Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

Ψεύτη Καραμανλή!!!! Ποιος στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων;;;;

http://krogias.blogspot.com/


ΛΑΕ, ΘΕΛΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ;;;;;;
Ομολογία - ΣΟΚ του Ελληνικού Δημοσίου στη Δήλωση Παράστασης Αγωγής για την SIEMENS, που υπογράφηκε 9 Απριλίου 2009 (ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΒΟΥΛΗ!!) παραδέχτηκε ότι δόθηκαν μίζες και στα δύο μεγάλα κόμματα!
Ποιος είναι υπέρ της διαφάνειας χωρίς να υπολογίζει πολιτικό κόστος;;;

Ποιος είναι υπέρ του κουκουλώματος, γαντζωμένος στην εξουσία;;;


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (20/06/2008)

ΧΙΩΤΗΣ Β:
Θέλω να σας ρωτήσω λοιπόν, υπάρχουν στελέχη που ήρθαν σε επαφή με τον επικεφαλής της εταιρείας, ο οποίος χθες ομολόγησε ότι πλησίασε τουλάχιστον το ΠΑΣΟΚ; Υπήρξε όχληση προς τη Νέα Δημοκρατία για προεκλογική ενίσχυση του κόμματός σας;
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ:
"Αυτά έχουν απαντηθεί ήδη. Και σήμερα, αλλά και σε όλη τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, που γίνεται η συζήτηση γύρω από αυτό το θέμα. Στις φημολογίες εγώ δεν αποδίδω σημασία. Παρακολουθώ τι κάνει η Δικαιοσύνη και νομίζω ότι ήμουν πάρα πολύ ξεκάθαρος στην τοποθέτησή μου. Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει σχέση με την υπόθεση αυτή".
"Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει σχέση με την υπόθεση αυτή..."
"Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει σχέση με την υπόθεση αυτή..."


ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ (27/06/2008):

"Με βάση τα δεδομένα αυτά, ποιος θα σας πιστέψει, όχι εδώ, στην αίθουσα αυτή, αλλά ποιος στην Ελλάδα μπορεί να στα πιστέψει ότι δεν υπάρχει διάθεση, πρόθεση συγκάλυψης της υπόθεσης και θα έλεγα και διαστρέβλωσης ακόμη της υπόθεσης SIEMENS και αυτού του εγκλήματος;
Ίσως δεν αντέχει η Νέα Δημοκρατία τη διαφάνεια και την αλήθεια, αλλά και ο τόπος δεν αντέχει το συνεχή διασυρμό και τη συγκάλυψη κ. Καραμανλή.
Και σας ρωτώ, ξανά διότι δεν μου απαντήσατε: μπορείτε να βεβαιώσετε και να δεσμευτείτε εδώ, ενώπιον της Βουλής, ότι κανένας εν ενεργεία υπουργός σας, δηλαδή κανένας ο οποίος να ασκεί σήμερα εξουσία -και ασκώντας εξουσία να μπορεί να επηρεάσει- δεν έχει σχέση με την υπόθεση αυτή;
Είστε έτοιμος να βεβαιώσετε ότι ο κύκλος των χαμένων χρηματιστών, οι ίδιοι του ?99, οι ίδιοι με τα ομόλογα, οι ίδιοι σήμερα δεν έχουν σχέση με τη Νέα Δημοκρατία; Δεν θα σας το συμβούλευα. Δεν απαντήσατε και δεν απαντάτε.
Παριστάνετε ότι το θέμα αφορά κάποιους άλλους, ή μόνο το ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν αφορά τη Νέα Δημοκρατία. Εγώ σας είπα: δεν είναι πρόβλημα Νέας Δημοκρατίας ή ΠΑΣΟΚ, είναι πρόβλημα του πολιτικού συστήματος, της αξιοπιστίας μας κ. Καραμανλή. Και εσείς παριστάνετε ότι μπορείτε να κρυφτείτε πίσω από το δάχτυλό σας.
Το ερώτημα είναι: έχετε τη βούληση; Έχετε τη βούληση να πέσει άπλετο φως για το μαύρο πολιτικό χρήμα επιτέλους, ή όχι; Αν ναι, γιατί δεν αξιοποιείτε τα πορίσματα του κ. Ζορμπά, που αναφέρονται σε χρήματα που πήγαν σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο;"

12/07/2008:




Read more...

ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. Οι ύποπτοι για το Βατοπέδι ανακινούν το σκάνδαλο SIEMENS...

http://www.nonews-news.blogspot.com/

"29 μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους εξετάστηκαν ως ύποπτοι για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου" , είπε ο δικηγόρος Γιάννης Ματζουράνης στο ALTER. Οι ύποπτοι αυτοί, με έγγραφό τους, ζητάνε να εγείρει απαιτήσεις αποζημίωσης το Ελληνικό Δημόσιο εναντίον της SIEMENS, που δωροδοκούσε και τα δύο μεγάλα ελληνικά κόμματα. Αλλά και πέρα απ' αυτό, το...

έγγραφο εξεδόθη στις αρχές Απριλίου και οι ενδιαφερόμενοι το έμαθαν μόλις σήμερα. "Η υπόθεση SIEMENS μανιπουλάρεται, χειραγωγείται πολιτικά από την αρχή που ξέσπασε το σκάνδαλο" , είπε ο Ματζουράνης. Και δεν έχει άδικο...




Read more...

Καταγγελία από την ΠΑΣΠ...

http://press-gr.blogspot.com

Από το http://salonica-press.blogspot.com/
.

(Κάντε κλικ επάνω για να μεγαλώσει)




Read more...

Συνέντευξη Μ. Ξενογιαννακοπούλου στον Ρ/Σ «ΝΕΤ 105.8» και στον δημοσιογράφο Θ. Σιαφάκα






Read more...

Την Παρασκευή συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο

http://troktiko.blogspot.com
Την Παρασκευή στις 12 σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του parapolitika.gr ο πρωθυπουργός συγκαλεί Υπουργικό Συμβούλιο. Μάλιστα, η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί με πλήρη σύνθεση των μελών της κυβέρνησης. Δηλαδή, εκτός από τους υπουργούς θα μετέχουν και οι υφυπουργοί. Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια στο... παρασκήνιο αφού ουδείς μπορεί να κατανοήσει την κίνηση του Κώστα Καραμανλή με δεδομένο ότι η Βουλή έχει περατώσει τις εργασίες της. Στο μεταξύ αύριο το απόγευμα συνεδριάζει η για πρώτη φορά στη Ρηγίλλης η εκλογική Επιτροπή για τις ευρεωκλογές. Στην επιτροπή μετέχουν, εκτός από τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ, οι Πρ. Παυλόπουλος, Ντ. Μπακογιάννη, Β. Μεϊμαράκης, Γ. Σουφλιάς, Γ. Τραγάκης, Φ. Πατριανάκου, Γ. Παπανικολάου, Μ. Δασκαλάκης και ο Λ. Ζαγορίτης.



Read more...

ΗΞΕΡΕ Η ΝΤΟΡΑ, ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ!

http://pressmme.blogspot.com/
Της ξέφυγε ή το είπε επίτηδες; Τι είπε η Ντόρα Μπακογιάννη το πρωί; Είπε ότι ήξερε για την απόφαση του πρωθυπουργού να κλείσει τη Βουλή! Δεν ήξερε ο πρόεδρος του Σώματος και ήξερε η υπουργός Εξωτερικών! Πως γίνεται αυτό; Γίνεται. Με τον Καραμανλή όλα γίνονται. Προφανώς έχει παραδώσει τα κλειδιά της Ν.Δ. στην "Ψηλή" και παίρνει την άδειά της για τα πάντα. Δεν εξηγείται διαφορετικά.


Read more...

Πόλεμος ΠΑΣΟΚ – ΚΚΕ για τον «Γερμανό»

http://www.antinews.gr/

By Factorx | May 13, 2009

Πάγκαλος: Είναι τρελοί αυτοί στο ΚΚΕ (!!!)

Το ΚΚΕ εμπλέκει ο Θ. Πάγκαλος στην πώληση της εταιρείας «Γερμανός». Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό των Τρικάλων, ο κ. Πάγκαλος ανέφερε ότι «πρόκειται για κολοσσιαίο σκάνδαλο, όπου εμπλέκονται και οι ηγεσίες του ΚΚΕ».

«Το ΚΚΕ είναι συνιδρυτής του Γερμανού κι έχει σημαντικό συμφέρον στην αξιοποίησή του. Δεν ξέρω τι μετοχές έχουν και πόσες, αυτό θα πρέπει να το ανακαλύψουμε αφού παρέμβει ο ανακριτής και αφού πάει κάποτε η Εφορία στον Περισσό. Στον Περισσό ξέρετε δεν πάει ποτέ η Εφορία, η επαναστατική ασυλία του ΚΚΕ επεκτείνεται και στις εφοριακές σχέσεις και στην υποχρέωση του φόρου».

«Έχουμε ένα εξωφρενικό κόμμα στην Ελλάδα, που ψηφίζει ακόμη κόσμος. Το πρόγραμμά του είναι να ξαναφτιάξουνε Σοβιετική Ένωση στην Ελλάδα, αυτό δεν είναι εξωφρενικό;» ανέφερε για να καταλήξει «Οι άνθρωποι αυτοί είναι τρελοί» (!!!)

Η απάντηση του ΚΚΕ

Απαντώντας στον Θεόδωρο Πάγκαλο η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ τονίζει: «Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Θ. Πάγκαλος συνεχίζει να προκαλεί, επαναλαμβάνοντας μαζί με τον Καρατζαφέρη τα ψέματα για τις σχέσεις του ΚΚΕ με την Γερμανός και ζητώντας να έρθουν στο ΚΚΕ ο ανακριτής και η Εφορία! Το επόμενο βήμα για να φτάσει στον πάτο είναι να ζητήσει τη νεκρανάσταση των νόμων 509 και 375».

Ένα πράγμα πρέπει να ξέρει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζει η ανακοίνωση, «το ΚΚΕ δεν φοβάται ούτε ανακριτές, ούτε Εφορίες ούτε φυσικά και τον Πάγκαλο».




Read more...

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ: ARTA PRESS





ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Ντίνος Γιώτης

13/5/09

Κύριε Κουβέλη, ποιό θεωρείτε το πλέον διαχρονικό περιβαλλοντικό πρόβλημα της χώρας μας;

Θα έλεγα ότι δεν είναι ακριβώς περιβαλλοντικό πρόβλημα, είναι το μοντέλο ανάπτυξης που έχουμε αποδεχτεί και το οποίο βασίζεται σε ορισμένες λανθασμένες παραδοχές. Πρώτη: οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας να θεωρείται μια εν δυνάμει περιοχή δόμησης. Έχει δημιουργηθεί μια ακατάσχετη δόμηση σε μη οργανωμένους χώρους, η οποία προκαλεί δευτερογενώς μια τεράστια ανάγκη κατασκευής δικτύων εξυπηρέτησης, δρόμων, ύδρευσης, κ.λπ. Δεύτερη: έχουμε δεχτεί, και κακώς κατά τη γνώμη μου, ότι η ατμομηχανή της οικονομίας είναι η κατασκευή. Αν δούμε τις πόλεις από την εποχή της αντιπαροχής μέχρι σήμερα θα διαπιστώσουμε ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα, ο σχεδιασμός τους παραμένει ο ίδιος. Τότε το λέγαμε αστικοποίηση, χθες νέφος, σήμερα το λέμε πόλεις-τέρατα.

Όμως για να υφίσταται αυτό το μοντέλο επί τόσα χρόνια, σημαίνει ότι τροφοδοτείται και συντηρείται από πολλές πλευρές, είτε νομίμως είτε παρανόμως. Για παράδειγμα τα χιλιάδες αυθαίρετα.

Και βέβαια συντηρείται από πολλές πλευρές και εκεί ακριβώς είναι το πρόβλημα. Αν περισσεύουν στον Έλληνα πέντε ευρώ, θα προσπαθήσει να τα κάνει ένα κεραμίδι, για να βάλει το κεφάλι από κάτω του. Έτσι δεν λέει ο κόσμος; Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα τοποθετούσε τα χρήματά του σε μια παραγωγική επένδυση. Στην Ελλάδα δεν κάνουμε παραγωγικές επενδύσεις, φτιάχνουμε κεραμίδια. Ωστόσο αν πούμε ότι θέλουμε να αλλάξουμε αυτό το μοντέλο, δεν αρκεί να βγει ο αυριανός πρωθυπουργός, ο υπουργός Περιβάλλοντος και να πει καταργώ την εκτός σχεδίου δόμηση, επειδή τότε θα δημιουργηθεί ένα μεγάλο πρόβλημα. Το ζήτημα είναι να έχεις διασφαλίσει εκ των προτέρων νομοθετικά και χωροταξικά τί κτίζεται και πού. Όλη η Ευρώπη το κάνει, δεν θα ανακαλύψουμε εμείς τον τροχό. Αυτό προϋποθέτει συγκεκριμένες μελέτες και πολεοδομικό σχεδιασμό.


Το περιβαλλοντικό μότο της εποχής μας είναι "πράσινη ενέργεια". Λέγεται από πολλούς, ωστόσο ερμηνεύεται ποικιλοτρόπως. Ποιά είναι η δική σας ερμηνεία και προσέγγιση;

Η δική μας προσέγγιση γίνεται με διττό τρόπο: τον ενεργειακό και τον αναπτυξιακό. Η Ελλάδα σήμερα έχει ανάγκη για εγκατεστημένη ισχύ της τάξης των 10 γιγαβάτ. Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η λεγόμενη πράσινη ενέργεια, σε αυτό το νούμερο είναι ένα μικρό ποσοστό, κάτω από 8%. Σε μια χώρα όμως, όπως η Ελλάδα που έχει το πιο πλούσιο δυναμικό σε όλον τον κόσμο σε ΑΠΕ -και αυτό δεν είναι υπερβολή, αν αθροίσεις όλες τις μορφές, αιολική, γεωθερμική, ηλιακή, κ.λπ.- σημαίνει ότι θα μπορούσε να καλύπτει άνετα ένα 35-40% των ενεργειακών της αναγκών από ανανεώσιμες πηγές ενέργειες. Με αποτέλεσμα; πρώτον έχεις καθαρή ενέργεια από έναν εθνικό πόρο, που είναι οι ανανεώσιμες πηγές και δεύτερον αναπτύσσεις τεχνογνωσία, δημιουργώντας ταυτόχρονα χιλιάδες θέσεις εργασίας. Μια εκτίμηση της Ευρωπαϊκής 'Ένωσης είναι ότι μέχρι το 2020 θα υπάρξουν συνολικά 2 εκατομμύρια θέσεις εργασίες στις ΑΠΕ. Για την Ελλάδα θα αντιστοιχούν πάνω από το 20% των θέσεων αυτών.

Ο κ. Ραφαήλ Μωυσής, πρόεδρος του Συμβουλίου Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής, είπε πρόσφατα στο ενεργειακό συνέδριο του "Economist", ότι οι παγκόσμιες ενεργειακές ανάγκες θα αυξάνονται κάθε χρόνο με ετήσιο ποσοστό 1,6%. Το δε έτος 2030 τα ορυκτά καύσιμα θα καλύπτουν το 80% των αναγκών μας, με το πετρέλαιο πάντα στην κυρίαρχη θέση. Πώς συμβιβάζεται η προοπτική που προτείνετε με την συγκεκριμένη εκτίμηση;

Είναι δύο τελείως διαφορετικές προσεγγίσεις. Αν δείτε συνολικά τη μελέτη της ομάδας του κ. Μωυσή, τον οποίο σέβομαι και τιμώ, θα διαπιστώσετε ότι επρόκειτο για μια εκτίμηση που για την Ελλάδα δεν παίρνει υπόψη της τις πραγματικές δυνατότητες ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η μελέτη αυτή έλεγε ότι κρατάμε σταθερό το πετρέλαιο, αυξάνουμε το φυσικό αέριο, μειώνουμε, εκ των πραγμάτων το λιγνίτη, μιας και τα κοιτάσματα λιγοστεύουν και απλώς προσθέτουμε ένα ελάχιστο ποσοστό αύξησης των ΑΠΕ. Η προσέγγιση από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ είναι τελείως διαφορετική: θέλουμε να αυξήσουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό τις ΑΠΕ, ώστε να περιορίσουμε τα ορυκτά καύσιμα και την εξάρτηση από ξένα ενεργειακά δίκτυα. Υπάρχει και ένας παραπάνω λόγος για να το κάνουμε. Η χώρα μας σήμερα πληρώνει για την εισαγωγή πετρελαϊκών και άλλων ενεργειακών πόρων περίπου το 1/5 του ελλείμματος του εξωτερικού ισοζυγίου πληρωμών, δηλαδή 5-6 δις εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Αν μπορέσουμε από αυτό το ποσό να γλυτώσουμε ένα 40%, καταλαβαίνετε ότι μιλάμε για ένα όφελος πάρα πολύ σημαντικό για την ελληνική οικονομία. Αμέσως έχουμε μια πολύ μεγάλη εξοικονόμηση εθνικών πόρων που μπορούμε να τους διαθέσουμε στην υγεία, στην παιδεία κ.ά. Παράλληλα αναπτύσσοντας μια τεχνογνωσία γύρω από τις ΑΠΕ, μπορείς να την εξάγεις στα Βαλκάνια και αλλού, και τότε το όφελος είναι διπλό.

Πρακτικά τι σημαίνει η ανάπτυξη αυτής της τεχνογνωσίας; Έχει σχέση με αυτό που λέει ο Ομπάμα, π.χ. για αλλαγή του τρόπου λειτουργίας των κτιρίων;

Ακριβώς. Ας πάρουμε το κτίριο που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή. Για να γίνουν μονώσεις, να μπουν διπλά τζάμια, να φτιαχτεί μια πράσινη ταράτσα, να μπουν συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας, σημαίνει ότι θα δημιουργηθεί ένας κύκλος εργασίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ και ταυτόχρονα θα δουλέψουν κάποιοι άνθρωποι. Αν αυτό γίνει σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, με επιχορηγήσεις και χαμηλότοκα δάνεια, τότε καταλαβαίνετε για τι τεράστιο κύκλο εργασιών μιλάμε και πόσες θέσεις εργασίας δημιουργούνται. Ταυτόχρονα θα βοηθηθεί η χώρα να μαζέψει χρήματα, από όλη αυτήν η ενέργεια που σήμερα πετάμε έξω από τα παράθυρα και την πληρώνουμε αγοράζοντας πετρέλαιο. Αντίστοιχα η εγκατάσταση και η συντήρηση των μονάδων παραγωγής ΑΠΕ δημιουργούν θέσεις εργασίας υψηλής τεχνογνωσίας, ασφαλείς και καλά αμειβόμενες. Δεν μιλάμε εδώ για εξόρυξη κάρβουνου.

Βλέπετε να υπάρχουν συγκλίσεις ακόμα και συνεργασίες με τα άλλα κόμματα με βάση αυτήν την προοπτική;

Σαφώς και είναι κάτι που το επαναλαμβάνω συχνά. Το ΠΑΣΟΚ θα δυσκολευτεί από μόνο του να αλλάξει το σημερινό μοντέλο ανάπτυξης. Για μένα που ασχολούμαι με τα θέματα του περιβάλλοντος στο ΠΑΣΟΚ, εκείνο που προέχει είναι να μπορέσουμε να πετύχουμε μια σύγκλιση με την κοινωνία και με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις. Αν δει κανείς τα προγράμματα των άλλων κομμάτων, λίγο -πολύ τα ίδια πράγματα λέμε στον τομέα αυτό. Θα πρόσθετα ότι εμείς ξέρουμε λίγο πιο καλά πως να το κάνουμε. Ακόμα και η ΝΔ που έχει αποτύχει στα θέματα του περιβάλλοντος και δεν την διακρίνει η περιβαλλοντική ευαισθησία, αναγκάζεται να πάει προς τα εκεί. Ωστόσο το ζήτημα δεν είναι αν θα πάμε προς τα εκεί, είναι σχεδόν νομοτελειακό να οδηγηθούμε στην πράσινη ανάπτυξη, το ζήτημα είναι να μην πάμε αργά, να μην χάσουμε το τρένο.

Ωστόσο στο όνομα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας συντελούνται και περιβαλλοντικά εγκλήματα και σας αναφέρω σαν παράδειγμα το σχεδιασμό κατασκευής φράγματος στον Άραχθο, από ιδιωτική εταιρεία, παρά την αντίθετη γνώμη της κοινωνίας και τις αποφάσεις του ΣτΕ.

Κατ αρχήν έχει αποδειχθεί ότι τα μεγάλα φράγματα, συχνότατα, έχουν περισσότερα αρνητικά από ότι θετικά αποτελέσματα. Η επίδραση στο τοπίο, στη διαχείριση των υδάτινων πόρων, στο μικροκλίμα, στα οικοσυστήματα συνήθως είναι τόσο αρνητική που δεν κερδίζεις στο ισοζύγιο με την αποθήκευση νερού και την παραγωγή ενέργειας. Τα μικρά φράγματα έχουν μικρότερη επίδραση στο περιβάλλον. Όμως εδώ υπάρχει ένα τεράστιο θέμα και έχει σχέση με μια συνολικότερη άρνηση που μας διακρίνει. Σήμερα, παρόλο που όλοι λέμε "ναι" στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όταν μπαίνει το ζήτημα για τη δημιουργία τέτοιων μονάδων, οι τοπικές κοινωνίες λένε όχι. Θέλουν να γίνουν, αλλά όχι στον τόπο τους. Εκείνο που θα έλεγα είναι ότι ο σχεδιασμός και η χωροθέτηση αυτών των έργων πρέπει να γίνεται, γνωρίζοντας που μπορούμε να τα κάνουμε και σε τι κλίμακα για να μην δημιουργούνται προβλήματα και δευτερογενώς όταν τα κάνουμε πρέπει να φροντίζουμε ώστε ένας από τους μεγάλους κερδισμένους να είναι η τοπική κοινωνία.

Ο Νίτσε είπε ότι η Γη δεν είναι δεδομένη για τον άνθρωπο, εννοώντας ότι μπορεί να υπάρχει και χωρίς αυτόν. Θεωρείτε ότι έχουμε μπει σε μια μη αναστρέψιμη πορεία για τον ανθρώπινο πολιτισμό και για το ανθρώπινο είδος;

Δεν θα το έλεγα αυτό, γιατί αν το έλεγα θα έπρεπε να παραιτηθούμε από τον αγώνα. Θεωρώ ότι είναι αναστρέψιμη, αλλά θέλει πολύ ριζικές τομές και μεγάλη προσπάθεια. Ας πάρουμε μόνο το θέμα της κλιματικής αλλαγής. Για να μην αυξηθεί η θερμοκρασία του πλανήτη, πάνω από το εύρος των 2 C , θα πρέπει να μειώσουμε κάτω από 450 ppm τις εκπομπές CO2 στην ατμόσφαιρα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξουμε ριζικότατα το μοντέλο παραγωγής και κατανάλωσης ενέργειας. Αυτό είναι δύσκολο, αλλά είναι και η μόνη ελπίδα που έχουμε. Αν δεν το κάνουμε, η παρουσία μας στον πλανήτη δεν είναι εξασφαλισμένη. H Γη θα βρει τρόπο να επανέλθει κάποια στιγμή, αλλά πλέον χωρίς εμάς.


Read more...

Ομιλία Βουλευτή Επικρατείας – Πολιτικού Εκπροσώπου Περιβάλλοντος & Χωροταξίας του ΠΑΣΟΚ κ. Σπύρου Κουβέλη στον Σύνδεσμο Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων




ΘΕΜΑ: «ΤΑ ΟΡΥΚΤΑ: Η αναγκαιότητά τους και η νέα Ευρωπαϊκή Πολιτική

για τη διασφάλισή τους»

Η αναγκαιότητα των πρώτων υλών στην καθημερινότητα είναι αναμφισβήτητη. Η αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας ωστόσο και η αντίστοιχη προσβασιμότητα στις φυσικές πρώτες ύλες, θα πρέπει να γίνονται υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει σεβασμός στο περιβάλλον, στη βιώσιμη ανάπτυξη και φυσικά στις ιδιαιτερότητες κάθε τόπου.

Για την καλύτερη εκμετάλλευση των ορυκτού πλούτου πρέπει να αξιοποιηθεί στο μέγιστο βαθμό η ανακύκλωση των πρώτων υλών, και να δοθεί έμφαση στην αύξηση της οικο-αποδοτικότητας, δηλαδή να λαμβάνεται υπόψη όχι μόνο η οικονομική αξιοποίησή τους αλλά και περιβαλλοντικοί παράμετροι.

Ιδιαίτερα στη χώρα μας είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει εκσυγχρονισμός και κωδικοποίηση της νομοθεσίας η οποία θα πρέπει να θέτει συγκεκριμένα κριτήρια αδειοδότησης και λειτουργίας των εξορυκτικών μονάδων και παράλληλα να ορίζει τον έλεγχο των έργων από ειδικευμένα όργανα και σώματα ελεγκτών.

Μέχρι σήμερα οι νομοθετικές ρυθμίσεις σε θέματα που αφορούν στον κλάδο είναι ασαφείς. Έτσι για παράδειγμα, η κατηγοριοποίηση των έργων, που αποτελεί κριτήριο για την κατάταξη μιας δραστηριότητας, δεν θα πρέπει να γίνεται με βάση την τελική χρήση του παραγόμενου προϊόντος, αλλά με αυτά καθ’ αυτά τα περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά της δραστηριότητας και τις επιπτώσεις της στο περιβάλλον.

Μέσα σε ένα θολό και ασαφές θεσμικό πλαίσιο, τελικά επικρατεί άνισος ανταγωνισμός για τους «καλούς» εκείνους που λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να υπάρχουν βέλτιστες πρακτικές και ελάχιστη όχληση, ενώ επιβραβεύεται η παρατυπία. Οι ίδιες οι διαδικασίες προσφέρουν ουσιαστικά τις ευκαιρίες δημιουργίας συνθηκών παρατυπίας.

Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να ενσωματώσουμε τις ευρωπαϊκές οδηγίες στην ελληνική έννομη τάξη σύμφωνα με το πνεύμα και όχι με το γράμμα της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, αφού προηγηθεί διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς

Ένα σημαντικό παράδειγμα προς αυτή την κατεύθυνση, είναι η ολοκλήρωση της ενσωμάτωσης της οδηγίας για την Περιβαλλοντική Ευθύνη (35/2002).

Πιστεύω ότι η πρωτοβουλία Verheugen για μια Ενιαία ευρωπαϊκή πολιτική για την εξασφάλιση πρώτων υλών και την κάλυψη ουσιωδών αναγκών της ΕΕ για ανάπτυξη και απασχόληση στην Ευρώπη, κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Κι αυτό γιατί διευκολύνει την πρόσβαση στις πρώτες ύλες στις διεθνείς αγορές, ενισχύει την αποδοτική χρήση των πόρων, προωθεί την ανακύκλωση με σκοπό τη μείωση της κατανάλωσης πρωτογενών πρώτων υλών από την ΕΕ, περιορίζει την εξάρτηση από τις εισαγωγές και τέλος καθορίζει το κατάλληλο πλαίσιο προϋποθέσεων για την προώθηση του βιώσιμου εφοδιασμού με πρώτες ύλες από ευρωπαϊκές πλέον πηγές.

Στην Ελλάδα, η εξορυκτική δραστηριότητα, είναι κοινωνικά ένας παρεξηγημένος τομέας. Οι πολίτες, και όχι πάντα άδικα, λόγω των προβλημάτων που αναφέρθηκαν, είναι εξαιρετικά καχύποπτοι απέναντι στις μεθόδους που εφαρμόζει ο κλάδος και συχνά φτάνουν μέχρι και να τον εξοστρακίσουν.

Γι’ αυτό και κομβικό σημείο για την Ελλάδα –όπου επιπλέον ισχύει ένα πεπαλαιωμένο θεσμικό πλαίσιο- αποτελεί ο εκσυγχρονισμός μέσω του διαλόγου με τις επιχειρήσεις και τους κοινωνικούς φορείς και με το βλέμμα όχι μόνο στην οικονομία και την ανάπτυξη, αλλά και στο περιβάλλον και την κοινωνική δικαιοσύνη




Read more...

Πρόκληση: Συνεχίζει τα όργια ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ...

http://press-gr.blogspot.com

...και παίρνει 500.000 ευρώ!
.
Αστρονομικά και φέτος τα bonus για τον Χρ. Χατζηεμμανουήλ και τα άλλα golden boys. Φούμαρα οι πρωθυπουργικές δεσμεύσεις για περικοπές. Με ποιο κόλπο θα πάρουν πάλι χρήμα με ουρά. Πάνω από 2.000.000 ευρώ για μια κλειστή παρέα τεσσάρων "εκλεκτών". Ποιοι την αποτελούν. Ερώτηση 31 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τον Κ. Καραμανλή...

Aυτά που αποκάλυψε ο "Τρυποκάρυδος" για τα προκλητικά bonus στον ΟΠΑΠ τα οποία διατηρούνται παρά τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες περί περικοπής των αποδοχών των golden boys (διαβάστε εδώ), επιβεβαιώνονται και με Ερώτηση για τον ίδιο τον πρωθυπουργό από 31 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον Μιχάλη Καρχιμάκη.
Η Ερώτηση
συνοδεύεται μάλιστα από το εξής δηκτικό σχόλιο:
"Η Ερώτηση αυτή θα κατατίθετο σήμερα 13/5/09 στη Βουλή, εάν ο Πρωθυπουργός της χώρας δεν αποφάσιζε με επιλογές που συνιστούν θεσμική εκτροπή να κλείσει αιφνιδιαστικά τη Βουλή για να παραγραφούν τυχόν ποινικές ευθύνες μελών της Κυβέρνησής του, ΑΠΟΣΤΕΡΩΝΤΑΣ ταυτόχρονα τον Ελληνικό λαό από το αυτονόητο δημοκρατικό δικαίωμά του να απαιτεί, μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου που ασκούν οι εκλεγμένοι εκπρόσωποί του στο Κοινοβούλιο, λογοδοσία εκ μέρους της Κυβέρνησης για το πως ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ."
Στην Ερώτηση αποκαλύπτεται με ποιο κόλπο θα διατηρηθούν και φέτος τα αστρονομικά bonus για ένα κλειστό κύκλο στελεχών του ΟΠΑΠ, ποιοι είναι αυτοί και πόσα θα πάρουν. Μόνο 4 εξ αυτών ξεπερνούν τα 2.000.000 ευρώ. Και για τον πρόεδρο του ΟΠΑΠ Χρ. Χατζηεμμανουήλ είναι 500.000 ευρώ!!!
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης και όλα τα ονόματα των βουλευτών που την υπογράφουν έχουν ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τον κ. Πρωθυπουργό
ΘΕΜΑ: «Σε διάψευση των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού την 25/2/09 για δήθεν περικοπές των υπέρογκων αμοιβών των γαλάζιων golden boys, ο «εκλεκτός» του Μαξίμου επικεφαλής της Διοίκησης του ΟΠΑΠ, με την σύμφωνη γνώμη των παρισταμένων στην από 6/5/09 Γενική Συνέλευση αρμόδιου εκπροσώπου της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού όσο και του εκπροσώπου του Υπουργείου Οικονομικών ως κυρίου μετόχου του ΟΠΑΠ, σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να διασφαλίζει ότι το πάρτυ των αστρονομικών bonus και των υπέρογκων αποδοχών «εκλεκτών» στελεχών της ΟΠΑΠ ΑΕ θα συνεχιστεί και για το 2009: Οι αποδοχές 4 μόνο στελεχών της Διοίκησης και τα bonus λίγων εκλεκτών συμβούλων υπερβαίνουν το συνολικό πόσο των 2.000.000 ευρώ! ».
OI ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΕΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ....
Στις 25/2/09, ο Πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής επιχειρώντας προφανώς να αποδράσει από την δυσμενή επικαιρότητα των ημερών (δεύτερη πανομοιότυπη εναέρια απόδραση Παλαιοκώστα από τις φυλακές Κορυδαλλού), εμφανίστηκε στα ΜΜΕ να ανασύρει από το 2004 εξαγγελίες περί άμεσων μέτρων περιορισμού της σπατάλης, δίνοντας εντολή στους Υπουργούς του, μεταξύ άλλων, να φροντίσουν άμεσα για την περικοπή των προκλητικών αποδοχών των golden boys με πλαφόν τα 6.000 ευρώ μικτά.
Χαρακτηριστικό απόσπασμα της αναξιόπιστης, όπως αποδεικνύεται, Πρωθυπουργικής εξαγγελίας, όπως αναπαράχθηκε στα ΜΜΕ εκείνη την ημέρα ήταν και το εξής:
«Να επιβάλλεται ανώτατο όριο στις αποδοχές των στελεχών του ευρύτερου Δημόσιου τομέα. Όποιος δεν συμφωνεί να πάει σπίτι του»
...ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΩΝ ΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
Η διορισμένη από την Κυβέρνηση Διοίκηση του ΟΠΑΠ ΑΕ, με τον επικεφαλής της, μεγαλοστέλεχος της Κυβερνώσας παράταξης και «εκλεκτό» του Μαξίμου κ. Χατζηεμμανουήλ (που λαμβάνει αποδοχές πλέον του 1/2 εκατομμυρίου ευρώ ετησίως) δεν συμφωνούσε. Όμως, γνωρίζοντας, ίσως, εκ των προτέρων τον υποκριτικό χαρακτήρα της Πρωθυπουργικής εξαγγελίας, τα διαφωνούντα «εκλεκτά» στελέχη της Διοίκησης του ΟΠΑΠ δεν πήγαν σπίτι τους. Παρέμειναν και στην Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΟΠΑΠ ΑΕ της 6/5/09 προσδιόρισαν και για το 2009 επιπλέον υπέρογκες αμοιβές για τους ίδιους, με την σύμφωνη γνώμη των παρισταμένων αρμόδιου Υφυπουργού Αθλητισμού όσο και του εκπροσώπου του Υπουργείου Οικονομικών ως κυρίου μετόχου της ΟΠΑΠ ΑΕ!
Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΔΙΚΗ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΓΗΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΝΕΑ ΥΠΕΡΟΓΚΑ BONUS ΤΩΝ ΓΑΛΑΖΙΩΝ GOLDEN BOYS ΓΙΑ ΤΟ 2009 ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΚΕΡΔΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 50% ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΤΥΧΕΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ
Συγκεκριμένα, ο «εκλεκτός» του Μαξίμου Πρόεδρος του ΟΠΑΠ και οι στενοί συνεργάτες του συνέδεσαν για άλλη μία φορά, ως φαίνεται εκ του ασφαλούς, τον περίπου διπλασιασμό των ήδη υπέρογκων αμοιβών τους, συνδέοντας τις με τα κέρδη της εταιρείας, έτσι ώστε αν τα κέρδη της εταιρείας για το 2009 υπερβούν το 8%, οι ίδιοι να λάβουν ως επιπλέον bonus το 90% των ετήσιων αποδοχών τους. Σημειώνεται ότι για το 2008 το ανώτατο όριο - στόχος ήταν το 10% το οποίο για το 2009 υποβιβάστηκε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο 8%, διασφαλίζοντας ότι τυχόν μείωση των κερδών λόγω οικονομικής κρίσης δεν θα επηρεάσει τις υπέρογκες αποδοχές των συγκεκριμένων «γαλάζιων – χρυσών παιδιών»!
Έτσι υπολογίζεται ότι για το 2009, την ώρα που οι υπόλοιποι Έλληνες θα υφίστανται τα άδικα Κυβερνητικά μέτρα και τις επιπλέον δυσμενείς συνέπειες της Κυβερνητικής ανικανότητας να προσφέρει στην Ελληνική κοινωνία μια δίκαια και αποτελεσματική διέξοδο ανάταξης της οικονομίας μας, οι αποδοχές των «εκλεκτών» στελεχών της ΟΠΑΠ ΑΕ για το 2009 θα παραμείνουν στα αστρονομικά επίπεδα του 2008, διαψεύδοντας κατά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ την Πρωθυπουργική εξαγγελία του Φεβρουαρίου για δήθεν πλαφόν περίπου 6.000 ευρώ μηνιαίως:

κ. Χ.ΧΑΤΖΗΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΡΟΕΔΡΟΣ & ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Συνολικές αποδοχές περίπου 500.000 €
κα. Β. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ 182.000 € + bonus έως 165.000 €
κ. Σ. ΑΛΙΦΙΕΡΑΚΗΣ 182.000 € + bonus έως 165.000 €
κ. Γ. ΤΖΙΑΜΠΙΡΗΣ (QUALITY BUSINESS SOLUTIONS) 425.000 ευρώ

Το πλέον προκλητικό όμως σε ότι αφορά τον προσδιορισμό του bonus συνίσταται στο γεγονός ότι αυτός έγινε με βάση κυρίως την με μεγάλη πιθανότητα αναμενόμενη κερδοφορία από τα αριθμολαχεία (Λοττο, Πρότο, Προπό, Προπογκολ, Τζοκερ κλπ), αφού έχε ήδη με απόφαση της ίδιας Διοίκησης αυξηθεί η τιμή της στήλης αυτών των παιχνιδιών κατά μέσο όρο πάνω από 50%. Είναι δε δείγμα έλλειψης κάθε συναίσθησης της αυτονόητης κοινωνικής ευθύνης το γεγονός, ότι σε περίοδο οικονομικής ασφυξίας, που κατά κανόνα οι πολίτες αναζητούν ελπίδα και διαφυγή από τα οικονομικά τους αδιέξοδα στα τυχερά παιχνίδια, η Κυβερνητικά διορισμένη Διοίκηση του ΟΠΑΠ όχι μόνο έσπευσε να αυξήσει την τιμή των τυχερών παιχνιδιών, αλλά δεν δίστασε να συνδέσει την κερδοφορία που αναμένεται να προκύψει από την κοινωνικά ανάλγητη αυτή αύξηση, με την διασφάλιση παχυλών bonus για λίγα «εκλεκτά» ήδη ακριβοπληρωμένα στελέχη!
Και βεβαίως, η αυτονόητη κοινωνική ευθύνη ενός φορέα δημόσιας εξουσίας, όπως η διορισμένη Διοίκηση του κρατικού μονοπωλίου τυχερών παιχνιδιών της χώρας, δεν μπορεί να υποκατασταθεί από την προβολή προσωπικών πράξεων φιλανθρωπίας, με τα συνεπαγόμενα φορολογικά οφέλη για τον δωρητή. Όπως, επίσης, δεν μπορεί να καλυφθεί η τεράστια κοινωνική αδικία που προκαλείται από τη σπατάλη δημόσιου χρήματος σε υπέρογκες αποδοχές λίγων «εκλεκτών» golden boys, μέσα από πράξεις ελεημοσύνης, που ουσιαστικά δημιουργούν άλλοθι διαιώνισης τέτοιων κοινωνικών αδικιών.
Πράξη ανευθυνότητας συνιστά και η επιλογή της Διοίκησης του ΟΠΑΠ να συνδέσει για μία ακόμα φορά κατά τον παραπάνω τρόπο τις αποδοχές της με την κέρδη του Οργανισμού, τη στιγμή που εγγράφως η Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρεί αυτόν τον τρόπο προσδιορισμού των αποδοχών ένδειξη επιδίωξης επιθετικής κερδοφορίας του Οργανισμού, που δεν συνάδει με τους όρους διατήρησης του κρατικού μονοπωλίου τυχερών παιχνιδιών στη χώρα. Ουσιαστικά, και σε αντίθεση με την πάγια πολιτική που ακολουθείται διαχρονικά από το Υπουργείο Εξωτερικών σε αυτόν τον τομέα, η Διοίκηση του ΟΠΑΠ εμφανίζεται συστηματικά να ναρκοθετεί τη διατήρηση του κρατικού μονοπωλίου τυχερών παιχνιδιών στη χώρα μας!

... ΚΑΙ ΤΑ BONUS ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΟΣ: ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΓΧΩΡΙΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΠΟΣΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΥΨΟΥΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΙΣΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ!!!
Πέρα από τους τρεις «στενότατους» συνεργάτες του Προέδρου του ΟΠΑΠ, που αναφέρθηκαν παραπάνω, ένας «εκλεκτός» κύκλος εγχώριων και αλλοδαπών συμβούλων λαμβάνει, σε πείσμα της οικονομικής κρίσης και των Πρωθυπουργικών εξαγγελιών, σημαντικά bonus σύμφωνα με την από 16.3.09 απόφαση του ΔΣ του Οργανισμού, απόφαση που ελήφθη 2 εβδομάδες περίπου μετά τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού!
κ. K. ANDERSON 200. 000 € bonus
κ. R. HAYNES 150. 000 € bonus
κ. Π. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟ 50.000 € bonus
κ. Ε. ΚΟΣΜΙΔΗ 40.000 € bonus
κ. Δ. ΠΑΥΛΟΥ 30.000 € bonus
κ. Ε. ΤΕΛΟΓΛΟΥ 20.000 € bonus
κ. Χ. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ 20.000 € bonus
κ. Κ. ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ 10.000 € bonus
Θα πρέπει να δοθεί ειδική βαρύτητα στους Βρετανούς συμβούλους της ΟΠΑΠ ΑΕ, οι οποίοι στις εξωφρενικά δαπανηρές για τον Οργανισμό συμβάσεις που έχουν υπογράψει, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται εκτός από τους υπερβολικούς μισθούς τους και τα bonus, πληρωμές ενοικίων για την διαμονή τους σε πολυτελείς κατοικίες, χρήση πολυτελών αυτοκινήτων για τις μετακινήσεις τους, ανεξέλεγκτη χρήση κινητών τηλεφώνων, φαίνεται να εξαντλούν την προσφορά τους στην ενδυνάμωση του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα.
Σε κάθε περίπτωση, είναι πραγματικά πρόκληση εν μέσω οικονομικής κρίσης αλλά και Κυβερνητικών διαρροών για ακόμα πιο αντιλαϊκά οικονομικά μέτρα, όπως λχ κατάργηση του 14ου μισθού και ενώ η τάση σε όλα τα κράτη είναι η συγκράτηση ή και η μείωση όχι μόνο των εκτάκτων αποδοχών των λεγόμενων golden boys αλλά και των τακτικών τους αποδοχών, να έρχεται η Κυβέρνηση Καραμανλή δια των επισήμων αντιπροσώπων του Ελληνικού Δημοσίου Υπουργών Εθνικής Οικονομίας , Πολιτισμού να εγκρίνει τέτοια μεθοδευμένη ενέργεια. Ένα απλό άθροισμα των ποσών αποκαλύπτει ότι μόνο στον ΟΠΑΠ, οι αποδοχές τεσσάρων «εκλεκτών» στελεχών και τα bonus λίγων «εκλεκτών» συμβούλων θα υπερβούν το αστρονομικό ποσό των 2.000.000 ευρώ!!

Μετά τα παραπάνω ερωτάτε ο Πρωθυπουργός:
Γιατί, ενώ στις 25/2/2009 ο Πρωθυπουργός είχε εξαγγείλει την περικοπή των αμοιβών των «γαλάζιων» διορισμένων μεγαλοστελεχών στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΟΠΑΠ ΑΕ της 6/5/09 ο παριστάμενος αρμόδιος Υφυπουργός Αθλητισμού όσο και ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών ως κυρίου μετόχου της ΟΠΑΠ ΑΕ συναίνεσε στον προσδιόρισαν και για το 2009 επιπλέον υπέρογκων αμοιβών για τον «εκλεκτό» του Μαξίμου Πρόεδρο του Οργανισμού και τους έμπιστους συνεργάτες του;
Και γιατί δεκαπέντε μέρες περίπου μετά την Πρωθυπουργική εξαγγελία, η Διοίκηση του ΟΠΑΠ αποφασίζει την καταβολή bonus που υπερβαίνουν συνολικά τα 500.000 ευρώ σε λιγοστούς εκλεκτούς ειδικούς συμβούλους του Οργανισμού, πέρα από τις ήδη παχυλές αμοιβές τους και τις λοιπές παροχές που απολαμβάνουν από τον ΟΠΑΠ;
Τι ακριβώς συμβαίνει; Ενέπεξαν τα συγκεκριμένα Υπουργεία και η Κυβερνητικά διορισμένη Διοίκηση της ΟΠΑΠ ΑΕ τον Πρωθυπουργό της χώρας, καθιστώντας πλήρως αναξιόπιστο τον Πρωθυπουργικό λόγο; Ή μήπως Διοίκηση ΟΠΑΠ, Υπουργοί και Πρωθυπουργός εμπαίζουν συνειδητά τον Ελληνικό λαό με εν γνώσει τους υποκριτικές εξαγγελίες και παραπλανητικές ψεύτικες υποσχέσεις;
Ποια η θέση του Πρωθυπουργού απέναντι στην προφανή κοινωνικής αναλγησίας και της έλλειψης κάθε συναίσθησης κοινωνικής ευθύνης που αναδύεται από την επιλογή της Διοίκησης του ΟΠΑΠ ΑΕ, όχι μόνο να αυξήσει κατά 50% την τιμή στήλης τυχερών παιχνιδιών, προσβλέποντας στην αυξημένη ζήτηση που υπάρχει σε περιόδους οικονομικής κρίσης από ανθρώπους που αναζητούν ελπίδα και διέξοδο, αλλά και να συνδέσει την περαιτέρω διόγκωση των ήδη παχυλών αποδοχών του Προέδρου του ΟΠΑΠ και των συνεργατών του, με τα έσοδα που προκύπτουν από αυτήν την ανάλγητη κοινωνικά αύξηση;
Έχει ενημερωθεί, ως όφειλε το Πρωθυπουργικό γραφείο για την αλληλοδιάψευση δύο Υπουργείων του στο θέμα του δημόσιου χαρακτήρα της ΟΠΑΠ ΑΕ, θέμα για το οποίο το Υπουργείο Εξωτερικών εμμένει σε πάγια εθνική θέση τεκμηριώνοντας προς στην ΕΕ τον δημόσιο αυτό χαρακτήρα ως όρο για τη διατήρηση του κρατικού μονοπωλίου τυχερών παιχνιδιών, ενώ το Υπουργείο Πολιτισμού επικυρώνει έγγραφες απαντήσεις του Προέδρου του ΟΠΑΠ προς τη Βουλή που υπεραμύνονται του ιδιωτικού χαρακτήρα του ΟΠΑΠ, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι για το λόγο αυτό ως ιδιωτική εταιρεία εκφεύγει του Κοινοβουλευτικού ελέγχου; Με ποια από τις δύο διαμετρικά αντίθετες θέσεις Υπουργείων του συντάσσεται ο Πρωθυπουργός;
Ποια η θέση του Πρωθυπουργού απέναντι στην εμμονή της Διοίκησης του ΟΠΑΠ να δημιουργεί με τις επιλογές της, ιδίως ως προς τον τρόπο προσδιορισμού των αποδοχών των «εκλεκτών» της, πεδίο ανάπτυξης επιχειρηματολογίας εκ μέρους της ΕΕ περί επιθετικής κερδοφορίας του ΟΠΑΠ που δεν συνάδει με τους όρους διατήρησης του κρατικού μονοπωλίου τυχερών παιχνιδιών στη χώρα μας;

Οι ερωτώντες Βουλευτές
Μιχάλης Καρχιμάκης
Σοφία Σακοράφα
Δημήτρης Λιντζέρης
Γρηγόρης Νιώτης
Χρήστος Αηδόνης
Μάρκος Μπόλαρης
Γιώργος Πεταλωτής
Θεοδώρα Τζάκρη
Γιάννης Κουτσούκος
Δημήτρης Τσιρώνης
Παναγιώτης Ρήγας
Λεωνίδας Γρηγοράκος
Μιχάλης Τιμοσίδης
Γιώργος Ντόλιος
Γιάννης Δριβελέγκας
Χρύσα Αράπογλου
Μιχάλης Κατρίνης
Δημήτρης Κουσελάς
Θάνος Μωραΐτης
Σοφία Γιαννακά
Βαγγέλης Παπαχρήστος
Μιχάλης Παντούλας
Γιάννης Αμοιρίδης
Τάσος Σιδηρόπουλος
Βασίλης Τόγιας
Βασίλης Κεγκέρογλου
Μανώλης Στρατάκης
Νίκος Ζωΐδης
Ελπίδα Τσουρή
Γιάννης Διαμαντίδης
Δημήτρης Βαρβαρίγος




Read more...

Παγωμάρα στην ΕΡΤ-3...


Αποπομπή του διευθυντή γιατί ...δεν συνεμορφώθη!
.

Μία περίεργη παγωμάρα πλακώνει την ατμόσφαιρα στο δημοσιογραφικό τμήμα της ΕΡΤ-3 μετά την αποπομπή του Χρήστου Νικολαίδη από τη θέση του διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης του σταθμού.
Ο τελευταίος, που έχει καταγγείλει παρεμβάσεις του Προέδρου της ΕΡΤ-3 στο έργο του, δηλώνει ότι θα κινηθεί δικαστικά εναντίον του σταθμού, καθώς θεωρεί την απόλυση του παράνομη και μη προβλεπόμενη, τόσο από τη σύμβασή του όσο και από τον Κανονισμό Λειτουργίας της ΕΡΤ.
Ο Πρόεδρος της ΕΡΤ-3, πρώην βουλευτής Τάσος Σπηλιόπουλος χτες πήγε στο κτίριο της Λεωφόρου Στρατού για να ζητήσει από τους δημοσιογράφους να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και να στηρίξουν την προσπάθεια που θα κάνουν ως μεταβατική διοίκηση της Διεύθυνσης Ειδήσεων και Ενημέρωσης η Θάλεια Ιωαννίδου, ο Γιώργος Φερέτης και ο Πάνος Κάσαρης.
Εντύπωση προκάλεσε η τοποθέτηση του Προέδρου περί...
της δημοσιογραφικής αξίας του Νικολαίδη, για τον οποίο μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη δουλειά και την αποτελεσματικότητα του. Ωστόσο πρόσθεσε με νόημα ότι αυτά δεν αρκούν για να είναι κανείς καλός διευθυντής! Πρόσθεσε μάλιστα ότι το πρόβλημα ήταν πως ο Νικολαίδης δεν υπακούσε στις εντολές του και αρνήθηκε τις κατηγορίες του πρώην Διευθυντή περί παρέμβασής του Προέδρου στο δημοσιογραφικό έργο!
Ο κ. Σπηλιόπουλος προφανώς αγνοεί –ως πολιτικός και μάλιστα περασμένης ηλικίας- ότι το να λες για κάποιον δημοσιογράφο ότι δεν υπάκουσε στην πολιτική διοίκηση δεν είναι κατηγορία αλλά τίτλος τιμής γι΄αυτόν…
Ο Νικολαίδης από την πλευρά του επιμένει να μιλά για χοντροκομένες παρεμβάσεις του Σπηλιόπουλου στο έργο του. Σύμφωνα με τον ίδιο, το κλίμα έντασης ανάμεσα στον ίδιο και τον πρόεδρο προκλήθηκε και διογκώθηκε από τη στιγμή που ο δεύτερος ήθελε να ελέγχει τις ειδήσεις, να αποφασίζει για το πώς η ΕΡΤ-3 πρέπει να «παίζει» τα θέματα, για το ποιοι καλεσμένοι θα έρχονται στις ενημερωτικές εκπομπές της, ποια ρεπορτάζ θα καλύπτονται και ποια όχι, ακόμη και για το εάν κάποιες γλυκύτατες κατά τα άλλα δημοσιογραφίνες θα εργάζονται τα Σαββατοκύριακα ή θα πρέπει να απαλλαγούν από αυτά!
Η συνέχεια θα δοθεί στα δικαστήρια, καθώς ο Νικολαίδης ζητά αποζημίωση για τη διακοπή της σύμβασης, ακύρωση της απόφασης αλλά και τιμωρία του Σπηλιόπουλου για υβριστικές εκφράσεις εναντίον του…
R.J.




Read more...

Περί της φημολογούμενης ανάμειξης του “Παρατηρητηρίου” στο σκάνδαλο Βατοπαιδίου

http://citypress-gr.blogspot.com

Η ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ, Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΑΓΕΙΡΩΝ-ΑΚΑΝΘΟΥ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΛΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ



Ο άνθρωπος που είναι η φωνή της εταιρείας στη συζήτηση που γίνεται σε αυτό το ιστολόγιο προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τα συλλογικά αντανακλαστικά των Ελλήνων στο άκουσμα της λέξης «Βατοπαίδι» για να μας δυσφημίσει, εμπλέκοντας μας στο περιώνυμο σκάνδαλο. Ο προφανής του στόχος είναι να αποσπάσει την προσοχή των αναγνωστών από τα θέματα της εκμετάλλευσης των ορυκτών πόρων που συζητάμε εδώ και να καλύψει την έλλειψη επιχειρημάτων πίσω από ένα θολό προπέτασμα λάσπης.

Επειδή αυτή η βρωμιά εναντίον μας κυκλοφορεί και αναπαράγεται εδώ και πολύ καιρό στο διαδίκτυο, θεωρούμε ότι είναι καιρός να γίνει γνωστή επιτέλους η αλήθεια και να ξεκαθαρίσει αυτή η υπόθεση. Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε και τίποτα να φοβηθούμε.

Είναι αλήθεια ότι ο ιδρυτής του «Παρατηρητηρίου» και Δημοτικός Σύμβουλος Σταγείρων-Ακάνθου κ. Τόλης Παπαγεωργίου κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης της Μονής Βατοπαιδίου στις 11/12/2008 στο Δικαστήριο της Ξάνθης, όπου εκδικάσθηκε η αγωγή κατοίκων της Ουρανούπολης για την ακύρωση της μεταβίβασης έκτασης του Δήμου στη Μονή. Για όσους δεν έχουν ειδική γνώση για το θέμα της Ουρανούπολης, αυτό συνιστά απόδειξη χρηματισμού και αυτή είναι η συκοφαντική λάσπη που δεχόμαστε εδώ και τόσον καιρό.

Όλοι όσοι επιθυμούν να μάθουν τι πραγματικά συμβαίνει στην Ουρανούπολη, ας διαβάσουν με προσοχή το παρακάτω κείμενο. Ας ξεχάσουν για λίγο όλα τα τρομερά που έχουν ακούσει τον τελευταίο χρόνο για το μεγάλο «σκάνδαλο Βατοπαιδίου»: την εμπλοκή πολιτικών, τα Ολυμπιακά ακίνητα, το real estate και ακόμα το γενικότερο ζήτημα της μοναστηριακής περιουσίας, τις διεκδικήσεις άλλων Ιερών Μονών κ.λ.π. Ας αφήσουν για λίγο στην άκρη τις απόψεις τους για τις Μονές και για την Εκκλησία και τον δικαιολογημένο θυμό τους για τη διαφθορά του πολιτικού συστήματος. Όλα αυτά είναι σημαντικά ζητήματα για γενικότερο προβληματισμό, όμως δεν θα τα συζητήσουμε εδώ. Θα μιλήσουμε συγκεκριμένα και αποκλειστικά για την Ουρανούπολη και το Δήμο Σταγείρων-Ακάνθου.

ΖΗΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΟΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ Κ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ, ΟΠΩΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ Η ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον κρίσεις και σχόλια, ειδικά από τον Πρόεδρο και τους Τοπικούς Συμβούλους της Ουρανούπολης! Η συνέχεια →





Read more...

Ολα τα Πρωτοσέλιδα Απογευματινών, Πρωινών, Οικονομικών , Αθλητικών και Θεσσαλονίκης

http://kafeneio-gr.blogspot.com/

13-5-2009
Κάντε κλικ στις εφημερίδες να ανοίξουν


ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ































ΠΡΩΙΝΕΣ









ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ











ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ
















ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ









ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ



Read more...

Στην Πάτρα την Κυριακή ο Γ. Παπανδρέου...

http://press-gr.blogspot.com

Στην Πάτρα πρόκειται να μιλήσει σε ανοικτή συγκέντρωση την Κυριακή, μετά την επιστροφή του από την Κίνα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου. Είναι πολύ πιθανό την ημέρα εκείνη να ανακοινώσει και τα ονόματα του ευρωψηδελτίου.





Read more...

"Κάποιοι θέλουν να με εξορίσουν..."

http://press-gr.blogspot.com

...λέει η Λούκα Κατσέλη για το ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ!

-"Τούρμπο" έγινε η Λούκα Κατσέλη όταν άκουσε και από τηλεοράσεως ότι συζητείται το όνομά της για το ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Ηδη εδώ και μέρες που παρασκηνιακά άρχισε η σχετική ζύμωση μέσα στο κόμμα έλεγε ότι "κάποιοι θέλουν να με εξορίσουν!". Ποιοι όμως, Λούκα;

-Με την ευκαιρία αυτή κάποιοι σκέφτηκαν ότι μια χαρά ακούγεται για την Ευρωβουλή το όνομα του Γεράσιμου Αρσένη. Λέτε;

-Πάντως για τη "λύση Ραγκούση", που συζητείται κι αυτή, πρώτος εγώ σας έχω ενημερώσει (διάβάστε για να θυμηθείτε εδώ). Τώρα, προστίθεται εναλλακτικά και το όνομα του εκπροσώπου Τύπου Γ. Παπακωνσταντίνου.

Στη ΝΔ γιατί η Ντόρα Μπακογιάννη στηρίζει, αν και δεν την συμπαθεί, την υποψηφιότητα της Μαριέττας Γιαννάκου; Διότι, σου λέει, εγώ είμαι ούτως η αλλιώς πρώτη στην Α' Αθηνών. Αν η Μαριέττα πάει στις Βρυξέλλες θα γυρίσει με "προίκα" στις εκλογές και θα ...ξεπαστρέψει τους άλλους της Α' Αθηνών. Μητσοτακικός τρόπος σκέψης;

Ο Αδιάκριτος




Read more...

Μυστική συνάντηση Βουρλούμη με Καραμανλή...

http://press-gr.blogspot.com

"Δεν θα πάω φυλακή για χάρη του Αλογοσκούφη" είπε, στη Ραφήνα, ο πρόεδρος του ΟΤΕ στον πρωθυπουργό!
..
Από τον Λυκούργο Σκαμνιώτη
.

Εχει πολλές άγνωστες, ακόμη, πτυχές το σκάνδαλο της "Γερμανός". Μία τέτοια νέα πτυχή σας αποακλύπτω: Πριν από αρκετές μέρες -και πριν το θέμα φουντώσει πάλι στα μέσα ενημέρωσης- ο πρόεδρος του ΟΤΕ Παν. Βουρλούμης είχε μυστική συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή. Τον επισκέφθηκε στο σπίτι του στη Ραφήνα.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η συζήτηση αφορούσε τις εξελίξεις γύρω από το γνωστό θέμα της εξαγοράς της "Γερμανός" και τις εκκρεμότητες σχετικά με αυτό. Ο κ. Βουρλούμης -όπως έλεγε αργότερα ο ίδιος- είπε στον πρωθυπουργό ότι δεν είναι διατεθειμένος "να πάει φυλακή" για χάρη του κ. Αλογοσκούφη. Τι ακριβώς εννοούσε;
Θυμίζω την αποκάλυψη ότι στον ειδική ανακριτή ο κ. Βουρλούμης κατέθεσε, όπως και στη Βουλή, ότι ο κ. Αλογοσκούφης τα γνώριζε όλα. Και θυμίζω ότι η Βουλή έκλεισε άρον άρον για να μην πάει ο φάκελος, με τον κ. Αλογοσκούφη "κατηγορούμενο", στη Βουλή.
Και έπεται συνέχεια στις αποκαλύψεις...



Read more...

Ο Παπακωνσταντίνου επικεφαλής του ψηφοδελτίου ΠΑΣΟΚ;

http://www.antinews.gr/


Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπακωνσταντίνου θα είναι κατά πάσα πιθανότητα επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του Κινήματος.

Κρατάμε μόνο μια μικρή επιφύλαξη για τον κ. Μ. Χρυσοχοίδη.

Στην περίπτωση πάντως που θα είναι επικεφαλής ο κ. Παπακωνσταντίνου, ποιος θα αναλάβει εκπρόσωπος;




Read more...



Read more...

Ο Γ. Α. Παπανδρέου για τις προκλήσεις του μέλλοντος




Read more...