Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Λουκέτο σε 60.000 επιχειρήσεις το 2013



Μέσα στο 2013 60.000 επιχειρήσεις θα αναγκαστούν να κλείσουν. Αυτό μεταφράζεται σε 120.000 επιπλέον άτομα δίχως δουλειά. Αναλυτικά τα γκρίζα στοιχεία του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας
Τον αριθμό των 60.000 θα φτάσουν οι επιχειρήσεις εκείνες οι οποίες μέσα στο 2013 θα υποχρεωθούν να διακόψουν την λειτουργία τους.
Τα στοιχεία γνωστοποιεί ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας Παύλος Ραβάνης, σε δηλώσεις του στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ), την Πέμπτη προσθέτοντας πως αυτό σημαίνει ότι περίπου 120.000 άνθρωποι θα χάσουν τη δουλειά τους.
Εντούτοις, υπάρχει και ένα σχετικά αισιόδοξο στοιχείο, καθώς η "συχνότητα θανάτου επιχειρήσεων" έχει ελαττωθεί. Παρόλα αυτά εξακολουθούν να κλείνουν επιχειρήσεις και μέσα στο 2011 η αναλογία ήταν πως για κάθε νεοϊδρυόμενη, έκλειναν 2,5 επιχειρήσεις.
Το 2012 αυτή η αναλογία μειώθηκε καθώς στο άνοιγμα μιας επιχείρησης αντιστοιχούσε το κλείσιμο δύο επιχειρήσεων και εφέτος, όπως λέει, αυτή η αναλογία αναμένεται να μειωθεί στο 1,5 προς ένα, δηλαδή 1,5 επιχείρηση θα κλείνει ενώ μία νέα θα ανοίγει.
Επίσης, ο κ. Ραβάνης εκτιμά πως μέσα στο 2013 η ανεργία στην Ελλάδα θα φτάσει σε νέο ρεκόρ της τάξης του 30%, σε σχέση με 26% που είναι σήμερα. Μπορεί, όπως συμπληρώνει, μέσα στο καλοκαίρι λόγω του τουρισμού, να παρατηρηθεί μια σχετική μείωση της ανεργίας, όμως το Σεπτέμβριο θα ανέλθει σε αδιανόητα υψηλό ποσοστό.
Προτείνει ως μέσα αντιμετώπισης τη μείωση της φορολογίας και την εξάλειψη των γραφειοκρατικών εμποδίων για να επιτευχθεί ένα επίπεδο επιβάρυνσης για τις επιχειρήσεις όμοιο με εκείνο στις γειτονικές χώρες.
Σύμφωνα με τον κ. Ραβάνη, οι μικρές επιχειρήσεις χρειάζονται αφενός τη στήριξη του κράτους και αφετέρου μια φορολογική ελάφρυνση ώστε το ποσοστό φορολόγησης να μην υπερβαίνει το 15%.

Read more...

Υπέρ της άρσης της μονιμότητας ο Βορίδης...



tokarfi.gr
«Είμαι υπέρ της άρσης της μονιμότητας στο δημόσιο και της αξιολόγησης δομών και προσώπων και μετά από την αξιολόγηση, σε περίπτωση που κριθούν...
μη αναγκαίες οι δομές ή κριθούν τα πρόσωπα μη επαρκή, τότε να λύεται η σύμβαση εργασίας, δηλαδή να υπάρχουν απολύσεις», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης.
Μιλώντας στο "Πρώτο Πρόγραμμα" της ΕΡΑ, ο κ. Βορίδης ανέφερε πως με τις ρυθμίσεις που θα γίνουν θα βελτιωθεί η παραγωγικότητα και η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και συμπλήρωσε πως «εφόσον αυτό το περίφημο ταμπού των απολύσεων σπάει και για κάποιους λόγους μπορεί να υπάρξει και διακοπή της σχέσης εργασίας στο δημόσιο, αυτό αυτόματα βάζει μια καινούρια παράμετρο, που μέχρι χθες δεν υπήρχε».
«Είναι μια παρέμβαση, που στοχεύει να βελτιώσει την ποιότητα της παροχής των υπηρεσιών προς τον πολίτη, από τους υπαλλήλους στο δημόσιο», τόνισε....


Read more...

Μαρινάκης: "Για μένα ο Ολυμπιακός δεν είναι επιχείρηση. Είναι πάθος και αγάπη"...





Στην προπόνηση του Ολυμπιακού στο Ρέντη βρέθηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης και μίλησε στους παίκτες του Ολυμπιακού.

Ο πρόεδρος των «ερυθρόλευκων» μίλησε με... σκληρή γλώσσα στους ποδοσφαιριστές και ξεκαθάρισε ότι η ομάδα θα γίνει όπως πρέπει, με ή χωρίς εκείνους.

«Ήρθα σήμερα εδώ για να σας πω μερικά πράγματα που αισθάνομαι και όχι για τον ημιτελικό ή τον τελικό. Σε αυτά τα παιχνίδια να παίξετε για τον εαυτό σας. Εγώ και ο κόσμος δεν σας ζητάμε τίποτα πλέον. Απολύτως τίποτα. Η ομάδα θα είναι ΘΡΥΛΟΣ ότι και να γίνει σε αυτά τα παιχνίδια. Πιστεύω ότι μπορείτε να κερδίσετε αν αλλάξετε συμπεριφορά. Μπείτε σε ένα δωμάτιο και συζητήστε το όση ώρα χρειαστεί. Βρείτε τι σας φταίει και δώστε λύση. Μπορείτε».

«Όλη τη χρονιά ήμουν ασπίδα για εσάς. Σας δώσαμε τα πάντα. Πληρώνεστε στην ώρα σας, έχετε τα πιο ακριβά συμβόλαια, δουλεύετε στις πιο καλές εγκαταστάσεις, έχετε τα πάντα. Και εγώ ήμουν πάντα εκεί για εσάς. Παρά το γεγονός ότι το κλίμα ανάμεσα σας δεν ήταν καλό, παρά το γεγονός ότι πέρα από τρία ευρωπαϊκά παιχνίδια και τρία ελληνικά, είχατε κακή εικόνα στο γήπεδο. Κάποιοι από εσάς μάλιστα είχαν κάκιστη εικόνα και στην εξωγηπεδική τους ζωή. Μη νομίζετε ότι δεν τα ξέρουμε…»

«Το γεγονός ότι έχουμε το καλύτερο ρόστερ και είμαστε μακράν η καλύτερη ομάδα μας έδωσε το πρωτάθλημα αλλά ο κόσμος μας είναι στενοχωρημένος. Και εγώ δεν θα επιτρέψω στο μέλλον λανθασμένη και άρρωστη νοοτροπία».

«Το αποκορύφωμα της συμπεριφορά σας ήταν το παιχνίδι με τον ΠΑΟ. Δεν στέκομαι αποκλειστικά σε αυτό. Ήταν ένα ακόμα κακό παιχνίδι και μας πικράνατε όλους…»

«Για μένα ο Ολυμπιακός δεν είναι επιχείρηση. Είναι πάθος και αγάπη. Θα ετοιμάσουμε για του χρόνου μια ομάδα υγιέστατη, αν χρειαστεί με λίγους από εσάς ή και με κανέναν από εσάς! Ο μόνος σίγουρος για του χρόνου είναι ο Μίτσελ. Και θα πρέπει να φτιάξουμε μια ομάδα με παίκτες αγαπημένους, χωρίς κλίκες που θα ματώνουν στις προπονήσεις και που κάθε Κυριακή θα κάνουν υπερήφανο τον φίλαθλο που έρχεται στο γήπεδο. Μια ομάδα που οι νέοι ποδοσφαιριστές είτε είναι στην ενδεκάδα είτε όχι δεν θα έχουν μούτρα και θα προσπαθούν ακόμα πιο πολύ».

«Και ξέρετε ότι εγώ δεν υπολογίζω από ονόματα και συμβόλαια. Μέσα σε 24 ώρες έδιωξα την πιο ακριβή μεταγραφή στην Ιστορία του Ολυμπιακού. Η ομάδα θα χτιστεί όπως πρέπει. Το έχουμε κάνει και πριν 3 χρόνια με μεγάλη επιτυχία και δεν θα υπολογίσω τα χρήματα…»

«Ο κόσμος μας είναι αγανακτισμένος από την εικόνα σας στο γήπεδο. Μπήκα εγώ μπροστά, πολλές φορές, αλλά αυτό τελείωσε. Μεγάλα παιδιά είστε, να αναλάβετε επιτέλους τις ευθύνες σας. Και σας ξαναλέω. Εδώ είμαστε Ολυμπιακός. Μια ομάδα ΘΡΥΛΟΣ και δεν θα ανεχτούμε από εδώ και στο εξής κανενός είδους παράξενη νοοτροπία. Να δουλέψετε σκληρά και ταπεινά. Και σας ξαναλέω ότι στα παιχνίδια που απομένουν πρέπει να παίξετε αποκλειστικά για τους εαυτούς σας. »

Στο τέλος της συνάντησης ο κύριος Μαρινάκης ζήτησε από τους παίκτες να τοποθετηθούν δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Όποιος θέλει να πει κάτι, ας με κοιτάξει στα μάτια και ας το πει τώρα. Αν κάποιος άλλος θέλει μπορεί να σηκωθεί να φύγει αυτή τη στιγμή και εγώ προσωπικά θα εκτιμήσω την ειλικρίνειά του».

woop.gr


Read more...

Απέσυραν άρον άρον νέα μείωση συντάξεων στον ΟΑΕΕ...





Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην κατατεθεί σήμερα το πολυνομοσχέδιο...
Αφού πρώτα ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι επίκειται μείωση των συντάξεων στον ΟΑΕΕ κατά 35% μέσα από το πολυνομοσχέδιο το οποίο κατατίθεται σήμερα στη Βουλή, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, έσπευσε να διαψεύσει τελικά ότι... η συγκεκριμένη ρύθμιση θα περιληφθεί στο συγκεκριμένο νομοθέτημα.
Στο περιθώριο σύσκεψης στο υπουργείο Οικονομικών, ανάμεσα στον Γιάννη Βρούτση και τον Γιάννη Στουρνάρα, ο υπουργός Εργασίας αρχικά μετέφερε στους δημοσιογράφους ότι από τη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και μετά θα εφαρμοζόταν μείωση των νέων συντάξεων του ΟΑΕΕ (εκείνων που προέρχονται από το παλιό ΤΕΒΕ) κατά 30-35% για δύο λόγους:

Α) Επειδή διαπιστώνεται υπερκάλυψη της συγκεκριμένης κατηγορίας συντάξεων κατά 130% σε σχέση με τις υπόλοιπες.
Β) Ως αντιστάθμισμα στη μη είσπραξη του 2 τοις χιλίοις επί του τζίρου των επιχειρήσεων.

Λίγο μετά, ο ίδιος προσέγγισε τους δημοσιογράφους για να τους ενημερώσει ότι τελικά δεν θα περιληφθεί η συγκεκριμένη ρύθμιση σε αυτό το πολυνομοσχέδιο.

Ο ίδιος απέφυγε να διευκρινίσει αν το μέτρο θα εφαρμοστεί στο μέλλον.

Όπως έγινε γνωστό, η διάταξη περιλαμβανόταν στο πολυνομοσχέδιο το οποίο πήραν στα χέρια τους το πρωί οι κυβερνητικοί εταίροι, οι οποίοι φέρονται να εξέφρασαν αντιρρήσεις.

Τελικά, το πολυνομοσχέδιο θα συζητηθεί στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή το Σάββατο και στην Ολομέλεια της Βουλής την Κυριακή, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι οποίες αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην κατατεθεί το νομοθέτημα την Πέμπτη στη Βουλή, όπως έχει προγραμματιστεί, καθώς βρίσκεται ακόμη υπό επεξεργασία.

Αλ.Κλ.

enet.gr


Read more...

«Στην τρόικα δουλικά και στους εργάτες μαγκιά»...





"Στρίμωξαν" τον Μπεγλίτη, εργαζόμενοι των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων... 
Περικυκλωμένος από εργαζόμενους των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων από το Αίγιο βρέθηκε σήμερα ο Π. Μπεγλίτης, οι οποίοι, όταν τον συνάντησαν τυχαία, του τα "εψαλαν" για τα...δεδουλευμένα μηνών που τους οφείλονται.

Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι ταξίδευαν με πούλμαν στην Αθήνα, σε κάποια στάση για ανεφοδιασμό συνάντησαν τον πρωην υπουργό με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν γύρω του και να αρχίσουν να διαμαρτύρονται, ενώ σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα κάποιοι από τους παριστάμενους του φώναξαν «Στην τρόικα δουλικά και στους εργάτες μαγκιά»....


Read more...

Σαμαράς και Βενιζέλος στα τούνελ της Ολυμπίας Οδού ...





Τρικομματική κυβερνητική επίσκεψη και επιθεώρηση στα έργα της Ολυμπίας Οδού πραγματοποιήθηκε σήμερα. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος και ο...κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης βρέθηκαν στα εργοτάξια, όπου ξεκίνησαν και πάλι τις εργασίες και ενημερώθηκαν τόσο για την πορεία των έργων όσο και για τις δυσκολίες που υπάρχουν.

Μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί περίπου το 30% των εργασιών, ενώ σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, τα έργα αναμένεται να έχουν τελειώσει μέχρι τον Οκτώβριο του 2015. Η επανεκκίνηση των εργασιών θα δώσει δουλειά σε 25.000 άτομα.

Η νέα Κορίνθου – Πατρών θα έχει σήραγγες 16 χλμ

Οι 5 νέες σήραγγες στο Δερβένι, τα Μαύρα Λιθάρια, την Ακράτα, τον Πλάτανο και την Παναγοπούλα θα μικρύνουν τις αποστάσεις, θα μειώσουν το θόρυβο και την ατμοσφαιρική ρύπανση και θα προσφέρουν στον ταξιδιώτη μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση. Πλήρης διάνοιξη έχει επιτευχθεί στις μεγαλύτερες σήραγγες του έργου στην περιοχή της Παναγοπούλας (τμήμα 4.003μ προς Κόρινθο + τμήμα 3.160μ προς Πάτρα), στη σήραγγα Δερβενίου (δύο σήραγγες προς Κόρινθο) και, επίσης, απομένει μικρό τμήμα στη σήραγγα Μαύρων Λιθαριών. Η φάση εκσκαφής όλων των σηράγγων είναι κατά 62% ολοκληρωμένη.

iefimerida.gr 


Read more...

Νεα παράταση για ΟΠΑΠ...





Προθεσμία μέχρι τη 1η Μαϊου 2013 ζήτησε η κοινοπραξία Emma Delta από το ΤΑΙΠΕ, καθώς υπάρχει δυστοκία στη βελτίωση της προσφοράς της για την εξαγορά του... 33% των μετοχών του ΟΠΑΠ.
Η Emma Delta αναφέρει στην επιστολή της προς το ΤΑΙΠΕΔ ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος προκειμένου οι μέτοχοι του επενδυτικού σχήματος να αξιολογήσουν την πρόταση του ΤΑΙΠΕΔ για βελτίωση της προσφοράς.

Η Emma Delta προσφέρει 622 εκατ. ευρώ ή 682 συμπεριλαμβανομένου του μερίσματος το οποίο θα εισπράξει το ελληνικό δημόσιο, με το ΤΑΙΠΕΔ να προτείνει η προσφορά της να ξεπεράσει τα 700 εκατ. ευρώ.


Read more...

Υποβιβάστηκε οριστικά η ΑΕΚ...





Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ απέρριψε την έφεση της ΑΕΚ και έτσι παραμένει η ποινή της αφαίρεσης των βαθμών και κατ' επέκταση του υποβιβασμού.

Όπως ανακοίνωσε η... αρμόδια επιτροπή, δεν έγινε δεκτό το αίτημα της Ένωσης και παραμένει η πρωτόδικη τιμωρία που αφορά μηδενισμό στο ματς με τον Πανθρακικό, αφαίρεση τριών βαθμών από το φετινό πρωτάθλημα, δύο από το επόμενο και πρόστιμο 4.000 ευρώ!

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τον υποβιβασμό της ΑΕΚ στην Football League και αναμένονται οι εξελίξεις στον «δικέφαλο», για να φανεί σε ποια κατηγορία τελικά θα αγωνίζεται τη νέα χρονιά!

Η ανακοίνωση:

«Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έλαβε τις εξής αποφάσεις:

1. Δέχεται τυπικά και απορρίπτει κατ΄ ουσία την έφεση της ΠΑΕ ΑΕΚ κατά της υπ΄αριθμ.129/19-4-2013 απόφασης της ΠΕ/ SUPER LEAGUE.

2. Δέχεται τυπικά και απορρίπτει κατ’ ουσία την έφεση του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΡΑ κατά της υπ΄αριθμ.123/21-4-2013 απόφασης της ΠΕ/ EΠΟ, της ΠΑΕ ΑΕΚ και του ποδοσφαιριστή ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΤΙΔΗ.

3.Δέχεται τυπικά και απορρίπτει κατ΄ ουσία την έφεση του σωματείου ΑΕ ΧΡΥΣΟΥ κατά του υπ΄ αριθμ. 7/16-4-2013 πρακτικού της Επιτροπής Κανονισμών της ΕΠΣ ΣΕΡΡΩΝ (ΔΣ 16-4-2013) και του σωματείου ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΕΙΜΑΡΡΟΥ.

4. Απορρίπτει ως απαράδεκτη, λόγω ελλείψεως παραβόλου, την έφεση του ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΥ ΓΑΡΜΠΗ-Μέλους ΔΣ ΕΠΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ κατά της υπ΄ αριθμ. 38 /12-2-2013 απόφασης της ΠΕ/ EΠΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ.

5.Δέχεται τυπικά και κατ’ ουσία την έφεση του σωματείου ΑΟ ΠΑΞΩΝ κατά της υπ΄αριθμ.226/2-4-2013 απόφασης της ΠΕ/ΕΠΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ και του σωματείου ΟΛΥΜΠΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ. Εξαφανίζει την εκκαλουμένη απόφαση . Διακρατεί και δικάζει κατ΄ ουσία την υπόθεση. Διατάσσει τον επανορισμό του αγώνα της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ερασιτεχνών μεταξύ των ομάδων ΑΠΣ ΟΛΥΜΠΟΣ και ΑΟ ΠΑΞΟΙ σε ημερομηνία που θα καθοριστεί από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ.

6.Δέχεται τυπικά και κατ’ ουσία την έφεση του σωματείου ΑΠΟΚ ΒΕΛΟΥΧΙ κατά της υπ΄αριθμ.727/17-4-2013 απόφασης της ΠΕ/ΕΠΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ και του σωματείου ΑΟ ΑΓΡΑΦΩΝ. Εξαφανίζει την εκκαλουμένη απόφαση κατά το κεφάλαιο αυτής που αναφέρεται στην πρώτη βάση της ενστάσεως. Διακρατεί και δικάζει κατά τούτο στην ουσία την υπόθεση. Δέχεται την ένσταση του σωματείου ΑΠΟΚ ΒΕΛΟΥΧΙ κατά την πρώτη βάση για αντικανονική συμμετοχή του ποδοσφαιριστή ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΝΟΥ του σωματείου ΑΟ ΑΓΡΑΦΩΝ στον μεταξύ τους αγώνα της 6-4-2013. Κατακυρώνει τον αγώνα ΑΠΟΚ ΒΕΛΟΥΧΙ – ΑΟ ΑΓΡΑΦΩΝ υπέρ του σωματείου ΑΠΟΚ ΒΕΛΟΥΧΙ με τέρματα και βαθμούς 3-0 και επιβάλλει στο σωμ. ΑΟ ΑΓΡΑΦΩΝ χρηματική ποινή τριακοσίων (300€) ευρώ.

7.Δέχεται τυπικά και κατ’ ουσία την έφεση του ΚΩΝ. ΠΑΠΑΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ μέλους ΔΣ σωματείου ΑΟ ΚΟΡΩΠΙΟΥ κατά της υπ΄αριθμ.26/12-3-2013 απόφασης της ΠΕ/ ΕΠΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ. Εξαφανίζει την εκκαλουμένη απόφαση. Διακρατεί και δικάζει στην ουσία την υπόθεση. Αποφαίνεται ότι ο ΚΩΝ. ΠΑΠΑΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ τέλεσε το πειθαρχικό παράπτωμα του άρθρου 26 παρ.4 α΄και γ΄ του Π.Κ./ΕΠΟ και επιβάλλει σ’ αυτόν απαγόρευση συμμετοχής σε οποιαδήποτε δραστηριότητα που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για δύο (2) μήνες και χρηματική ποινή διακοσίων (200€) ευρώ».

woop.gr


Read more...

Ριζικές αλλαγές στις ένοπλες δυνάμεις...



Ριζικές αλλαγές στις ένοπλες δυνάμεις φέρνει η νέα δομή που παρουσιάζεται σήμερα προς εγκριση στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και αναμένεται να...
επικυρωθεί τις επόμενες μέρες από το ΚΥΣΕΑ προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή άμεσα.


Η νέα δομή προβλέπει το κλείσιμο πολλών σχηματισμών, με σημαντικότερους το Α' και το Β' Σώματα Στρατού, την μείωση των ανωτάτων αξιωματικών σε ποσοστό 20% και προβλέπεται ότι από τις αλλαγές θα εξοικονομηθούν εφάπαξ περί τα 100 εκατ.ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» η δομή διοίκησης των ενόπλων δυνάμεων μειώνεται κατά 40-45%, ενώ η δομή δυνάμεων περιορίζεται κατά 20-25%. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα περίπου 45-50 στρατόπεδα σε όλη τη χώρα, κυρίως την ηπειρωτική, να κλείνουν οριστικά.

Από τους σημαντικότερους σχηματισμούς που καταργούνται είναι το Α' Σώμα Στρατού αλλά και το Β' Σώμα Στρατού. Ο επιτελικός έλεγχος που ασκούσε το Β' Σώμα που θεωρούνταν η δύναμη ταχείας αντίδρασης του Ελληνικού Στρατού περνά στην 1η Στρατιά κάτι που συμβαίνει επίσης και με την περίφημη 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία.

Στην Πολεμική Αεροπορία περιορίζονται κατά περίπου 50% τα συγκροτήματα και κατά 17% οι σχηματισμοί με τέσσερα αεροπορικά αποσπάσματα (Αγρίνιο, Σαντορίνη, Τυμπάκι και Ιωάννινα) να κλείνουν ενώ παράλληλα ορισμένες σμηναρχίες θα μεταπέσουν σε αεροπορικά αποσπάσματα. Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη είναι μια απόφαση που έχει ληφθεί εδώ και πολλούς μήνες αλλά δεν έχει υλοποιηθεί ακόμη...
 


Read more...

ΞΕΦΤΙΛΑ - Ο ΛΙΝΤΖΕΡΗΣ ΕΣΒΗΣΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ!!!


...ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ
Αγαπητό Fimotro,
Τον πρώην βουλευτή Λιντζέρη που εξύβριζε τον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ενώ ήταν μέλος της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ τον γνωρίζουν όλοι. Αυτό που δεν γνωρίζουν στο ΠΑΣΟΚ του Ε. Βενιζέλου τον οποίο υποστήριζε φανατικά ο Δ. Λιντζέρης είναι...
ότι τις τελευταίες ημέρες έσβησε τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ από την φωτεινή πινακίδα του πολιτικού του γραφείου στον Κορυδαλλό!
Τόσο πολύ ντρέπεται για το κόμμα το οποίο τον φιλοξένησε και τον εξέλεξε βουλευτή;
Δεν θα πρέπει τα κομματικά όργανα του ΠΑΣΟΚ να τον διαγράψουν με συνοπτικές διαδικασίες;
Ευχαριστώ για την φιλοξενία...

Read more...

Ο ΝΕΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ...


Χρειάστηκε να περάσουν δύο μήνες από τις εκλογές, όμως, η Ιταλία απέκτησε νέο πρωθυπουργό. Ο 46χρονος Enrico Letta θα είναι ο δεύτερος νεότερος πρωθυπουργός στην ιστορία της Ιταλίας και ένας από τους νεότερους ηγέτες στην Ευρώπη... αυτή τη στιγμή. Και το πρώτο στίγμα της πολιτικής του μάλλον προκαλεί εκνευρισμό στο Βερολίνο.

Ο Letta έλαβε την Τετάρτη εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, η οποία αναμένεται να έχει αίσιο τέλος, αφού έχει τις «ευλογίες» των δύο κομμάτων. Οι διαπραγματεύσεις με τα κόμματα για τον σχηματισμό κυβέρνησης, αναμένεται να ξεκινήσουν την Πέμπτη.

«Επέλεξα τον Enrico Letta επειδή είναι νεαρός για τα δεδομένα της πολιτικής ζωής της Ιταλίας, είναι όμως ήδη αρκετά έμπειρος», δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Giorgio Napolitano.

Ο νέος Ιταλός πρωθυπουργός, γεννήθηκε στην Πίζα τον Αύγουστο του 1966 και σπούδασε νομική στο πανεπιστήμιο της πόλης. Έχει λάβει διδακτορικό στην ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Παρότι αναρριχήθηκε μέσα από τις τάξεις της κεντροαριστεράς, ο Letta είναι ανιψιός του Gianni Letta, ενός εκ των κορυφαίων συμμάχων του Silbvio Berlusconi.

Read more...

ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΠΟ ΠΑΡΙΣΙ ΚΑΙ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ''ΞΕΠΛΥΜΑΤΟΣ''...


Παρίσι και Βερολίνο έστειλαν κοινή επιστολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλώντας την να ηγηθεί της καταπολέμησης του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος παγκοσμίως, μια μάχη που κρίνεται καθοριστική αυτή την περίοδο των δημοσιονομικών προβλημάτων, ανακοίνωσε σήμερα το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών...
Στην επιστολή τους με ημερομηνία 24 Απριλίου προς τις Βρυξέλλες, οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας και της Γαλλίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και Πιέρ Μοσκοβισί ζητούν από την Επιτροπή να υιοθετήσει μια «φιλόδοξη πολιτική» για το θέμα αυτό.

Προτείνουν η Ευρωπαϊκή Ένωση να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο σε διεθνές επίπεδο και να «ηγηθεί της καταπολέμησης της οικονομικής εγκληματικότητας στον κόσμο», διευκρίνισε το γαλλικό υπουργείο.

Η επιστολή εστάλη με την ευκαιρία της έναρξης των διαπραγματεύσεων για την 4η οδηγία για την καταπολέμηση του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος στις Βρυξέλλες και σε συνέχεια των εργασιών της G20 της Ουάσινγκτον την περασμένη εβδομάδα, όπου το θέμα εξετάστηκε εκτενώς.

Οι δύο χώρες επιμένουν στη σημασία της προστασίας του συνόλου της εσωτερικής αγοράς κατά της αθέμιτης διακίνησης κεφαλαίων (δηλαδή προς φορολογικούς παραδείσους) που στερούν από τους εθνικούς προϋπολογισμούς «αναγκαίους χρηματοπιστωτικούς πόρους».

Ενώ οι προϋπολογισμοί των ευρωπαϊκών κρατών τελούν υπό πίεση, η Γαλλία και η Γερμανία θεωρούν σημαντικό η Επιτροπή να αναπτύξει ένα πλαίσιο για τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς στην καταπολέμηση του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και να εργαστεί με μια «καλύτερη εναρμόνιση» των ισχυουσών νομοθεσιών.

Η καταπολέμηση αυτή «είναι κεντρικός στόχος της οικονομικής πολιτικής της Γαλλίας και της Γερμανίας», σύμφωνα με το υπουργείο.

Παρίσι και Βερολίνο επιθυμούν στο πλαίσιο αυτό οι Βρυξέλλες να υιοθετήσουν μια «πολιτική καταπολέμησης των αθέμιτων εταιρικών και χρηματοοικονομικών πρακτικών σε ευρωπαϊκό επίπεδο». Προτείνουν συνεπώς η Επιτροπή να εντοπίσει αυτές τις πρακτικές και να λάβει μέτρα «περιορίζοντας την ικανότητα των ευρωπαϊκών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων να λειτουργούν μαζί ή εντός των εδαφών αυτών».

Πηγή: ΑΜΠΕ
http://fimotro.blogspot.gr/2013/04/blog-post_29.html

Read more...

Παράταση της προθεσμίας Έως τις 28 Ιουνίου η απόκτηση κωδίκων ασφαλείας για υποψήφιους πανελλαδικών


Οι πανελλαδικές των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-Ομάδα Β’) ξεκινούν την Παρασκευή 17 Μαΐου
Οι πανελλαδικές των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-Ομάδα Β’) ξεκινούν την Παρασκευή 17 Μαΐου   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Παρατείνεται έως τις 28 Ιουνίου, η προθεσμία απόκτησης κωδικού ασφαλείας από όλους τους υποψήφιους Γενικού Λυκείου και Επαγγελματικού Λυκείου για υποβολή μηχανογραφικού δελτίου και για την υπαγωγή τους στις ειδικές περιπτώσεις (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια), όπως ανακοίνωσετην Πέμπτη το υπουργείο Παιδείας.

Παράλληλα, το υπουργείο, υπενθυμίζει το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων τόσο των Γενικών όσο και των Επαγγελματικών Λυκείων. Οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-Ομάδα Β’) ξεκινούν την Παρασκευή 17 Μαΐου.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (Ομάδα Α’) ξεκινούν την Τρίτη 21 Μαΐου, σύμφωνα με τα αναλυτικά προγράμματα που έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Οι υποψήφιοι ενημερώνονται από τα λύκειά τους για τα εξεταστικά κέντρα, στα οποία θα εξεταστούν.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας, όλοι οι υποψήφιοι, είτε των Γενικών Λυκείων είτε των Επαγγελματικών Λυκείων πρέπει να προσέλθουν στο Λύκειό τους για να αποκτήσουν τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας.

Παράλληλα, όσοι από τους υποψηφίους εμπίπτουν σε κάποια ειδική περίπτωση (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια), πρέπει να προσκομίσουν στο Λύκειό τους τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να ελεγχθούν και να χαρακτηριστούν ως ειδική περίπτωση.

Για τη διευκόλυνση των υποψηφίων, η διαδικασία για την απόκτηση του κωδικού ασφαλείας αλλά και την υπαγωγή τους σε μία ειδική περίπτωση, θα διακοπεί προσωρινά από τις 27 έως και τις 31 Μαΐου λόγω των διακοπών του Πάσχα και της διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων, αλλά θα συνεχιστεί κανονικά από τη Δευτέρα 3 Ιουνίου ως και την Παρασκευή 28 Ιουνίου.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι στην ηλεκτρονική διεύθυνσηhttp://exams.minedu.gov.gr και στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας στον σύνδεσμο «Εξετάσεις», οι υποψήφιοι μπορούν να ενημερωθούν για τη διαδικασία (δικαιολογητικά, εγκύκλιοι, συχνές ερωτήσεις κ.λπ.) και αργότερα να επεξεργαστούν και να υποβάλουν οριστικά το μηχανογραφικό τους δελτίο, σε προθεσμία που θα ανακοινωθεί (περί τα μέσα Ιουνίου).
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Δημιουργείται Μητρώο Aλλάζουν τα κριτήρια εργασίας και επιλογής των αποκλειστικών νοσοκόμων


(φωτ. αρχείου)
(φωτ. αρχείου)   (Φωτογραφία:  Associated Press )

Αθήνα
Aλλάζουν τα κριτήρια οργάνωσης, εργασίας και επιλογής των αποκλειστικών νοσοκόμων στη χώρα μας, με απόφαση του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζου.

Ειδικότερα, δημιουργείται Μητρώο Αποκλειστικών Νοσοκόμων σε κάθε Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠε), προκειμένου να εξασφαλίζεται ότι οι αποκλειστικές νοσοκόμες-οι διαθέτουν τα απαιτούμενα προσόντα.

Για την εγγραφή τους σε αυτό απαιτείται άδεια άσκησης επαγγέλματος, άδεια εργασίας ΙΚΑ, πτυχίο, ποινικό μητρώο και πιστοποιητικό ελληνομάθειας για τους αλλοδαπούς.

Καταρτίζεται κατάλογος αποκλειστικών νοσοκόμων ανά νοσοκομείο σε ετήσια βάση και με απολύτως αντικειμενικά, βαθμολογούμενα κριτήρια από την ΥΠε (και όχι από την προϊσταμένη κάθε νοσοκομείου).

Κάθε αποκλειστική/ός μπορεί να εγγραφεί μόνο σε ένα νοσοκομείο ή ιδιωτική κλινική (μεταξύ τριών επιλογών που θα δηλώσει αρχικά), προκειμένου να εξασφαλίζεται η άμεση διαθεσιμότητά τους προς εξυπηρέτηση των ασθενών.

Τα προσμετρημένα κριτήρια αφορούν την εμπειρία, την οικογενειακή /κοινωνική κατάσταση (εάν είναι πολύτεχνοι, ανήλικα τέκνα, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών) και την οικονομική κατάσταση των ενδιαφερομένων.

Η διάθεση των αποκλειστικών γίνεται μόνο από τον κατάλογο του νοσοκομείου και με τη σειρά αναγραφής σε αυτόν (rotation), ώστε να εξασφαλίζεται ίση πρόσβαση στην εργασία για όλες/ους τους συμμετέχοντες.

Την ευθύνη για τη σωστή διάθεση των αποκλειστικών από τη λίστα έχει τριμελής επιτροπή που ορίζεται σε κάθε νοσοκομείο, απαρτίζεται από την προϊσταμένη νοσηλεύτρια, τον διευθυντή Διοικητικής Υπηρεσίας και νοσηλευτή εργαζόμενο, και υποχρεούται να καταθέτει ανά τρίμηνο απολογιστικά στοιχεία στο ΔΣ του νοσοκομείου για τη διάθεσή τους.

Οι ασθενείς έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν την/τον αποκλειστική/ό νοσοκόμα/ο από τον σχετικό κατάλογο του νοσοκομείου, στο οποίο νοσηλεύονται, κατόπιν υπεύθυνης δήλωσής τους.

Η παραμονή προσώπων ως συνοδών στον χώρο του νοσηλευτικού ιδρύματος επιτρέπεται μόνο κατόπιν έγκρισης του θεράποντα ιατρού και μόνο σε συγγενικά πρόσωπα.

Σε περίπτωση παραμονής συνοδού που απασχολείται κατ' οίκον με τη φροντίδα του ασθενούς, θα πρέπει να αποδεικνύεται η σχέση απασχόλησης και να προσκομίζεται αντίγραφο του εργόσημου για τον τελευταίο πλήρη μήνα απασχόλησής του.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Μετά το Πάσχα ξανά η συζήτηση Αποσύρθηκε (και) η διάταξη Μανιτάκη για τους συμβασιούχους


Ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις από το Μέγαρο Μαξίμου, νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης έγινε γνωστό ότι η κυβέρνηση αποσύρει τη διάταξη του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη για τους συμβασιούχους, μετά την κατηγορηματική άρνηση του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη να την υπογράψει.

Από την κυβέρνηση έγινε γνωστό ότι το θέμα θα επανεξετασθεί μετά τις γιορτές του Πάσχα.

Η διάταξη, που θα περιλαμβανόταν στο πολυνομοσχέδιο το οποίο κατατίθεται σήμερα στη Βουλή, προέβλεπε ότι ένας συμβασιούχος θα υποχρεωνόταν να εγκαταλείψει την εργασία του, ακόμη κι αν είχε δικαστική προσωρινή διαταγή ή ασφαλιστικά μέτρα, σε περίπτωση που η κύρια αγωγή δεν εκδικαζόταν μέσα σε διάστημα εννέα μηνών.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης είχε εξ αρχής εκδηλώσει τη διαφωνία του για τη διάταξη Μανιτάκη και διεμήνυε ότι δεν επρόκειτο να την υπογράψει, ούτε θα δεχόταν να περάσει χωρίς τη δική του υπογραφή.

Μέχρι πριν από λίγες ώρες τόσο το Μέγαρο Μαξίμου όσο και η ΔΗΜΑΡ -από την οποία προέρχονται ο κ. Μανιτάκης και ο κ. Ρουπακιώτης- εξέφραζαν αισιοδοξία ότι θα βρισκόταν λύση μέχρι την κατάθεση του νομοσχεδίου το βράδυ.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης από τις Βρυξέλλες δήλωσε ότι οι προσωρινές διαταγές έχουν χάσει την προσωρινότητά τους, με την έννοια ότι για να εκδικαστεί μια υπόθεση και να έχουμε εν τέλει την έκδοση αποφάσεως χρειάζεται συνήθως δύο, τρία ή και περισσότερα έτη. Κατά συνέπεια, είπε, η προσωρινή διαταγή διαρκεί επί μακρόν.

Σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη, η λύση θα μπορούσε να βρεθεί με την παραμονή της προσωρινής διαταγής -είναι στοιχείο της παροχής έννομης διαδικασίας- αλλά με ειδική νομοθετική ρύθμιση να καθοριστεί το χρονικό σημείο μέσα στο οποίο θα εκδίδεται η οριστική απόφαση και θα λύνει τη διαφορά του συμβασιούχου, του εργαζομένου με το ελληνικό δημόσιο.

Παρά την αισιοδοξία τελικώς η διάταξη αποσύρθηκε αφού προηγήθηκε επικοινωνία συνεργατών του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλη και του τελευταίου με τους αρμόδιους υπουργούς.

Η ανακοίνωση της κυβέρνησης
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο γραμματέας της κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος αναφέρεται: «Με την συντονισμένη παρέμβαση των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και του προέδρου της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτη Κουβέλη, η διάταξη που αφορά τις προσωρινές διαταγές αποσύρεται από το πολυνομοσχέδιο.

» Η διάταξη θα κατατεθεί εκ νέου μετά το Πάσχα σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης. Το περιεχόμενό της θα είναι συμβατό με τις απόψεις των συναρμοδίων υπουργών και θα διασφαλίσει στο ακέραιο ότι δεν θα γίνεται παρελκυστική χρήση της διαδικασίας των προσωρινών διαταγών».

Δεύτερη απόσυρση σε μια μέρα

Λίγο νωρίτερα, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός Εργασίας Γ.Βρούτσης διέκοψε την σύσκεψη και ενημέρωσε ότι αποσύρεται διάταξη που προέβλεπε μείωση στις συντάξεις του ΟΑΕΕ έως και 35%.

Και αυτή η διάταξη -που σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Βρούτσης αποσύρεται οριστικά και αμετάκλητα- περιλαμβανόταν στο πολυνομοσχέδιο που κατατίθεται απόψε στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βέτο στις μειώσεις συντάξεων του ΟΑΕΕ έθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Απουσία Μανιτάκη Το πολυνομοσχέδιο στο επίκεντρο του Υπουργικού Συμβουλίου


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Χωρίς την παρουσία του υπουργού Διοικητικής Αντώνη Μανιτάκη, ο οποίος είναι ασθενής, άρχισε λίγο πριν τις 7 το απόγευμα της Πέμπτης η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Συνεδριάζει το απόγευμα υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, το Υπουργικό Συμβούλιο.

Ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει τον απολογισμό του τριμήνου και συγχρόνως θα δώσει και το στίγμα για τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης.

Κυρίαρχο αναμένεται να είναι το θέμα του πολυνομοσχεδίου, το οποίο κατατίθεται εντός της ημέρας στη Βουλή και στόχος είναι να έχει ψηφιστεί μέχρι την ερχόμενη Κυριακή.

Στη συνεδρίαση θα γίνει και η επιλογή αντιπροέδρων του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Λόγω της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου αναβάλλεται η τακτική συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Νέο ΙΝΚΑ: Οι Τράπεζες μηνύουν πολίτες για απλήρωτα δάνεια


Πληθαίνουν οι μηνύσεις Τραπεζών προς πολίτες για απλήρωτα καταναλωτικά προϊόντα Τραπεζών, όπως στεγαστικά δάνεια, συμβάσεις leasing ή δάνεια αγοράς αυτοκινήτων, όπως καταγγέλλει το Ινστιτούτο Καταναλωτών

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οργάνωση των καταναλωτών, οι Τράπεζες καταθέτουν μηνύσεις ως εξαπατηθείσες από τους πολίτες- καταναλωτές, κατά την σύναψη δανείων, τα οποία εν τέλει δεν μπόρεσαν οι τελευταίοι να αποπληρώσουν.
Αντίστοιχες συμπεριφορές επιδεικνύουν οι Τράπεζες σε στεγαστικά δάνεια που δεν πληρώνονται. Προβαίνουν σε επανεκτιμήσεις τής αξίας των ακινήτων και μηνύουν για απάτη τους καταναλωτές που τα έλαβαν. Αντίστοιχα φαινόμενα παρατηρούνται και σε συμβάσεις που έχουν ως σκοπό την αγορά κινητών (όπως αυτοκινήτων), αναφέρει το Νέο ΙΝΚΑ.
Στο μεταξύ, οι περισσότεροι δικαστικοί λειτουργοί, που αναλαμβάνουν τέτοιες υποθέσεις, όπως επισημαίνει το Νέο ΙΝΚΑ, «τείνουν ευήκοον ους στις απαράδεκτες μηνύσεις των Τραπεζών και παραπέμπουν τους πολίτες για κακουργήματα και σοβαρότατα πλημμελήματα».
Η οργάνωση των καταναλωτών δηλώνει ότι θεωρεί απαράδεκτη τη συμπεριφορά αυτή των τραπεζιτών και τους καλεί να σταματήσουν τέτοιου είδους ενέργειες «εκφοβισμού, καταστολής και παραβίασης των συνταγματικών δικαιωμάτων των καταναλωτών, καθώς η ποινικοποίηση αμιγώς συμβατικών σχέσεων τού αστικού δικαίου είναι πράξη εξ ολοκλήρου απαράδεκτη και αβάσιμη, που θίγει θεμελιώδη και κεφαλαιώδη συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών». Άλλωστε -προσθέτει το Νέο ΙΝΚΑ- οι ίδιες οι Τράπεζες χρέωναν με έξοδα ελέγχων τούς πολίτες - καταναλωτές που προσέρχονταν σε αυτές. «Αυτές χορηγούσαν επισκευαστικά δάνεια για νεότευκτες κατοικίες, δεν μπορούν σήμερα να δηλώνουν εξαπατηθείσες».
Η οργάνωση των καταναλωτών:
- Καλεί τα πολιτικά κόμματα, τους βουλευτές και την πολιτική ηγεσία τού τόπου να τοποθετηθούν καθαρά και με νομοθετικές πρωτοβουλίες απέναντι στα νοσηρά αυτά φαινόμενα και να απαγορεύσουν ρητά τις διώξεις πολιτών, επειδή δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις συμβατικές τους υποχρεώσεις με τις Τράπεζες ή τους ιδιώτες δανειστές που καιροσκοπούν.
- Καλεί την ηγεσία της Δικαιοσύνης να γνωμοδοτήσει ειδικά επί των ζητημάτων ποινικοποίησης συμβατικών σχέσεων και να κλείσει το δρόμο στην τραπεζική αυθαιρεσία.
- Καλεί τους δικαστές, να κρίνουν με βάση την κατάσταση και τη βούληση του εντολέα τους ελληνικού λαού.
- Ζητά την κατάργηση του αδικήματος της έκδοσης μεταχρονολογημένης ακάλυπτης επιταγής, γιατί έχει καταστεί μέσο πίστης (συναλλαγματική) και όχι μέσο πληρωμής.

Read more...

ΔΥΟ ΑΚΟΜΑ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ''ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΧΡΗΜΑΤIΣΤΗΡΙΑΚΗ''...


Έπειτα από την σύλληψη των αδελφών Πρινιωτάκη της «Ακρόπολις Χρηματιστηριακή» για χρέη προς το Δημόσιο που ξεπερνούν τα 6.388.681.939,10 ευρώ, η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σήμερα σε δύο ακόμη συλλήψεις...
Συγκεκριμένα, συνελήφθη ο 49χρονος αντιπρόεδρος της εταιρείας και ο 46χρονος αδελφός του -ο οποίος είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της «Ακρόπολις», για μη καταβολή χρεών προς το δημόσιο ύψους 388.681.939,10 ευρώ
Οι δύο άνδρες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.
http://fimotro.blogspot.gr/

Read more...

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ...


Η Δευτέρα του Πάσχα είναι υποχρεωτική αργία και τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά, ενώ κλειστά θα παραμείνουν και την Τρίτη του Πάσχα, στην οποία, σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 9280/196/1-4-2013, μεταφέρθηκε η αργία της Πρωτομαγιάς...
Αναφορικά με την υποχρέωση των εργοδοτών για την καταβολή του Δώρου Πάσχα, υπενθυμίζεται ότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με μια πολύ συγκεκριμένη και περιορισμένη χρονική περίοδο και η πληρωμή του εντός ορισμένου χρονικού διαστήματος απορρέει από την ισχύουσα νομοθεσία και σε καμία περίπτωση δεν εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια εκάστου εργοδότη. Σύμφωνα με τις διατάξεις της Κοινής Υπουργικής Απόφασης 19040/1981, που εκδόθηκε σε εκτέλεση του άρθρου 1 ν. 1082/1980, καθορίζεται πάγια το σύστημα υπολογισμού του Δώρου Πάσχα, όπου προβλέπεται ότι:
Προϋπόθεση καταβολής του Δώρου είναι η ύπαρξη απασχολήσεως (εργασιακής σχέσεως) του μισθωτού από την αρχή του έτους.

Ως βάση υπολογισμού του δώρου αποτελούν οι καταβαλλόμενες αποδοχές της 15ης ημέρας πριν από το Πάσχα. Για τους μισθωτούς των οποίων η σχέση εργασίας λύθηκε προ της 15ης ημέρας πριν από το Πάσχα, λαμβάνονται υπόψη οι αποδοχές της ημέρας λύσεως της σχέσεως.

Η καταβολή του Δώρου γίνεται μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη. Δεν επιτρέπεται να καταβληθεί σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα.

Για την καθυστέρηση καταβολής του Δώρου Πάσχα, το οποίο θεωρείται τακτική αποδοχή, όπως έχει γίνει αυτό δεκτό πάγια από τη Νομολογία του Αρείου Πάγου, επισύρονται οι ποινικές κυρώσεις του ΑΝ 690/1945, όπως ισχύει. Με βάση την προαναφερόμενη διάταξη, κάθε εργοδότης που δεν καταβάλλει εμπρόθεσμα στους απασχολούμενους σε αυτόν τις οφειλόμενες αποδοχές του Δώρου Πάσχα, τιμωρείται κατόπιν μηνύσεως των ενδιαφερομένων ή της Επιθεώρησης Εργασίας ή της Αστυνομικής Αρχής ή της επαγγελματικής οργάνωσης των εργαζομένων. Οι κυρώσεις προβλέπουν φυλάκιση μέχρι έξι (6) μήνες και χρηματική ποινή, της οποίας το ποσό δεν μπορεί να ορίζεται κάτω του 25% ούτε πάνω του 50% του καθυστερούμενου χρηματικού ποσού. Να επισημανθεί δε, ότι ισχύει η αυτόφωρη διαδικασία.

Πηγή: newmoney.gr

Read more...

NEO ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΜΕ 27 ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ...


Εικοσιεπτά γιατροί εμπλέκονται στο νέο σκάνδαλο εικονικής συνταγογράφησης που έφεραν στο φως οι έλεγχοι του ΕΟΠΥΥ...

Οι 27 γιατροί φέρονται να συνταγογραφούσαν φάρμακα χρησιμοποιώντας το ΑΜΚΑ ασφαλισμένου εν αγνοία του, με τον κομιστή των ηλεκτρονικών συνταγών να τις εκτελεί σε φαρμακεία χωρίς την επίδειξη βιβλιαρίου μιας και αυτό ήταν στα χέρια του νόμιμου δικαιούχου.

Οι συνταγογραφήσεις, που έρχονται να προστεθούν σε ανάλογο σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε τον Μάρτιο με την εμπλοκή τότε επτά γιατρών, έγιναν το διάστημα 11 Ιανουαρίου-16 Απριλίου.

Ο ΕΟΠΥΥ επαναλαμβάνει στην ανακοίνωσή του ότι για κάθε περίπτωση συνταγογράφησης και εκτέλεσης συνταγών, χωρίς τη σχετική καταχώρηση στο βιβλιάριο του ασφαλισμένου, θα επιβάλλονται αυστηρότατες κυρώσεις, και απευθύνει έκκληση προς όλους τους Ιατρικούς και Φαρμακευτικούς Συλλόγους να στηλιτεύσουν αυτές τις παραβατικές συμπεριφορές έναντι του ΕΟΠΥΥ, και όλοι μαζί να δράσουν για την διασφάλιση του Δημοσίου συμφέροντος.

Read more...

ΠΙΟ ΑΠΛΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ...


Απλοποιούνται οι διαδικασίες για τη χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος φοιτητών (ύψους 1.000 ευρώ), καθώς το υπουργείο Οικονομικών έδωσε οδηγίες στις εφορίες να δέχονται τα απαραίτητα δικαιολογητικά χωρίς να είναι επικυρωμένα, ...
από δικηγόρους η από άλλες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε σχετική εγκύκλιο, η διαδικασία κατάθεσης των δικαιολογητικών που θα ακολουθείται πλέον έχει ως εξής:

1) Η αρμόδια Δ.Ο.Υ. θα δέχεται απλή φωτοτυπία του μισθωτηρίου συμβολαίου (όχι δηλαδή επικυρωμένο αντίγραφο) συνοδευόμενη από υπεύθυνη δήλωση στην οποία ο ενδιαφερόμενος θα βεβαιώνει την ακρίβεια των στοιχείων που αναγράφονται στη φωτοτυπία. Η κάθε Δ.Ο.Υ. που είναι επιφορτισμένη με την διεκπεραίωση της σχετικής διαδικασίας, μπορεί να προβεί σε δειγματοληπτικό έλεγχο των προαναφερθεισών υπεύθυνων δηλώσεων.

2) Θα γίνεται αποδεκτό απλό αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, το οποίο έχει επικυρωθεί από οποιαδήποτε διοικητική αρχή ή τα Κ.Ε.Π.. Εναλλακτικά θα γίνεται αποδεκτή φωτοτυπία του εκκαθαριστικού σημειώματος συνοδευόμενη από υπεύθυνη δήλωση στην οποία ο ενδιαφερόμενος βεβαιώνει την ακρίβεια των στοιχείων που αναγράφονται στη φωτοτυπία.

3) Το ηλεκτρονικά χορηγούμενο εκκαθαριστικό σημείωμα, μέσω του συστήματος TAXISNET, έχει ισχύ ακριβούς αντιγράφου και συνεπώς πρέπει να γίνεται αποδεκτό, χωρίς να απαιτούνται περαιτέρω διατυπώσεις ή διαδικασία επικύρωσής του.

4) Όσον αφορά στα έντυπα Ε9, πρέπει επίσης να γίνονται αποδεκτές απλές φωτοτυπίες τους, συνοδευόμενες από υπεύθυνες δηλώσεις, με τις οποίες θα βεβαιώνεται η ακρίβεια των στοιχείων.

Read more...

Με «καρέ» Λεβαντόφσκι Η Ντόρτμουντ έριξε... ντόρτια στη Ρεάλ και βλέπει τελικό


  (Φωτογραφία:  Associated Press )

Aθήνα
Ένα 24ωρο μετά την επιβλητική τεσσάρα της Μπάγερν κόντρα στη Μπαρτσελόνα, ήταν η σειρά της Ντόρτμουντ για να καθηλώσει το ισπανικό ποδόσφαιρο, διασύροντας τη Ρεάλ Μαδρίτης με το βαρύ 4-1 μέσα στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ» της Βεστφαλίας, στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό του Champions League. Μεγάλος πρωταγωνιστής της βραδιάς ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος πέτυχε και τα τέσσερα τέρματα (8', 50', 55', 67' πεν. ) του γερμανικού θριάμβου. Στο 43' ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε ισοφαρίσει για τους Μαδριλένους, αλλά στη συνέχεια το γήπεδο έγειρε και... υποκλίθηκε στον ταλέντο του Πολωνού στράικερ.

Μία εκπληκτική ποδοσφαιρική παράσταση πρόσφεραν οι Γερμανοί στους περίπου 67.000 φίλους τους. Η Μπορούσια βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στην πρόκριση στον τελικό του Λονδίνου με τη ρεβάνς να είναι προγραμματισμένη για την επόμενη Τρίτη στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» της Μαδρίτης.

Ο Λεβαντόφσκι, που ίσως το καλοκαίρι ακολουθήσει τον συμπαίκτη του Μάριο Γκέτσε στη Μπάγερν, έγινε ο πρώτος παίκτης που σημειώνει τέσσερα γκολ σε ημιτελικό Champions League. Ανοιξε το σκορ στο 8', ενώ πέτυχε χατ-τρικ μέσα σε 16 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο, με προβολή στο 50', δυνατό σουτ στο 55' και πέναλτι (που κέρδισε ο Ρόις από τον Αλόνσο) στο 66'.

Ετσι, ο Λεβαντόφσκι έφτασε τα 10 γκολ στην εφετινή διοργάνωση, δύο λιγότερα από τον Κριστιάνο Ρονάλντο ο οποίος είχε ισοφαρίσει στο 43ο λεπτό, από σοβαρό λάθος του Χούμελς και ασίστ του Ιγκουαϊν.

Ουσιαστικά το λάθος αυτό του Γερμανού αμυντικού, είναι αυτό που χωρίζει τη Ρεάλ από τη Μπαρτσελόνα, το σημερινό 4-1 από τη χθεσινή συντριβή (4-0) των Καταλανών στο Μόναχο.

Η «Βασίλισσα» καλείται πλέον να επαναλάβει το επίτευγμα της Λα Κορούνια, της μοναδικής ομάδας η οποία ανέτρεψε το εις βάρος της 4-1 και με 4-0 επί της Μίλαν στο «Ριαθόρ», προκρίθηκε στους ημιτελικούς το 2004.

Διαιτητής: Μπιορν Κάιπερς (Ολλανδία)

Κίτρινες: Λεβαντόφσκι - Οζίλ, Κεντίρα, Σέρχιο Ράμος

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (Γιούργκεν Κλοπ): Βαϊντενφέλντερ, Πίστσεκ (83΄ Γκροσκρόιτς), Σούμποτιτς, Χούμελς, Σμέλτσερ, Γκιουντογκάν (+90΄ Σίμπερ), Μπέντερ, Μπλαστσικόφσκι (82΄ Κελ), Γκέτσε, Ρόις, Λεβαντόφσκι.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζοζέ Μουρίνιο): Ντιέγκο Λόπεθ, Σέρχιο Ράμος, Πέπε, Βαράν, Κοεντράο, Κεντίρα, Τσάμπι Αλόνσο (80΄ Κακά), Μόντριτς (68΄ Ντι Μαρία), Οζίλ, Ρονάλντο, Ιγκουαϊν (68΄ Μπενζεμά).
.in.gr

Read more...

Εντάξει οι ξαδελφούλες...



crimenet.gr
Της Έρρικας Βαλλιάνου
Ψάχνουν αλλού τώρα να τον στριμώξουν...
Δεν τους βγαίνει ο δόλος του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Οι συγγενείς του, που διέγραψε, όπως τον εγκαλούν, από τη λίστα Λαγκάρντ δεν φαίνεται να έχουν πρόβλημα.
Επειδή - σε συνδυασμό με ...
την Προανακριτική Επιτροπή - ο μέχρι τώρα έλεγχος τους δείχνει φορολογικά εντάξει, οι Πεπόνης και Μουζακίτης ψάχνουν προς άλλη κατεύθυνση.

Συγκεκριμένα, εξετάζουν το ενδεχόμενο της παράτασης της ισχύος του νόμου Αλογοσκούφη για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων.

Τον νόμο αυτό είχε επικαλεστεί ο κ. Ρωσσώνης, ο σύζυγος μιας εκ των αδελφών Παπακωνσταντίνου, για να δικαιολογήσει το γεγονός ότι ένας από τους λογαριασμούς, που ήταν στο όνομά του, δεν είχε μέσα ούτε ένα ευρώ.

Οι Οικονομικοί Εισαγγελείς υπέβαλαν αίτημα στις Τράπεζες να τους στείλουν τον κατάλογο των προσώπων που επαναπάτρισαν κεφάλαια την επίμαχη περίοδο (μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου του 2010).

Οι απαντήσεις των Τραπεζών αναμένονται μέχρι τα μέσα Μαΐου.

Έτσι και μόνο μπορεί να στοιχειοθετηθεί- και αυτό είναι τραβηγμένο- ο δόλος του κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος αφενός φέρεται να έχει στα χέρια του τη λίστα Λαγκάρντ από τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2010, αφετέρου δίνει δύο παρατάσεις στον νόμο Αλογοσκούφη από τον Οκτώβριο του 2010 μέχρι 31 Δεκεμβρίου του ίδιου χρόνου, και από 31 Μαρτίου έως 30 Σεπτεμβρίου του 2011.

Βέβαια και αυτές είναι απλώς υποψίες που δύσκολα μπορούν να συνδυαστούν με διώξεις.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τους εισαγγελείς και η Προανακριτική, που ροκανίζει το χρόνο, περιμένοντας το πόρισμα του ΣΔΟΕ στις 10 Ιουνίου.

Άνθραξ ο θησαυρός ή ψάχνουν ψύλλους στ΄άχυρα;...


Read more...

«Όλη η Ελλάδα είναι μία Μανωλάδα» Ξεπερνά το 40% η αδήλωτη εργασία στην Ελλάδα


Περισσότερους από 16.000 ελέγχους το χρόνο θα πρέπει να διενεργεί κάθε ένας από τους 25 ελεγκτές της ΕΥΠΕΑ
Περισσότερους από 16.000 ελέγχους το χρόνο θα πρέπει να διενεργεί κάθε ένας από τους 25 ελεγκτές της ΕΥΠΕΑ   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Το 40,5% των εργαζομένων είναι ανασφάλιστοι, ενώ το 52% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα απασχολούν ανασφάλιστο ή αδήλωτο προσωπικό, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο διευθυντής της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου και Ασφάλισης του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων, (ΕΥΠΕΑ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) Μάρκος Τούντας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησαν σήμερα, Τετάρτη, οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (ΠΟΣΕ-ΙΚΑ).

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ελέγχων της ΕΥΠΕΑ, μόνο το Μάρτιο, από τις 1.891 επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν, οι 979 απασχολούσαν ανασφάλιστους εργαζόμενους και από τους 7.959 εργαζόμενους που απασχολούνταν στις επιχειρήσεις αυτές οι 2.295 ήταν ανασφάλιστοι.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τα πρόσφατα γεγονότα της Μανωλάδας, ο κ. Τούντας ανέφερε ότι επανειλημμένα έχουν γίνει έλεγχοι στη συγκεκριμένη περιοχή και έχουν επιβληθεί διοικητικές κυρώσεις, υπογράμμισε όμως ότι το φαινόμενο δεν περιορίζεται τοπικά, αλλά απλώνεται σε όλη τη χώρα.
«Όλη η Ελλάδα είναι μια Μανωλάδα», είπε χαρακτηριστικά ο διευθυντής της ΕΥΠΕΑ και υπογράμμισε τις περιορισμένες δυνατότητες των ελεγκτικών μηχανισμών, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού και μέσων.
Ο ελεγκτικός μηχανισμός του Ιδρύματος, περιορίζεται σε 25 ελεγκτές πανελλαδικά, που υπηρετούν στα τμήματα της ΕΥΠΕΑ στην Αθήνα, τα Γιάννενα και τη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ Γιώργο Κυριακόπουλο, για να ελέγξουν το σύνολο των περίπου 400.000 ενεργών επιχειρήσεων θα πρέπει ο κάθε ένας να διενεργήσει περισσότερους από 16.000 ελέγχους το χρόνο.
Αλλά και οι έλεγχοι που έπρεπε να πραγματοποιούνται από τα κατά τόπους καταστήματα του ΙΚΑ, έχουν ατονήσει εντυπωσιακά. Από 107.115 το 2009, μειώθηκαν στους 46.370 το 2012. Αντίστοιχα μειώθηκε και ο αριθμός των επιχειρήσεων που ελέγχθηκαν: από 48.583 το 2009, περιορίστηκαν σε 18.086 το 2012.
Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο ΙΚΑ, αιτία για τη μείωση των ελέγχων δεν είναι μόνο η έλλειψη προσωπικού, αλλά και η άρνηση του υπουργείου Εργασίας να χορηγήσει τα έξοδα κίνησης, με αποτέλεσμα οι ελεγκτές να εργάζονται με τα δικά τους ιδιωτικά μέσα και αναλαμβάνοντας οι ίδιοι τα έξοδα.
Οι εκπρόσωποι της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ εκτιμούν ότι τόσο το μέγεθος της ανασφάλιστης εργασίας, όσο και οι απώλειες από εισφορές, δεν μπορούν να προσδιοριστούν με ακρίβεια σε πραγματικούς αριθμούς.
Ζητώντας λύση στα προβλήματα της υποστελέχωσης κρίσιμων υπηρεσιών του Ιδρύματος, οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ έχουν εξαγγείλει προειδοποιητική στάση εργασίας τη Μεγάλη Δευτέρα, από 7.30 έως τις 10.30 το πρωί.
Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας, προβλήματα σαν αυτά που ανέκυψαν στη Μανωλάδα δεν οφείλονται μόνο στην έλλειψη προσωπικού, αλλά και σε προβλήματα εφαρμογής της νομοθεσίας
Σύμφωνα με το νόμο 4052/2012, που ψηφίστηκε πέρυσι το Μάρτιο, ο εργοδότης που «απασχολεί εκ προθέσεως παράνομα διαμένοντες πολίτες τρίτων χωρών, των οποίων η απασχόληση συνοδεύεται με ιδιαίτερα καταχρηστικούς όρους εργασίας, τιμωρείται, ανεξάρτητα από την επιβολή διοικητικών κυρώσεων, με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 5 μηνών ή 6 μηνών, εάν οι απασχολούμενοι είναι ανήλικοι».
Ο νόμος αυτός που ψηφίστηκε παρέμενε μέχρι σήμερα ανεφάρμοστος αφού οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του υπουργείου Εργασίας δεν είχαν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε συλλήψεις.
Τα ίδια στελέχη εκτιμούν ότι μετά την πρόσφατη ψήφιση του νόμου 4144/2013 «Αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην Κοινωνική Ασφάλιση και στην αγορά εργασίας» του υπουργείου Εργασίας, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Α-88/18-4-2013 και προβλέπει τη συνεργασία οικονομικής αστυνομίας με το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας και τους επιθεωρητές του ΙΚΑ, φαινόμενα σαν αυτό της Μανωλάδας θα αντιμετωπισθούν με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...