Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

ΔΕΝ ΔΕΧΤΗΚΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ Η ΤΡΟΪΚΑ Στουρνάρας: «Έκλεισαν οι εκκρεμότητες του πολυνομοσχεδίου»



http://newpost.gr/post/164172/stoyrnaras-ekleisan-oi-ekkremotites-toy-polynomosxedioy/ 
Ολοκληρώθηκε η ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμ όπου συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, Αν. Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, Εργασίας Γιάννη Βρούτση, Υγείας Ανδρέα Λυκουρέτζου.
 
Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η προετοιμασία του πολυνομοσχεδίου, που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την προσεχή εβδομάδα.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας είπε ότι τελείωσε ο συντονισμός των υπουργείων και έφυγαν όλες οι εκκρεμότητες για τις λεπτομέρειες του πολυνομοσχεδίου

Ο υπουργός μάλιστα αποκάλυψε πως η τρόικα δεν δέχτηκε τα αιτήματα των πολιτικών αρχηγώνγια το επίδομα γάμου και την επεκτασιμότητα των συμβάσεων.

Από τη μεριά του, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος είπε ότι το πολυνομοσχεδίο θα ψηφιστεί εντός των επόμενων ημερών.  

Το Σάββατο ο Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος από την μαραθώνια σύσκεψη με τον Αντώνη Σαμαρά και υπουργών που μετέχουν στις συνομιλίες με την τρόικα, είπε ότι «έχει γίνει πολύ μεγάλη πρόοδος σε σχέση με τις 89 δράσεις» και ότι τα μέτρα θα πρέπει να κατατεθούν στη Βουλή προς ψήφιση μέσα στις επόμενες ημέρες.


Σε ερώτηση δημοσιογράφων για το αν θα έρθουν σε ένα νομοσχέδιο τα μέτρα, με δεδομένη την άρνηση της ΔΗΜΑΡ να ψηφίσει τα εργασιακά, ο υπουργός Οικονομικών είπε: «Νομίζω ότι η απόφαση της κυβέρνησης είναι να έρθουν σε ένα νομοσχέδιο».


Σημειώνεται ότι του Eurogroup της 31ης Οκτωβρίου θα προηγηθεί η συνεδρίαση του EuroWorking Group, τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου.
«Η συζήτηση επικεντρώνεται στην παράταση της διορίας, αλλά το πρώτο στάδιο είναι η επιβεβαίωση από την τρόικα ότι η δόση της βοήθειας μπορεί να καταβληθεί» υπογράμμισε μια ευρωπαϊκή κυβερνητική πηγή σχετικά με τη συνάντηση της ερχόμενης Δευτέρας.
Τέλος, στην ερώτηση για το αν ο ίδιος είναι αισιόδοξος για το κλίμα συναίνεσης μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων ή αν θα υπάρξει αδιέξοδο, ο κ. Στουρνάρας είπε: «εγώ είμαι αισιόδοξος άνθρωπος».

Νωρίτερα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος αποχωρώντας από τη σύσκεψη δήλωσε: «Έχουμε συνεργασία για την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων της κυβέρνησης ούτως ώστε μέχρι το Eurogroup της Τετάρτης να μην υπάρχουν εκκρεμότητες και να έχουν προωθηθεί προς την Βουλή όλες οι διατάξεις που πρέπει να έχουν ψηφιστεί».
Σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης αναφέρει ότι το υπουργείο εκτός ότι ανέλαβε το μεγαλύτερο μέρος της δημοσιονομικής προσαρμογής, έχει να υλοποιήσει και το μεγαλύτερο νομοθετικό έργο.

«Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε αυτό να ολοκληρωθεί μέσα στους πολύ περιορισμένους χρόνους που απαιτούνται. Η ελληνική κυβέρνηση θα είναι απόλυτα συνεπής και αξιόπιστη ακόμα και σε αυτό» αναφέρει.

Στην κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό μετείχαν οι περισσότεροι υπουργοί της κυβέρνησης και συγκεκριμένα όσων τα υπουργεία τους σχετίζονται με τα προαπαιτούμενα που ζητά η τρόικα από την κυβέρνηση προκειμένου να συνεχιστεί από αυτήν η οικονομική στήριξη της Ελλάδας. http://newpost.gr

Read more...

Οι Ούννοι πέρασαν από 'δω...





Εικόνες του '44 που τράβηξε ο Φιλοποίμην Φίνος...

Ανακάλυψα το απόσπασμα που έχει διασωθεί από την "χαμένη" ταινία επικαίρων του Φιλοποίμενος Φίνου για το τέλος της ναζιστικής Κατοχής, στην Αθήνα του 1944. Πρόκειται, λοιπόν, για...

μια ταινία επικαίρων που γύρισε ο Φιλοποίμην Φίνος αλλά δεν προβλήθηκε ποτέ στην Ελλάδα.

Η ταινία καταγράφει τις πρώτες μέρες της απελευθέρωσης της Ελλάδας από τους Γερμανούς.

Οι λόγοι που δεν βρήκε ποτέ το δρόμο της προς τις αίθουσες είναι σίγουρα πολιτικοί. Η ταινία έχει καθαρά φιλο-εαμικό προσανατολισμό. Μετά όμως την αποχώρηση των Γερμανών (στα μέσα Οκτωβρίου του 1944) ακολούθησε μια πολύ ταραγμένη περίδος, που κορυφώθηκε με τη Μάχη της Αθήνας (τον Δεκέμβρη του 1944, γνωστή και ως Δεκεμβριανά) και την έναρξη του μεγάλου διωγμού των αριστερών. Έτσι, έμεινε στα αζήτητα.

Κατά περιόδους κομμάτια της χρησιμοποιήθηκαν σε διάφορες ταινίες. Ποτέ αυτούσια και με το σπηκάζ της εποχής, όμως.

Την ανακάλυψε πολλές δεκαετίες αργότερα σε αρχεία του εξωτερικού, ο Ροβήρος Μανθούλης όταν ετοίμαζε το 1997 το ντοκιμαντέρ "Ο Ελληνικός Εμφύλιος Πόλεμος". Η ταινία του Φίνου στην πρωτότυπη μορφή της εντάχθηκε ολόκληρη στο ντοκιμαντέρ του Ροβήρου Μανθούλη "Βίοι Παράληλλοι του Εμφυλίου" του 1999 που είναι η εξάωρη εκδοχή του Εμφυλίου Πολέμου. Με αυτό τον τρόπο προβλήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Παραπάνω βλέπετε το σχετικό απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ του Ροβήρου Μανθούλη "Βίοι παράλληλοι του Εμφυλίου".

Νίκος Θεοδοσίου 

logoplokies.blogspot.gr
 


Read more...

«Πήραμε την κάτω βόλτα γιατί τα μέτρα που είχαν ληφθεί ήταν αδιέξοδα» Το στοίχημα είναι να πετύχει η κυβέρνηση, λέει ο Κουβέλης

Την ώρα που πληθαίνουν τα ερωτήματα για τη συνοχή της κυβέρνησης Σαμαρά δεδομένου του «βέτο» που έχει θέσει ο Φώτης Κουβέλης στην περαιτέρω επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων, αποκτά ειδικό ενδιαφέρον η σημερινή τοποθέτηση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς για την τύχη της τρικομματικής κυβέρνησης στην οποία το κόμμα του συμμετέχει.
 
Σε συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα στην κυπριακή εφημερίδα «ο Φιλελεύθερος», ο κ.Κουβέλης χαρακτηρίζει στοίχημα να επιτύχει η κυβέρνηση Σαμαρά. Κατά τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, το στοίχημα σήμερα -υπό τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες- είναι να πετύχει η κυβέρνηση εθνικής ευθύνης. Μάλιστα, ο κ. Κουβέλης χαρακτηρίζει καλή τη συνεργασία μεταξύ των τριών πολιτικών αρχηγών, που στηρίζουν τη σημερινή κυβέρνηση.

Τι λέει η κυβέρνηση για την στάση της ΔΗΜΑΡ στα εργασιακά
 
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας απάντησε «εγώ είμαι πάντα αισιόδοξος άνθρωπος», όταν ρωτήθηκε το Σάββατο αν τελικώς θα επιτευχθεί συναίνεση και συνεννόηση ή θα υπάρξει αδιέξοδο λόγω της επιδίωξης του ΠΑΣΟΚ και κυρίως της ΔΗΜΑΡ να αλλάξουν τα μέτρα για τα εργασιακά. 
 
Μάλιστα ο υπουργός των Οικονομικών επέμεινε ότι εργασιακές αλλαγές και πακέτο περικοπών των κρατικών δαπανών θα κατατεθούν μαζί στη Βουλή.
 
«Νομίζω ότι η απόφαση της κυβέρνησης είναι να έρθουν σε ένα νομοσχέδιο», είπε ο κ.Στουρνάρας διευκρινίζοντας ότι περίπου μαζί με το πακέτο δημοσιονομικών και εργασιακών μέτρων θα κατατεθεί και ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2013.
 
Στην ίδια συνέντευξή του, ο κ. Κουβέλης τονίζει ότι εκείνο που κυριαρχεί είναι να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, να μην επιστρέψει στη δραχμή, με επίγνωση του επαχθούς των μέτρων, για να δρομολογηθούν νέες πολιτικές που θα οδηγήσουν τη χώρα σε διέξοδο. Επίσης στο ερώτημα, για το ενδεχόμενο να γίνει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο κ. Κουβέλης απαντά: «Θεωρώ ότι αυτή την ώρα οποιαδήποτε συζήτηση για ανασχηματισμό, για τη συγκρότηση με διαφορετικό τρόπο του κυβερνητικού σχήματος είναι επιζήμια».
 
Δεν φταίει η Ελλάδα για την οικονομική κρίση στην Κύπρο
 
Δεν ευθύνεται η Ελλάδα για την οικονομική κρίση στην Κύπρο παρόλο που οι δύο χώρες είναι συγκοινωνούντα δοχεία, αναφέρει ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς.
 
Στην συνέντευξη του ο κ. Κουβέλης δηλώνει ότι «στην κάτω βόλτα βρέθηκε η Ελλάδα, βρίσκεται και η Κύπρος ως το αποτέλεσμα της πολιτικής που ασκήθηκε. Μια πολιτική η οποία δεν έβλεπε μπροστά, δεν καταλάβαινε ότι ήταν αδιέξοδα τα μέτρα τα οποία στο πρόσφατο όσο και στο μακρινότερο παρελθόν είχαν ληφθεί».

Read more...

Παρέλασαν με αντιναζιστικά σύμβολα

Παρέλασαν με αντιναζιστικά σύμβολα

Μαθητές στο Κερατσίνι παρέλασαν με αντιναζιστικά σύμβολα. Οι φωτογραφίες, που αναρτήθηκαν στο Facebook, μιλούν από μόνες τους...

.enikos.gr

Read more...

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΙ ΑΜΕΣΑ 7 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ Η «καυτή» εβδομάδα του Γιάννη Στουρνάρα για την εκταμίευση της δόσης



http://newpost.gr/post/164267/i-kayti-evdomada-toy-gianni-stoyrnara-gia-tin-ektamieysi-tis-dosis/ 
Μία από τις κρισιμότερες εβδομάδες στην καριέρα του ως υπουργός Οικονομικών έχει μπροστά του ο Γιάννης Στουρνάρας, καθώς καλείται να κλείσει άμεσα το πακέτο μέτρων για να λάβει η χώρα τη δόση των 31,5 δισ. ευρώ.

Μπορεί στις δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομικών να ισχυρίζεται ότι η ελληνική πλευρά είναι κοντά στην επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα, ωστόσο οι εκπρόσωποι των δανειστών μας δηλώνουν ξεκάθαρα ότι όλα είναι ακόμη ανοικτά. 

Αύριο Δευτέρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η δεύτερη συνεδρίαση του EuroWorking Groupενώ την ερχόμενη Τετάρτη θα συνεδριάσει μέσω τηλεδιάσκεψης το Eurogroup, το οποίο αναμένεται να ανάψει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης. Η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί στο τακτικό Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου όπου και θα συζητηθεί μεταξύ άλλων και η παράταση του προγράμματος. 

Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό της ελληνικής πλευράς οι τελευταίες εκκρεμότητες του πακέτου μέτρων έπρεπε να έχουν κλείσει έως σήμερα Κυριακή, ώστε το πακέτο να παρουσιαστεί τη Δευτέρα στο Euro Working Group, την Τρίτη να κατατεθούν τα μέτρα προς ψήφιση στη Βουλή και την Τετάρτη να συνεδριάσει το Eurogroup, για να δώσει την έγκρισή του. 

Ωστόσο μετά την χθεσινή μαραθώνια σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ζήτησε από τους υπουργούς του να καταθέσουν αυστηρά μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας τις προτάσεις τους για το πολυνομοσχέδιο. Όσο όμως οι διαπραγματεύσεις μένουν στον «αέρα» η ελληνική κυβέρνηση παίρνει κυριολεκτικά φωτιά για την είσπραξη της δόσης, αφού εντός του Νοεμβρίου πρέπει να καταβάλλει συνολικά το ποσό των 7 δισ. ευρώ περίπου σε ομόλογα που λήγουν αλλά και στην αποπληρωμή της συμμετοχής της στον ESM. 

Συγκεκριμένα στις 9 Νοεμβρίου λήγουν έντοκα γραμμάτια διάρκειας 26 εβδομάδων και ύψους 1,6 δισ. ευρώ, ενώ μία εβδομάδα μετά στις 16 Νοεμβρίου το δημόσιο θα πρέπει να καλύψει έντοκα γραμμάτια 13 εβδομάδων και ύψους 5 δισ. ευρώ. 

Παράλληλα στα μέσα Νοεμβρίου θα πρέπει να καταβληθεί και το υπόλοιπο μισό της δόσης που χρωστά η Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ESM) συνολικού ύψους 450 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η χώρα έχει καταβάλλει τα 450 εκατ. από τον περασμένο Ιούνιο και της απομένουν 450 εκατ. ευρώ προκειμένου να συμπληρωθεί η δόση των 900 εκατ. ευρώ προς τον ESM. 

Αγγελική Κιλιντζόγλου
http://newpost.gr

Read more...

ΣΤΑ 38 ΔΙΣ. Η ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ - ΝΕΟ «ΚΟΥΡΕΜΑ» ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ Spiegel: Η μυστική ενδιάμεση έκθεση της τρόικα για την Ελλάδα



http://newpost.gr/post/164214/Spiegel-i-mystiki-endiamesi-ekthesi-tis-troika-gia-tin-ellada/ 
Στη δημοσιότητα έδωσε το περιοδικό Spiegel την κρυφή ενδιάμεση έκθεση της τρόικα που κατατέθηκε κατά τη διάρκεια του Euro Working Group την Πέμπτη στις Βρυξέλλες. 

Σύμφωνα με το περιοδικό, η ενδιάμεση έκθεση περιλαμβάνει νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, αυτή τη φορά με συμμετοχή των επίσημων πιστωτών, αλλά όχι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, 150 νέες μεταρρυθμιστικές προτάσεις, μέτρια αξιολόγηση της μέχρι τώρα μεταρρυθμιστικής προσπάθειας, προτάσεις για κυρώσεις και κοστολόγηση της διετούς επιμήκυνσης στα 38 δισεκατομμύρια.


Όπως υποστηρίζει το περιοδικό, το οποίο κυκλοφορεί αύριο, «η τρόικα ανέφερε ότι η Αθήνα ξεκίνησε μόνο το 60% των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων, για 20% επί του παρόντος διαβουλεύεται, ενώ 20% εκκρεμούν». Επιπλέον, στο έγγραφο της τρόικας απαριθμώνται 150 νέες μεταρρυθμιστικές προτάσεις, τις οποίες πρέπει να εφαρμόσει η Αθήνα, μεταξύ των οποίων η χαλάρωση των μέτρων προστασίας από απόλυση, η υποχώρηση του κατώτατου μισθού και η κατάργηση ορισμένων επαγγελματικών προνομίων.
 
Η τρόικα, σύμφωνα με το Spiegel, πρότεινε αναδιάρθρωση του χρέους για τον δημόσιο τομέα,γεγονός που, εάν συνέβαινε, διευκρινίζει το περιοδικό, «θα κόστιζε για πρώτη φορά πραγματικά χρήματα στους φορολογούμενους». 

Η πρόταση συνάντησε ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια πηγή, την αντίδραση της γερμανικής πλευράς, αλλά και άλλων κρατών, οι εκπρόσωποι των οποίων δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν να χάσουν τα χρήματα που έχουν διαθέσει για την χρηματοδοτική στήριξη της Ελλάδας. Μιλώντας, εξάλλου, στην Γερμανική Ραδιοφωνία, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε πρόσφατα ότι το Βερολίνο αντιτίθεται κατηγορηματικά στην προοπτική ενός ακόμη «κουρέματος», αλλά θεωρεί ρεαλιστικότερο ένα πρόγραμμα επαναγοράς χρέους.
 
«Η ΕΚΤ, η οποία διακρατεί περίπου 40 δισεκατομμύρια ευρώ σε ελληνικά κρατικά ομόλογα, επειδή της απαγορεύεται τέτοια μορφή κρατικής χρηματοδότησης, λέγεται ότι δεν θα συμμετάσχει στο κούρεμα του χρέους, είναι ωστόσο διατεθειμένη να διαθέσει τα κέρδη της από τα ελληνικά ομόλογα, καθώς επαναγόρασε τα χρεόγραφα πολύ κάτω από την ονομαστική τους αξία και με την λήξη τους θα πληρωθεί για την ονομαστική τους αξία», επισημαίνει το γερμανικό περιοδικό.
 
Στην ίδια ενδιάμεση έκθεση, σύμφωνα πάντα με το Spiegel, η τρόικα επαναφέρει προτάσεις προκειμένου «η ελληνική κυβέρνηση να υποχρεωθεί σε μεταρρυθμίσεις για δημιουργία «δεσμευμένου» λογαριασμού, στον οποίο θα κατατίθενται οι δανειακές δόσεις και για νόμο, ο οποίος θα προβλέπει αυστηρότερο έλεγχο της δημοσιονομικής πολιτικής. 


«Αν η Αθήνα δεν εφαρμόζει, όπως συμφώνησε, τις μεταρρυθμίσεις, θα αυξάνονται, για παράδειγμα, αυτομάτως οι φόροι», τονίζεται, ενώ σε ό,τι αφορά την πρόταση για επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος κατά δύο έτη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η ΕΚΤ την κοστολογούν στα 30 δισεκατομμύρια, ενώ το ΔΝΤ στα 38 δισεκατομμύρια ευρώ. Η τελική έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα αναμένεται, σύμφωνα με το περιοδικό, να παρουσιαστεί το αργότερο στις 12 Νοεμβρίου.http://newpost.gr

Read more...

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ «ΛΙΣΤΑΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ» Ελεύθερος αφέθηκε ο Κώστας Βαξεβάνης - Απολογείται στο αυτόφωρο τη Δευτέρα (Βίντεο)



Ελεύθερος αφέθηκε ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης μετά την ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος που άσκησε σε βάρος του ο εισαγγελέας για τη δημοσιοποίηση στο περιοδικό Ηot Doc oνομάτων που φέρεται να ανήκουν στη λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ.

Συγκεκριμένα, σε βάρος του Κώστα Βαξεβάνη ασκήθηκε δίωξη για παραβίαση προσωπικών δεδομένων η οποία, σύμφωνα με την κατηγορία, συνίσταται στην επεξεργασία και προβολή προσωπικών δεδομένων πολιτών και παραπέμφθηκε σε δίκη τη Δευτέρα ενώπιον του αυτοφώρου. 

Σε δηλώσεις του έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων τόνισε ότι ήθελε να ξεκαθαρίσει αυτή η ιστορία και να σταματήσουν κάποιοι να πετάνε λάσπη στον ανεμιστήρα και γι' αυτό δημοσιοποίησε τη λίστα.

Αναφέρθηκε μάλιστα και στη δημοσιοποίηση φορολογικών δηλώσεων καλλιτεχνών από μεγάλη εφημερίδα της χώρας και τόνισε ότι τότε η Δικαιοσύνη δεν είχε κινηθεί αυτεπάγγελτα.

Έξω από τα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, εκπρόσωποι της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ και πολίτες, οι οποίοι χειροκρότησαν τον δημοσιογράφο.




Η σύλληψη του δημοσιογράφου έγινε το πρωί της Κυριακής σε σπίτι στη Δροσιά, παρουσία εισαγγελέα σε εκτέλεση σχετικής παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Νωρίτερα σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο Κώστας Βαξεβάνης ανέφερε ότι πρόθεση του ήταν να προσέλθει αυτοβούλως στην Εισαγγελία προκειμένου να ζητήσει εξηγήσεις «για την παραθεσμική και μη νόμιμη συμπεριφορά» των αρχών απέναντι του. 



«Μπαίνουν στο σπίτι με εισαγγελέα τώρα. Με συλλαμβάνουν. Διαδώστε», έγραψε στις 11 το πρωί στον επίσημο λογαριασμό του στο twitter.

Νωρίτερα, με σχόλιο του στο Twitter έγραψε τη διευθυνσή του σπιτιού στο οποίο βρίσκεται, «καλώντας τους αστυνομικούς να τον συλλάβουν σαν γερμανοτσολιάδες».

«Βρίσκομαι Πόντου 16 στη Δροσιά. Απ' έξω υπάρχουν 15 Αστυνομικοι. Ας μπουν να με συλλάβουν την επέτειο του ΟΧΙ σαν γερμανοτσολιαδες», έγραψε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος.


Η πλήρης ανακοίνωση της αστυνομίας: 
«Κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, διενεργούνται έρευνες από την Ελληνική Αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του εκδότη του περιοδικού HOTDOC., όπου δημοσιεύονται ονόματα της Λίστας Λαγκάρντ.»

Η απάντηση του δημοσιογράφου πριν τη σύλληψη

Ο δημοσιογράφος με ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο τονίζει πως βρίσκεται σε φιλικό σπίτι και προτίθεται να μεταβεί στην Εισαγγελία την Δευτέρα.

Ο δημοσιογράφος επιτίθεται στην κυβέρνηση και στις διωκτικές αρχές και κατηγορεί τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον Ευάγγελο Βενιζέλο για παράβαση καθήκοντος και όπως λέει χαρακτηριστικά «το «cd με τα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ με τους φοροκλέφτες το είχαν μετατρέψει σε cd που πωλούν οι μικροπωλητές στα φανάρια».

H απάντηση του περιοδικού

Λίγο μετά την ανακοίνωση της αστυνομίας, το περιοδικό του Κώστα Βαξεβάνη, απάντησε:

«Η Δικαιοσύνη που για τρία χρόνια κωλυσιεργεί, κάνει τα στραβά μάτια και παρακολουθεί νωχελικά σαν απλός παρατηρητής την πολιτική ηγεσία της Ελλάδας με κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης, να πετούν ο ένας στον άλλο το μπαλάκι των ευθυνών εκπλήσσει για μία ακόμη φορά, με τα «αντανακλαστικά» της.

Πρόκειται για προκλητική δίωξη στο πρόσωπο ενός δημοσιογράφου που τόλμησε να δημοσιεύσει μέσω του περιοδικού του, ονόματα ανθρώπων που κρατούνταν όμηροι εκβιασμών και λασπολογίας. Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι επικαλούνται προσωπικά δεδομένα, την ώρα που η συναλλαγή με την οποιαδήποτε τράπεζα γίνεται δημόσια. 

Επειδή σεβόμαστε ούτως ή άλλως το δικαίωμα του καθενός να διατηρεί λογαριασμό γι αυτό και ενσυνείδητα δεν δημοσιεύσαμε, αν και τα έχουμε στη διάθεσή μας, τα ποσά που περιέχονται στους εν λόγω λογαριασμούς.»

Η πρόκληση δε είναι ακόμη μεγαλύτερη, γιατί η Δικαιοσύνη για μία ακόμη φορά αντί να στραφεί εναντίον αυτών που λασπολογούν-εκβιάζουν-κοροϊδεύουν έναν λαό στρέφονται κατά εκείνων που επιδιώκουν με αξιοπρέπεια την αλήθεια.»http://newpost.gr/post/164137/eleutheros-afethike-o-kostas-vaksevanis-apologeitai-sto-aytoforo-ti-deytera-vinteo/

Read more...

Προσφυγές στο ΣτΕ κατά του συμβιβασμού Δημοσίου - Siemens

«Τους χαρίσαμε 2 δισ.»


Οι προσφεύγοντες θεωρούν ότι το Δημόσιο παραιτήθηκε από τις νόμιμες αξιώσεις του σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος
Οι προσφεύγοντες θεωρούν ότι το Δημόσιο παραιτήθηκε από τις νόμιμες αξιώσεις του σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος   (Φωτογραφία:  Reuters )

Αθήνα
Αντίθετη στο δημόσιο συμφέρον, αλλά και ασύμβατη με το ελληνικό Σύνταγμα, θεωρούν τη συμβιβαστική συμφωνία Δημοσίου-Siemens φορολογούμενοι πολίτες, οι οποίοι ζητούν από το Συμβούλιο τη Επικρατείας να την ακυρώσει με διαδικασίες «εξπρές».

Προσφυγή έχουν ήδη καταθέσει το μη κερδοσκοπικό Σωματείο «Έλληνες Φορολογούμενοι», μια Ανώνυμη Εταιρεία επενδυτικής διαμεσολάβησης και πέντε Έλληνες φορολογούμενοι. Σύμφωνα όμως με πηγές του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, νέες προσφυγές αναμένονται το επόμενο διάστημα από φορείς που κατέφυγαν σε μεγάλα δικηγορικά γραφεία στην Αθήνα.

Η προσφυγή αναφέρει ότι, σύμφωνα με το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, από την εικοσαετή παράνομη δραστηριότητα της Siemens στην Ελλάδα προκλήθηκε ζημία στο Δημόσιο ύψους άνω των δύο δισεκατομμυρίων ευρώ.

Αντίθετα, επισημαίνεται στην αίτηση ακύρωσης, η επίμαχη συμφωνία απάλλαξε παντελώς την εταιρεία από την υποχρέωση καταβολής του ποσού αυτού, ενώ το Δημόσιο παραιτήθηκε των αξιώσεων του και συμβιβάστηκε με την καταβολή μόνο του ποσού των 90 εκατομμυρίων ευρώ, και μάλιστα σε βάθος πενταετίας, καθώς και τον συμψηφισμό οφειλής του Δημοσίου προς αυτήν ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ (προβλέπονται και άλλοι δευτερευούσης σημασίας όροι, όπως είναι επιτροπή εποπτείας).

Το Σωματείο υπογραμμίζει ότι, ειδικά μετά την επιβολή των δύο Μνημονίων και τις οικονομικές θυσίες των πολιτών δεν είναι ανεκτή, νομικά, ηθικά αλλά και δημοσιονομικά, η παραίτηση του Ελληνικού Δημοσίου από τις νόμιμες αξιώσεις του.

Παράλληλα, σημειώνεται στην προσφυγή ότι παραβιάζονται οι συνταγματικές αρχές της νομιμότητας, του κράτους δικαίου, της καλής πίστης, της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης του ιδιώτη απέναντι στο κράτος, της ισότητας και του άρθρου 106 του Συντάγματος που ορίζει ότι «η ιδιωτική οικονομική πρωτοβουλία δεν επιτρέπεται να αναπτύσσεται σε βάρος της ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ή προς βλάβη της εθνικής οικονομίας».

Σε άλλο σημείο της προσφυγής του, το Σωματείο τονίζει ότι «η απαλλαγή της εταιρείας Siemens από την οποιαδήποτε αστική και διοικητική ευθύνη, ακόμη και για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και για παράβαση της νομοθεσίας περί ανταγωνισμού, δεν συνάδει με το κοινό περί δικαίου αίσθημα, αλλά και την συνταγματική αρχή ότι το κράτος αποτελεί εγγυητή της νομιμότητας και του δικαίου».

Η συμφωνία συμβιβασμού είναι σε εμφανέστατη δυσαρμονία με το πόρισμα της Βουλής, στο οποίο γίνεται λόγος για άσκηση αγωγών σε βάρος της Siemens και για επιβολή διοικητικών κυρώσεων, ενώ υπάρχει αναντιστοιχία του πορίσματος με τη συμφωνία συμβιβασμού, προκαλώντας έτσι διατάραξη στις σχέσεις εμπιστοσύνης κράτους-πολίτη.

Εξάλλου, συνεχίζει το Σωματείο, η συμφωνία συμβιβασμού δεν περιλαμβάνει και δεν εξασφαλίζει την διαφάνεια στις μελλοντικές συμβάσεις του Ελληνικού Δημοσίου με την Siemens, απλά η γερμανική εταιρεία αφού εκφράζει την λύπη της για την συμπεριφορά ορισμένων στελεχών της στη χώρα μας, αναφέρει ότι θα προχωρήσει σε μέτρα αυτοκάθαρσης.

Το άρθρο 4 του Συντάγματος που επιβάλλει την ισότητα, παραβιάζεται και αυτό σύμφωνα με τους προσφεύγοντας φορολογούμενους, καθώς η σύμβαση εισάγει χαριστικά μέτρα και προνόμια στην Siemens, ενώ παράλληλα εισάγει αδικαιολόγητη διάκριση υπέρ της πολυεθνικής εταιρείας, κάτι που είναι σε βάρος των υπολοίπων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, αλλά και σε βάρος όλων Ελλήνων πολιτών.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Xαιρέτησαν φασιστικά, την ημέρα του ΟΧΙ...



Άλλη μια προκλητική ενέργεια των χρυσαυγιτών...
Προκλητική ενέργεια εκ μέρους μελών της Χρυσής Αυγής στην πλατεία Δημοκρατίας στην Κάτω Αχαία καταγγέλει ο δήμαρχος Δυμαίων κ. Παναγιωτόπουλος. Μέλος της Χρυσής Αυγής χαιρέτισε φασιστικά μπροστά από... το Ηρώω των Πεσόντων στην πλατεία. Το γεγονός αυτό εξόργισε τους παρευρισκόμενους και έτσι δεν έγινε η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο.

  
πηγη thebest.gr


Read more...

Μήνυμα Παπούλια προς την Ευρώπη μετά τη στρατιωτική παρέλαση

«Ο λαός τα έδωσε όλα»


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα βγει από την κρίση, αλλά αυτό πρέπει να γίνει γρήγορα γιατί ο ελληνικός λαός τα έχει δώσει όλα και δεν μπορεί να του ζητούν περισσότερα, δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης, για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη.
Ο κ. Παπούλιας παρατήρησε ότι κάτι αλλάζει στην Ευρώπη απέναντι στην Ελλάδα, με την παραδοχή ότι η χώρα μας πέτυχε περισσότερα απ' ότι η Ιρλανδία, η Ισπανία και η Ιταλία και εξέφρασε την πεποίθηση οι επόμενοι μήνες να εμπνεύσουν στον ελληνικό λαό την ελπίδα ότι έχουμε ξεπεράσει την κρίση.
Επισήμανε, επίσης, ότι σήμερα κάποιοι θέλουν να ξεχνούν τι πρόσφερε η Ελλάδα με την καθυστέρηση των στρατευμάτων του Χίτλερ στο ελληνικό μέτωπο, διότι δεν θέλουν να αναγνωρίσουν τι οφείλει η Ευρώπη στη μικρή Ελλάδα.
Η δήλωση του Προέδρου

«Εορτάζουμε σήμερα δύο μεγάλες επετείους της πρόσφατης ελληνικής ιστορίας. Τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, όταν ο ελληνικός στρατός εξόρμησε για να πραγματώσει τα όνειρα του ελληνισμού.
»Η κατάληψη της Θεσσαλονίκης ήταν μια ανατροπή στα τότε δεδομένα και καθιέρωσε πολιτικοστρατιωτικά την Ελλάδα στον περίγυρο της. Ετσι η Ελλάδα με τις νίκες του στρατού και τη στήριξη του λαού πέτυχε τα όνειρα που προσδοκούσε ο Ελληνισμός. Και φτάνουμε στον άλλο μεγάλο σταθμό που γράφτηκε στα βουνά της Αλβανίας και που είχε ιδιαίτερη σημασία, όπως ομολογούν όλοι. Η καθυστέρηση των χιτλερικών στρατευμάτων στο μέτωπο της Ελλάδας είχε σαν συνέπεια την ανατροπή των σχεδίων του Χίτλερ γιατί δεν μπόρεσε το χειμώνα του 1941 να καταλάβει τη Μόσχα και κατέρρευσαν τα σχέδια του Χίτλερ. Αυτό το ομολόγησαν όλοι τότε. Σήμερα πολλοί θέλουν να το ξεχνούν και θέλουν να το ξεχνούν γιατί δεν θέλουν να αναγνωρίσουν τι οφείλει η Ευρώπη σε αυτή τη μικρή Ελλάδα.
»Εμείς όμως, προχωράμε μπροστά, ο ελληνικός λαός χειμάζεται σήμερα, αλλά έχει την ίδια ψυχή εκείνου του λαού των Βαλκανικών Πολέμων και του έπους του 1940. Είμαι αισιόδοξος ότι παρά τις δοκιμασίες του ελληνικού λαού, θα βγούμε από την κρίση και πρέπει να βγούμε από την κρίση. Γιατί και σε εκείνη την ιστορική εποχή υπήρξε η μεγάλη ήττα του 1897 και όμως ο ελληνικός λαός, η Ελλάδα, έδωσε το «παρών» και αποκατέστησε την πολιτικοστρατιωτική της σημασία σε όλο τον κόσμο, σε εκείνον τον κόσμο και σήμερα πιστεύω το ίδιο θα συμβεί.
»Πρέπει, όμως, να βγούμε γρήγορα, γιατί δεν μπορεί να ζητάς περισσότερα από αυτόν τον λαό. Τα έχει δώσει όλα. Και νομίζω ότι στην Ευρώπη κάτι αλλάζει. Αλλάζει με την παραδοχή ότι ο ελληνικός λαός επέτυχε πολύ περισσότερα από ότι επέτυχε η Ιρλανδία, η Ισπανία, η Ιταλία και όλες αυτές οι χώρες που δοκιμάζονται. Και οι επόμενοι μήνες, να είναι μήνες που θα εμπνεύσουν στο λαό μας την ελπίδα ότι έχουμε ξεπεράσει την κρίση και αυτό θα είναι ένα μεγάλο επίτευγμα. Με αυτά τα λόγια θέλω να ευχηθώ σε όλους σας ότι καλό μπορεί να περιμένουμε και ελπίζω γρήγορα αυτή η ελπίδα, που όλοι την έχουμε μέσα μας και δεν έχουμε γονατίσει ακόμα, να πραγματώσει όλα αυτά που κάποτε τα θεωρούσαμε και σήμερα τα θεωρούμε αδύνατα».

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Σε εξέλιξη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για το πακέτο των μέτρων

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις


Σε αγώνα δρόμου είναι η κυβέρνηση προκειμένου να κλείσουν οι εκκρεμότητες για τα νέα μέτρα
Σε αγώνα δρόμου είναι η κυβέρνηση προκειμένου να κλείσουν οι εκκρεμότητες για τα νέα μέτρα   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Aθήνα
Νέα σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά θα γίνει στις 6 το απόγευμα της Κυριακής στο Μέγαρο Μαξίμου, εν όψει του Euro Working Group τη Δευτέρα και της τηλεδιάσκεψης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης την ερχόμενη Τετάρτη. Αντικείμενο είναι το πολυνομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την προσεχή εβδομάδα.

Στο Μαξίμου συναντώνται από τις 6 το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και οι υπουργοί Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου.

Αντίστοιχη σύσκεψη έγινε και το Σάββατο, καθώς η κυβέρνηση είναι σε αγώνα δρόμου προκειμένου μέσα στις επόμενες ώρες να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες για τα νέα σκληρά μέτρα.

Μετά τη σύσκεψη του Σαββάτου, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας είχε αναφέρει ότι «έχει γίνει πολύ μεγάλη πρόοδος σε σχέση με τις 89 δράσεις» και συμπλήρωσε ότι τα μέτρα θα πρέπει να κατατεθούν στη Βουλή προς ψήφιση μέσα στις επόμενες ημέρες.

Σε ερώτηση για το αν θα έρθουν σε ένα νομοσχέδιο τα μέτρα, με δεδομένη την άρνηση της ΔΗΜΑΡ να ψηφίσει τα εργασιακά, ο υπουργός είπε: «Νομίζω ότι η απόφαση της κυβέρνησης είναι να έρθουν σε ένα νομοσχέδιο».

Τέλος, στην ερώτηση για το αν ο ίδιος είναι αισιόδοξος για το κλίμα συναίνεσης μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων ή αν θα υπάρξει αδιέξοδο, ο κ. Στουρνάρας είπε ότι είναι «αισιόδοξος άνθρωπος».

Το πακέτο των νέων μέτρων θα πρέπει να παρουσιαστεί τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες από τον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Πάνο Τσακλόγλου, ώστε την Τρίτη να κατατεθούν τα μέτρα στη Βουλή (μαζί με τον νέο προϋπολογισμό) και την Τετάρτη -ή το αργότερο την Πέμπτη- να μπορεί να συνεδριάσουν οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών για να δώσουν την έγκρισή τους.

«Η συζήτηση επικεντρώνεται στην παράταση της διορίας, αλλά το πρώτο στάδιο είναι η επιβεβαίωση από την τρόικα ότι η δόση της βοήθειας μπορεί να καταβληθεί», σημειώνουν ευρωπαϊκές πηγές.

Νέα αναδιάρθρωση προτείνει η τρόικα

Την ίδια ώρα, νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, αυτή τη φορά με συμμετοχή των επίσημων πιστωτών, αλλά όχι της ΕΚΤ, 150 νέες μεταρρυθμιστικές προτάσεις, μέτρια αξιολόγηση της μέχρι τώρα μεταρρυθμιστικής προσπάθειας, προτάσεις για κυρώσεις και κοστολόγηση της διετούς επιμήκυνσης στα 30 (κατά την Κομισιόν και την ΕΚΤ) και στα 38 δισ. ευρώ (κατά το ΔΝΤ), περιείχε μεταξύ άλλων η ενδιάμεση έκθεση της τρόικας, η οποία παρουσιάστηκε την περασμένη Πέμπτη στο Euro Working Group, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel.

Όπως υποστηρίζει το περιοδικό, το οποίο κυκλοφορεί τη Δευτέρα, «η τρόικα ανέφερε ότι η Αθήνα ξεκίνησε μόνο το 60% των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων, για 20% επί του παρόντος διαβουλεύεται, ενώ 20% εκκρεμούν».
Επιπλέον, στο έγγραφο της τρόικας απαριθμούνται 150 νέες μεταρρυθμιστικές προτάσεις, τις οποίες πρέπει να εφαρμόσει η Αθήνα, μεταξύ των οποίων η χαλάρωση των μέτρων προστασίας από απόλυση, η υποχώρηση του κατώτατου μισθού και η κατάργηση ορισμένων επαγγελματικών προνομίων.
Η τρόικα, σύμφωνα με το Spiegel, πρότεινε αναδιάρθρωση του χρέους για τον δημόσιο τομέα, γεγονός που, εάν συνέβαινε, διευκρινίζει το περιοδικό, «θα κόστιζε για πρώτη φορά πραγματικά χρήματα στους φορολογούμενους».
Η πρόταση συνάντησε ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια πηγή, την αντίδραση της γερμανικής πλευράς, αλλά και άλλων κρατών, οι εκπρόσωποι των οποίων δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν να χάσουν τα χρήματα που έχουν διαθέσει για την χρηματοδοτική στήριξη της Ελλάδας.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε δήλωσε αντίθετος στο κούρεμα των δανείων της Ευρωζώνης, αντιπροτείνοντας ένα πρόγραμμα επαναγοράς ελληνικών ομολόγων στις τρέχουσες -χαμηλές- τιμές της αγοράς.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ακούστε τον Κώστα Βαξεβάνη


 Ακούστε τον Κώστα Βαξεβάνη 

 «Καταλήγουν να συλλάβουν την αλήθεια και τη δημοσιογραφία», είπε στους Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα ο Κώστας Βαξεβάνης, ενώ σε εξέλιξη ήταν οι έρευνες της αστυνομίας για σύλληψή του μετά από εισαγγελική παρέμβαση για τη λίστα που δημοσιοποίησε το περιοδικό HOT DOC.

«Αυτοί κρύβουν τη λίστα για τρία χρόνια, εγώ την έβγαλα και πρέπει να τιμωρηθώ», ανέφερε, «αισθάνομαι ότι έχω απέναντι μου την εξουσία, η οποία είναι βρώμικη εξουσία στη χώρα, λειτουργεί σαν μαφία».

Επισήμανε ότι για την αυτεπάγγελτη δίωξή του ενημερώθηκε από το site koutipandoras.gr.

«Γίνεται προσπάθεια να φιμωθεί η δημοσιογραφία», τόνισε ο εκδότης του περιοδικού.

ΠΗΓΗ:http://crisitime.blogspot.gr
 .enikos.gr

Read more...

Από τις ελίτ προκρίνεται η Λιβανοποίηση…

Είναι φανερό ότι  κρίνεται “προτιμητέο” από τις ελιτ να γίνει  η χώρα Λίβανος
με συλλήψεις φίμωση και  έκπτωση άπω την Δημοκρατία και τις ελευθερίες, με ρατσισμό, τάγματα εφόδου, κοινωνικό εμφύλιο και εξαθλίωση. Είναι φανερό ότι το προτιμούν παρά να παραδωσουν σε όσους ζητούν απλώς ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ αυτοδιάθεση, ανεξαρτησία, εθνική κυριαρχία, βιώσιμη λύση στο θέμα του χρέους, δικαιοσύνη.   Το σχέδιο εξελίσσεται και πρωτοβουλίες σαν του Βαξεβάνη διώκονται από τις ελίτ.
η φωτογραφία είναι από  Eleni Andriopoulou και Dimitris Kapellas
http://papaioannou-giannis.net

Read more...

Δημοσίευμα των New York Times για Κ. Βαξεβάνη και λίστα Λαγκάρντ

Στην υπόθεση της δημοσίευσης των ονομάτων της λίστας Λαγκάρντ από το περιοδικό Hot Doc, την εντολή για σύλληψη του Κώστα Βαξεβάνη και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, αναφέρονται σε εκτενές δημοσίευμά τους οιNew York TimesΣτο δημοσίευμα με τίτλο “Λίστα με λογαριασμούς τράπεζας προκαλεί ένταση στην Ελλάδα“, γίνεται αναφορά στο περιοδικό, στη διαδρομή της περίφημης λίστας, αλλά και στο περιεχόμενό της με τον συντάκτη να σημειώνει ότι οι Έλληνες αξιωματούχοι έμειναν άπραγοι εδώ και δύο χρόνια.
Επίσης, οι NYT, σημειώνουν ότι η στάση των υπουργών οικονομικών που είχαν στα χέρια τους το αρχείο και δεν έκαναν τίποτα προκαλεί ερωτηματικά. “Η δημοσίευση της λίστας είναι πιθανό να ρίξει λάδι στη φωτιά, προκαλώντας την οργή των Ελλήνων, που διαπιστώνουν ότι οι πολιτικοί αρνούνται να ελέγξουν την ελίτ, με την οποία έχουν πολύ στενές σχέσεις” προσθέτει ο συντάκτης. Οι New York Times, δεν παραλείπουν να αναφερθούν και στην απάντηση του πρώην υπουργού Γιώργου Βουλγαράκη, ο οποίος κατηγόρησε το Hot Doc για επίθεση λάσπης.
Στέκονται φυσικά και στην εντολή του εισαγγελέα να συλληφθεί ο εκδότης του Hot Doc, κώστας Βαξεβάνης, ενώ αναγράφουν αυτολεξεί και το μήνυμά του, ότι δηλαδή “αντί να συλλάβουν τους παραβάτες και τους κλέφτες υπουργούς, συλλαμβάνουν την αλήθεια και την ελεύθερη δημοσιογραφία“.
Ο συντάκτης θεωρεί ότι η υπόθεση αυτή θα προκαλέσει νέο πονοκέφαλο στην κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και κυρίως στο ΠΑΣΟΚ, του οποίου ο αρχηγός είναι ένας από τους δύο υπουργούς, από τα χέρια των οποίων πέρασε η λίστα και όλα αυτά σε μια πολύ δύσκολη εβδομάδα στη διάρκεια της οποίας πρέπει να κλείσει η συμφωνία για τα νέα επώδυνα μέτρα.

Read more...

Ευχαριστήριο γράμμα στους αφέντες αυτού του κόσμου...





"Ευχαριστούμε που κάνετε ό,τι είναι δυνατόν για να βυθίζεται κάθε μέρα την ζωής μας, μέσα στη ανασφάλεια και τον πόνο"...
Ευχαριστούμε ω Θεϊκά πλάσματα τη Συμπόνιας και του Ελέους, για την ύπαρξη σας !!!

Ευχαριστούμε που μας δίνετε την τρομακτική ευκαιρία να Σας υπηρετήσουμε και, μέσα από αυτήν την υπηρεσία προς Εσάς, να...εξαγνιστούμε!!!

Ευχαριστούμε που κάνετε ό,τι είναι δυνατόν για να βυθίζετε κάθε μέρα την ζωής μας μέσα στη ανασφάλεια και τον πόνο. Γνωρίζουμε ότι πρόθεση Σας είναι να μας κάνετε δυνατότερους!!!

Ευχαριστούμε που μας βοηθάτε με όποιο μέσο μπορείτε, τις τηλεοράσεις, τα ραδιόφωνα, τις θεόπνευστες ομιλίες σας, να μην σκεφτόμαστε τίποτα άλλο από το χρήμα και την εξαπάτηση. Γνωρίζουμε ότι μας διαπαιδαγωγείτε, έτσι, για να επιβιώνουμε στον κόσμο του Θεάματος, στον κόσμο της απόλυτης Ζούγκλας !!!

Ευχαριστούμε που όταν τυχαίνει να αγανακτούμε, Σεις εκφράζετε την συμπάθεια, την αγάπη Σας και την κατανόηση σε αυτό που περνάμε. Μας κάνετε να νοιώθουμε μέσα στη καρδιά μας το πόσο πολύτιμοι είμαστε για Εσάς!!!

Ευχαριστούμε που μας εξαγνίζετε μέσα από την Εργασία και την Αμοιβή μας. Όσο πιο λίγα μας προσφέρετε για τις ταπεινές υπηρεσίες μας, τόσο πιο πολύ μας εξανθρωπίζετε.

Μάλιστα όταν από την μια μας τα δίνετε και από την άλλη μας τα παίρνετε, τόσο πιο πολύ κατανοούμε ότι ο άνθρωπος γυμνός ήρθε σε αυτόν τον μάταιο κόσμο και γυμνός θα φύγει από αυτόν!!!

Ευχαριστούμε που διαθέτετε τις ημέρες Σας σκεπτόμενοι συνεχώς πώς θα βρείτε τρόπους να μας βυθίσετε στην απόγνωση. Το κατανοούμε ότι μας εκπαιδεύετε στην έννοια της λιτότητας τονίζοντας και διαστρέφοντας τα αναρίθμητα σφάλματα μας, όχι επειδή μας μισείτε αλλά αντιθέτως επειδή με αυτό τον τρόπο εκφράζετε την αγάπη Σας και την πρόθεση Σας να μας δώσετε να αντιληφτούμε, ότι ο άνθρωπος εδώ θα υποφέρει και αλλού θα εξαγνιστεί!!!

Μόνο που μερικές φορές, όταν μένω μόνος και σκέφτομαι το Έλεος και την φροντίδα Σας, διερωτώμαι - και συγγνώμη κιόλας που τολμώ να το σκέφτομαι: Είναι όλα αυτά αρκετά;

Μήπως θα έπρεπε να βρείτε ακόμα πιο εκλεπτυσμένους τρόπους για να μας κάνετε να αισθανθόμαστε, λέμε τώρα, λίγο περισσότερο σκλάβοι από ό,τι είμαστε;

Θα ήθελα να Σας δοξάσω ακόμα περισσότερο, μα δεν θέλω να Σας κουράσω αλλά ούτε και να καταχραστώ το χρόνο Σας. Ξέρω ότι είναι χρόνος πολύτιμος, που τον αξιοποιείτε με τον καλύτερο και υψηλότερο τρόπο!!!

Ο ταπεινός δούλος Σας,
Σας εύχομαι ευημερία και μακροημέρευση,
Ο Θεός να Σας φυλάει .
Το ξέρω ότι με αγαπάτε και Σας αγαπώ κι εγώ, το ομολογώ.

Ο Πύραυλος των Υπογείων

manier-manier.blogspot.com 


Read more...

ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3 ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΟ


Το Mνημόνιο 3 σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Αυτό το κείμενο που θα ορίσει εν πολλοίς σχεδόν όλες τις πτυχές της πολιτικής των επόμενων ετών μέχρι σήμερα δεν είναι στη διάθεση των πολιτών, τις ζωές των οποίων θα επηρεάσει. 
Επειδή η ενημέρωση δεν μπορεί να γίνεται με διαρροές και επειδή μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση το ThePressProject θα δημοσιεύσει μεταφρασμένο το τελευταίο προσωρινό κείμενο που έφτασε γραφεία του την Παρασκευή. Το κείμενο αυτό έχει ημερομηνία λίγων ημερών και ως εκ τούτου δεν είναι ολοκληρωμένο σε όλα του τα σημεία. Επιπλέον η μετάφραση που δημοσιεύουμε είναι ανεπίσημη. Για το λόγο αυτό δημοσιεύουμε και τις αντίστοιχες σελίδες στο πρωτότυπο αγγλικό κείμενο για όποιον θέλει να κάνει αντιπαραβολή. Στην μετάφραση μας βοηθάει η ομάδα Xpressed (κρατήστε το όνομα).
Το κείμενο θα δημοσιεύεται σε μέρη, κάθε φορά που θα ολοκληρώνεται η επιμέλεια κάποιου τμήματός του.Μέχρι στιγμής έχουν μεταφραστεί τα τμήματα για τις διαρθρωτικές αλλαγές, τη φορολογική μεταρρύθμιση, τη δημόσια διοίκηση, το συνταξιοδοτικό, ττην υγεία και την εκπαίδευση.Μείνετε συνδεμένοι.
Το Μνημόνιο ΙΙΙ μεταφρασμένο..

Read more...

Ο Τατσόπουλος για Βαξεβάνη

Πριν από λίγο ο Πέτρος Τατσόπουλος ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook το σχόλιο του για την αυτεπάγγελτη δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του Κώστα Βαξεβάνη.

Δείτε τι έγραψε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συγγραφέας:



Read more...

28η Οκτωβρίου 1940

Στις 28 Οκτωβρίου 1940, ώρα τρεις το πρωί, ο Ιταλός πρέσβης στην Αθήνα, μετά από εντολή του Μουσολίνι, μετέβη στην κατοικία του τότε πρωθυπουργού Ιωάννη Μεταξά και επέδωσε τελεσίγραφο. Σ' αυτό, ούτε λίγο - ούτε πολύ, ο Ιταλός δικτάτορας ζητούσε να καταλάβει ο στρατός της Ιταλίας διάφορα στρατηγικά σημεία εντός της Ελλάδας, καθιστώντας την έτσι άλλο ένα προτεκτοράτο του άξονα.
Ο Ιωάννης Μεταξάς απέρριψε το τελεσίγραφο με την φράση "Λοιπόν, αυτό σημαίνει πόλεμο!", θέση που εξέφραζε το αίσθημα όλων των Ελλήνων. Το ιταλικό τελεσίγραφο βρισκόταν σε πλήρη ακολουθία με τις ενέργειες τόσο της ναζιστικής Γερμανίας, όσο και της φασιστικής Ιταλίας, σε όλη την Ευρώπη και την Αφρική. Είχε προηγηθεί εξάλλου στις 15 Αυγούστου 1940 ο τορπιλισμός της Έλλης, ελληνικού πολεμικού πλοίου που βρισκόταν στο λιμάνι της Τήνου, από ιταλικό υποβρύχιο, αλλά και η προπαγάνδα από ιταλικές εφημερίδες ότι ελληνικές δυνάμεις δρούσαν επιθετικά στην, ελεγχόμενη από τον Μουσολίνι, Αλβανία.
Το πρωί της 28ης Οκτωβρίου ο Ιωάννης Μεταξάς απευθύνεται στον Ελληνικό Λαό μέσω του ραδιοφώνου. Στο διάγγελμα του αυτό λέει:
«Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν δια την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωΐνήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωϊνήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες, τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε δια την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας, και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.»
Στις 5:30 το πρωί, μισή ώρα πριν την λήξη του τελεσιγράφου, ο ιταλικός στρατός ξεκινάει την εισβολή. Το Γενικό Επιτελείο είχε σχεδιάσει την άμυνα από καιρό και ο ελληνικός στρατός καταφέρνει να καθηλώσει τις ιταλικές μεραρχίες στην Πίνδο και στο Καλπάκι της Ηπείρου. Ο Ντούτσε (όπως έλεγαν χαϊδευτικά τον Μπενίτο Μουσολίνι) ήθελε να προελάσει πολύ γρήγορα στα Ιωάννινα και το Μέτσοβο, μα ο ιταλικός στρατός, τα τανκς και η ιταλική αεροπορία δεν τα έβγαζαν πέρα με τον Έλληνα τσολιά που πολεμούσε για την ελευθερία του.
Το πρώτο πολεμικό ανακοινωθέν της 28ης Οκτωβρίου, που χαράχτηκε βαθειά στις ψυχές των Ελλήνων, είναι το εξής: «Αι Ιταλικαί στρατιωτικαί δυνάμεις προσβάλλουσιν από τις 05.30 ώρας της σήμερον τα ημέτερα τμήματα προκαλύψεως της Ελληνοαλβανικής Μεθορίου. Αι ημέτεραι δυνάμεις αμύνονται του Πατρίου εδάφους.»
Το ελληνικό δαιμόνιο θα έδειχνε για άλλη μια φορά την αξία του. Η αντεπίθεση της 14ης Νοεμβρίου είχε σαν αποτέλεσμα, στις 17 Νοέμβρη, την στροφή των Ιταλών σε υποχώρηση. Οι Έλληνες προελαύνουν και καταλαμβάνουν περιοχές στην Βόρεια Ήπειρο, όπως την Κορυτσά στις 21 Νοεμβρίου, στο τέλος του μήνα την Μοσχόπολη και στις αρχές Δεκέμβρη απελευθερώνονται το Δέλβινο, το Αργυρόκαστρο και οι Άγιοι Σαράντα. Αρχές Ιανουαρίου του 1941 οι Έλληνες κατέλαβαν την οχυρωματική θέση στην Κλεισούρα και οι Ιταλοί, 27 ολόκληρες μεραρχίες, υποχωρώντας έχουν φτάσει σε απόσταση 60 χλμ μακριά από τα σύνορα Ελλάδας-Αλβανίας.
Την άνοιξη του 1941, στις 9 Μαρτίου, ο Μουσολίνι ξεκινά την "εαρινή επίθεση". Ο ιταλικός στρατός με ενισχυμένες δυνάμεις (400 πυροβόλα, 12 μεραρχίες και 400 αεροπλάνα) και καλή οργάνωση καταφέρεται εναντίον των ελληνικών δυνάμεων. Μα η σθεναρή ελληνική άμυνα αναγκάζει τον Μουσολίνι να παραδεχτεί την ήττα της Ιταλίας στις 26 Μαρτίου 1941.
Κλείνοντας το κείμενο αυτό οφείλουμε να τονίσουμε ότι η ελληνική νίκη καθυστέρησε, ή μάλλον άλλαξε εντελώς το πρόγραμμα του Χίτλερ. Η Ελλάδα εκείνες τις σκοτεινές ώρες ήταν η μόνη χώρα που αντιστάθηκε στα σχέδια και στην τρέλα του Άξονα.

Read more...