Τρίτη 12 Μαΐου 2009

"Στο νοσοκομείο ο Οικ. Πατριάρχης λόγω κρυολογήματος"

http://troktiko.blogspot.com/
"Το νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης επισκέφθηκε σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος εδώ και μια εβδομάδα ταλαιπωρείται από μια ήπια μορφή κρυολογήματος.

Οι ιατροί του νοσοκομείου της Κωνσταντινούπολης, εξέτασαν... τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας ώστε να δουν σε τι στάδιο βρίσκεται το κρυολόγημα, αλλά και αν ο κ. Βαρθολομαίος χρήζει ιατρικής παρακολούθησης.



Τελικά οι θεράποντες ιατροί μετά τα αποτελέσματα των εξετάσεων, συνέστησαν στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο για προληπτικούς λόγους να παραμείνει στο νοσοκομείο, καθώς και για να παρακολουθούν την πορεία της υγείας του.



Επίσης υψηλόβαθμο στέλεχος του Οικουμενικού Πατριαρχείου μιλώντας στο Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων "Romfea.gr", τόνισε ότι "Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, είναι πολύ καλά και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας, αυτές τις μέρες θα επιστρέψει και πάλι στα καθήκοντα του".


Τέλος, μας ενημέρωσε πως «η προγραμματισμένη για αύριο συνεδρία της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αναβλήθηκε»."

http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=2423&Itemid=1



Read more...

ΚΥΡΤΣΟΣ: Αλλάζει ο συσχετισμός στην "πολυκατοικία" της Δεξιάς...

http://www.nonews-news.blogspot.com/
Σοβαρός, διεισδυτικός, ψύχραιμος, ο Κύρτσος είναι ίσως ο πιο σοβαρός πολιτικός αναλυτής, αυτή τη στιγμή, στην τηλεόραση. Απόψε στον ΑΝΤ-1, η ανάλυσή του για τις ευρωεκλογές ήταν εξαιρετική. Για τη Ν.Δ. είπε πως σφυροκοπείται από τα δεξιά της από το ΛΑ.ΟΣ, το οποίο προσδοκά ένα ποσοστό 8% . Αντίθετα το ΠΑΣΟΚ έχει το συγκριτικό πλεονέκτημα να είναι σε θέση να συμπτύξει ευρύτερες συμμαχίες και με τους ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ-ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ, που τον βλέπουν με συμπάθεια, αλλά και με το ΣΥΡΡΙΖΑ.
Τη διαφορά ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. στις ευρωεκλογές, ο Κύρτσος τη βλέπει από 2 ως 4 μονάδες, αναλόγως της εξέλιξης του προεκλογικού αγώνα...



Read more...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

http://www.pasok.gr


Read more...

Η πράσινη οικονομία μοχλός ανάπτυξης για τη χώρα




Read more...

Οι μυστικές συναντήσεις, Ο Βουρλούμης και ο Γερμανός.

http://troktiko.blogspot.com/



Η κατάθεση του βουλευτή της Ν.Δ Γιάννη Μανώλη στον ανακριτή άνοιξε νέο κύκλο αποκαλύψεων για το μεγάλο σκάνδαλο της εξαγοράς του ΓΕΡΜΑΝΟΥ από την COSMOTE. Οι πρώτες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο είχαν γίνει από τον Γ. Μανώλη και ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ.

Στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση από τα golden boys του ΟΤΕ και του Μαξίμου Π. Βουρλούμη και Ε. Μαρτικόπουλο. Σύμβουλος του Π. Βουρλούμη ήταν τότε ο Μ. Τσαμάζ, ο άνθρωπος που διαχειρίζεται τώρα την εταιρία ΓΕΡΜΑΝΟΣ!

Τι είπε στον ανακριτή ο Γ. Μανώλης;...


1.Πρωταγωνιστές του σκανδάλου είναι ο Π. Βουρλούμης, ο Ε. Μαρτιγόπουλος και ο προκάτοχός τους Ν. Μανασής.

2.Έγινε μυστική συνάντηση Π. Βουρλούμη και Π. Γερμανού το Δεκέμβριο του 2005 στο Βουκουρέστι, όπου υπήρξε προσυμφωνία για χειραγώγηση της μετοχής του ΓΕΡΜΑΝΟΥ και μεθόδευση έτσι ώστε η εξαγορά από την COSMOTE να φανεί ότι είναι συμφέρουσα. Από τότε κι ενώ σύμφωνα με τα δεδομένα η μετοχή του ΓΕΡΜΑΝΟΥ έπρεπε να πέφτει, άρχισε να ανεβαίνει.(Από 12 ευρώ έφτασε στα 19).

3.Αγόρασαν το ΓΕΡΜΑΝΟ πολύ ακριβά, αφού πρώτα είχαν δημιουργήσει συνθήκες για υψηλό τίμημα.(Καταβλήθηκε το ποσό των 1,3 δις ευρώ, ποσό τριπλάσιο των πωλήσεων της εταιρίας το 2005).

4.Ο Γ. Αλογοσκούφης ήταν ενημερωμένος από τον Π. Βουρλούμη.
Για το σκάνδαλο της αγοράς του ΓΕΡΜΑΝΟΥ από την COSMOTE μέχρι σήμερα έχουν απαγγελθεί κατηγορίες στο διοικητή του ΟΤΕ Π. Βουρλούμη, στο διευθύνοντα σύμβουλο της COSMOTE Ε. Μαρτιγόπουλο, στα μέλη του Δ.Σ. της COSMOTE, στον πρώην ιδιοκτήτη της εταιρίας ΓΕΡΜΑΝΟΣ, Π. Γερμανό, σε 5 αντικριστές και στο διευθύνοντα σύμβουλο μεγάλης χρηματιστηριακής εταιρίας.

Κατηγορούνται για μεθοδεύσεις με σκοπό τη χειραγώγηση της τιμής της μετοχής της εταιρίας, προκειμένου να ανέβει σημαντικά το τίμημά της.



Read more...

6 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΤΑ ΜΜΕ, ΓΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/
Η Διακομματική συμφώνησε πως το κόστος αγοράς τηλεοπτικού χρόνου για τα διαφημιστικά μηνύματα των κομμάτων θα ανέλθει σε 6 εκατ. ευρώ, ενώ θα ισχύσουν σε γενικές γραμμές οι όροι προβολής που προβλέπονταν και στις ευρωεκλογές του 2004.
Αυτό σημαίνει πως κάθε ραδιοτηλεοπτικός σταθμός θα πρέπει να μεταδώσει 4 συζητήσεις με εκπροσώπους κομμάτων, να διαθέσει ένα 10λεπτο την εβδομάδα στα κόμματα και να μεταδώσει μία συνέντευξη Τύπου διάρκειας 60 λεπτών. Επίσης ορίζεται πως το 1/3 των δελτίων Ειδήσεων θα διατίθεται για την παρουσίαση της προεκλογικής δραστηριότητας.
ΝΑΙ, ΚΑΛΑ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ...6 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ, ΕΝ ΜΕΣΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΑ ΜΜΕ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ...ΕΝΩ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΕ...
Απαιτούμε τουλάχιστον, έγκαιρα, τη δημιουργία ενός site, στο οποίο θα αναρτούνται αναλυτικά, όλα τα ποσά τα οποία θα φεύγουν από το κράτος, και θα διοχετεύονται στους εκδότες και τους λοιπούς mediaρχες, με σκοπό την κρατική διαφήμιση, ώστε να υπάρχει μια υποτυπώδη διαφάνεια και να βλέπουμε ποιος παίρνει τι...
Πάντως πολλοί είναι εκείνοι...οι οποίοι τρίβουν τα χέρια τους, με τα πακέτα που τους περιμένουν...άσχετα εάν οι φυλλάδες τους και τα ΜΜΕ που έχουν δεν τα ξέρει ούτε η μάνα τους...
ΠΡΕΖΑ TV

* Αγαπητοί… για μία ακόμη φορά συναινούν όλοι (διακομματικά) να ταΐσουν τους νταβατζήδες τους και δυστυχώς δεν είδαμε να εκφράζεται έστω μία αντίδραση από τα πολιτικά κόμματα.
Το τραγικότερο είναι πως ΚΑΝΕΝΑ κανάλι δεν έχει νόμιμη άδεια… και πως δεν πληρώνει το «κράτος» αλλά οι απλοί πολίτες, οι μισθωτοί φορολογούμενοι κι όχι οι επιχειρηματίες απατεώνες που φοροδιαφεύγουν, που το κράτος τους πίνει το αίμα με τη φορολογία…
Τι να πούμε για τους υπουργούς και ειδικά αυτούς που ΟΜΟΛΟΓΗΣΑΝ ότι έκανα offshore εταιρίες «για να αποφύγουν φόρους» (Βουλγαράκης)…



Read more...

Αβραμόπουλε, Παυλόπουλε δεν ντρέπεστε; Γιατρέ Αλαμάνο (ΚΑΤ), είσαι επιστήμονας και έδωσες τον όρκο του Ιπποκράτη;

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/
Ο Αβραμόπουλος, ο νεκροθάφτης της δημόσιας υγείας και πλασιέ των ιδιωτικών κλινικών, κάνει τα ρουσφέτια του Παυλόπουλου, ναι του «καθηγητή» Συνταγματικού Δικαίου παρακαλώ, του θεσμοφύλακα της διαφάνειας, της αξιοκρατίας της τήρησης του Συντάγματος!
Αβραμόπουλος-Παυλόπουλος: «Στον αγώνα χωρισμένοι στη μάσα ενωμένοι»!
Εκτελεστής, μέσο ένας ιδιώτης (με την έννοια που προσδίδει στο λεξικό του ο Μπαμπινιώτης), ο «γιατρός» (sic!) του ΚΑΤ Γιάννης Αλαμάνος!
Θέμα: Επιλογές για Επιμελητές Α΄ (αναισθησιολόγους) στο ΚΑΤ.
Εισηγητής ο Ιωάννης Αλαμάνος… ο «επιστήμονας» που έδωσε τον όρκο του Ιπποκράτη… που θέλει να λέγεται ΓΙΑΤΡΟΣ και δεν φοράει φερετζέ!
Η «πρώτη των πρώτων» Αθανασία Παυλοπούλου (τι ξέρεις καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου για τη συνονόματη; Μήπως, ανιψιά;)!
Ο «επιστήμονας» κριτής Αλαμάνος, εισηγείται: Για σπουδές, ειδικότητα στο Βέλγιο παρακαλώ, Βαθμολόγηση Εκπαιδευτικού έργο 15 (άριστα δηλαδή, η ανώτερη «βαθμολογία»).
Οι επόμενοι;
7,94 γιατί έκανε ειδικότητα στο ΚΑΤ, (ξέρεις «κύριε» Αλαμάνο τι σημαίνει και πως αξιολογείται η ειδικότητα αυτή στο Νοσοκομείου που προσφέρεις υπηρεσίες; Τι υπηρεσίες άραγε;)
"Το
Γ.Ν. Αττικής "ΚΑΤ" αποτελεί ισχυρή παρουσία στο χώρο της παροχής υπηρεσιών νοσοκομειακής περίθαλψης…", λένε…
Αλλά, μάλλον ο εισηγητής Αλαμάνος, ενημερώθηκε πόσο καλύτερα εκπαιδεύεται κάποιος στο Βέλγιο από τους υπουργούς και θεωρεί το ΚΑΤ Νοσοκομείο 7ης (
και βάλε) κατηγορίας, υποβαθμισμένο, χωρίς επιστήμονες... δεν εκπαιδεύονται σωστά οι γιατροί στο ΚΑΤ... (γιατί δεν πάς στο Βέλγιο Αλαμανό;) και «μειώνει» κατάλληλα τους ατυχείς…
Σε κανένα άλλο «κριτήριο» δεν μπόρεσε ο επιστήμονας να παρακάμψει την πραγματικότητα και διάλεξε το χειρότερο και οφθαλμοφανές, ακόμη και για εμάς τους ανίδεους…
Αν υπήρχε Δημοκρατία, οι υπουργοί θα ζητούσαν -τουλάχιστον- δημόσια συγνώμη…
Αν ο Αλαμάνος τιμούσε τον όρκο του Ιπποκράτη, δεν θα ξαναπατούσε στο ΚΑΤ…
Αλλά, εδώ κλέβουν ρασοφόροι, υπουργοί και τίποτα δεν κουνιέται!
Μάλιστα, ο καταλληλότερος καθάρισε και πήρε η σύζυγός του διδακτορικό στην Ιατρική, πριν γίνει γιατρός, με τέτοια ρουσφετάκια θ’ ασχοληθούμε…
Κορόιδα γιατροί τρέξτε για αξιοκρατίες και κουραφέξαλα… για την ξεφτιλισμένη δεξιά με τους ξεφτιλισμένους υπουργίσκους της!



Read more...

Μεγάλη συγκέντρωση για τον Μ. Μπόλαρη στις Σέρρες....

http://press-gr.blogspot.com/

...έναν από τους πιο ασυμβίβαστους
και μαχητικούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ
.
Από τον Στάθη Παλαιολόγο
.
Σε μεγάλη συγκέντρωση θα μιλήσει απόψε στις Σέρρες ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μάρκος Μπόλαρης, ένας από εκείνους που ασυμβίβαστα και μαχητικά ασχολήθηκαν με τη διερεύνηση των μεγάλων σκανδάλων κυβερνητικών στελεχών - Βατοπέδι, Παυλίδη- το τελευταίο διάστημα. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι και η δικαίωση του ίδιου, σε αντίθεση με αρκετούς "υποτονικούς" συντρόφους του. Ανάμεσα στο ακροατήριο πάντως δεν θα είναι ο γιος του Ηλίας καθώς "τρέχει" με την ΠΑΣΠ για τις αυριανές φοιτητικές εκλογές...




Read more...

Πόντιος Πιλάτος ο Αλογοσκούφης...

http://press-gr.blogspot.com

Επιχειρεί να αρνηθεί κάθε ανάμειξη
στην εξαγορά της "Γερμανός"...
.
Από τον Θανάση Λεπίδη
..
Σε ρόλο ...Πόντιου Πιλάτου εμφνίστηκε σήμερα ο τέως υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης καθώς αρνείται κάθε ανάμειξη στις διαπραγματεύσεις της εξαγοράς της «Γερμανός» από την Cosmote, παρά τις αποκαλύψεις Βουρλούμη ότι τα γνώριζε όλα από τον Ιανουάριο του 2006...
Σε ανακοίνωσή του, με την οποία προσπαθεί να ...εκφοβίσει (σαν τις ...παλιές εποχές) τους επικριτές του, υποστηρίζει πως κάθε προσπάθεια εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μερίδας του Τύπου να παρερμηνεύσει τα γεγονότα και να τον εμπλέξει, είναι κακόβουλη, συκοφαντική και πολιτικά απαράδεκτη. Και επί της ουσίας λέει ότι σε σχετική και γενικού χαρακτήρα ενημέρωση ύστερα από πρωτοβουλία του Π. Βουρλούμη, ο τελευταίος αναφέρθηκε στη διεξαγωγή συνομιλιών για την ενδεχόμενη εξαγορά. Η απάντηση του κ. Αλογοσκούφη, όπως λέει ο ίδιος, ήταν ξεκάθαρη: «Εσύ διοικείς τον ΟΤΕ και κάνε ό,τι είναι καλό».!!!




Read more...

Διαβάστε τα μυστικά των μαύρων ταμείων

http://www.antinews.gr/


Επειδή διάφοροι φίλοι διαμαρτύρονται ότι δεν βρίσκουν τα ντοκουμέντα από τις καταθέσεις για τα «μαύρα ταμεία» που αναρτήσαμε, υπενθυμίζουμε ότι μπορούν να τα βρουν κάνοντας κλικ στα παρακάτω λινκς:

- Εδώ για το Υπόμνημα της Debevoise & Plimpton προς την Εισαγγελία Αθηνών που περιλαμβάνει τις εξετάσεις όλων των γνωστών μαρτύρων της υπόθεσης στην ίδια

- Εδώ για την Κατάθεση του Σίκατσεκ στους Έλληνες εισαγγελείς κ. Ζαγοριανό και Αθανασίου.

Για να ξέρετε τι ακριβώς είπε ο καθένας.




Read more...

ΜΑΝ: 15 εκ ευρώ σε Ελλάδα και άλλες χώρες

http://www.antinews.gr/


______________________________________________________________________________________________
“H υπόθεση ΜΑΝ αγγίζει και διευθυντικά στελέχη”
, αναφέρει το περιοδικό Spiegel στην ηλεκτρονική του σελίδα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ανάμεσα στους τρεις κατηγορούμενους βρίσκεται και ένας μεγάλος μάνατζερ της εταιρείας ΜΑΝ. Ο δικηγόρος του επιβεβαίωσε τις έρευνες εναντίον του πελάτη του, χωρίς όμως να πάρει θέση. Ανάμεσα στο 2002 και στο 2005 φέρεται ότι καταβλήθηκαν αμφιλεγόμενες προμήθειες ύψους ενός εκ ευρώ σε ενδιάμεσα πρόσωπα που ασχολούνταν με φορτηγά και λεωφορεία.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle οι έρευνες όμως για τις δωροδοκίες στο εξωτερικό βρίσκονται ακόμα στην αρχή. Εικάζεται όμως ότι διοχετεύθηκαν γύρω στα 15 εκ. ευρώ, σε χώρες όπως η Πολωνία, η Ελλάδα ή η Τουρκία. «Οι άνθρωποι από το Μόναχο κατάφεραν να εξασφαλίσουν αρκετές μεγάλες παραγγελίες. Ήδη πριν από μερικά χρόνια οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες ερευνούσαν το ενδεχόμενο δωροδοκίας από την εταιρεία ΜΑΝ σε συνάρτηση με την πώληση λεωφορείων. Οι αρχές εικάζουν πως η υπόθεση μπορεί να πάρει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις»


Read more...

O Ρέππας παραδίδει μαθήματα...

http://krogias.blogspot.com/




Read more...

Για ενεργητική δωροδοκία πάνε τον Τσουκάτο

http://troktiko.blogspot.com/
Ο 4ος ειδικός ανακριτής κ. Νίκος Ζαγοριανός, ο οποίος χειρίζεται τις έρευνες για το σκάνδαλο των «μαύρων ταμείων» της Siemens σκοπεύει να κατηγορήσει τον κ. Θόδωρο Τσουκάτο, τέως μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ και σύμβουλο του τέως πρωθυπουργού κ. Κώστα Σημίτη, για ενεργητική δωροδοκία, καθώς δεν συνδέει το έμβασμα στην Τράπεζα ΑΒΝ AMRO με «πολιτικές πληρωμές» σε κόμματα, όπως περιγράφεται από πολλούς μάρτυρες, αλλά...

με τη σύμβαση 8002 του ΟΤΕ με τη Siemens, που αφορά την ψηφιοποίηση του ελληνικού Οργανισμού.
Τα παραπάνω γίνονται εμφανή από τα κατηγορητήρια εναντίον πρώην στελεχών της Siemens, στα οποία ο ανακριτής υποστηρίζει ότι ο τέως διευθύνων σύμβουλος της Siemens Hellas κ. Μιχάλης Χριστοφοράκος υπέδειξε λογαριασμούς, προς τους οποίους έγιναν εμβάσματα από άγνωστους λογαριασμούς της Siemens προκειμένου να ζημιωθεί ο ΟΤΕ από τη σύναψη και την εφαρμογή της συμφωνίας 8002.

Μάλιστα, η βιασύνη με την οποία έχει γραφτεί το συγκεκριμένο κατηγορητήριο γίνεται εμφανής από την τοποθέτηση του συντάξαντος ότι εμβάστηκαν 500.000 μάρκα αντί του παγκοίνως γνωστού 1 εκατομμυρίου μάρκων.
KAΘΗΜΕΡΙΝΗ



Read more...

Σάλος από την αποκάλυψη του Press-gr...

http://press-gr.blogspot.com/

Συνεδριάζουν στο ΠΑΣΟΚ για τον αρχισυνδικαλιστή που διόρισε το γιο του στο υπουργείο Άμυνας!
.
Από το http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com

Η ΠΑΣΚ ΔΥ/ΥΕΘΑ συνεδριάζει για τη συμπεριφορά του συνδικαλιστή που διόρισε τον γιο του στο υπουργείο Άμυνας
(κλικ για μεγένθυση)
Θυμίζουμε το θέμα:
- Με τον "φωτογραφικό" διαγωνισμό...
Αυτός είναι ο αρχι-πασόκοςπου διόρισε τον γιο του στο υπουργείο Άμυνας...

(αποκάλυψη press-gr)

Αν αληθεύει... φίδια στον κόρφο μας: "Βενιζελικός" και πρόεδρος στο Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ!





Read more...

"Ενημέρωνα τον Αλογοσκούφη για ό,τι συζητήσεις κάναμε..."

http://press-gr.blogspot.com

Το έγγραφο ντοκουμέντο από την κατάθεση Βουρλούμη για το σκάνδαλο της "Γερμανός". Τι λέει ο πρώην υπουργός; .
Η κρίσιμη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής, όπου ο Παν. Βουρλούμης "έδωσε" για πρώτη φορά τον Γ. Αλογοσκούφη για την υπόθεση της "Γερμανός" έγινε την Τετάρτη 19 Ιουλίου 2006.
Το Press-gr αποκαλύπτει το απόσπασμα των διαλόγων που είχαν, με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο Παναγής Βουρλούμης και ο Ευάγγελος Μαρτιγόπουλος. Οι διάλογοι αυτοί αφορούσαν το αν και πότε γνώριζαν για την εξαγορά οι καθ' ύλην αρμόδιοι υπουργοί Γ. Αλογοσκούφης και Μ. Λιάπης.
Από τις απαντήσεις προκύπτει ότι ο κ. Αλογοσκούφης ενημερωνόταν συνέχεια και είχε κρίνει θετικά την συμφωνία. Σήμερα, τι λέει; Αντίθετα, ο κ. Λιάπης τα έμαθε όλα στο ...τέλος.
Ιδού οι σχετικοί διάλογοι:

Χρίστος Βερελής: Πότε ενημερώσατε τον κ. Αλογοσκούφη;
Παναγής Βουρλούμης: Τον κ. Αλογοσκούφη τον ενημέρωσα προσωπικά στα μέσα Ιανουαρίου, όταν αυτή η υπόθεση άρχισε να φαίνεται σοβαρή. Εκτοτε σε τακτά χρονικά διαστήματα τον ενημέρωνα για ό,τι συζητήσεις κάναμε. Βεβαίως, δεν έβαλα τον κ. Αλογοσκούφη μέσα στις λεπτομέρειες διότι δεν ήταν σωστό να καταστήσουμε την Κυβέρνηση, η οποία μας έχει εμπιστευθεί αυτές τις εταιρείες, όχι κοινωνό αλλά συμμέτοχο σε μια επιχειρηματική απόφαση.

Χρίστος Βερελής: Ο κ. Αλογοσκούφης έκρινε αυτή την απόφαση;
Παναγής Βουρλούμης: Ναι, διότι του είχα πει αρκετά ώστε να μπορεί να κρίνει και να πει αν είναι καλό ή όχι. Τον κ. Λιάπη τον ενημερώσαμε όταν έπρεπε. Είναι απολύτως ενήμεροι και η κυβέρνηση επικοινωνεί μεταξύ της.

Παναγιώτης Αδρακτάς (Πρόεδρος της Επιτροπής):
Θα έρθουν οι υπουργοί και θα τους ρωτήσουμε.
(Βουλευτές μη ακουόμενοι)
Παναγιώτης Αδρακτάς: Ενημέρωσαν όσο έπρεπε και όταν έπρεπε. Επίσης ενημέρωσαν τους υπουργούς.
Βάσω Παπανδρέου: Πότε ενημερώσατε τον κ. Λιάπη;
Ευάγγελος Μαρτιγόπουλος
(Διευθύνων Σύμβουλος της Cosmote): Ενημερώθηκε όταν έπρεπε να ενημερωθεί. Απάντησε ο κ. Βουρλούμης γι' αυτό το θέμα.
Παναγιώτης Αδρακτάς: Κυρία Δαμανάκη είπαν ότι ενημέρωναν τακτικά τους αρμόδιους υπουργούς.
Μαρία Δαμανάκη: Απευθύνομαι σε εσάς σαν Πρόεδρος της Επιτροπής. Εμείς εδώ έχουμε κάποιους κανόνες. Γνωρίζουμε ότι προϊστάμενος του κ. Βουρλούμη είναι ο κ. Λιάπης. Ρωτάμε λοιπόν, τον προϊστάμενο υπουργό πότε τον ενημέρωσε; Η απάντηση "όποτε νομίζω ότι είναι σκόπιμο" δεν μας ικανοποιεί. Να μας πει έστω κάποιο μήνα που τον ενημέρωσε.
Ευάγγελος Μαρτιγόπουλος: Από μένα ενημερώθηκε το Μάιο.




Read more...

Αποκάλυψη - σοκ: Τι κατέθεσε ο Βουρλούμης για τον Αλογοσκούφη...

http://press-gr.blogspot.com

Τον "έδωσε" στον ειδικό ανακριτή για το μεγάλο σκάνδαλο της "Γερμανός": Τα ήξερε όλα και τα ενέκρινε! Θα πήγαινε στη Βουλή ο φάκελος αν δεν την έκλειναν νύχτα για να τον σώσουν. Στο φως ένα έγγραφο ντοκουμέντο για τον πρώην υπουργό και τις ευθύνες του.
.

Του Λυκούργου Σκαμνιώτη
.
Πολύ συγκεκριμένες και σαφείς πληροφορίες μας, αποκαλύπτουν ότι αυτός που έβαλε την "ταφόπλακα" στον πρώην υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη για το σκάνδαλο της "Γερμανός" είναι ο ίδιος ο πρόεδρος του ΟΤΕ Παν. Βουρλούμης με τον κατάθεσή του στον ειδικό ανακριτή Α. Ζαβιτσιάνο.

Ο κ. Βουρλούμης κατέθεσε ότι άρχισε να ενημερώνει τον κ. Αλογοσκούφη για το θέμα της εξαγοράς από τα μέσα Ιανουαρίου του 2006 και ότι του είπε αρκετά ώστε να μπορεί να κρίνει αυτή την απόφαση - και την έκρινε θετικά.

Το καθοριστικό στοιχείο είναι ότι την περίοδο εκείνη -που ήταν ευρέως άγνωστες οι συζητήσεις περί εξαγοράς- είχε αρχίσει να εκτινάσσεται η μετοχή της εταιρείας και από τα 13 ευρώ που ξεκίνησε πήγε στα 19. Γινόταν δηλαδή κανονική χειραγώγηση και παρά ταύτα ο κ. Αλογοσκούφης τα βρήκε όλα μια χαρά και ενέκρινε τη συμφωνία!!!

Αυτή είναι η "θηλιά" που μπήκε στον κ. Αλογοσκούφη και...
οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο φάκελος θα κατέληγε οπωσδήποτε στη Βουλή αν δεν μεσολαβούσε το πραξικοπηματικό κλείσιμό της τη νύχτα της Παρασκευής. Είναι δηλαδή καθαρό ότι αυτό έγινε για να τη γλιτώσει με παραγραφή ο Γ. Αλογοσκούφης. Από τα υπόλοιπα όμως θα τη γλιτώσει;

Κατά τις πληροφορίες μάλιστα ο ανακριτής επικαλέστηκε όσα έχει πει ο Π. Βουρλούμης για να ρωτήσει και τον βουλευτή Γ. Μανώλη, στη χθεσινή κατάθεσή του, σχετικά με τον Γ. Αλογοσκούφη. Ο κ. Μανώλης επιβεβαίωσε ότι ο κ. Αλογοσκούφης ήταν ενήμερος όπως ήδη γράψαμε στο αποκλειστικό ρεπορτάζ για το περιεχόμενο της "καυτής "κατάθεσής του (διαβάστε την εδώ). Ο βουλευτής αποκάλυψε ότι το μυστικό ραντεβού για να ξεκινήσει το σχέδιο εξαγοράς έγινε στο Βουκουρέστι τον Δεκέμβριο του 2005, τότε ξεκίνησε και η χειραγώγηση της μετοχής. Και λίγες μέρες μετά, πήγε στον Γ. Αλογοσκούφη...

Ο κ. Βουρλούμης με την κατάθεσή του επανέλαβε ουσιαστικά όσα είχε πει και στη Βουλή, ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής, τον Ιούλιο του 2006, ότι ο κ. Αλογοσκούφης γνώριζε τα πάντα. Το έγγραφο ντοκουμέτο αυτής της κατάθεσης του κ. Βουρλούμη αποκαλύπτει το Press-gr στο παρακάτω post "Ενημέρωνα τον Αλογοσκούφη για ο,τι συζητήσεις κάναμε...".




Read more...

Ανακοίνωσε την Τζαβέλλα ο Καρατζαφέρης...

http://press-gr.blogspot.com

Την οικονομολόγο, πρώην βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ Νίκη Τζαβέλλα ανακοίνωσε τελικά ως επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΛΑΟΣ ο Γ. Καρατζαφέρης. Στη δεύτερη θέση τοποθετήθηκε ο βουλευτής Α' Αθηνών Θανάσης Πλεύρης.
Η Ν. Τζαβέλλα διετέλεσε διοικητής του ΟΑΕΔ το 1989-1993, αντιπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων από τον Ιούνιο του 1999 ως τον Μάιο του 2000, συνεργάτης του ομίλου Λάτση, αντιπρόεδρος στην Intracom του Σωκρ. Κόκκαλη, πρόεδρος στο Ιδρυμα Κόκκαλη και το τελευταίο διάστημα Διευθύντρια διεθνούς ανάπτυξης στον Ant1 του Μ. Κυριακού...




Read more...

Ξέσπασμα από Στεφανόπουλο...

http://www.nonews-news.blogspot.com/

Ηχηρή παρέμβαση για τη σημερινή κρίση του πολιτικού συστήματος έκανε χθες ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κωστής Στεφανόπουλος.
Το μήνυμα του κ. Στεφανόπουλου τρεις ημέρες μετά το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Βουλής, που καταγγέλθηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τον νομικό κόσμο ως θεσμική εκτροπή που οδηγεί στην παραγραφή των σκανδάλων, αποκτά ιδιαίτερη πολιτική βαρύτητα.
Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μιλώντας χθες το βράδυ σε κεντρικό ξενοδοχείο, στην εκδήλωση «Βusiness Week 2009» που οργάνωσε το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, αναφέρθηκε στον κομματισμό ως αιτία διαφθοράς και ατιμωρησίας, στη διασπάθιση του δημόσιου πλούτου και στα προβλήματα της Δημοκρατίας.
Ακόμη...

αναφέρθηκε στα εθνικά θέματα, ενώ πρότεινε και μείωση του αριθμού των βουλευτών.

Ο κ. Στεφανόπουλος ξεκίνησε με το συμπέρασμα ότι «σήμερα η πολιτική κατάσταση της χώρας δεν είναι πολύ ευχάριστη» και έκανε λόγο για Δημοκρατία που «κακοποιείται» και δέχεται προσβολές.

«Προσβολές»
Συγκεκριμένα ανέφερε: «Η Δημοκρατία είναι ένα πάρα ευαίσθητο πολίτευμα που υπόκειται σε μύριες όσες προσβολές από τους ίδιους τους μετέχοντες στο πολίτευμα αυτό, που το υπηρετούν τάχα», ενώ σε άλλο σημείο είπε: «Η δική μας Δημοκρατία έχει υψηλό επίπεδο, αλλά αυτό τον καιρό κακοποιείται από την πολιτική κατάσταση».

Απέδωσε την κρίση στην έλλειψη ηθικών αξιών λέγοντας: «Η σημερινή κρίση οφείλεται κατά τη γνώμη μου στην έλλειψη ηθικών αρχών. Πιστεύω ότι το ηθικό αυτό πολίτευμα (σ.σ.: η Δημοκρατία) χρειάζεται προσοχή, και αυτή συνίσταται στην επίδειξη εκ μέρους όλων των μετεχόντων στο πολίτευμα ηθικών αρχών (...) μπορώ να τις μνημονεύσω κάλλιστα, είναι η εργατικότητα, η εντιμότητα, η αξιοπρέπεια, ο σεβασμός στη γνώμη του άλλου, η συνείδηση καθήκοντος και ευθύνης. Αυτά έχουν εκλείψει από τον τόπο μας και δεν υπάρχουν πια».

Ο κ. Στεφανόπουλος εστίασε στον κομματισμό ως αίτιο της σημερινής κατάστασης: «Τα αποτελέσματα αυτής της παρακμής τα οποία τα ζούμε κάθε μέρα είναι αυτά τα οποία έχουν οδηγήσει τον τόπο μας στην κατάσταση τη σημερινή και θα έλεγα ότι είναι πρώτον, ο κομματισμός, και τις συνέπειες του κομματισμού θα τις περιέγραφα ως αναξιοκρατία και ως διαφθορά», ενώ για τα κόμματα είπε «σήμερα τα κόμματα δεν σκέφτονται τόσο το καλό του τόπου όσο το καλό του κόμματος το οποίο διοικούν και ανήκουν, τα κόμματα όμως δεν είναι φτιαγμένα ως αυτοσκοπός».

Μίλησε ακόμη και για ατιμωρησία των πολιτικών: «Ο κομματισμός εκδηλώνεται με χίλιους δυο τρόπους, και ένας από αυτούς είναι η έλλειψη τιμωρίας. Ποιος θα τιμωρήσει κάποιο κομματικό στέλεχος; Αποκλείεται να το κάνει, γι' αυτό πάρα πολλοί μένουν ατιμώρητοι, ακόμα και οι πολιτικοί μας μένουν ατιμώρητοι κάτω από το γνωστό άρθρο του Συντάγματος το οποίο δεν επιτρέπει ή επιτρέπει ορισμένες βαρύτατες προϋποθέσεις για τη δίωξη του πολιτικού».

Τη γέννηση των σκανδάλων ο κ. Στεφανόπουλος την εντόπισε επίσης στον κομματισμό και την αναξιοκρατία: «Ο κομματισμός συνεπάγεται την επιλογή προσώπων μη καταλλήλων για τις θέσεις για τις οποίες προορίζονται, δηλαδή αναξιοκρατική επιλογή, που έχει ως αποτέλεσμα ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν ηθικές βάσεις και καταλήγουν σε σκάνδαλα, σε διαφθορά, που είναι το βασικό μειονέκτημα του σημερινού μας πολιτικού βίου».

Μάλιστα εμφανίστηκε και απαισιόδοξος, διαπιστώνοντας ότι η διαφθορά δεν θα αρθεί σύντομα.

Περιστολή δαπανών
Ο κ. Στεφανόπουλος μίλησε ακόμα και για τη σπατάλη του δημόσιου χρήματος: «Ρέει και διαρρέει από χίλιες οπές», είπε χαρακτηριστικά και ζήτησε περιστολή δαπανών. «Να κάνουμε οικονομία πριν αποταθούμε στη φορολογία», τόνισε.

Χαρακτήρισε δε σπατάλη και τους διορισμούς στο Δημόσιο και υπήρξε δηκτικός με την πρόσληψη αγροφυλάκων, υπογραμμίζοντας «θυμάμαι ως τελευταίο παράδειγμα και με συγχωρείτε γιατί συνδέεται με κάποιο κόμμα, αλλά θα το σημειώσω, διορίσαμε καινούργιους αγροφύλακες την ώρα που έχουμε κενά στα νοσοκομεία, σαν να ήταν οι αγροφύλακες αναγκαίοι στον τόπο».

Ως λύση για τα προβλήματα ο κ. Στεφανόπουλος πρότεινε κυβερνήσεις που να αδιαφορούν για το πολιτικό κόστος: «Κατά τη γνώμη μου πρέπει να υπάρχει μια κυβέρνηση που να αδιαφορεί για το πολιτικό κόστος, να ενδιαφέρεται για το πρόγραμμά της, για τους στόχους της και να αδιαφορεί εντελώς για το πολιτικό κόστος, ό,τι και να λένε οι δημοσκοπήσεις και οι σύμβουλοι».

Ζήτησε ακόμη να μην επιδιώκουν τα κόμματα την εξουσία προς χάριν της εξουσίας, αλλά ως μέσο άσκησης της πολιτικής.

ΠΡΟΤΑΣΗ
Μείωση των βουλευτών

Μείωση του αριθμού των βουλευτών πρότεινε ο κ. Στεφανόπουλος. Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι το Σύνταγμα προβλέπει από 200 - 300 βουλευτές και ο αριθμός τους θα μπορούσε να μειωθεί στο πλαίσιο της περιστολής δαπανών: «Είναι ανάγκη να μειωθούν διότι οι περισσότεροι εξ αυτών δεν μας χρειάζονται και το λέγω εγώ που υπήρξα βουλευτής και έχω μεγάλο σεβασμό προς τους συναδέλφους μου τους παλιούς», τόνισε.

ΠΑΙΔΕΙΑ: ΕΡΜΗΝΕΥΕΤΑΙ ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΑΣΥΛΟ
Στο πανεπιστημιακό άσυλο αναφέρθηκε ο κ. Στεφανόπουλος κατά τη χθεσινή του παρέμβαση στην εκδήλωση «Βusiness Week 2009» που οργάνωσε το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, τασσόμενος υπέρ της διατήρησής του, αλλά σημειώνοντας ότι υπάρχει κακώς εννοούμενη ερμηνεία του: «Βρισκόμαστε στο περίφημο άσυλο που αντιμετωπίζουμε ως μια κατάσταση ανάγκης, ενώ το άσυλο -το οποίο πρέπει να διατηρηθεί βεβαίως- έχει εντελώς αντίθετη έννοια από αυτή που ισχύει σήμερα στα πανεπιστήμια.

Σήμερα το άσυλο είναι εναντίον του ασύλου, εναντίον της σκέψεως της ελευθέρας, εναντίον των ελευθέρων ιδεών, αν πάει κανείς να ομιλήσει εναντίον των απόψεων κάποιας μικρής μειοψηφίας δεν θα του επιτραπεί».

Ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας συνέστησε επίσης να αδιαφορήσουμε για το αν πρόκειται να ιδρυθούν ή δεν πρόκειται ιδιωτικά πανεπιστήμια και μάλιστα είπε δηκτικά ότι για τους πλούσιους προορίζονται.

ΕΘΝΙΚΑ: ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΗ ΧΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ
Προσφυγή στη Χάγη πρότεινε ο κ. Στεφανόπουλος ως λύση για τις σχέσεις με την Τουρκία, λέγοντας μάλιστα ότι αντιμετωπίζουμε συνεχείς προκλήσεις, ενώ εμείς είμαστε «σημαιοφόροι της ένταξής της στην ΕΕ».

«Να απευθυνθούμε στο δικαστήριο της Χάγης, η Τουρκία θα το αρνηθεί γιατί δεν τη συμφέρει κι εμείς θα αποκτήσουμε ένα μεγάλο ηθικό και νομικό πλεονέκτημα έναντι όλου του κόσμου, λέγοντας ότι οι διαφορές μας θα μπορούσαν κάλλιστα να λυθούν αν θα ήθελαν οι Τούρκοι να τις αποδεχτούν και όμως δεν τολμούμε να το κάνουμε», είπε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας.




Read more...

Ολα τα Πρωτοσέλιδα Απογευματινών, Πρωινών, Οικονομικών , Αθλητικών και Θεσσαλονίκης

http://kafeneio-gr.blogspot.com/
12-5-2009
Κάντε κλικ στις εφημερίδες να ανοίξουν


ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ













ΠΡΩΙΝΕΣ








ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ








ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ













ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ










ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ




Read more...