Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Δηλώσεις στο CNN Ομπάμα για Ελλάδα: Δε μπορείς να στύβεις συνέχεια μια χώρα που βρίσκεται σε ύφεση


Στην κατάσταση στην Ελλάδα αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στο CNN ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ο οποίος τάχθηκε υπέρ της συνέχισης των μεταρρυθμίσεων αλλά υπό συνθήκες ανάπτυξης.
obama
Στη δήλωσή του επισήμανε ότι στην Ελλάδα έπρεπε να γίνουν αλλαγές αλλά, όπως είπε, αυτό είναι πολύ  δύσκολο όταν το βιωτικό επίπεδο του λαού έχει μειωθεί κατά 25%.
Εξέφρασε επίσης την Ελπίδα του ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη τονίζοντας ότι αυτό απαιτεί συμβιβασμούς από όλες τις πλευρές. Σημείωσε, δε, ότι είναι και προς το συμφέρον της Γερμανίας να μείνει η χώρα στη ζώνη του ευρώ.
Τάχθηκε υπέρ της συνέχισης των μεταρρυθμίσεων αλλά όχι, όπως διευκρίνισε, με συνθήκες λιτότητας αλλά ανάπτυξης.
Όπως είπε ο καλύτερος τρόπος για τη μείωση των ελλειμμάτων είναι μέσω της ανάπτυξης διευκρινίζοντας ότι ο ίδιος είναι υπερ της δημοσιονομικής πειθαρχίας.
Αναφέρθηκε, τέλος, και στο θέμα της φοροδιαφυγής και αναφέρθηκε στην αδυναμία συλλογής φόρων.
Ολόκληρη η δήλωση του κ. Ομπάμα έχει ως εξής:
ΕΡΩΤΗΣΗ: Συμφωνειτε με την δήλωση του νεου Ελληνα πρωθυπουργου ότι η λιτοτητα δεν φέρνει αποτελεσμα;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΠΑΜΑ: “Αυτό που είναι αλήθεια είναι ότι δεν μπορεις να συνεχισεις να πιεζεις χώρες που βρισκονται σε υφεση. Καποια στιγμη πρεπει να υπάρξει στρατηγικη ανάπτυξης, προκειμενου αυτές οι χωρες να μπορεσουν να αποπληρωσουν τα χρεη τους, να μειωσουν καποια από τα ελλειμματα τους.
Δεν υπαρχει αμφιβολια ότι η ελληνικη οικονομια βρισκοταν σε επιτακτικη αναγκη μεταρρυθμισεων, η συλλογη των φορων στην Ελλαδα ηταν διασημα τραγικη.
Νομιζω ότι για να μπορεσει η Ελλαδα να γινει ανταγωνιστικη στην παγκοσμια αγορα, επρεπε να δρομολογησουν μια σειρα πο αλλαγες. Είναι πολύ δυσκολο να γινουν αυτες οι αλλαγες αν το επιπεδο διαβιωσης των πολιτων εχει πεσει κατά 25%, αυτό δεν μπορει να το αντεξει ουτε η ελληνικη κοινωνια ουτε το πολιτικο συστημα.
Επομενως η ελπιδα μου είναι ότι η ελλαδα θα μεινει στην ευρωζωνη, νομιζω ότι αυτό θα απαιτουσε συμβιβασμους από ολες τις πλευρες. Οταν η οικονομικη κριση στην Ελλαδα ενεσκυψε πριν από μερικα χρονια, εμεις ειχαμε ενεργο ρολο στην προσπαθεια αντιμετωπισης της. Νομιζω ότι αναγνωριζει η Γερμανια και αλλοι ότι θα ηταν καλυτερο για την Ελλαδα να παραμεινει στην Ευρωζωνη, από το να βρεθει εξω από αυτή. Είναι μία κατασταση που στις αγορες δεν αρεσει.
Γενικως όμως με απασχολει η αναπτυξη στην Ευρωπη, η δημοσιονομικη πειθαρχια είναι σημαντικη, οι διαρθρωτικες μεταρρυθμισες είναι απαραιτητες σε πολλς από αυτές τις χωρες, αλλα αυτό που μας διαδαξε η αμερικανικη εμπειρια, είναι ότι ο καλυτερος τροπος να μειωσεις τα ελλειμματα είναι να αποκαταστησεις την δημοσιονομικη σταθεροτητα είναι να αναπτυχθεις και όταν εχεις μια οικονομια σε ελευθερη πτωση πρεπει να υπαρξει στρατηγικη αναπτυξης και όχι απλως να γινονται προσπαθειες πιεσης ενός πληθυσμου που δεινοπαθει ολοενα και περισσοτερο”.
Πηγή: protothema.gr
http://www.matrix24.gr/

Read more...

«Μάλλον στραβά ξεκινήσατε κύριε Υπουργέ»!..


Eξ οικείων τα πρώτα βέλη προς τον Παναγιώτη Κουρουμπλή!..

Κίτρινη κάρτα έβγαλε στο νέο υπουργό Υγείας το Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής (ΜΕΤΑ) Υγειονομικών (η συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ) για την πρωτοβουλία του να...
παρακάμψει το συνδικαλιστικό κίνημα του κλάδου και να πραγματοποιήσει συνάντηση με παράταξη μνημονιακή,την οποία μάλιστα χαρακτηρίζουν "συνδικαλιστικό παραμάγαζο".
Η ανακοίνωση του ΜΕΤΑ όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του:...

ΜΕΤΑ Υγειονομικών: Μάλλον στραβά ξεκινήσατε κ. Κουρουμπλή

Η συνάντηση του Υπουργού Υγείας κ. Κουρουμπλή με το συνδικαλιστικό παραμάγαζο που θέλει να εμφανίζεται ως εκπρόσωπος του Νοσηλευτικού κλάδου, αποτελεί πρόκληση για το υγειονομικό κίνημα.

Ο κ. Κουρουμπλής, πριν ακόμα συναντηθεί με τις αντιπροσωπευτικές συνδικαλιστικές οργανώσεις των Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ – ΟΕΝΓΕ) προσέτρεξε να συζητήσει με τον διασπαστικό συνδικαλιστικό βραχίονα της Νέας Δημοκρατίας ζητήματα του Νοσηλευτικού κλάδου.

Δεν γνωρίζει άραγε η νέα πολιτική ηγεσία, που δηλώνει την αντίθεσή της στα μνημόνια και τις καταστροφικές πολιτικές της τρόικας στην υγεία, ότι οι συνομιλητές που προσέτρεξε να δει πρώτους αποτελούν τον βασικό συνδικαλιστικό μνημονιακό εκφραστή μέσα στο υγειονομικό κίνημα; Είναι αυτοί που συμμετείχαν με εκπροσώπους τους στις μνημονιακές επιτροπές της TASKFORCE, που πρωτοστάτησαν με φανατισμό στην εφαρμογή της αξιολόγησης – σφαγείο στο χώρο των νοσοκομείων όταν το υγειονομικό κίνημα έδινε μάχες για να αποτραπεί, που στήριξαν με νύχια και με δόντια τις πολιτικές της συγκυβέρνησης στον τομέα της υγείας.

Μάλλον στραβά ξεκινήσατε κ. Κουρουμπλή! Οι χιλιάδες υγειονομικοί που πρωτοστάτησαν στον αγώνα για την ανατροπή της μνημονιακής λαίλαπας δεν ανέχονται αυτή την πρόκληση.

Ο αγώνας για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών στην υγεία και την εφαρμογή μια άλλης πολιτικής απαιτεί συστράτευση όλων των αγωνιστικών δυνάμεων και όχι νομιμοποίηση και ανοχή από την κυβέρνηση της αριστεράς όσων έβαλαν πλάτη από οποιαδήποτε θέση για να εφαρμοστεί η πολιτική της τρόικας στην υγεία...

31/1/2015
Η Γραμματεία του ΜΕΤΑ Υγειονομικών

Από zeidoron

greki-gr.blogspot.gr

Read more...

Εκκενώνουν το Κρίκελο Ευρυτανίας - Οι κατολισθήσεις έκοψαν στη μέση το χωριό...


ΤΩΡΑ: Εκκενώνουν το Κρίκελο Ευρυτανίας - Οι κατολισθήσεις έκοψαν στη μέση το χωριό
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο νομός Ευρυτανίας μετά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός από τις ισχυρές βροχοπτώσεις και τις κατολισθήσεις.
Ένα...
από τα χωριά που χτυπήθηκε είναι και το Κρίκελο, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες έχει κοπεί στη μέση, από κατολίσθηση, ενώ σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το χωριό έχει κοπεί και δρόμος με αποτέλεσμα το Κρίκελο και άλλα χωριά της περιοχής να είναι αποκλεισμένα.
Στην επιχείρηση παίρνουν μέρος πυροσβέστες από την Π.Υ.  Καρπενησίου και άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ από τη Λαμία, οι οποίοι ψάχνουν ένα ένα τα σπίτια του χωριού για να τα εκκενώσουν.
Οι κάτοικοι οι οποίοι είναι κυρίως ηλικιωμένοι μεταφέρονται με αυτοκίνητα έως ένα σημείο και στη συνέχεια τους περνούν απέναντι με αυτοσχέδιες σκάλες στο σημείο που έχει κοπεί ο δρόμος.
Αμέσως μετά τους παραλαμβάνουν λεωφορεία που έχει βάλει η Π.Ε. Ευρυτανίας για να τους οδηγήσουν σε ξενοδοχεία στο Καρπενήσι.
Οι ισχυρές βροχοπτώσεις σε συνδυασμό με τα χιόνια που λιώνουν έχουν φουσκώσει όλα τα ποτάμια και τους χειμάρρους, ενώ έχουν προκαλέσει πολλές κατολισθήσεις σε διάφορες περιοχές του νομού με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό πολλών περιοχών και τη διακοπή κυκλοφορίας σε μεγάλο μέρος του επαρχιακού και δημοτικού οδικού δικτύου...
lamiareport.gr 

Read more...

Στα δύο έχει κοπεί η Εθνική Οδός Ιωαννίνων-Άρτας...


Στα δύο έχει κοπεί η Εθνική Οδός Ιωαννίνων-Άρτας
Στα δύο έχει κοπεί η Εθνική Οδός Ιωαννίνων-Άρτας, εξ'αιτίας μεγάλης καθίζησης που έχει γίνει στο ύψος του χωριού Τέροβο.

Το γεγονός αυτό έχει δυσχεράνει σε απίστευτο βαθμό την συγκοινωνιακή σύνδεση μεταξύ...

των Ιωαννίνων, της Βορείου Ηπείρου και της Αλβανίας με την Άρτα, την υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα αλλά και την Αθήνα....

epirusgate.blogspot.gr

Read more...

Τα ονόματα που παίζουν για τις διοικήσεις των Τραπεζών -Οι καραμπόλες και το παρασκήνιο


loukakatseli1
Εν μέσω ισχυρών πιέσεων και έντονου παρασκηνίου συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για την τοποθέτηση νέων διοικήσεων στις τράπεζες και στο ΤΧΣ.
Ισχυρά εκδοτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα επιχειρούν, όπως πάντα, να χειραγωγήσουν αποφάσεις ενώ σε θέση μάχης βρίσκονται τραπεζικά στελέχη, που διεκδικούν συμμετοχή στις διοικήσεις τραπεζών.
Η πρώτη εμπλοκή σημειώθηκε με τον Τάκη Ρουμελιώτη, ο οποίος είχε παραιτηθεί απ’ τη Τράπεζα Πειραιώς προκειμένου να μετακινηθεί στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Οι νομικοί σύμβουλοι του υπουργείου Οικονομικών διαπίστωσαν ότι ο Τάκης Ρουμελιώτης δεν μπορεί να τοποθετηθεί στη θέση αυτή γιατί συμμετείχε στη διοίκηση ελληνικής συστημικής τράπεζας.
Ο γνωστός τραπεζίτης μετά την εξέλιξη αυτή διεκδικεί τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας.
Αλλά το ενδεχόμενο αυτό φαίνεται να αποκλείεται με δεδομένο ότι φαβορί για τη διοίκηση της ΕΤΕ εμφανίζεται η Λούκα Κατσέλη.
Θρίλερ παίζεται με τη διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς. Οι πληροφορίες εμφανίζουν τονΜιχάλη Σάλλα να παραμένει στη διοίκηση της Τραπέζης.
Εξάλλου έχει την στήριξη ισχυρών συμφερόντων με τα οποία η κυβέρνηση δεν θέλει να έρθει σε σύγκρουση.
Στο τιμόνι της Alpha Bank φαίνεται να παραμένει ο κ. Μαντζούνης.
http://lykavitos.gr/

Read more...

Βαρουφάκης: Έτοιμη για νέο Μνημόνιο η Ελλάδα – Ζητά να συναντήσει τον Σόιμπλε


sapen
Το μήνυμα ότι η Ελλάδα ζητά ενός νέου τύπου πρόγραμμα (άγνωστης διάρκειας) που θα διαδεχθεί το υφιστάμενο παλιό Μνημόνιο (το οποίο όμως τυπικά θα έληγε το 2016 ή και νωρίτερα).
O Βαρουφάκης, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης με τον Μισέλ Σαπέν, αναφέρθηκε στις ελληνικές θέσεις που παρουσίασε στον Γάλλο ομόλογό του: «τα δάνεια που πήρε η Ελλάδα κατευθύνθηκαν κατά το μεγαλύτερο μέρος τους στο δημόσιο χρέος της χώρας. Δόθηκαν τεράστια δάνεια σε ένα κράτος που δεν μπορούσε να ανταπκριθεί στα χρέη του. Αυτό έχει κόστος και για τους εταίρους μας. Θέλουμε να μειώσουμε το κόστος αυτό, για να μπορέσουμε να αποπληρώσουμε τα πάντα και με τους τόκους» τόνισε, αποφεύγοντας να μιλήσει την φορά αυτή για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.
Πέραν από τα γενικόλογα μηνύματα στήριξης, ο κύριος Σαπέν έκανε από πλευράς του μία αναφορά, στο άκουσμα της οποίας «κόπηκε το χαμόγελο» του κύριου Βαρουφάκη. Ενώ ο ίδιος μίλησε για την ανάγκη μία διαφορετικής στάσης απέναντι στον ευρωπαϊκό νότο που πλήττεται από την ύφεση, ’οπως η Ελλάδα, ο κ.Σαπέν πήρε το λόγο και είπε πως είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις «ποια χώρα ανήκει στον βορρά ή στο νότο της Ευρωζώνης». Αντιθέτως, υπογράμμισε τον καθοριστικό ρόλο που παίζει ο γαλλογερμανικός άξονας στην Ευρώπη, στέλνοντας το μήνυμα στην Αθήνα ότι «οι αποφάσεις πρέπει να έχουν τη σύμφωνη γνώμη του Βερολίνου».
«Νέο συμβόλαιο για Ελλάδα»
Ειδικότερα ο κύριος Σαπέν, μιλώντας μετά τη συνάντηση με τον Γιάνη Βαρουφάκη στους δημοσιογράφους, τόνισε ότι μπορεί να υπάρξει «νέο συμβόλαιο» για Ελλάδα, με κύριους άξονες την Ανάπτυξη και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.Υπογράμμισε ότι αποτελεί «κοινή πεποίθηση» της νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα και των εταίρων της «η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ», τονίζοντας ότι «το ελληνικό χρέος είναι ένα θέμα που πρέπει να το εξετάσουμε».
«Στην βάση αυτών των κοινών πεποιθήσεων εξετάσαμε το ρόλο που θα μπορούσε να παίξει η Γαλλία. Είμαστε φιλικό έθνος με ιστορικούς δεσμούς απέναντι στην Ελλάδα και ένας σημαντικός παίκτης σε ευρωπαϊκό επίπεδο» τόνισε.
«Το χρέος είναι ένα θέμα», σημείωσε. Όταν το χρέος είναι 175% του ΑΕΠ δεν είναι κάτι απλό. Η Ελλάδα ψάχνει τρόπους να μειώσει το βάρος αλλά αυτό είναι ένα ζήτημα μεταξύ άλλων ζητημάτων που θα πρέπει να συζητηθούν. Θα μπορούσε να υπάρξει ένα νέο συμβόλαιο μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων με τις δεσμεύσεις που θα αναλάβει η Ελλάδα για μεταρρυθμίσεις» τόνισε ο κύριος Σαπέν.
Αναγνώρισε επίσης ότι «θα πρέπει να δοθεί μια ανάσα για την κυβέρνηση» και ότι «η νέα ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να διασφαλίσει ότι οι επόμενες ημέρες θα είναι όσο το δυνατόν πιο ήρεμες, ώστε να σχεδιάσει ένα νέο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων». Βρίσκεται ήδη εν αναμονή των ελληνικών προτάσεων για «τις κατάλληλες μεταρρυθμίσεις» που θα φέρει στο τραπέζι των συζητήσεων.
Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι σύντομα «θα δω και άλλους εταίρους που είναι αναγκαίοι για την αλλαγή σελίδας στην Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη. Προσδοκώ να επισκεφτώ και το Βερολίνο αλλά και την Φραγκφούρτη για επαφές με την ΕΚΤ». Όπως είπε, υπάρχει ήδη επαφή και με το ΔΝΤ ενώ αναμένει και συνάντηση με την Κριστίν Λαγκάρντ.
Απαντώντας σε ερώτηση για το χρέος ο Γ. Βαρουφάκης σημείωσε ότι η χώρα πήρε πολλά χρήματα και έγινε ήδη ένα «κούρεμα». Αυτό που ενδιαφέρει είναι να ελαχιστοποιήσουμε το κόστος για τους εταίρους, αλλά για να γίνει αυτό απαιτείται ανάπτυξη. Πρέπει να συνδεθούν οι αποπληρωμές με την ανάπτυξη ώστε να πάρουν όλοι τα λεφτά τους πίσω.
Για την ΕΚΤ σημείωσε ότι ο ρόλος της είναι να παρέχει ρευστότητα σε δύσκολες στιγμές. Δική μας δουλειά είναι να της δώσουμε τη δυνατότητα να το πράξει.
Εκτίμησε ότι μπορεί να υπάρξει η ενδιάμεση συμφωνία ώστε να σχεδιαστεί το νέο πρόγραμμα που θα συμφωνηθεί με τους εταίρους.
http://lykavitos.gr/

Read more...

Ο… κόκκινος Νίκος Καραμούζης επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος!


Nikos-Karamouzis (2)
Προσευχηθείτε. Έρχεται το χάος.
Ένας δικός μας άνθρωπος φανατικός αναγνώστης του Lykavitos.gr ο… κόκκινος Νίκος Καραμούζης επιστέφει στον τόπο του εγκλήματος.
Τοποθετήθηκε διοικητής στην EUROBANK την τράπεζα την οποία είχε ρίξει πριν από λίγα χρόνια στα βράχια.
Γεννημένος… κομμουνιστής ο Νίκος Καραμούζης που υπερηφανευόταν μιλώντας σε στελέχη των τραπεζών, ότι αυτός δεν υπολόγιζε τον Σπύρο Λάτση και τον Βαρδή Βαρδινογιάννη, όταν τους είχε αφεντικά, αναλαμβάνει να “αναμορφώσει” για μια ακόμα φορά την πολύπαθη τράπεζα.
Ο “κομμουνιστής” των 170 εκατομμυρίων ευρώ θα έχει και ισχυρό νομικό τμήμα στην τράπεζα για να υποστηρίζει τις μηνύσεις που κάνει συστηματικά κατά του Lykavitos.gr.
Εμείς πάντως δεν του κρατάμε κακία, του ευχόμαστε καλή επιτυχία και ανυπομονούμε να τον συναντήσουμε στις δικαστικές αίθουσες.
http://lykavitos.gr/

Read more...

Εικόνες καταστροφής στο Ναύπλιο...


Εικόνες καταστροφής στο Ναύπλιο - ΦΩΤΟ
 Το μεγάλο κυπαρίσσι που βρίσκεται στην πλατεία Άγγελου Τερζάκη στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα στο Ναύπλιο, δεν άντεξε από τους δυνατούς ανέμους με αποτελεσμα να πέσει και να...

καταπλάκωσει αυτοκίνητα, προκαλώντας, μεγάλες ζημιές.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Read more...

Απειλείται από κατολισθήσεις η Πλάκα Καλαβρύτων...


Απειλείται από κατολισθήσεις η Πλάκα Καλαβρύτων

Την κήρυξη του Δημοτικού Διαμερίσματος Πλάκας Καλαβρύτων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, θα ζητήσουν από τα αρμόδια υπουργεία ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς.

Από χθες σήμανε συναγερμός στις ...
αρχές της Αχαΐας, καθώς εκδηλώθηκαν επικίνδυνα κατολισθητικά φαινόμενα που απειλούν το χωρίο Πλάκα – Μορόχαβα Κλειτορίας, μάλιστα εξετάστηκε και το ενδεχόμενο εκκένωσης του, για την ασφάλεια των κατοίκων, κάτι που δεν συνέβη καθώς δεν υπήρχαν ιδιαίτεροι λόγοι ανησυχίας, δεδομένης της εξέλιξης του φαινομένου.

Στην περιοχή σήμερα το πρωί, μετά από εντολή Λαφαζάνη βρέθηκε κλιμάκιο Γεωλόγων από την Αθήνα, όπου και πραγματοποίησε αυτοψία.

«Κύριο μέλημα μας είναι να προστατεύσουμε τις ανθρώπινες ζωές και τις περιουσίες των κατοίκων» δήλωσε στο patratora.gr, o Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας για να προσθέσει πως «τις επόμενες ώρες θα κηρύξουμε σε έκτακτη ανάγκη το Δημοτικό Διαμέρισμα Πλάκας, καθώς το κατολισθητικό φαινόμενο είναι σε εξέλιξη και βρίσκεται ακριβώς πάνω από το χωριό».

Στην περιοχή από χθες εκτός από τους Γεωλόγους και υπαλλήλους των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, βρίσκονται μηχανήματα τα οποία απομακρύνουν τις λάσπες και τα φερτά υλικά

Read more...

Περικοπές σε όλους τους τομείς της ρωσικής οικονομίας: «Κακή τράπεζα» δημιουργεί η Μόσχα


moscow-russia11-thumb-large
Το Κρεμλίνο προσανατολίζεται στην ίδρυση μιας «κακής τράπεζας» που θα αναλάβει τα προβληματικά στοιχεία ενεργητικού των χειμαζόμενων ρωσικών τραπεζών.
Το σχέδιο εντάσσεται στο πλαίσιο ευρύτερου πακέτου μέτρων, συνολικής αξίας τουλάχιστον 2,3 τρισ. ρουβλίων, για την τόνωση της οικονομίας και τη στήριξη του χρηματοπιστωτικού τομέα.
Εχει προηγηθεί ένα είδος κατάρρευσης της τράπεζας SB Bank που ανακοίνωσε στην αρχή της εβδομάδας ότι αδυνατεί να ανταποκριθεί στα αιτήματα των πελατών της για αναλήψεις.
Η Μόσχα έχει από τα τέλη του 2014 ανακοινώσει πρόγραμμα ύψους ενός τρισ. ρουβλίων για την ανακεφαλαιοποίηση του ρωσικού τραπεζικού συστήματος που κλυδωνίζεται από την κατάρρευση του ρουβλίου, καθώς η κατάσταση οδηγείται σε εκτίναξη των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Το πρόγραμμα αυτό είχε ενταχθεί στον προϋπολογισμό του περασμένου έτους.
Μέσα στην εβδομάδα, όμως, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει επίσης άλλα 300 δισ. ρούβλια για μια ένεση ρευστότητας στην κρατική αναπτυξιακή τράπεζα VEB και επιπλέον 200 δισ. ρούβλια για τη στήριξη του υπόλοιπου τραπεζικού τομέα. Τα κεφάλαια αυτά ανακοινώθηκαν χθες στο πλαίσιο δέσμης 60 μέτρων και θα προέλθουν από το ένα εκ των δύο Ταμείων Συναλλαγματικών Διαθεσίμων της χώρας.
Η δέσμη μέτρων αφορά, άλλωστε, σειρά τομέων της χειμαζόμενης οικονομίας της Ρωσίας, που υφίσταται συντονισμένες πιέσεις από τις οικονομικές κυρώσεις της Δύσης, τη μείωση των εσόδων λόγω της πτώσης του πετρελαίου, τις μαζικές εκροές κεφαλαίων αλλά και τη δραματική υποτίμηση του νομίσματος.
Μεταξύ άλλων τα μέτρα προβλέπουν τη στήριξη της αγοράς εργασίας, την ενθάρρυνση της εγχώριας παραγωγής προϊόντων που θα αντικαταστήσουν τις δαπανηρές πλέον εισαγωγές, την τόνωση του αγροτικού τομέα αλλά και την προσαρμογή των συντάξεων στον πληθωρισμό.
Σύμφωνα, πάντως, με τον υπουργό Οικονομικών, Αντον Σιλουάνοφ, η δέσμη μέτρων δεν ισοδυναμεί με αύξηση δαπανών, όχι μόνον επειδή θα επιστρατευθεί τμήμα των διαθεσίμων της χώρας, αλλά και επειδή θα γίνουν περικοπές σε άλλους τομείς.
http://lykavitos.gr/

Read more...

Ντοκουμέντο: Όταν ο Τσίπρας κατακεραύνωνε τον Παπανδρέου για την πρόσληψη της Λαζάρντ! (εικόνα)


tsipras-vouli
Σοκαρισμένοι δηλώνουν από χθες οι συγκυβερνώντες με τον Τσίπρα εκπρόσωποι του Αριστερού Ρεύματος (Λαφαζάνηδες), οι ψεκασμένοι συνοδοιπόροι τους, οι Καζάκηδεςαλλά και τα αμέτρητα διαδικτυακά σκουπίδια του FB και του Twitter με την απόφαση του Βαρουφάκη να προσλάβει την Λαζάρντ.
Ναι αυτή την “σκοτεινή εταιρεία” πίσω από την οποία… κρύβεται ο παγκόσμιος Σιωνισμός, ο Σόρος, ο Κίσιγνκερ, οι Ελοχίμ οι Νεφελίμ κ.λ.π.
Τι να λέει άραγε σήμερα, όλο αυτό το άθλιο ιδεολογικό σκουπιδαριό, ημίτρελων και μυαλοφυγόδικων που το 2011, οργάνωναν φασιστικού τύπου αντισυγκεντρώσεις κατά της τότε Κυβέρνησης που προσέλαβε (και πολύ καλά έκανε) και τότε την Λαζάρντ για το haircut στο ιδιωτικό χρέος;
Αλλά ποιά είναι και η “δικαιολογία” του  Τσίπρα, ο οποίος με προσωπική ερώτηση κατακεραύνωνε την τότε κυβέρνηση για την απόφαση της;
Δείτε τι έλεγε ο Τσίπρας για την Lazard το 2011 και απολαύστε ακόμη μια… κωλοτούμπα περιωπής!
syriza
22/11/2011
Ερώτηση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ.Τσίπρα προς τον Υπουργό Οικονομικών: Υπουργικές αποφάσεις για αμοιβές δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε εταιρείες παροχής νομικών υπηρεσιών και χρηματοοικονομικών συμβουλών, την ώρα που έψαχναν για πρωθυπουργό
Την ίδια περίοδο που δεν υπήρχε καν κυβέρνηση στη χώρα και εναλλάσσονταν οι υποψήφιοι πρωθυπουργοί, και ενώ τα χαράτσια, οι περικοπές και οι απολύσεις συνεχίζουν την ανοδική πορεία τους, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης, έσπευσε να υπογράψει την εξής απόφαση: ΦΕΚ 2454 ΤΕΥΧΟΣ Β 2/11/2011, αριθ. 2/71421/0023 «Έγκριση δαπάνης για καταβολή αμοιβής στο δικηγορικό γραφείο CLEARY GOTTLIEB STEEN & HAMILTON LLP(CGSH) και στην εταιρεία LAZARD FRERES SAS».
Για την πρώτη εταιρεία, την CGSH LLP, θα ανατεθούν καθήκοντα διεθνούς νομικού συμβούλου (απόφαση Νο 188/20-9-2011 του Δ.Σ. του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους). Η μέγιστη συνολική δαπάνη για την παροχή νομικών υπηρεσιών σχετικά με τους όρους των νέων ομολόγων και δανειακών συμφωνιών με τους επενδυτές και το δημόσιο τομέα σχετικά με την ανταλλαγή, τη νομική υποστήριξη και υλοποίηση των αποφάσεων της 21-7-2011, περιλαμβανομένων και των συμβάσεων με το EFSF, ορίζεται στα 6.000.000 EUR, εφόσον το έργο είχε ολοκληρωθεί έως τα τέλη Οκτωβρίου 2011. Από αυτό το ποσό, 750.000 EUR κατά ανώτατο όριο, ορίζεται για απασχόληση τοπικών νομικών συμβούλων σε χώρες που η εταιρεία δεν έχει εκπροσώπηση, όπως π.χ. στην Ιαπωνία. Σε περίπτωση που το έργο παραταθεί, η αμοιβή ορίζεται σε 1.500.000 EUR ανά μήνα, κατά ανώτατο όριο.
Για τη δεύτερη εταιρεία, τη LAZARD FRERES SAS, στην οποία θα ανατεθούν σύμφωνα με τη Νο 188/20-9-2011 απόφαση του Δ.Σ. του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους, καθήκοντα χρηματοοικονομικού συμβούλου του Ελληνικού Δημοσίου, η αμοιβή που εγκρίνεται με την προαναφερθείσα απόφαση θα αποτελεί ποσοστό 0,015% επί του ονομαστικού ποσού του χρέους που θα ανταλλαγεί ή θα επαναγορασθεί, εκτιμάται δε ότι αυτό θα ανέλθει σε 25.000.000 EUR.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
1. Με ποια κριτήρια και διαδικασίες επιλέχθηκαν οι παραπάνω εταιρείες; (Επιλογή με πρόσκληση περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων; Καθορισμός του ποσού σύμβασης με διαπραγμάτευση; Επιλογή με Ανοικτό διαγωνισμό; Ποιοί προσκλήθηκαν να υποβάλουν προσφορά; Ποιοί Συμμετείχαν; Ποιές ήταν οι ενέργειες δημοσιότητας; Ποιές οι εισηγήσεις των αρμόδιων οργάνων για την υπογραφή αυτών των συμβάσεων;)
2. Με ποιο σκεπτικό, σε μια περίοδο πλήρη εξαγγελιών περικοπής των δημοσιονομικών εξόδων, αποφασίζεται αυτή η δαπάνη, ενώ το κράτος διαθέτει νομικούς συμβούλους και εξειδικευμένους επιστήμονες, στο Υπουργείο Οικονομικών αλλά και στην Τράπεζα της Ελλάδας;
3. Ποιος ο ρόλος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους σε αυτήν την επιλογή και την Υπουργική απόφαση έγκρισης αυτών των δαπανών;
4. Εφόσον η συμφωνία της 21.7.2011 ουσιαστικά έχει ακυρωθεί από την συμφωνία της 27.10.2011: α) η ανάθεση της παροχής νομικών υπηρεσιών επεκτείνεται και στην συμφωνία της 27.10.2011 και με ποιό τίμημα; β) η ανάθεση των υπηρεσιών χρηματοοικονομικού συμβούλου στην LAZARD FRERES SAS και το ποσό των 25.000.000? αφορά μόνο στα προβλεπόμενα ποσά της συμφωνίας της 21.7.2011 ή επεκτείνεται και στην συμφωνία της 27.10.2011 και με ποιούς όρους και τίμημα;
Ο ερωτών βουλευτής
Αλέξης Τσίπρας
http://lykavitos.gr/

Read more...

Τσίπρας: Προτεραιότητα οι ανθρώπινες ζωές...


Τσίπρας: Προτεραιότητα οι ανθρώπινες ζωές
Στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, εκτάκτως, ο πρωθυπουργός...
Στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής  βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.
Αυτή την ώρα, πραγματοποιείται...
σύσκεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, με αφορμή τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την κακοκαιρία σε πολλές ηπειρωτικές περιοχές της Ελλάδας.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης καθώς και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός νωρίτερα με τον αντιπεριφερειάρχη Άρτας, Βασίλη Ψαθά, ενημερώθηκε για τα προβλήματα, ενώ δόθηκε εντολή να σταλεί  κλιμάκιο για το ιστορικό γεφύρι της Πλάκας.

«Προτεραιότητά μας είναι οι ανθρώπινες ζωές», τόνισε ο  Αλέξης Τσίπρας, στον αντιπεριφερειάρχη και σημείωσε: «Έχει ήδη ξεκινήσει κλιμάκιο του υπουργείου Υποδομών για την αναστύλωση του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας στα Τζουμέρκα που κατέρρευσε».

Αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας είχε μια πρώτη ενημέρωση για τα προβλήματα από τους επικεφαλής αρχηγούς της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Τα σημαντικότερα προβλήματα που επικρατούν αυτή την ώρα, είναι η κατάρρευση του γεφυριού της Πλάκας στα Τζουμέρκα, η εκκένωση 5 χωριών στην Άρτα, ενώ ακόμα 4 χωρία έχουν εκκενωθεί στην Σπερχειάδα καθώς έχει καταστραφεί μέρος του κεντρικού οδικού δικτύου με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να γίνεται από παρακαμπτήριες οδούς.


Παράλληλα, στην Ευρυτανία, ένας οδηγός μηχανήματος είχε εγκλωβιστεί, ωστόσο με την άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής, είναι καλά στην υγεία του.

Read more...

Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών για τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ «H κυβέρνηση δεν θα έπρεπε να παραιτηθεί της δόσης των 7 δισ. ευρώ πριν ανακοινώσει το σχέδιό της»


Κάλεσμα να αναγνωρίσει τις θυσίες των Ελλήνων μετά την προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης και να εγκαταλείψει τις πολιτικές δημοσιονομικής λιτότητας, στηρίζοντας μεταρρυθμίσεις που αντιμετωπίζουν της αιτίες της κρίσης, απευθύνει στην ΕΕ το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών σε ανακοίνωσή του σχετικά με τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές.
kinima
Η παράταξη του Γιώργου Παπανδρέου σημειώνει ότι η κυβέρνηση, χωρίς να έχει ορκιστεί ακόμα, δεν θα έπρεπε να παραιτηθεί της δόσης των 7  δισεκ. ευρώ πριν ανακοινώσει το σχέδιο της και τονίζει ότι θα έπρεπε από σήμερα να ανακοινώσει ότι, η τελική συμφωνία με τους εταίρους μας θα τεθεί σε δημοψήφισμα για να έχει την υπογραφή του Ελληνικού λαού.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών:
«Στις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές εταίρους, η κυβέρνηση οφείλει και μπορεί να βρει λύσεις επωφελείς για τους Έλληνες πολίτες.
Με σοβαρότητα, όμως και υπευθυνότητα.
Από την μια πλευρά, η ΕΕ χρειάζεται να αναγνωρίσει τις θυσίες των Ελλήνων τα τελευταία χρόνια, μετά την αναγκαστική προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης λόγω του τεράστιου ελλείμματος και του χρέους που άφησε πίσω της η κυβέρνηση της ΝΔ.
Χρειάζεται να αναγνωρίσει και τις δικές της ευθύνες, γιατί δεν έλεγξε τότε την κατηφορική πορεία των ελληνικών προϋπολογισμών, παρότι η Ελλάδα ήταν υπό την εποπτεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Όπως χρειάζεται να αναγνωρίσει και τις δικές της εγγενείς αδυναμίες και ελλείψεις.
Σήμερα, έχοντας καταφέρει η χώρα μας να παράξει πρωτογενές πλεόνασμα, οι εταίροι μας, έχουν καθήκον και να σεβαστούν τις θυσίες των Ελλήνων και να κατανοήσουν ότι, έχει έρθει επιτέλους η ώρα, να εγκαταλείψουν τις όποιες τιμωρητικές λογικές επικράτησαν την περίοδο της κρίσης έναντι της Ελλάδας.
Παράλληλα, είναι απαραίτητο να εγκαταλείψουν τις πολιτικές της αυστηρής δημοσιονομικής λιτότητας, υπέρ της δημοσιονομικής υπευθυνότητας, στηρίζοντας πρωτίστως τις δημοκρατικές και προοδευτικές θεσμικές μεταρρυθμίσεις που αντιμετωπίζουν τις αιτίες - όχι απλά τα συμπτώματα - της κρίσης, τις αδικίες και τις ανισότητες.
Απαιτείται επίσης, η ΕΕ να αλλάξει στρατηγική και να ταχθεί υπέρ των κοινών αναπτυξιακών πολιτικών, με ευρωπαϊκές επενδύσεις σε υποδομές, καινοτομία και παιδεία, που θα ανατάξουν την ευρωπαϊκή οικονομία, και θα εγγυηθούν μια βιώσιμη πορεία με βιώσιμες θέσεις εργασίας.
Από την άλλη, η Ελλάδα και οι Έλληνες, καθώς και οι θυσίες τους, δεν μπορούν να είναι το διακύβευμα της μιας ζαριάς, όταν μάλιστα, η χώρα μας δεν έχει ακόμα εξασφαλίσει εναλλακτικές πηγές δανεισμού.
Και βεβαίως, μια κυβέρνηση που δεν έχει καν λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, δεν θα έπρεπε να παραιτηθεί από τη δόση των 7 δις ευρώ, πριν ανακοινώσει το σχέδιό της.
Μια σοβαρή, σκληρή και ουσιαστική διαπραγμάτευση, απαιτεί και καθαρή στρατηγική και πρόταση από την Ελληνική κυβέρνηση.
Με τους εταίρους, είναι δυνατόν να επιτευχθεί συμφωνία - ως εξής:
Πρώτον, σημαντικό μέρος του πλεονάσματος να αξιοποιηθεί και για την αντιμετώπιση της φτώχιας και για την ανασυγκρότηση του οικονομικού ιστού, ώστε η χώρα να επιστρέψει ταχύτερα σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.
Η εξάλειψη των δημοσιονομικών ανισορροπιών, επιτάσσει η χώρα να στοχεύει σε μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα.
Ειδικά, μετά από έξι χρόνια ύφεσης, που είχαν ως αποτέλεσμα την απώλεια του 25% του εθνικού εισοδήματος,
Και δεν μπορεί να προχωρήσει σε ανασύνταξη της παραγωγικής βάσης χωρίς την προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων που από κοινού με τα δημόσια θα οδηγήσουν σε επανεκκίνηση της οικονομίας.
Δεύτερον, ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους που κρατά ο δημόσιος τομέας στην ΕΕ. Για τη διαπραγμάτευση αυτή έχουμε προτείνει να οργανώσει άμεσα η Ελλάδα διεθνή διάσκεψη τεχνικών και εμπειρογνωμόνων επί του χρέους. Να συζητηθούν δημόσια όλες οι εναλλακτικές προτάσεις για την αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους. Και με βάση τις προτάσεις αυτές να διαμορφωθεί μια εθνική στρατηγική διαπραγμάτευσης με τους θεσμικούς πιστωτές και τους εταίρους μας.
Τρίτον, ως μέρος της διαπραγμάτευσης αυτής έχουμε προτείνει ένα σχέδιο δικό μας, ένα Ελληνικό Σχέδιο μεταρρυθμίσεων και πρωτοβουλιών. Σχέδιο που θα ενίσχυε και το διαπραγματευτικό μας οπλοστάσιο, καθώς θα έβαζε τη χώρα σε τροχιά απεξάρτησης από την συνεχή βοήθεια από εταίρους.
Η χώρα δεν θα απεξαρτηθεί, δεν θα λύσει τα προβλήματά της, δεν θα εμπεδώσει ένα κράτος δικαίου, αν δεν κάνει μεγάλες μεταρρυθμίσεις στον τρόπο λειτουργίας των θεσμών, του κράτους, του πολιτικού συστήματος και της οικονομίας.
Θα έπρεπε από σήμερα η κυβέρνηση να ανακοινώσει ότι, η τελική συμφωνία με τους εταίρους μας θα τεθεί σε δημοψήφισμα για να έχει την υπογραφή του Ελληνικού λαού.
Αυτό θα συμβάλλει ουσιαστικά:
1) στην ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσης της χώρας μας,
2) στην δέσμευση της Ελλάδας έναντι των εταίρων, ότι η μεταρρυθμίσεις θα έχουν τη στήριξη του Ελληνικού λαού,
3) στην ενίσχυση της εντολής - και δυνατότητας, της κυβέρνησης, να προχωρήσει στις μεγάλες θεσμικές αλλαγές χωρίς αντιστάσεις από το πελατειακό σύστημα. Αλλαγές που θα έχουν τη στήριξη της Ελληνικής κοινωνίας - με ευρύτερες συναινέσεις και στην Ελλάδα και στην ΕΕ.
Όλα αυτά διασφαλίζουν την ισχυρή θέση της χώρας, τη διαπραγματευτική της δυναμική καθώς και την ομαλή και ασφαλή έξοδο από την κρίση.
Τούτων δοθέντων, τα ερωτήματα προς την ηγεσία της νέας κυβέρνησης προκύπτουν αβίαστα:
Τι ακριβώς προτείνει;
Ποιο είναι το σχέδιό της για την έξοδο από το πρόγραμμα και την μετάβαση στην επόμενη μέρα;
Ποιες είναι οι μεταρρυθμίσεις που σκοπεύει να προωθήσει και ποιος ο στόχος τους;
Αντιμετωπίζουν τα κακώς κείμενα του πελατεικού κράτους και οικοδομούν τις προϋποθέσεις μετάβασης στην Μεταπελατειακή Ελλάδα;
Τι προτείνει για το χρέος και πώς σκοπεύει να καταλήξει σε μια αξιόπιστη διαπραγματευτική θέση επί του θέματος έναντι των εταίρων μας;
Θα ανακοινώσει την διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος και με ποιο αντικείμενο;
Οι απαντήσεις πρέπει να είναι άμεσες και πειστικές.
Και προσθέτως, να διαμορφώνουν πεδίο αξιοπιστίας έναντι όλων - πολιτών, πολιτικών δυνάμεων, εταίρων και αγορών.
Αλλά και να συγκροτούν πεδίο συνεννοήσεων, συναινέσεων, ακόμη και συνεργασιών για την αντιμετώπιση των διακυβευμάτων που έχουμε μπροστά μας.
Αλλιώς, όχι μόνον θα εντείνεται το αδιέξοδο που οδήγησε τη χώρα στις εκλογές και θα ενισχύεται η αβεβαιότητα, αλλά και θα αυξάνονται οι κίνδυνοι για τις θυσίες των Ελλήνων και το μέλλον τους θα καθίσταται όλο και περισσότερο άδηλο.
Καλούμε όλες τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις και πρώτα από όλους την ηγεσία της κυβέρνησης, να αναλογιστούν το μέγεθος της ευθύνης τους έναντι της χώρας και του Ελληνικού λαού, να εγκαταλείψουν τις άγονες αντιπαραθέσεις και τις μικροκομματικές σκοπιμότητες και να αντιληφθούν επιτέλους ότι, η χώρα έχει ανάγκη από μια μεγαλειώδη εθνική προσπάθεια. Κανείς δεν μπορεί μόνος του να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις των καιρών».

Read more...

Στηρίζει Τσίπρα ο... Κωνσταντίνος!


konstantinos
Τη στήριξή του στη νέα κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα εξέφρασε ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα "The Times".
"Η Ελλάδα έχει υποφέρει πολύ. Πρέπει να δώσουμε στο νέο ηγέτη μία ευκαιρία", είναι ο τίτλος της συνέντευξης, στην οποία ο τέως βασιλιάς χαρακτηρίζει υπερβολικά σκληρά τα μέτρα που επέβαλαν οι Ευρωπαίοι στην Ελλάδα.
Ο Κωνσταντίνος στέλνει κι ένα μήνυμα στην Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, λέγοντας: "Είναι σκληρή. Πρέπει να μας αντιμετωπίζει σαν ίσους".
Το δημοσίευμα αναφέρει πως ο τέως βασιλιάς ζει σε μια παραθαλάσσια κατοικία που νοικιάζει. "Πλημμυρίζει συνέχεια, έχουμε λάσπη σε όλο το υπόγειο", λέει με παράπονο, ενώ η βρετανική εφημερίδα σημειώνει ότι παρότι πρόκειται για έναν από τους πιο καλά δικτυωμένους ανθρώπους στην Ευρώπη, ακόμη δεν μπορεί να βρει... υδραυλικό!
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Οι πρώτες εικόνες...


... από το γκρεμισμένο ιστορικό γεφύρι της Πλάκας...
Ήταν ένα από τα πιο συμβολικά και τουριστικά μνημεία της περιοχής.Το μοναδικής ιστορικής και αρχιτεκτονικής αξίας γεφύρι της Πλάκας,δεν άντεξε και...
κατέρρευσε λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων που πλήττουν από το Σάββατο το πρωί τα Τζουμέρκα. Επρόκειτο για το μεγαλύτερο μονότοξο γεφύρι στα Βαλκάνια, το οποίο χτίστηκε από τον...
πρωτομάστορα Κωνσταντίνο Μπέκα το 1866.
epirusgate.blogspot.gr 

Read more...

Καμμένος: Αν χρειαστώ τον Θεοδωράκη, θα μιλήσω με τον Μπόμπολα...


Αιχμές κατά του επικεφαλής του "Ποταμιού" Στάυρου Θεοδωράκη, αφήνει ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος , ο οποίος δηλώνει ότι αν χρειαστεί να μιλήσει μαζί του, θα μιλήσει κατευθείαν... στον Μπόμπολα. Πυρά και εναντίον του...
Αντώνη Σαμαρά.

 
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Real News", ο Πάνος Καμμένος λέει: «Σας έχω επαναλάβει πολλές φορές ότι αν χρειαστώ κάτι, αντί να μιλήσω με τον κ. Θεοδωράκη, θα μιλήσω κατευθείαν με τον κ. Μπόμπολα. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο κ. Θεοδωράκης είναι ένας πολύ καλός μάγειρας στο κρητικό του εστιατόριο, αλλά μπορεί, απογοητευμένος από το ότι δεν έγινε κυβέρνηση για να εξυπηρετήσει τα αφεντικά του, να συνεχίσει να μαγειρεύει κοχλιούς προς τέρψιν των φίλων του».

Σφοδρή είναι όμως και η επίθεση που εξαπολύει εναντίον του πρώην πρωθυπουργούΑντώνη Σαμαρά, για τον οποίο λέει ότι «έχει σύρει τη ΝΔ στη νέα πολιτική του ερημιά». «Ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να παραμείνει στην ηγεσία του συνονθυλεύματος Πολιτικής Άνοιξης και ΛΑΟΣ που ο ίδιος δημιούργησε. Ουδέποτε ήταν στη Νέα Δημοκρατία. Άλλοτε την ανέτρεπε, άλλοτε την εκβίαζε και άλλοτε την καταλάμβανε με εισαγωγή στελεχών που στο παρελθόν δεν θα τολμούσαν να περάσουν την πόρτα της ΝΔ. Νέα Δημοκρατία και Αντώνης Σαμαράς είναι δύο έννοιες που δεν συνάδουν. Φοβάμαι πολύ ότι δεν θα υπάρχουν πλέον ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος», σημειώνει.

Read more...