Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Ενδιαφέροντα στοιχεία σε νέα έρευνα Δημοσκόπηση: Προβάδισμα της ΝΔ με οκτώ μονάδες


Προβάδισμα οκτώ μονάδων έχει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για την τηλεόραση του ΣΚΑΙ.
P
Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει το 24,5% έναντι 16,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή με 6,5%, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ένωση Κεντρώων με 4%, Ποτάμι και ΑΝΕΛ με 2,5% και η Λαϊκή Ενότητα με 1,5%.
Άλλο επιλέγει το 7% ενώ το 24% δηλώνει Δεν ξέρω/Δεν Απαντώ.
Στην παράσταση νίκης η ΝΔ συγκεντρώνει το 50,5% έναντι 20,5% του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε ποσοστό 86,5% οι πολίτες εκτιμούν ότι, η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση και το 87,5% δηλώνει, πως δεν είναι ικανοποιημένο από την κυβέρνηση.
Στα οικονομικά  οι ερωτηθέντες πιστεύουν σε ποσοστό 70% πως η κατάσταση θα επιδεινωθεί ενώ στο προσφυγικό μόλις το 20% εγκρίνει τους χειρισμούς της κυβέρνησης.
Το 31,5% θα επιθυμούσε μία κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ ενώ το 25% θα επέλεγε ένα κυβερνητικό σχήμα με επικεφαλής τον ΣΥΡΙΖΑ.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Aπό τη Δευτέρα οι επαναπροωθήσεις Το σχέδιο για την επιστροφή μεταναστών από την Μυτιλήνη στην Τουρκία


Τον υπάρχοντα σχεδιασμό για τη επιστροφή μεταναστών το τριήμερο Δευτέρα 4 Απριλίου με Τετάρτη 6 Απριλίου από το λιμάνι της Μυτιλήνης στο λιμάνι του Δικελί αποκαλύπτει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
prosfyges b
Ήδη μέσω ελληνικών ναυτιλιακών εταιρειών από τη Frontex έχουν ναυλωθεί δύο πλοία τουρκικών συμφερόντων τα οποία και θα μεταφέρουν 150 συνολικά μετανάστες τη φορά.
Σύμφωνα με το σχεδιασμό στο πλοίο θα επιβαίνει ένας μετανάστης συνοδευόμενος από έναν αστυνομικό της Frontex.
Το πλοίο «Ναζλί Ζαλέ» τύπου καταμαράν της εταιρείας «Ζαλέμ Τουρ» θα μεταφέρει 200 άτομα συνολικά τη φορά (100 μετανάστες και 100 αστυνομικούς) δηλαδή 200 μετανάστες τη μέρα μια και έχει ναυλωθεί για δυο δρομολόγια τη μέρα.
Το πλοίο «Λέσβος» της εταιρείας «Τουργιόλ» θα μεταφέρει 100 άτομα συνολικά τη φορά (50 μετανάστες και 50 αστυνομικούς) δηλαδή 50 μετανάστες τη μέρα μια και έχει ναυλωθεί για ένα δρομολόγιο τη μέρα.
Συνολικά δηλαδή το τριήμερο έχει σχεδιασθεί η μετακίνηση 750 μεταναστών σε εφαρμογή της Συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας.
Σύμφωνα με το ναυλοσύμφωνο στους μετανάστες και στους συνοδούς τους αστυνομικούς θα προσφέρονται σάντουιτς, χυμοί και νερό.
Η πρώτη επαναπροώθηση έχει σχεδιασθεί να γίνει στις 10 το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας ενώ η όλη διαδικασία θα γίνει μέσω του τελωνείου της Μυτιλήνης στο οποίο οι μετανάστες θα μεταφέρονται με ναυλωμένα λεωφορεία.
Ας σημειωθεί ότι τις επόμενες ώρες αναμένεται η άφιξη αστυνομικών της Frontex στη Λέσβο που θα επιληφθούν της όλης διαδικασίας. Γι αυτό το λόγο και από το βράδυ της Κυριακής έχει ενοικιασθεί το σύνολο των δωματίων σε ξενοδοχεία και των ενοικιαζομένων δωματίων στην πόλη της Μυτιλήνης και σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων από την πόλη.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Το κρυφό σχέδιο για την Ελλάδα «Βόμβα» των Wikileaks για Τόμσεν - Βελκουλέσκου και διαπραγμάτευση


Αποκαλύψεις για μία κρυφή τηλεδιάσκεψη που είχαν Τόμσεν και Βελκουλέσκου στις 19 Μαρτίου φέρνει στο φως το Wikileaks
tomsen-velkouleskou
Στη συζήτηση γίνεται σαφές ότι το ΔΝΤ προγραμματίζει να πει στη Γερμανία ότι θα αποχωρήσει από το ελληνικό πρόγραμμα, αν το Ταμείο και η Κομισιόν δεν καταφέρουν να συμφωνήσουν στο ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.
Οι δυο τους αναφέρουν ότι αυτό που πρέπει να σχεδιαστεί είναι μία απειλή επικείμενης οικονομικής καταστροφής, προκειμένου άλλοι «παίκτες» ( βλ. Ευρωπαίοι) να αναγκαστούν να δεχτούν όσα προτείνει το Ταμείο. Για τη Γερμανία αυτό θα είναι η ελάφρυνση χρέους και για την Ελλάδα τα μέτρα λιτότητας, ανάμεσά τους η αύξηση φόρων και η περικοπές των συντάξεων.
Ομως, φοβούνται ότι το δημοψήφισμα στη Βρετανία στις 23 Ιουνίου θα «παραλύσει» τη λήψη αποφάσεων στην ΕΕ, σε μία κρίσιμη στιγμή. Οπως λένε Βελκουλέσκου και Τόμσεν, το δημοψήφισμα θα περιπλέξει τα πράγματα, καθυστερώντας τη «στιγμή της αλήθειας» για μετά από τη διεξαγωγή του.
«Αυτό θα είναι καταστροφή», αναφέρει χαρακτηριστικά η Βελκουλέσκου.
«Δεν πρόκειται να δεχτώ ένα πακέτο μικρών μέτρων, δεν πρόκειται», λέει ο Τόμσεν. «Τι θα χρειαστεί για να φτάσουμε σε σημείο αποφάσεων; Στο παρελθόν, μόνο μία φορά ελήφθησαν αποφάσεις και ήταν όταν οι Ελληνες επρόκειτο να ξεμείνουν σοβαρά από χρήματα και να χρεοκοπήσουν. Πιθανόν αυτό θα συμβεί ξανά. Σε αυτή την περίπτωση, θα τραβήξει έως τον Ιούλιο και είναι ξεκάθαρο ότι οι Ευρωπαίοι δεν πρόκειται να συζητούν για ένα μήνα πριν από το Brexit», τονίζει.
Η Βελκουλέσκου μεταξύ άλλων σημειώνει: «Είναι ενδιαφέρον ότι η Ελλάδα υποχώρησε... υποχώρησε λίγο τόσο στη φορολογική μεταρρύθμιση... τόσο στην έκπτωση φόρου και στις επικουρικές συντάξεις».
O πιο απόλυτος Τόμσεν από την άλλη είναι ότι οι Ελληνες «δεν πλησιάζουν καν στο να αποδεχτούν τις απόψεις μας».
Η Βελκουλέσκου από την πλευρά της επιχειρηματολογεί ότι «αν η ελληνική κυβέρνηση πιεστεί αρκετά θα το έκανε... Αλλά δεν έχουν κανένα κίνητρο και ξέρουν ότι η Κομισιόν είναι πρόθυμη να συμβιβαστεί, οπότε αυτό είναι το πρόβλημα».
Η Βελκουλέσκου έκανε λόγο και για λάθος στρατηγική από το ΔΝΤ. «Δεν διαπραγματευτήκαμε με την Κομισιόν και μετά να θέσουμε στους Ελληνες κάτι πολύ χειρότερο. Τους βάλαμε το μίνιμουμ που ήμασταν πρόθυμοι να σκεφτούμε και οι Ελληνες λένε ότι δεν διαπραγματευόμαστε», αναφέρει.
Το WikiLeaks αναφέρει ότι στη συζήτηση η Βελκουλέσκου αποκάλυψε ότι το ΔΝΤ εξετάζει το αν θα πρέπει να δημοσιεύσει την επικαιροποιημένη έκθεσή του για την κρίση.
Η Βελκουλέσκου προτείνει μάλιστα και μία λύση: να διαχωριστεί το πρόβλημα σε δύο προγράμματα, με διαφορετικούς στόχους. «Το ερώτημα είναι αν οι Ευρωπαίοι θα αποδέχονταν τους μεσοπρόθεσμους στόχους της Κομισιόν, για τους σκοπούς του προγράμματος και τους δικούς μας στόχους για τους σκοπούς της ελάφρυνσης χρέους», λέει.
Πηγή: thetoc.gr
http://www.matrix24.gr/

Read more...