Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Σταθερές προοπτικές Αναβάθμιση της Ελλάδας κατά δύο βαθμίδες από τον οίκο Moody's


Αναβάθμιση της Ελλάδας κατά δύο βαθμίδες από τον οίκο Moody's
  (Φωτογραφία:  Reuters )

Νέα Υόρκη
Ο οίκος αξιολόγησης Moody's αναβάθμισε κατά δύο μονάδες την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας, ανεβάζοντάς την στη βαθμίδα Caa3 από C που ήταν από τον Μάιο του 2012 και σημειώνοντας ότι διαβλέπει σταθερές προοπτικές στην οικονομία της.
Ο Moody’s αναφέρει στην ανακοίνωσή του ως «βασικό κίνητρο» για την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας «τις προόδους που έχει επιτύχει η (ελληνική) κυβέρνηση στη δημοσιονομική σταθεροποίηση της χώρας στο πλαίσιο του προγράμματος που υποστηρίζεται από την τρόικα» (Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο).
«Ο προϋπολογισμός του 2014 εξισορροπεί το εύθραυστο κοινωνικό και πολιτικό περιβάλλον της χώρας με τις δεσμεύσεις της προς τους διεθνείς πιστωτές της» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του οίκου αξιολόγησης.
«Ως εκ τούτου, ο οίκος αξιολόγησης εκτιμά ότι ο προϋπολογισμός θα παραμείνει επικεντρωμένος στα έσοδα από διαρθρωτικές αλλαγές και όχι από περαιτέρω περικοπές δαπανών» συνεχίζει.
«Ο Moody’s πιστεύει ότι η (ελληνική) κυβέρνηση παραμένει δεσμευμένη να έχει πρωτογενές πλεόνασμα κοντά στο 1,5% του ΑΕΠ το 2014» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.
Ο δεύτερος λόγος για την αναβάθμιση από τον Moody’s είναι «οι ενδείξεις ότι η ελληνική οικονομία έφτασε στο χαμηλότερο σημείο της μετά από σχεδόν έξι χρόνια ύφεσης». Ο οίκος εκτιμά ότι «ο συνδυασμός των κυκλικών παραγόντων και της εφαρμογής των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων οδηγούν στη σταδιακή βελτίωση των προοπτικών μεσοπρόθεσμης ανάπτυξης».
Εξάλλου, σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, η ελληνική οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 0,5% του ΑΕΠ το 2014, όμως το 2015 θα σημειώσει ανάπτυξη 1%, με τις εξαγωγές και τον τουρισμό να παραμένουν οι κύριες πηγές εσόδων.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Read more...

Συναγερμός σήμανε στην ΕΛΑΣ Κλειστό από το μεσημέρι το κέντρο της Αθήνας – Συγκεντρώσεις αντιεξουσιαστών και Χρυσαυγιτών


Απαγορευτικό από την ΕΛΑΣ σε πορείες χρυσαυγιτών και αντεξουσιαστών το Σάββατο
Απαγορευτικό από την ΕΛΑΣ σε πορείες χρυσαυγιτών και αντεξουσιαστών το Σάββατο

Απαγορευτικό της ΓΑΔΑ να μετατραπούν σε πορείες για λόγους ασφαλείας – Ποιοι σταθμοί του μετρό θα κλείσουν

Για λόγους ασφαλείας, μετά από απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή, οι συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας, δεν επιτρέπεται να εξελιχθούν σε πορείες.

Στο Σύνταγμα θα συγκεντρωθούν στις 7 το απόγευμα μέλη της Χρυσής Αυγής σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την «πολιτική και δικαστική σκευωρία και τις παράνομες προφυλακίσεις» του Νίκου Μιχαλολιάκου, του Χρήστου Παππά και του Γιάννη Λαγού.

Τρεις ώρες νωρίτερα, στις 4 το απόγευμα, αντεξουσιαστές και αντιφασίστες θα συγκεντρωθούν στο Μοναστηράκι και τα Προπύλαια προκειμένου, όπως αναφέρεται στα καλέσματα, «να κόψουμε την προσέλευση των φασιστών και παράλληλα με τη συγκέντρωση στα Προπύλαια να περικυκλώσουμε τη σύναξή τους».

Κλειστοί τρεις σταθμοί του μετρό

Εκτός λειτουργίας θα είναι από τις 15:00, οι σταθμοί του μετρό, «Σύνταγμα», «Μοναστηράκι» και «Πανεπιστήμιο», με εντολή της αστυνομίας, λόγω προγραμματισμένων συγκεντρώσεων σε Προπύλαια, Σύνταγμα και Μοναστηράκι.

Οι σταθμοί θα λειτουργήσουν με νεότερη οδηγία.
protothema.gr

Read more...

Δημοσίευμα της Hurriyet Πώς η Όλγα Κεφαλογιάννη σαγήνεψε τους Τούρκους


Κατά τη συνάντηση με τον τούρκο υπουργό Εγκεμέν Μπαγίς
Κατά τη συνάντηση με τον τούρκο υπουργό Εγκεμέν Μπαγίς


Tο δαντελένιο αποκαλυπτικό μπουστάκι της Ολγας Κεφαλογιάννη έκλεψε τα φλας των φωτογράφων

Με τον Τούρκο υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Εγκεμέν Μπαγίς συναντήθηκε η υπουργός τουρισμού της Ελλάδας Όλγα Κεφαλογιάννη στην Κωνσταντινούπολη για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού

Αυτό όμως που απασχόλησε περισσότερο τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης δεν ήταν τόσο η συνάντηση και τι ειπώθηκε σε αυτή, αλλά η ενδυματολογική επιλογή της κας Κεφαλογιάννη.

Φωτογραφίες που δημοσίευσε  η εφημερίδα Hurriyet, απεικονίζουν την κα Κεφαλογιάννη να φορά ενα δαντελένιο αποκαλυπτικό μαύρο σατέν μπλουζάκι, απολύτως εφαρμοστό, φορεμένο μέσα από ένα μεσάτο αλλά ανοιχτό σακάκι, κάνοντας όσους συνομίλησαν μαζί της εκείνη τη νύχτα να χάσουν τα λόγια τους. Η εμφάνισή της φαίνεται να μάγεψε τον Τούρκο υπουργό που δεν πήρε τα μάτια του από πάνω της.

Επίσης όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας, τα γευστικά εδέσματα της συνάντησης παρασκευάστηκαν δια χειρός  Στέλιου Παρλιάρου μάλλον για να μην πάθει κανείς υπογλυκαιμία.



Δεν είναι η πρώτη φορά όμως που η κυρία Κεφαλογιάννη προκαλεί συναισθήματα...θαυμασμού σε υπουργούς. Σε ανάλογη περίπτωση είχε δεχτεί το φλέρτ του γερμανού υφυπουργού Εργασίας Χανς Γιοακίμ Φούχτελ

Ο απεσταλμένος της καγκελαρίου Μέρκελ είχε συναντηθεί σε εκδήλωση με την Ελληνίδα υπουργό και δεν δίστασε να τη φλερτάρει ανοιχτά. Φυσικά ο έρωτας ήταν μονόπλευρος, αφού η κυρία Κεφαλογιάννη τον απέφυγε διακριτικά.

Με την κυρία Κεφαλογιάννη όμως είχαν συναντηθεί ακόμη δύο φορές στο παρελθόν σε εκδηλώσεις. Αυτή τη φορά,  το κακό τρίτωσε καθώς η παρουσία του γερμανού υφυπουργού στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια, όπου κεντρική ομιλητής ήταν η υπουργός, αναστάτωσε τη δεύτερη σε σημείο να του πει σε άπταιστα αγγλικά: «no more kisses -όχι άλλα φιλιά».
protothema.gr

Read more...

Επιδείνωση του καιρού από το μεσημέρι Με χιόνια και κρύο έρχεται ο Δεκέμβριος


Με χιόνια και κρύο έρχεται ο Δεκέμβριος

Δείτε πού θα χτυπήσει και πόσο θα διαρκέσει η κακοκαιρία – Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού μέχρι και την Πέμπτη

Με κρύο, ισχυρές βροχές και χιόνια στα ορεινά μπαίνει ο Δεκέμβριος καθώς σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, από σήμερα το μεσημέρι ο καιρός αναμένεται να επιδεινωθεί.

Συγκεκριμένα, σήμερα θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα στο Ιόνιο κατά τις απογευματινές ώρες. Από το μεσημέρι θα χιονίσει σε όλα τα ορεινά της δυτικής ηπειρωτικής χώρας και της Πελοποννήσου και πιθανόν σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας με υψόμετρο πάνω από 700 μετρά.

Οι νοτιοανατολικοί άνεμοι θα φτάσουν στο Ιόνιο τα 8 και σταδιακά τα 9 μποφόρ.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις μεσημεριανές ώρες της 1ης Δεκεμβρίου αρχικά στο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία στη Στερεά, την Εύβοια, την Αττική, την Πελοπόννησο, τις δυτικές Κυκλάδες, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες.

Χιονιά θα πέσουν στα ορεινά της δυτικής και βόρειας χώρας, ενώ οι ανατολικοί νοτιοανατολικοί άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ.


Θα συνεχιστεί και την Δευτέρα η κακοκαιρία


Την Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου, είναι πιθανόν να εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά ηπειρωτικά, το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο.


Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου:

Παροδικές νεφώσεις στη Θράκη, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, αναμένουμε την Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου. Στην υπόλοιπη χωρά θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές, στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες, ενώ χιονιά θα εκδηλωθούν στα ορεινά και πιθανόν σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και της ηπείρου.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση από βορρά προς νότο.

Τέταρτη, 4, και Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου:

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νοτιά σποραδικές καταιγίδες περιμένουμε την Τέταρτη, 4, και την Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
.protothema.gr

Read more...

Μετά το Γιουρογκρουπ η τροικα στην Αθήνα είπε ο Γ. Στουρνάρας εξω απο το Μαξίμου

20131129-211348.jpg
«Δεν έρχεται η Τρόικα τη Δευτέρα, πάμε τουλάχιστον για τα προαπαιτούμενα έως τις 9 Δεκεμβρίου». Αυτό είναι το νόημα των δηλώσεων που έκανε ο Γιάννης Στουρνάρας βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά από επαφή με τους επικεφαλής της Τρόικας, στην οποία συμμετείχε αυτή τη φορά και ο Πρωθυπουργός, δεδομένο που δείχνει την ένταση του προβληματισμού της κυβέρνησης για την εμπλοκή με τους εκπροσώπους των δανειστών.
«Ακόμα δεν καταλήξαμε σήμερα σε συμφωνία, σε ορισμένα ζητήματα, αλλά θα έρθουν οι τεχνικές ομάδες την επόμενη εβδομάδα. Θα προσπαθήσουμε να κλείσουμε το θέμα των προαπαιτούμενων μέχρι το Eurogroup και κατόπιν, μετά από το Eurogroup, θα έρθει η Τρόικα, με σκοπό να τελειώσουμε μέχρι το τέλος του χρόνου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τις πληροφορίες που ανέφεραν ότι οι δύο πλευρές δεν έχουν καταφέρει να καταλήξουν ούτε σε μίνιμουμ συμφωνία, η οποία θα διευκόλυνε την επιστροφή της Τρόικας στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό.
Ένα 24ωρο μετά από μια ακόμα τηλεδιάσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο Όλι Ρεν, ο Πόλ Τόμσεν αλλά και η Κριστίν Λαγκάρντ, όπου οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι… διαφωνούν, Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε στο REUTERS ότι η επίσκεψη ανακλήθηκε, ενώ και εκπρόσωπος της Κομισιόν επιβεβαίωσε ότι δεν έχει ληφθεί ακόμα απόφαση για το πότε ακριβώς θα επιστρέψει η Τρόικα.
Όπως παραδέχθηκε και ο κ. Στουρνάρας, η διαπραγμάτευση «κολλάει» κυρίως στις απαιτήσεις των επικεφαλής της Τρόικα για τα διαρθρωτικά μέτρα, που αγγίζουν, όμως, ευαίσθητες περιοχές της κυβερνητικής πολιτικής, όπως η προστασία της πρώτης κατοικίας. Όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις για τον Προϋπολογισμό του 2014, εκτιμάται ότι υπάρχει πεδίο συνεννόησης.
Συγκεκριμένα, ως «αγκάθια» χαρακτηρίζονται το δημοσιονομικό κενό, που σύμφωνα με την Αθήνα είναι περίπου 1 δισ ευρώ αλλά με ανοικτή ακόμα τη διαπραγμάτευση για την «τρύπα» του νέου Φόρου Ακινήτων, το προστατευτικό πλαίσιο έναντι των πλειστηριασμών, η ατζέντα του υπουργείου Εργασίας και συγκεκριμένα το πλαίσιο για τις ομαδικές απολύσεις και η μνημονιακή υποχρέωση για μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, οι αμυντικές βιομηχανίες.
Η εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις απομακρύνει το ενδεχόμενο της συζήτησης και της έγκρισης εκταμίευσης για την εκκρεμή δόση του 1 δισ ευρώ, στο EUROGROUP της 9ης Δεκεμβρίου, ενώ «θολή» παραμένει η εικόνα για το πότε και υπό ποιες προϋποθέσεις θα εκταμιευθεί η δόση των 3,1 δισ ευρώ που ήταν προγραμματισμένη για το τέλος του έτους. Ωστόσο, όπως παρατηρούν και παράγοντες της αγοράς, οι ταμειακές ανάγκες της Ελλάδας δεν είναι πιεστικές όπως άλλοτε, καθώς έως το τέλος Μαρτίου εκκρεμεί μόνο η πληρωμή ομολόγων ύψους 1,9 δισ ευρώ.

Read more...

Αδωνις και Αρβανιτόπουλος δέχονται κριτική απο το ΠΑΣΟΚ

20131130-104208.jpg
Η εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στους χώρους της Υγείας και της Παιδείας με τις απεργίες των ιατρών του ΕΟΠΥΥ και των διοικητικών υπαλλήλων στα ΑΕΙ αντίστοιχα, προκαλεί «γκρίνια» στο ΠΑΣΟΚ για τους χειρισμούς των αρμόδιων υπουργών.
Η αντίδραση για το αδιέξοδο στον ΕΟΠΥΥ ήρθε με επίσημη ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, όπου σε επιτακτικό ύφος καλείται ο υπουργός να σταματήσει κάθε αναφορά σε απολύσεις ιατρών και προσωπικού, «ώστε να δοθεί η δυνατότητα να συζητηθεί νηφάλια και παραγωγικά η υλοποίηση της μεταρρύθμισης» για την αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
«Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δεν μπορεί “το κάρο να είναι μπροστά από το άλογο”», τονίζει με αγανάκτηση η Χαριλάου Τρικούπη και καταλογίζει στον Αδωνι Γεωργιάδη ότι με τους χειρισμούς του στο θέμα εγκλωβίζει το διάλογο για την επιιδιωκόμενη μεταρρύθμιση σε μία άγονη και αδιέξοδη σύγκρουση για το αν και πόσες απολύσεις θα γίνουν, υπονομεύοντας έτσι κάθε μελλοντική προσπάθεια.
Στο μέτωπο των ΑΕΙ, η ΠΑΣΠ, η φοιτητική παράταξη του ΠΑΣΟΚ, ζήτησε ούτε λίγο ούτε πολύ την παραίτηση του υπουργού Παιδείας για το αδιέξοδο που έχει διαμορφωθεί με τα κλειστά πανεπιστήμια και τον κίνδυνο απώλειας του εξαμήνου.
«Ζητάμε, χωρίς περιττά λόγια, την παραίτηση του υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, ο κ. Αρβανιτόπουλος συμπεριφέρεται «σαν συνδικαλιστής παλαιάς κοπής», χρησιμοποιώντας «τον εφιάλτη του κάθε εργαζομένου ως όπλο, σε μία άνανδρη διαπραγμάτευση που κρατά ομήρους χιλιάδες φοιτητές, τις οικογένειες τους, καθώς και το ίδιο το Πανεπιστήμιο».
Μεταξύ άλλων η ΠΑΣΠ κατηγορεί τον υπουργό ότι ταυτίζει τη λέξη μεταρρύθμιση με την απόλυση, με αποτέλεσμα να καταλήγει χειρότερος «των ανεύθυνων λαϊκιστών της αναχρονιστικής αριστεράς».
Ποτέ δεν έβαλε ποτέ σε προτεραιότητα τους φοιτητές και την Ακαδημαϊκή κοινότητα, παρά μόνο τις «εξ’ άνωθεν απαιτήσεις», υποστηρίζει η φοιτητική παράταξη του ΠΑΣΟΚ και κλείνοντας διερωτάται πως είναι δυνατόν να επιμένει ο υπουργός να υποστηρίζει ότι δεν θα χαθεί το εξάμηνο, μετά και τη νέα απόφαση των διοικητικών για συνέχιση της απεργίας έως την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου.
Φωτογραφία: Fosphotos

Read more...

'Επαιξαν μπουνιές,Σγουρός-Τσουκαλάς (ΒΙΝΤΕΟ)...



Άγριο ξύλο στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής...

Ένταση προκλήθηκε το βράδυ της Παρασκευής κατά τη διάρκεια ψήφισης από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την αξιοποίηση του ΑΣΤΕΡΑ Βουλιαγμένης, όταν ...
οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και Περιφερειακοί Σύμβουλοι Στάθης Παναγούλης και Δημήτρης Τσουκαλάς ξεκίνησαν τις φραστικές επιθέσεις εναντίον του Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού.

Συνεργάτης του Γιάννη Σγουρού, ο Χάρης Πασβαντίδης, έκανε λόγο για οργανωμένο σχέδιο «μπαχαλοποίησης» προκειμένου να μην περάσει η Μελέτη. Μάλιστα ο κ. Πασβαντίδης αντέδρασε βίαια όταν του επιτέθηκε ένας άνδρας ο οποίος παράλληλα έβριζε χυδαία τον Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό.

Μετά από αυτό το γεγονός η ένταση γενικεύθηκε. Ο Περιφερειάρχης κ. Σγουρός και ο κ. Τσουκαλάς ήρθαν στα χέρια, ενώ εκνευρισμένος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και περιφερειακός σύμβουλος, Στάθης Παναγούλης επιτέθηκε σε άλλους συναδέλφους του. Τελικά με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων αποφεύχθησαν τα χειρότερα και το σώμα προχώρησε σε ψηφοφορία εγκρίνοντας τη Μελέτη κατά πλειοψηφία.

Παρόντες στο Περιφερειακό Συμβούλιο εκτός από το Δήμαρχο Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης Σπύρο Πανά, ήταν ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Παν. Σωτηρόπουλος, Γιάννης Σκουμπούρης, Παναγιώτης Καπετανέας, Μ. Σίνα και εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ των 3Β.
Δείτε το βίντεο...

Read more...

Πως θα διαμορφωθούν οι τιμές των διοδίων...


Η ενεργοποίηση των εργασιών στους οδικούς άξονες θα φέρει αύξηση των σταθμών διοδίων, αλλά και αύξηση του κόστους ανά χιλιόμετρο (κατά 0,04 σεντς συν ΦΠΑ). Συγκεκριμένα, σε ...
σταθμούς διοδίων της Νέας Οδού, όπως Αφίδνες, Μαλακάσα, Οινόφυτα, Θήβα, ο μέσος όρος αύξησης διοδίων είναι περίπου 60%.
Για την Πελασγία, που είναι στο «Μαλιακός - Κλειδί», το κόστος από 2,70 ευρώ για τα ΙΧ, από την 1η Ιανουαρίου εκτινάσσεται σε 3,50 ευρώ, αυξημένο κατά 30%.
Παράλληλα αναμένεται να προστεθούν και τρεις νέοι σταθμοί στο Ελευσίνα - Κόρινθος (Νέα Πέραμος, Πάχη, Αγίοι Θεόδωροι), άλλοι τρεις μέσα στην Αττική (Άγιος Στέφανος, Βαρυμπόμπη), ενώ προβλέπεται γενναία εκπτωτική πολιτική έως 80% για τους συχνούς χρήστες.
Η τιμή των διοδίων για τα Ι.Χ. (κατ. 2) θα μειωθεί από την επανέναρξη των κατασκευαστικών εργασιών στο τμήμα Κόρινθος - Πάτρα στα 2,5 ευρώ από 3,2 ευρώ που είναι σήμερα (δείτε αναλυτικά δεξιά τις νέες χρεώσεις).
Στο τμήμα Ελευσίνα - Κόρινθος το τέλος διέλευσης θα διαμορφωθεί στα 0,067 ευρώ ανά χιλιόμετρο, από 0,04 ευρώ σήμερα. Η χρέωση θα γίνεται και στις δύο κατευθύνσεις, θα εφαρμοσθούν τιμές διοδίων 0,04€/χλμ (σε τιμές 01.01.2003) και θα λειτουργήσουν οι πλευρικοί σταθμοί Ν. Περάμου, Πάχης και Αγ. Θεοδώρων και στις δύο κατευθύνσεις. (Σήμερα ο σταθμός της Ν. Περάμου λειτουργεί στην κατεύθυνση προς Κόρινθο, των Αγ. Θεοδώρων και στις δύο κατευθύνσεις ενώ της Πάχης δεν λειτουργεί.) Για παράδειγμα, στον μετωπικό σταθμό του Ισθμού το διόδιο από 1,60 ευρώ ανά κατεύθυνση θα διαμορφωθεί στο 1,80 ευρώ.
Στον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου στους σταθμούς διοδίων Πελασγίας και Μεσοχωρίου το τέλος θα αυξηθεί από τα 0,03 ευρώ στα 0,04 ευρώ ανά χιλιόμετρο. Θα προβλέπεται όμως, έκπτωση για τις συχνές διελεύσεις. Για παράδειγμα, στο σταθμό της Πελασγίας το τέλος για τα Ι.Χ. θα διαμορφώνεται στα 3,50 ευρώ από 2,70 ευρώ σήμερα.
Αντίστοιχα, θα προστεθούν τρεις νέοι σταθμοί μέσα στην Αττική (Άγιος Στέφανος, Βαρυμπόμπη), ενώ προβλέπεται γενναία εκπτωτική πολιτική έως 80% για τους συχνούς χρήστες.
Στην Κεντρική Οδό η τιμή παραμένει στα 0,04 ευρώ ανά χιλιόμετρο.
Στη Νέα Οδό το τέλος διέλευσης θα αυξηθεί από 0,025 ευρώ σήμερα στα 0,040 ευρώ ανά χιλιόμετρο. Όπως έγινε γνωστό θα υπάρξει ειδική τιμολογιακή πολιτική που θα προβλέπει μείωση της τιμής των διοδίων έως και 80% για τους συχνούς χρήστες στους σταθμούς των διοδίων Μαλακάσας και Αφιδνών. Επίσης, ο ανενεργός σταθμός Σχηματαρίου θα καταργηθεί και θα δημιουργηθεί το καλοκαίρι του 2015 νέος μετωπικός σταθμός στο Βαθύ, στο τμήμα Σχηματαρίου- Χαλκίδας.
Όπως διευκρίνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης το εγχείρημα της τιτλοποίησης των μελλοντικών εσόδων των διοδίων δεν θα υλοποιηθεί καθώς οι αυτοκινητόδρομοι ενώ είχαν μεταβιβαστεί στο ταμείο αποκρατικοποιήσεων με πρόσφατη απόφασης της κυβέρνησης δεν ανήκουν πλέον στο χαρτοφυλάκιο των προς αποκρατικοποίηση έργων...
capital.gr

Read more...

Αυλαία στις 15:00 Η Ριζούπολη και οι άλλοι στο πρώτο μέρος της 13ης αγωνιστικής


Η Ριζούπολη και οι άλλοι στο πρώτο μέρος της 13ης αγωνιστικής
  (Φωτογραφία:  Intime )

Aθήνα
Χωρίς το σπουδαίο παιχνίδι, αλλά με πολλές αμφίρροπες αναμετρήσεις, συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, που έφτασε στην 13η αγωνιστική.

Σε άλλες εποχές παραπέμπει η αναμέτρηση του Απόλλωνα με τον Παναθηναϊκό στην Ριζούπολη, ενώ ο Αστέρας Τρίπολης έχει προβάδισμα υποδεχόμενος τον Παναιτωλικό.

Χωρίς ξεκάθαρο φαβορί, θα διεξαχθούν οι αγώνες Πλατανιάς-Ατρόμητος, Αρης-Πανθρακικός, Βέροια-Λεβαδειακός, ΟΦΗ-Καλλονή και Πανιώνιος-Ξάνθη.

Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός, υποδέχεται τον Εργοτέλη και είναι το απόλυτο φαβορί για την νίκη, ενώ ο ΠΑΟΚ έχει δύσκολη αποστολή στα Γιάννενα με τον ΠΑΣ.

Το πρόγραμμα (όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από την NOVA) έχει ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 30/11

Αστέρας Τρίπολης-Παναιτωλικός (Γηπ. "Θ. Κολοκοτρώνης", 15:00)

Πλατανιάς-Ατρόμητος (Γηπ. Περιβολίων, 17:15)

Απόλλων Σμύρνης-Παναθηναϊκός (Γηπ. "Γ. Καμάρας", 19:30)

ΚΥΡΙΑΚΗ 1/12

Αρης-Πανθρακικός (Γηπ. "Κλ. Βικελίδης", 15:00)

Πανιώνιος-Ξάνθη (Γηπ. Νέας Σμύρνης, 17:15)

Βέροια-Λεβαδειακός (Δημ. Στάδιο Βέροιας, 17:15)

ΟΦΗ-Καλλονή (Γηπ. "Θ. Βαρδινογιάννης", 17:15)

Ολυμπιακός-Εργοτέλης (Γηπ. "Γ. Καραϊσκάκης", 19:30)

ΔΕΥΤΕΡΑ 2/12

ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ (Γηπ. "Οι Ζωσιμάδες", 19:30)
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Τελικά νυστέρι Χειρουργήθηκε ο Μήτρογλου και επιστρέφει σε ένα μήνα


Χειρουργήθηκε ο Μήτρογλου και επιστρέφει σε ένα μήνα
  (Φωτογραφία:  Intime )

Aθήνα
Ο Κώστας Μήτρογλου υποβλήθηκε σε αρθροσκόπηση την Παρασκευή το βράδυ και ο χρόνος επιστροφής του στην αγωνιστική δράση υπολογίζεται σε ένα μήνα.

Ο Έλληνας επιθετικός, που υπέστη κάκωση έσω πλαγίου συνδέσμου και ρήξη έσω μηνίσκου στο δεξί γόνατο στην εκτός έδρας αναμέτρηση του Champions League με την Παρί Σεν-Ζερμέν, υποβλήθηκε σε αρθροσκόπηση προκειμένου να αποκατασταθεί το πρόβλημα τραυματισμού του.

Η αρθροσκόπηση έγινε στο θεραπευτήριο «Metropolitan»  από τον γιατρό του Ολυμπιακού, Χρήστο Θέο. Η επέμβαση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Προσωρινή αναστολή του μέτρου Από το 2015 η αναγραφή διπλών τιμών στα βιομηχανικά προϊόντα


Από το 2015 η αναγραφή διπλών τιμών στα βιομηχανικά προϊόντα
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Με απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης Αθανάσιου Σκορδά αναστέλλεται μέχρι τις 31/12/2014 η υποχρέωση αναγραφής διπλών τιμών (προ και μετά ΦΠΑ) στα βιομηχανικά προϊόντα.

Η απόφαση κρίθηκε αναγκαία, καθώς όταν δημοσιεύτηκαν οι ΔΙΕΠΠΥ (κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών), είχε ήδη ολοκληρωθεί η παράδοση των προϊόντων για τη χειμερινή περίοδο «και, συνεπώς, θα δημιουργείτο σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία της αγοράς».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

914.873 οικογένειες με κάτω από 1.000 ευρώ ΕΛΣΤΑΤ: Ένα στα τέσσερα νοικοκυριά ζουν στο όριο της φτώχειας


ΕΛΣΤΑΤ: Ένα στα τέσσερα νοικοκυριά ζουν στο όριο της φτώχειας
  (Φωτογραφία:  Icon )

Αθήνα
«Το 2012 τo 23,1% του συνολικού πληθυσμού της Χώρας ήταν σε κίνδυνο φτώχειας όταν το όριο φτώχειας ορίζεται στο 60% του μέσου ετήσιου διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών που έχει υποχωρήσει σε 17.977 ευρώ». Με άλλα λόγια ένα στα τέσσερα νοικοκυριά  που αντιστοιχούν σε 914.873 οικογένειες, ζούσαν με ετήσιο εισόδημα κάτω των 11.986 ευρώ ή των 1.000 ευρώ το μήνα.

Αυτό προκύπτει από την έρευνα εισοδημάτων και συνθηκών διαβίωσης των νοικοκυριών για το 2012 που έχει ως βάση τα εισοδήματα του προηγούμενου έτους.

Όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) τα αποτελέσματα της δειγματοληπτικής Έρευνας Εισοδήματος και Συνθηκών διαβίωσης δείχνουν μεταξύ άλλων τα εξής: Το κατώφλι της φτώχειας ανέρχεται στο ποσό των 5.708 ευρώ ετησίως ανά άτομο και σε 11.986 ευρώ για νοικοκυριά με δύο ενήλικες και δύο εξαρτώμενα παιδιά ηλικίας
κάτω των 14 ετών.

Το έτος 2012, τo 23,1% του συνολικού πληθυσμού της Χώρας ήταν σε κίνδυνο φτώχειας όταν το όριο φτώχειας ορίζεται στο 60% του διάμεσου συνολικού ισοδύναμου εισοδήματος του νοικοκυριού.

Το μέσο ετήσιο ατομικό ισοδύναμο εισόδημα ανέρχεται σε 10.676 ευρώ και το μέσο ετήσιο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών της Xώρας σε 17.977 ευρώ.

Τα νοικοκυριά που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας εκτιμώνται σε 914.873 και τα μέλη τους σε 2.535.700.

Βασικές διαπιστώσεις

Ο κίνδυνος φτώχειας για παιδιά ηλικίας 0-17 ετών (παιδική φτώχεια) ανέρχεται σε 26,9% και είναι
υψηλότερος κατά 2,8 ποσοστιαίες μονάδες από το αντίστοιχο ποσοστό του συνολικού
πληθυσμού.

Ο κίνδυνος φτώχειας για άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών ανέρχεται σε 17,2% και είναι μειωμένος
κατά 6,4 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 20113.

Ο πληθυσμός που διαβιοί σε νοικοκυριά που δεν εργάζεται κανένα μέλος ή εργάζεται λιγότερο από 3 μήνες, συνολικά, το έτος, ανέρχεται σε 1.010.900 άτομα ή σε 16,1% του πληθυσμού ηλικίας 18- 59 ετών, ενώ το προηγούμενο έτος (2011) ανερχόταν σε 837.300 άτομα.

Το ποσοστό του πληθυσμού που απειλείται από τη φτώχεια ως προς το σύνολο του πληθυσμού
για κάθε μία από τις παρακάτω ομάδες είναι:

- Μονογονεϊκά νοικοκυριά με, τουλάχιστον, ένα εξαρτώμενο παιδί (66,0%)
- Άνδρες άνεργοι (52,1%)
- Λοιποί μη οικονομικά ενεργοί (εκτός συνταξιούχων (33,3%)
- Παιδιά ηλικίας 0-17 ετών (26,9%)
- Μονοπρόσωπα νοικοκυριά με μέλος θήλυ (24,1%)
- Νοικοκυριά με έναν ενήλικα ηλικίας 65 ετών και άνω (23,5%)
Ο πληθυσμός σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό ανέρχεται σε 3.795.100 άτομα ή σε
34,6% του συνόλου του πληθυσμού (το έτος 2011 ήταν 3.403.300 άτομα).

Διαβάστε ολόκληρη την έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Στο επόμενο 20ήμερο Χατζηδάκης: Εντός Δεκεμβρίου η ρύθμιση για κόκκινα δάνεια και πλειστηριασμούς


Χατζηδάκης: Εντός Δεκεμβρίου η ρύθμιση για κόκκινα δάνεια και πλειστηριασμούς
Ο Κωστής Χατζηδάκης   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Εντός του επομένου εικοσαημέρου και πάντως πριν από την εκπνοή του Δεκεμβρίου θα κατατεθεί το νομοσχέδιο, με το οποίο θα ρυθμίζεται το ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων και της εκπλειστηρίασης ακινήτων, δήλωσε το πρωί του Σαββάτου στο Mega ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης.
Αν και ο κ. Χατζηδάκης δεν θέλησε να σχολιάσει σενάρια σχετικά με τις προωθούμενες ρυθμίσεις, δήλωσε ότι προσπάθεια της κυβέρνησης είναι η προστασία όχι μόνον των χαμηλότερων εισοδηματικών τάξεων, αλλά και νοικοκυριών μεσαίων εισοδημάτων, επισημαίνοντας ωστόσο ότι δεν είναι δυνατή η παράταση ενός πλαισίου, υπό το οποίο βρίσκουν σκέπη ακόμη και όσοι είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν ομαλά τις δανειακές τους υποχρεώσεις, αλλά δεν το πράττουν.
Ο κ. Χατζηδάκης πρόσθεσε ότι αν και πρόθεση της τρόικας είναι η κατάργηση της εξωδικαστικής διαδικασίας αντιμετώπισης περιπτώσεων μη εξυπηρετούμενων δανείων, η κυβέρνηση εμμένει στη διατήρηση τόσο της δικαστικής όσο και της εξωδικαστικής οδού για την αντιμετώπιση των ζητημάτων αυτών.
Ωστόσο, επικαλούμενος τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, επιφυλάχθηκε περαιτέρω σχολίων.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

«Στοπ» για λόγους ασφαλείας Απαγορευτικό της ΓΑΔΑ σε πορείες το Σάββατο


Απαγορευτικό της ΓΑΔΑ σε πορείες το Σάββατο
Από αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
«Απαγορευτικό» βάζει η ΓΑΔΑ για λόγους δημοσίας ασφάλειας σε πορείες που έχουν ανακοινωθεί για το Σάββατο από τη Χρυσή Αυγή και από αντιφασιστικές οργανώσεις.

Με εντολή της Αστυνομίας, επίσης, κλείνουν στις 3 το μεσημέρι του Σαββάτου οι σταθμοί του Μετρό Σύνταγμα, Μοναστηράκι και Πανεπιστήμιο.

Συγκεκριμένα η Χρυσή Αυγή διοργανώνει ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 7 το απόγευμα στο Σύνταγμα για τις προφυλακίσεις βουλευτών της.

Ως απάντηση, αντιφασιστικές οργανώσεις και πρωτοβουλίες καλούν σε συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 4 το μεσημέρι, ενώ η οργάνωση Αντιφασιστικό Μέτωπο καλεί σε συγκέντρωση την ίδια ώρα στο Μοναστηράκι.

Με απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής ανακοινώνεται ότι οι συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν και στα τρία αυτά σημεία «δεν θα επιτραπεί να εξελιχτούν περαιτέρω σε πορείες για λόγους δημόσιας ασφάλειας».

Στη συνέχεια διευκρινίζεται ότι «η παραπάνω απόφαση δεν θίγει το δικαίωμα της συγκέντρωσης».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Στα άκρα η κόντρα Απειλή λουκέτου στον ΕΟΠΥΥ, αν δεν σταματήσει η απεργία


Απειλή λουκέτου στον ΕΟΠΥΥ, αν δεν σταματήσει η απεργία
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Διορία 30 ημερών δίνει το υπουργείο Υγείας στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ για να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους. Η ηγεσία του υπουργείου εξετάζει το κλείσιμο των πολυϊατρείων και των εργαστηρίων -ακόμη και του Οργανισμού συνολικά- ως έσχατη αντίδραση στις κινητοποιήσεις των γιατρών.

Σύμφωνα με το Έθνος, το Σάββατο, οι μονάδες του ΕΟΠΥΥ θα ξεκινήσουν να λειτουργούν από τις αρχές του 2014 ως δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας του ΕΣΥ, ενταγμένες στις Υγειονομικές Περιφέρειες.

Σε πρώτη φάση, το υπουργείο απομακρύνει 1.000 συμβασιούχους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι το πρωί απασχολούνται σε δομές του Οργανισμού και το απόγευμα εξετάζουν ασφαλισμένους στα ιδιωτικά τους ιατρεία.

Οι απομακρύνσεις αναμένεται να αυξήσουν τη ζήτηση προς τους συναδέλφους τους. Αυτό θα αντιμετωπιστεί με αύξηση του μηνιαίου πλαφόν των 200 εξετάσεων για τους υπόλοιπους γιατρούς ή αύξηση των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ γιατρών.
Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ στην παράσταση νίκης Οριακό προβάδισμα της ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση


Οριακό προβάδισμα της ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Οριακό προβάδισμα 0,9% της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου δείχνει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρία Metrisis, που δημοσιεύεται σήμερα, Σάββατο, στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου (χωρίς άκυρο/λευκό), η ΝΔ συγκεντρώνει 21,5% (21,9% τον Οκτώβριο) και ο ΣΥΡΙΖΑ 20,6% (20,7%).

Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή με 6,1% (5,7%). Ακολουθούν το ΚΚΕ με 4,9% (5,1%), το ΠΑΣΟΚ με 4,3% (5,1%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,1% (4,7%), ενώ η ΔΗΜΑΡ συγκεντρώνει το 1,6% (1,9%) των ερωτηθέντων.

Άλλο κόμμα επιλέγει το 6,3% (7,2%) των ερωτηθέντων, ενώ αδιευκρίνιστη είναι η προτίμηση του 30,6% (27,7%) του δείγματος.

Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 23,8% (20,7%) και ακολουθεί η ΝΔ με 22,9% (32,9%). Άλλο κόμμα απάντησε το 6,4% (5,5%) των ερωτηθέντων και ΔΞ/ΔΑ το 47% (40,8%).

Στην ερώτηση «ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό», ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται καταλληλότερος από το 37,2% (40,1%) των ερωτηθέντων και ο Αλέξης Τσίπρας από το 27,1% (26,8%).

«Κανένας» απάντησε το 29,2% (29,5%), ενώ ένα 6,5% (3,6%) των ερωτηθέντων δεν απάντησε.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...