Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Των προκριματικών του Μουντιάλ 2018 Με Βέλγιο, Βοσνία, Εσθονία και Κύπρο η Εθνική στον 8ο όμιλο


Με Βέλγιο, Βοσνία, Εσθονία και Κύπρο η Εθνική στον 8ο όμιλο
  (Φωτογραφία:  Reuters )
Αθήνα
Από τον 8ο όμιλο των προκριματικών θα διεκδικήσει την πρόκριση της στην τελική φάση του Μουντιάλ του 2018 που θα διεξαχθεί στη Ρωσία η Εθνική μας ομάδα απέναντι σε Βέλγιο, Βοσνία, Εσθονία και Κύπρο.

Από τις ομάδες η Βοσνία είναι... γνωστή αφού η «γαλανόλευκη» την βρήκε στο δρόμο της και για το Μουντιάλ της Βραζιλίας, με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να τερματίζει στη δεύτερη θέση πίσω από τους Βόσνιους αφού στην ισοβαθμία (25 βαθμοί) είχαν περισσότερα γκολ. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μία περίοδο ανασυγκρότησης, καθώς οι χαρισματικοί παίκτες φεύγουν σταδιακά απ΄την ομάδα λόγω ηλικίας και η «νέα φουρνιά» δεν δείχνει ικανή για σπουδαία πράγματα

Από την άλλη πλευρά το Βέλγιο αποτελεί μια πολύ επικίνδυνη ομάδα με συνεχή ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια. Με «μαέστρο» τον Εντέν Αζάρ και μια πλειάδα εξαιρετικών παικτών, το Βέλγιο διαθέτει ένα σύνολο ικανό να δυσκολέψει κάθε αντίπαλο, όμως ταυτόχρονα, η απειρία κατά κύριο λόγο και η έλλειψη διαχείρισης δευτερευόντως, καθιστούν τους Βέλγους αρκετά ευάλωτους. Σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα που θα φέρει η εθνική ομάδα του Βελγίου, εξαρτάται απ΄τον ρυθμό του αγώνα, καθώς όταν καταφέρνει να ελέγχει το ματς, συνήθως παίρνει το επιθυμητό, ενώ σε αντίθετη περίπτωση, χάνει μεγάλο μέρος απ την δυναμική της.

Ενώ η Κύπρος και η Εσθονία βρίσκονται στα «μέτρα» της εθνικής Ελλάδας, που σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ξεπεράσει τα εσωτερικά προβλήματα που υπάρχουν για να διεκδικήσει την πρόκριση. .

Θυμίσουμε ότι την απευθείας πρόκριση παίρνουν οι 1οι του κάθε ομίλου ενώ οι οκτώ καλύτεροι 2οι παίρνουν το εισιτήριο για τα μπαράζ. Αξίζει να σημειωθεί πως στη συνολική συγκομιδή βαθμών για τα μπαράζ δεν θα υπολογίζονται οι βαθμοί που έχουν πάρει οι ομάδες των ομίλων που έχουν έξι ομάδες με τις τελευταίες ομάδες.

1ος όμιλος: Ολλανδία, Γαλλία, Σουηδία, Βουλγαρία, Λευκορωσία, Λουξεμβούργο
2ος όμιλος: Πορτογαλία, Ελβετία, Ουγγαρία, Νήσοι Φαρόε, Λετονία, Ανδόρα
3ος όμιλος: Γερμανία, Τσεχία, Β.Ιρλανδία, Νορβηγία, Αζερμπαϊτζάν, Σαν Μαρίνο
4ος όμιλος: Ουαλία, Αυστρία, Σερβία, Ιρλανδία, Μολδαβία, Γεωργία
5ος όμιλος: Ρουμανία, Δανία, Πολωνία, Μαυροβούνιο, Αρμενία, Καζακστάν
6ος όμιλος: Αγγλία, Σλοβακία, Σκοτία, Σλοβενία, Λιθουανία, Μάλτα
7ος όμιλος: Ισπανία, Ιταλία, Αλβανία, Ισραήλ, ΠΓΔΜ, Λιχτενστάιν
8ος όμιλος: Βέλγιο, Βοσνία Ερζεγοβίνη, ΕΛΛΑΔΑ, Εσθονία, Κύπρος
9ος όμιλος: Κροατία, Ισλανδία, Ουκρανία, Τουρκία, Φινλανδία

Οι εννέα ομάδες που θα τερματίσουν στην πρώτη θέση του ομίλου τους θα προκριθούν στην τελική φάση του παγκοσμίου κυπέλλου. Οι οκτώ καλύτερες δεύτερες θα παίξουν αγώνες μπαράζ για να προκριθούν στο Μουντιάλ άλλες τέσσερις ομάδες.

Οι αγώνες θα αρχίσουν στις 4 Σεπτεμβρίου του 2016 και θα ολοκληρωθούν στις 10 Οκτωβρίου του 2017. Οι αγώνες μπαράζ θα γίνουν το Νοέμβριο του 2017.



Όσον αφορά την αφρικανική ζώνη μετά την σχετική κλήρωση τα «ζευγάρια» της προκριματικής φάσης διαμορφώθηκαν ως εξής:

Σομαλία-Νίγηρας με Καμερούν
Νότιο Σουδάν-Μαυριτανία με Τυνησία
Γκάμπια-Ναμίμπια με Γουϊνέα
Αιθιοπία-Σάο Τομέ&Πρενσίπε με Κονγκό
Σιέρα Λεόνε-Τσαντ με Αίγυπτο
Κομόρες-Λεσότο με Γκάνα
Τζιμπουτί-Σουαζιλάνδη με Νιγηρία
Ερυθραία-Μποτσουάνα με Μάλι
Σεϊχέλες-Μπουρουντι με ΛΔ Κονγκό
Λιβερία-Γουινέα Μπισάου με Ακτή Ελεφαντοστού
Κεντρ.Αφρ.Δημοκρατία-Μαγαδασκάρη με Σενεγάλη
Μαυρίκιος-Κένυα με Πράσινο Ακρωτήριο
Τανζανία-Μαλάουι με Αλγερία
Σουδάν-Ζάμπια
Λιβύη-Ρουάντα
Μαρόκο-Ισημερινή Γουϊνέα
Μοζαμβίκη-Γκαμπόν
Μπενίν-Μπουρκίνα Φάσο
Τόγκο-Ουγκάντα
Ανγκόλα-Νότιος Αφρική

Ενώ για τη ζώνη Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής τα «ζευγάρια» και οι όμιλοι διαμορφώθηκαν ως εξής:

1. Κουρασάο-Ελ Σαλβαδόρ
2. Καναδάς-Μπελίζ
3. Γρενάδα-Αϊτή
4. Τζαμάϊκα-Νικαράγουα
5. Σεντ Βίνσεντ & Γρεναντιν-Αρούμπα
6. Αντίγκουα & Μπαρμπούντα-Γουατεμάλα

1ος όμιλος: Μεξικό, Ονδούρα, Νικητής 1, Νικητής 2
2ος όμιλος: Κόστα Ρίκα, Παναμάς, Νικητής 3, Νικητής 4
3ος όμιλος: ΗΠΑ, Τρίνινταντ & Τομπάγκο, Νικητής 5, Νικητής 6

Για τη ζώνη της Ωκεανίας οι δύο όμιλοι διαμορφώθηκαν ως εξής:

1ος όμιλος: Ταϊτή, Νέα Καληδονία, Νικητής 1, Παπούα Νέα Γουϊνέα
2ος όμιλος: Νέα Ζηλανδία, Νήσοι Σολομώντα, Βανουάτου, Φίτζι

Ζώνη Νότιας Αμερικής:
Με τις πρώτες τέσσερις ομάδες να προκρίνονται στα τελικά του Μουντιάλ και την 5η της τελικής βαθμολογίας να παίζει μπαράζ, θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις στην Ζώνη της Νότιας Αμερικής, για το Μουντιάλ 2018, που θα φιλοξενηθεί στην Ρωσία. Οι αγώνες θα γίνουν από τις 4 Σεπτεμβρίου 2016 μέχρι τις 10 Οκτωβρίου 2017.

Οι δέκα ομάδες που θα λάβουν μέρος στα προκριματικά, είναι οι εξής: Αργεντινή, Βραζιλία, Παραγουάη, Κολομβία, Ουρουγουάη, Βολιβία, Χιλή, Ισημερινός, Βενεζουέλα, Περού.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Απομακρύνεται ο κίνδυνος κουρέματος Στήνεται δίχτυ ασφαλείας για τις καταθέσεις


Στήνεται δίχτυ ασφαλείας για τις καταθέσεις
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Ως το τέλος του έτους σχεδιάζει η Τράπεζα της Ελλάδος να έχει πραγματοποιηθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει τη μεθεπόμενη εβδομάδα με τα τεστ αντοχής (stress tests) και να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κεντρικής τράπεζας και της ενιαίας ευρωπαϊκής εποπτικής αρχής SSM, δεν προβλέπεται η προσφυγή στα χρήματα των καταθετών (bail in) για τη διάσωση των τραπεζών. Κορυφαίες πηγές της Τράπεζας της Ελλάδος επισημαίνουν ότι με τα 25 δισ. ευρώ που προβλέπει η συμφωνία για την κεφαλαιακή ενίσχυση του εγχώριου τραπεζικού συστήματος, οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες είναι εξασφαλισμένες.

Δεδομένου ότι το νέο ευρωπαϊκό καθεστώς για τη διάσωση των τραπεζών -που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα από τη Βουλή- προβλέπει ότι η συμμετοχή των καταθέσεων με υπόλοιπα άνω των 100.000 ευρώ στη διάσωση τραπεζών ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2016, ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας πιέζει προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές για να ολοκληρωθεί η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης ώς το τέλος του έτους.

Καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν στην εφημερίδα ότι ο Γ.Στουρνάρας έχει πείσει τους ευρωπαίους συναδέλφους του ότι η Ελλάδα δεν είναι Κύπρος και δεν μπορεί να εφαρμοστεί το «κούρεμα» των καταθέσεων για τη διάσωση των τραπεζών.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Επικαλείται πηγή του ΥΠΟΙΚ Reuters: Τη Δευτέρα αρχίζουν οι διαπραγματεύσεις Αθήνας-θεσμών


Reuters: Τη Δευτέρα αρχίζουν οι διαπραγματεύσεις Αθήνας-θεσμών
Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος   (Φωτογραφία:  Intime )

Αθήνα
Τη Δευτέρα πρόκειται να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών για το τρίτο πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας, σύμφωνα τηλεγράφημα του Reuters που επικαλείται με αξιωματούχο του υπουργείο Οικονομικών. Κατά την ίδια πηγή οι διαβουλεύσεις θα αρχίσουν, καθώς επιλύθηκαν τα τεχνικά ζητήματα που μπλόκαραν τη διαδικασία.
Σύμφωνα με το Reuters, ο ίδιος αξιωματούχος, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, διέψευσε τις αιτιάσεις ότι η ελληνική πλευρά επιχείρησε να εμποδίσει την πρόσβαση της ομάδας των πιστωτών στις κυβερνητικές υπηρεσίες.
«Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να επισκεφθούν το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους» φέρεται να είπε.
Την ίδια ώρα, το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο πηγή του ΥΠΟΙΚ, μετέδωσε ότι οι υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι των πιστωτών (Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) αναμένεται να φθάσουν στην Αθήνα «έως το βράδυ» της Κυριακής με στόχο την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων την επόμενη εβδομάδα.
Ο Ντέκλαν Κοστέλο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Ράσμους Ρέφερ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η Ντέλια Βελκουλέσκου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και ο Νικόλα Τζαμαριόλι, υπεύθυνος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, θα μεταβούν στην Αθήνα, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο αυτή η πηγή, που δεν θέλησε να κατονομαστεί.
Εκπρόσωπος τύπου της Κομισιόν δεν επιβεβαίωσε, ωστόσο, την ακριβή ημερομηνία άφιξης των εκπροσώπων των πιστωτών στην Αθήνα, αναφέροντας μόνο ότι θα μεταβούν στην ελληνική πρωτεύουσα «τις επόμενες ημέρες».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Read more...

«Τσεκούρι» έως 20% σε επιδόματα του Δημοσίου...


«Τσεκούρι» έως 20% σε επιδόματα του Δημοσίου - Ενιαίο μισθολόγιο, κινητικότητα και προσλήψεις Θεσμοθέτηση ενιαίου μισθολογίου και υλοποίηση ενός νέου σχεδίου της κινητικότητας προβλέπει, μεταξύ άλλων, το κυβερνητικό πρόγραμμα για τις αλλαγές στο Δημόσιο, που...
έχει ήδη τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, όπως αναφέρει το "Εθνος".

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το νέο πρόγραμμα έχουν τεθεί νέες αλλαγές στο Δημόσιο και ένα νέο «μπρα ντε φερ» μεταξύ δανειστών και κυβέρνησης βρίσκεται σε εξέλιξη, το οποίο αφορά το ενιαίο μισθολόγιο, την αξιολόγηση και την αποπολιτικοποίηση της δημόσιας διοίκησης, την κινητικότητα και τις προσλήψεις νέου προσωπικού.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας που έχει υπογραφεί με τους εταίρους προβλέπεται η θεσμοθέτηση νέου ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο, με εφαρμογή από το 2016, ο εξορθολογισμός των ειδικών μισθολογίων που αφορούν 250.000 δημοσίους λειτουργούς, η υλοποίηση ενός νέου κύματος κινητικότητας, καθώς και η αποπολιτικοποίηση της δημόσιας διοίκησης.

Συγκεκριμένα, στα ειδικά μισθολόγια περιλαμβάνονται υπάλληλοι μεταξύ των οποίων δικαστικοί λειτουργοί, γιατροί του ΕΣΥ, μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος, διπλωματικοί υπάλληλοι, μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ιατροδικαστές, μέλη ΔΕΠ σε ΑΕΙ και μέλη ΕΠ σε ΤΕΙ, ερευνητές, ειδικοί λειτουργοί επιστήμονες, επιστημονικό ερευνητικό προσωπικό ΚΕΠΕ, προσωπικό Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, αρχιερείς όλων των δογμάτων, μουσικοί και καθηγητές Εθνικής Σχολής Υγείας. 

Η ελληνική κυβέρνηση από την πλευρά της, επεξεργάζεται σχέδιο προκειμένου να μην μειωθούν οι βασικοί μισθοί στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων και παράλληλα να εξασφαλιστεί κονδύλι από την περικοπή των μη μισθολογικών επιδομάτων (π.χ. ιδιωτικά ασφαλιστήρια εργαζομένων, συμβάσεις για παιδικές κατασκηνώσεις κλπ), τα οποία θα διατεθούν για την αύξηση των επιδομάτων των κατόχων θέσεων ευθύνης (γενικοί διευθυντές, διευθυντές, προϊστάμενοι).

Βασικό μέρος του κυβερνητικού σχεδίου για το νέο μισθολόγιο είναι και η ενσωμάτωση ειδικών επιδομάτων στις βασικές αποδοχές, κάτι που θα επιφέρει μείωση των συνολικών αποδοχών από 5-20%, αλλά θα αυξήσουν τον βασικό μισθό και θα συνυπολογίζονται στην απόδοση σύνταξης, αυξάνοντας τις κρατήσεις για τα ασφαλιστικά ταμεία.

Μεταξύ των επιδομάτων που πάνε προς κατάργηση και ενσωμάτωση στον βασικό μισθό είναι: 

- Τα επιδόματα "εξομάλυνσης μισθολογικών διαφορών" που λαμβάνουν οι στρατιωτικοί, οι αστυνομικοί, οι λιμενικοί και οι πυροσβέστες.

- Τα επιδόματα "ειδικής απασχόλησης" που παίρνουν όλοι οι ένστολοι.

- Το "επίδομα ταχύτερης και αποτελεσματικότερης διεκπεραίωσης υποθέσεων των δικαστικών λειτουργών".

- Η "πάγια αποζημίωση" των δικαστικών λειτουργών.

- Το επίδομα "δημιουργίας και ενημέρωσης βιβλιοθήκης" των δικαστικών λειτουργών και του κύριου προσωπικού του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους

- Τα "ερευνητικά επιδόματα" του Εκπαιδευτικού Προσωπικού των ΤΕΙ.

- Τα "ειδικά ερευνητικά επιδόματα" των μελών του Διδακτικού και Επιστημονικού προσωπικού (ΔΕΠ) των ΤΕΙ.

- Τα "επιδόματα διδακτικής προετοιμασίας και εξωδιδακτικής πανεπιστημιακής απασχόλησης" του Διδακτικού και Επιστημονικού Προσωπικού των ΤΕΙ.

- Η "πάγια αποζημίωση για δημιουργία και ενημέρωση βιβλιοθήκης και για συμμετοχή σε συνέδρια" την οποία λαμβάνει το Διδακτικό και ΕΠιστημονικό Προσωπικό των ΑΕΙ.

- Το επίδομα "αποκλειστικού ειδικού λειτουργήματος" που λαμβάνουν οι αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Read more...

Διαψεύδουν συνεργάτες του Λαφαζάνη, «σχέδιο» περί δραχμής...


Διαψεύδουν συνεργάτες του Λαφαζάνη «σχέδιο» περί δραχμής - MediaΔιαψεύδουν συνεργάτες του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, δημοσίευμα των "Financial Times" για το δήθεν «σχέδιο Λαφαζάνη και “Αριστερής Πλατφόρμας” περί δραχμής».
Σε αυστηρό τόνο υπογράμμισαν, πως...
«σπανίως ψεύδη, φαντασιώσεις, κινδυνολογία, σεναριολογία και παρωχημένος αντικομμουνισμός συνυπάρχουν σε ένα και μόνο δημοσίευμα. Αν υπήρχε βραβείο μυθοπλασίας και παραπλάνησης θα άξιζε η συμμετοχή του»...

πηγη topontiki.gr

Read more...

«Μήνυμα» Φλαμπουράρη στους «αντάρτες» του ΣΥΡΙΖΑ «Συνέλθετε, είμαστε κυβέρνηση»


«Πρώτος μας στόχος να κλείσουμε μία όσο το δυνατόν συμφερότερη συμφωνία» είπε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ σε ερώτηση αν η κυβέρνηση σκέφτεται το ενδεχόμενο των εκλογών.
flampouraris
«Από τη στιγμή που κλειστεί η συμφωνία, τότε ανάλογα με τις συνθήκες θα επανεξετάσουμε την κατάσταση και θα καταλήξουμε στο τι θα κάνουμε παραπέρα» ξεκαθάρισε ο υπουργός τονίζοντας πως «με βάση τα συμφέροντα των εργαζομένων και τους έθνους θα πάρουμε αποφάσεις».
«Αν έχουμε κυβερνητική πλειοψηφία γιατί να πάμε σε εκλογές;» είπε επίσης ο υπουργός Επικρατείας.
Την ίδια ώρα ο κ. Φλαμπουράκης απηύθηνε έκκληση στους «αντάρτες» υπουργούς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να «συνέλθουν και να επανέλθουν».
«Για πρώτη φορά υπάρχει αριστερή κυβέρνηση στη χώρα και μου φαίνεται αδιανόητο οι ίδιοι της οι υπουργοί να μην της δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης» είπε ο υπουργός για όσους καταψήφισαν τα μέτρα λέγοντας ότι πιστεύει πως τα πράγματα θα διορθωθούν στην πορεία. «Με πίκρανε αυτό κι εμένα και τον πρωθυπουργό» συνέχισε ο κ. Φλαμπουράρης απευθύνοντας έκκληση στους «συντρόφους» του, όπως τους χαρακτήρισε, να «συνέλθουν και να επανέλθουν. Να συνειδητοποιήσουν ότι είμαστε κυβέρνηση και όχι αντιπολίτευση» είπε ξεκαθαρίζοντας: «Οι επιλογές είναι: ή μένεις και διευκολύνεις ή φεύγεις».
Όσον αφορά στον Αλέξη Τσίπρα ο υπουργός είπε πως «μπορεί πολλοί να υποτίμησαν την προσπάθεια που έκανε όλο αυτό το διάστημα αλλά ο κόσμος καταλαβαίνει ότι είναι ένας εθνικός ηγέτης που έδωσε μάχες. Ο Αλέξης έχει πείσμα και πίστη» είπε ο κ. Φλαμπουράρης.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Φλαμπουράρης απέκλεισε μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας με «κόμματα που τα τελευταία έξι χρόνια εφάρμοσαν μία πολιτική που οδήγησε τη χώρα και το λαό της σε αδιέξοδα».
Αναφορικά με το σχέδιο για επιστροφή στη δραχμή, ο υπουργός Επικρατείας είπε πως «ποτέ δεν συζητήθηκε μπροστά στον Τσίπρα το θέμα της δραχμής» ενώ ξεκαθάρισε πως η μάχη που πάντα έδινε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μία «μάχη για παραμονή στο ευρώ και την Ευρωζώνη».
Ερωτηθείς τέλος για το δημοψήφισμα ο υπουργός είπε πως «δεν υπάρχει πιο ιερή στιγμή από το να απευθυνθείς στο λαό. Ήταν το πιο δημοκρατικό που θα μπορούσε να γίνει» και ξεκαθάρισε «η κυβέρνηση δεν ήθελε το Grexit».
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Αλεξιάδης: Μέχρι και.. σκελετούς βρήκαμε...


 ... στις ντουλάπες του ΥΠΟΙΚ!
-Καμία παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις.
-Το κύκλωμα των πλαστών ταμειακών μηχανών θα ξηλωθεί.
-Τι είπε για τον ΕΝΦΙΑ.
BINTEO...

ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ


Δεν θα δοθεί άλλη παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις, τόνισε το πρωί στον ΣΚΑΙ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδη.


«Δεν υπάρχει περίπτωση για...

άλλη παράταση. Τελειώνουν οι δηλώσεις για να προχωρήσουμε σε άλλα», είπε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός προανήγγειλε «σαρωτικούς ελέγχους» ειδικά στις τουριστικές περιοχές και συμπλήρωσε:

«Προχωράμε σε μεγάλους ελέγχους στο θέμα του ΦΠΑ. Δεν είναι δυνατό τη στιγμή που έχουμε επιβαρύνει τον πολίτη σε αύξηση του ΦΠΑ, αναγκασμένοι από μία συγκυρία και κάποιοι έξυπνοι να παίρνουν τον αυξημένο ΦΠΑ και να τον βάζουν στην τσέπη τους».


«Το κύκλωμα των πλαστών ταμειακών μηχανών θα ξηλωθεί. Δεν μπορώ να καταλάβω σε τι διαφέρει αυτός που μπαίνει στο σπίτι του πολίτη και του κλέβει τα χρήματα από αυτόν που έχει μία πλαστή ταμειακή μηχανή. Θα ζητήσω τη συνδρομή κάθε υπηρεσίας, θα ξηλωθεί αυτό το σύστημα και θα πρέπει να γίνουν πιο αυστηρές οι ποινές γιατί είναι κλοπή του πολίτη», υπογράμμισε ο κ. Αλεξιάδης.


Αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ επεσήμανε ότι «πρέπει να δούμε το περιεχόμενο του νόμου, τι υπάγεται σε αυτόν τον φόρο και το θέμα της πληρωμής του».


«Μπορούμε να κάνουμε κινήσεις που θα ελαφρύνουν χαμηλές και μεσαίες περιουσίες», τόνισε και συνέχισε:


«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όταν ένας πολίτης έχει τρία ακίνητα και χρωστάει τεράστια ποσά στην εφορία να μην μπορεί να εκχωρήσει ένα ακίνητο. Και σε αυτόν τον τομέα θα υπάρξουν αλλαγές».


Δείτε το βίντεο:


Ο Τρύφων έκανε λόγο για "σκελετούς" όταν η κοουβέντα έφτασε στα μεγάλα ποσά που πληρώνει το ΥΠΟΙΚ για τις "επιδόσεις".

 «Οι σχεδιασμοί ήδη ξεκίνησαν στο υπουργείο Οικονομικών. Από την οικονομία στη λειτουργία του υπουργείου, όπου βρήκαμε σκελετούς στις ντουλάπες, μέχρι ένα σωρό πράγματα», είπε. Και πρόσθεσε με νόημα:
«Είναι δυνατόν το υπουργείο Οικονομικών να πληρώνει περίπου 14 εκατ. ευρώ για επιδόσεις;», αναρωτήθηκε.


Δείτε το βίντεο:


Read more...

Αδήλωτες στην εφορία ταμειακές μηχανές στη Σαντορίνη


tameiaki-mixani-apodeiksi-fpa
Αδήλωτες στην εφορία ταμειακές μηχανές αποκαλύπτουν οι έλεγχοι της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων σε τουριστικά νησιά της χώρας. Μετά τη Μύκονο, αυτή τη φορά, στη Σαντορίνη διαπιστώθηκε η ύπαρξη αδήλωτης φορολογικής ταμειακής μηχανής από προμηθευτή επιχείρησης, η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο της εστίασης.
Επίσης, σε ελέγχους στις 22 και 23 Ιουλίου κατασχέθηκαν από τη ΔΟΥ Θήρας, ακόμα δύο φορολογικές ταμειακές μηχανές, οι οποίες βρέθηκαν να μην έχουν δηλωθεί από επιχειρήσεις κλάδου λιανικού εμπορίου και εστίασης.
Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου έτους 2015 για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Σημειώνεται ότι και πρόσφατα σε έλεγχο που είχε πραγματοποιηθεί στη Μύκονο είχε διαπιστωθεί επιχείρηση (ξενοδοχειακή μονάδα) που έκοβε αποδείξεις από δύο αδήλωτες φορολογικές ταμειακές μηχανές που διατηρούσε.
Το φαινόμενο απασχολεί τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, καθώς εκτιμάται ότι προσλαμβάνει μεγάλες διαστάσεις στις τουριστικές περιοχές της χώρας. Για αυτό και έχει καταρτισθεί ειδικό σχέδιο ελέγχων για αδήλωτες ταμειακές μηχανές στα νησιά και στους άλλους τουριστικούς προορισμούς.
Σημειώνεται ότι σήμερα στα τουριστικά νησιά ο ΦΠΑ είναι μειωμένος κατά 30% σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Από 1 Οκτωβρίου όμως, σύμφωνα με το νομοσχέδιο που ψηφίσθηκε στη Βουλή, το καθεστώς στα νησιά θα εναρμονισθεί με την υπόλοιπη χώρα.
Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι η αύξηση του ΦΠΑ, ιδιαίτερα στον κλάδο της εστίασης στο 23% από 13% σήμερα, σε συνδυασμό με την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά, θα αυξήσει τον κίνδυνο μεγαλύτερων απωλειών στα έσοδα από το φόρο αυτόν στις συγκεκριμένες περιοχές, καθώς το κίνητρο της φοροδιαφυγής θα είναι μεγαλύτερο. Γι’ αυτό και αναμένεται να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι προς την κατεύθυνση αυτή.
http://lykavitos.gr/

Read more...

«Χαλαρώνουν» τα όρια για τη λειτουργία των επιχειρήσεων...


Μέχρι €50.000 την ημέρα θα «σηκώνουν» οι ναυτιλιακές και άλλοι κλάδοι της οικονομίας...

Το βράδυ της Παρασκευής εκδόθηκε τελικά η νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία επιχειρείται να...
δοθεί μια ανάσα στην οικονομική ασφυξία που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις μετά το κλείσιμο των τραπεζών και την επιβολή capital control.

Όπως αναφέρει, το ανώτατο όριο συναλλαγών ημερησίως ανέρχεται στις 50.000 ευρώ την ημέρα για τις ναυτιλιακές εταιρείες και για άλλους κλάδους της οικονομίας: «Ειδικώς οι ναυτιλιακές εταιρείες που αναφέρονται στους Ν. 27/1975, 959/1979 και στο Ν.δ. 2687/1953 μπορούν να πραγματοποιούν και αναλήψεις μετρητών εκ των ποσών που αναφέρονται στο πρώτο εδάφιο της παρούσας έως του ποσού των πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ ημερησίως. Με απόφαση της Επιτροπής Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών δύναται να επιτρέπεται η ανάληψη και να ορίζεται όριο ποσού ανάληψης μετρητών ανά ημέρα και για άλλους κλάδους επιχειρήσεων, που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του πρώτου εδαφίου της παρούσας»...

Read more...

"Χαστούκι" στη νοσηλεία των ασθενών ο ακριβότερος ΦΠΑ...


Χωρίς υπηρεσίες υγείας μένουν πρακτικά οι Έλληνες, με την αύξηση του ΦΠΑ στα ιδιωτικά θεραπευτήρια στο 23%, από 13% που ήταν μέχρι σήμερα.

Η...
αύξηση αυτή, αναπόφευκτα θα "περάσει" στους ασθενείς που θα χρειαστούν νοσηλεία, με αποτέλεσμα πολλοί ασθενείς να μην μπορούν να κάνουν χρήση των ιδιωτικών νοσοκομείων, λόγω αύξησης των απ' ευθείας ιδιωτικών πληρωμών, έστω και μέσω ΕΟΠΥΥ, αφού ήδη σήμερα πολλοί αδυνατούν να καταβάλλουν τη συμμετοχή τους. Στην περίπτωση δε, που οι ιδιωτικές κλινικές αποφασίσουν να απορροφήσουν το ποσοστό αυτό, αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να κλείσουν είτε γιατί δεν θα μπορούν να καλύψουν τις λειτουργικές τους δαπάνες, είτε γιατί θα τους ζητηθεί μεγάλο ποσό επιστροφής από το clawback.

Έτσι, τα νοσοκομεία θα κληθούν να καλύψουν τις ανάγκες νοσηλείας του πληθυσμού, τη στιγμή που είναι ήδη αποψιλωμένα από προσωπικό ιατρικό και νοσηλευτικό, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ελλείψεων υλικών αναλώσιμων, ορθοπεδικών κλπ, ενώ πολλά από αυτά - κυρίως σε μεγάλες πόλεις - λειτουργούν με μεγάλα ποσοστά πληρότητας (κάποιες φορές φθάνουν μέχρι και το 156%) οδηγώντας τους ειδικούς να αμφισβητούν τις συνθήκες ασφάλειας υπό τις οποίες περιθάλπτονται οι ασθενείς.



Πρωτοβάθμια περίθαλψη

Ευτυχώς, η αύξηση του ΦΠΑ - μέχρι στιγμής - φαίνεται να περιορίζεται μόνο στις μονάδες δευτεροβάθμιας (νοσοκομειακής) περίθαλψης. 
Γιατί οι πρωτοβάθμιες μονάδες υγείας (διαγνωστικά κέντρα, πολυϊατρεία, εργαστήρια κλπ) φαίνεται να παραμένουν στην προϋπάρχουσα εξαίρεση από τον ΦΠΑ, χωρίς να δημιουργείται κίνδυνος στη δυνατότητα πρόσβασης των ασθενών, τουλάχιστον σ΄ αυτό το κομμάτι της περίθαλψης. Ενδεχομένως η πρόσβαση στην πρωτοβάθμια υγεία, να λειτουργήσει ως "φρένο" στην αναζήτηση νοσηλευτικών υπηρεσιών, αν και τα πλαφόν συνταγογράφησης οδηγούν τους ασθενείς να βάζουν βαθειά το χέρι στην τσέπη και για τις εξετάσεις τους, όταν ο γιατρός τους έχει ξεπεράσει το δικό του όριο, ή τους αναγκάζει να στραφούν στις δημόσιες δομές υγείας, που δεν είναι άλλες από τα νοσοκομεία.

Παράγοντες της αγοράς περιμένουν με κομμένη την ανάσα να δουν πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση, αφού ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει ακόμη παρουσιάσει προϋπολογισμό για το 2015, και με το δεδομένο της αύξησης του ΦΠΑ, αναπόφευκτα θα επέλθει αύξηση στο "κούρεμα" που γίνεται μέσω του clawback, για το οποίο οι επιχειρήσεις έχουν ήδη προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και αναμένουν την απόφαση εδώ και ενάμιση χρόνο.

Ήδη πέρυσι, οι ιδιωτικές νοσηλευτικές μονάδες υπέβαλαν τιμολόγια 356 εκ. ευρώ, σε προϋπολογισμό ΕΟΠΥΥ ύψους 235 εκ. ευρώ, (η διαφορά των 120 εκ. ευρώ δεν καταβλήθηκε ποτέ, αλλά απορροφήθηκε ως clawback) και για φέτος εκτιμήσεις για προϋπολογισμό νοσοκομειακής περίθαλψης ΕΟΠΥΥ περιορίζουν το ποσό στα 197 εκ. ευρώ, ανεβάζοντας έτσι το αναμενόμενο clawback σε περισσότερα από 200 εκ. ευρώ.

Κατά μέσο όρο πέρυσι, το clawback απορρόφησε το 60% του τζίρου των πρωτοβάθμιων μονάδων υγείας και το 40% των ιδιωτικών νοσηλευτικών μονάδων.
Με τα δεδομένα αυτά, οι επιχειρήσεις υγείας μελετούν όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και να διακόψουν τις συμβάσεις με τον ΕΟΠΠΥ ή να διατηρούν πλήρως το τιμολόγιό τους και απλώς να δίνουν κάποια έκπτωση στους ασθενείς που θα χρησιμοποιούν το ασφαλιστικό τους Ταμείο για την περίθαλψή τους....

Read more...

Νέα πολιτική πρωτοβουλία από τον Γιάννη Ραγκούση...


«Προοδευτική ενότητα για το μέλλον» ονομάζεται η πολιτική πρωτοβουλία που αναλαμβάνει ο Γιάννης Ραγκούσης 

Όπως...
αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο, τα στελέχη του προοδευτικού χώρου ζητούν οι αποφάσεις να μετουσιωθούν σε πράξεις και προσκαλούν πολίτες που μοιράζονται κοινούς προβληματισμούς στην πρώτη επίσημη εκδήλωση, στις 26 Ιουλίου στις 11.30 π.μ. στο χώρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών στην οδό Πανεπιστημίου 44 και Χαρ.Τρικούπη. 

Την πρόσκληση για την «ενότητα των προοδευτικών Ελλήνων που θα κοιτά στο μέλλον» υπογράφουν επίσης οι Γιώργος Αναγνώστου, Αλέξανδρος Θεοδωράκος, Ελίνα Κανελλοπούλου-Στεφάνου, Ηλίας Καρανίκας, Θόδωρος Καρούνος, Αλέκος Καρποδίνης, Αναστασία Κατσαντούλα, Αχιλλέας Μανούρας, Λίλιαν Μήτρου, Χρήστος Μπούρας, Αριστείδης Μπουρδάρας, Γιώργος Ντόλιος, Αχιλλέας Οικονόμου, Μιχάλης Παπαδάκης, Γιώργος Πίτσος, Ντίνα Σπυροπούλου, Πέτρος Σφηκάκης, Φανή Τσικρικτσή.

«Όσοι υπογράφουμε την παρούσα πρόσκληση διανύσαμε διαφορετικές διαδρομές» σημειώνεται στην ανοιχτή πρόσκληση, όπου επίσης επισημαίνεται ως κοινή συνισταμένη «η προσήλωση στα δημοκρατικά προτάγματα, τη διαρκή σύγκρουση με τη δημαγωγία, την ιδιοτέλεια, τον παλαιοκομματισμό και το ευκαιριακό πολιτικό θέαμα»...

Read more...

Αυτό ήταν το σχέδιο Λαφαζάνη...


Οι FT περιγράφουν το «plan B»...

Στο δημοσίευμα της εφημερίδας – το οποίο συνυπογράφουν η ανταποκρίτρια των F.T. Στην Αθήνα Κέριν Χόουπ, καθώς και ο συντάκτης (ο οποίος επισκέπτεται, επίσης, συχνά την πρωτεύουσα Τόνι Μπαρμπερ – περιγράφεται με αρκετές λεπτομέρειες η...
συνάντηση των στελεχών που ανήκουν στην Αριστερή Πλατφόρμα στο ξενοδοχείο Oscar της Αθήνας στις 14 Ιουλίου.

Όπως υποστηρίζεται τα σχέδια των επιθετικών αριστερών του ΣΥΡΙΖΑ ήρθαν στο φως της δημοσιότητας τόσο μέσω δηλώσεων ανθρώπων που συμμετείχαν στη συγκεκριμένη συνάντηση όσο και δημοσιογράφων.

Μάλιστα ο πρώην υπουργός ΠΑΠΕΝ, Παναγιώτης Λαφαζάνης χαρακτηρίζεται ως ο «εμπνευστής» του όλου σχεδίου, ενώ προστίθεται ότι ακόμη και οι πλέον σκληροπυρηνικοί αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ διαφώνησαν όταν ο κ. Λαφαζάνης υποστήριξε ότι θα έπρεπε να γίνει έφοδος στο Νομισματοκοπείο και να κατασχεθεί το ποσό των 22 δισ. ευρώ που υποτίθεται ότι βρίσκεται εκεί.

Κατά τους Financial Times το πραγματικό ποσό που είναι διαθέσιμο στην ΤτΕ (ή στο Νομισματοκοπείο) δεν ξεπερνά τα 10 δισ. ευρώ, δηλαδή χρήματα αρκετά για να «κρατηθεί η χώρα ζωντανή για μερικές εβδομάδες, αλλά σίγουρα όχι ικανό να τη διατηρήσει ζωντανή για έξι μήνες, δηλαδή το μικρότερο διάστημα που χρειάζεται προκειμένου να κυκλοφορήσει ένα νέο νόμισμα».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο δημοσίευμα τονίζεται πως ζητήθηκε η άποψη του κ. Λαφαζάνη για το εν λόγω άρθρο, αλλά ο ίδιος αρνήθηκε να το σχολιάσει πριν δημοσιευθεί. Στέλεχος, όμως, της Αριστερής Πλατφόρμας υποστήριξε ότι το σχέδιο, όντως, υπήρχε ενώ αναφερόμενος σε δηλώσεις του επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκη, σχετικά με την καταστροφή που θα ήταν για τη χώρα το σχέδιο αυτό, τις χαρακτήρισε ως «σκουπίδια».

Προστίθεται, ακόμη, ότι ο κ. Λαφαζάνης δεν είναι ο μόνος με περίεργες ιδέες, καθώς ανάλογες έχει εκφράσει και ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, όταν πρότεινε η Ελλάδα να φύγει από την Ευρωζώνη και να υιοθετήσει για κάποιο διάστημα τα περίφημα IOUs.

Όσο για τη βοήθεια από τη Ρωσία, υπογραμμίζεται ότι ο κ. Λαφαζάνης έχει επισκεφθεί τρεις φορές τη Μόσχα ως υπουργός, με φανερό στόχο την υπογραφή της συμφωνίας για τον νέο αγωγό.

Όμως η Μόσχα ξεκαθάρισε, νωρίς, ότι μοναδική λύση για την Ελλάδα είναι η συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους της και ως εκ τούτου η εξ ανατολών βοήθεια που στόχευε ο πρώην υπουργός ΠΑΠΕΝ δεν έγινε ποτέ πραγματικότητα...

Read more...