Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Ελεύθερος με όρους ο τμηματάρχης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους...



Ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε μετά την απολογία του στις ανακριτικές αρχές ο τμηματάρχης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, σε βάρος του οποίου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για... «παραβίαση μυστικών πολιτείας» σε βαθμό κακουργήματος και «παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων».

Οι κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν αφορούν στη διαρροή στο Διαδίκτυο ενός διαβαθμισμένου εγγράφου- non paper -, το οποίο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας θα χρησιμοποιούσε κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα.

Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκαν με ομόφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο περιοριστικός όρος της εμφάνισης του σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του μια φορά το μήνα ενώ του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος δεν έχει καμία εμπλοκή στην υπόθεση. Μάλιστα, φέρεται να υποστήριξε πως όποιος διέρρευσε το επίμαχο non paper είχε πολιτική σκοπιμότητα.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: