Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Λακωνία: Δραματική διάσωση 25 ανθρώπων από σούπερ μάρκετ...

Λακωνία: Δραματική διάσωση 25 ανθρώπων από σούπερ μάρκετ



Ώρες αγωνίας για μικρά παιδιά που φόρεσαν σωσίβια για να σωθούν
Έσπασε φράγμα του Ευρώτα.
 Σε λίμνη μετατράπηκε μεγάλο τμήμα της Σκάλας Λακωνίας.
ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ...
Σε μια απέραντη λίμνη μετατράπηκε η περιοχή της Σκάλας Λακωνίας από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν τις τελευταίες ώρες.

Τις πιο...
δραματικές στιγμές έζησαν 25 πελάτες και υπάλληλοι σούπερ μάρκετ, ανάμεσά τους και παιδιά, που εγκλωβίστηκαν στο κτήριο.

Χρειάστηκε, μάλιστα, να έρθουν ενισχύσεις από την Αθήνα προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τη ρήξη ενός φράγματος του Ευρώτα.

Στις επιχειρήσεις συμμετείχαν και ελικόπτερα του στρατού προκειμένου να συντονίσουν τις επιχειρήσεις καθώς δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν στον απεγκλωβισμό στο σούπερ μάρκετ.


Τους έβγαλαν με γκρέιντερ


Περικυκλώμενοι από νερό που έφτασε σε ύψος 1,5 μέτρου βρέθηκαν το πρωί της Τετάρτης οι υπάλληλοι και οι πελάτες του πολυκαταστήματος LIDL.

Όπως δήλωσαν στο apela.gr πολλοί από αυτούς χρειάστηκε να ανέβουν ακόμα και στα καρότσια για να σωθούν. Επειδή, μάλιστα, δεν μπορούσε να πλησιάσει κανείς με συμβατικό μέσο ζητήθηκε η συνδρομή ελικοπτέρου από την πολεμική αεροπορία.

Επειδή, όμως, το ελικόπτερο δεν κατάφερε να απομακρύνει τους ανθρώπους που είχαν εγκλωβιστεί, καθώς κρίθηκε ότι δεν ήταν ασφαλές να ανεβούν στη σκεπή του κτηρίου, τελικά το πλήρωμα της Πολεμικής Αεροπορίας το μόνο που έκανε ήταν να παρέχει πληροφορίες στις επίγειες δυνάμεις, ώστε να ενεργοποιήσουν το πλάνο B που ήταν η απομάκρυνσή των εγκλωβισμένων από το κτήριο με μπουλντόζες και τσάπες.

Τελικά το σχέδιο απέδωσε και τα σκαπτικά μηχανήματα κατάφεραν σιγά σιγά να φέρουν σε ασφαλές σημείο τα 25 άτομα. Ανάμεσά τους ήταν και μικρά παιδιά, τα οποία για λόγους ασφαλείας, φόρεσαν σωσίβια.



Σε λίμνη όλη η περιοχή

Το μέγεθος της καταστροφής σε ολόκληρη την περιοχή φαίνεται από τις φωτογραφίες καθώς έσπασε φράγμα του Ευρώτα. Ένας πολίτης, μάλιστα, σκαρφάλωσε σε δέντρο για να σωθεί και τελικά χρειάστηκε η επέμβαση των Πυροσβεστών που πλησίασαν τοσ σημείο με βάρκες.














protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: