Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Η κάθοδος των αγροτών στην Αθήνα


Η κάθοδος των αγροτών στην Αθήνα



Στην Αθήνα κατεβαίνουν τη Δευτέρα οι αγρότες από το μπλόκο της Νικαίας και θα εχουν συναντησεις με  τους εκπροσώπους όλων των πολιτικών κομμάτων, εκτός της Χρυσής Αυγής.
Μαζί τους θα είναι οι εκπρόσωποι όλων των μπλόκων που την περασμένη Κυριακή βρέθηκαν στον κόμβο της Νίκαιας κι αποφάσισαν να διεκδικήσουν συνάντηση με κυβερνητικό κλιμάκιο.
Δεδομένου ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν λάβει απάντηση στο υπόμνημα που έστειλαν στον υπουργό Επικρατείας ζητώντας συνάντηση με κυβερνητικό κλιμάκιο, επικοινώνησαν με όλα τα κόμματα ζητώντας να συναντηθούν. Με το μόνο κόμμα που δεν επιθυμούν να συναντηθούν είναι αυτό της Χρυσής Αυγής.

Πηγή: thesstoday.gr

Read more...

Σταθερά τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε δύο νέες δημοσκοπήσεις

Οριακό προβάδισμα 0,9% καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία. 

Η ΝΔ συγκεντρώνει 19,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 20,45%, το ΠΑΣΟΚ 5,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,6%, η Χρυσή Αυγή 8,5%, η ΔΗΜΑΡ 4,1%, το ΚΚΕ 4,8%, η Δράση 1,1%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 1,2% και άλλο κόμμα δηλώνει ότι ψηφίζει το 4,2%. Η αδιευκρίνηστη ψήφος προσεγγίζει το 36,1%.

Το 75% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι πρέπει να αλλάξει το Σύνταγμα, με οκτώ στους δέκα να θέλουν να καταργηθεί η αρμοδιότητα της Βουλής να αποφασίζει εάν θα δικάζονται οι πολιτικοί ή όχι. Επίσης, το 78% θέλει συνταγματική κατοχύρωση για 15ετές σταθερό φορολογικό σύστημα. Το 62% δηλώνει θετικό στην κατάργηση της παραγραφής της ποινικής ευθύνης μελών της κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα, με 1,5 μονάδα προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό της εφημερίδας «6 Μέρες». Στη δημοσκόπηση, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγράφει ποσοστό 21,5%, έναντι 20% της ΝΔ.

Ταυτόχρονα, ο Αντώνης Σαμαράς παραμένει καταλληλότερος πρωθυπουργός, συγκεντρώνοντας ποσοστό 30%.

Τα ποσοστά που συγκεντρώνουν τα υπόλοιπα κόμματα είναι: Χρυσή Αυγή (12%), Ανεξάρτητοι Έλληνες (5%), ΔΗΜΑΡ (4%),  ΠΑΣΟΚ (7%) και το ΚΚΕ (6%).

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός παραμένει ο πρόεδρος της ΝΔ  Αντώνης Σαμαράς, καθώς συγκεντρώνει το 30% των προτιμήσεων, ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, βρίσκεται στο 23%.
protothema.gr

Read more...

Χειροπέδες στον προϊστάμενο του ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδας...





Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται o Διευθυντής του ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδας, που εδρεύει στην Πάτρα, κατηγορούμενος για χρηματισμό.

Χειροπέδες πέρασε η ΕΛ.ΑΣ και σε δύο υπαλλήλους του ΣΔΟΕ. Η ... επιχείρηση έγινε από αστυνομικούς των αστυνομικών διευθύνσεων Αχαΐας και Λευκάδας.

Η αστυνομία έκανε έλεγχο τόσο στο σπίτι όσο και στο γραφείο του προϊσταμένου της υπηρεσίας, στην Πάτρα και σύντομα θα περάσει το κατώφλι του Εισαγγελέα Λευκάδας, μαζί με τους άλλους δύο συλληφθέντες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν όταν οι δύο υπάλληλοι του ΣΔΟΕ που συνελήφθησαν πήγαν για έλεγχο σε επιχείρηση στη Λευκάδα. Φέρονται να ζήτησαν χρήματα και μάλιστα το ποσό των 15.000 ευρώ, από τον επιχειρηματία αγροτικών προϊόντων, 57 ετών, προφανώς για να την βγάλει "καθαρή".

Μεταξύ των υπαλλήλων ,ηλικίας 54 και 58 ετών, και του επιχειρηματία κλείστηκε ραντεβού, ωστόσο ο δεύτερος πήγε εκεί με προσημειωμένα χαρτονομίσματα, με αποτέλεσμα οι δύο υπάλληλοι να συλληφθούν στη Λευκάδα.

Οι υπάλληλοι όμως υποστήριξαν ότι τα χρήματα δεν ήταν όλα για εκείνους, καθώς μερίδιο θα έπαιρνε και ο προϊστάμενος. Συγκεκριμένα η μοιρασιά όπως ανέφεραν θα γινόταν στα τρία και ο καθένας (οι δύο υπάλληλοι και ο προϊστάμενος) θα έπαιρνε από 5.000 ευρώ.

Αμέσως υπήρξε κινητοποίηση και στην Πάτρα από την αστυνομία.Ακολούθησε έλεγχος στο σπίτι του διευθυντή παρουσία Εισαγγελέα και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι βρέθηκαν 47.000 ευρώ.

Ο διευθυντής υποστηρίζει ότι τα χρήματα δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση και αρνείται οποιαδήποτε κατηγορία δωροδοκίας.Έρευνες έγιναν παρουσία εισαγγελέα και στα σπίτια των δύο υπαλλήλων. Στην περίπτωση του ενός βρέθηκαν τα χρηματικά ποσά των 10.000 ευρώ και των 1900 δολλαρίων και στην περίπτωση του άλλου το ποσό των 19.000 ευρώ.
thebest.gr


Read more...

Τρία στα 10 παιδιά στην Ελλάδα βρίσκονται στα όρια της φτώχειας...



www.magnesianews.gr
Τα παιδιά της κρίσης κινδυνεύουν να εξελιχθούν στη «χαμένη γενιά» της Ευρώπης, καθώς θα αντιμετωπίσουν συνθήκες φτώχειας εξαιτίας της ανεργίας και των σκληρών μέτρων λιτότητας που εφαρμόζονται στην ήπειρο.

Η διεθνής φιλανθρωπική οργάνωση Caritas ανακοίνωσε την...
Πέμπτη ότι περίπου τρία στα 10 παιδιά σε Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ιταλία και Ισπανία έχουν πέσει κάτω από τα όρια της φτώχειας ή βρίσκονται κοντά σε αυτά.

Στην Ελλάδα, η ανεργία των νέων έχει ξεπεράσει το 60%. Στην Ισπανία πάλι βρίσκεται πάνω από το 50%, ενώ στην Πορτογαλία ξεπέρασε το 40%.

Σύμφωνα με το think tank Bruegel, το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο στις υπερχρεωμένες χώρες της περιφέρειας της ευρωζώνης, αλλά θα μπορούσε να ανακόψει την ανάκαμψη που έχει ξεκινήσει δειλά στην Ευρώπη.

Στις χώρες της ευρωζώνης όπου εφαρμόζονται μνημόνια, καθώς και στην Ιταλία, δημιουργείται μία μεγάλη τάξη υποσιτισμένων νέων ανθρώπων χαμηλής εκπαίδευσης με πεσμένο ηθικό και λιγοστές προοπτικές εργασίας, ανέφερε η Caritas.

«Αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει όχι μόνο μία, αλλά πολλές χαμένες γενιές στην Ευρώπη», είπε η οργάνωση επικαλούμενη στατιστικά στοιχεία της ΕΕ...
Klik VIDEO


Read more...

Ποιοι δικαιούνται φοιτητικό επίδομα 1000€...



Εως τα τέλη Μαρτίου μπορούν οι δικαιούχοι να καταθέσουν τις αιτήσεις τους στις κατά τόπους εφορίες για να λάβουν το φοιτητικό επίδομα που ανέρχεται, για φέτος, στα 1000 ευρώ.
Απαραίτητες προϋποθέσεις είναι ο ...
φοιτητής να σπουδάζει εκτός του τόπου κατοικίας του (απόσταση μεγαλύτερη των 40 χλμ.) και το οικογενειακό εισόδημά του να μην υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ ετησίως, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Οι ενδιαφερόμενοι ή οι γονείς τους θα πρέπει να επισκεφθούν την κοντινότερη ΔΟΥ, να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση και να υποβάλουν πιστοποιητικό από τη σχολή τους, μισθωτήριο κατοικίας, το τελευταίο εκκαθαριστικό Εφορίας και αντίγραφο του εντύπου Ε9.

Ειδικότερα, το φοιτητικό επίδομα χορηγείται για όσα έτη διαρκεί η φοίτηση στους προπτυχιακούς φοιτητές όλων των ΑΕΙ και ΤΕΙ, των Ανώτερων Σχολών Τουριστικών Επαγγελμάτων και των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού που σπουδάζουν μακριά από την κύρια κατοικία τους. Σημειώνεται ότι δεν δικαιούνται φοιτητικό επίδομα όσοι σπουδάζουν για την απόκτηση μεταπτυχιακού, διδακτορικού ή δεύτερου πτυχίου...
www.tokarfi.gr


Read more...

Απόλυτη στήριξη σε Στουρνάρα Δεσμεύομαι προσωπικά ότι ο κατώτατος μισθός δεν θα μειωθεί, λέει ο Σαμαράς


Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Προσωπική δέσμευση ότι δεν θα μειωθεί ο κατώτατος μισθός αναλαμβάνει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. «Βεβαίως και δεσμεύομαι. Ακόμα και ο Όλι Ρεν το είπε» λέει ο κ. Σαμαράς.

Μιλώντας στην εφημερίδα Real News, αναφέρει πως το θέμα του λάθους του ΔΝΤ το έχει ήδη θέσει και έχει επιτύχει σημαντικά αποτελέσματα. Ο πρωθυπουργός τονίζει χαρακτηριστικά ότι «εμείς τις διαπραγματεύσεις δεν τις κάνουμε δημόσια. Τις κάνουμε γνωστές από τα αποτελέσματά τους. Γιατί όταν τις εξαγγέλλεις, εκ των προτέρων, συνήθως τις καις...».

Επίσης ο κ. Σαμαράς επισημαίνει πως «αν η ύφεση που προκαλείται είναι μεγαλύτερη από τις προβλέψεις, τότε δεν θα υπάρχουν για το λόγο αυτό περισσότερα μέτρα και αντιθέτως όταν εμείς ξεπερνάμε τους στόχους, να μας επιτρέπεται να δίνουμε ανακούφιση στον κόσμο. Φτάνει εμείς να τηρούμε τις δεσμεύσεις μας».

Όπως σημειώνει ο πρωθυπουργός «όλα αυτά έχουν μπει στη νέα δανειακή σύμβαση, επειδή έγινε κατανοητό ότι προηγουμένως μάς οδηγούσαν σε φαύλο κύκλο ύφεσης».

Υπογραμμίζει ότι αυτό που πρόκειται να αλλάξει είναι να διακοπεί η δημόσια σπατάλη, να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές, να χτυπηθεί η γραφειοκρατία και να γίνουν οι αποκρατικοποιήσεις.

Ερωτηθείς τι διεκδικεί η Ελλάδα απο τους δανειστές της, ο κ. Σαμαράς τονίζει ότι εφαρμόζοντας τις δεσμεύσεις, μπορεί να ζητήσει αλλαγές σε όσα δεν λειτουργούν ή φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα και αναφέρεται στη δυνατότητα των πολιτών να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους στην Εφορία και τις τράπεζες.

Σημειώνει πως το ζητούμενο για φέτος είναι το πρωτογενές πλεόνασμα, ενω υπογραμμίζει ότι το πρόγραμμα αυτό «μπορεί να βγει» και να πιάσει τους στόχους του.

Όμως τονίζει ότι «όταν κάθε μέρα έχουμε απεργίες, καταλήψεις δρόμων ή δημοσίων γραφείων, μπλοκάρει το κέντρο της πόλης ή οι εθνικοί δρόμοι και παραλύουν τα πάντα, τότε κανένα  πρόγραμμα δεν μπορεί να βγει. Μερικοί αυτό επιδιώκουν αλλά δεν θα τους αφήσουμε».

Σε ερώτηση αν θα αλλάξει ο συνδικαλιστικός νόμος, ο κ. Σαμαράς δηλώνει πως «δεν μπορούμε να ανεχόμαστε ό,τι διαλύει τα πάντα, ούτε έχουμε λόγο να αλλάξουμε ό,τι δουλεύει καλά».

Για τον Γιάννη Στουρνάρα δηλώνει ότι «έχει την απόλυτη στήριξη του», ενώ για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού λέει: «Όποτε χρειαστεί, θα γίνει».

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα λέει πως «μιμείται τις χειρότερες πολιτικές συνήθειες του παρελθόντος, κι ας είναι νέος. Βιάστηκε να... γεράσει».

Όσο για τις απαιτήσεις των αγροτών ο πρωθυπουργός τονίζει πως ό,τι μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση για τους αγρότες, το έκανε, δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια.

Προσθέτει «δεν θέλω και δεν μπορώ να τους κοροϊδεύω».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

«Το μοντέλο οδήγησε σε κρίση» Το σχέδιο «Αθηνά» διορθώνει παθογένειες, δηλώνει ο υπουργός Παιδείας


Ο υπουργός Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλος
Ο υπουργός Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλος   (Φωτογραφία:  Icon )

Αθήνα
Το σχέδιο «Αθηνά» προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις παθογένειες και στρεβλώσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, δηλώνει ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα.

Υπογραμμίζει πως ο διάλογος είναι ουσιαστικός και πως «όπου υπάρχει η αναγκαία και πλήρης τεκμηρίωση, στη βάση των αρχών του σχεδίου και όχι στη βάση εξυπηρέτησης τοπικών συμφερόντων, οι προτάσεις αυτές θα γίνουν δεκτές».

Ο κ. Αρβανιτόπουλος σημειώνει πως δεν υπάρχει πολυτέλεια χρόνου και αναφέρει πως «οι αλλαγές στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ δεν προέκυψαν λόγω κρίσης. Το μοντέλο αυτό που εφαρμόζαμε τόσα χρόνια οδήγησε στην κρίση».

Ο υπουργός Παιδείας δηλώνει πως δεν αλλάζει τίποτε στο σύστημα εισαγωγής φέτος και πως ισχύει η δέσμευσή του ότι δεν θα αλλάξει μέχρι το 2016. Εκτιμά πως οι βάσεις θα ανέβουν λόγω του σχεδίου και πως η μείωση που θα προκύψει στον αριθμό των εισακτέων δεν θα ξεπερνά το 4%.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Μίνι δόσεις, μάξι ποινές Ύστατη ευκαιρία για ρύθμιση χρεών με δόσεις από 25 ευρώ το μήνα


  (Φωτογραφία:  Icon Photopress )

Αθήνα
Την τελευταία ευκαιρία για ρύθμιση χρεών προς το Δημόσιο φαίνεται ότι δίνει το οικονομικό επιτελείο σε φορολογούμενους και επιχειρήσεις με δόσεις ακόμα και από 25 ευρώ το μηνα.

Όπως αναφέρεται στο Βήμα της Κυριακής, η ρύθμιση δεν αφορά οφειλέτες κάτω του εξάμηνου, ενώ γίνεται σαφής διαχωρισμός οφειλετών ανάλογα με το ύψος του χρέους.

Έτσι, οι μικροί οφειλέτες που βρέθηκαν σε αυτή τη θέση, λόγω της ύφεσης θα αντιμετωπίζονται διαφορετικά από τους μεγάλους οφειλέτες με χρέη που ξεπερνούν τις 50 ή και τις 100 χιλιάδες ευρώ.

Το σχέδιο προβλέπει ελάχιστη δόση 25 ευρώ το μήνα και 40-80 ευρώ εφάπαξ έξοδα της ρύθμισης ανάλογα με το χρέος.

Για χρέη των 50.000 ευρώ, η διαδικασία θα προχωρά με απλή ηλεκτρονική αίτηση, ενώ για οφειλές άνω των 100.000 ευρώ θα απαιτείται συμπλήρωση φόρμας εγγυήσεων προς το Δημόσιο (λίστα περιουσιακών στοιχείων).

Στις κυρώσεις μη πληρωμής προβλέπονται: καμία ενέργεια για τις πρώτες 30 ημέρες, ηλεκτρονική υπενθύμιση στη συνέχεια και κίνηση της διαδικασίας των κατασχέσεων ως ύστατο μέτρο.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...