Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

Το σήμα δόθηκε … στέλνουν τον Στυλιανίδη σπίτι του!!!!


Άνεργος μετά τις εθνικές εκλογές ο βουλευτής Ροδόπης. Τον χτυπάνε σήμερα και η Καθημερινή και τα Νέα…
Η Καθημερινή μιλάει για «Σεμνά … πρωτόκολλα!», τα δε Νέα, του κάνουν την πολιτική κηδεία, καθώς διαμηνύουν ότι στην «δύσκολη» εκλογική περιφέρεια της Ροδόπης, μετά τις εθνικές εκλογές ο Ευριπίδης Στυλιανίδης θα βρεθεί εκτός βουλής!

Read more...

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΕ ΙΣΧΥΡΕΣ ΠΛΑΤΕΣ...

http://pressmme.blogspot.com/
Είναι οι τρεις που αν και αποφεύγουν να το ομολογήσουν θα είναι υποψήφιοι σε εκλόγιμη θέση στην ευρω-λίστα της Νέας Δημοκρατίας. Ο στενός συνεργάτης της υπουργού Εξωτερικών Θόδωρος Σκυλακάκης. Ο γαμπρός του Αργύρη Καρρά και εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΞ Γ. Κουμουτσάκος και ο στενός συνεργάτης του Γιώργου Σουφλιά Γ.Γ. στο ΥΠΕΧΩΔΕ Δήμος Κατσιγιάννης. Οι υποψηφιότητες τους έχουν κλείσει. Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του pressmme ο Κ. Καραμανλής έχει ανάψει το πράσινο φως.

Read more...

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση μαρτύρων στην Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή - Παυλίδης - Επιστολή Παυλίδη προς τον Αν. Νεράντζη

http://troktiko.blogspot.com/


Με την κατάθεση του πρώην υπουργού,βουλευτή Δωδεκανήσου Α.Παυλίδη, ενώπιον της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ολοκληρώθηκε σήμερα,όγδοη ημέρα συνεδριάσεων της Επιτροπής, ο κύκλος των καταθέσεων μαρτύρων...

Εξερχόμενος της Επιτροπής, ο κ.Παυλίδης απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Τόνισε ότι «με την πολύωρη παρουσία μου ενώπιον των μελών της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής έδωσα πλήρεις εξηγήσεις επί όλων των θεμάτων που μου έθεσαν. Οικογενειακών και μη. Όλα τα θέματα. Πληροφορούμαι ότι προβάλλεται το θέμα της γονικής παροχής, προς την κόρη μου, 80.000 ευρώ. Ουδεμία σχέση με Μανούση. Καμία απολύτως. Ο πατέρας, στην κόρη για τις τμηματικές ενισχύσεις επισκευής του διαμερίσματος εις χρόνον πολύ πίσω,από την περίοδο που ο κ.Μανούσης διηγείται μυθεύματα».

«Πληροφορούμαι επίσης», συνέχισε ο κ.Παυλίδης, «ότι αυτή η υπόθεση του σπιτιού έγινε γνωστή στον κ. Μανούση (σύμφωνα με τη σημερινή ειδησεογραφία) από πληροφορία που σε κάποια κοινωνική εκδήλωση έδωσε ο κ.Ζαχαρίου. Ανακριβές ότι το κατέθεσα».

Στην ερώτηση «τι είπατε ακριβώς για αυτό», ο πρώην υπουργός ανέφερε: «Είπα ότι δεν ήταν απόρρητο.Τώρα όλα τα υπόλοιπα?.».

Και συνέχισε:

«Πάμε τώρα εις την ουσία της υποθέσεως.Διότι η ουσία της υποθέσεως δεν είναι το διαμέρισμα.Η εντολή προς την ειδική επιτροπή είναι άλλη».

Και πρόσθεσε:

«Επί όλων των θεμάτων που έχουν ευθεία σχέση με την υπόθεση οι απαντήσεις μου είναι πλήρεις, πληρέστατες και τα παραστατικά που κατέθεσα τις επιβεβαιώνουν. Οι ισχυρισμοί Μανούση είναι ψευδείς και συκοφαντικοί. Και αυτή μου η άποψη, ενισχύεται από τα κατατεθέντα χθες από τους μάρτυρες και τα οποία πληροφορήθηκα από τα σχετικά πρακτικά που μου διατέθηκαν, όπως έπρεπε. Από δω και πέρα, η Επιτροπή πιστεύω ότι θα κάνει το καθήκον της», τόνισε ο κ. Παυλίδης.

Στην ερώτηση αν «αρνηθήκατε να δώσετε παραστατικά που να αφορούν στην γονική παροχή»,ο κ. Παυλίδης ανέφερε:

«Είναι δηλωμένη και ελεγμένη στο Πόθεν Εσχες δια της φορολογικής δηλώσεως».

Ερωτηθείς «τί χρειαζόταν την γονική παροχή η κόρη του,εφόσον το δάνειο που είχε λάβει για να αποπληρώσει το θείο της ήταν λογικά ανέγγιχτο»,ο πρώην υπουργός είπε:

«Αυτά είναι τακτοποιημένα στην κατάθεσή μου.Με ρωτήσατε: είναι δηλωμένη η γονική παροχή;Βεβαίως.Και ελεγμένη.Το δάνειο ελήφθη με προοπτική να επιστραφεί στον αδελφό μου.Κατατέθηκαν και από τον αδελφό μου και από την κόρη μου και από εμένα».

Στο ερώτημα σύμφωνα με το οποίο «το ΠΑΣΟΚ φέρεται να θεωρεί ότι κουμπώνει το θέμα της ηθικής αυτουργίας και συνεπώς είναι πολύ κρίσιμο να πει γιατί τα χρήματα αυτά που έμειναν μέσα στην Εθνική Τράπεζα - και λογικά ανέγγιχτα - δεν μπορούσαν να καλύψουν τις επισκευές»,ο κ. Παυλίδης απάντησε: «Αυτά ισχυρίζεται το ΠΑΣΟΚ.Εγώ σας λέγω την αλήθεια όπως την κατέθεσα. Το δάνειο επεστράφη όπως έχει περιγραφεί.Οι επισκευές εις απώτερο χρόνο εκαλύφθησαν,όπως σας έχω πει».

Επιστολή Παυλίδη προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής

Ακολούθως,ο κ.Παυλίδης απέστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Αναστάσιο Νεράντζη στην οποία αναφέρει:

«Κύριε Πρόεδρε,εξερχόμενος της Βουλής,μετά την ενώπιον της Επιτροπής σας εξέτασή μου,επληροφορήθηκα από δημοσιογράφους ότι μεταδίδεται πως αρνήθηκα να καταθέσω παραστατικά δικαιολογούντα την «γονικήν παροχήν» προς την κόρη μου.Παρά το ότι τέτοια δήλωση δεν έκαμα,επαναλαμβάνω την θέση μου ότι είναι στην διάθεση της Επιτροπής σας και αυτά τα στοιχεία όπως ήδη κατετέθη και η σχετική κίνηση του λογαριασμού,αυθημερόν,την οποία το μεσημέρι εζητήσατε από τον αδερφό μου».

Την ερχόμενη εβδομάδα,η Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή θα συνεδριάσει προκειμένου να συντάξει το πόρισμά της,το οποίο,μαζί με το όποιο αποδεικτικό υλικό,θα παραδώσει στον πρόεδρο της Βουλής την Δευτέρα,27 Απριλίου.

Εν συνεχεία,το πόρισμα θα τεθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.




Διαβάστε Περισσότερα
Read more...

Αποκλεισμένη η εθνική οδός στο ύψος του Ρίου

http://www.palo.gr/
national-road-blocked

Αποκλεισμένη παραμένει από τους σταφυλοπαραγωγούς η εθνική οδός Πατρών - Κορίνθου στο ύψος των διοδίων του Ρίου, με αποτέλεσμα η κίνηση των οχημάτων να διεξάγεται από την παλαιά εθνική.

Οι παραγωγοί, μέλη της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πάτρας , παρέταξαν τα τρακτέρ τους λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης ζητώντας την ενίσχυση της Ε.Α.Σ. Πατρών με 2,5 εκατομμύρια ευρώ, για την απόσταξη 8.000 τόνων οίνου.

Τη Μεγάλη Τρίτη, μέλη της διοίκησης της Ένωσης συναντήθηκαν με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σωτήρη Χατζηγάκη, και σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της ΕΑΣ, Φίλιππου Γριτσώνη, δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τις απαντήσεις του υπουργού. Αυτός είναι και ο λόγος που αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.


Read more...

Η αδιαφορία των τοπικών αρχών και το "βαθύ κράτος των Αθηνών" ευθύνονται για το Μαλιακό.


Μετά το ομώνυμο περιβόητο "θανατηφόρο πέταλο" ο Μαλιακός επεκτάθηκε και στο εσωτερικό του . . . λες και υπάρχει κάποια κατάρα . . . μια κατάρα που ίσως έχει να κάνει με τη σφαίρα του ανεξήγητου και του υπερφυσικού.

Είναι έτσι όμως τα πράγματα ; ή μας βολεύει να τα ρίχνουμε όλα στο "πυρ το εξώτερον";

Για μας όλα εξηγούνται και έχουν συγκεκριμένους διαχρονικά υπαίτιους από τη δεκαετία του 1960, όταν ο θανατηφόρος αυτός δρόμος πέρασε από τη Στυλίδα και μέσα από τα Καμένα Βούρλα. Ήταν το τότε πρόχειρο σχέδιο του ΝΑΤΟ για τις γρήγορες μεταφορές μέσω της Στερεάς Ελλάδας.

ΔΕΝ είναι ώρες για έκθεση ιδεών και ρομαντικές αφηγήσεις . . . απλά για να δώσουμε ένα στίγμα και μια πρώτη εξήγηση στο ότι όλες οι λεγόμενες κακοδαιμονίες σε αυτό το τόπο έχουν ονοματεπώνυμο και συγκεκριμένες πολιτικές και υπεύθυνους.

Όπως έχει να κάνει στη συνέχεια με τη διαχρονική αδιαφορία των τοπικών αρχών, κυρίως, συνεπικουρούμενη με την άθλια συνενοχή από το "βαθύ κράτος των Αθηνών" μέχρι τα σήμερα, τόσο σε οικολογική συνείδηση και έργα ανάπλασης όσο και στην έλλειψη ευαισθητοποίησης των κατοίκων στην επιβάρυνση με τα τοξικά λύματα που καταλήγουν στο Μαλιακό, αφού πρώτα έχουν μολύνει σε επικίνδυνο βαθμό τον υδροφόρο ορίζοντα της ευρύτερης περιοχής του Σπερχειού ποταμού και των άλλων παραποτάμιων διεξόδων προς τη θάλασσα.

Νάσος Ζαγγογιάννης

Τα τελευταία νέα από το LamiaNews:

Όμιλος Φίλων του Δάσους "Νεκρά ψάρια στον Μαλιακό κόλπο"
Άφησαν για λίγο το βουνό και ασχολήθηκαν με τη θάλασσα. Πρόκειται για τον Όμιλο Φίλων του Δάσους που με επιστολή γεμάτη αλήθειες, προτάσεις και αιτήματα προς τον νομάρχη Φθιώτιδας κ. Αθανάσιο Χειμάρα και το γενικό γραμματέα της περιφέρειας Στ. Ελλάδας κ. Παντελή Σκλιά, με θέμα τα «Νεκρά ψάρια στο Μαλιακό κόλπο», στην οποία αφού αναφέρουν τις προτάσεις τους, ζητάνε:
1) να μας χορηγήσετε αντίγραφα όλων των αποτελεσμάτων από τις αναλύσεις ζωικών οργανισμών στο Μαλιακό κόλπο, από τον περασμένο Φεβρουάριο μέχρι σήμερα
2) να μας ενημερώσετε ένα έχουν σταλεί για ανάλυση δείγματα θαλάσσιου νερού και από ποια σημεία του Μαλιακού και αν υπάρχουν αποτελέσματα να μας χορηγήσετε αντίγραφα αυτών
3) να μας ενημερώσετε εάν το φαινόμενο των νεκρών ψαριών βρίσκεται σε ύφεση ή επιδεινώνεται και από τι είδους μετρήσεις προκύπτει το οποιοδήποτε αποτέλεσμα
4) να μας ενημερώσετε εάν οι έρευνες έχουν δείξει ύπαρξη τοξικών φυκών ή αλγών ή άλλων επικίνδυνων φυτοπλαγκτονικών οργανισμών στον Μαλιακό κόλπο
5) να μας ενημερώσετε αν παρατηρήθηκαν νεκρά υδρόβια ή άλλα πτηνά στην περιοχή που παρατηρήθηκαν νεκρά ψάρια.
Αναλυτικά, ολόκληρη η επιστολή, οι προτάσεις και τα αιτήματα, εδώ

Αμφισβητεί το πόρισμα για τον Μαλιακό ο πρώην πρόεδρος του ΕΦΕΤ κ. Κατσαρός. Καθησυχαστικός ο βιολόγος κ. Κουκάρας

Στο κλίμα του Μαλιακού και οι τοπικές εφημερίδες

ΝΖ
Read more...

Η «μόδα» που έχει κατακτήσει την κοινωνία: Παντός Καιρού πολιτικοί, συνδικαλιστές, δημοσιογράφοι, γλείφτες και κόλακες, αλλαξοκωλιές...


Με 3.000 ευρώ το μήνα!
Τι δουλειά έχει μια αρχαιολόγος... στο "Κανάλι 1" του Πειραιά;
Παλαιά συνεργάτις του Βουλγαράκη και του Λιάπη
Γράφει ο "Κλέφτης του Πάντοτε"
Αλήθεια, τι δουλειά έχει μια αρχαιολόγος στο Κανάλι 1 του Πειραιά; Σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του Δ.Σ. της ΔΗΡΑΠ προσελήφθη στο τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του Καναλιού 1, η κυρία Νέλλη Φίλη, αρχαιολόγος στο επάγγελμα με αμοιβή που αγγίζει τα 3 χιλιάρικα το μήνα.
Η κυρία Φίλη έχει αποτελέσει στο παρελθόν στενή συνεργάτης του κ. Βουλγαράκη όταν ήταν υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας (φωτογραφία), εν συνεχεία χάθηκε από εκεί (γιατί άραγε;) για να βρεθεί σύμβουλος στο υπουργείο Πολιτισμού επί υπουργίας Μιχάλη Λιάπη. Ξαναχάθηκε...για να βρεθεί στις Δημόσιες Σχέσεις του Καναλιού 1.
Να σημειωθεί ότι το τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του Καναλιού απαρτίζουν άλλα δύο άτομα, ένα εκ των οποίων είναι η αδελφή της κ. Λέανδρος, με μισθό επίσης ...γενναίο! Τι διάβολο, το BBC είναι το Κανάλι 1 και θέλει τόσα άτομα στις Δημόσιες Σχέσεις του και τα πληρώνει τόσο αδρά; Κατά τα άλλα, τους έφταιγε ο Γιάννης Τριάντης.
ΑΠΟΡΙΑ: Με ποια ειδικότητα μια ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ, μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες στις ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ; Έχει το know how των δημοσίων σχέσεων; Έχει πτυχίο δημοσίων σχέσεων; Είναι ανειδίκευτη; Αν ναι, αυτός είναι ο μισθός του ανειδίκευτου; 3 χιλιάρικα το μήνα; Αυτά για αρχή... Θα επανέλθουμε στο θέμα...
* Δεν καταλάβαμε "Κλέφτη του Πάντοτε", τι ήθελες να γίνει;
Δεν σας ενοχλεί που golden και pretty boys, διαφημιστές, εκδότες, κολεγιόπαιδα, «επικοινωνιολόγοι» του κω… αλλάζουν σαν τα πουκάμισα αρχηγούς κομμάτων και σας ενόχλησε που τακτοποιήθηκε ένα κορίτσι του λαού;
Δηλαδή θα ήταν καλύτερα να έπεφτε στα «χέρια» κανενός συμβούλου, ή κυβερνητικού στελέχους του Καραμανλή (π.χ. Ζαχόπουλος), από το να το προικίσει ένας δήμαρχος και μάλιστα της δημοκρατικής παράταξης;
Νομίζετε ότι οι υπουργάρες του Καραμανλή δεν ήξεραν τι ρουσφετάκι ζητούσαν;
Και τι έγινε που το κορίτσι είναι αρχαιολόγος; Εδώ κοτζάμ Μάκης, χωρίς κανένα κωλόχαρτο, αλλά και τόσοι άλλοι είναι δημοσιοκάφροι!
Εδώ Χατζηνικολάου, Λοβέρδος ανασταίνουν το πολιτικό πτώμα (Ρουσόπουλο) και δεν ανοίγει μύτη…
Και τέλος πάντων, είναι καλύτερα ένας δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ να βασίζεται σε δημοσιογράφους για το δημοτικό σταθμό και να του βγάζουν την ψυχή, ή να κάνει ένα ρουσφετάκι σε υπουργούς της δεξιάς;
Για βάλτε όλα αυτά σε μια ζυγαριά και απάντησε κύριε "Κλέφτη του Πάντοτε"…
ΚωλοΠΑΣΟΚια ρεβανσιστές, αιθεροβάμονες, Ανδρεόσκυλα του κερατά, που δεν μπορείτε να εκσυγχρονιστείτε με την πρόοδο της κοινωνίας!
Τι κωλοκοινωνία ψάχνεται επιτέλους;

Read more...

Καταγγελία για "τοξικά" δομημένα ομόλογα...

http://press-gr.blogspot.com/

Κάνουν γλέντι με έξοδα του ελληνικού
λαού στην Αγροτική Τράπεζα!
.
Aπό το http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/
.
Ευτυχώς, όταν οι «εκλεκτοί» των καναλαρχών γίνονται αβανταδόροι πολιτικών πτωμάτων στα τηλεπαράθυρα, κάποιοι κάνουν αντιπολίτευση
Σε διατεταγμένη υπηρεσία εξυπηρέτησης μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων η διοίκηση της Αγροτικής Τράπεζας, ζημιώνει την ίδια την Τράπεζα και το δημόσιο συμφέρον!
«Χειροπιαστή απόδειξη για το πώς εννοεί η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Καραμανλή τον ρόλο του κράτους στο τραπεζικό σύστημα αποτελεί η πολιτεία της διορισμένης από αυτήν Διοίκησης της Αγροτικής Τράπεζας. Ενώ ανά τον κόσμο ο δημόσιος έλεγχος τραπεζικών ιδρυμάτων, ακόμα και με εξαγορά τους, γίνεται για την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, στην Ελλάδα η μόνη τράπεζα που απέμεινε υπό κρατικό έλεγχο, η Αγροτική Τράπεζα, υπό την διοίκηση του εκλεκτού της Κυβέρνησης κ. Μηλιάκου, ενεργεί σε βάρος των ίδιων της των συμφερόντων, αγοράζοντας μεθοδευμένα «τοξικά» δομημένα ομόλογα, προς όφελος ιδιωτών! Χαμένοι οι Έλληνες πολίτες, ιδίως οι Έλληνες αγρότες, για την χρηματοδοτική στήριξη των οποίων ιδρύθηκε η Αγροτική! Για μία ακόμη φορά οι ταξικοί φίλοι της Κυβέρνησης, τα μεγάλα συμφέροντα, κάνουν γλέντι με έξοδα του Ελληνικού Λαού!»
Μάρκος Μπόλαρης

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το δημοσίευμα...

Read more...

Διέκοψε η δίκη του παραδικαστικού...


.http://press-gr.blogspot.com/

.
Όπως το γράφαμε χθες. Εκφωνήθηκαν οι μάρτυρες αλλά διέκοψε η δίκη του παραδικαστικού...
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το δημοσίευμα...

Read more...

Η δίκη του παραδικαστικού...‏


.http://press-gr.blogspot.com/

.
Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων θα διεξαχθεί σήμερα η δίκη του λεγόμενου παραδικαστικού κυκλώματος... Πάντως έγκυρες πληροφορίες του PressOnIce αναφέρουν ότι θα τεθούν εκ νέου αιτήματα αναβολής...Να δούμε αν και αυτή την φορά θα γίνουν δεκτά...
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το δημοσίευμα...

Read more...

Βάζουν καπέλο στη βενζίνη λόγω... Πάσχα...

http://www.nonews-news.blogspot.com/

Εννέα λεπτά το λίτρο θα κέρδιζε ο οδηγός που στην Εθνική Οδό Αθηνών- Θεσσαλονίκης, στο ύψος της Κατερίνης, θα είχε τη δυνατότητα να κάνει αναστροφή και να βάλει βενζίνη σε πρατήριο της ίδιας εταιρείας που βρίσκεται στο αντίθετο ρεύμα.

Και αυτό, καθώς το ένα πρατήριο στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη (447ο χλμ.) πουλάει βενζίνη προς 1,079 ευρώ, ενώ αυτό που βρίσκεται ακριβώς απέναντί του, στο ρεύμα προς Αθήνα- αν και είναι της ίδιας εταιρείας- πουλάει προς μόλις 0,99 ευρώ.

Παράδοξα σαν κι αυτό στην αγορά καυσίμων, δείγμα του πάρτι που συμβαίνει στις εθνικές οδούς σε κάθε μεγάλη έξοδο των εκδρομέων, δεν έχουν τελειωμό. Κατά μήκος του εθνικού δικτύου, τα 9 στα 10 πρατήρια πωλούν τη βενζίνη πάνω από το...

ένα ευρώ το λίτρο, κι ας είναι η μέση τιμή χώρας στα 0,917 ευρώ. Σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις η απόκλιση από τον μέσο όρο ξεπερνά και τα 20 λεπτά. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα πρατηρίου μεγάλης εταιρείας στο 20ό χιλιόμετρο της Εθνικής Πατρών- Αθηνών που πουλάει βενζίνη προς 0,949 ευρώ, ενώ στο 93ο χλμ.,

πρατήριο της ίδιας εταιρείας την πουλάει προς 1,019 ευρώ, επτά λεπτά ακριβότερα. Οι δαπάνες
Πολλοί ιδιοκτήτες πρατηρίων δικαιολογούν τις υψηλές τιμές λέγοντας ότι καλούνται να πληρώσουν δαπάνες μεγαλύτερες από τα πρατήρια των αστικών κέντρων. Μεταξύ άλλων, αναφέρουν τα τέλη που καταβάλλουν στο Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας, που φτάνουν έως τα 1.500 ευρώ ετησίως και τα έξοδα μεταφοράς, ενώ επικαλούνται και την καταβολή υψηλότερων ενοικίων σε σχέση με αυτά της Αθήνας. Όλοι πάντως καταλογίζουν ευθύνες στις αρμόδιες εταιρείες πετρελαιοειδώνότι εκείνες είναι που τους πωλούν καύσιμα σε πανάκριβες τιμές.

Για ανεξέλεγκτο ολιγοπώλιο κάνει λόγο ο κ. Δημ. Μακρυβέλιος, μέλος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών. «Μέχρι τη Λαμία λειτουργούν ελάχιστα πρατήρια, ενώ μέσα στο κέντρο της Αθήνας υπάρχουν περίπου 1.300. Έτσι εξηγείται η απόκλιση των λιανικών τιμών του κάθε πρατηριούχου», επισημαίνει.
Από ΤΑ ΝΕΑ

Περισσότερα...
Read more...

To "χαστούκι" της Ε.Ε στην Τουρκία για την Αρμενία

http://www.troktiko.blogspot.com/



Ανώτατος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης προέτρεψε την Τουρκία να ανοίξει τα σύνορά της με την Αρμενία, εντείνοντας την πίεση προς την Άγκυρα να εξομαλύνει τις σχέσεις της με το Γερεβάν, ύστερα από την αντίστοιχη προτροπή του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, την περασμένη εβδομάδα.

Η διένεξη μεταξύ Τουρκίας και Αρμενίας ..



έχει αποσταθεροποιήσει την πλούσια σε ενεργειακούς πόρους περιοχή του Καυκάσου, απομόνωσε την Αρμενία και αποτέλεσε εμπόδιο στο δρόμο της Τουρκίας προς την Ευρώπη.

Ο Πίτερ Σέμνεμπι, ειδικός απεσταλμένος της ΕΕ για τον Νότιο Καύκασο, δήλωσε ότι η εξομάλυνση των αρμενοτουρκικών σχέσεων θα αποβεί προς όφελος της περιοχής και θα βελτιώσει τη θέση της Τουρκίας ως προς την ένταξή της στην ΕΕ.

"Κατ' αρχάς πιστεύω ότι αυτό θα ήταν ένα βήμα που μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω θετικές εξελίξεις, οι οποίες θα είναι προς όφελος δικό μας, της περιοχής και ως εκ τούτου της Τουρκίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης", δήλωσε σε χθεσινή συνέντευξή του ο κ. Σέμνεμπι, συμπληρώνοντας ότι "το άνοιγμα των συνόρων σίγουρα δεν πρόκειται να βλάψει τις προοπτικές της Τουρκίας στην Ε.Ε.".

Ο κ. Σέμνεμπι διευκρίνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ασκεί πίεση στην Τουρκία προκειμένου να αναγνωρίσει ως γενοκτονία τις μαζικές δολοφονίες Αρμενίων το 1915, κάτι που η Άγκυρα αρνείται κατηγορηματικά.

"Μπορώ να μιλήσω μόνο εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και ξεκαθαρίζω ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια πίεση, απολύτως καμία. Αυτό το θέμα δεν είναι δικό μας. Δεν μας αφορά αυτό το θέμα", διευκρίνισε ο κ. Σέμνεμπι.

Μετά την πρώτη επίσκεψη αρχηγού τουρκικού κράτους στην Αρμενία πέρυσι, όταν ο τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ παρακολούθησε ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των δύο χωρών, οι υψηλόβαθμες συνομιλίες μεταξύ των δύο κρατών για τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων και πιθανώς το άνοιγμα των μεταξύ τους συνόρων εντατικοποιήθηκαν, ωστόσο ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πρόσφατα ότι, προϋπόθεση της εξομάλυνσης των σχέσεων των δύο χωρών, αποτελεί η διευθέτηση της διένεξης ανάμεσα στην Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν για το Ναγκόρνο Καραμπάχ.



Διαβάστε Περισσότερα
Read more...

Μποτόπουλε στήριξες Βενιζέλο, έξω από την Ευρωλίστα

http://kafeneio-gr.blogspot.com/
Μνήμες από την πάλαι ποτέ εσωκομματική αντιπαράθεση χθες στο ΠΑΣΟΚ.
«Δεν θέλω να γίνω αφορμή να ανοίξουν εσωκομματικά θέματα του παρελθόντος», επανέλαβε στην «Ε» ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κ. Μποτόπουλος, ο οποίος σύμφωνα με δημοσιεύματα του προηγούμενου διαστήματος φέρεται κομμένος από την ευρωλίστα.

Ο κ. Μποτόπουλος, που πέρυσι στην εκλογή προέδρου του ΠΑΣΟΚ είχε υποστηρίξει τον Ε. Βενιζέλο, μιλώντας χθες στο «Εθνος» υποστήριξε ότι δεν θέλει να γίνει αφορμή να ανοίξουν πληγές του παρελθόντος. Η παρέμβασή του, όπως μας είπε, έγινε για να καταστήσει σαφές ότι το μείζον γι' αυτόν είναι η ενότητα του κόμματος. Μάλλον όμως ως επιθετική κίνηση αντιμετωπίστηκε από την Ιπποκράτους.

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου χθες τόνισε ότι ο Γ. Παπανδρέου δεν κάνει διαπραγματεύσεις και κριτήριό του είναι η αξιοκρατία.

Ο Ε. Βενιζέλος προχθές σε συνέντευξή του υπογράμμισε την ανάγκη τήρησης των κριτηρίων της αξιοκρατίας, της ισονομίας και της αντιπροσωπευτικότητας. Φέρεται να θεωρεί ότι οι νέοι ευρωβουλευτές που έχουν μόνο ενάμιση χρόνο θητεία (Μ. Κοππά, Α. Ποδηματά, Κ. Μποτόπουλος) θα πρέπει να έχουν ισότιμη αντιμετώπιση.

Οι πληροφορίες λένε ότι οι Κοππά και Ποδηματά θα είναι ξανά στη λίστα.
Πηγή enet

Read more...

Η μεγάλη απόδραση

η μεγάλη απόδραση του Κώστα...
οοοοχι του παλαιοκώστα,
του αλλου Κωστα ντε...
θα καταφέρει να την βγάλει "καθαρή";
Read more...

Τα μικρόβια θερίζουν το "Αττικόν"!

http://press-gr.blogspot.com/

Βαρύτατες οι ευθύνες του Ροϊλού και της παρέας του...
.
Από τον Μιχάλη Περιστέρη
.
Προφητικός αποδείχτηκε ο τίτλος του Press-gr "Η παρέα του Δ. Αβραμόπουλου διαλύει το Αττικόν" (διαβάστε εδώ). Είναι γνωστό ότι το εν λόγω νοσοκομείο πάει από το κακό στο χειρότερο. Εδώ και καιρό ταλανίζεται από σοβαρά ενδονοσοκομειακά μικρόβια, που έχουν στοιχίσει ακόμα και ζωές ασθενών. Πρώτα το μικρόβιο λεγιωνέλα, έπειτα το μούκορ και τώρα η επικίνδυνη κλεμπσιέλα, στην οποία οφείλονται δέκα θάνατοι.
Το μόνο σημείο πρόληψης που έχει γίνει στο νοσοκομείο είναι η τοποθέτηση 400 πινακίδων στις οποίες αναγράφονται ότι πρέπει να πλένονται τα χέρια κατά την επαφή με τους ασθενείς. Το προσωπικό έχει πλήρη άγνοια για τους κινδύνους τους οποίους διατρέχει και για αυτό είναι πλήρως υπεύθυνη η διοίκηση του κ. Ροϊλού και η ειδική στις λοιμώξεις καθηγήτρια κ. Γιαμαρέλλου.
Η διοίκηση του νοσοκομείου αντίθετα προτιμάει να...
ασχολείται μόνο με έργα βιτρίνας, όπως είναι οι καινούργιες μπάρες στην είσοδο που σκοπό έχουν να εμποδίζουν την πρόσβαση του απλού κόσμου. Παρ' όλα αυτά, οι διοικούντες παραμένουν ανενόχλητοι στην θέση τους, κάτι που σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου ακόμα και στο πλέον υπανάπτυκτο , οι υπεύθυνοι θα πήγαιναν σπίτι τους. Αλλά ποιος έχασε την ευθιξία, για να την βρει ο κ. Ροϊλός και η παρέα του;

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το δημοσίευμα...

Read more...

Με αφορμή την τραγωδία ή φάρσα, της προσπάθειας ν’ αναστήσουν ένα πολιτικό πτώμα

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/
Στην ταινία “Aprile” (Μάρτης 1998), ο μεγαλειώδης στρατευμένος στην αριστερά σκηνοθέτης και ηθοποιός Nanni Moretti, βλέπει στην τηλεόραση το “τηλεπαράθυρο” με τον τότε γελοίο και σαλτιμπάγκο Silvio Berlusconi -που η αριστερά τον θεωρούσε πολιτικό πτώμα για τις δικαστικές διώξεις εναντίον του, για τα σκάνδαλα (βλέπε σήμερα Ρουσόπουλο)-, να συνομιλεί στην τηλεόραση με τον τελευταίο Γ.Γ. του ΚΚΙ τον Massimo D’Alema.
Στο απόσπασμα της ταινίας, ο Nanni Moretti μονολογεί, με τις αγωνίες του πραγματικού αριστερού που βλέπει με ανησυχίες την εκσυγχρονιστική «στροφή» του ΚΚΙ…
«Αυτοί βρίζουν την κεντροαριστερά κι εμείς δεν πρέπει ν’ αντιδράσουμε. Εμείς πρέπει να καθησυχάσουμε τους πολίτες (ήρεμη δύναμη το λέμε εδώ), να τους καθησυχάσουμε… να τους καθησυχάσουμε…
Δεν μπορώ να δω αυτό το βασανιστήριο… τι βασανιστήριο αυτός ο προεκλογικός αγώνας, ας ελπίσουμε ότι θα τελειώσει σύντομα.
D’Alema (Λοβέρδο) αντίδρασε! Απάντησέ του! Αντίδρασε! Έλα… έλα… Απάντησε! D’Alema αντίδρασε! Έλα D’Alema, πες κάτι, απάντησε. Μην πέφτεις στην παγίδα περί αδέκαστης δικαιοσύνης από τον Berlusconi!
D’Alema, ΠΕΣ ΚΑΤΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟ! (D'Αlema di qualcosa di sinistra)
Πες κάτι, έστω όχι αριστερό! Πες κάτι, πες οτιδήποτε, αντίδρασε
[στη συνέχεια οδηγώντας]…Πρέπει να καθησυχάσουμε τους πολίτες, δεν πρέπει ν’ αντιδρούμε… θα μας έρθει η γκλίτσα στο κεφάλι…»
Ακολουθεί το βίντεο:

Και σήμερα ο τότε γελοίος, καραγκιόζης, υπόδικος, μασόνος, διασκεδαστής τουριστών, παλιάτσος… είναι πρωθυπουργός και σύντομα πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας…
Η αριστερά εκτός βουλής…
Το μεγαλύτερο Κομμουνιστικό κόμμα της δύσης (ΚΚΙ με 38%) δεν υπάρχει…

Όσοι ανέλαβαν την «ανάσταση» του Ρουσόπουλου, έχουν πάθει αμνησία;
- Δημήτρης Ρίζος: «υπουργοί της κυβέρνησης μου εξομολογήθηκαν ότι όλες τις αγοροπωλησίες της μονής Βατοπεδίου με το δημόσιο της συντόνιζε ο Θ. Ρουσόπουλος».
- Κύρτσος: «Ο γιος της διαπλοκής»
- Βατοπέδιο (απαγορευμένη λέξη;)

Μια κριτική θεώρηση της σύγχρονης ιστορίας: προς ελεύθερους ανθρώπους, ανεξάρτητους από τη διαπλοκή
Κάρλο Μαρξ: Η ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά σαν τραγωδία και τη δεύτερη σαν φάρσα

Άσχετο
Πόσο λείπει από το πολιτικό στερέωμα της χώρας ένας ο Ανδρέας Παπανδρέου…


Read more...

Νάτος (πάλι)... πετιέται!

http://krogias.blogspot.com/

Εξαρχής και αθωώνει και αθωώνει... Θα μπορούσαμε άνετα να τον πούμε και prentenderΚαθαρίδη...

Μια ερώτηση στον τρισμέγιστο Ιωάννη: Καλά, εκεί στο ΒΗΜΑ η στο MEGA δεν κυκλοφορεί το ΕΘΝΟΣ, η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και η City Press;Άντε κι άλλη μια: "Δεν προέκυψαν νέα στοιχεία..." απεφάνθη ο Ιωάννης.
Να υποθέσουμε ότι γνώριζε από πριν ότι η κόρη Παυλίδη διαψεύδει Παυλίδη;;
Να υποθέσουμε ότι γνώριζε από πριν ότι ο αδερφός Παυλίδη διαψεύδει Παυλίδη;;;

Αλλά... δεν είναι πρώτη φορά που ο Ιωάννης βγάζει αθωωτικά πορίσματα για να σώσει τον Κουρασμένο... Δείτε ένα βίντεο από τα παλιά:

και το τι έγραφα τότε: "Πρετεντέρη, άξιος ο μισθός σου και σήμερα"

Άντε... δείτε και ακόμη ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από το τροπάριο «Στην κολυμβήθρα του Μαξιμεφραίμ», όπως περιλαμβάνεται στο κατά Ιωάννη του MEGAλου Ευαγγέλιο, λίγες μέρες... πριν βγει ο Καραμανλής και "ομολογήσει" ότι δεν είχε αντιληφθεί τη σοβαρότητα του σκανδάλου του Βατοπεδίου...
όπου λίγο-πολύ ο PretenderΚαθαρίδης έλεγε:
"Πείτε επιτέλους ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες... Πρόσχωμεν...
Ας πει απλά ο Καραμανλής ότι έγιναν λάθη... Πρόσχωμεν...
Αφού δεν υπάρχουν «αδιάσειστα στοιχεία» για πονικές ευθύνες... Πρόσχωμεν...
Και θα τη γλυτώσετε..."



Κατά συρροή πλυντήριο ευθυνών ο Ιωάννης...


Read more...

Σας αρέσει - δε σας αρέσει... ο Γιώργος σπάει αβγά...

http://krogias.blogspot.com/

Από i-reporter
Για μια ακόμα φορά ο Γιώργος Παπανδρέου παραμένει πιστός στην πρακτική που εγκαινίασε στις αρχές του 2004, όταν αποκεφάλισε επτά βουλευτές, σε προεκλογική περίοδο, το όνομα των οποίων είχε εμπλακεί στην υπόθεση του Πόρτο-Καράς.
Κάτι ανάλογο κάνει και τώρα. Όπως όλα δείχνουν, ο ευρωβουλευτής Κώστας Μποτόπουλος, δεν θα είναι στο ευρωψηφοδέλτιο του Κινήματος. Το «ρεύμα» Βενιζέλου διοχέτευσε, σε φιλικούς, προς αυτό, δημοσιογράφους, ότι ο αποκλεισμός του έχει σχέση με τη στήριξη του Βαγγέλη Βενιζέλου στις εσωκομματικές εκλογές.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αποκλεισμός του Μποτόπουλου οφείλεται σε άλλους λόγους και ειδικότερα στο γεγονός ότι ήταν συνήγορος του Τάσου Μαντέλη, του φερόμενου ως Ρόκου στο σκάνδαλο της Siemens, ο οποίος έχει ήδη διαγραφεί από το ΠΑΣΟΚ.
Ερώτημα: μήπως είναι πολύ αυστηρή η απόφαση Παπανδρέου;
Απάντηση: Ο Γιώργος θέλει να υπενθυμίσει σε όλους πως θα συμπεριφερθεί ως πρωθυπουργός. Δεν πρόκειται να ανεχτεί τίποτα. Και το υπενθυμίζει σε μια περίοδο που κυριαρχείται από σκάνδαλα.
Επιπλέον, έχει απέναντί του όλο τον τύπο και τα ΜΜΕ, που διϋλίζουν τον κώνωπα του ΠΑΣΟΚ (διότι περί κώνωπος πρόκειται) και καταπίνουν την κάμηλο της ΝΔ. Τα αγορασμένα από την κυβέρνηση ΜΜΕ και εφημερίδες θα ήταν ικανά, αν είχε τον Μποτόπουλο, να δημιουργήσουν τεράστιο ζήτημα, με τα μονοθεματικά δελτία, με στόχο το κλείσιμο της ψαλίδας κι αν μπορούσαν να ξαναδώσουν τις εκλογές στη ΝΔ.

Εγώ ένα σχόλιο θα κάνω: Καλοπροαίρετα προς το παρόν, θέλω να πιστεύω ότι δεν είναι κάποιο "ρεύμα" από πίσω, αλλά κάποιο "συγκρότημα" που παίζει τα γνωστά παιχνιδάκια του, χρησιμοποιώντας πολιτικούς-μαριονέτες και δημοσιογράφους-υπαλλήλους του... για να έχει του χεριού του τον Γιώργο όταν θα αναλάβει την εξουσία. Αυτά όμως, το τονίζω πάλι, καλοπροαίρετα προς το παρόν.


Read more...

Παρέμβαση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για Ζαβιτσιάνο και Ζαγοριανό

http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με αφορμή τα όσα ελέχθησαν στη Βουλή για τον ανακριτή Απ. Ζαβιτσιάνο που χειρίστηκε την υπόθεση του πρώην υπουργού Αιγαίου Απ. Παυλίδη, αλλά και δηλώσεις βουλευτών σε βάρος του ανακριτή Ν. Ζαγοριανού που χειρίστηκε την υπόθεση Siemens, εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Και πάλι η δικαιοσύνη στο στόχαστρο.

Αυτή τη φορά στόχος δύο εξαίρετοι ανακριτές.

Οι κ.κ. Ζαβιτσιάνος και Ζαγοριανός.

Συγκεκριμένα:

Α. Ο πρώτος χειρίσθηκε την υπόθεση Παυλίδη

Κατά τη συζήτηση της υπόθεσης στη Βουλή, μέλη του Κοινοβουλίου, με δηλώσεις τους κατέκριναν τις ενέργειες του Ανακριτή, τον οποίο και απείλησαν με πειθαρχική δίωξη.

Επί των δηλώσεων αυτών παρατηρούμε τα ακόλουθα:

Ανεξαρτήτως της ερμηνείας που επιδέχονται οι διατάξεις του νόμου «περί ευθύνης υπουργών» και οι σχετικές διατάξεις του Συντάγματος, για την οποία (ερμηνεία) υφίσταται στην επιστήμη μεγάλη αντίθεση απόψεων ειδικά όσον αφορά την επάρκεια των στοιχείων και το χρόνο αποστολής της δικογραφίας στη Βουλή, δεν είναι επιτρεπτό να συνιστάται και να απειλείται ο πειθαρχικός έλεγχος του ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση, για διατυπωμένη κρίση του, πολύ περισσότερο που η Βουλή, ως μόνη αρμόδια, θα κρίνει σχετικά.

Οποιαδήποτε δε, προτροπή ή απειλή πειθαρχικού ελέγχου μπορεί να εκληφθεί ως απόπειρα καταπτόησης του φρονήματος και σε κάθε περίπτωση αποτελεί παρέμβαση στο ανακριτικό έργο.

Β. Ο δεύτερος χειρίζεται την υπόθεση Siemens

Πρόσφατα δέχεται, αναίτια, επιθέσεις από πολιτικά πρόσωπα και μερίδα των ΜΜΕ, ότι δήθεν «κινεί» τη δικογραφία, ως αντιπερισπασμό της πρώτης πιο πάνω υπόθεσης.

Παραλείπεται, όμως, σκόπιμα να αναφερθούν οι δυσκολίες και η πολυπλοκότητα της υπόθεσης αυτής και το ότι ο συγκεκριμένος ανακριτής εργάζεται επί μήνες νυχθημερόν για να εντοπίσει ενόχους και αξιόποινες πράξεις, που τυχόν τελέσθηκαν.

Παράλληλα, εγράφη σε ημερήσια εφημερίδα ότι ελέγχεται πειθαρχικά ο εν λόγω ανακριτής για άλλη υπόθεση που χειρίζεται στην ανάκριση και ότι αυτό γίνεται στα πλαίσια «ελέγχου των ενεργειών του» για την υπόθεση Siemens.

Η σκοπίμως αναγραφείσα ανακρίβεια αυτή, σε συνδυασμό και με τις ανωτέρω επικρίσεις καταδεικνύουν την προσπάθεια χειραγώγησης του παραπάνω ανακριτή στο έργο του.

Γ. Επιθυμούμε: α) να βεβαιώσουμε, για μια ακόμα φορά τον ελληνικό λαό, ότι οι δικαστές του, επιτελούν το καθήκον τους με υψηλό αίσθημα ευθύνης, σεβόμενοι την Συνταγματική τους θέση και την κοινωνική τους αποστολή.

β) να καταστήσουμε σαφές, προς κάθε κατεύθυνση, ότι η Δικαιοσύνη δεν προσφέρεται για πολιτικές αντιπαραθέσεις και δεν είναι διατεθειμένη να αποτελεί άλλοθι ουδενός και για ουδέν και συνεπώς, ζητούμε να μας αφήσουν ήσυχους να επιτελούμε απερίσπαστοι το έργο μας.

γ) να δηλώσουμε κατηγορηματικά, ότι οι απόπειρες χειραγώγησης, οι απειλές και οι απαξιωτικές εκφράσεις δεν μας αγγίζουν. Απλώς, μας αφήνουν αδιάφορους και

δ) να ζητήσουμε από όλα τα ΜΜΕ (έντυπα και ηλεκτρονικά) να γνωστοποιήσουν ολόκληρη την ανακοίνωσή μας αυτή, με τον προσήκοντα τρόπο, στους πολίτες».

Παράλληλα, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΔΕ Ν. Σαλάτας, αναφορικά με την υπόθεση της Siemens, σε σημερινή δήλωσή του αναφέρει τα εξής:

«Ατυχώς η έκδηλη προσπάθεια χειραγώγησης της δικαιοσύνης από ορισμένους, κατεξοχήν και απροκαλύπτως τα τελευταία χρόνια, κυρίως επί υποθέσεων με πολιτικές προεκτάσεις, έχει δημιουργήσει ένα σύννεφο υποψιών, όσον αφορά την κατά νόμο και το σύνταγμα επιτέλεση του δικαιοδοτικού έργου εκ μέρους των Ελλήνων Δικαστών και Εισαγγελέων».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ
Read more...

Ολα τα Πρωτοσέλιδα Απογευματινών,Πρωινών, Οικονομικών, Αθλητικών και Θεσσαλονίκης

http://kafeneio-gr.blogspot.com/
15-4-2009
Κάντε κλικ στις εφημερίδες να ανοίξουν

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ



















ΠΡΩΙΝΕΣ














ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ










ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ















ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ













Σε λίγο και οι υπόλοιπες



Διάβασε τη συνέχεια εδώ...
Read more...