Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Πλημμύρες, καταστροφές και μπλακ άουτ στη Ζάκυνθο...



... από τη νέα θεομηνία.
Εκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Που θα «χτυπήσουν» οι νέες καταιγίδες...
Μία ξαφνική νεροποντή έπληξε τη Ζάκυνθο, με αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού.

Στην πόλη του νησιού έχουν καταρρεύσει...
στέγες παλιών σπιτιών, ενώ έχουν εκριζωθεί δέντρα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί πολλές κλήσεις για άντληση υδάτων.


ΠHΓΗ ΦΩΤΟ: Ermisnews.gr

 Που θα «χτυπήσουν» οι νέες καταιγίδες 

Oι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που εκδηλώνονται κατά τόπους σε αρκετές περιοχές της χώρας θα συνεχίσουν κατά διαστήματα μέχρι και την Κυριακή, όπως αναφέρεται σε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

1. Σήμερα Πέμπτη (08-09-2016) και μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής (09-09-2016), τα νησιά του Ιονίου, η Ηπειρος, η Δυτική Στερεά, η Δυτική Πελοπόννησος (κυρίως το βόρεια τμήματα), η δυτική και κεντρική Μακεδονία και πιθανώς η Θεσσαλία. 

2. Το Σάββατο (10-09-2016) και την Κυριακή (11-09-2016) με μειωμένη γενικά ένταση κυρίως τις απογευματινές ώρες τα νησιά του Ιονίου, η Ηπειρος, η Στερεά, η Δυτική και Κεντρική Μακεδονία και η Θεσσαλία. 

Read more...

Οι εφευρέτες του ΕΝΦΙΑ υποσχόνται ότι θα τον μειώσουν...


Η συνέντευξη του Κ. Μητσοτάκη στον Αλέξη Παπαχελά (ΣΚΑΙ)...


Η Νέα Δημοκρατία έχει τον τρόπο να μειώσει τον ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε διάστημα δύο ετών, δήλωσε σε αποκλειστική συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Το...

λάθος [...] το οποίο έκανε ο κ. Τσίπρας να μιλήσει για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ δεν πρόκειται να το επαναλάβω. Εγώ όμως θα δεσμευτώ ότι ο ΕΝΦΙΑ πρέπει να μειωθεί και πρέπει να μειωθεί 30% εντός των πρώτων δύο ετών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσθέτοντας με νόημα πως μπορεί να βρει περικοπές δαπανών που θα εξισορροπήσουν τη μείωση του φόρου.

Διευκρίνισε πάντως ότι όταν μιλά για εξοικονόμηση πόρων εστιάζει στην αποτελεσματικότητα του Δημοσίου, παρά σε τυφλές μειώσεις δαπανών. Εξοικονόμηση «σημαίνει καλύτερη τήρηση των προϋπολογισμών, σημαίνει αποτελεσματικότερη διαχείριση του δημόσιου χρήματος, σημαίνει εξορθολογισμός, παραδείγματος χάριν, στις δαπάνες, στην υγεία, στην παιδεία», είπε.

Τόνισε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να υφίσταται ως έχει ένας φόρος που έχει πάψει να είναι πλέον έκτακτος, τη στιγμή που στη χώρα μας υπάρχει ιδιοκατοίκηση σε ποσοστό 85%...


Πηγή: skai.gr

Read more...

Λακωνία: Δραματική διάσωση 25 ανθρώπων από σούπερ μάρκετ...

Λακωνία: Δραματική διάσωση 25 ανθρώπων από σούπερ μάρκετ



Ώρες αγωνίας για μικρά παιδιά που φόρεσαν σωσίβια για να σωθούν
Έσπασε φράγμα του Ευρώτα.
 Σε λίμνη μετατράπηκε μεγάλο τμήμα της Σκάλας Λακωνίας.
ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ...
Σε μια απέραντη λίμνη μετατράπηκε η περιοχή της Σκάλας Λακωνίας από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν τις τελευταίες ώρες.

Τις πιο...
δραματικές στιγμές έζησαν 25 πελάτες και υπάλληλοι σούπερ μάρκετ, ανάμεσά τους και παιδιά, που εγκλωβίστηκαν στο κτήριο.

Χρειάστηκε, μάλιστα, να έρθουν ενισχύσεις από την Αθήνα προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τη ρήξη ενός φράγματος του Ευρώτα.

Στις επιχειρήσεις συμμετείχαν και ελικόπτερα του στρατού προκειμένου να συντονίσουν τις επιχειρήσεις καθώς δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν στον απεγκλωβισμό στο σούπερ μάρκετ.


Τους έβγαλαν με γκρέιντερ


Περικυκλώμενοι από νερό που έφτασε σε ύψος 1,5 μέτρου βρέθηκαν το πρωί της Τετάρτης οι υπάλληλοι και οι πελάτες του πολυκαταστήματος LIDL.

Όπως δήλωσαν στο apela.gr πολλοί από αυτούς χρειάστηκε να ανέβουν ακόμα και στα καρότσια για να σωθούν. Επειδή, μάλιστα, δεν μπορούσε να πλησιάσει κανείς με συμβατικό μέσο ζητήθηκε η συνδρομή ελικοπτέρου από την πολεμική αεροπορία.

Επειδή, όμως, το ελικόπτερο δεν κατάφερε να απομακρύνει τους ανθρώπους που είχαν εγκλωβιστεί, καθώς κρίθηκε ότι δεν ήταν ασφαλές να ανεβούν στη σκεπή του κτηρίου, τελικά το πλήρωμα της Πολεμικής Αεροπορίας το μόνο που έκανε ήταν να παρέχει πληροφορίες στις επίγειες δυνάμεις, ώστε να ενεργοποιήσουν το πλάνο B που ήταν η απομάκρυνσή των εγκλωβισμένων από το κτήριο με μπουλντόζες και τσάπες.

Τελικά το σχέδιο απέδωσε και τα σκαπτικά μηχανήματα κατάφεραν σιγά σιγά να φέρουν σε ασφαλές σημείο τα 25 άτομα. Ανάμεσά τους ήταν και μικρά παιδιά, τα οποία για λόγους ασφαλείας, φόρεσαν σωσίβια.



Σε λίμνη όλη η περιοχή

Το μέγεθος της καταστροφής σε ολόκληρη την περιοχή φαίνεται από τις φωτογραφίες καθώς έσπασε φράγμα του Ευρώτα. Ένας πολίτης, μάλιστα, σκαρφάλωσε σε δέντρο για να σωθεί και τελικά χρειάστηκε η επέμβαση των Πυροσβεστών που πλησίασαν τοσ σημείο με βάρκες.














protothema.gr

Read more...

Δηλαδή αυτός ήταν πιο επικίνδυνος από τον Ρουπακιά;...



Νέα στοιχεία που συνηγορούν υπέρ της προσπάθειας συγκάλυψης εάν όχι συνεργασίας της ΕΛ.ΑΣ με τη Χρυσή Αυγή, την ημέρα της εν ψυχρώ δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, έρχονται στο φως καθώς συνεχίζεται η δίκη της ναζιστικής οργάνωσης.

Ο ...Αναστάσιος Τσολακίδης, επικεφαλής της μιας εκ των δυο ομάδων ΔΙΑΣ, που βρέθηκαν στην περιοχή αποκάλυψε ότι δεν έβαλαν χειροπέδες στον Ρουπακιά “γιατί ήταν ήρεμος”.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι δεν πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό γιατί… απαγορεύεται και πως το μόνο που μπορούααν να κάνουν ήταν να φωνάζουν!!!

Αν βέβαια η αστυνομία βάζει χειροπέδες μόνο σε όσους… δεν είναι ήρεμοι το ερώτημα είναι τι έκαναν οι εικονιζόμενοι στις παρακάτω φωτογραφίες και φόβισαν τόσο πολύ την ατρόμητη Ελληνική Αστυνομία.
καρβέλας
Τσοχατζόπουλος
λιάτσος

info-war.gr

Read more...

Ο Κατρούγκαλος... τρέχει και δεν φτάνει...


Αποτέλεσμα εικόνας για ΚατρούγκαλοΤο υπουργείο Εργασίας ήδη παραδέχθηκε ότι οι μεγάλες μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις έγιναν λόγω… λάθους στο σύστημα υπολογισμού και τώρα, ο Γιώργος Κατρούγκαλος τρέχει και δεν φτάνει, αφού τα μηνύματα που φτάνουν στην οδό Σταδίου, αλλά και στο Μέγαρο Μαξίμου από τους συνταξιούχους και την κοινωνία είναι εξόχως απειλητικά.
 Έτσι, ο υπουργός Εργασίας… «ξηλώνει» το...

νόμο που έφτιαξε προ τετραμήνου, αφού όντως σε αυτόν ορισμένα πράγματα δεν έχουν… υπολογιστεί καλά. Για παράδειγμα, οι αναδρομικές κρατήσεις-ρεκόρ φέρνουν πολλούς συνταξιούχους αντιμέτωπους με τον κίνδυνο να… μηδενιστούν οι επικουρικές συντάξεις τους τον Οκτώβριο, ενώ ταυτόχρονα ανάπηροι χαμηλοσυνταξιούχοι
κινδυνεύουν να δουν τις συντάξεις τους να μειώνονται 15%, δύο μόλις μήνες αφότου έχουν χάσει το ΕΚΑΣ. Έτσι, το υπουργείο θέτει τώρα πλαφόν 10% στις αναδρομικές κρατήσεις στις επικουρικές συντάξεις του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα και «ψάχνεται» σχετικά με το πώς μπορεί να επιστρέψει το ΕΚΑΣ σε ανάπηρους χαμηλοσυνταξιούχους.

Μάλιστα, ο Neo πληροφορείται ότι έχει βρεθεί ο λογιστικός τρόπος για να γίνει αυτό, καθώς ο πρωθυπουργός εδώ και καιρό έχει λάβει μηνύματα κοινωνικής οργής για τις περικοπές στις συντάξεις και θέλει να προλάβει το νέο κύμα φθινοπωρινής αγανάκτησης.

 matrix24.gr 

Read more...

Η απάντηση των εισαγγελέων στον Β. Μαρινάκη...

Η απάντηση των εισαγγελέων στον Β. Μαρινάκη:  «Οι επιθέσεις δεν θα μας κάμψουν» - Media «Οι επιθέσεις δεν θα μας κάμψουν»...

«Οι επιθέσεις λεκτικές και άλλες δεν πρόκειται να κάμψουν το σθένος και το φρόνημα των Εισαγγελέων, οι οποίοι επιβάλλεται να αφεθούν απερίσπαστοι στην εκτέλεση των καθηκόντων τους».

Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, ανακοίνωση που...
εξέδωσε η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Μαρινάκη περί «διατεταγμένης υπηρεσίας» και περί «εκτελέσεως συμβολαίου» από εισαγγελικούς λειτουργούς.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος αναφέρει: «Στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο καταχωρίζονται δηλώσεις περί “διατεταγμένης υπηρεσίας” και περί “εκτελέσεως συμβολαίου” από Εισαγγελικούς Λειτουργούς.

Οι δηλώσεις αυτές συνιστούν βάναυση προσβολή και αναίτια επίθεση σε βάρος των Εισαγγελικών Λειτουργών, πριν αποφανθεί το Συμβούλιο Εφετών, ως μόνο και αποκλειστικά αρμόδιο να αποφασίσει για την περαιτέρω δικονομική πορεία της υποθέσεως και την παραπομπή ή όχι του κατηγορουμένου στο Ακροατήριο.

Υπενθυμίζουμε, εξάλλου, ότι οι Εισαγγελικές προτάσεις συντάσσονται με γνώμονα το Νόμο και τη συνείδηση του Εισαγγελέως στη δικονομική βάση των αποδεικτικών στοιχείων που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια της ανάκρισης και διαβεβαιώνουμε ότι οι επιθέσεις αυτές λεκτικές και άλλες δεν πρόκειται να κάμψουν το σθένος και το φρόνημα των Εισαγγελέων, οι οποίοι επιβάλλεται να αφεθούν απερίσπαστοι στην εκτέλεση των καθηκόντων τους»...


topontiki.gr

Read more...