Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Ένα σκίτσο «απάντηση» στους ενόχους...



Το παρακάτω σκίτσο έκανε την εμφάνισή του στα social media. 
Στη θέση του τρίχρονου Αϊλάν Κουρντί από τη Συρία που ξεβράστηκε νεκρός στις ακτές της Αλικαρνασσού, ένας...
τεχνοκράτης της ευρωζώνης με τον χαρτοφύλακα στο χέρι. 

Δείχνει σαν απάντηση στη στάση της Ευρώπης απέναντι στους χιλιάδες πρόσφυγες πολέμου.


Read more...

Συνέντευξη Τύπου στην ΕΣΗΕΑ Γλέζος: Συνεργαστείτε όλοι οι αντιμνημονιακοί, αλλιώς θα ψηφίσω ΚΚΕ!

Γλέζος: Συνεργαστείτε όλοι οι αντιμνημονιακοί, αλλιώς θα ψηφίσω ΚΚΕ!Αν και όλοι περίμεναν ότι θα ανακοίνωνε συνεργασία με τη Λαϊκή Ενότητα, μόνο αυτό δεν έκανε - Τις δύο πλευρές φαίνεται πως χωρίζει το... ευρώ

«Ναυαγεί», καθώς φαίνεται, η συνεργασία της Λαϊκής Ενότητας του Παναγιώτη Λαφαζάνη με το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, Μανώλη Γλέζο -και ο λόγος που συμβαίνει αυτό, πιθανότατα, είναι το... ευρώ.



Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή: έπειτα από επαφές πολλών ημερών, για τις οποίες ο κ. Λαφαζάνης εξέφραζε μέχρι χθες την αισιοδοξία του ότι θα έχουν τέλος αίσιο, όπως αυτές με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο κ. Γλέζος παραχώρησε σήμερα συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία αναμενόταν ότι θα ανακοίνωνε την εκλογική του σύμπραξη με τη Λαϊκή Ενότητα.Καθώς φαίνεται, ωστόσο, ο κ. Γλέζος διαφωνεί με την έξοδο από την ευρωζώνη, που αποτελεί κεντρική ιδέα του προγράμματος του κόμματος Λαφαζάνη. Χαρακτηριστικά, το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς τόνισε: «Εάν δεν γινει κατορθωτό να δημιουργηθεί πόλος, που θα εκφράζει ότι ο λαός θα αποφασίσει για τα πάντα, εγώ θα ψηφίσω το ΚΚΕ».

Επέμεινε, μάλιστα, στο σημείο αυτό, λέγοντας ότι, εάν δεν βρεθεί μία «φόρμουλα» συνεργασίας, ένα «modus vivendi» ανάμεσα στο κόμμα Λαφαζάνη και τον ίδιο, εκείνος θα ψηφίσει το ΚΚΕ.

«Οι αντιλήψεις μου είναι "ο λαός στην εξουσία". Πώς λοιπόν να συνεργαστώ με κάποιους που λένε να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ;» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γλέζος.Καθώς φαίνεται, το ζήτημα της παραμονής στο ευρώ είναι και το σημείο «αιχμής», στο οποίο... κολλάει, προσώρας, η συνεργασία-σύμπραξη του κ. Γλέζου με τη Λαϊκή Ενότητα. Και αυτό, καθώς το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς θεωρεί ότι η ιδρυτική διακήρυξη της ΛΑΕ δεν «αντανακλά» την επιθυμία του λαού, όπως αυτή εκφράστηκε με το «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, καθώς ο ίδιος εκτιμά ότι δεν ήταν «ΟΧΙ» στο ευρώ.

Και συνέχισε ο κ. Γλέζος: «Η συμμετοχή μου θα εξαρτηθεί, αφού πρώτα ακουστούν οι απόψεις μου και σεβαστούν την άμεση δημοκρατία. Η συνεισφορά μου είναι ότι ο λαός πρέπει να έρθει στην εξουσία. Αυτό είναι το σύνθημά μου και το δόγμα μου. Περιμένω απ' όλους τους πολιτικούς φορείς τη θέση τους για το συγκεκριμένο ζήτημα».

«Για να τιμήσω τη μητέρα μου και τον αδελφό μου, ανήκω στην οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ της Πάρου. Εκείνοι θα μου δώσουν εντολή να τους εκπροσωπήσω. Εκείνοι θα μου το πουν. Ακούω από προσωποπαγή κόμματα να ζητούν από το λαό να τους ψηφίσει. Εγώ δεν ζητώ ψήφο, αλλά να μου δώσει εντολή» είπε ακόμη.«Δεν θα ήθελα να υπάρχει η διάσπαση ιδεών και θα ήθελα να είμαστε όλοι μαζί» τόνισε ακόμη ο Μανώλης Γλέζος, κατά τη συνέντευξη Τύπου στην ΕΣΗΕΑ. «Απηύθυνα έκκληση και ζήτησα ενότητα στα δίκαια του λαού. Θεωρώ ότι το μεταλλαχθέν κόμμα του Μαξίμου δεν εξέφρασε την ψήφο του λαού, ούτε όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πρώτο κόμμα ούτε στο δημοψήφισμα».

«Η κυβέρνηση του μεταλλαγμένου ενιαίου κόμματος ακολούθησε την πολιτική των δανειστών» τόνισε ακόμη, ασκώντας κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ. 

«Αρκεί να δώσουμε δουλειά στον κόσμο» σημείωσε. «Γιατί επτά μήνες δεν δώσαμε δουλειά στους ανέργους; Ορισμένοι λένε ότι είχαν καταπιαστεί με το τρίτο σύμφωνο καταπίεσης του λαού».

«Αυτές οι εκλογές είναι καθοριστικές για την πορεία της χώρας και των άλλων λαών. Όλη η προσοχή ειναι στραμμένη εδώ» σημείωσε.

Και συνέχισε: «Έγιναν διαδηλώσεις για το Όχι και για το Ναι και ήταν φανερή η διαφορά. Ανάλογα και στην Ευρώπη. Έγινε και για το Ναι και παρουσιάστηκαν 30 άτομα».

Είπε ακόμη, αναφορικά με τη συνεργασία με το κόμμα Λαφαζάνη: «Όταν ένα κόμμα ζητά να φύγει από την ευρωζώνη και εγώ έχω πει ότι δεν χαρίζουμε την Ευρώπη στους Δυτικοευρωπαίους... Ο άνθρωπος που βλέπει τα πράγματα μονοδιάστατα είναι Κύκλωπας».

«Αξιοποιώ από το παλιό ό,τι είναι χρήσιμο και απορρίπτω ό,τι δεν χρειάζεται. Ορισμένοι λένε ότι είμαστε και με το παλιό και με το νέο. Δεν γίνεται αυτό. Δεν θα χαρίσουμε την Ευρώπη. Όποιος δεν παίρνει μέρος στα κοινά είναι άχρηστος» σχολίασε. 

«Δεν πρέπει να χαρίσουμε την Ευρώπη και το έχω δηλώσει. Είναι φανερό ότι είμαστε στο ευρώ. Αν πάμε στο εθνικό νόμισμα, τότε με την πρώτη δυσκολία θα τυπώσουμε νόμισμα και θα ανέβει ο πληθωρισμός. Το κοινό νόμισμα είναι ανασταλτικός παράγοντας του πληθωρισμού» σημείωσε.

Στελέχη, πάντως, που έχουν ήδη προσχωρήσει στη Λαϊκή Ενότητα, αλλά διατηρούν αποστάσεις από την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, εκτιμούν ότι, μέσα στις επόμενες ώρες, θα βρεθεί σημείο επαφής με τον Μανώλη Γλέζο, έτσι ώστε να είναι υποψήφιος με το κόμμα Λαφαζάνη.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο κτήριο της ΕΣΗΕΑ, έδωσαν το «παρών» η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η Νάντια Βαλαβάνη, ο Κώστας Ήσυχος, ο Γιάννης Σταθάς, ο Απόστολος Αλεξόπουλος, ο Δημήτρης Στρατούλης και άλλα στελέχη της Λαϊκής Ενότητας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στα μισά της συνέντευξης και καθώς... φαινόταν ότι ο κ. Γλέζος θα «άδειαζε» το κόμμα Λαφαζάνη, μην ανακοινώνοντας συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών, οι κ.κ. Στρατούλης και Ήσυχος αποχώρησαν...
http://www.protothema.gr/

Read more...

ΟΝΝΕΔ σε Μεϊμαράκη: «Βαγγέλα σέξι σκίσε τον Αλέξη» (Video)


«Υψηλού πολιτικού πολιτισμού» και μεστά «πολιτικού περιεχομένου» ήταν τα συνθήματα, που φώναζαν τα μέλη της ΟΝΝΕΔ στη συγκέντρωση του προέδρου της ΝΔ στην Κρήτη Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
meim
Επαναβεβαιώνοντας τον κατήφορο, στον οποίο βρίσκεται ο πολιτικός λόγος στη χώρα μας και την επικράτηση των ανούσιων κοκορομαχιών, οι οννεδίτες υπό τον ήχο τυμπάνου φώναζαν στον πρόεδρο της ΝΔ την εξής προτροπή:  «Βαγγέλα σέξι, σκίσε τον Αλέξη».
Ο «σέξι Βαγγέλας» φάνηκε να απολαμβάνει την αποθέωση και χαιρέτισε τους εκπροσώπους της «γαλάζιας» νέας γενιάς.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Μόνο στο Matrix24 η «επιστολή» προς τα μέλη και τους φίλους Κίνημα: «Βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή»


gapkinima2
«H πορεία του Κινήματος δεν τελείωσε. Το αντίθετο. Βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή» αναφέρεται σε κείμενο του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, που απευθύνεται σε μέλη και φίλους του κόμματος που ίδρυσε ο Γιώργος Παπανδρέου, λίγες μέρες μετά την απόφαση να μην κατέλθει στις εκλογές.
Στο κείμενο εξηγούνται οι λόγοι που κατέστησαν μία τέτοια απόφαση αναγκαία αλλά και τα επόμενα βήματα που σηματοδοτούν ότι το Κίνημα ήλθε για να μείνει.
Σύμφωνα με αυτό ο κ. Παπανδρέου θα ανακοινώσει τις επόμενες μέρες όλες τις αναγκαίες αποφάσεις και θα ολοκληρωθεί η οργανωτική κάλυψη του Κινήματος σε ολόκληρη τη χώρα, η 3η συνδιάσκεψή του στη Θεσσαλονίκη αλλά και το συνέδριό του μέσα στο 2015.
Οι επιτελείς του Κινήματος ευχαριστούν τα μέλη και  φίλους του για την έμπρακτη συμπαράστασή τους και διαβεβαιώνουν ότι, το Κίνημα είναι εδώ και παραμένει η φωνή που εκφράζει τη μεταρρυθμιστική αριστερά
Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στην ανάγκη για την ύπαρξη ενός Εθνικού Σχεδίου ενώ ως στρατηγική επιδίωξη του Κινήματος περιγράφεται η συμβολή του στη εκ βάθρων αλλαγή της χώρας.
Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο εδώ.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Deal με τη Λαϊκή Ενότητα - Μπαίνει πρώτος στη λίστα του υπόλοιπου Αττικής Ο Μητρόπουλος κατεβαίνει στις εκλογές με τον Λαφαζάνη


Ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος τελικά -εφόσον δεν αποτελεί επιλογή του Α. Τσίπρα και δεν κατεβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας του φορολογικού θέματος που προέκυψε τελευταία- συμφώνησε να ...μετεγγραφεί στη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Οι συζητήσεις είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο. Το μόνο «πρόβλημα» ο Α. Καλύβης...
mitropoulos1
Ο πρώτος σε σταυρούς με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου (υπόλοιπο Αττικής) Αλέξης Μητρόπουλος θα αποτελέσει ένα ακόμη ατού της Λαϊκής Ενότητας του Α. Λαφαζάνη ενόψει των κρίσιμων εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής είναι σε προχωρημένες συζητήσεις με τον αρχηγό του νεοσύστατου αντιμνημονιακού κόμματος, και το μόνο «πρόβλημα» που χρειάζεται να επιλυθεί είναι αυτό του Α. Καλύβη (πρώην μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ) ο οποίος μέχρι στιγμής είναι πρώτος στη λίστα του υπόλοιπου Αττικής.
Το πιθανότερο είναι, εφόσον η συμφωνία που οι πληροφορίες θέλουν να είναι κατά 90% οριστική, ο Αλέξης Μητρόπουλος αναμένεται να τοποθετηθεί πρώτος στη λίστα του υπόλοιπου Αττικής.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Τσίπρας: Κερδίσαμε στο δημοψήφισμα...


 Η ΝΔ επιμένει στη συνεννόηση,  για να μπορούν οι δανειστές να αποφεύγουν την διαπραγμάτευση για το χρέος.
 LIVE BINTEO & ΦΩΤΟ...
Την πρώτη του προεκλογική συγκεντρωση στο λεκανοπεδιο της Αττικής, πραγματοποιεί  αυτή την ώρα ο Αλέξης Τσίπρας στην πλατεία Εσταυρωμένου, στο Αιγάλεω.
Με σύνθημα «ξεμπερδεύουμε με το παλιό κερδίζουμε το αύριο», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκινάει...
 τις ομιλίες του απο μια περιοχή της Β' περιφέρειας Αθηνών, όπου κατά τις τελευταίες δύο εκλογικές διαδικασίες του χάρισε την πρωτιά με ευρεία διάφορα από τη Νέα Δημοκρατία.
Στην πλατεία του Αιγάλεω από τους πρώτους που έφτασαν ήταν,  οι Πάνος Σκουρλέτης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Γιώργος Παντζας, και η Ρένα ΔούρουΤΣΙΠΡΑΣ
ΤΣΙΠΡΑΣΟ κ. Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του ζητώντας από τους ψηφοφόρους του στήριξη για να βγάλει την Ελλάδα από το χαντάκι που τον έριξαν τα κόμματα του χθες.
Τόνισε πως "όλο το σύστημα ήταν απέναντί μας στο δημοψήφισμα, αλλά νικήσαμε" και συμπλήρωσε ,πως, "παλέψαμε, δεν δειλιάσαμε και επιμείναμε να ματώνουμε για τα συμφέροντα του λαού μας και δώσαμε μάχη απέναντι στο φθαρμένο σύστημα". 
ΤΣΙΠΡΑΣ
Σε άλλα σημεία της ομιλίας του επιτέθηκε στη ΝΔ λέγοντας, πως, επιστρατεύει γύρω της το πιο παλιό από το παλιό, κατηγορώντας τη Συγγρού πως θέλει να επιστρέψει στην εξουσία ακόμη από το παράθυρο.

Πρόσθεσε, πως, "μας ζητάνε δήθεν συνεννόηση και συναίνεση, αλλά όλοι ξέρουν γιατί επιδιώκουν την συνεννόηση αυτή: Για να μπορούν οι δανειστές νααποφεύγουν την διαπραγμάτευση για το χρέος, για να μπορούν τα ιδιωτικά κανάλια να λειτουργούν όπως μέχρι σήμερα, για να μπορούν οι χρυσωρύχοι να καταστρέφουν ανεξέλεγκτα τα δάση της Χαλκιδικής, για να μπορούν οι μεγαλοεργολάβοι να λυμαίνονται το δημόσιο συμφέρον, για να αυξάνονται τα επιχειρηματικά κέρδη σε βάρος των μισθών και της αξιοπρεπούς εργασίας.

Ο λαός, τόνισε θα δώσει ισχυρή εντολή σε εμάς για να συνεχίσουμε τη μάχη για να βγάλουμε τη χώρα από τη κρίση με το λαό μας όρθιο.

Τα διλήμματα είναι σκληρά και δεν σηκώνουν αυταπάτες.
Θέλουμε να διαπραγματευτούν σε λίγο καιρό το χρέος εκείνοι που χρόνια τώρα διακηρύσσουν ότι είναι βιώσιμο, ή εκείνοι που επέβαλαν την ανάγκη της μείωσής του στους δανειστές;
Θέλουμε να διαπραγματευτούν τα εργασιακά δικαιώματα, την προστασία και τις ελευθερίες των εργαζομένων, τις συλλογικές συμβάσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ, ή όσοι επέβαλαν τον εργασιακό μεσαίωνα;
Θέλουμε να διαπραγματευτούν για τα κόκκινα δάνεια, για τα σπίτια μας, που τα εποφθαλμιούν οι τράπεζες και τα κοράκια, η Αριστερά της κοινωνίας, ή η ΝΔ της κλεπτοκρατίας;
Θέλουμε να διαπραγματευτούν για το ασφαλιστικό και τις συντάξεις εκείνοι που τις προστάτεψαν ως το τέλος, ή εκείνοι που τις πετσόκοψαν;
   

Δείτε LIVE BINTEO, ΕΔΩ...


 

Read more...

Είμαστε μόνο στην αρχή...


Δημοσκόπηση της  Pulse RC για το pontiki.gr - Είμαστε μόνο στην αρχή...  - Media
Δημοσκόπηση της Pulse RC για το pontiki.gr...
Του Γιώργου Ηλ. Αράπογλου, Γενικού Διευθυντή της Pulse RC

Όταν προκηρύχθηκαν οι εθνικές εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου, υπήρχε η αίσθηση ότι:

● δεν θα είναι ένας εκλογικός περίπατος για κανέναν και...


● εύκολα ή δύσκολα, πρώτο κόμμα θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το πρώτο φαίνεται να επαληθεύεται. Για να ισχύσει και το δεύτερο με βεβαιότητα, θα χρειαστεί περισσότερη προσπάθεια από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα για το κλείσιμο του κύκλου της εσωστρέφειας που προκαλούν οι αποχωρήσεις στελεχών και η ενίσχυση της συσπείρωσης των ψηφοφόρων τους, η οποία παραμένει χαμηλή (50%).

Στην πρώτη δημοσκόπηση της Pulse RC για το «Ποντίκι» στην τρέχουσα προεκλογική περίοδο, ο ΣΥΡΙΖΑ (25,5%) διατηρεί οριακή διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία (25%) και ο Αλέξης Τσίπρας κρατάει το προβάδισμα στο ερώτημα «καταλληλότερος για πρωθυπουργός». Επίσης:

● Στην 3η θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή (6%), με το ΠΑΣΟΚ (5,5%) να υπολείπεται κατά μισή μονάδα.

● Πολύ κοντά τους βρίσκονται το Ποτάμι (5%) και το ΚΚΕ (5%), με τη Λαϊκή Ενότητα του Π. Λαφαζάνη λίγο πιο πίσω (4,5%).

● Κερδίζει την είσοδό της στη Βουλή η Ένωση Κεντρώων (3,5%), ενώ χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια για να πετύχει το ίδιο το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων (2,5%).Καταγράφονται υψηλά (διψήφια) ποσοστά αναποφάσιστων ψηφοφόρων, οι μισοί από τους οποίους προέρχονται από ψηφοφόρους (του Ιανουαρίου του 2015) του ΣΥΡΙΖΑ.

● Η παράσταση νίκης παραμένει υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα γίνει από εδώ και πέρα, μετά τις πρώτες δημοσκοπήσεις που δείχνουν οριακές διαφορές.

● «Δεν μπορούσε να αποφύγει το μνημόνιο, ό,τι και να έκανε η ελληνική κυβέρνηση» επιλέγουν οι περισσότεροι (58%) ερωτηθέντες.

● Όμως, περίπου οι μισοί (52%), χαρακτηρίζουν την απόφαση για εκλογές «λανθασμένη», έναντι 36% που τη βρίσκουν σωστή.

Με βάση τα παραπάνω, η επίτευξη αυτοδυναμίας από τον νικητή των εκλογών μοιάζει πολύ δύσκολη. Με τα σημερινά δεδομένα θα απαιτηθούν τουλάχιστον τρία κόμματα για την επίτευξη πλειοψηφίας εδρών στην επόμενη Βουλή.
Η προεκλογική περίοδος μόλις άρχισε και προμηνύεται ενδιαφέρουσα και με υψηλές πιθανότητες (συχνών;) εναλλαγών. Οι επόμενες δημοσκοπήσεις θα είναι ακόμα πιο σημαντικές αφού όχι μόνο θα αποτυπώνουν ποσοστά και απόψεις, αλλά θα μας επιτρέψουν να εκτιμήσουμε και τις τάσεις - κατευθύνσεις των προθέσεων του εκλογικού σώματος.
Δείτε ολη την δημοσκόπηση, ΕΔΩ

Read more...

Μεϊμαράκης: Η ΝΔ θα είναι ο κορμός της αυριανής κυβέρνησης ...



«Τα προβλήματα δεν λύνονται με λόγια και με μοναξιά... 
Μόνο με διάλογο, συναίνεση και κοινή προσπάθεια». Αυτό επισήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος επισκέπτεται το Ρέθυμνο και μέχρι αυτή την ώρα έχει...
επισκεφθεί το Πέραμα στον Δήμο Μυλοποτάμου, ενώ είχε συναντήσεις στην Αντιπεριφέρεια, και στο Επιμελητήριο του νομού.
Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για μία πορεία προς την νίκη του κόμματος, που στόχο έχει -όπως είπε- την αναγέννηση της χώρας με τη βοήθεια των δημιουργικών ανθρώπων και όλων όσοι πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική. Κύριο μέλημα της ΝΔ είναι να χτιστεί μία σχέση εμπιστοσύνης της Πολιτείας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους φορείς της περιφέρειας, δεδομένου ότι οι εκπρόσωποι τους είναι επί της ουσίας οι γνώστες των προβλημάτων και εκείνοι που μπορούν να υποδείξουν τις λύσεις και να προτείνουν τια αλλαγές προς το καλύτερο, ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης.
«Η χώρα χρειάζεται συναίνεση, συνεργασίες, διάλογο. Και είναι αδιανόητο όταν κάποιοι δεν κουβεντιάζουν και στέλνουν μηνύματα αποκομμένης πορείας... -αυτό δείχνει αλαζονεία και εγωκεντρισμό, στοιχεία που η Νέα Δημοκρατία δεν έχει, δεν υπερασπίζεται. Αντιθέτως επιζητεί τη συνεργασία και πιστεύει πως θα είναι ο κορμός της αυριανής κυβέρνησης», ανέφερε. Αυτή η κυβέρνηση «θα προχωρήσει γρήγορα όλα όσα πήγαν πίσω τους τελευταίους 7 μήνες, και με ουσιαστικές διαπραγματεύσεις στο εξωτερικό, που θα κρίνονται όχι από το χρόνο που θα χρειάζονται για να ολοκληρωθούν, αλλά από το αποτέλεσμα...», επισήμανε ο κ. Μεϊμαράκης και προσέθεσε: «Και πρέπει να παραδεχτούμε όλοι μας πως τελικά δεν φταίνε για όλα οι Ευρωπαίοι. Πρέπει κι εμείς να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, να δούμε τα λάθη μας, να αλλάξουμε τακτική. Μπορούμε να τα καταφέρουμε αν ενωθούμε, οργανωθούμε, παλέψουμε».
Από το Πέραμα, ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε από τους πολίτες να σκεφτούν σοβαρά τα κρίσιμα θέματα και προβλήματα που έχει να επιλύσει η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις επερχόμενες εκλογές και τους ζήτησε να μην απέχουν, να μη ρίξουν ψήφο διαμαρτυρίας, να μην προσέλθουν στις κάλπες με εκνευρισμό. «Η ψήφος διαμαρτυρίας, η αποχή και οι τιμωρητικές ψήφοι, άνοιξαν το δρόμο για κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και αυτό είχε ως αποτέλεσμα η χώρα να ”φεσωθεί” 90 δισ... Δεν πιστεύω ότι άξιζε να πληρώσουμε τόσο ακριβά μία τέτοια διαμαρτυρία», είπε.
Οι δήμαρχοι του Ρεθύμνου, αφού ενημέρωσαν τον κ. Μεϊμαράκη για τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών, επισήμαναν πως οι δήμοι κυβερνώνται από τον πατριωτισμό των αυτοδιοικητικών, των εργολάβων την ανοχή, των πολιτών την υπομονή.
«Αντέξαμε στην κρίση και προσπαθούμε ακόμη... Χρειαζόμαστε όμως τη στήριξη της Πολιτείας και τελικά να μάθει να ακούει την αυτοδιοίκηση», είπε χαρακτηριστικά η αντιπεριφεριάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή.
Ο κ. Μεϊμαράκης υποσχέθηκε τη στήριξη, σε κάθε περίπτωση και ανεξαρτήτου αποτελέσματος, στους αγρότες και κτηνοτρόφους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν μία σκληρή και ταυτόχρονα ρευστή καθημερινότητα, χωρίς κανείς να μπορεί να τους εγγυηθεί τίποτα. «Εγγυώμαι προσωπικά, πως στο εξής θα είμαι απόλυτα δίπλα τους, διότι γνωρίζω πολύ καλά τα πραγματικά προβλήματα του κλάδου και επιτέλους πρέπει ο αγρότης και ο κτηνοτρόφος να μην οδηγηθούν στον αφανισμό», είπε χαρακτηριστικά...

Read more...

Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ για τις δήθεν προεκλογικές προσλήψεις...



...του Νίκου Παππά.
Κατηγορεί το "Πρώτο Θέμα", για εκστρατεία λάσπης...
Για εκστρατεία λάσπης κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας σε δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος που έκανε λόγο για προεκλογικά ρουσφέτια από το στέλεχος του κόμματος και στενό συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, Νίκου Παππά. 

Η...
εφημερίδα με χθεσινό δημοσίευμά της κατηγορούσε το Νίκο Παππά ότι «χρέωσε το Δημόσιο με € 384.000 για προεκλογικές προσλήψεις αγνώστου αριθμού σε ΕΡΤ, Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και γραμματεία Τύπου». 

Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά ότι δεν πρόκειται για προεκλογικές προσλήψεις αλλά για επιστροφή στην εργασία εργαζόμενων που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα και κατόπιν απολύθηκαν. 

«Με το ν. 4325/2015 (ή νόμο Κατρούγκαλου όπως έγινε γνωστός) επέστρεψαν στις εργασίες τους πάνω από 4000 εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα. Η επιστροφή τους χαιρετίστηκε ως αποκατάσταση των αδικιών που έγιναν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις» αναφέρουν χαρακτηριστικά από τον ΣΥΡΙΖΑ. 

«Κι όμως η επιστροφή 12 ακόμα τον περασμένο Ιούλιο, αναδεικνύεται τις τελευταίες μέρες σε «προεκλογικό ρουσφέτι», του πρώην υπ. Επικρατείας Νίκου Παππά σε μια καινούργια εκστρατεία λάσπης. Στην πραγματικότητα πρόκειται για την επαναφορά υπαλλήλων που αρχικά τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και κατόπιν απολύθηκαν από το  Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών  Μέσων  (Ι.Ο.Μ) και το Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο (Ε.Ο.Α.)., φορείς οι οποίοι καταργήθηκαν το 2011. Πρόκειται μάλιστα για υπαλλήλους με υψηλή εξειδίκευση, οι οποίοι επαναπρσλήφθηκαν με το ενιαίο μισθολόγιο του δημοσίου και χωρίς κανένα άλλο προνόμιο, βάσει του  «νόμου Κατρούγκαλου»  την 1η Ιουλίου» προσθέτουν. 

«Η δε απόφαση της 27ης Αυγούστου (ΦΕΚ Β΄1853/27-8-2015) είναι απλώς διορθωτική της αρχικής πράξης, σύμφωνα με τις επιθυμίες των υπαλλήλων, οι οποίοι προτίμησαν άλλον φορέα από τον αρχικό ως έχουν δικαίωμα. Τα ποσά που αναφέρονται αφορούν και τους δώδεκα υπαλλήλους κάτι που στη δημοσίευση της πράξης είναι ξεκάθαρο. Αναφέρονται σε ακαθάριστες αποδοχές μαζί με τις εργοδοτικές εισφορές  ύψους σε ετήσια βάση. Έτσι, λοιπόν, ο,τιδήποτε άλλο γράφεται είναι εκτός πραγματικότητας και εκ του πονηρού. Αρκεί να δει κανείς και τους υπογράφοντες για να καταλάβει ότι πρόκειται για πολιτικά παιχνιδάκια. Ωστόσο, όλα τα νομοθετήματα έχουν δημοσιευθεί στη Διαύγεια και δεν επιδέχονται διπλών και τριπλών ερμηνειών. Το νομοθετικό και πολιτικό μήνυμα είναι ένα: Η απερχόμενη κυβέρνηση έκανε και θα συνεχίσει στο μέλλον να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για ν’ αποκαταστήσει τις αδικίες των προηγούμενων κυβερνήσεων προς τους Έλληνες πολίτες» καταλήγουν. 

tvxs.gr

Read more...

Η χρησιμότητα του άχρηστου και ο Μεϊμαράκης...


❝Εμείς είπαμε ότι οι άχρηστοι δεν πρέπει να είναι στο Δημόσιο, αυτός τους επανέφερε όλους ξανά στο Δημόσιο και τους πληρώνουμε και πάλι με τους φόρους μας οι πολίτες οι δημιουργικοί κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης❞

Βαγγέλης Μεϊμαράκης


Με ανοίκεια επίθεση σε...
κατηγορίες εργαζομένων που είχαν υποστεί διώξεις από τις μνημονιακές κυβερνήσεις διάνθισε την προεκλογική του εκστρατεία στην Κρήτη ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα και επιμένοντας στον λαϊκισμό, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε εμμέσως σε καθαρίστριες, σχολικούς φύλακες και καθηγητές κάνοντας διάκριση ανάμεσα σε άχρηστους και δημιουργικούς πολίτες.

Η τακτική αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που σημειώνει σε ανακοίνωσή του ότι «αυτή είναι η Ν.Δ. των απολύσεων, της εργασιακής ζούγκλας, της ανεργίας»,

«Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από το κόμμα που έβαλε την υπογραφή του στις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, ενώ συμφωνεί με την απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, που θα στείλει και άλλους χιλιάδες εργαζόμενους στον δρόμο», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου.

Δείτε το Βίντεο (ξανά) ΕΔΩ

πηγη efsyn.gr


Read more...

111 στελέχη της ΔΗΜΑΡ διαφωνούν ...



...με την εκλογική συνεργασία με ΠΑΣΟΚ...
Με κοινή τους δήλωση, 111 στελέχη της ΔΗΜΑΡ διαφωνούν για την εκλογική συνεργασίατου κόμματος τους με το ΠΑΣΟΚ, ασκώντας παράλληλα κριτική στην...
ηγεσία για αντιδημοκρατικές μεθόδους ξένες προς την ανανεωτική αριστερά και τη ΔΗΜΑΡ.

Επίσης, τάσσονται υπέρ της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές...

Read more...

Συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής, στις 8 Σεπτεμβρίου ...



Την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.
Σύμφωνα με...
το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο δήμαρχος Κορυδαλλού, Σταύρος Κασιμάτης, μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, Γιώργο Γαβρίλη, σε αίτημά τους που είχαν απευθύνει προς στο δικαστήριο, είχαν ζητήσει από την έδρα τη μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής εκτός Κορυδαλλού, καθώς, όπως είχαν υποστηρίξει, οι συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί δεν επιτρέπουν αυτή η δίκη να γίνει στη συγκεκριμένη περιοχή, όπου βρίσκονται δεκάδες σχολικές μονάδες και σπίτια.

Για το λόγο αυτό προετοιμάζεται η μεταφορά της δίκης στο Εφετείο Αθηνών, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του συγκεκριμένου κτιρίου. Η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων έχει αφήσει ανοικτή τη μεταφορά της δίκης, εάν το υπουργείο έχει στη διάθεσή του κατάλληλη αίθουσα.

Read more...

Γεροβασίλη: Η εικόνα αντιστρέφεται υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ...


«Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ένα μούδιασμα»...
«Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ένα μούδιασμα, αλλά αυτό είναι ένα κλίμα, το οποίο θα αντιστραφεί όσο προχωρά η προεκλογική συζήτηση, αν πραγματικά...γίνεται συζήτηση», δήλωσε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Πρακτορείο 104,9 fm.
Η κ. Γεροβασίλη παρατήρησε ότι «όταν οξύνεται η πόλωση, οι ψηφοφόροι απομακρύνονται από μικρότερα κόμματα και απαντούν στο δίλημμα 'ποιος θέλω να με κυβερνήσει'». «Το δίλημμα», πρόσθεσε, «μπαίνει αρκετά έγκαιρα, μπαίνει από τώρα, αν θα κυβερνήσει η ΝΔ και ο Μεϊμαράκης ή ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας».
Κατά την εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ έχει αγγίξει τα όρια της και με ποσοστό συσπείρωσης 75%, δεν έχει δυναμική να το αυξήσει περαιτέρω, ενώ αντιθέτως ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εμφάνισε συσπείρωση 50%, έχει λόγους, που είναι υπαρκτοί, να πιστεύει, ότι η εικόνα αντιστρέφεται υπέρ του κάθε μέρα που περνάει. 

Read more...

Είχε όνομα: Αϊλάν Κούρντι...


Συγκλονίζει η φωτογραφία του τρίχρονου πνιγμένου παιδιού που ξεβράστηκε σε παραλία του Μπόντρουμ έπειτα από το ναυάγιο του σκάφους που μετέφερε την οικογένειά του στην Κω.
Το άψυχο κορμάκι του Αϊλάν στα χέρια του Τούρκου αστυνομικού βρίσκεται στην...
πρώτη σελίδα των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών εφημερίδων και της «Εφ.Συν.»


Η τραγική ιστορία

Τα δύο σκάφη είχαν αποπλεύσει τη νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη από το Μπόντρουμ με προορισμό την Κω. Βυθίστηκαν και τα δύο -άγνωστο πώς- και η τουρκική ακτοφυλακή ανέσυρε 12 νεκρούς, ανάμεσά τους τον Αϊλάν Κούρντι, τον πεντάχρονο αδελφό του Γκαλίπ και τη μητέρα τους Ρεχάν. Ο πατέρας, Αμπντουλάχ, βρέθηκε αναίσθητος και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Μπόντρουμ.

Η οικογένεια του Αϊλάν από το Κομπάνι προσπαθούσε να φτάσει στον Καναδά, όπου έχουν μεταναστεύσει συγγενείς.

Η αδελφή του Αμπντουλάχ, Τίμα Κούρντι, δήλωσε από το Βανκούβερ στην εφημερίδα Canada's National Post ότι έμαθε από συγγενή το περιεχόμενο της τηλεφωνικής κλήσης του πατέρα της οικογένειας: «Η γυναίκα μου και τα παιδιά είναι νεκρά».

Η οικογένεια είχε καταθέσει αίτηση για χορήγηση ασύλου στις καναδικές αρχές, η οποία απορρίφθηκε τον Ιούνιο εξαιτίας των περιπλοκών που συναντούν οι αιτήσεις που προέρχονται από την Τουρκία.

«Προσπαθούσα να τους βοηθήσω. Φίλοι και γείτονες με βοήθησαν με τα τραπεζικά, αλλά δεν μπορούσαμε να τους βγάλουμε (από την Τουρκία) και γι' αυτό μπήκαν στη βάρκα. Τους πλήρωνα το ενοίκιο στην Τουρκία, αλλά είναι τρομερή η μεταχείριση των Σύρων εκεί», είπε η Τίμα Κούρντι.
efsyn.gr

Read more...

Πανούσης: Ο Τσίπρας είναι λαϊκό παιδί ...


Πανούσης: Ο Τσίπρας είναι λαϊκό παιδί και γοητεύτηκε από τον νάρκισσο Βαρουφάκη - Media...και γοητεύτηκε από τον νάρκισσο Βαρουφάκη...
Βαριά υπονοούμενα κατά του Γιάνη Βαρουφάκη άφησε ο Γιάννης Πανούσης, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι  άνθρωποι που θεωρούν τον εαυτό τους το κέντρο καταλήγουν να...

κάνουν παιχνίδι με άλλα κέντρα.

Κατά τον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο Αλέξης Τσίπρας, ως λαϊκό παιδί,  γοητεύτηκε από τον Γιάνη Βαρουφάκη. "Ο κ. Τσίπρας παραμένει ένα παιδί λαϊκό, αυθόρμητο, με την πλάκα του, με το ταλέντο του και εμφανίστηκε ένας τύπος που άρχισε να του λέει για τον Γκάλμπρεϊθ, για τον Στίνγκλιτς, «κοίτα πώς είναι ο κόσμος», κοσμοπολίτικα… Εκεί νομίζω ότι γοητεύτηκε και έχασε τον έλεγχο. Πολλοί του έλεγαν ότι είναι λάθος η επιλογή", είπε χαρακτηριστικά. 

Ο Γ. Πανούσης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, και αναφερόμενος στον πρώην υπουργό Οικονομικών, είπε ότι "ήταν φανερό σε πολλούς ότι αυτός ο άνθρωπος έπαιζε διπλά παιχνίδια και έπαιζε για πάρτη του. Το πιστεύω ψυχολογικά, δεν έχω κάποια πληροφορία (σ.σ. ότι έπαιζε για πάρτη του), αλλά γενικώς οι άνθρωποι που είναι τόσο νάρκισσοι, τόσο αλαζόνες, παντογνώστες και θέλουν όλος ο κόσμος να γυρίζει γύρω από αυτούς, είναι το κέντρο. Άρα, αφού είσαι το κέντρο, θα παίξεις παιχνίδι με άλλα κέντρα". 

Αναφερόμενος στις εκλογές, είπε ότι "το άνοιγμα του κ. Τσίπρα θα φανεί τώρα σε πρόσωπα και βέβαια στην Κεντροαριστερά, αλλά έχει σημειολογία σημαντική το ποιους θα βάλει. Αν ανακατέψει την κουτάλα και βάλει τα ίδια πρόσωπα που ήταν σε άλλους ρόλους ή τα ξαδέλφια τους, αυτό θα δείχνει ότι δεν σκοπεύει να κάνει πραγματικά το κεντροαριστερό άνοιγμα που του είχα πει εγώ από τότε.

Νομίζω ότι είναι λάθος σχεδιασμένο το πρόγραμμα, ο κόσμος χρειάζεται την αλήθεια, δεν χρειάζεται τρικ από καμία πλευρά. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι η κρίση είναι της Ελλάδας. Δεν είναι κρίση να βγει η Ν.Δ. και να την πληρώσουν οι αριστεροί ούτε να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ και να την πληρώσουν οι δεξιοί.

Θα ήθελα να είναι ο νέος ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα, διότι είναι πιο φρέσκοι, είναι λιγότερο φθαρμένοι, λιγότερο διεφθαρμένοι και όλα αυτά. Ο λαός θα μοιράσει τις ψήφους και θα δώσει τη δυνατότητα, κατά τη γνώμη μου, ενός μεγάλου συνασπισμού, γιατί αυτό πρέπει να γίνει. Όλα τα άλλα, με τρία κόμματα, ψάχνεις να βρεις ποιοι είναι, τι δουλειά κάνουν, πού συμφωνούν και πού δεν συμφωνούν, είτε είναι πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ είτε είναι πρώτη η Ν.Δ., δεν θα βγει πουθενά.

Να το αντέξει (να αντέξει να κάνει κυβέρνηση με τη Ν.Δ.). Αν η Ν.Δ. πάει λίγο πιο κεντροδεξιά και ο ΣΥΡΙΖΑ λίγο πιο κεντροαριστερά, να συναντηθούν και για 3-4 χρόνια να λύσουν τα προβλήματα των μνημονίων και του κράτους, μετά έχουν 100 χρόνια να μαλώνουν, αλλά η ιστορία θα τους γράψει ως σωτήρες αν κάνουν αυτή τη δουλειά. "

Όσον αφορά στα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γ. Πανούσης είπε ότι "(ο ΣΥΡΙΖΑ) έμπλεξε την πολιτική διακυβέρνηση με την ιδεολογία. Εκεί μέσα μπερδεύτηκε. Αν το δεις συνολικά ήταν αυτό το πήγαινε-έλα ανάμεσα σε ιδεολογίες, ιδεοληψίες, εξαγγελίες, πολιτικά προτάγματα, τσιτάτα κτλ και μια πραγματικότητα που λέει ότι πρέπει να κυβερνήσεις. Δεν σε φώναξαν για να κάνεις συζήτηση. "

Τέλος, κατά τον Γ. Πανούση, θα ήταν θανάσιμο λάθος για την υστεροφημία του  Φώτη Κουβέλη υποψηφιότητά του με τον ΣΥΡΙΖΑ.

topontiki.gr

Read more...

Μειώθηκε κατά 600 εκατ. ευρώ ο ΕLA...



Mειώθηκε περαιτέρω το ανώτατο όριο δανεισμού των ελληνικών τραπεζών μέσω του μηχανισμού έκτακτης ρευστότητας (ELA) καθώς εξομαλύνεται η κατάσταση στο μέτωπο των καταθέσεων.

Σύμφωνα με...
πληροφορίες, η διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος ζήτησε σήμερα από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ να περιοριστεί το ανώτατο όριο δανεισμού των ελληνικών τραπεζών κατά περίπου 600 εκατ. ευρώ με αποτέλεσμα τούτο να διαμορφωθεί στα 89,1 δισ. ευρώ.

Η κατάσταση αναμένεται να επανεξεταστεί στις 16 Σεπτεμβρίου καθώς η κατάσταση δείχνει να εξομαλύνεται σταδιακά. Είναι ενδεικτικό ότι τον Αύγουστο παρά την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών οι εκροές των καταθέσεων περιορίστηκαν στο επίπεδο των 300 εκατ. ευρώ.

Read more...

Πυρά Σκουρλέτη κατά ΝΔ: Πηγαίνετε χέρι-χέρι με τη διαφθορά...



...και τη διαπλοκή.
Αφησε αιχμές και κατά Λαφαζάνη...
Διπλή επίθεση σε Νέα Δημοκρατία και Λαϊκή Ενότητα εξαπέλυσε σήμερα Πέμπτη ο πρώην υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, κατηγορώντας τη Συγγρού ότι συνέπλεε επί σειρά ετών με τη διαφθορά και τη διαπλοκή και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη ότι...
ενόσω ήταν στον ΣΥΡΙΖΑ ασκούσε κριτική σε όλα.

«Τις τράπεζες τις έκαναν οι Γερμανοί και εσείς με τα θαλασσοδάνεια και τις σχέσεις με τη διαπλοκή. Αυτά πληρώνουμε τώρα», κατήγγειλε τη ΝΔ. ο πρώην υπουργός Εργασίας Π. Σκουρλέτης και συνέχισε: «Είστε πολιτικά αφερέγγυοι στη ΝΔ. Μας λέγατε για πρωτογενή πλεονάσματα και τα παρουσιάζατε ως επιτεύγματα. Τώρα έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα αλλά δεν το λέμε γιατί είμαστε ειλικρινής. Αφήσατε με μαύρη τρύπα την κυβέρνηση»

Μιλώντας στο Mega, o πρώην υπουργός έστρεψε τα βέλη του και κατά του Παναγιώτη Λαφαζάνη, λέγοντας ότι «σε κάθε συνεδρίαση της Κ.Ε. ο κ. Λαφαζάνης έθετε το θέμα της εξόδου από το ευρώ». «Δεν είναι όμως τόσο το θέμα του νομίσματος, αλλά το πώς αντιλαμβάνονται κάποιοι το ρόλο της Αριστεράς Όταν θέλεις η Αριστερά να είναι στη γωνία και απλά και μόνο να ασκεί κριτική, να μην αναλαμβάνει τα ρίσκα» αυτή είναι μια πολύ παλιά αντίληψη παρεμφερείς του ΚΚΕ. Αντιθέτως, η Αριστερά θα «πρέπει να είναι και στα δύσκολα και στα εύκολα για να δοκιμάζει τις αντοχές και τα προγράμματά της», είπε ο Π. Σκουρλέτης.

Τόνισε μάλιστα ότι «όταν είσαι στην κυβέρνηση, όπου οι αποφάσεις σου παράγουν έργο, έχουν επιπτώσεις στη ζωή των ανθρώπων, τότε δεν χωρούν απόψεις σαν και αυτές του Π. Λαφαζάνη που πραγματικά υπηρετεί μια παλιά, ξεπερασμένη αντίληψη για την Αριστερά και τον τόπο μας».

Δείτε το Βιντεο, ΕΔΩ...

tvxs.gr

Read more...

Υπό κράτηση ο πρόεδρος της Γουατεμάλας ...


...για σκάνδαλο διαφθοράς...
Η γενική εισαγγελία της Γουατεμάλας προχώρησε στην έκδοση διαταγής να τεθεί υπό κράτηση ο πρόεδρος της χώρας Ότο Πέρες Μολίνα, που έχει βρεθεί στο επίκεντρο σκανδάλου διαφθοράς.
Η...
εκπρόσωπος της εισαγγελίας Χούλια Μπαρέρα δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του προέδρου εγκρίθηκε» από τον δικαστή Μιγκέλ Άνχελ Γκάλβες. Ο πρόεδρος θα εμφανιστεί ενώπιον δικαστηρίου για απάτη και παθητική δωροδοκία σε υπόθεση κυκλώματος διαφθοράς στα τελωνεία.

Οι προεδρικές εκλογές, στις οποίες ο Μολίνα ούτως ή άλλως δεν θα ήταν υποψήφιος, γίνονται την Κυριακή.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους του, ο Μολίνα δεν θα συλληφθεί επειδή συνεργάζεται με την έρευνα. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν υποβληθεί κατηγορίες σε βάρος του. Το δικαστήριο θα αποφασίσει τη συνέχεια της διαδικασίας βάσει της κατάθεσης που θα δώσει.

Το κοινοβούλιο είχε άρει την ασυλία του Πέρες την Τρίτη. Στον πρόεδρο επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από την κεντροαμερικανική χώρα μόλις μερικές ώρες αργότερα.

Ο 64χρονος Μολίνα διατρανώνει την αθωότητά του και έχει προτίθεται «να αντιμετωπίσει μέχρι τέλους» την έρευνα, όπως έχει αναφέρει.

Κάθε βήμα από την άρση της ασυλίας του εν ενεργεία προέδρου είναι πρωτόγνωρη για τη χώρα, η οποία έχει στήσει μεν στο εδώλιο και άλλους προέδρους αλλά μόνο μετά την ολοκλήρωση της θητείας τους. Η υπόθεση έχει ήδη στοιχίσει το «κεφάλι» της αντιπροέδρου Ροξάνα Μπαλντέτι.

Το κύκλωμα διαφθοράς γύρω από τα τελωνεία αποκαλύφθηκε από εισαγγελείς και επιτροπή του ΟΗΕ που διερευνούσε τα δίκτυα οργανωμένου εγκλήματος στη Γουατεμάλα. Πρόκειται για το κύκλωμα «Η Γραμμή» («La Linea»), μέσω του οποίου επιχειρηματίες που πλήρωναν τα «κατάλληλα» πρόσωπα γλίτωναν δασμούς σε εισαγόμενα προϊόντα - η οικονομική ζημιά για το δημόσιο από το κύκλωμα υπολογίζεται σε εκατομμύρια δολάρια.

Το σκάνδαλο είχε βγάλει διαδηλωτές στο δρόμο που ζητούσαν όχι μόνο την παραίτηση του Μολίνα αλλά και την αναβολή των προεδρικών εκλογών -κάτι που η Γουατεμάλα υπογράμμιζε πως θα ήταν παράνομο.

Ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών, ταυτόχρονα με τις γενικές εκλογές, θα γίνει κανονικά την Κυριακή. Το Σύνταγμα απαγορεύει σε απερχόμενο πρόεδρο να διεκδικήσει νέα θητεία.

Read more...

Εκτός λίστας του ΚΚΕ, η Ελένη Γερασιμίδου...


ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΟΥΑλλαγές σημειώνονται στις εκλόγιμες θέσεις των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ στην Α' και Β' Θεσσαλονίκης, όπως παρουσιάστηκαν το πρωί σε ειδική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην...
Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Ο μέχρι πρότινος βουλευτής στην Α' Θεσσαλονίκης Θανάσης Βαρδαλής μετακινείται ως επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο της Β' Θεσσαλονίκης, από το οποίο μένει εκτός η μέχρι πρότινος βουλευτίνα Ελένη Γερασιμίδου, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα μετακινηθεί στην Αθήνα.

Τη θέση του κ. Βαρδαλή στο ψηφοδέλτιο της Α' Θεσσαλονίκης παίρνει ο Γιάννης Δελλής, επικεφαλής της παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση" στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ στη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου βρίσκεται το όνομα του ευρωβουλευτή Σωτήρη Ζαριανόπουλου.

Ο γραμματέας της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ Ζήσης Λυμπεριάδης, στην παρουσίαση των ψηφοδελτίων κάλεσε τους ψηφοφόρους "σε αυτές τις εκλογές να μην δώσουν το δικαίωμα στα κόμματα που έβαλαν την υπογραφή τους στα βάρβαρα μέτρα" και "να απομονώσουν τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή", ενώ χαρακτήρισε "ΣΥΡΙΖΑ Νο2" τη Λαϊκή Ενότητα.

Read more...

Ο Τουσκ προειδοποιεί για «χωρισμό της ΕΕ σε Ανατολή και Δύση»...



Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, προειδοποίησε σήμερα για τον κίνδυνο «χωρισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε Aνατολή και Δύση» σε ό,τι αφορά το θέμα της υποδοχής προσφύγων, λίγη ώρα πριν...
συναντηθεί με τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπάν.

«Συγχωρήστε μου την απλούστευση, αλλά είναι σα να υπάρχει ένας χωρισμός μεταξύ της ανατολικής και της δυτικής ΕΕ», είπε ο Τουσκ στη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον των Ευρωπαίων πρεσβευτών.

«Κάποια κράτη μέλη σκέφτονται μόνο πώς να εξαλείψουν το κύμα των μεταναστών, κάτι που συμβολίζεται από τον αμφιλεγόμενο φράχτη στην Ουγγαρία, ενώ άλλα επιθυμούν περισσότερη αλληλεγγύη, υπερασπιζόμενα (…) αυτό που αποκαλούμε αναγκαστικές ποσοστώσεις» στην υποδοχή των μεταναστών από τις 28 χώρες μέλη της ΕΕ, εξήγησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Η εξεύρεση ενός κοινού παρονομαστή αποτελεί μια πρόκληση κλειδί», τόνισε ο Τουσκ, την ώρα που η Γερμανία δεν μάσησε τα λόγια της κατηγορώντας κάποιες χώρες της ανατολικής Ευρώπης ότι αρνούνται να υποδεχθούν πρόσφυγες μέσω του συστήματος των ποσοστώσεων.

Read more...

Ανοιξε για τους πρόσφυγες, ο σιδηροδρομικός σταθμός της Βουδαπέστης...


ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
Eικόνες χάους...
Επετράπη η είσοδος σε χιλιάδες πρόσφυγες μπήκαν στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Βουδαπέστης, όταν η ουγγρική αστυνομία αποσύρθηκε από τις εισόδους -έπειτα από...
διήμερο αποκλεισμό- σύμφωνα με φωτορεπόρτερ του Reuters.
Εκατοντάδες πρόσφυγες επέδραμαν σε συρμό που βρισκόταν στον σταθμό του Κελέτι προσπαθώντας να επιβιβασθούν από τις πόρτες και τα παράθυρα, δημιουργώντας σκηνές χάους.

Υπεύθυνος του σταθμού δήλωσε ότι δεν υπάρχουν τρένα στον σταθμό του Κελέτι με προορισμό τη δυτική Ευρώπη.


Read more...