Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Αδωνις και Αρβανιτόπουλος δέχονται κριτική απο το ΠΑΣΟΚ

20131130-104208.jpg
Η εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στους χώρους της Υγείας και της Παιδείας με τις απεργίες των ιατρών του ΕΟΠΥΥ και των διοικητικών υπαλλήλων στα ΑΕΙ αντίστοιχα, προκαλεί «γκρίνια» στο ΠΑΣΟΚ για τους χειρισμούς των αρμόδιων υπουργών.
Η αντίδραση για το αδιέξοδο στον ΕΟΠΥΥ ήρθε με επίσημη ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, όπου σε επιτακτικό ύφος καλείται ο υπουργός να σταματήσει κάθε αναφορά σε απολύσεις ιατρών και προσωπικού, «ώστε να δοθεί η δυνατότητα να συζητηθεί νηφάλια και παραγωγικά η υλοποίηση της μεταρρύθμισης» για την αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
«Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δεν μπορεί “το κάρο να είναι μπροστά από το άλογο”», τονίζει με αγανάκτηση η Χαριλάου Τρικούπη και καταλογίζει στον Αδωνι Γεωργιάδη ότι με τους χειρισμούς του στο θέμα εγκλωβίζει το διάλογο για την επιιδιωκόμενη μεταρρύθμιση σε μία άγονη και αδιέξοδη σύγκρουση για το αν και πόσες απολύσεις θα γίνουν, υπονομεύοντας έτσι κάθε μελλοντική προσπάθεια.
Στο μέτωπο των ΑΕΙ, η ΠΑΣΠ, η φοιτητική παράταξη του ΠΑΣΟΚ, ζήτησε ούτε λίγο ούτε πολύ την παραίτηση του υπουργού Παιδείας για το αδιέξοδο που έχει διαμορφωθεί με τα κλειστά πανεπιστήμια και τον κίνδυνο απώλειας του εξαμήνου.
«Ζητάμε, χωρίς περιττά λόγια, την παραίτηση του υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, ο κ. Αρβανιτόπουλος συμπεριφέρεται «σαν συνδικαλιστής παλαιάς κοπής», χρησιμοποιώντας «τον εφιάλτη του κάθε εργαζομένου ως όπλο, σε μία άνανδρη διαπραγμάτευση που κρατά ομήρους χιλιάδες φοιτητές, τις οικογένειες τους, καθώς και το ίδιο το Πανεπιστήμιο».
Μεταξύ άλλων η ΠΑΣΠ κατηγορεί τον υπουργό ότι ταυτίζει τη λέξη μεταρρύθμιση με την απόλυση, με αποτέλεσμα να καταλήγει χειρότερος «των ανεύθυνων λαϊκιστών της αναχρονιστικής αριστεράς».
Ποτέ δεν έβαλε ποτέ σε προτεραιότητα τους φοιτητές και την Ακαδημαϊκή κοινότητα, παρά μόνο τις «εξ’ άνωθεν απαιτήσεις», υποστηρίζει η φοιτητική παράταξη του ΠΑΣΟΚ και κλείνοντας διερωτάται πως είναι δυνατόν να επιμένει ο υπουργός να υποστηρίζει ότι δεν θα χαθεί το εξάμηνο, μετά και τη νέα απόφαση των διοικητικών για συνέχιση της απεργίας έως την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου.
Φωτογραφία: Fosphotos

Δεν υπάρχουν σχόλια: