Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Να απαντήσει τώρα ο κ. Χρυσοχοΐδης για τους 45 αστυνομικούς που τον φυλάνε!



Να απαντήσει τώρα ο κ. Χρυσοχοΐδης για τους 45 αστυνομικούς που τον φυλάνε!
Εάν πραγματικά 45 αστυνομικοί - είδηση που είδε χθες το φώς την δημοσιότητας- φρουρούν τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σε 8ωρες βάρδιες τότε ο πρώην υπουργός έχει υποχρέωση να εξηγήσει στον ελληνικό λαό το γιατί. 
Εμείς ακούσαμε ότι υπάρχει θέμα με τις τρομοκρατικές οργανώσεις οι οποίες άλλη δουλειά δεν έχουν από το να παραφυλάνε στις γωνίες τον κ. Χρυσοχοΐδη. 

Μπορεί να είναι και έτσι. Αλλά όπως και νάχει τελικά οφείλει εδώ και τώρα να δώσει πειστικές απαντήσεις!

ΑρΠα

Read more...

Κάποιοι θέλουν να «φάνε» τον Βαγγέλη



Κάποιοι θέλουν να «φάνε» τον Βαγγέλη
Ποικίλες πρακτικές που παρατηρούνται κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα στο εσωτερικό τουΠΑΣΟΚ, από στελέχη του Κινήματος, προκαλούν πολλά ερωτηματικά, σε σημείο πουσυνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου εκφράζουν την άποψη ότι υπάρχουν συγκεκριμένα πρόσωπα και συμφέροντα που επιθυμούν να «βγάλουν από τη μέση» τον πρόεδρο του κόμματος. 
Όπως σημειώνεται, η διαρροή που υπήρξε πριν από λίγη ώρα σχετικά με τηνπρόθεση του Γιώργου Παπανδρέου να μην ψηφίσει το νομοσχέδιο για την Παιδεία, αν δεν υπάρξουν αλλαγές σε αυτό, κρίνεται ως πρόφαση,προκειμένου να συσταθεί ένα μέτωπο εναντίον του Ευάγγελου Βενιζέλου. 

Σε αυτό εκτιμάται ότι θα συνασπισθούν όλοι εκείνοι που κατά καιρούς έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους προς τις πολιτικές επιλογές και τους αντίστοιχους χειρισμούς του προέδρου του κόμματος.

Π.Σ.

Read more...

Η κυβέρνηση τρίζει...



Ο κρυφός πόθος Βενιζέλου και γιατί πυρπολεί την κυβέρνηση...

Αυτό που εξ αρχής, κάποιοι γνώριζαν, πολλοί φοβόντουσαν και οι περισσότεροι απεύχονταν, αρχίζει πλέον να εμφανίζεται ως ισχυρή πιθανότητα. Η κυβέρνηση …τρίζει.

Δεν πρόλαβε να συμπληρωθεί ένας μήνας, αφότου έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης, και...

εκδηλώνονται ανοιχτά οι πρώτες έντονες διαφωνίες μεταξύ των εταίρων που την συναποτελούν.
Των χειρών αδίκων, ως αναμένονταν, ήρξατο ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Έχοντας, υπό την ηγεσία του, υποστεί δύο συντριπτικές ήττες το ΠΑΣΟΚ, στήριξε την κυβέρνηση, όχι επειδή την πίστευε, αλλά εξ ανάγκης.
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών ήξευρε ότι εάν, στις 18 Ιουνίου, δεν παρείχε στήριξη στον Αντώνη Σαμαρά και η χώρα οδηγούνταν εκ νέου σε εκλογές, η χώρα θα τσακιζόνταν στα βράχια, ο ίδιος θα εξαφανίζονταν από το πολιτικό προσκήνιο και το κόμμα του θα συρρικνώνονταν, εκλογικά και πολιτικά, σε σημείο βρασμού και εξαέρωσης.
Τα αισθήματα του Βενιζέλου για την κυβέρνηση Σαμαρά φάνηκαν από την πρώτη στιγμή. Ενώ το λογικό ήταν να συμμετάσχει ο ίδιος, από θέση αντιπροέδρου, και να εισφέρει ότι καλύτερο διέθετε το ΠΑΣΟΚ σε στελεχιακό δυναμικό, προτίμησε ο μεν ίδιος να μείνει απ’ έξω, η δε συμμετοχή του κόμματός του στην κυβέρνηση να περιοριστεί σε κάποιους φίλους του, ανθρώπους άγνωστους και οπωσδήποτε μη πολιτικούς.
Στη συνέχεια, και με κάθε ευκαιρία, αμφισβητούσε τον υπουργό Οικονομικών, τη στιγμή που πρώτος αυτός έπρεπε να τον στηρίζει, καθώς γνωρίζει, από πρώτο χέρι, και τις δυσκολίες της συγκυρίας και τις ευθύνες της θέσης.
Έπειτα προσπάθησε, εντέχνως, να καταστήσει τον Σαμαρά «κολοβό πρωθυπουργό», εφευρίσκοντας την Εθνική Ομάδα Διαπραγμάτευσης με την τρόϊκα, η οποία θα συντόνιζε όλα τα οικονομικά υπουργεία και τους εκπροσώπους της χώρας στα αντίστοιχα όργανα (ΔΝΤ, Ε.Ε. ΕΚΤ) -για επικεφαλής της οποίας προόριζε τον ευατό του.
Όταν αυτή η ιδέα του δεν …περπάτησε, και μάλιστα μετονομάστηκε και σε Ομάδα Εθνικού Στρατηγικού Σχεδιασμού, επεδίωξε και κατάφερε να καθιερώσει την συνάντηση των τριών αρχηγών, ως ένα είδος κυβερνητικού υπεροργάνου, το οποίο συνέρχεται τουλάχιστον άπαξ την εβδομάδα, και λαμβάνει αποφάσεις ακόμη και για μέτρα ή θέματα τα οποία, εκ του Συντάγματος και των νόμων, είναι αρμοδιότητας είτε του πρωθυπουργού είτε του υπουργικού συμβουλίου.
Τώρα, βλέποντας τα σοβαρά εσωκομματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, προσπαθεί να μετατρέψει την κομματική του κρίση σε κυβερνητική, μεταθέτοντας το επίπεδο της αντιπαράθεσης. Προσπαθώντας να ξεφύγει από τον εσωκομματικό κλοιό, αλλά και την εξ αριστερών κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίζεται να διαφωνεί με τη λήψη μέτρων πιστεύοντας ότι έτσι οικοδομεί λαϊκό προφίλ.
Κι όμως γνωρίζει πολύ καλά ότι τα μέτρα είναι αναπόφευκτα. Το γνωρίζει γιατί ο ίδιος τα υπέγραψε ως υπουργός Οικονομικών. Τα γνωρίζει γιατί ξέρει πολύ καλά ότι δεν υπάρχουν τα ισοδύναμα μέτρα, οι πομφόλυγες, που έλεγαν και οι τρεις αρχηγοί. Τα γνωρίζει γιατί ποτέ δεν έπαψε να συνομιλεί με την τρόικα και άρα ξέρει και τις απόψεις και τις διαθέσεις της για την (πολιτική) επαναδιαπραγμάτευση, αλλά και τα μικρά όρια ανοχής των εταίρων μας σχετικά με την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη.
Και βέβαια, γνωρίζει ότι ο αδύναμος κρίκος της κυβερνητικής συνοχής είναι η ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη. Δεν θα ήθελε να αποχωρήσει κάποια στιγμή από την κυβέρνηση το μικρό κόμμα της αριστεράς, επειδή δεν θα άντεχε την πίεση των οπαδών και στελεχών του, και να υποχρεωθεί να μείνει αυτός και το ΠΑΣΟΚ ως μόνος κυβερνητικός εταίρος, αφού σε διαφορετική περίπτωση θα έπεφτε η κυβέρνηση, με συνέπειες δραματικές για τη χώρα.
Επειδή λοιπόν ο Βενιζέλος γνωρίζει τα επερχόμενα και δεν θέλει να «καεί» ο ίδιος, στο όνομα του γενικού δημοσίου συμφέροντος προτιμά να βάλει φωτιά στα τόπια. Προφανώς, και παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα, δεν πιστεύει στη μακροημέρευση αυτής της κυβέρνησης. Δεν είναι άλλωστε τυχαία και η δήλωσή του, τα δύο πρώτα χρόνια η κυβέρνηση να εφαρμόσει πολιτικές και τα δύο τελευταία της τετραετίας της να λάβει τα μέτρα. Όταν όλοι γνωρίζουν ότι τα δύσκολα μέτρα, κάθε κυβέρνηση, τα παίρνει στην αρχή που έχει νωπή λαϊκή εντολή, ο Βενιζέλος προτείνει να ακολουθηθεί η αντίστροφη πορεία.
Ίσως επειδή σκέφτεται ότι σε δύο χρόνια δεν θα υπάρχει αυτή η κυβέρνηση, οπότε και ο ίδιος μπορεί να διεκδικήσει ένα μεγαλύτερο ποσοστό στις εκλογές αφού δεν θα έχει βάψει τα χέρια του και με άλλο αίμα. Δεν ξέρω αν έχει σκεφθεί ή τον απασχολεί η περίπτωση σε δύο χρόνια να μην υπάρχει η χώρα.
Σε κάθε περίπτωση ο Βενιζέλος παίζει με τη φωτιά. Ανεβάζει συνεχώς την ένταση, όταν η χώρα έπρεπε να είναι ήρεμη και η κυβέρνηση ενωμένη να κάνει τη δουλειά για την οποίαν οι πολίτες την εξέλεξαν να κάνει. Λογικά σήμερα, στη συνάντηση των τριών αρχηγών, θα βρεθεί ένα σημείο ισορροπίας. Θα επιχειρηθεί να πέσουν οι τόνοι ακόμη κι αν χρειαστεί να δοθούν εξηγήσεις για τις παρεξηγήσεις. Μέχρι το επόμενο επεισόδιο.
Όμως ο αξιότιμος κύριος Βενιζέλος οφείλει να γνωρίζει ότι οι προσωπικές στρατηγικές μπορούν να ευδοκιμήσουν όταν είναι ενταγμένες σε ένα συνολικότερο σχέδιο και όχι όταν είναι ενταγμένες στη λογική: στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται.
Προσώρας ο Βενιζέλος δίνει την εντύπωση ότι λειτουργεί σαν λύκος. Και στο κόμμα του και στην κυβέρνηση.
Αυτή η τακτική τον βοήθησε να «αρπάξει» το ΠΑΣΟΚ, δεν είμαι όμως σίγουρος ότι θα τον βοηθήσει να «αρπάξει» και την πρωθυπουργία, αν αυτός είναι ο ανομολόγητος στόχος του, όπως λένε οι άνθρωποι που τον γνωρίζουν…


Φελνίκος


Read more...

Στις 25 Αυγούστου η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με την Άνγκελα Μέρκελ


«ΚΛΕΙΣΤΗΚΑΝ» ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ


Στις 25 Αυγούστου η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με την Άνγκελα Μέρκελ
Στα τέλη Αυγούστου αναμένεται να αρχίσει ο κρίσιμος γύρος των επαφών του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά με τους ευρωπαίους ηγέτες. 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στις 25 Αυγούστου στο Βερολίνο, όπου αναμένεται να έχει κατ΄ιδίαν συνάντηση με την γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.

Παράλληλα, στις 26 Αυγούστου ο κ. Σαμαράς θα ταξιδέψει στη Γαλλία, όπου θα συναντηθεί με τον γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ.

Στις διαδοχικές επαφές που θα έχει με τους ηγέτες της ευρωζώνης, ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται, μεταξύ άλλων, να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαρθρωτικών αλλαγών στις οποίες είναι αποφασισμένη να προχωρήσει η κυβέρνηση ώστε να θέσει εν συνεχεία το μείζον ζήτημα της επιμήκυνσης του προγράμματος προσαρμογής. 

Read more...

Την ώρα που ο Ηλιάδης κατακτούσε το χάλκινο μετάλλιο, η ΕΡΤ έδειχνε την ποδηλασία...



Μια ακόμη γκάφα της ΕΡΤ, καθώς την ώρα που ο Ηλίας Ηλιάδης κατακτούσε το χάλκινο μετάλλιο, η κρατική τηλεόραση ήταν απούσα.
Τον αγώνα δεν μετέδωσε ζωντανά κανένα από... τα 3 κρατικά κανάλια (ΝΕΤ, ΕΤ1 και ΕΤ3).
Μάλιστα, την ώρα που αγωνιζόταν ο Έλληνας πρωταθλητής, η ΕΤ1 έδειχνε την ποδηλασία!
Ο αγώνας του προβλήθηκε λίγο αργότερα μαγνητοσκοπημένος....


Read more...

"Δεν μπορεί να είναι αυτοκτονικός..."...



Ανεβάζει τους τόνους για το νέο μνημόνιο για να καλύψει τη δεινή ήττα που υπέστη χθες για το νόμο για τα ΑΕΙ.

Αυτό σχολίαζε χθες έμπειρο πολιτικό στέλεχος επιχειρώντας να ερμηνεύσει τις τελευταίες κινήσεις του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Τόσο στην Ιπποκράτους όσο και...στο Μαξίμου επικρατεί προβληματισμός για τις τελευταίες κινήσεις του Βαγγέλη καθώς ουδείς μπορεί να προβλέψει μέχρι που θα τραβήξει το σχοινί. Οι περισσότεροι, πάντως, επιμένουν ότι «δεν μπορεί να είναι αυτοκτονικός και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές». Και εξηγούν πώς μία τέτοια κίνηση θα οδηγούσε τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και το ΠΑΣΟΚ να… φλερτάρει με το όριο του 3%.
matrix24.gr


Read more...

Στην Αρχαία Ολυμπία ο Βλαντιμίρ Πούτιν!


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 
Στην Αρχαία Ολυμπία ο Βλαντιμίρ Πούτιν!
Στην Αρχαία Ολυμπία βρίσκεται ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, πιθανότατα για να περάσει εκεί ένα μέρος των καλοκαιρινών του διακοπών. Άλλωστε ο ίδιος έχει πολλάκις εκφράσει την αδυναμία του στην Ελλάδα. 
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ο ρώσος πρόεδρος έφτασε στο Κατάκολο με την ιδιωτική θαλαμηγό του Ρομάν Αμπράμοβιτς και αναμένεται να μεταβεί με ελικόπτερο στην Αρχαία Ολυμπία.

Αυξημένη αστυνομική κινητοποίηση υπάρχει από νωρίς το πρωί στην περιοχή.

Ο Ρώσος πρόεδρος έχει επισκεφθεί αρκετές φορές ιγκόγκνιτο την περιοχή και έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον και για τους υδρογονάνθρακες που βρίσκονται στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Κατακόλου. 

Κανείς από τους υπευθύνους της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν γνώριζε για την επίσκεψη Πούτιν, καθώς το επιτελείο του πρωθυπουργού ήθελε αυτή να στεφθεί κάτω από απόλυτη μυστικότητα. 

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν άτομα της προσωπικής ασφάλειας του Ρώσου πρωθυπουργού να έχουν ήδη μεταβεί στην Αρχαία Ολυμπία και να εξερευνούν τον χώρο για την ασφαλή άφιξή του.

Read more...

Ενδιαφέρον για την Εμπορική από Εθνική, Eurobank και Αlpha

Κινήσεις στην τραπεζική σκακιέρα


Η Εμπορική φαίνεται πως έχει πάρει σειρά στην ανακατάταξη του τραπεζικού τοπίου
Η Εμπορική φαίνεται πως έχει πάρει σειρά στην ανακατάταξη του τραπεζικού τοπίου   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
To ενδεχόμενο εξαγοράς της Εμπορικής εξετάζει και η Eurobank, όπως επιβεβαίωσε, σημειώνοντας ωστόσο πως δεν έχει υποβάλει μέχρι στιγμής πρόταση εξαγοράς. Νωρίτερα, και η Εθνική Τράπεζα είχε σημειώσει πως «παρακολουθεί τις εξελίξεις» σχετικά με την Εμπορική, αλλά δεν έχει υποβάλει μέχρι στιγμής δεσμευτική προσφορά. Τέλος, η Alpha έχει ήδη επιβεβαιώσει πως υπέβαλε πρόταση για εξαγορά του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής.
Σε ανακοίνωσή της την Τετάρτη, μετά από ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η Eurobank, ανέφερε πως «ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι εξετάζει το ενδεχόμενο εξαγοράς της Εμπορικής Τράπεζας και δεν έχει καταθέσει πρόταση εξαγοράς της».
Νωρίτερα, η πλευρά της Εθνικής Τράπεζας, επίσης μετά από ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σε συνέχεια δημοσιευμάτων, ανέφερε πως συνεχίζει να παρακολουθεί τις εξελίξεις χωρίς μέχρι σήμερα να έχει υποβάλει δεσμευτική προσφορά.
«Η Εθνική Τράπεζα θα ενημερώνει άμεσα το επενδυτικό κοινό σύμφωνα με τα οριζόμενα στο ισχύον κανονιστικό πλαίσιο» καταλήγει η ανακοίνωση.
Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη, η Alpha Bank είχε ανακοινώσει με επιστολή της στο Χρηματιστήριο την Τρίτη πως υπέβαλε πρόταση στην Credit Agricole για την εξαγορά του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής Τράπεζας.

Ωστόσο, η Αlpha διέψευσε κατηγορηματικά δημοσιεύματα περί συμφωνίας της με την Credit Agricole για την εξαγορά της Εμπορικής.
Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Ελεύθερος με όρους ο τμηματάρχης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους...



Ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε μετά την απολογία του στις ανακριτικές αρχές ο τμηματάρχης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, σε βάρος του οποίου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για... «παραβίαση μυστικών πολιτείας» σε βαθμό κακουργήματος και «παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων».

Οι κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν αφορούν στη διαρροή στο Διαδίκτυο ενός διαβαθμισμένου εγγράφου- non paper -, το οποίο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας θα χρησιμοποιούσε κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα.

Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκαν με ομόφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο περιοριστικός όρος της εμφάνισης του σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του μια φορά το μήνα ενώ του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος δεν έχει καμία εμπλοκή στην υπόθεση. Μάλιστα, φέρεται να υποστήριξε πως όποιος διέρρευσε το επίμαχο non paper είχε πολιτική σκοπιμότητα.
protothema.gr


Read more...

Παραπέμπονται χρηματιστές για τις μετοχές - «φούσκες»

Στο εδώλιο 49 κατηγορούμενοι

 

Δεκατρία χρόνια μετά το…πάρτι του Χρηματιστηρίου της Αθήνας η Δικαιοσύνη αποφαίνεται πως πρέπει να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου 49 άτομα – ανάμεσά τους χρηματιστές, τραπεζικά στελέχη, επιχειρηματίες και επενδυτές- προκειμένου να λογοδοτήσουν για κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για την υπόθεση με τις μετοχές-«φούσκες» το διάστημα 1999-2000.

Με βούλευμα 900 σελίδων το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο έκρινε πως πρέπει να παραπεμφθούν σε δίκη 49 άτομα (από τους αρχικούς 67 κατηγορουμένους) απορρίπτοντας τις εφέσεις που εκείνοι είχαν καταθέσει. Οι κατηγορούμενοι καλούνται να λογοδοτήσουν για αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα όπως απάτη κατ’ επάγγελμα και συνήθεια, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, και υπεξαίρεση 57 εκατ. ευρώ.

Ανάμεσα  στους κατηγορουμένους που θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, είναι μεταξύ άλλων οι: Παναγιώτης Κονταλέξης, Παναγιώτης Πανούσης,  Γιώργος Μπατατούδης, Κωνσταντίνος και Χρυσή Στέγγου, Σπύρος Τασόγλου,  Δημήτρης Ράνιος κ.α .

Τι τους καταλογίζουν

Τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου, υιοθετώντας την πρόταση του εισαγγελέα Εφετών Ι. Λιακόπουλου, αναφέρουν μεταξύ άλλων στο βούλευμά τους πως «σκοπός των κατηγορουμένων ήταν με τη δημοσίευση και τη διάδοση ανακριβών και παραπλανητικών πληροφοριών προς το επενδυτικό κοινό να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος». Σύμφωνα με το βούλευμα,  «προηγουμένως, πέτυχαν να πλήξουν την ακρίβεια και την αντικειμενικότητα των πληροφοριών της χρηματιστηριακής αγοράς καθώς οι καταχωρημένες στους πίνακες τιμές των μετοχών αλλά και άλλοι συναλλασσόμενοι που δεν γνώριζαν τις μεθοδεύσεις, θεωρούσαν τις ανακοινωθείσες τιμές ως αντιπροσωπευτικές της πραγματικής αξίας των μετοχών».

Η συγκεκριμένη υπόθεση αποτελεί ένα μόνο σκέλους του σκανδάλου με τις μετοχές -«φούσκες» την οποία είχε χειριστεί η πρώην ανακρίτρια Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια η οποία βρίσκεται στη φυλακή εκτίοντας κάθειρξη 12 ετών.

Αρχικά, σε βάρος εμπλεκομένων στην υπόθεση είχα απαγγελθεί κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος, το 2006 όμως ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Χαράλαμπος  Λακαφώσης ζήτησε τη διερεύνηση αξιόποινων πράξεων συγκεκριμένων προσώπων. 

Read more...

Έρχεται μέσα στις επόμενες ημέρες η πρώτη δόση για το χαράτσι στα ακίνητα...



Εξόφληση σε πέντε δόσεις...
Στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, που θα λάβουν οι πολίτες τις επόμενες ημέρες, θα περιλαμβάνεται η πρώτη δόση του ειδικού τέλους ακινήτων.
Η εξόφληση του τέλους προβλέπεται να ...γίνει μέσα σε πέντε διμηνιαίες δόσεις, έως τα τέλη Απριλίου 2013.
Σημειώνεται ότι οι πολίτες που δεν πληρώνουν το χαράτσι δεν κινδυνεύουν με διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, ωστόσο η Εφορία θα μπορεί να προχωρήσει σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων.
in.gr


Read more...

Γιάννης Στουρνάρας: Το μέλλον της Ελλάδας στην ευρωζώνη εξαρτάται από τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρω

ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ


Γιάννης Στουρνάρας: Το μέλλον της Ελλάδας στην ευρωζώνη εξαρτάται από τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρω
«Υπήρξε συμφωνία σε ένα ένα βασικό περίγραμμα με στόχο να μην υπάρξουν μέτρα που θα πλήξουν περαιτέρω την κοινωνία», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας,αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των τριών πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ωστόσο, ο κ. Στουρνάρας ξεκαθάρισε ότι «το μέλλον της Ελλάδας στην ευρωζώνη εξαρτάται από την περικοπή των κρατικών δαπανών κατά 11,5 δισ. ευρώ». 


«Τώρα θα αρχίσουμε διαπραγματεύσεις με την τρόικα και αναμένουμε το πακέτο να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Θα προσπαθήσουμε το πακέτο αυτό να έχει την μικρότερη δυνατή επίπτωση στην κοινωνία», κατέληξε.

Σημειώνεται πως ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να έχει νέα συνάντηση με την τρόικα στις 14:00 το μεσημέρι της Πέμπτης.

Read more...

Δικαιούμαι να μιλώ και θα μιλώ, γιατί δεν υπήρξα διορισμένος στην διοίκηση της ΕΡΤ...



O Γ. Παναγιωτακόπουλος απαντά στον Ν. Σηφουνάκη...
Απαντώντας στη δήλωση του Σηφουνάκη, ο Παναγιωτακόπουλος, είπε τα εξής:

« Όχι 30 αλλά 38 χρόνια είμαι στο ΠΑ.ΣΟ.Κ υπηρετώντας μόνο αρχές και ιδανικά και όχι θέσεις και αξιώματα.

Δικαιούμαι λοιπόν να μιλώ και θα μιλώ, γιατί... δεν εξαργύρωσα την στράτευσή μου με θέσεις.

Δικαιούμαι να μιλώ και θα μιλώ γιατί δεν υπήρξα ούτε διορισμένος Νομάρχης, ούτε διορισμένος στην διοίκηση της ΕΡΤ, ούτε Ευρωβουλευτής, ούτε και Υπουργός.

Δικαιούμαι να μιλώ και θα μιλώ γιατί δεν είμαι γαμπρός μετόχου της Τράπεζας Πειραιώς και δεν υπηρετώ κανένα συμφέρον.

Οι ευνοημένοι υπηρέτες των πολιτικών αυλών οφείλουν να σιωπήσουν και να αναλογιστούν τη συνδρομή τους στην απαξίωση του ΠΑΣΟΚ.

«Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται.»


Read more...

Ρουπακιώτης: Συμβόλαια χωρίς υπογραφή δικηγόρου...



Ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης παρουσίασε στην Τρόικα σχέδιο για ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης, βάζοντας τέλος στην υποχρεωτική παρουσία δικηγόρων στις συμβολαιογραφικές πράξεις.

Σύμφωνα με... TA ΝEA τα στελέχη της Τρόικα φαίνεται πως έμειναν έκπληκτα όταν έμαθαν πως η ισχύουσα πρόβλεψη είναι να παρίστανται δικηγόροι και από τις δύο πλευρές στη διάρκεια υπογραφής συμβολαίων. Μάλιστα η πρακτική αυτή να περιλαμβάνει και αμοιβή των δικηγόρων ως ποσοστό επί της αξίας της συμβολαιογραφικής πράξης, θεωρήθηκε από την Τρόικα ελληνική πρωτοτυπία.

Ηδη έχουν καταργηθεί οι υποχρεωτικές ελάχιστες αμοιβές δικηγόρων για παραστάσεις στα δικαστήρια, αν και παραμένουν οι λεγόμενες νόμιμες αμοιβές σε περίπτωση που δεν υπάρξει έγγραφη συμφωνία για το ποσό μεταξύ δικηγόρου και εντολέα.

Η Τρόικα πάντως εμφανίστηκε ικανοποιημένη για τους ρυθμούς στις διοικητικές δίκες, καθώς εκτιμάται πως τα Διοικητικά Εφετεία έχουν κατορθώσει να πιάσουν τους στόχους που είχαν τεθεί. Ωστόσο δεν έκρυψε τη δυσαρέσκεια της για τις καθυστερήσεις που συνεχίζουν να υπάρχουν στις πολιτικές δίκες και για τον λόγο αυτό το υπουργείο Δικαιοσύνης ετοιμάζει σειρά μέτρων.


Read more...

Άμεσα τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ «κατ' επιλογή Σαμαρά» είπε ο Ευ.Βενιζέλος

«Δεν θα πάμε τη χώρα σε εκλογές»


  (Φωτογραφία:  Icon )

Αθήνα
Με μία αιχμηρή δήλωση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος επανέλαβε μετά τη σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων στο Μέγαρο Μαξίμου την πρότασή του να τεθεί σε υψηλό επίπεδο το ζήτημα της παράτασης του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής.

Εντούτοις, όπως πρόσθεσε, κατ' επιλογή του πρωθυπουργού «ο οποίος έχει την ευθύνη των χειρισμών» τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ θα ληφθούν άμεσα.

«Είμαι αναγκασμένος να δεχτώ την εκτίμησή του. Δεν θα οδηγήσουμε εμείς τη χώρα σε εκλογές, όπως το έκανε η κατ' ουσίαν η ΝΔ από τον περασμένο Νοέμβριο. θα τηρήσουμε την προγραμματική συμφωνία» είπε ο κ. Βενιζέλος.

«Όλες αυτές τις ημέρες έκανα μεγάλη προσπάθεια να πείσω ότι η στρατηγική που πρέπει ν’ ακολουθήσει η χώρα είναι να τεθεί τώρα στους εταίρους μας, σε υψηλό πολιτικό επίπεδο, το ζήτημα της παράτασης του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής μέχρι το τέλος του 2016» είπε ο κ. Βενιζέλος.

«Αυτό θα επέτρεπε να ληφθούν σταδιακά και με ηπιότερο τρόπο τα μέτρα που οδηγούν σε μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, σε επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων και σε διασφάλιση της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους μέσα από την επάνοδο σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Αυτό θα επέτρεπε να αποφύγουμε ένα νέο κύμα σημαντικών περικοπών σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα που είναι τα περίπου 6 από τα 11,5 δισ. ευρώ. Ένα νέο κύμα περικοπών που θα βαθύνει, δυστυχώς, ακόμα περισσότερο την ύφεση, ελπίζουμε προσωρινά, αλλά θα καταστήσει υφεσιακά έτη και το 2013 και το 2014» πρόσθεσε.

«Αυτά που πρότεινα, θεωρώ ότι είναι ο κοινός παρονομαστής αυτών που είχαμε πει προεκλογικά τα τρία κόμματα. Δεν έχει όμως νόημα, από ένα σημείο και μετά, να επιδιώκουμε κάτι σε διεθνές επίπεδο, όταν δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε εσωτερικό επίπεδο. Ήδη, στάλθηκε εκ των πραγμάτων στους εταίρους μας το μήνυμα ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να λάβει μέτρα περικοπής δαπανών ύψους 11,5 δισ. ευρώ αμέσως, εν πολλοίς από μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, αλλά αντιδρούν οι δύο μικρότεροι κυβερνητικοί εταίροι» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συμπλήρωσε:

«Ήδη, έγινα στόχος προσωπικών επιθέσεων από κάποιους κύκλους που συνηθίζουν να λένε γνωστές εξυπνάδες, για μειωμένη υπευθυνότητα. Αυτό το βρίσκω χυδαίο και ανιστόρητο. Είναι προσβολή απέναντι στα βάρη που σήκωσε και σηκώνει το κόμμα μας και εγώ προσωπικά. Η χώρα, λέω στους κυρίους αυτούς, βρίσκεται μέσα στην Ευρώπη και μέσα στο ευρώ γιατί κάποιοι άνθρωποι σηκώσαμε το βάρος και την κρατήσαμε μέσα στο ευρώ.

»Ο ελληνικός λαός έδωσε σ’ εμάς στις εκλογές 12,2% και στη Νέα Δημοκρατία 29%. Συμφωνήσαμε σε σχηματισμό κυβέρνησης με Πρωθυπουργό τον ίδιο τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, τον κ. Σαμαρά. Θέση μας είναι ότι η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει τον τετραετή κύκλο της γιατί δεν υπάρχει πραγματικά άλλη καλύτερη λύση για τη χώρα.

»Εφόσον ο Πρωθυπουργός θεωρεί ότι η άμεση λήψη όλων των μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ είναι αυτό που θα του επιτρέψει στη συνέχεια να συζητήσει διεθνώς και ότι μόνο αυτό διασφαλίζει την καταβολή των επομένων δόσεων και τη θέση της χώρας στο ευρώ, είμαι αναγκασμένος να δεχτώ την εκτίμησή του γιατί αυτός έχει την ευθύνη των χειρισμών και περιμένουμε τα αποτελέσματα. Δεν θα κάνουμε εμείς αυτό που έκανε η Νέα Δημοκρατία απέναντι στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και αργότερα απέναντι στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Δεν θα οδηγήσουμε εμείς τη χώρα σε εκλογές, όπως την οδήγησε ουσιαστικά από τον Νοέμβριο του 2011 η Νέα Δημοκρατία» τόνισε.

Έξι βασικά σημεία

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι το ΠΑΟΣΚ θα τιμήσει τη συμφωνία προγραμματικής σύγκλισης των τριών κομμάτων, αλλά τώρα «πρέπει να γίνουν τουλάχιστον τα εξής πράγματα»:

1. Στο πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ ευρώ να μην περιλαμβάνονται μέτρα άδικα, μέτρα προδήλως οριζόντια ή μέτρα δημοσιονομικώς ατελέσφορα.

2. Το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ δημοσιονομικών μέτρων, πρέπει να συνοδεύεται από εξίσου συγκεκριμένα μέτρα για την ρευστότητα.

3. Η τρόικα, το λιγότερο που πρέπει να εισηγηθεί στην έκθεσή της είναι η παράταση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής μέχρι το τέλος του 2016.

4. Πρέπει να συμφωνηθεί από την τρόικα η γρήγορη καταβολή των δόσεων που επιτρέπουν να πέσει χρήμα στην αγορά, να εξοφληθούν για παράδειγμα άμεσα οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του κράτους στις επιχειρήσεις.

5. Να αναγνωριστεί από τους εταίρους μας ότι η Ελλάδα έχει κάνει μια πρωτοφανή, μοναδική στην ιστορία, προσπάθεια προσαρμογής και δημοσιονομικά και διαρθρωτικά. Να σταλεί δηλαδή ένα άλλο μήνυμα διεθνώς από τους εταίρους μας για την Ελλάδα και για τις τεράστιες θυσίες που έχει υποστεί ο ελληνικός λαός.

6. Να ανοίξει ο δρόμος για την ένταξη της Ελλάδας στις ρυθμίσεις που αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 28 και 29 Ιουνίου, στις ρυθμίσεις δηλαδή που ανοίγουν την πόρτα για τη μείωση του ονομαστικού βάρους του δημοσίου χρέους.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Με έξι «διαρροές» από το ΠΑΣΟΚ ψηφίστηκαν οι αλλαγές στο νόμο για τα ΑΕΙ

«Όχι» από Παπανδρέου, Λοβέρδο, Χρυσοχοΐδη


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Αθήνα
Δεκτό κατά πλειοψηφία έγινε από τη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές στο νόμο Διαμαντοπούλου για τα ΑΕΙ.

Κατά την ονομαστική ψηφοφορία, στην οποία ψήφισαν συνολικά 264 βουλευτές, 163 ψήφισαν «ναι» και 101 βουλευτές ψήφισαν «όχι».

Από το ΠΑΣΟΚ καταψήφισαν τις αλλαγές στο νομοσχέδιο οι Γιώργος Παπανδρέου, Ανδρέας Λοβέρδος Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Χρήστος Αηδόνης, Γιώργος Ντόλιος και Συμεών Κεδίκογλου.

Η συζήτηση επί του νομοσχεδίου, που προηγήθηκε της ψηφοφορίας, πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους.

Ο Γιώργος Ππανδρέου κατά την πρώτη ουσιαστικά κοινοβουλευτική του ομιλία μετά την παραίτησή του, είπε ότι η Βουλή γίνεται έρμαιο εξωθεσμικών πιέσεων και ότι αντί να καταργήσουμε τις αλλαγές στα ΑΕΙ θα έπρεπε να τις επικροτούμε.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Διαφωνούν, αλλά συμφώνησαν να μην πάμε σε εκλογές

Θα ληφθούν τώρα τα μέτρα των 11,5 δισ.


 

Μετά από μία δραματική σύσκεψη δύο ωρών στο Μέγαρο Μαξίμου και με τον κίνδυνο κατάρρευσης του κυβερνητικού σχηματισμού να ελλοχεύει, με απρόβλεπτες συνέπειες, οι τρεις αρχηγοί των κομμάτων, που στηρίζουν την κυβέρνηση συμφώνησαν τελικά να παρουσιάσουν τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ, που ζητεί η τρόικα για την διετία 2013 – 2014 προκειμένου να προχωρήσει το δανεικό πρόγραμμα και να μην κλείσει η στρόφιγγα της χρηματοδότησης.

Με την εξέλιξη αυτή εκτονώνεται, προς το παρόν, η πρώτη μεγάλη εσωκυβερνητική κρίση, που δοκίμασε τις αντοχές στις σχέσεις των τριών κομμάτων. Κατέδειξε δε ότι τα περιθώρια ελιγμών μπροστά στις απαιτήσεις της τρόικας, με τις οποίες έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση Παπαδήμου, είναι στην πραγματικότητα ελάχιστα εάν όχι μηδαμινά.

Παρά τις έντονες επιφυλάξεις και τη διαφορετική προσέγγιση, που εξέφρασαν το τελευταίο διήμερο οι κύριοι Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης, αποδέχθηκαν την άποψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να υπάρξει απόφαση για το πακέτο των μέτρων, που θα συμπεριλαμβάνει νέες δραστικές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Το Μέγαρο Μαξίμου είχε ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή ότι για οποιαδήποτε επαναδιαπραγμάτευση προαπαιτούμενο είναι η ανταπόκριση της χώρας στις ειλημμένες δεσμεύσεις της.

Ούτε ο κ. Βενιζέλος, ούτε ο κ. Κουβέλης ήταν διατεθειμένοι ή έτοιμοι να προκαλέσουν ρήξη, με δεδομένο ότι η τρόικα διαμήνυσε σαφώς την Τρίτη ότι περιμένει συγκεκριμένες και οριστικές αποφάσεις εντός των ημερών και δεν δέχεται το αίτημα του ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ να ληφθούν τώρα μέτρα 6 δις ευρώ από διαρθρωτικές αλλαγές και αποκρατικοποιήσεις και τα υπόλοιπα ποσά να καλυφθούν με νέες παρεμβάσεις για τη διετία 2015-2016.

Στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, οι δύο αρχηγοί των μικρότερων κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού ζήτησαν από τον πρωθυπουργό να διαμορφωθεί έστω ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πολιτικής πίεσης προς την τρόικα, ώστε να πειστούν οι εταίροι να βοηθήσουν με συγκεκριμένα μέσα, κυρίως χρηματοδοτικά, την ελληνική οικονομία για να μην βυθιστεί στην ύφεση. Ταυτόχρονα συμφωνήθηκε να μέτρα, που θα ληφθούν να είναι όσο το δυνατό πιο δίκαια, όμως το τεράστιο κονδύλι, που προβλέπεται να εξοικονομηθεί από περικοπές σε μισθούς και συντάξεις (περίπου 5,5 δισ.) δεν αφήνει πολλά περιθώρια για ευαισθησίες.

Από την εξέλιξη των ενδοκυβερνητικών συζητήσεων καταδεικνύεται ότι η στρατηγική του κ. Σαμαρά δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από τους άλλους κυβερνητικούς εταίρους. Όμως καθίσταται σαφές κι από τις παρεμβάσεις κυρίως του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ότι υπάρχει απόσταση στις εκτιμήσεις για την πορεία της χώρας μέσα σε αυτές τις συνθήκες και οι λογαριασμοί θα μείνουν ανοιχτοί. Ο κ. Βενιζέλος θεωρεί εκ των ων ουκ άνευ την διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους σε ανώτερο πολιτικό επίπεδο, ώστε να υπάρξει ελπίδα ότι θα πετύχει το πρόγραμμα. Προς τούτο είναι διατεθειμένος να περιμένει για κάποιες εβδομάδες. Εάν διαπιστώσει ότι γίνονται ουσιαστικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση θα παραμείνει σταθερός κυβερνητικός εταίρος. Σε διαφορετική περίπτωση εξετάζει κάθε ενδεχόμενο.

Πάντως, κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου μετά το τέλος της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, έλεγαν ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην εισήγηση του αναφέρθηκε σε συζητήσεις που είχε με τον Ζοζέ Μπαρόζο, την τρόικα και τον Χέρμαν Βαν Ρομπάι και είπε ότι η υπόθεση είναι πεντακάθαρη. Τόνισε ότι προτιμά την απόφαση με τις θετικές συνέπειες, δηλαδή την παραμονή μας στο ευρώ και τη δυνατότητα να κερδίσουμε τη διετή επιμήκυνση, παρά τη βεβαιότητα της αρνητικής έκθεσης και της ρήξης με τους εταίρους που συνεπάγεται τραγικούς κινδύνους.

«Η απόφαση αυτή δίνει κλίμα διεθνούς αξιοπιστίας. Ως πρωθυπουργός έχω το καθήκον και την ευθύνη για την εισήγηση μου. Αν δεν παίρναμε τώρα την απόφαση θα μπαίναμε στην απομόνωση και στις κλειστές πόρτες», είπε συγκεκριμένα ο κ. Σαμαράς.

Στουρνάρας: «Τώρα θα αρχίσουμε διαπραγματεύσεις με την τρόικα» 

Άμεσα θα αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα είπε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των τριών πολιτικών την Τετάρτη.

Ο κ. Στουρνάρας, ο οποίος θα συναντηθεί με την τρόικα στις 14:00 το μεσημέρι της Πέμπτης, είπε ότι υπήρξε συμφωνία σε ένα βασικό περίγραμμα «με στόχο να μην υπάρξουν μέτρα που θα πλήξουν περαιτέρω την κοινωνία».

Ωστόσο, ο κ. Στουρνάρας ξεκαθάρισε ότι «το μέλλον της Ελλάδας στην ευρωζώνη εξαρτάται από την περικοπή των κρατικών δαπανών κατά 11,5 δισ. ευρώ». 

«Τώρα θα αρχίσουμε διαπραγματεύσεις με την τρόικα και αναμένουμε το πακέτο να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών και υπογράμμισε ότι βασικός στόχος είναι «η ελαχιστοποίηση των κοινωνικών επιπτώσεων». «Πρέπει να παρουσιάσουμε ένα αξιόπιστο πακέτο» πρόσθεσε.

Κουβέλης: Να μην επιβαρύνουμε τους αδύναμους 

Κοινή επιλογή των κυβερνητικών εταίρων είναι να υπάρξει η ελάχιστη επιβάρυνση των αδύναμων στρωμάτων, δήλωσε εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, κ. Φώτης Κουβέλης.

Ο κ. Κουβέλης είπε ότι η προγραμματική σύγκλιση των τριών δυνάμεων που στηρίζουν την κυβέρνηση ισχύει στο ακέραιο και πρόσθεσε ότι παραμένουν ως προτεραιότητες η ανάγκη χρονικής επιμήκυνσης της δημοσιονομικής προσαρμογής και η επαναδιαπραγμάτευση για τους επαχθείς όρους του μνημονίου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κουβέλης είπε ότι θα υπάρξει πρόταση για τα 11,5 δισ. ευρώ, διευκρινίζοντας ότι κατά την αποψινή σύσκεψη συζητήθηκαν «μόνο για κεφάλαια και όχι συγκεκριμένοι αριθμοί».

«Συζητήσαμε για τα κεφάλαια και όχι κωδικό προς κωδικό τα μέτρα. Είναι κοινή επιλογή να υπάρξει η ελάχιστη δυνατή επιβάρυνση των αδυνάτων. Η πρόταση από την πλευρά της κυβέρνησης σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει υποστολή της προσπάθειας για επιμήκυνση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ. 

Έντονο φραστικό επεισόδιο Βενιζέλου – Στουρνάρα

Έντονο φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στον κ. Στουρνάρα και τον κ. Βενιζέλο κατά τη διάρκεια της κρίσιμης σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών την Τετάρτη.

Η κόντρα των δύο αντρών εξελίχθηκε μάλιστα σε προσωπικό τόνο και τελικά λύθηκε με παρέμβαση του πρωθυπουργού. protothema.gr

Read more...

Σουρωτήρι το Γενικό Λογιστήριο ...



Συνέλαβαν τμηματάρχη για διαρροή απόρρητου non paper στον Τύπο...
Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής κρατείται τμηματάρχης της Διεύθυνσης Προϋπολογισμού του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους Λάμπρος Λιόσης.

Σύμφωνα με ... την εφημερίδα «Καθημερινή», κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων και παραβίαση μυστικών της Πολιτείας σε βαθμό κακουργήματος.

Το μεσημέρι θα απολογηθεί στην 8η ειδική ανακρίτρια.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα κατηγορείται ως υπεύθυνος για τη διαρροή στο διαδίκτυο ενός διαβαθμισμένου εγγράφου με πληροφορίες τις οποίες ο αναπληρωτής υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας θα χρησιμοποιούσε στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Το έγγραφο αυτό είχε σταλεί μέσω e-mail μόνο σε τέσσερις ανθρώπους: στον κ. Σταϊκούρα, στον κατηγορούμενο και σε ακόμη δυο υπαλλήλους.

Κατά το δημοσίευμα ίδιος ο κατηγορούμενος αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή με την διαρροή του εγγράφου.

Στέλεχος του ΓΛΚ δήλωσε στην Καθημερινή πως την ίδια μέρα διέρρευσαν έγγραφα κι από άλλες διεύθυνσης στο διαδίκτυο.
newsbeast.gr


Read more...

Βαριές κουβέντες μεταξύ Χρυσοχοϊδη - Βενιζέλου...



Στην αρχή, φαινόταν ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα ήταν ο μόνος από τους «κορυφαίους» που προσπαθούσε να βρει έναν κώδικα επικοινωνίας με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Εξάλλου, ο πρώην υπουργός δεν ακολούθησε το δρόμο του ... Ανδρέα Λοβέρδου και της Άννας Διαμαντοπούλου, όταν οι δύο τελευταίοι αρνήθηκαν μια θέση στην Πολιτική Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ. Κι όμως, το γεγονός ότι ο Χρυσοχοΐδης συμμετέχει στα όργανα μάλλον δεν σημαίνει τίποτα. Χθες, αντάλλαξε βαριές κουβέντες με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, εις επήκοον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ και όλα δείχνουν ότι το ρήγμα στις σχέσεις τους είναι ανυπέρβλητο –αν υποτεθεί ότι οι λέξεις «πάντα» και «ποτέ» υπάρχουν στην πολιτική.

Εγκύρως πληροφορούμαι ότι στη χθεσινή τρικυμιώδη συνεδρίαση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, όταν κάποια στιγμή ο Βενιζέλος υπονόησε ότι όσοι διαφωνούσαν με το νομοσχέδιο Αρβανιτόπουλου υπηρετούσαν προσωπικές τους στρατηγικές, ο Χρυσοχοΐδης εξερράγη και είπε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ σε έντονο ύφος: «Μη μου μιλάς έτσι εμένα»! Μια ωραία ατμόσφαιρα….
matrix24.gr


Read more...

Δεν αποσύρεται το ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα, ξεκαθαρίζει η Λαγκάρντ

«Η Αθήνα έχει κάνει πολλά»


  (Φωτογραφία:  Reuters )

Το ΔΝΤ «δεν εγκαταλείπει ποτέ το τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα», τονίζει η επικεφαλής του Κριστίν Λαγκάρντ στον απόηχο δημοσιευμάτων που ήθελαν το Ταμείο να αποσύρεται από το ελληνικό πρόγραμμα.

Το Ταμείο τάχθηκε επίσης υπέρ πιο επιθετικών κινήσεων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, υποστηρίζοντας πως η ελεγχόμενη πορεία του πληθωρισμού αφήνει περιθώριο για δραστικότερα βήματα.

Η Κριστίν Λαγκάρντ ανέφερε πως το ΔΝΤ δεν θα αφήσει «ποτέ το τραπέζι των διαπραγματεύσεων» με την Ελλάδα, αλλά θα «απαιτήσει» την εφαρμογή του προγράμματος μεταρρυθμίσεων που απαιτείται από την τρόικα.

«Κοιτάζοντας στο ξεκίνημα του προγράμματος, τα επιτεύγματα της ελληνικής οικονομίας και του ελληνικού λαού είναι εντυπωσιακά» ανέφερε η Λαγκάρντ. Ωστόσο, η Ελλάδα έχει «αρκετά ακόμη να κάνει», λέγοντας πως επιβάλλεται βελτίωση στην εικόνα των φορολογικών εσόδων, της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και της προώθησης των μεταρρυθμίσεων.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...