Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Τραγικό δυστύχημα Τέσσερις νεκροί σε καραμπόλα 35 αυτοκινήτων στην Εγνατία Οδό


Τέσσερις νεκροί σε καραμπόλα 35 αυτοκινήτων στην Εγνατία Οδό
Το σημείο του πολύνεκρου δυστυχήματος   (Φωτογραφία:  Motionteam )

Θεσσαλονίκη
Τέσσερις νεκροί (δύο γυναίκες και δύο άνδρες) και πολλοί τραυματίες είναι ο απολογισμός της καραμπόλας 35 αυτοκινήτων, μεταξύ των οποίων τρεις νταλίκες, που σημειώθηκε λίγο μετά τις 10:30 το πρωί της Κυριακής στην Εγνατία Οδό, κοντά στον κόμβο της Βέροιας, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη. 
Τα στοιχεία των θυμάτων δεν έχουν γίνει γνωστά.
«Πρόκειται για φοβερή καραμπόλα, έχει σχηματιστεί μία άμορφη μάζα αυτοκινήτων» δήλωσε στο in.gr o διοικητής Κεντρικής Μακεδονίας του Πυροσβεστικού Σώματος, αρχιπυραγός Χρύσανθος Αθανασόπουλος.
Όπως ανέφερε ο κ. Αθανασόπουλος, οι δυνάμεις της πυροσβεστικής απεγκλώβισαν πέντε τραυματίες, όμως έχουν τραυματιστεί περισσότεροι άνθρωποι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ιδιωτικά οχήματα στο νοσοκομείο της Βέροιας. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για συνολικά 23 τραυματίες.

3 φωτογραφίες


Το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε στο ύψος του χωριού Μέση όταν μία νταλίκα έπεσε πάνω σε ΙΧ αυτοκίνητα που ήταν ακινητοποιημένα, λόγω έργων στο σημείο. Ο οδηγός ενός ΙΧ αυτοκινήτου που ακολουθούσε δεν πρόλαβε να σταματήσει και προσέκρουσε στη νταλίκα.

Τα δύο οχήματα τυλίχτηκαν στις φλόγες. Ο οδηγός του ΙΧ ανασύρθηκε απανθρακωμένος, ενώ ο οδηγός της νταλίκας, που κατάφερε να βγει από το όχημα, συνελήφθη και ανακρίνεται για τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Από τις αρχές ερευνάται εάν το συνεργείο που είχε κλείσει το δρόμο για έργα της ΔΕΗ είχε τοποθετήσει την απαραίτητη σήμανση.

Στην περιοχή παραμένουν δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί και στα δύο ρεύματα και η κίνηση των οχημάτων γίνεται από παρακαμπτηρίους.

Άννα Ανδίρα
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: