Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Τραγική η εικόνα Κραχ στα ασφαλιστικά ταμεία, εκκρεμούν 330.000 νέες αιτήσεις για σύνταξη


Κραχ στα ασφαλιστικά ταμεία, εκκρεμούν 330.000 νέες αιτήσεις για σύνταξη
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Tην τραγική κατάσταση που βρίσκονται τα ασφαλιστικά ταμεία καταγράφει έρευνα της ΠΟΠΟΚΠ (Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής) η οποία παρουσιάστηκε την Πέμπτη στο πλαίσιο του 31ου συνεδρίου της Ομοσπονδίας.

Στο συνέδριο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, προκύπτει ότι 330.000 νέες αιτήσεις συνταξιοδότησης βρίσκονται σε εκκρεμότητα με συνολικό κόστος 4 δισ. ευρώ.

Μόνο στο ΙΚΑ το φετινό έλλειμμα υπολογίζεται στα 980 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα ταμεία χρωστούν στον ΕΟΠΥΥ 1,7 δισ. ευρώ, με τον οργανισμό να χρωστά με τη σειρά του 7,8 δισ. ευρώ προς τρίτους, δηλαδή προς φορείς της γενικής κυβέρνησης, ιδιώτες πάροχοι και ασφαλισμένοι.

Τα στοιχεία για τις αιτήσεις συνταξιοδότησης, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΠΟΠΟΚΠ Αντώνης Κουρουκλής, δείχνουν πως υπάρχουν πάνω από 300.000 εκκρεμείς αιτήσεις που είναι στην αναμονή για απόφαση απονομής σύνταξης, κύριες και επικουρικές, με τον ΟΓΑ να έχει στα συρτάρια του πάνω από 30.000 αιτήσεις.

Ο χρόνος αναμονής κυμαίνεται μεταξύ 12 και 24 μηνών, χωρίς να λείπουν και τα ακραία φαινόμενα στη διαδοχική ασφάλιση, με τον χρόνο αναμονής να αγγίζει τα 3 χρόνια.

Ειδικά στα εφάπαξ, η αναμονή θα οδηγήσει σε μειώσεις, που ενδέχεται να αγγίξουν το 6%-7%.

Η ΠΟΠΟΚΠ χαρακτηρίζει ως «πυρηνικό οπλοστάσιο για την καταστροφή και τον αφανισμό της κοινωνικής ασφάλισης» τα όσα προβλέπει η συμφωνία με τους εταίρους .

Ειδικότερα η σημερινή εικόνα που παρουσιάζουν τα ασφαλιστικά ταμεία έχει ως εξής:

ΙΚΑ
  • Προϋπολογιζόμενο έλλειμμα 2015: 930 εκατ.
  • Προβλεπόμενο έλλειμμα 2015: 980 εκατ.
  • Κρατική χρηματοδότηση: 3.586 (αφορά στα συνολικά ποσά + ΕΚΑΣ)
  • Ροή εσόδων: 6,237 δισ έως 8/15 (σχετικά αυξημένα, κυρίως λόγω capital controls & ρύθμισης οφειλών)
  • Μηνιαία συνταξιοδοτική δαπάνη: 880 εκατ.
  • Συντάξεις σε καθυστέρηση: Κύριες 79.644 (35.000 προσωρινές), Επικουρικές 65.000
  • Μέσος χρόνος απονομής: 12 μήνες (διαδοχική 20 μήνες)

ΟΑΕΕ
  • Προϋπολογιζόμενο έλλειμμα 2015: 550 εκατ.
  • Προβλεπόμενο έλλειμμα 2015: 539 εκατ.
  • Κρατική χρηματοδότηση: 954 εκατ. (έχει απορροφηθεί το 84%)
  • Ροή εσόδων: 1,2 δισ. έως 8/15 (στα περσινά επίπεδα, κυρίως λόγω capital controls & ρύθμισης οφειλών)
  • Μηνιαία συνταξιοδοτική δαπάνη: 283 εκατ.
  • Συντάξεις σε καθυστέρηση: 33.000 (8.500 προσωρινές)
  • Μέσος χρόνος απονομής: 12 μήνες (διαδοχική 20 μήνες)
ΟΓΑ
Ειδικά για τον ΟΓΑ και τους ασφαλισμένους του το τρίτο μνημόνιο επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις. Ο αγροτικός κόσμος της χώρας βάλλεται και κινδυνεύει με αφανισμό. Πέρα από τις αλλαγές που αφορούν στη φορολογία, η «εναρμόνιση των κανόνων για τις συνταξιοδοτικές παροχές με το υπόλοιπο ασφαλιστικό σύστημα» και η σύνδεση με τις εισφορές πιθανότατα θα σημαίνει μεγάλες απώλειες και επιβαρύνσεις.
  • Αριθμός συνταξιούχων: 678.640 (Σεπ. 2015)
  • Μηνιαία συνταξιοδοτική δαπάνη: 300 εκατ.
  • Ετήσια συνταξιοδοτική δαπάνη: 3.650 εκατ.
  • Εκκρεμείς συνταξιοδοτικές υποθέσεις: 30.000 (Σεπ. 2015) - Αφορά υποθέσεις μόνο εσωτερικής νομοθεσίας (όχι με συνυπολογισμό χρόνου ασφάλισης ΕΕ & διμερών συμβάσεων)
  • Κρατική επιχορήγηση 2015: 3.277 εκατ. (επιχορήγηση Κλάδου Υποχρεωτικής Ασφάλισης + κρατική εισφορά Κλάδου Κύριας Ασφάλισης)
  • Απορρόφηση ως σήμερα: 77%
ΕΤΑΑ

Το ΕΤΑΑ αποτελείται από το ΤΣΜΕΜΕ, το ΤΣΑΥ και το Ταμείο Νομικών. Θεωρείται εύρωστος οργανισμός, με εξαίρεση το Ταμείο Νομικών που εμφανίζει τα τελευταία χρόνια έλλειμμα περίπου 10 εκατ./μήνα. Παρά τη μεγάλη υποστελέχωση αφορά σ’ ένα «σπονδυλωτό» οργανωτικό σχήμα το οποίο με την κατάλληλη ενίσχυση μπορεί να γίνει πολύ πιο αποτελεσματικό. Ο ουσιαστικότερος κίνδυνος που αντιμετωπίζει πέρα από τα γενικότερα ζητήματα που αφορούν στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, είναι η αναίτια και βίαιη συγχώνευση σε ενιαίο φορέα αλλά και οι μνημονιακές προβλέψεις για άμεση κατάργηση όλων των πόρων (όπως και το ΕΤΑΠ - ΜΜΕ).

ΕΤΕΑ
  • Προϋπολογιζόμενο έλλειμμα 2015: 0 (είχαν προϋπολογιστεί μειώσεις 8% την 1/1/15 & 7% την 1/7/15 λόγω εφαρμογής της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος).
  • Προβλεπόμενο έλλειμμα 2015: 88 εκατ.
  • Κρατική χρηματοδότηση: 70 εκατ. από ΑΚΑΓΕ
  • Ροή εσόδων: 1,863 δισ. έως 31/8/2015
  • Μηνιαία συνταξιοδοτική δαπάνη: 248 εκατ.
  • Συντάξεις σε καθυστέρηση: 129.885 (μόνο ΕΤΕΑΜ 65.000)
  • Μέσος χρόνος απονομής: 12 μήνες (διαδοχική 20 μήνες) - (ΤΕΑΥΕΚ 3,5 χρόνια).
ΤΠΔΥ
  • Εκκρεμείς αιτήσεις: 30.467
  • Εκδοθείσες πράξης απονομής: 21.050 (τα εφάπαξ δεν καταβάλλονται
  • ελλείψει τρόπου υπολογισμού)
  • Ταμειακά διαθέσιμα: 200 εκατ. (απαιτούνται συνολικά 823 εκατ.)
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Έφοδοι γερμανικής αστυνομίας και εισαγγελέων σε γραφεία της Volkswagen...


Στόχος ο εντοπισμός εγγράφων και δεδομένων...

Εφόδους για έρευνα στα κεντρικά γραφεία της Volkswagen πραγματοποίησαν η γερμανική αστυνομία και εισαγγελείς, ως μέρος της έρευνας για το σκάνδαλο...
με το σύστημα εκπομπής ρύπων σε αυτοκίνητα της εταιρείας.
Οι έφοδοι πραγματοποιήθηκαν στο Βόλφσμπουργκ, αλλά και σε γραφεία της εταιρείας σε άλλες γερμανικές πόλεις.
Στόχος ήταν ο εντοπισμός εγγράφων και δεδομένων που σχετίζονται με το σκάνδαλο. Στην έρευνα συνέδραμαν τρεις εισαγγελείς του κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας.
Σε ανακοίνωσή της, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία κατέστησε γνωστό ότι παρέδωσε στις αρχές ολοκληρωμένο πακέτο εγγράφων, το οποίο σχετίζεται με την εν εξελίξει έρευνα.
«Θα στηρίξουμε την έρευνα των εισαγγελέων» κατέληξε η Volkswagen...

Read more...

Ο μαύρος χάρτης της ανεργίας έχει νέα 'πρωτεύουσα'...




Το σύνολο των απασχολουµένων εκτιµάται ότι ανήλθε σε 3.591.407 άτοµα και ο αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 1.196.736 άτομα...

Οι μεταβολές στο "χάρτη" απασχόλησης και ανεργίας σε όλο τον πληθυσμό από την ΕΛΣΤΑΤ.
Μειωμένο στο 25% ήταν το ποσοστό ανεργίας στη χώρα τον Ιούλιο εφέτος σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2014 και ο αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 1.196.736 άτομα.

Ωστόσο, παραμένει...
το πρόβλημα της πολύ υψηλής ανεργίας στις παραγωγικές ηλικίες, ενώ καθίσταται τάση το ζήτημα των απολύσεων στις ηλικίες λίγο πριν από τη σύνταξη (πέριξ των 50 ετών), με τα άτομα αυτά να μην μπορούν να βρουν πάλι εργασία.

Ο οικονοµικά µη ενεργός πληθυσµός (τα άτοµα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία) ανήλθε σε 3.296.280 άτοµα. 

Η ανεργία στις γυναίκες (29,4%) παραμένει σημαντικά υψηλότερη από την ανεργία στους άνδρες (21,5%).
Ηλικιακά, η υψηλότερη ανεργία καταγράφεται στις ομάδες 15 - 24 ετών.
Σε επίπεδο αποκεντρωμένων διοικήσεων της χώρας, στις τρεις πρώτες θέσεις βρίσκονται η Ήπειρος- Δυτική Μακεδονία (27,1%), η Πελοπόννησος- Δυτική Ελλάδα- Ιόνιοι Νήσοι (26,6%) και η Θεσσαλία- Στερεά Ελλάδα (26,2%). Ακολουθούν, η Αττική (24,8%), η Μακεδονία- Θράκη (24,7%), η Κρήτη (24,7%) και το Αιγαίο (18,4% )...


Read more...

Δημόσιο: Προσλήψεις στο εξής ανά ειδικότητα και τόπο...


Αλλάζει ο τρόπος της επιλογής προσωπικού στο δημόσιο​, καθώς όλες οι προσλήψεις στο εξής θα αφορούν συγκεκριμένες ειδικότητες για την κάλυψη αναγκών σε υπηρεσίες όλης της χώρας,...
οι οποίες παρουσιάζουν κενά.

Συγκεκριμένα, όλες οι προκηρύξεις που θα εκδίδονται θα αφορούν ειδικότητες, που σήμερα είναι υπερ-αναγκαίες σε διάφορες υπηρεσίες, ενώ θα ορίζεται επακριβώς, εκτός από τη συγκεκριμένη υπηρεσία, που θα πρέπει να καλυφθούν τα κενά, και η περιοχή του διορισμού.

Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης, σε ενημέρωση του προς τους δημοσιογράφους, ανέφερε ότι ως το τέλος του χρόνου θα γίνουν τουλάχιστον 2.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με στόχο να καλυφθεί το πλαφόν των 15.000 προσλήψεων, που προέβλεπε ο προϋπολογισμός για το 2015. Εκτός των 2.000 αυτών προσλήψεων έχουν ήδη εγκριθεί άλλες 4.500 διορισμοί στο χώρο της υγείας, ώστε να καλυφθούν κενά σε ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Ακόμη, ο κ. Βερναρδάκης ανακοίνωσε ότι ως το τέλος του χρόνου όλοι οι οργανισμοί και οι φορείς του στενού δημόσιου τομέα, θα πρέπει να έχουν συντάξει τα οργανογράμματα τους, ώστε από τις αρχές του 2016 να ξεκινήσει να αρχίσει η διαδικασία της εθελοντικής κινητικότητας.

Σύμφωνα με το σχέδιο, κάθε υπηρεσία θα δηλώνει ηλεκτρονικά τα κενά ή το πλεονάζον προσωπικό και οι μετακινήσεις θα γίνονται με ηλεκτρονικό τρόπο, αφού κενά και πλεονάζον προσωπικό θα αποτυπώνονται σε ηελκτρονικό αρχείο...
newpost.gr

Read more...

Οι πρώτες εικόνες από τη καταστροφή της Αψίδας στην αρχαία Παλμύρα...


Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ...
Στη δημοσιότητα ήρθαν οι πρώτες εικόνες που επιβεβαιώνουν την καταστροφή της Αψίδας του Θριάμβου στην Παλμύρα, ηλικίας σχεδόν δύο χιλιετιών, από τους Τζιχαντιστές.
 Βίντεο που δημοσιεύει το Associated Press δείχνει ότι...
από την Αψίδα έχει απομείνει μόνο ένα κομμάτι καθώς η υπόλοιπη έχει κατεδαφιστεί.


Η Αψίδα ήταν ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα μνημεία από τον αρχαιολογικό χώρο της Παλμύρας. Στο παρελθόν τζιχαντιστές έχουν ανατινάξει ναούς και αρχαιολογικούς χώρους στην Παλμύρα. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι πρώτα λεηλατούν τους χώρους και πωλούν τα αντικείμενα που είναι τεράστιας αξίας σε αρχαιοκάπηλους.


Το βίντεο

Το μνημείο πριν την καταστροφή


Read more...

"Κόκκινη κάρτα" της FIFA σε Μπλάτερ- Πλατινί...


Αποβλήθηκαν προσωρινά Μπλάτερ - Πλατινί απο τη FIFAΣεισμό προκαλεί ξανά το σκάνδαλο της FIFA, με την Επιτροπή Δεοντολογίας της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου να ανακοινώνει σε επίσημα την τρίμηνη αποβολή των Σεπ Μπλάτερ, Μισέλ Πλατινί και Ζερόμ Βαλκ από το ποδόσφαιρο.

O... πρόεδρος της FIFA και ο πρόεδρος της UEFA αντιμετωπίζουν κατηγορίες για διαφθορά και δωροδοκία, με τις έρευνες των αρχών να βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας, κ. Βαλκ, έχει υποβάλει εδώ και καιρό την παραίτησή του.
Η Επιτροπή επέβαλε ποινή αποκλεισμού από κάθε δραστηριότητα διάρκειας έξι ετών στον πρώην αντιπρόεδρο της FIFA και πιθανό υποψήφιο για την προεδρία στις εκλογές του επόμενου Φεβρουαρίου, Μονγκ Τζουν Τσουνγκ.

Ο Μισέλ Πλατινί, πάντως, πρόλαβε να κάνει δήλωση, λίγο πριν από επισημοποίηση της επιβολής ποινής αποκλεισμού 90 ημερών. «Πρόκειται για διαρροή που έχει στόχο να πλήξει τη δημόσια εικόνα μου. Δεν θα σταματήσω πουθενά, μέχρι να λάμψει η αλήθεια» τόνισε.

Read more...

Στο 25% η ανεργία τον Ιούλιο...



Το ποσοστό ανεργίας τον Ιούλιο του 2015 ανήλθε σε 25,0% έναντι 26,3% τον Ιούλιο του 2014 ενώ κυμαίνεται στα ίδια ποσοστά με τον Ιούνιο του 2015.
Το σύνολο των απασχολουµένων κατά το Ιούλιο του 2015 εκτιµάται ότι ανήλθε σε...
3.591.407 άτοµα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.196.736 άτοµα, ενώ ο οικονοµικά µη ενεργός πληθυσµός ανήλθε σε 3.296.280 άτοµα.

Οι απασχολούµενοι αυξήθηκαν κατά 33.506 άτοµα σε σχέση µε το Ιούλιο του 2014 (αύξηση 0,9%) και µειώθηκαν κατά 508 άτοµα σε σχέση µε τον Ιούνιο του 2015.
Οι άνεργοι µειώθηκαν κατά 71.421 άτοµα σε σχέση µε το Ιούλιο του 2014 (µείωση 5,6%) και κατά 1.863 άτοµα σε σχέση µε τον Ιούνιο του 2015 (µείωση 0,2%).

Οι οικονοµικά µη ενεργοί, δηλαδή τα άτοµα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, µειώθηκαν κατά 10.248 άτοµα σε σχέση µε το Ιούλιο του 2014 (µείωση 0,3%) και κατά 1.984 άτοµα σε σχέση µε τον Ιούνιο του 2015 (µείωση 0,1%).

Read more...

Φίλος Παύλου Φύσσα: Την εντολή για την επίθεση την έδωσε ο Λαγός...


ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΔΙΚΗ
"Στο αυτοκίνητο του Ρουπακιά, έχω αναγνωρίσει τις κατηγορούμενες Μπαξεβανάκη και Σκαρπέλη, κάθονταν στο πίσω κάθισμα"...
Λεπτό προς λεπτό περιέγραψε το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, ο φίλος του, Παύλος Σεϊρλής, καταθέτοντας ενώπιον του δικαστηρίου. Ο μάρτυρας μίλησε για όσα έζησε τα ξημερώματα της 18ης Σεπτεμβρίου του 2013, καθώς ήταν μέλος της παρέας του αδικοχαμένου μουσικού και επέμεινε πως...
δεν είχαν προηγούμενα με την Χρυσή Αυγή.

«Είναι μια οργάνωση τρελών που θέλουν να δολοφονούν ανθρώπους με αντίθετες απόψεις από αυτούς. Αν δεν είσαι μαζί τους, είσαι εχθρός τους. Δεν τους ενδιαφέρει ούτε η εθνικότητα, ούτε η θρησκεία. Το μόνο που θέλουν είναι να φιμώνουν τις φωνές μας», είπε ο Παύλος και συνέχισε:

«Είναι απόγονοι των ναζί, το λέω με βεβαιότητα. Από τους συμβολισμούς τους, τους χαιρετισμούς τους. Κινούνται σαν ένας στρατός. Οι ίδιοι λένε ότι είναι σπορά τους».

Ο Παύλος Σεϊρλής καταθέτοντας αναγνώρισε με βεβαιότητα στα πρόσωπα συγκεκριμένων κατηγορουμένων, μέλη της ομάδας που τους επιτέθηκε εκείνο το βράδυ.

«Μέσα στην καφετέρια αναγνώρισα τους Άγγο και Τσαλίκη. Έξω από την καφετέρια αναγνώρισα  το Μιχάλαρο, μου έκανε μάλιστα εντύπωση και το τατουάζ του. Στο αυτοκίνητο του Ρουπακιά, έχω αναγνωρίσει τις κατηγορούμενες Μπαξεβανάκη και Σκαρπέλη, κάθονταν στο πίσω κάθισμα. Την ώρα της επίθεσης αναγνώρισα τον Αναδιώτη. Είναι άτομα που δεν μπορούν να σου φύγουν από το μυαλό.»

Εισαγγελέας: Θεωρείται πως ήταν προσχεδιασμένο;

Μάρτυρας: Θεωρώ πως ναι.

Εισαγγελέας: Η εντολή ποια ήταν δηλαδή;

Μάρτυρας: Να δεχτούμε επίθεση όλοι.

Εισαγγελέας: Όχι να δολοφονήσουν.

Μάρτυρας: Όταν πας να επιτεθείς με οπλισμό δεν πας να χαϊδέψεις αυτιά, πας για να κάνεις κακό.

Η μοιραία συνάντηση

Ο Παύλος Σεϊρλής αναφέρθηκε στο ραντεβού που είχε το βράδυ της δολοφονίας με τον Παύλο Φύσσα για να δουν τον ποδοσφαιρικό αγώνα. Όπως είπε χαρακτηριστικά την ώρα που έμπαιναν στην καφετέρια: «Είδαμε κάποιο κύριο που φορούσε μαύρη μπλούζα και είχε ένα τατουάζ να βγαίνει από το "Κοράλι". Σε κοντινή απόσταση από το τραπέζι μας καθόταν μια παρέα τριών ατόμων. Υπήρχε έντονη κινητικότητα, πολλά τηλέφωνα, βλέμματα χωρίς όμως τότε να τα συνδέσω με κάτι. Έστελναν και έπαιρναν μηνύματα…»

«Όταν ολοκληρώθηκε ο αγώνας βγήκαμε από την καφετέρια. Ήμασταν 10 άτομα. Βλέπουμε μπροστά στα αυτοκίνητα μας τέσσερα άτομα, το ένα έφερε ένα ρόπαλο στα χέρια του. Ήταν μαυροφορεμένοι κάποιοι φορούσαν παντελόνια παραλλαγής. Διέκρινα ένα ρόπαλο ή καδρόνι».

Ο μεσολαβητής

Ο μάρτυρας περιέγραψε το πρόσωπο που έπαιξε τον ρόλο του διαμεσολαβητή λίγο πριν τη δολοφονία  λέγοντας, πως «εμφανίστηκε ένας μικρόσωμος κύριος και μας είπε ότι είναι αστυνομικός και μας ζήτησε να απομακρυνθούμε για να μην γίνει φασαρία. Του είπαμε ότι θέλουμε να πάρουμε τα αυτοκίνητα μας και δεν θέλαμε φασαρία. Είχε οικειότητα μαζί τους πήγε σε εκείνους και μετά ήρθε σε εμάς». Ο κ. Σεϊρλής κατέθεσε πως εκείνη τη στιγμή εμφανίστηκε μια ομάδα ΔΙΑΣ και ένα ασημί αυτοκίνητο. «Ο οδηγός μάς ρωτά που είναι η Κεφαλληνίας και ο Παύλος του λέει, "εδώ είναι αδελφέ". Οδηγός ήταν ο Ρουπακιάς και στη θέση του συνοδηγού ένας κουρεμένος άνδρα».

«Ελάτε ρε κότες, ελάτε να σας σφάξουμε»

Ξαφνικά, όπως είπε ο μάρτυρας, εμφανίστηκαν «30-40 άτομα, μαυροφορεμένα, κρατούσαν κράνη στα χέρια, ρόπαλα και άρχισαν να μας κυνηγάνε». «Ελάτε ρε κότες, ελάτε να σας σφάξουμε», φώναζαν από την Κεφαλληνίας.

«Έφαγα ένα χτύπημα με κράνος... Είχαμε μείνει μαζί με τον Παύλο συνολικά επτά άτομα. Τις κοπέλες τις είχαμε διώξει δευτερόλεπτα πριν την επίθεση. Πάνω στην επίθεση αρχίσαμε όλοι να τρέχουμε. Κατάφεραν να απομονώσουν τον Παύλο, μετά εμένα αλλά κατάφερα να ξεφύγω. Είδα ένα όχημα να μπαίνει αριστερά στην Λαμπράκη. Τρέχοντας καταφέραμε να κρυφτούμε σε μια πιλοτή. Ο Παύλος έχει μείνει μόνος και σε κοντινή απόσταση ο Μελαχρινόπουλος. Οι υπόλοιποι κυνηγημένοι έχουμε φύγει στα στενά και μας κυνηγούν με μηχανές. Είδα ότι άνοιξε η πόρτα από το αυτοκίνητο αλλά δεν βλέπω ποιος βγαίνει».

«Στο αστυνομικό τμήμα μαζί με τον δολοφόνο του Παύλου...»

Συνεχίζοντας την αφήγηση του ο μάρτυρας είπε πως βγήκαν από τη πιλοτή όπου είχαν κρυφτεί όταν ήρθε η ομάδα ΔΙΑΣ.

«Πήγαμε στους αστυνομικούς και είπαμε ότι μας κυνηγήσαμε και κρυφτήκαμε. Μας έβαλαν χειροπέδες και στη συνέχεια με δυο περιπολικά μας πήγαν στο αστυνομικό τμήμα. Εκεί τους ζητήσαμε να μην μας βάλουν σε χώρο μαζί με άτομο από την άλλη ομάδα. Μας έβαλαν με ένα κύριο που αποδείχτηκε ότι ήταν ο δολοφόνος του Παύλου. Ήταν συνέχεια με το κινητό στο χέρι και αντάλλασσε μηνύματα. Μας είπε ότι είναι περαστικός. "Δεν πιστεύω να νομίζετε ότι είμαι με αυτούς", είπε. Όταν χτύπησε το τηλέφωνο και μας είπαν για τον θάνατο του Παύλου εκείνος σηκώθηκε, χτύπησε την πόρτα και ζήτησε να τον πάρουν από το χώρο. Έχω μάθει ότι όταν κρυφτήκαμε στα πίσω στενά ο Μελαχρινόπουλος είδε το Ρουπακιά να μαχαιρώνει τον Παύλο».

«Έδωσε εντολή ο Λαγός»

Ο μάρτυρας απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως δεν ξέρει για ποιο λόγο δέχτηκαν την επίθεση καθώς δεν είχαν έρθει σε καμία αντιπαράθεση. «Δεν ξέρω γιατί έγιναν όλα αυτά. Εγώ ξέρω ότι πήραν εντολή από το Λαγό. Έδωσε εντολή στον πυρηνάρχη της Νίκαιας Πατέλη», είπε υπογραμμίζοντας:

«Κανείς δεν κινείται ατομικά σε επίθεση. Εκτελούν εντολές και πάντα είναι οπλισμένοι. Το τάγμα εφόδου είναι μια ομάδα που επιτίθεται μετά από εντολές. Δεν κινούνταν χωρίς εντολή από το Λαγό ή κάποιον πιο πάνω, όλα είναι αλυσίδα. Έχω μάθει ότι ενημερώθηκαν από μηνύματα του Πατέλη για να πάνε στην Τοπική οργάνωση. Από αυτό που έζησα καταλαβαίνω ότι οπλίστηκαν και ήρθαν στο χώρο αποφασισμένοι για όλα. Ήταν προσχεδιασμένη η επίθεση. Η εντολή ήταν να δεχτούμε όλοι επίθεση. Είχαν όπλα άρα δεν πάνε για να χαϊδέψουν αυτιά, πας για να κάνεις κακό».

πηγη newsbeast.gr

Read more...

Νέο ντοκουμέντο: «Αν δώσει το ok o Μεγάλος πας»...



 Νέο ντοκουμέντο για τον τρόπο δράσης της Χρυσής Αυγής έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Στο ηχητικό ντοκουμέντο, που έχει καταγραφεί μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στέλεχος της ΧΑ επιβεβαιώνει ότι οι εντολές έρχονταν από την ηγεσία: «Για να κάνεις κάτι παίρνεις πρώτα τον Γιάννη, ο Γιάννης το λέει στον Μεγάλο και...

αν δώσει το ok ο Μεγάλος πας».
Ο ίδιος ζητά από τη συνομιλήτριά του να εξαφανίσει ενοχοποιητικά στοιχεία, όπως αυτοκόλλητα με τον Χίτλερ, πτυσσόμενα μαχαίρια και δυναμίτη που έχει στην κατοχή του.

Επιπλέον, αναφέρεται ότι ο Ρουπακιάς έπαιρνε το ποσό των 600 ευρώ για τις εγκληματικές «υπηρεσίες» που πρόσφερε στη Χρυσή Αυγή.


Πρόκειται για το δεύτερο ντοκουμέντο που δημοσιοποιείται μετά το βίντεο με τον πυρηνάρχη της ΧΑ στη Νίκαια Ν. Πατέλη, ο οποίος δίνοντας οδηγίες προς τα μέλη λέει: «Ό,τι κινείται, σφάζεται».


Στο ηχητικό ντοκουμέντο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Αθήνα 9,84 δύο χρυσαυγίτες συνομιλούν στο τηλέφωνο. Ο Νίκος συνομιλεί με γυναίκα, της οποίας τα στοιχεία δεν έχουν γίνει γνωστά, σχετικά με δημοσιεύματα των ημερών..


- Γυναίκα: Μιλούν στο Star οι γονείς του Παύλου.
- Νίκος: Ναι, ε;


- Γυναίκα: Και είπανε γι αυτό, είπε αυτό το 

μεγαλοστέλεχος του Πειραιά, εεε το στέλεχος,

  αυτός ο χρυσαυγίτης, ο πρώην χρυσαυγίτης του 

Πειραιά, ότι ενημερώσανε το μεγαλοστέλεχος της 

Νίκαιας, αυτός πήρε βουλευτή και ο βουλευτής 

πήρε τον Μιχαλολιάκο και πήγε και τον σκότωσε.


- Νίκος: Ναι μωρέ εντάξει, αυτό είναι η ιεραρχία 

πως πήγαινε. Για να κάνεις κάτι παίρνεις πρώτα 

τον Γιάννη [Λαγό], ο Γιάννης το λέει στον 
Μεγάλο και αν δώσει το ok ο Μεγάλος πας
.

Σε άλλο σημείο της συνομιλίας, αναφέρεται ότι ο

 Γ.Ρουπακιάς έπαιρνε χρήματα από την Χρυσή Αυγή.

- Γυναίκα: Καλά την έχει γ..ήσει ο Πατέλης ε;

- Νίκος: Ρε έβγαλαν τη μάνα του το πήρες 

χαμπάρι; Φωτογραφίες έχουν τη μάνα του. και 

λέει ότι και καλά η μάνα του Πατέλη κόβει τη

 βασιλόπιτα για τα μέλη, ενώ σπίτι της κρύβει τα

 ρόπαλα και τα γκλομπ, λέει.


- Γυναίκα: Ότι δουλεύει ο Γιώργος και παίρνει

 λεφτά από τη Χρυσή Αυγή.


- Νίκος: Ε, παίρνει 600 ευρώ.

- Γυναίκα: Ότι τα Τάγματα Εφόδου πώς 

λειτουργούν, πώς μπαίνουν στον Πυρήνα, τι είναι

 ο Πυρήνας...

- Νίκος: Θα χουμε πρόβλημα τώρα.

Ακόμη, οι δύο χρυσαυγίτες σχολιάζουν τις 

αποκαλύψεις πρώην στελέχους της ΧΑ για τις 

τελετές μύησης στους κλειστούς πυρήνες.

- Γυναίκα: Ρε τι λέει αυτός ρε; "Είσαι ένα 

μηδενικό για να μπεις στον Πειραιά"


- Νίκος: Α ναι, το ξέρω αυτό ναι. Ε, αυτά τα 

κάνανε οι Νικαιώτες. Τα κάνανε.

- Γυναίκα: Σου βαράνε λέει τα πλευρά.

- Νίκος: Ναι αυτά τα κάνανε οι Νικαιώτες. Στις

 αρχές...


Ο Νίκος δίνει οδηγίες στη συνομιλήτριά του να

 εξαφανίσει ενοχοποιητικά στοιχεία.

- Γυναίκα: Πρέπει να έχουνε μείνει φωτογραφίες 

αλλά δεν ξέρω που.

- Νίκος: Ποιές φωτογραφίες;

- Γυναίκα: Της Χρυσής Αυγής ρε Νίκο.

- Νίκος: Α στο άλμπουμ... Καλά οι φωτογραφίες

 αυτές δε δείχνουν τίποτα. Έχω κανα δύο από

 επεισόδια που είμαστε. Που με δείχνουν. Σκίσε 

τις αυτές! Πέτα τες!

- Γυναίκα: Μα δεν ξέρω που είναι...

- Νίκος: Είναι στο συρτάρι σε ένα άλμπουμ μέσα.

- Γυναίκα: Δεν το βρήκα αυτό το άλμπουμ.

- Νίκος: Το μικρό...

- Γυναίκα: Δεν το βρήκα αυτό το άλμπουμ. Μια 

φωτογραφία που βρήκα εκεί με σημαίες και πολύ 
κόσμο την έσκισα και την πέταξα.

- Νίκος: Ωραία! Να σου πω κάτι. Πάρε τη μάνα

 μου και πες της... Έχω αυτοκόλλητα με τον 

Χίτλερ και τέτοια μέσα. Και αφίσες και τέτοια. 

Πες της να τα πετάξει όλα αυτά.


-Γυναίκα: Ε, μα με πήρε η μάνα σου το πρωί και 

μου είπε να καθαρίσω όλα μου τα συρτάρια γιατί 

τις προάλλες που ήρθε ήταν πολύ λερωμένα λέει

 τα συρτάρια. Μιλάει και συνθηματικά η Ζωή στο τηλέφωνο.


- Νίκος: Ναι. Ωραία πες της αυτά και ότι 

πτυσσόμενα και τέτοιες μαλακίες που έχω και τα

 μαχαίρια και κάτι ναυτικές, δυναμίτες πες της να 

τα πετάξει όλα.


- Γυναίκα: Καλά θα την πάρω.


Read more...

Απανωτά τα χτυπήματα από το ΔΝΤ Λαγκάρντ: Πρόσθετα μέτρα για τράπεζες και συνταξιοδοτικό, επιμένει για χρέος


Λαγκάρντ: Πρόσθετα μέτρα για τράπεζες και συνταξιοδοτικό, επιμένει για χρέος
  (Φωτογραφία:  Reuters )

Αθήνα
Περαιτέρω μεταρρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό και στον τρόπο διοίκησης των τραπεζών ζήτησε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

Σε ό,τι αφορά το ελληνικό χρέος επανέλαβε ότι το Ταμείο θεωρεί ότι δεν είναι βιώσιμο, υπενθυμίζοντας ότι η διευθέτηση του θέματος αποτελεί όρο για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο νέο ελληνικό πρόγραμμα. Δεύτερος όρος, είναι η υιοθέτηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων.

Απανωτά είναι τα χτυπήματα τις τελευταίες ημέρες από το ΔΝΤ, που σε τελευταία έκθεσή του, μιλά για ανάγκη επιπλέον επώδυνων μέτρων 1,35 δισ. ευρώ τη διετία 2015-2016 διαφωνώντας με τις προβλέψεις της Αθήνας και της Κομισιόν.

Διευθέτηση χρέους και μεταρρυθμίσεις ζητά το ΔΝΤ 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, από την Λίμα του Περού όπου διεξάγεται η ετήσια γενική συνέλευση του ΔΝΤ, η Λαγκάρντ επανέλαβε ότι το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο, καθώς η θέση του Ταμείου για τη διατηρησιμότητα του χρέους δεν έχει μεταβληθεί από τον περασμένο Ιούλιο, οπότε και δημοσίευσε την τελευταία έκθεση βιωσιμότητας.

Υπογράμμισε ότι το ΔΝΤ είναι πρόθυμο να συνδράμει την Ελλάδα μετά από το σχετικό αίτημα που έχει υποβάλλει η κυβέρνηση της χώρας.

Επισήμανε ωστόσο ότι απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να εγκριθεί βοήθεια του ΔΝΤ προς την Ελλάδα είναι το πρόγραμμα προσαρμογής να στηρίζεται σε δύο σκέλη:

Το πρώτο σκέλος αφορά την υιοθέτηση και ψήφιση σημαντικών μεταρρυθμίσεων, ανέφερε, προσθέτοντας ότι θα πρέπει η χώρα να προχωρήσει σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό, αλλά και στο μέτωπο της τραπεζικής διακυβέρνησης.

Το δεύτερο σκέλος αφορά την βιωσιμότητα του χρέους, καθώς πρέπει να αναληφθούν σχετικές πρωτοβουλίες που θα το επαναφέρουν σε τροχιά βιωσιμότητας.

Επαφές για τα ανοικτά θέματα αυτά αναμένεται να έχει με την κυρία Λαγκάρντ ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος βρίσκεται στη Λίμα του Περού επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας.

ΔΝΤ: Επιπλέον μέτρα 1,35 δισ. ευρώ

Διαφορετική γνώμη για το έλλειμμα του 2015 αλλά και του 2016 έχει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) τόσο από την ελληνική κυβέρνηση όσο και από την Κομισιόν.

Σε αντίθεση με την πρόβλεψη του Προϋπολογισμού του 2016 για πρωτογενές έλλειμμα 0,24% του ΑΕΠ το 2015, και του Μνημονίου για έλλειμμα 0,25% του ΑΕΠ το ΔΝΤ αναμένει πρωτογενές έλλειμμα 0,5% του ΑΕΠ, κάτι που ισοδυναμεί με αίτημα για νέα μέτρα 450 εκατ. ευρώ για το 2015.

Σε ότι αφορά το 2016 η διαφορετική πρόβλεψη του Ταμείου ισοδυναμεί με ανάγκη λήψης νέων μέτρων 900 εκατ. ευρώ. Και αυτό γιατί το ΔΝΤ, διαφωνώντας και πάλι με την πρόβλεψη του Μνημονίου και του Προϋπολογισμού για πλεόνασμα 0,5% του ΑΕΠ, αναμένει το 2016 ισοσκελισμό του πρωτογενούς ισοζυγίου (0% του ΑΕΠ), επίδοση κατά 0,5% του ΑΕΠ (900 εκατ. ευρώ) χαμηλότερη των προβλέψεων.

Δηλαδή για τη διετία 2015-2016 το σύνολο ανέρχεται σε μέτρα ύψους 1,35 δισ. ευρώ.

Στο θέμα του χρέους το Ταμείο πιέζει για νέα ελάφρυνση εκτιμώντας ότι θα εκτιναχθεί στο 206,6% του ΑΕΠ το 2016, έναντι 200,9% του ΑΕΠ που προβλέπει το μνημόνιο.

Το 2020 το ΔΝΤ «βλέπει» το χρέος στο 182,5% του ΑΕΠ έναντι στόχου για 174,5% του ΑΕΠ.

Οι εκτιμήσεις αυτές περιλαμβάνονται στην έκθεση του Ταμείου για τις δημοσιονομικές εξελίξεις στη διεθνή οικονομία, Fiscal Monitor, η οποία παρουσιάστηκε στη Λίμα του Περού όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η Ετήσια Σύνοδος του Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Στην Αθήνα, από το πρωί της Πέμπτης κλιμάκια του ΔΝΤ μαζί με στελέχη από τους άλλους Θεσμούς της τρόικας θα ξεσκονίσουν τα «βιβλία» που αφορούν στην πορεία της οικονομίας.

Νέα τρύπα 2,2 δισ. ευρώ τη διετία 2017-2018

Επιπλέον το ΔΝΤ βλέπει δημοσιονομικό κενό 400 εκατ. ευρώ το 2017 και 1,8 δισ. ευρώ το 2018 για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ από το 2018 και μετά.

Νέες μειώσεις στις συντάξεις

Νέες μειώσεις στις συντάξεις προβλέπει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, παρόλο που η Ελλάδα ανακηρύσσεται «πρωταθλήτρια» στις μεταρρυθμίσεις για το ασφαλιστικό σύστημα.

Η έκθεση Δημοσιονομικό Παρατηρητήριο (Fiscal Monitor) του ΔΝΤ που δόθηκε σήμερα, Τετάρτη, στη δημοσιότητα στη Λίμα του Περού, διαπιστώνει ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην οποία την τριετία 2011-2014 αυξήθηκε το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης, τέθηκαν αυστηρότεροι κανόνες στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και εισήχθησαν προοδευτικές μειώσεις στις συντάξεις.

Παρά ταύτα, το ΔΝΤ προβλέπει ότι υπό την πίεση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα μας στο τρίτο μνημόνιο τόσο η δαπάνη για τις συντάξεις, όσο και για την υγεία θα συνεχίζουν να συρρικνώνεται, παρά τη γήρανση του πληθυσμού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις προβλέψεις του διεθνούς οργανισμού, οι δαπάνες για συντάξεις στην Ελλάδα αναμένεται να αυξηθούν με μέσο ρυθμό 0,5% του ΑΕΠ στο διάστημα 2015-2050, όταν ο μέσος όρος αύξησης σε 35 αναπτυγμένες οικονομίες θα είναι 1% του ΑΕΠ και, όταν ο μέσος όρος στις αναπτυσσόμενες οικονομίες θα κινηθεί στο 1,8% του ΑΕΠ.

Oι δαπάνες για την υγεία στην Ελλάδα αναμένεται να αυξηθούν με μέσο ρυθμό 0,8% του ΑΕΠ στο διάστημα 2015-2050, όταν ο μέσος όρος αύξησης σε 35 αναπτυγμένες οικονομίες θα είναι 3,1% του ΑΕΠ και, όταν ο μέσος όρος στις αναπτυσσόμενες οικονομίες θα κινηθεί στο 1,2% του ΑΕΠ.

Η μεταβολή των δαπανών Υγείας στην Ελλάδα σε όρους καθαρής παρούσας αξίας θα κινηθεί στο 37,2% του ΑΕΠ στο διάστημα 2015-2050, όταν σε 35 αναπτυγμένες οικονομίες θα είναι στο 105,6% του ΑΕΠ στις αναπτυσσόμενες οικονομίες στο 43,2% του ΑΕΠ.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Τι αλλάζει στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις...


Παράταση μέχρι τέλος Ιουνίου για τις 100 δόσεις – Η κυβέρνηση ψάχνει ακόμη περισσότερα χρήματαΑλλάζουν όλα από το Νοέμβριο στις δόσεις για χρέη σε Ταμεία και Εφορία, καθώς για όλες ανεξαιρέτως τις ρυθμίσεις ισχύει...
επιτόκιο 5,05%, και εκατοντάδες χιλιάδες οφειλέτες θα πληρώσουν διαφορετικά ποσά για το υπόλοιπο της ρύθμισης που έχουν επιλέξει. 

Οι περισσότεροι που είναι στη ρύθμιση των 100 δόσεων επιβαρύνονται με έως και 28,73 ευρώ το μήνα εφόσον ρυθμίζουν χρέη ως 50.000 ευρώ. Οσοι είναι στην πάγια ρύθμιση με τις 12 μόνο δόσεις ωφελούνται με μείωση δόσης από 3 ως 70 ευρώ, ενώ μπαίνει τέλος στις άτοκες δόσεις για όσους ρύθμισαν χρέη ως 5.000 ευρώ. Πλέον, οι εν λόγω οφειλέτες, για να διατηρήσουν την απαλλαγή και να μην επιβαρυνθούν με επιτόκιο 5,05% από εδώ και πέρα, εφόσον χρωστούν στα Ταμεία, θα πρέπει εντός 7 ημερών (μέχρι 14 Οκτωβρίου), να πάνε στο Ταμείο τους με τα εκκαθαριστικά της εφορίας και να αποδείξουν ότι χρωστούν τα μισά και πλέον από τα εισοδήματα που δήλωσαν και δεν έχουν ακίνητα αξίας άνω των 150.000 ευρώ. Θα πρέπει δηλαδή ένας οφειλέτης που έχει κύρια οφειλή χωρίς τις προσαυξήσεις ως 5.000 ευρώ, να αποδείξει βάσει εκκαθαριστικού ότι το εισόδημά του είναι μέχρι 9.999,99 ευρώ και τα ακίνητα που έχει δηλώσει στο Ε9 (αν έχει) δεν είναι πάνω από 150.000 ευρώ. Διαφορετικά οι δόσεις δεν θα είναι άτοκες αλλά έντοκες με 5,05% και με μηνιαία επιβάρυνση ως 11,36 ευρώ.

Λιγότερες δόσεις

Η μεγάλη... βόμβα των αλλαγών θα έρθει τις επόμενες μέρες καθώς αναμένεται η απόφαση βάσει της οποίας τα Ταμεία και οι διευθυντές των εφοριών, θα έχουν τη δυνατότητα να μειώνουν και μάλιστα αυτεπάγγελτα, τον αριθμό των δόσεων κατεβάζοντας έναν οφειλέτη από τις 100 στις 72 ή και στις 50 δόσεις.

Πριν από τη μείωση του αριθμού των δόσεων, θα εξετάζονται το εισόδημα και η περιουσιακή κατάσταση των οφειλετών και, αν οι διευθυντές κρίνουν ότι ο οφειλέτης έχει την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει περισσότερα, τότε θα προχωρούν στη μείωση του αριθμού των δόσεων που ο ίδιος επέλεξε αρχικά.

Η απόφαση αυτή θα προκαλέσει ως και τριπλασιασμό των ποσών από τη στιγμή που μια οφειλή, η οποία ρυθμίστηκε με 100 δόσεις, πέσει στις 50! 

Οι αλλαγές αφορούν σχεδόν 1,1 εκατ. οφειλέτες, εκ των οποίων 300.000 με ρύθμιση χρεών στα Ταμεία και άλλους 800.000 με ρύθμιση στην Εφορία.

Το ΙΚΑ εξέδωσε ήδη την πρώτη εγκύκλιο, που θα αποτελέσει πιλότο για όλα τα Ταμεία σχετικά με τις μεταβολές στα επιτόκια που θα ισχύσουν από την 1η Νοεμβρίου και θα φανούν στη δόση που θα πρέπει να καταβάλουν οι οφειλέτες με καταληκτική ημερομηνία ως τις 30 Νοεμβρίου.

"Ελεύθερος Τύπος"

Read more...

Δηλώσεις Γεροβασίλη Κυβέρνηση για προαπαιτούμενα: Με ένα νόμο δεν σημαίνει κατ' ανάγκη ένα άρθρο


Κυβέρνηση για προαπαιτούμενα: Με ένα νόμο δεν σημαίνει κατ' ανάγκη ένα άρθρο
Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
«Με έναν νόμο δεν σημαίνει ένα άρθρο κατ΄ανάγκη. Ένας νόμος σημαίνει με ένα νομοσχέδιο. Δεν είμαι σε θέση να σας πω πόσο άρθρα και πώς θα είναι το νομοσχέδιο».

Αυτό δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, για το θέμα των προαπαιτούμενων, μιλώντας στον Real Fm.

«Θα είναι ένα νομοσχέδιο με όλα τα προαπαιτούμενα που οφείλουμε να έχουμε ψηφίσει μέχρι τις 15 Οκτωβρίου», διευκρίνισε η Όλγα Γεροβασίλη.

H ίδια χαρακτήρισε το θέμα του χρέους «μεγάλο εθνικό ζήτημα», τονίζοντας ότι «αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος της λύσης και της πιο ανώδυνης διέλευσης της τριετίας μέσα από τη συμφωνία».

Ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχής από την ψηφοφορία του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα άφησε ο Νίκος Νικολόπουλος. Μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5 ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων τόνισε σχετικά:

«Σας λέω λοιπόν από τώρα την είδηση: Η εισήγηση μου θα λέει 'ένα άρθρο εσείς και μέσα όλα, κακά και καλά; Τοποθέτηση στη Βουλή για ένα προς ένα τα προαπαιτούμενα και ενδεχομένως ηχηρή απουσία, αφού δεν μπορώ να εκφραστώ».

Αντίθετος στην ψήφιση των προαπαιτούμενων με ένα άρθρο στη Βουλή εμφανίστηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας.

«Μου αρέσει η συζήτηση δεν θα μου άρεσε να έρθει σε ένα άρθρο ο νόμος για τα προαπαιτούμενα και δεν νομίζω να έρθει σε ένα άρθρο, θα διεκδικήσουμε τη συζήτηση στη Βουλή» είπε στα Παραπολιτικά Fm.

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Στο… κουρείο οι συντάξεις...


Κλείδωσαν οι μειώσεις για όσους παίρνουν ως άθροισμα 1.000 ευρώ...
Νέες περικοπές έρχονται στις συντάξεις οι οποίες τελικά θα ξεκινήσουν από τα... χαμηλά και συγκεκριμένα από...
τα 500 ευρώ! Μετά την πρώτη μείωση που υπέστησαν οι συνταξιούχοι λόγω της αύξησης των εισφορών για τον κλάδο υγείας, οι συντάξεις μπαίνουν πάλι στο κουρείο.

Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος παραδέχθηκε χθες, ότι το «μαχαίρι» στις συντάξεις θα πέσει τελικά χαμηλότερα από τα 1.500 ευρώ, αφού υποστήριξε ότι θα ληφθεί κάθε δυνατό μέτρο ώστε να μην υπάρξει μείωση κάτω από τα 1.000 ευρώ (κύρια και επικουρική σύνταξη).

Οι μειώσεις θα επιβληθούν στο σύνολο του ποσού κύριας και επικουρικής σύνταξης. Γίνεται προσπάθεια να επιβληθούν οι μειώσεις σε συντάξεις άνω των 1000 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι θα θιγούν και οι κύριες συντάξεις ύψους 800 ευρώ . Το «μαχαίρι» σχεδιάζεται να μπει κλιμακωτά στις σημερινές συντάξεις.

Είναι βέβαιο ότι οι μειώσεις έχουν κλειδώσει για όσους παίρνουν ως άθροισμα 1.000 ευρώ και πάνω, ενώ μένει να φανεί τι θα γίνει με τις χαμηλότερες.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στις προγραμματικές δηλώσεις ο κ. Κατρούγκαλος:

-Δεν θα γίνουν οριζόντιες μειώσεις, ωστόσο είναι ξεκάθαρο ότι θα γίνουν κλιμακωτές

-Θα υπάρξει προστασία των μικρών συντάξεων. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα προστατευτούν οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν έως 500 ευρώ...

Read more...

Ο νέος φόρος για τα ακίνητα το 2016...


ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ...

Σε ανατροπές στη φορολογία ακινήτων για το 2016, με αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ από έναν νέο φόρο, προχωρά το υπουργείο Οικονομικών. Σχεδιάζονται ελαφρύνσεις σε...
μικροϊδιοκτήτες και επιβαρύνσεις κυρίως σε εξοχικά και οικόπεδα-φιλέτα.

Ελαφρύνσεις για τους μικροϊδιοκτήτες ακινήτων και επιβαρύνσεις κυρίως στις δευτερεύουσες και εξοχικές κατοικίες, καθώς και στα οικόπεδα και αργοτεμάχια-φιλέτα, που βρίσκονται κυρίως εκτός σχεδίου πόλης, προβλέπει το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ το 2016.
Το στίγμα των ανατροπών στον φόρο ακινήτων με στόχο την αναδιανομή των βαρών έδωσε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρ. Αλεξιάδης, επισημαίνοντας ότι «ο τρόπος που θα δομηθεί ο νέος φόρος δεν έχει ακόμα αποφασιστεί, αλλά θα είναι πιο αναλογικός και δίκαιος, καθώς κατά την άποψη της κυβέρνησης ο ΕΝΦΙΑ έχει κλείσει τον κύκλο του»...
ethnos.gr

Read more...