυτό έγινε εν όψει της...
δίκης της Χρυσής Αυγής και με εντολή του αρχηγού Ν. Μιχαλολιάκου που όσο κι αν προσπαθεί περί του αντιθέτου να πείσει ο Κασιδιάρης ότι δήθεν οι σχέσεις τους είναι άριστες, υπάρχει μεταξύ τους πλέον ορατό χάσμα.
 Και κάτι άλλο, άσχετο με όλα αυτά. Ο εκλεκτός της Ουρανίας Μιχαλολιάκου, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, για χάρη του οποίου παραίτησαν βουλευτή για να καταλάβει αυτός τη θέση του στη Βουλή, δεν είναι πλέον μαζί της. Το λένε οι ίδιοι οι χρυσαυγίτες, αλλά δεν γνωρίζουν (δήθεν) τον λόγο...

"BHMAτοδότης"

Read more...

Ο βιαστικός xαιρετισμός Σαμαρά, με Μητσοτάκη και Καραμανλή...



BINTEO...
Μετά το τέλος της ομιλίας του, ο  Αντώνης Σαμαράς κατέβηκε από το βήμα και περπάτησε μέχρι την ...
πρώτη σειρά των καθισμάτων, για να χαιρετίσει βιαστικά τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τον Κώστα Καραμανλή.
 Ιδου το βίντεο:

ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΝΔ από Enikos_gr

πηγη enikos.gr

Read more...

Μέχρι και βιασμούς στην Τ.Ο. Σπάρτης, συγκάλυπτε η Χρυσή Αυγή...



Την συγκάλυψη του βιασμού ενός κοριτσιού από την Τοπική Οργάνωση της Χρυσής Αυγής στην Σπάρτη αποκαλύπτει τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του προφυλακισμένου βουλευτή του κόμματος, Γιάννη Λαγού και του...
Σωτήρη Δεβελέκου, του οδηγού του Ν. Μιχαλολιάκου, που υπεκλάπη.
Όπως αποκαλύπτει το «Έθνος της Κυριακής», πρόκειται για ένα ηχητικό απόσπασμα από μία ακόμη τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των δύο κορυφαίων στελεχών της Χρυσής Αυγής. Οι δυο τους κατηγορούν και τον «κονφερανσιέ» Κασιδιάρη και τον «μαλάκα» Παππά.
Το ηχητικό ντοκουμέντο της εφημερίδας αποκαλύπτει την δράση της νεοναζιστικής οργάνωσης, καθώς και τα δυο μέλη είχαν άμεση πρόσβαση στον αρχηγό, Νίκο Μιχαλολιάκο και πολύ καλή γνώση των εσωτερικών του κόμματος. Μάλιστα, λένε, ότι μετά τις εκλογές και την είσοδο του κόμματος στην Βουλή άλλαξαν πολύ τα πράγματα. «Μπορεί πριν πέντε χρόνια να είχαμε δυο δραχμές στην τσέπη, αλλά κοιμόμασταν ήρεμοι», λένε.

Read more...