Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Σταθερά τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε δύο νέες δημοσκοπήσεις

Οριακό προβάδισμα 0,9% καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία. 

Η ΝΔ συγκεντρώνει 19,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 20,45%, το ΠΑΣΟΚ 5,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,6%, η Χρυσή Αυγή 8,5%, η ΔΗΜΑΡ 4,1%, το ΚΚΕ 4,8%, η Δράση 1,1%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 1,2% και άλλο κόμμα δηλώνει ότι ψηφίζει το 4,2%. Η αδιευκρίνηστη ψήφος προσεγγίζει το 36,1%.

Το 75% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι πρέπει να αλλάξει το Σύνταγμα, με οκτώ στους δέκα να θέλουν να καταργηθεί η αρμοδιότητα της Βουλής να αποφασίζει εάν θα δικάζονται οι πολιτικοί ή όχι. Επίσης, το 78% θέλει συνταγματική κατοχύρωση για 15ετές σταθερό φορολογικό σύστημα. Το 62% δηλώνει θετικό στην κατάργηση της παραγραφής της ποινικής ευθύνης μελών της κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα, με 1,5 μονάδα προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό της εφημερίδας «6 Μέρες». Στη δημοσκόπηση, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγράφει ποσοστό 21,5%, έναντι 20% της ΝΔ.

Ταυτόχρονα, ο Αντώνης Σαμαράς παραμένει καταλληλότερος πρωθυπουργός, συγκεντρώνοντας ποσοστό 30%.

Τα ποσοστά που συγκεντρώνουν τα υπόλοιπα κόμματα είναι: Χρυσή Αυγή (12%), Ανεξάρτητοι Έλληνες (5%), ΔΗΜΑΡ (4%),  ΠΑΣΟΚ (7%) και το ΚΚΕ (6%).

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός παραμένει ο πρόεδρος της ΝΔ  Αντώνης Σαμαράς, καθώς συγκεντρώνει το 30% των προτιμήσεων, ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, βρίσκεται στο 23%.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: