Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

"Ελάτε γιατί έπνιξα την κόρη μου"...


Ελάτε γιατί έπνιξα την κόρη μου είπε ο παιδοκτόνος αστυνομικός στους συναδέλφους του...λέει ο παιδοκτόνος ΜΑΤατζης 
-Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ (BINTEO)...
Όλο και περισσότερες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την...
προσωπικότητα του 47χρονουπαιδοκτόνου αστυνομικού.

Ασφαλείς πληροφορίες του enikos.gr αναφέρουν πως ο αστυνομικός που στραγγάλισε την 7χρονη κόρη του είχε λάβει αναρρωτική άδεια 40 ημερών το 2004 καθώς αντιμετώπιζε πρόβλημα με το άγχος.

Μόλις η άδεια του τέλειωσε επέστρεψε κανονικά στην υπηρεσία του και υπηρετούσε σε διμοιρία των ΜΑΤ. Το 2009 όμως από την υπηρεσία του ζητήθηκε να εξεταστεί από ψυχολόγο και από εκείνη τη στιγμή υπηρετούσε ως σκοπός στο κτίριο των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη.

Ο 47χρονος τους τελευταίους μήνες είχε λάβει γονική άδεια, καθώς έγινε πατέρας για δεύτερη φορά, η οποία έληγε σε λίγες ημέρες...
Δείτε το βίντεο του thestival.gr από το σημείο



Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:

«Συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 47χρονος Αρχιφύλακας που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Θεσσαλονίκης, καθώς κατηγορείται για την ανθρωποκτονία της 7χρονης κόρης του.

Η έρευνα είναι σε εξέλιξη προκειμένου να διακριβωθούν τα αίτια και οι συνθήκες της ανθρωποκτονίας, που έλαβε χώρα λίγο πριν τη σύλληψή του, εντός της οικίας του στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης»...

Read more...

Η νέα πρόταση για τον ΦΠΑ...


Η νέα πρόταση για τον ΦΠΑ - Αναμένεται απάντηση της Κομισιόν - Θρίλερ με τη συνάντηση Τσίπρα, Μέρκελ, ΟλάντΚρίσιμες είναι η ώρες για τη διαπραγμάτευση Αθήνας-δανειστών, λίγες ώρες μετά τη...
νέα πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης και την αυριανή συνάντηση (;) του πρωθυπουργού με τη γερμανίδα καγκελάριο και τον γάλλο πρόεδρο.

Η νέα κυβερνητική πρόταση προβλέπει αύξηση του μεσαίου συντελεστή ΦΠΑ στο 12% από 11% της αρχικής. Προβλέπει, μεταξύ άλλων, πρωτογενές πλεόνασμα 0,75% φέτος από (0,6% της αρχικής) και 1,75% για το 2016.

Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές η κυβέρνηση ζητά επίσης σαφή δέσμευση από τους δανειστές για το χρόνο και τον τρόπο διευθέτησης του χρέους.

Έτσι, με βάση τα νέα δεδομένα η πρόταση της ελληνικής πλευρά για τις αλλαγές στο ΦΠΑ διαμορφώνεται ως εξής:

6,5% για τα φάρμακα, βιβλία και εισιτήρια θεάτρου
12% για εφημερίδες, περιοδικά, βασικά και φρέσκα τρόφιμα, τιμολόγια ρεύματος και νερού, ξενοδοχεία και εστιατόρια
23% για όλα τα υπόλοιπα αγαθά.
Αδιευκρίνιστο είναι ακόμη το τι θα γίνει με το μειωμένο καθεστώς ΦΠΑ στα νησιά. Ως γνωστόν υπήρχαν σκέψεις στην κυβέρνηση να μην καταργηθεί αλλά πρέπει να βρεθεί άλλο μέτρο ισοδύναμου αποτελέσματος γεγονός που καθιστά ιδιαίτερα δύσκολη τη διατήρησή του.

Θρίλερ με τη συνάντηση Τσίπρα, Μέρκελ, Ολάντ

Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές η κυβέρνηση αναμένει την γραπτή απάντηση των εταίρων στις νέες προτάσεις της πριν την αυριανή συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, όπως δήλωσε και ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.

Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, χαρακτήρισε ως αβέβαιη την αυριανή συνάντηση των τριών ηγετών στις Βρυξέλλες...
newpost.gr

Read more...

«Κλείδωσε» η συνάντηση…


Παρά την αβεβαιότητα που υπήρχε, σχετικά με το αν θα γίνει τελικά η συνάντηση Μέρκελ – Ολάντ – Τσίπρα, σύμφωνα με το Bloomberg, οι τρεις ηγέτες θα συναντηθούν τελικά, το βράδυ της Τετάρτης, μετά τη Σύνοδο της Ε.Ε. με χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Ωστόσο…
το σχόλιο της Κομισιόν είναι, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του STAR, Θάνος Αθανασίου, ότι για να είναι ουσιαστική η συνάντηση πρέπει να είναι και κάποιος πιο τεχνικός μαζί τους, δηλαδή ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ή και ο Τόμας Βίζερ…

Read more...

Μνημόνια έως το 2018...


«Βόμβα» από το Γραφείο Προϋπολογισμού...

«Μέχρι το 2018 πιθανότατα να είμαστε στα Μνημόνια», εκτίμησε ο επικεφαλής του Γραφείου του Προϋπολογισμού της Βουλής.

Κατά την...
κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τις συνθήκες υπαγωγής της χώρας στα Μνημόνια, ο Παναγιώτης Λιαργκόβας υπογράμμισε:

Εκτός και αν υπάρξει τώρα μια έντιμη συμφωνία με τους εταίρους μας, που θα δημιουργήσει άλλα δεδομένα, ώστε να μπορέσουμε να δανειστούμε από τις διεθνείς αγορές με χαμηλά επιτόκια, για να καλύψουμε τις ανάγκες μας που θα φθάσουν μέχρι το 2017 στα 30 με 40 δις ευρώ. Τώρα δεν βγαίνουμε στις διεθνείς αγορές, γιατί τα επιτόκια είναι απαγορευτικά.

Οι ερωτήσεις των βουλευτών εστιάστηκαν κυρίως στο πρώτο μνημόνιο, και στο κατά πόσο ήταν εφικτό ή όχι η δυνατότητα αναδιάρθρωσης του χρέους πριν την υπογραφή της δανειακής σύμβασης.

Από την πλευρά του ο κ. Λιαργκόβας, περιορίστηκε να δώσει απαντήσεις βασιζόμενες στην επιστημονική του κατάρτιση, και τονίζοντας ότι οι εκάστοτε κυβερνήσεις είναι αυτές που συνεκτιμούν τα δεδομένα της στιγμής για να πάρουν τις πολιτικές τους αποφάσεις ενώ έκανε λόγο για πολλά λάθη στη συνταγή του πρώτου μνημονίου...

Read more...

Σχόλιο Γιώργου Ελενόπουλου για τις «αποκαλύψεις» του Μιχάλη Ιγνατίου

logo_redbg_vertical-newΓραφείο Τύπου
Αθήνα, 8 Iουνίου 2015
 

Η κατάρρευση κάθε ΜΥΘΟΥ που καλλιεργήθηκε τα προηγούμενα χρόνια μέχρι και σήμερα, σχετικά με την ένταξη της χώρας στο μηχανισμό στήριξης, είναι προφανές ότι, αναδεικνύει την πενία των επιχειρημάτων του πλυντηρίου που έχει στηθεί από γνωστά κέντρα, για το ξέπλυμα των εγκλημάτων της περιόδου διακυβέρνησης της χώρας από τον κ. Κώστα Καραμανλή.
Σε αυτήν την επιχείρηση, πρωτοστατεί με τακτικές δήθεν αποκαλυπτικές δημοσιεύσεις του, ο κ. Ιγνατίου.
Μόνο που – όπως και όλες οι προηγούμενες δήθεν αποκαλύψεις του, και αυτή που έρχεται τώρα στη δημοσιότητα με το «αποκαλυπτικό» βιβλίο του, δεν είναι τίποτα περισσότερο από χάντρες και καθρεφτάκια για ιθαγενείς.
Ας δούμε το γιατί:

  1. Επί της συγκεκριμένης συνάντησης στην οποία αναφέρεται ο κ. Ιγνατίου στο βιβλίο του

Η συνάντηση αυτή, πράγματι έγινε, στο διάστημα μεταξύ της κατάθεσης του προσχεδίου και του τελικού κειμένου του προϋπολογισμού για το έτος 2010, το Νοέμβριο του 2009.
Στη συνάντηση αυτή, η συζήτηση αφορούσε τη λήψη μέτρων για τον έλεγχο των ελλειμμάτων. Όπως έγινε φανερό στη συνάντηση, υπήρξε ταυτότητα απόψεων ως προς την αναγκαιότητα λήψης μέτρων, αλλά διαφορετική προσέγγιση επί του ύψους και του είδους των μέτρων. Η ελληνική πλευρά μιλούσε για μέτρα που θα περιέκοπταν το έλλειμμα κατά περίπου 3,3 μονάδες, όπως προέβλεπε και το προσχέδιο του προϋπολογισμού και οι εταίροι μιλούσαν για μέτρα που θα περιέκοπταν το έλλειμμα κατά περίπου 4-5 μονάδες. Τελικώς, ο προϋπολογισμός που κατετέθη – λαμβάνοντας υπόψη και το περιεχόμενο της συνάντησης εκείνης, προέβλεπε (μαζί με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στο Ζάππειο αρχές Δεκεμβρίου) τη μείωση του ελλείμματος κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες.
Για την ιστορία, με τα μέτρα που ελήφθησαν και στη συνέχεια, μόνον την πρώτη χρονιά της προσαρμογής, το έλλειμμα περιορίστηκε κατά περισσότερο από 5 ποσοστιαίες μονάδες.
Στη συνάντηση αυτή, δεν κατετέθη από τους εταίρους πακέτο – μίνι μνημόνιο, επί του οποίου ζητείτο η απάντηση της τότε Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου.
Και επίσης, δεν υπήρξε οποιαδήποτε πρόταση εκ μέρους των εταίρων, που να προβλέπει χρηματοδότηση της χώρας και επομένως να συνιστά μίνι μνημόνιο, καθώς τότε ουδείς μιλούσε για δανειοδότηση της χώρας, ούτε μπορούσε να υπάρξει δανεισμός από την ΕΕ αφού «μηχανισμός στήριξης» δεν υπήρχε ούτε στον ορίζοντα.
Φαίνεται να ξέχασε ο κ. Ιγνατίου ότι το κάθε κράτος-μέλος της ΕΕ πρέπει να συμμορφώνεται με τις προδιαγραφές του Συμφώνου Σταθερότητας – όπου το έλλειμμα δεν πρέπει να ξεπερνά το 3%.
Δηλαδή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητούσε το αυτονόητο.
Την προσαρμογή της χώρας στο Σύμφωνο Σταθερότητας, που παραβίασε κατάφωρα η Κυβέρνηση Καραμανλή.
Κλήθηκε η Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου να σηκώσει το βάρος της προσαρμογής, παρότι το δημοσιονομικό έλλειμμα το εκτίναξε η προηγούμενη κυβέρνηση.
Ας του θυμίσουμε ακόμη και την πρόσφατη Εκθεση του Ευρωκοινοβουλίου για την κρίση στην Ελλάδα.
Ας του θυμίσουμε επίσης, ότι η Κυβέρνηση Καραμανλή με τις αλχημείες της έπληξε καθοριστικά την αξιοπιστία της χώρας στις διεθνείς αγορές.
Η Κυβέρνηση Καραμανλή κατέστησε την Ελλάδα αναξιόχρεη.
Μέσα στη δίνη της κρίσης, ουδέποτε κατετέθη πρόταση που να αγνοήθηκε από τον τότε Πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.
Αντιθέτως, η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, κατέθετε εναγωνίως προτάσεις για συνολικές λύσεις στην κρίση – όπως για παράδειγμα, αυτή για τα ευρωομόλογα.
Και οι εταίροι μας χαρακτήριζαν το πρόβλημα ελληνικό και συνιστούσαν να το επιλύσουμε μόνοι μας.
Πολύ αργότερα, από τα τέλη Φεβρουαρίου του 2010 και μετά, άρχισαν κάπως να το συζητούν και ύστερα από σκληρότατες διαπραγματεύσεις να οδηγηθούν στην απόφαση να επιδείξουν την αλληλεγγύη τους, με την δημιουργία του μηχανισμού στήριξης.
Πέραν όμως όλων αυτών, όπως και οι εξελίξεις επιβεβαίωσαν, το πρόβλημα ήταν συστημικό – δηλαδή και πρόβλημα αρχιτεκτονικής του ΕΥΡΩ και η απάντησή του, δεν αφορούσε το αν θα γινόταν περικοπή 4 ή 5 μονάδων του ελλείμματος, κάτι που η τότε Ελληνική Κυβέρνηση υπογράμμιζε συνεχώς – δυστυχώς σε ώτα μη ακουόντων.
Για την ιστορία επίσης, το τελικό μέγεθος του ελλείμματος του 2009, άνω του 15%, ΕΓΙΝΕ ΓΝΩΣΤΟ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΥΤΗ, το Νοέμβριο του 2010. Γιατί; Γιατί τότε βγήκαν από τα ντουλάπια των ταμείων, όλοι οι «σκελετοί» της πολιτικής που άφησε πίσω της η Κυβέρνηση Καραμανλή.
Κλείνοντας επ” αυτού, είναι κάτι περισσότερο από αστείο, να ισχυρίζεται και να πιστεύει κανείς ότι, μας έδωσαν πρόταση «μίνι-μνημονίου» με χρήματα και μάλιστα, χωρίς ΔΝΤ το Νοέμβριο 2009, όταν η ΕΕ δεν είχε ακόμα πειστεί και ούτε κουβέντιαζε για την ανάγκη μηχανισμού.

  1. Επί της σκοπιμότητας της δήθεν αποκάλυψης

Ο κ. Ιγνατίου, όπως αναφέρει και στο βιβλίο του, ρώτησε τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου για τη συνάντηση αυτή και έλαβε μια απάντηση την οποία και παραθέτει.
Ωστόσο, σκοπίμως, δεν ρώτησε τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου αν οι εταίροι παρέδωσαν πακέτο – μίνι μνημόνιο με τη σημείωση να υπάρξει απάντηση από τον τότε Πρωθυπουργό. Για το λόγο αυτό, αν και υπάρχει στο βιβλίο Ιγνατίου η επιβεβαίωση της συνάντησης καθώς και το περιεχόμενο της συζήτησης που αφορούσε τη λήψη μέτρων, δεν υπάρχει ερώτηση και απάντηση επί της δήθεν πρότασης για πακέτο – μίνι μνημόνιο.
Γιατί; Γιατί ο κ. Ιγνατίου, δεν ήθελε να υπάρχει από τότε απάντηση από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου επί αυτού του σκέλους των δήθεν πληροφοριών που είχε από ΑΓΝΩΣΤΗ, ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ ΠΗΓΗ, ώστε να μπορεί σήμερα να «πουλήσει» με το βιβλίο του τη δήθεν αποκάλυψη.
Μόνο που, με δήθεν αποκαλύψεις και πολλούς μύθους, όπως μάθαμε καλά πλέον τα τελευταία χρόνια, πολλοί έχτισαν καριέρες και περιουσίες. Και όλοι, στην πλάτη του Γιώργου Παπανδρέου.
Και όπως πάνε, σε λίγο θα μας πουν, πως και για το αδιέξοδο της σημερινής διαπραγμάτευσης ευθύνεται ο Γιώργος Παπανδρέου.

  1. Και τέλος,

Παρακαλείται, όποιος προαιρείται, να δώσει στη δημοσιότητα αυτό το δήθεν σούπερ ντούπερ «μίνι-μνημόνιο» που δήθεν αγνόησε ο Γιώργος Παπανδρέου και το οποίο θα επέλυε δήθεν το ελληνικό πρόβλημα άνετα κι ωραία, ήρεμα κι απλά, χωρίς κόπο, «με ένα πόνο».
Όχι τίποτα άλλο, αλλά για να δούμε, αυτό το δήθεν «μίνι-μνημόνιο», μήπως προέβλεπε άμεση κατάργηση των δεκάδων χιλιάδων stage στο δημόσιο; Μήπως προέβλεπε μείωση κατά 30% των συμβασιούχων; Κατάργηση όλων των αμειβόμενων επιτροπών; Υπαγωγή στο ΑΣΕΠ όλων των προσλήψεων στο δημόσιο; Σκληρή ρήτρα 1 πρόσληψη για κάθε 2 αποχωρήσεις; Αύξηση του Ενιαίου Φόρου Κατανάλωσης σε τσιγάρα και ποτά; Μείωση επιδομάτων στο δημόσιο κατά 10%; Πλαφόν και μείωση στις αμοιβές των διοικητικών στελεχών των ΔΕΚΟ κατά τουλάχιστον 10% και 50% μείωση στις αμοιβές των μελών Διοικητικών Συμβουλίων; Κατάργηση μέτρου απόσυρσης και νέα τέλη κυκλοφορίας;
Γιατί όλα τα παραπάνω τα έκανε πράξη η κυβέρνηση Παπανδρέου, με δικές τις αποφάσεις, μέσα σε ένα-δύο μήνες μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου 2009. Με προσδοκώμενη για το 2010 μείωση ελλείμματος που άγγιζε το πρωτοφανές τότε επίπεδο του 4% του ΑΕΠ και άμεσα μείωνε και το έλλειμμα του 2009 κατά 1 δισ. Όταν οι προηγούμενοι που χρεοκόπησαν τη χώρα, μετά – προεκλογικά – θυμήθηκαν να ανακοινώσουν μέτρα της πλάκας – κάτω της μιας ποσοστιαίας μονάδας. Εκείνο το δίμηνο, τότε που γεννήθηκε η καραμέλα «η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν παίρνει μέτρα», από αυτούς που αντιδρούσαν λυσσαλέα σε κάθε ένα από τα παραπάνω μέτρα. Αλήθεια, θυμάται κανείς άλλη κυβέρνηση να ξεκίνησε τη θητεία της διώχνοντας – δυστυχώς, κόσμο από το δημόσιο;
Παρακαλούνται επίσης, οι στρατευμένοι αντιπαπανδρεϊκοί κονδυλοφόροι να επανέλθουν στην τάξη. Έχτισαν με τον «ιδρώτα τους» τόσα χρόνια παλάτι λάσπης και τώρα το παραμελούν και το γκρεμίζουν; Αν είναι δυνατόν! Γιατί καταφεύγουν πλέον ιστορίες δευτεροτρίτων παραγόντων και δεν μιλάνε πια για τα «σιγουράκια» της προδοσίας; Πού είναι το αντεθνικό παιχνίδι με τα CDS; Πού είναι η εθνική μειοδοσία με το φούσκωμα του ελλείμματος; Πού είναι τα πύρινα άρθρα ότι ο Παπανδρέου είχε κάθε δυνατότητα να διαγράψει χρέος εξαρχής και δεν το έκανε;
Τι εννοείτε, δεν αποδείχθηκε τίποτα από όλα αυτά; Τι εννοείτε, δικαιώθηκε ο Παπανδρέου από την πραγματικότητα; Τόσο χειρότερο για την αλήθεια!
Παρακαλείται επίσης, ο δημοσιογράφος κ. Ιγνατίου, να μεταβιβάσει στην «πηγή» του, που…  του διηγήθηκε αυτές τις ωραίες ιστοριούλες, ότι δεν έχει καταλάβει τίποτα από την ελληνική κρίση. Γρι. Και η «πηγή» του,  να ρωτήσει αν θέλει τον πολιτικό της προϊστάμενο, κύριο Jean Claude Juncker, ποιον θεωρεί υπαίτιο της ελληνικής κρίσης, μπας και ξεστραβωθεί.
Παρακαλείται επίσης, ο νεοκαραμανλικός εκδοτικός υπόκοσμος να ανανεώσει επιτέλους το λεξιλόγιο του αντιπαπανδρεϊκού του οχετού. «Προδότης»; Χιλιοειπωμένο. «Βλαξ»; Πολύ μπανάλ. Θα τους προτείναμε το «λιποτάχτης» και το «δειλός» αλλά είναι καπαρωμένα από το 2009. Και τα λιγδιασμένα χέρια του δειλού και λιποτάχτη δεν ξεπλένονται ποτέ. Συνεννοηθήκαμε;
http://www.tokinima.gr/

Read more...

Νίκος Παππάς: Ζητάμε γραπτή και σαφή απάντηση από την Κομισιόν...


Νίκος Παππάς: Ζητάμε γραπτή και σαφή απάντηση από την Κομισιόν"Ζητάμε γραπτή και σαφή απάντηση από την Κομισιόν", λέει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς μέσα από την σελίδα του στο Facebook. 

O  Nίκος Παππάς ακόμη αναφέρει: "Καμία απάντηση δεν...
έχει λάβει η Αθήνα εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τη νέα πρόταση που η ελληνική πλευρά έχει υποβάλει προς τους θεσμούς. Με διαρροές δεν ανοίγουμε διάλογο".

Η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας έρχεται λίγες ώρες μετά τις διαρροές που έχουν γίνει σε διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία τα οποία αναφέρουν πως οι προτάσεις της Ελλάδας δεν καλύπτουν τις απαιτήσεις των πιστωτών της. 

Το γεγονός αυτό προκάλεσε λίγο νωρίτερα και την αντίδραση του εκπροσώπου της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά ο οποίος σημείωσε στο Twitter: "Οποιοσδήποτε Ευρωπαίος αξιωματούχος μιλάει για απόρριψη των ελληνικών προτάσεων δεν μιλά εκ μέρους της Κομισιόν"...
protothema.gr

Read more...

Έρευνα από τις Αρχές Σοκ στον Εύοσμο: Αστυνομικός σκότωσε στο ξύλο την επτάχρονη κόρη του


Σοκ στον Εύοσμο: Αστυνομικός σκότωσε στο ξύλο την επτάχρονη κόρη του
  (Φωτογραφία:  Intime )

Θεσσαλονίκη
Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινωνία του Ευόσμου η άγρια δολοφονία ενός επτάχρονου κοριτσιού από τα χέρια του 48χρονου πατέρα του, αστυνομικού, ο οποίος υπηρετούσε στις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Η τραγωδία διαδραματίστηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο σπίτι του αστυνομικού. Από τις πρώτες πληροφορίες ο αστυνομικός των ΜΑΤ τραυμάτισε θανάσιμα το κοριτσάκι του, ασκώντας σωματική βία μέχρι θανάτου.

Ο δράστης συνελήφθη και συνεχίζεται η έρευνα για την αιτία και τις συνθήκες της αποτρόπαιης ενέργειας.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Βαράνε διάλυση! “Αντάρτικο” 22 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με επιστολή στον Τσίπρα


ko-syriza-500
Εικοσι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, απέστειλαν επιστολή προς τον πρωθυπουργό, με την οποία του ζητούν να φέρει άμεσα στην Βουλή το νομοσχέδιο για την επαναφορά των εργασιακών συμβάσεων.
Ανάμεσά τους είναι «βαριά ονόματα» της Αριστερής Πλατφόρμας του Παναγιώτη Λαφαζάνη, στελέχη των άλλων τάσεων του κόμματος αλλά και συνήθεις ύποπτοι όπως οι Ραχήλ Μακρή και ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης.
Την ώρα που το διαπραγματευτικό επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου επιχειρεί να βρει συμβιβαστικό πεδίο με τους εταίρους, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία και που οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει σε περαιτέρω οπισθοχώρηση από τις «κόκκινες» γραμμές της, οι 22 βουλευτές με την επιστολή τους υπενθυμίζουν τις βασικές προεκλογικές τους δεσμεύσεις.
Αναλυτικά η επιστολή των 22 έχει ως εξής:
ΠΡΟΣ:
-Πρωθυπουργό, κ. Τσίπρα Αλέξιο
-Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,
κ. Σκουρλέτη Παναγιώτη
-Αν. Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,
κ. Στρατούλη Δημήτριο
-Γενικό Γραμματέα Κυβέρνησης, κ. Σαγιά Σπυρίδωνα
Παρακαλούμε όπως κατατεθεί άμεσα προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτατου μισθού καθώς και για την μη εφαρμογή των υπαρχόντων μνημονιακών διατάξεων, που προβλέπουν νέες μειώσεις των κύριων και επικουρικών συντάξεων.
Οι αιτούντες βουλευτές
Σταθάς Ιωάννης
Βέττας Δημήτριος
Γαϊτάνη Ιωάννα
Δελημήτρος Κωνσταντίνος
Διαμαντόπουλος Ευάγγελος
Ζάννας Ζήσης
Κατσαβριά-Σιωροπούλου Χρυσούλα
Κυρίτση Αγλαΐα
Λεουτσάκος Ευστάθιος
Μακρή Ραχήλ
Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος
Μιχαλάκης Νίκος
Μιχελογιαννάκης Ιωάννης
Ουρσουζίδης Γεώργιος
Παπαδόπουλος Αθανάσιος
Πετράκος Αθανάσιος
Πολάκης Παύλος
Σκούμας Αθανάσιος
Σωτηρίου Ελένη
Τσανάκα Αλεξάνδρα
Χαραλαμπίδου Δέσποινα
Ψαρρέα Ελένη
http://lykavitos.gr/

Read more...

Η Εισαγγελία ερευνά τη φωτιά στον Ασπρόπυργο...


Φωτιά στον Ασπρόπυργο
Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών μετά και τη μήνυση που κατέθεσε η Περιφέρεια Αττικής.

Σύμφωνα με...
δελτίο Τύπου της Εισαγγελίας, η έρευνα ανατέθηκε σε εισαγγελέα Πρωτοδικών με την εντολή να διερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς «που εκδηλώθηκε στον Ασπρόπυργο Αττικής, σε χώρο που δραστηριοποιείται εταιρία ανακύκλωσης».

Σκοπός της έρευνας είναι να εξακριβωθεί εάν και σε βάρος ποιών προκύπτουν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για το περιστατικό.

Read more...

Διαψεύδει η Κομισιόν τη δήθεν απόρριψη της ελληνικής πρότασης...


Διαψεύδει η Κομισιόν τη δήθεν απόρριψη της ελληνικής πρότασης
Σε διάψευση των πληροφοριών του Bloomberg που ήθελαν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να έχει αρνητική αντίδραση στην νέα πρόταση της Αθήνας, προχώρησε ο εκπρόσωπός της Μαργαρίτης Σχοινάς, μέσω Twitter.
Όπως...
έγραψε, «Η θέση μας για την Ελλάδα διατυπώθηκε στη σημερινή ενημέρωση, και οι ‘'κοινοτικοί αξιωματούχοι'' που αναφέρονται σε δημοσιεύματα δεν μιλούν για λογαριασμό της Επιτροπής».
" Our position on #Greece as stated in Midday briefing today. "EU officials" quoted do not speak for @EU_Commission — Margaritis Schinas (@MargSchinas) June 9, 2015"

Read more...

Ουκρανία: Πυρκαγιά σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις...


Νεκροί πολλοί πυροσβέστες (BINTEO)...
Πολλοί πυροσβέστες έχουν χάσει τη ζωή τους σε "γιγάντια" πυρκαγιά σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις κοντά στο Κίεβο, αναγκάζοντας το υπουργείο Εσωτερικών να...
θέσει τις δυνάμεις του σε κατάσταση συναγερμού, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ.

"Έκρηξη σε χώρο αποθήκευσης πετρελαίου κοντά στο Βασίλκιφ (30 χιλιόμετρα νοτιο-δυτικά του Κιέβου). Γιγάντια. Πολλοί πυροσβέστες νεκροί. Κινητοποίηση σωστικών συνεργείων, η Εθνοφρουρά σε κατάσταση επιφυλακής", έγραψε στο Twitter ο υπουργός Εσωτερικών.


real.gr

Read more...

Απορρίπτουν τη νέα πρόταση της Αθήνας...


Απορρίπτουν την πρόταση της Αθήνας οι δανειστές
«Δεν είναι αξιόπιστη», αλλά ενα "αόριστο αναμάσημα των παλαιότερων προτάσεων", λέει αξιωματούχος στο "Bloomberg"...
Προς απόρριψη οδεύει και το νέο συμπληρωματικό κείμενο (3 σελίδων) που έστειλε η Αθήνα στους δανειστές.
Όπως...
μετέδωσε το Bloomberg, αξιωματούχοι που είδαν την ελληνική πρόταση, είπαν στο πρακτορείο, πως, "η πρόταση δεν είναι αξιόπιστη". 

Μάλιστα το γερμανικό πρακτορείο MNI αναφερειι -επικαλούμενο πηγές της ΕΕ- πως είναι σχεδόν ίδια με την προηγούμενη, σημειώνοντας ότι περιέχει μόνο μικρές αλλαγές.


Ένας από τους αξιωματούχος,  είπε ότι το κείμενο είναι ένα αόριστο αναμάσημα των παλαιότερων προτάσεων και δεν θεωρείται ακόμη αξιόπιστο, ενώ δεύτερος αξιωματούχος ανέφερε, πως, Κομισιόν, ΕΚΤ και ΔΝΤ αξιολογούν ακόμη το κείμενο που έφτασε τα χαράματα. 


Σημειώνεται ότι στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος... 




Read more...

Αυτή είναι η πλήρης ελληνική πρόταση (μεταφρασμένη)...



Δείτε ολόκληρη τη μετάφραση της ελληνικής πρότασης που η κυβέρνηση θεωρεί ως μόνη ρεαλιστική βάση διαπραγμάτευσης και η οποία έχει δεχτεί...
κριτική εκατέρωθεν.
Οπως την δημοσιεύει EΔΩ, το thepressproject...

Read more...

Νέος διοικητής του ΙΚΑ ο Γιάννης Θεωνάς...


Νέος διοικητής του ΙΚΑ ο Γιάννης Θεωνάς
Παρελθόν ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος...
 O Γιάννης Θεωνάς, πρώην ευρωβουλευτής και σημερινός υποδιοικητής του ΙΚΑ θα αναλάβει σύμφωνα με πληροφορίες τα ηνία του ΙΚΑ, αντικαθιστώντας τον Ροβέρτο Σπυρόπουλο.
Ο Σπυρόπουλος είχε...

υποβάλει την παραίτησή του από τον Ιανουάριο, μετά την αλλαγή της κυβέρνησης αλλά δεν είχε γίνει δεκτή. Η αντικατάσταση του αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα από τον αρμόδιο υπουργό   Δ. Στρατούλη...

Read more...

«Οτι συνταγογραφείται, δεν πωλείται στα σούπερ μάρκετ»...



Κουρουμπλής: Δεν αλλάζει το καθεστώς πώλησης των ΜΗΣΥΦΑ...
Την άποψή του «ότι συνταγογραφείται δεν υπάρχει καμία συζήτηση να πωλείται στα σούπερ μάρκετ» επανέλαβε ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, προσερχόμενος σε συνάντηση με εκπροσώπους των φαρμακοποιών της Θεσσαλονίκης, στο...

κτίριο της 3ης και 4ης ΥΠΕ, στην Πλατεία Αριστοτέλους. 

Ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι το αρχικό αίτημα των θεσμών ήταν να πωλούνται όλα τα φάρμακα και στα σούπερ μάρκετ αλλά αυτό αποκλείστηκε.

Ο κ. Κουρουμπλής διευκρίνισε ότι το θέμα που έχει ανακύψει για τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα (ΜΗΣΥΦΑ) στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, αφορά στους θεσμούς «οι οποίοι έχουν εμμονές δυστυχώς, οι οποίες δεν εξηγούνται».

Ο υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι η Ελλάδα έχει 11.500 σημεία πώλησης φαρμάκων και «δεν υπάρχει πρόβλημα στο θέμα του ανταγωνισμού» και πρόσθεσε ότι η πρόταση για τα ΜΗΣΥΦΑ δεν είναι θέση της κυβέρνησης. «Με βάση τα στοιχεία που έχουμε δεν υπάρχει κανένας λόγος να αλλάξει αυτό το καθεστώς. Υπάρχει, όμως, μια εμμονή» σημείωσε.

Ο κ.Κουρουμπλής προσέθεσε ότι η Κυβέρνηση έχει βάλει ως όρο να συμφωνήσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, και ότι μπορούν να μπουν «δικλείδες» για το κόστος τους στα σούπερ μάρκετ, ώστε στην πράξη «αυτή η εμμονή των θεσμών να μην υλοποιηθεί», και εξέφρασε την πεποίθηση ότι στην συντριπτική τους πλειοψηφία τα ΜΗΣΥΦΑ θα παραμείνουν στα φαρμακεία. 

«Να διαβεβαιώσω, ότι το παλεύουμε μέχρι τελευταία στιγμή» κατέληξε ο υπουργός.

Σε ερώτηση για τις αντιδράσεις των φαρμακοποιών ο κ. Κουρουμπλής απάντησε ότι «αυτή η σχέση δεν πρέπει να διαρραγεί γιατί αυτό είναι ένα μέτωπο το οποίο είναι απαραίτητο για να μπορούμε να αντισταθούμε και στις πιέσεις και να μπορέσουμε να περιορίσουμε στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τις απαιτήσεις αυτές. Πρέπει να έχουμε ένα μέτωπο ανάμεσα μας κι όχι να είμαστε απέναντι, δεν είμαστε απέναντι».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Κυριάκος Θεοδοσιάδης, δήλωσε ότι παρόμοια άκουγε και από προκατόχους του κ. Κουρουμπλή, «μνημονιακούς» υπουργούς, και ότι εάν συμφωνεί μαζί τους υπάρχει και ο δρόμος της παραίτησης και προειδοποίησε με δυναμικές κινητοποιήσεις. 

«Δε θα αφήσουμε το ένα τρίτο του τζίρου μας να πάει σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Επίσης δε θα αφήσουμε τη δημόσια υγεία στα ράφια των σούπερ μάρκετ και δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν αδαή, τσιμπώντας στις διαφημίσεις και τις οικονομικές προσφορές των σούπερ μάρκετ, να παίρνει φάρμακα από το ράφι. Θα πεθάνει κόσμος. Στη Σουηδία, προχθές ακόμη απαγόρευσαν τη διάθεση της παρακεταμόλης (σε ελεύθερα σημεία) γιατί γέμισαν τα νοσοκομεία από φαρμακευτικές δηλητηριάσεις. Αυτά λέει ο ΠΟΥ, αυτά λέει η κοινή λογική. Ε, φτάνει πια δεξιές, αριστερές κυβερνήσεις να δίνουν δώρα στα σούπερ μάρκετ και σε πέντε πολυεθνικές» δήλωσε ο κ. Θεοδοσιάδης.

BHMA

Read more...

Ο Βούτσης "ακύρωσε" την παραίτηση Πανούση...


Μεταφέρονται με περιπολικό σε τουαλέτα οι αστυνομικοί της Βουλής - Media
Μεταφέρονται με περιπολικό σε τουαλέτα οι αστυνομικοί της Βουλής. 
 Με περιπολικό σε κοντινό αστυνομικό τμήμα για να χρησιμοποιούν την τουαλέτα, μεταφέρονται οι αστυνομικοί της Βουλής μετά την...
αντίδραση και την άρνησή τους να δίνουν τα προσωπικά τους στοιχεία προκειμένου να χρησιμοποιήσουν τις τουαλέτες της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αναπληρωτής Υπουργός Δημόσιας Τάξης τελούσε υπό παραίτηση μέχρι τα μεσάνυχτα γιατί δεν είχε καλυφθεί από τη δήλωση στήριξης του κυβερνητικού εκπροσώπου, αλλά και από την ανακοίνωση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ που ζητούσε την παραίτησή του.


Ύστερα από πιέσεις κύκλων του Μαξίμου, ο υπουργός Εσωτερικών προχώρησε σε καθαρή δήλωση στήριξης και ο Γιάννης Πανούσης απέσυρε την παραίτησή του.


topontiki.gr

Read more...

Συρρικνώθηκε κατά 0,2% το ΑΕΠ της Ελλάδας...


Συρρικνώθηκε κατά 0,2% το ΑΕΠ της Ελλάδας το πρώτο τρίμηνο του 2015 - Media... το πρώτο τρίμηνο του 2015...
Ύφεση (-0,2%) κατέγραψε η ελληνική οικονομία το πρώτο τρίμηνο του 2015, ενώ στην ευρωζώνη και στην «ΕΕ των 28» καταγράφηκε ανάπτυξη (0,4%). Τα στοιχεία αυτά επιβεβαίωσε σήμερα η Eurostat που...
έδωσε στη δημοσιότητα τη δεύτερη εκτίμησή της για το ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο του 2015 στην ΕΕ.

Συγκεκριμένα στην Ευρωζώνη και στην «ΕΕ των 28» η αύξηση του ΑΕΠ παρέμεινε σταθερή σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2014 στο (0,4%). Η ανάπτυξη στηρίχθηκε κυρίως από την κατανάλωση των νοικοκυριών που αυξήθηκε κατά 0,4% (έναντι αύξησης 0,5% το τέταρτο τρίμηνο του 2014).

Σε σύγκριση με τα στοιχεία του πρώτο τριμήνου 2014, το ΑΕΠ στην ευρωζώνη αυξήθηκε κατά 1% και στην «ΕΕ των 28» κατά 1,5%. Τα κράτη μέλη που κατέγραψαν τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης είναι η η Τσεχία (3,1%), η Κύπρος και η Ρουμανία (1,6%), η Πολωνία (1%), η Βουλγαρία και η Ισπανία (0,9%).

Αντίθετα, ύφεση σημειώθηκε στη Λιθουανία (-0,6%), στην Εσθονία (-0,3%), στην Ελλάδα (-0,2%) και στη Φινλανδία (-0,1%).

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο τρίμηνο του 2015 το ΑΕΠ των ΗΠΑ μειώθηκε κατά 0,2%, έναντι του προηγούμενου τριμήνου.

Read more...

Στο «μικροσκόπιο» της Κομισιόν τα κείμενα της Αθήνας...



Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έλαβε σήμερα το πρωί τις νέες προτάσεις των ελληνικών αρχών και τις αξιολογεί με επιμέλεια και προσοχή, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, από τις Βρυξέλλες.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς τόνισε ότι...
στο πλαίσιο των εν εξελίξει διαβουλεύσεων, ανταλλάσσονται διάφορες προτάσεις, σημειώνοντας πως οι επαφές θα συνεχιστούν σε πολιτικό και τεχνικό επίπεδο, προκειμένου να διευκολυνθεί η αξιολόγησή τους. 

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι χθες το απόγευμα ο Επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί συναντήθηκε με υπουργούς της ελληνικής κυβέρνησης, ενώ ανέφερε ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει αν η ίδια συνάντηση θα επαναληφθεί και σήμερα.

Συνεχίζοντας, ο Μ. Σχοινάς, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, τόνισε ότι η Επιτροπή συνεχίζει να εργάζεται, με βάση τη δήλωση του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

Ερωτηθείς αν οι νέες προτάσεις που υπέβαλαν οι ελληνικές αρχές στους θεσμούς κρίνονται σε γενικές γραμμές ικανοποιητικές, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής απάντησε ότι τα κείμενα έφθασαν μόλις σήμερα το πρωί και θα πρέπει να αξιολογηθούν με τη μέγιστη δυνατή προσοχή.

Σε ερώτηση αν ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα συναντηθεί αύριο με τον Έλληνα πρωθυπουργό, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, ο ίδιος απάντησε ότι αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για αυτή τη συνάντηση είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθεί.

Read more...