Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

ΔΕΝ ΔΕΧΤΗΚΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ Η ΤΡΟΪΚΑ Στουρνάρας: «Έκλεισαν οι εκκρεμότητες του πολυνομοσχεδίου»



http://newpost.gr/post/164172/stoyrnaras-ekleisan-oi-ekkremotites-toy-polynomosxedioy/ 
Ολοκληρώθηκε η ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμ όπου συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, Αν. Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, Εργασίας Γιάννη Βρούτση, Υγείας Ανδρέα Λυκουρέτζου.
 
Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η προετοιμασία του πολυνομοσχεδίου, που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την προσεχή εβδομάδα.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας είπε ότι τελείωσε ο συντονισμός των υπουργείων και έφυγαν όλες οι εκκρεμότητες για τις λεπτομέρειες του πολυνομοσχεδίου

Ο υπουργός μάλιστα αποκάλυψε πως η τρόικα δεν δέχτηκε τα αιτήματα των πολιτικών αρχηγώνγια το επίδομα γάμου και την επεκτασιμότητα των συμβάσεων.

Από τη μεριά του, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος είπε ότι το πολυνομοσχεδίο θα ψηφιστεί εντός των επόμενων ημερών.  

Το Σάββατο ο Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος από την μαραθώνια σύσκεψη με τον Αντώνη Σαμαρά και υπουργών που μετέχουν στις συνομιλίες με την τρόικα, είπε ότι «έχει γίνει πολύ μεγάλη πρόοδος σε σχέση με τις 89 δράσεις» και ότι τα μέτρα θα πρέπει να κατατεθούν στη Βουλή προς ψήφιση μέσα στις επόμενες ημέρες.


Σε ερώτηση δημοσιογράφων για το αν θα έρθουν σε ένα νομοσχέδιο τα μέτρα, με δεδομένη την άρνηση της ΔΗΜΑΡ να ψηφίσει τα εργασιακά, ο υπουργός Οικονομικών είπε: «Νομίζω ότι η απόφαση της κυβέρνησης είναι να έρθουν σε ένα νομοσχέδιο».


Σημειώνεται ότι του Eurogroup της 31ης Οκτωβρίου θα προηγηθεί η συνεδρίαση του EuroWorking Group, τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου.
«Η συζήτηση επικεντρώνεται στην παράταση της διορίας, αλλά το πρώτο στάδιο είναι η επιβεβαίωση από την τρόικα ότι η δόση της βοήθειας μπορεί να καταβληθεί» υπογράμμισε μια ευρωπαϊκή κυβερνητική πηγή σχετικά με τη συνάντηση της ερχόμενης Δευτέρας.
Τέλος, στην ερώτηση για το αν ο ίδιος είναι αισιόδοξος για το κλίμα συναίνεσης μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων ή αν θα υπάρξει αδιέξοδο, ο κ. Στουρνάρας είπε: «εγώ είμαι αισιόδοξος άνθρωπος».

Νωρίτερα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος αποχωρώντας από τη σύσκεψη δήλωσε: «Έχουμε συνεργασία για την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων της κυβέρνησης ούτως ώστε μέχρι το Eurogroup της Τετάρτης να μην υπάρχουν εκκρεμότητες και να έχουν προωθηθεί προς την Βουλή όλες οι διατάξεις που πρέπει να έχουν ψηφιστεί».
Σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης αναφέρει ότι το υπουργείο εκτός ότι ανέλαβε το μεγαλύτερο μέρος της δημοσιονομικής προσαρμογής, έχει να υλοποιήσει και το μεγαλύτερο νομοθετικό έργο.

«Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε αυτό να ολοκληρωθεί μέσα στους πολύ περιορισμένους χρόνους που απαιτούνται. Η ελληνική κυβέρνηση θα είναι απόλυτα συνεπής και αξιόπιστη ακόμα και σε αυτό» αναφέρει.

Στην κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό μετείχαν οι περισσότεροι υπουργοί της κυβέρνησης και συγκεκριμένα όσων τα υπουργεία τους σχετίζονται με τα προαπαιτούμενα που ζητά η τρόικα από την κυβέρνηση προκειμένου να συνεχιστεί από αυτήν η οικονομική στήριξη της Ελλάδας. http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: