Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Για ενεργητική δωροδοκία πάνε τον Τσουκάτο

http://troktiko.blogspot.com/
Ο 4ος ειδικός ανακριτής κ. Νίκος Ζαγοριανός, ο οποίος χειρίζεται τις έρευνες για το σκάνδαλο των «μαύρων ταμείων» της Siemens σκοπεύει να κατηγορήσει τον κ. Θόδωρο Τσουκάτο, τέως μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ και σύμβουλο του τέως πρωθυπουργού κ. Κώστα Σημίτη, για ενεργητική δωροδοκία, καθώς δεν συνδέει το έμβασμα στην Τράπεζα ΑΒΝ AMRO με «πολιτικές πληρωμές» σε κόμματα, όπως περιγράφεται από πολλούς μάρτυρες, αλλά...

με τη σύμβαση 8002 του ΟΤΕ με τη Siemens, που αφορά την ψηφιοποίηση του ελληνικού Οργανισμού.
Τα παραπάνω γίνονται εμφανή από τα κατηγορητήρια εναντίον πρώην στελεχών της Siemens, στα οποία ο ανακριτής υποστηρίζει ότι ο τέως διευθύνων σύμβουλος της Siemens Hellas κ. Μιχάλης Χριστοφοράκος υπέδειξε λογαριασμούς, προς τους οποίους έγιναν εμβάσματα από άγνωστους λογαριασμούς της Siemens προκειμένου να ζημιωθεί ο ΟΤΕ από τη σύναψη και την εφαρμογή της συμφωνίας 8002.

Μάλιστα, η βιασύνη με την οποία έχει γραφτεί το συγκεκριμένο κατηγορητήριο γίνεται εμφανής από την τοποθέτηση του συντάξαντος ότι εμβάστηκαν 500.000 μάρκα αντί του παγκοίνως γνωστού 1 εκατομμυρίου μάρκων.
KAΘΗΜΕΡΙΝΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια: