Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Στη δικαιοσύνη για το "ΑΘΗΝΑ"

Στη δικαιοσύνη για το ΑΘΗΝΑ
Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ανακοίνωσε ότι προσφεύγει στη Δικαιοσύνη σχετικά με το Προεδρικό Διάταγμα για το σχέδιο «Αθηνά» καθώς δεν ιδρύθηκε Πολυτεχνική Σχολή στο συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο. Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Π. Τσάρτας απαντώντας σε δημοσίευμα εφημερίδας που ανέφερε ότι έγιναν μικρές αλλαγές στο σχέδιο «Αθηνά» τονίζει μεταξύ άλλων:
«Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου έχει ζητήσει τη λειτουργία της, από το 2009 εγκεκριμένης από το Συμβούλιο Ανώτατης Παιδείας (ΣΑΠΕ), Πολυτεχνικής του Σχολής καθώς και την ενεργοποίηση, του από το 2009 ιδρυμένου με ΦΕΚ, Τμήματος Οικονομικής & Διοίκησης Τουρισμού, ενώ έχει διατυπώσει τη διαφωνία του για τη συγχώνευση του Τμήματος Μαθηματικών με το Τμήμα Στατιστικής & Αναλογιστικών Μαθηματικών, της Σχολής Θετικών Επιστημών της Σάμου.
Όπως προκύπτει από δημοσιεύματα και την πρόσφατη επικοινωνία μας με το υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού:
1. Δημιουργείται, από το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016, Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών με το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών (ουσιαστικά Πολυτεχνική Σχολή) στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και αυτό είναι αναμφίβολα θετικό, αλλά βεβαίως αποτελεί ένδειξη της συστηματικής ύπαρξης δύο μέτρων και δύο σταθμών στην εφαρμογή των κριτηρίων για το Σχέδιο «Αθηνά». Στην περίπτωση του Πανεπιστημίου Αιγαίου, η Πολυτεχνική Σχολή, για την οποία η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεσμεύτηκε όπως και για του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων να συμπεριληφθεί στο ΠΔ ώστε να λειτουργήσει από το 2014, αυτό δεν γίνεται αν και αποτελείται από τρία υπαρκτά και εν λειτουργία Τμήματα Μηχανικών επί μια 10ετία, και δεν επιφέρει κανένα επιπρόσθετο κόστος για το κράτος. Αντίθετα η μη ίδρυσή της δημιουργεί σοβαρά προβλήματα λειτουργίας στα Τμήματα Μηχανικών πενταετούς φοίτησης που εντάσσονται σε Σχολές με Τμήματα τετραετούς φοίτησης.
2. Η λειτουργία του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, (ΕΚΠΑ), είναι επίσης αναμφίβολα θετική και χρήσιμη, αλλά έρχεται σε αντίθεση με τη δηλωμένη άποψη του υπουργείου Παιδείας ότι δεν ενεργοποιούνται νέα Τμήματα, στο πλαίσιο του Σχεδίου «Αθηνά», επιχείρημα για τη μη ενεργοποίηση των δύο Τμημάτων Τουρισμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Πανεπιστημίου Πειραιά. Τα δύο αυτά Τμήματα προφανώς αν και είναι επίσης απολύτως αναγκαία και χρήσιμα για την ανάπτυξη της χώρας μας, δεν ενεργοποιούνται, αν και δεν επιφέρουν κανένα νέο κόστος στον κρατικό προϋπολογισμό, διότι το έργο των Τμημάτων αυτών φαίνεται ότι μπορεί, κατά το υπουργείο, να ανατεθεί στα Κολλέγια!»
«Η πρυτανική αρχή του Πανεπιστήμιου Αιγαίου, όπως έχει ενημερώσει και μέσω της Συγκλήτου του, μετά από αυτές τις εξελίξεις, σκοπεύει να προσφύγει στην Ελληνική Δικαιοσύνη (Συμβούλιο της Επικρατείας κ.α.), ενώ έχει ήδη ξεκινήσει την ενημέρωση των κομμάτων της Βουλής καθώς και όλων των αρμοδίων θεσμικών φορέων για το ζήτημα αυτό. Η εξέλιξη αυτή είναι αναπόφευκτη προκειμένου να υπερασπιστεί τον πολυετή Στρατηγικό του Σχεδιασμό του Ιδρύματος και την αξιοπρέπεια των μελών της Πανεπιστημιακής του Κοινότητας» καταλήγει ο πρύτανης.

Πηγή: ΑΜΠΕ 

Read more...

Ο χάρτης της ανεργίας των νέων στην Ευρώπη - Θλιβερή πρωτιά για την Ελλάδα


Δείτε σε γράφημα πως διαμορφώνεται η ανεργία των νέων σε Ελλάδα και Ευρώπη. Θυσιάζεται μια ολόκληρη γενιά (Infographic)

Μεγαλύτερα ''θύματα'' της ανεργίας σε Ελλάδα και Ευρώπη είναι οι νέοι.
Το ποσοστό ανεργίας στην Ιταλία ανέρχεται στο 11,5% του ενεργού πληθυσμού, αλλά φτάνει το 38,4% ια τους νέους 15-24 ετώνγ.
Σε ότι αφορά τη χώρα μας, στα άτομα ηλικιών 15- 24 ετών, η ανεργία καταρρίπτει συνεχώς κάθε αρνητικό ρεκόρ, καθώς ''εκτινάχθηκε'' στο 64,2% ή κατά 10,1 μονάδες υψηλότερα από τον Φεβρουάριο πέρυσι και κατά 33,5 μονάδες υψηλότερα από το 2010 και το πρώτο έτος εφαρμογής του Μνημονίου. Τα παραπάνω, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ.
Το Debating Europe της Ε.Ε., έδωσε στη δημοσιότητα των δικό του "χάρτη" της ανεργίας των νέων για την Ευρώπη επικαλούμενο στοιχεία της eurostat.
Παράλληλα, καλεί το κοινό να λάβει μέρος στο φόρουμ με τίτλο, "Σώζοντας τη χαμένη γενιά της Ευρώπης" (Saving Europe’s "Lost Generation").
Τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας για τους νέους στην ΕΕ, καταγράφονται στην Ελλάδα (59,1% τον Ιανουάριο του 2013), στην Ισπανία (55,9%), στην Ιταλία (38,4%)και στην Πορτογαλία(38,3%). Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται στη Γερμανία και στην Αυστρία (7,6%) και στην Ολλανδία (10,5%).
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα αυξήθηκε από 25,7% το Δεκέμβριο του 2012 σε 27,2% τον Ιανουάριο του 2013. Το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες διαμορφώθηκε στο 23,9% και στις γυναίκες στο 31,4%, τον Ιανουάριο του 2012.
Θλιβερή πρωτιά της χώρας μας
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, το Μάρτιο του 2013, η ανεργία στην Ευρωζώνη σημείωσε οριακή αύξηση, σε σχέση με το Φεβρουάριο, από 12% στο 12,1%, ενώ στην "ΕΕ των 27" η ανεργία παρέμεινε σταθερή στο 10,9% το Μάρτιο.
Οι άνεργοι μέσα σε ένα μήνα αυξήθηκαν κατά 69.000 στην "ΕΕ των 27" και κατά 62.000 στην ευρωζώνη. Συνολικά, καταγράφονται 26,521 εκατομμύρια άνεργοι στην ΕΕ και 19,211 εκατομμύρια άνεργοι στην ευρωζώνη.
Τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας στην ΕΕ καταγράφονται στην Ελλάδα (27,2% τον Ιανουάριο του 2012), στην Ισπανία (26,7%) και στην Πορτογαλία (17,5%). Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας σημειώθηκαν στην Αυστρία (4,7%), στη Γερμανία (5,4%), στο Λουξεμβούργο (5,7%) και στην Ολλανδία (6,4%).
Στην Ελλάδα καταγράφεται η μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας μέσα σε ένα χρόνο (21,5% τον Ιανουάριο του 2012 σε 27,2% τον Ιανουάριο του 2013). Μετά την Ελλάδα η μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας καταγράφεται στην Κύπρο (από 10,75 ΣΕ 14,2%), στην Ισπανία (από 24,1% σε 26,7%) και στην Πορτογαλία (από 15,1% σε 17,5%).
Εξάλλου, σε επίπεδα ρεκόρ παραμένει στην ΕΕ η ανεργία των νέων κάτω των 25 ετών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εurostat, το Μάρτιο του 2013 η ανεργία των νέων παρέμεινε σταθερή (σε σχέση με το Φεβρουάριο) στο 23,5% στην ΕΕ και στο 24% στην ευρωζώνη.
Συνολικά, καταγράφονται 5,690 εκατομμύρια άνεργοι νέοι στην ΕΕ και 3,599 εκατομμύρια στην ευρωζώνη.
Μέτρα για την ανεργία των νέων ζητά από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο Λέτα
Εν τω μεταξύ ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα ζήτησε να καταρτιστεί και να συζητηθεί στο προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Ιουνίου ένα κατεπείγον σχέδιο για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων.
"Η Ευρώπη πρέπει να δώσει απαντήσεις στο πρόβλημα της ανεργίας των νέων. Ζητούμε το προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον Ιούνιο" να επικεντρωθεί "σε ένα κατεπείγον σχέδιο", για να αντιμετωπιστεί αυτή η μάστιγα, είπε ο Λέτα μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς στη Ρώμη.
"Χωρίς εργασία για τους νέους δεν υπάρχει ελπίδα, ούτε για τα κράτη μέλη ούτε για την Ευρώπη", υπογράμμισε ο Λέτα.
Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, debatingeurope.eu



Read more...

ΒΙΝΤΕΟ-Ο Παππάς στην Καλογεροπούλου: "Θα υποστείτε τις συνέπειες"

ΒΙΝΤΕΟ-Ο Παππάς στην Καλογεροπούλου: Θα υποστείτε τις συνέπειες
Ένταση προκάλεσε η παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στον ΣΚΑΪ. Ο κ. Παππάς απευθυνόμενος στη δημοσιογράφου Ελένη Καλογεροπούλου τόνισε μεταξύ άλλων:
«Βγάζετε όλη σας την εμπάθεια και δυστυχώς για το επάγγελμα σας, που θα έπρεπε κανονικά  να είναι ένα λειτούργημα, έχετε αποκαλυφθεί στα μάτια του ελληνικού λαού. Η κ. Καλογεροπούλου είπε ότι εγώ χαρακώνω ανθρώπους. Θα υποστείτε τις συνέπειες των λόγων σας, δεν είστε Τατσόπουλος».
Η δημοσιογράφος απάντησε με την σειρά της:
«Ο εκβιασμός που μου κάνετε δεν πιάνει. Ήδη μου έχει κάνει το κόμμα σας μια αγωγή και μου ζητά 500.000 ευρώ. Αν πειράξει κάποιος μία τρίχα από την κεφαλή μου, γιατί αντιλαμβάνομαι ότι έχω να κάνω με επικίνδυνους ανθρώπους, θα λογοδοτήσετε και εσείς. Μόνο αυτό σας λέω κύριε Παππά. Λέω ελεύθερα τη γνώμη μου. Δεν θα σας φοβηθώ».
Δείτε το βίντεο από τον ΣΚΑΪ



enikos.gr

Read more...

Δικαστικοί κλητήρες στην Ιπποκράτους με εντολή έξωσης

Δικαστικοί κλητήρες στην Ιπποκράτους με εντολή έξωσης
Το κατώφλι των γραφείων του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους πέρασαν σήμερα το πρωί οι δικαστικοί επιμελητές, έχοντας στα χέρια τους εντολή για έξωση και κατάσχεση.
Σύμφωνα με τον ALPHA, οι δικαστικοί κλητήρες γύρω στις 10 το πρωί ανέβηκαν στον πέμπτο όροφο και πήγαν στο γραφείο του διευθυντή του κόμματος Νίκου Σαλαγιάννη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΠΑΣΟΚ χρωστά στον ιδιοκτήτη του κτιρίου ενοίκια ύψους 0,5 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δικαστικοί επιμελητές έφυγαν με την γραπτή δέσμευση, υπογεγραμμένη από τον Νίκο Σαλαγιάννη που ανέφερε ότι εάν δεν έχουν αποπληρωθεί τα ενοίκια μέχρι τις 25 Μαίου, τότε θα φύγουν από το κτίριο από μόνοι τους.

Έτσι, αποχώρησαν χωρίς να προβούν στη διαδικασία της κατάσχεσης. Σύμφωνα με τον ALPHA, oι κλητήρες φυγαδεύτηκαν από το γκαράζ καθώς μπροστά στο κτίριο είχαν στηθεί κάμερες, και όπως είναι φυσικό κανείς δεν θα επιθυμούσε να έπιανε ο φακός τους δικαστικούς επιμελητές να εξέρχονται του κτιρίου του ΠΑΣΟΚ .
Σε κάθε περίπτωση πάντως, πρέπει να θεωρείται η επιστροφή στην ιστορική έδρα της Χαριλάου Τρικούπη μέσα στο καλοκαίρι.
enikos.gr

Read more...

Υμνητής του ναζισμού ο Παππάς...



Το "tweet" του Παπαδημούλη...
Χωρίς αιδώ ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς επιβεβαίωσε ουσιαστικά ότι είναι υμνητής του ναζισμού.
 Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή για την...
άρση ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Τατσόπουλου.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς έχει μηνύσει τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι με δηλώσεις του στην ηλεκτρονική έκδοση της Lifo χαρακτήρισε «νταβατζήδες» τα μέλη της οργάνωσης, στον απόηχο των επεισοδίων στο Χυτήριο, όπου η ΧΑ επιχειρούσε να αποτρέψει παράσταση η οποία καυτηρίαζε τον χριστιανισμό.

Στο πλαίσιο της συζήτησης στη Βουλή για άρση της ασυλίας του Π.Τατσόπουλου, κατά τη διάρκεια της οποίας ο ίδιος τόνισε τον κίνδυνο ποινικοποίησης του πολιτικού λόγου («ο καθένας θα σκέφτεται δύο φορές τι θα πει για να μην οδηγηθεί στο δικαστήριο»), ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αντέτεινε απόσπασμα από κείμενο του Χρ.Παππά στο περιοδικό της Χρυσής Αυγής με το οποίο υμνούσε τον Χίτλερ.

Σε εκείνο το σημείο, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής δήλωσε: «Ευχαριστούμε τον Τατσόπουλο που μας διάβασε γραπτά της νιότης μας. Ο εθνικισμός είναι η νιότη του κόσμου και το μέλλον του».

enet.gr

Read more...

Ένας Μεσσήνιος κολλητός του Αντώνη Σαμαρά στην Επιτροπή Προμηθειών Υγείας...






Συνεχίζεται το μίνι φεστιβάλ αξιοκρατίας που έχει στήσει η κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον Αντώνη Σαμαρά, αυτή τη φορά με τον διορισμό του...
κ. Χρήστου Γιάνναρη στην Επιτροπή Προμηθειών Υγείας.

Όπως μπορείτε να διακρίνετε από την παραπάνω φωτογραφία (από το site της Νέας Δημοκρατίας) ο κ. Γιάνναρης γεννήθηκε στο...



...Χατζή Μεσσηνίας, άρχισε να εργάζεται σε φορέα του Υπ.Εξωτερικών το 1991 (επί Σαμαρά) και μετά από πλήθος θέσεων που κατέλαβε επί Καραμανλή, ανέλαβε και Πρόεδρος του Οργανισμού Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού το 2009, επί Σαμαρά στο Υπ.Πολιτισμού. Στη Ν.Δ του Αντώνη Σαμαρά κατέχεται τη θέση του Γραμματέα Παλιννοστούντων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων.

Μάλιστα, σε παλαιότερο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Παρόν» το όνομα του ήταν μεταξύ εκείνων που θεωρούνται «παιδιά του Αντώνη Σαμαρά».

Θυμίζω ότι ο Αντώνης Σαμαράς τις πρώτες εβδομάδες της θητείας του μοίρασε σε Μεσσήνιους την Εθνική Τράπεζα και την ΕΥΠ (εδώ) ενώ αρκετά είναι και τα παραδείγματα σε πλήθος άλλων κρατικών θέσεων (εδώ).

parapolitiki.com

Read more...

ΠΟΙΟΙ ΔΕ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ...


Μόνο όσους αμείβονται με τα κατώτατα όρια καλύπτει η διατήρηση του επιδόματος γάμου στην οποία κατέληξαν την Τρίτη οι εκπρόσωποι των εργοδοτικών οργανώσεων – πλην ΣΕΒ – με τη ΓΣΕΕ. Αντίθετα δεν αφορά όσους αμείβονται με κλαδικές ...
συμβάσεις οι οποίοι χάνουν το επίδομα μετά την εκπνοή της μετενέργειας. Στους κλαδικούς μισθούς, όμως, διατηρούνται τα επιδόματα ωρίμανσης ,τέκνων, σπουδών και επικινδυνότητας .

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι η νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας έχει αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου που σημαίνει ότι όσοι εργοδότες έχουν ήδη «περικόψει» το επίδομα γάμου παρανομούν και οφείλουν να το καταβάλουν. Σε περίπτωση που αρνηθούν υπό την απειλή της απόλυσης, οι εργαζόμενοι μπορούν να προσφύγουν στο ΣΕΠΕ και τη δικαιοσύνη.

Σημειώνεται, όμως, ότι η σύμβαση δεν τροποποιεί νόμο και άρα διασφαλίζει το επίδομα μόνο για ένα συν ένα χρόνο όπως συμφώνησαν οι κοινωνικοί εταίροι. Τα δεδομένα, δηλαδή, θα επανεξεταστούν στο τέλος του χρόνου ώστε οι κοινωνικοί εταίροι να αποφασίσουν αν η διάρκεια της σύμβασης θα παραταθεί έως το τέλος του 2014.

Για όσους εργάζονται σε επιχειρήσεις που ανήκουν στον ΣΕΒ ο Σύνδεσμος ανακοίνωσε την Τρίτη ότι οι επιχειρήσεις μέλη του δεσμεύονται να συνεχίσουν να καταβάλουν το επίδομα γάμου σε όσους αμείβονται με τα κατώτατα όρια. Αυτό σημαίνει ότι αν τα μέλη του ΣΕΒ τηρήσουν τη δέσμευση - η οποία όμως δεν υπόκειται σε κάποια  νομική φόρμουλα - οι εργαζόμενοι δε θα χάσουν  το επίδομα που αντιστοιχεί σε 58,6 ευρώ η 75,1 το μήνα ( για τις μεγάλες επιχειρήσεις που δηλώνουν ότι έχουν διατηρήσει τον κατώτατο μισθό των 751 ευρώ). Οι επιχειρήσεις μέλη του ΣΕΒ είναι μεγάλες αλλά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που ανήκουν σε όλους τους κλάδους της οικονομίας , περισσότερο όμως στον τομέα της μεταποίησης.

Επομένως το επίδομα γάμου έχουν δικαίωμα να κόψουν:

  • Οι επιχειρήσεις που έχουν ήδη αποχωρήσει από την ΕΣΕΕ, τη ΓΣΕΒΕΕ και τον ΣΕΤΕ και οι επιχειρήσεις-μέλη του ΣΕΒ που δεν θα  ακολουθήσουν  την προτροπή του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου για συνέχιση καταβολής του επιδόματος.
  • Μονομερώς μπορεί να κοπεί το επίδομα γάμου και από τις αμοιβές των εργαζομένων σε 44 κλάδους στους οποίους οι συμβάσεις έληξαν, μαζί με την τρίμηνη μετενέργεια, χθες (ασφαλιστικά πρακτορεία, βιομηχανίες, ναυτιλιακές επιχειρήσεις, γεωπόνοι κ.ά.).

Τι προβλέπει η νέα ΕΓΣΣΕ

Η ισχύς της νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ξεκινά αναδρομικά από την 1/1/2013, έχει διάρκεια ενός χρόνου με πρόβλεψη παράτασης για άλλον ένα χρόνο (δηλ. έως το τέλος του 2014) «εφόσον το συμφωνήσουν οι κοινωνικοί εταίροι». Στο προοίμιο της νέας Σύμβασης, οι συμβαλλόμενες οργανώσεις δεσμεύονται, ακόμη, να αναλάβουν πρωτοβουλίες για αλλαγή του καθεστώτος των συλλογικών διαπραγματεύσεων, την αντιμετώπιση της ανεργίας και της ανασφάλιστης εργασίας και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας όχι μέσω μισθολογικών παρεμβάσεων, αλλά με την αντιμετώπιση του κόστους των μεταφορικών, της ενέργειας κ.ά.

Η νέα εθνική συλλογική σύμβαση

  • Καλύπτει το 13% των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα (280.000 εργαζόμενοι)
  • Διασφαλίζει τα 586 ευρώ κατώτατο μισθό
  • Διασφαλίζει το επίδομα γάμου 10%
  • Διατηρεί τα επιδόματα τέκνων - ωρίμανσης - επικινδυνότητας και σπουδών
  • Έχει διάρκεια ενός ενός έτους με δυνατότητα ανανέωσης και για το 2014

Την επίτευξη συμφωνίας χαιρέτισε με ανακοίνωσή του ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης: «Η συνεργασία των κοινωνικών εταίρων, σε ένα πνεύμα ευαισθησίας, αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συνεννόησης, συνιστά θετική και ελπιδοφόρα εξέλιξη για την οικονομία και την κοινωνική συνοχή».
Πηγή : protothema.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2013/05/blog-post_7099.html

Read more...

«Έφαγε πόρτα» η Χρυσή Αυγή στα Ελευθέρια της Κομοτηνής!...



Κλειστές πόρτες βρήκε η Χρυσή Αυγή στην πόλη της Κομοτηνής, κατά τη διάρκεια του εορτασμού της 93ης επετείου της απελευθέρωσης της πόλης, την Τρίτη 14 Μαΐου.

Με απόφαση του δήμου Κομοτηνής δεν επετράπη στον...


βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης της Χρυσής Αυγής κ. Αντώνη Γρέγο να καταθέσει στεφάνι μετά την επιμνημόσυνη δέηση, ακολουθώντας το πρωτόκολλο.

Μάλιστα όταν ρωτήθηκε σχετικώς ο δήμαρχος Κομοτηνής, κ. Γιώργος Πετρίδης, για το ενδεχόμενο να επιχειρηθεί από πλευράς της Χ.Α. η κατάθεση στεφάνου, αυτός σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο ανέφερε πως προτίθεται να αρπάξει από τα χέρια του βουλευτή το στεφάνι και να αποχωρήσει από τις εκδηλώσεις εορτασμού.

thrakitoday.com

Read more...

Άκης: «Κάποιοι τα κουκούλωσαν»...



 crimenet.gr

Για σκευωρία που στήθηκε σε βάρος του σε συνεννόηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μίλησε ο Άκης Τσοχατζόπουλος στην τηλεόραση του Alpha.

Ο πρώην υπουργός θεωρεί απαραίτητη την...


παρουσία των μελών του ΚΥΣΕΑ στο δικαστήριο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πρέπει να δοθεί η δυνατότητα για εξηγήσεις καθώς στον κόσμο φαίνεται ότι ένα θεσμικό όργανο δωροδοκήθηκε.

Όπως είπε στο κεντρικό δελτίο του σταθμού, η περιπέτειά του ξεκίνησε πριν από 2 χρόνια όταν κατά την εξέτασή του στη Βουλή, φάνηκε ότι κάποιοι τα κουκούλωσαν.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος πρόσθεσε ότι στόχος του είναι στη δίκη να αποδειχτεί η αλήθεια ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει τα όσα έχει πει ο Θόδωρος Πάγκαλος με τις δηλώσεις του «εάν καταθέσω θα τον θάψω».

Παράλληλα δεν θέλησε να δώσει λεπτομέρειες για την κατάσταση της συζύγου του Βίκυς Σταμάτη, καθώς αφορά προσωπικά δεδομένα...

Read more...

Προσφορές από την ΕΠΑ Μειώσεις τιμών για τους καταναλωτές φυσικού αερίου στην Αττική


Το ενδεικτικό ύψος της μηνιαίας μείωσης της τιμής πώλησης αναμένεται να διαμορφωθεί στα 0,62 λεπτά ανά kWh
Το ενδεικτικό ύψος της μηνιαίας μείωσης της τιμής πώλησης αναμένεται να διαμορφωθεί στα 0,62 λεπτά ανά kWh   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Μειώσεις τιμών για τους καταναλωτές φυσικού αερίου στην Αττική και εκπτώσεις για νέες συνδέσεις στο δίκτυο, ανακοίνωσε η Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής.

Η εταιρεία προσφέρει μειωμένες τιμές κατά περίπου 8% στους καταναλωτές φυσικού αερίου, ενώ κάνει τη σύνδεση με το δίκτυο πιο προσιτή με τις νέες προσφορές που περιλαμβάνουν σημαντικές εκπτώσεις στα τέλη σύνδεσης και χρηματοδότηση της εγκατάστασης θέρμανσης φυσικού αερίου.

Οι μειώσεις γίνονται με την ενσωμάτωση στα τιμολόγια του εφάπαξ ποσού έκπτωσης που έλαβε η εταιρεία από τη ΔΕΠΑ, από το Μάιο έως και τον Δεκέμβριο του 2013. Το ενδεικτικό ύψος της μηνιαίας μείωσης της τιμής πώλησης αναμένεται να διαμορφωθεί στα 0,62 λεπτά ανά kWh (συμπ. ΦΠΑ) και η τιμή του φυσικού αερίου διαμορφώνεται για τους οικιακούς καταναλωτές τον Μάιο στα 7 λεπτά ανά KWh.

Επιπλέον, από 14 Μαΐου έως 5 Ιουλίου 2013 τίθενται σε ισχύ νέες προσφορές της ΕΠΑ Αττικής. Συγκεκριμένα για κεντρικές θερμάνσεις κτιρίων, αυτονομίες κι επαγγελματίες και ανάλογα με την εγκατεστημένη ισχύ, δίνεται έκπτωση στα τέλη σύνδεσης που κυμαίνεται από 50% έως 100%.

Επίσης, για την ίδια περίοδο τίθεται σε ισχύ το σχήμα χρηματοδότησης της εσωτερικής εγκατάστασης θέρμανσης φυσικού αερίου απευθείας από την ΕΠΑ Αττικής, με το χρηματοδοτούμενο ποσό να ανέρχεται έως τις 12.300 ευρώ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Συνάντηση με τον Κροάτη πρόεδρο Ανησυχία για το μέλλον Ελλάδας και Ευρώπης εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας


O πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας
O πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Την έντονη ανησυχία του για το μέλλον της Ελλάδας, αλλά και για το μέλλον της Ευρώπης, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κροατίας Ίβο Γιοσίποβιτς στο Ζάγκρεμπ.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση για την Ελλάδα και εκτίμησε ότι είναι πολύ δύσκολο για τους Έλληνες να πληρώσουν όλο αυτό το χρέος. Το πρόβλημα, πρόσθεσε, είναι ότι ο ελληνικός λαός δεν είναι υπεύθυνος γι' αυτό το χρέος. Και, βεβαίως, πιστεύουμε ότι είναι θέμα πολιτικής επιλογής για να αλλάξει αυτή η κατάσταση».
«Πιστεύουμε ότι μια μεγάλη ριζοσπαστική πολιτική αλλαγή, αποτελεί τη λύση για το μέλλον και στην Ελλάδα κάνουμε ό,τι μπορούμε προς αυτήν την κατεύθυνση», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Αναφερόμενος στη συνάντηση και το γεύμα που είχε με τον Όλιβερ Στόουν και τον Σλαβόι Ζίζεκ ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την χαρά του γι αυτή τη συνάντηση και αποκάλυψε ότι έχει παρακολουθήσει όλες τις ταινίες του Αμερικανού σκηνοθέτη.
Ιδιαίτερα στάθηκε στην ταινία «Πλατούν», σημειώνοντας ότι σήμερα ζούμε ένα διαφορετικό πόλεμο, ο οποίος δεν είναι στρατιωτικός, αλλά οικονομικός. Έχουμε πρόσθεσε, θύματα, όχι της στρατιωτική βίας, αλλά της ύφεσης και αυτές οι πολιτικές και τα μέτρα λιτότητας έχουν πάρα πολλά θύματα, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη. Πρέπει να ξεπεράσουμε αυτήν την κρίση και να κερδίσουμε αυτόν τον πόλεμο. Και αυτό θα το καταφέρουμε ενωμένοι, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

«Ομαλά και στην ώρα τους» Διαβεβαιώσεις για τις εξετάσεις ενώ συνεδριάζουν οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ


  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Ομαλά και στην ώρα τους θα διεξαχθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, λιγότερο από 48 ώρες πριν από την πρεμιέρα των εξετάσεων και ενώ οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ συνεδριάζουν για να αποφασίσουν εάν θα επικυρώσουν την απόφαση για απεργία μέσα στις Πανελλαδικές.

«Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση προχώρησαν σε μία επιβεβλημένη απόφαση, για να διαφυλάξουν την προσπάθεια των νέων που διαγωνίζονται στην πιο δύσκολη εξέταση της ζωής τους. Ύψιστο καθήκον όλων είναι η δημιουργία κλίματος ηρεμίας για την ολοκλήρωση της κοπιώδους προσπάθειας των παιδιών.

»Τώρα προέχει η άσκηση του καθήκοντος και η ομαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Αυτό άλλωστε επιθυμεί η ελληνική κοινωνία. Εύχομαι καλή επιτυχία στους μαθητές και καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς» είπε ο κ. Αρβανιτόπουλος.

Από το μεσημέρι της Τετάρτης ισχύει και η επιστράτευση των καθηγητών καθώς θα έχει ολοκληρωθεί η επίδοση των φύλλων πορείας.

Αντιδρώντας στην επιστράτευση, οι καθηγητές την συμπαράσταση της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και όλων των κλάδων των εργαζομένων, ώστε την Παρασκευή που αρχίζουν οι εξετάσεις να κηρυχθεί 24ωρη γενικότερη απεργία.

Οι πρόεδροι των τοπικών ενώσεων των καθηγητών που συνεχίζουν την συνεδρίασή τους υπεραμύνθηκαν των απεργιακών κινητοποιήσεων μέσα στην περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων.
Οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ έχουν εξουσιοδοτηθεί από τις γενικές συνελεύσεις των καθηγητών σε μεγάλη πλειοψηφία να υποστηρίξουν την απόφαση για απεργίες, αν και η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε επιστράτευση.
Ένα από τα ζητήματα που τέθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ήταν το κατά πόσο οι εκπαιδευτικοί μπορούν να μην υπακούσουν στην επιστράτευση και να μην παραστούν στις εξετάσεις.
Σημειώνεται ότι σε περίπτωση παράβλεψης της απόφασης για επιστράτευση, ο νόμος προβλέπει αυτόφωρη σύλληψη, παραπομπή σε ποινικό δικαστήριο με ποινή τουλάχιστον τριών μηνών και στο πειθαρχικό σκέλος απόλυση.

Το πρωί και η Ομοσπονδία των δασκάλων τάχθηκε στο πλευρό των καθηγητών, ενώ οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ συναντήθηκαν με τον γραμματέα της ΝΔ Μ.Κεφαλογιάννη, ο οποίος, αφού άκουσε τα αιτήματά τους, επανέλαβε την θέση της κυβέρνησης ότι οι εξετάσεις πρέπει να γίνουν κανονικά και στην ώρα τους.
Στη συνέχεια συναντήθηκαν και με τους υπεύθυνους του τομέα παιδείας του ΠΑΣΟΚ.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Διεθνής Ημέρα Οικογένειας

Διεθνής Ημέρα Οικογένειας
Η Διεθνής Ημέρα της Οικογένειας καθιερώθηκε το 1993 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και εορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Μαΐου.
Ο ετήσιος αυτός εορτασμός αντανακλά τη σπουδαιότητα που αποδίδει η διεθνής κοινότητα στην οικογένεια ως βασικό κύτταρο της κοινωνίας.

Πηγή: sansimera.gr
enikos.gr

Read more...

Ελα απόψε στου Θωμά...


Μεσσήνιος, πολιτευτής της ΝΔ, πρώην ποδοσφαιρικός παράγοντας: Έτοιμος να κυβερνήσει!...

Ο Μεσσήνιος πολιτευτής της Β' Αθήνας και πρώην πρόεδρος της Ολυμπιακής Αεροπορίας κ. Δημήτρης Κούκης τοποθετήθηκε τελικά διοικητής στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), όπως...

ανακοίνωσε την Δευτέρα το υπουργείο Υποδομών και Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ, ο κ. Κούκης, ο οποίος προορίζονταν αρχικά για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όμως ο διορισμός του δεν κατέστη εφικτός λόγω των εντονότατων αντιδράσεων που προκλήθηκαν στο ενδεχόμενο της αποχώρησης του κ. Θανάση Ζηλιασκόπουλου από την εταιρεία.

Στο παρελθόν έχει διατελέσει πρόεδρος και αντιπρόεδρος της Ολυμπιακής Αεροπορίας (2004-2007) και πρόεδρος της Galileo Hellas AE (2004-2009), θυγατρικής της ΟΑ.

Το ακόμα καλύτερο; Έχει διατελέσει και πρόεδρος της περίφημης ΠΑΕ Αιγάλεω η οποία διαδραμάτισε κομβικό ρόλο στα χρόνια της απόλυτης παρακμής του Ελληνικού Ποδοσφαίρου.

Αναρωτιέμαι πάντως ποιο από όλα τα προσόντα του κ. Κουκή εκτίμησε ο πρωθυπουργός. Το ότι ήταν υποψήφιος με τη ΝΔ; Ότι ήταν ο εκλεκτός των κυβερνήσεων Καραμανλή στα χρόνια της ολοκληρωτικής διάλυσης της Ολυμπιακής; Ότι σιγοτραγουδούσε στους διαδρόμους της ΕΠΟ «έλα απόψε στου Θωμά»;

Στιγμές αξιοκρατίας...

parapolitiki.com

Read more...

Ο νέος φόρος για όλα τα αγροτεμάχια...


Ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων, που θα ισχύσει από το 2014, θα περιλαμβάνει όλες ανεξαιρέτως τις εκτός σχεδίου εκτάσεις. Το ύψος του θα κλιμακώνεται ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του ακινήτου, τη θέση και την οικοδομησιμότητά του. Μειωμένοι συντελεστές θα...
ισχύσουν για τις καλλιέργειες με ανώτατο όριο τα 20 στρέμματα.

Στην επιβολή φόρου ανά στρέμμα για όλες τις εκτάσεις εκτός σχεδίου πόλης (οικόπεδα, αγροτεμάχια, κτήματα, βοσκοτόπια, δασικές εκτάσεις, αγροτικές καλλιέργειες κ.ά.) καταλήγει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της εφαρμογής του νέου ενιαίου φόρου ακινήτων για το 2014.

Το σχέδιο του οικονομικού επιτελείου προβλέπει φόρο 12 ευρώ ανά στρέμμα κατά μέσον όρο με κλιμάκωση που θα ξεκινά από τα 4 ευρώ και θα φθάνει μέχρι και τα 50 ευρώ το στρέμμα.

• Λεπτομέρειες στην έντυπη έκδοση του «Εθνους»

Read more...

Oι δαπάνες που μας προδίδουν

Oι δαπάνες που μας προδίδουν
Κοστούμι φόρου θα ράβει η εφορία σε όλους τους φορολογούμενους με βάση τις δαπάνες τους. Αυτό προβλέπει απόφαση του υπουργείου Οικονομικών που περιγράφει τις δαπάνες που θα λαμβάνονται υπόψη για τον προσδιορισμό του εισοδήματος και ποιες κατηγορίες φορολογουμένων θα ελεγχθούν με τον νέο τρόπο.
Δείτε στα παρακάτω γραφήματα γρήγορα και εύκολα ποιες δαπάνες μας "καίνε", αλλά και τον πρόσθετο φόρο σε σχέση με το 2012.

Πηγή: Τα Νέα
.enikos.gr

Read more...

Νέα δημοσκόπηση:Μπροστά η ΝΔ με 0,9%

Νέα δημοσκόπηση:Μπροστά η ΝΔ με 0,9%
Η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει 21,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 20,7%, η Χρυσή Αυγή 9,4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,6%, το ΠΑΣΟΚ 4,8%, το ΚΚΕ 4,5%, η ΔΗΜΑΡ 4%, ενώ στη δημοσκόπηση κατεγράφησαν και η «Νέα Ελπίδα» του Ανδρέα Λοβέρδου που συγκέντρωσε 1,6% και το «Σχέδιο Β’» του Αλέκου Αλαβάνου με 1,5%.
Στην εκτίμηση ψήφου τα κόμματα συγκέντρωσαν: ΝΔ 27,3%, ΣΥΡΙΖΑ 26,1%, Χρυσή Αυγή 11,8%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,1%, ΠΑΣΟΚ 6%, ΚΚΕ 5,7%, ΔΗΜΑΡ 5% και Νέα Ελλάδα 2%, Σχέδιο Β’ 1,9%.
Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 46,4% έναντι του Αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώνει 29,4%.
Στην παράσταση νίκης η ΝΔ φτάνει το 44,2%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 37,8%.
Διαχρονικά, η πρόθεση ψήφου και η ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό διαμορφώθηκαν ως εξής:

Η ταυτότητα της δημοσκόπησης
ΠΗΓΗ:ALPHA
enikos.gr

Read more...

Κατασχέσεις για όποιον δεν πληρώσει το "χαράτσι"!...



του Κώστα Τσαχάκη
Εφάπαξ και μέσα σε ένα μήνα θα κληθούν από την Εφορία να καταβάλλουν το “χαράτσι” του 2013 όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν το εξοφλήσουν μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ σε πέντε δόσεις.
Μάλιστα αν δεν το πληρώσουν στην...
αρμόδια ΔΟΥ θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες “αναγκαστικής είσπραξης” , δηλαδή κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων.
Επίσης αν και για τον υπολογισμό του τέλους του 2013 λαμβάνονται υπόψη τα στοιχεία της ΔΕΗ της 1ης Μαΐου, για όσα ακίνητα πάρουν ρεύμα στη συνέχεια και έως το τέλος του έτους οι ιδιοκτήτες τους θα κληθούν να πληρώσουν αναδρομικά τον φόρο.
Τα παραπάνω διευκρινίζονται σε σχετική απόφαση του γενικού γραμματέα Δημόσιων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη στην οποία επιπλέον καθορίζονται τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για όσους απαλλάσσονται από το “χαράτσι' ή το καταβάλουν με μειωμένο συντελεστή (άνεργοι , πολύτεκνοι , ανάπηροι κ.λ.π).
Θα πρέπει να τονιστεί ότι αναμένεται νέα υπουργική απόφαση εντός των επόμενων ημερών στην οποία θα καθορίζονται τα εισοδηματικά κριτήρια (όριο φτώχειας) για την εξαίρεση από το έκτακτο τέλος ακινήτων καθώς αυτές τις ημέρες υπολογίζεται το δημοσιονομική κόστος του συγκεκριμένου μέτρου.
Ειδικότερα όπως ορίζει η απόφαση :
-Αν δεν καταβληθεί ο φόρος η ΔΕΗ και οι εναλλακτικοί προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος μετά την ημερομηνία λήξης πληρωμής της τελευταίας δόσης του τέλους ακινήτων (ΕΕΤΑ) διαγράφουν το οφειλόμενο ποσό από τους λογαριασμούς και αποστέλλουν τις σχετικές καταστάσεις στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων . Σε αυτές αναγράφεται το ποσό της οφειλής το ονοματεπώνυμο και το ΑΦΜ του κυρίου ή επικαρπωτή του ακινήτου.
-Η ΓΓΠΣ με τη σειρά της αποστέλλει “ραβασάκια” για την οφειλή στον κύριο ή επικαρπωτή του ακινήτου ενημερώνοντας τον ταυτόχρονα για τις επιπτώσεις της μη εκπλήρωσης της υποχρέωσης αυτής.
-Παράλληλα αποστέλλει στις αρμόδιες ΔΟΥ τις καταστάσεις με τις οφειλές.
-Με βάση τις καταστάσεις της ΔΕΗ τα οφειλόμενα ποσά του ΕΕΤΑ του 2013 βεβαιώνονται και καταβάλλονται εφάπαξ μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου από την έκδοση του χρηματικού καταλόγου μήνα.
-Αν και μετά την ειδοποίηση της ΓΓΠΣ δεν εξοφληθεί ο φόρος, οι ΔΟΥ όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά “οφείλουν να μεριμνήσουν για την είσπραξη των οφειλών σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημόσιων Εσόδων λαμβάνοντας μέτρα αναγκαστικής είσπραξης”, δηλαδή κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων.
Εξάλλου θα πρέπει να σημειωθεί πως το “χαράτσι” θα επιβληθεί σε όλα τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα σύμφωνα με τα στοιχεία που είχε στη διάθεση της η ΔΕΗ μέχρι την 1η Μαΐου.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όσα ακίνητα ηλεκτροδοτηθούν μέσα στον Μάιο και έως το τέλος του έτους θα γλυτώσουν τον φόρο.
Στην χθεσινή απόφαση υπογραμμίζεται πως μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2014 ο Διαχειριστής Δικτύου Διακίνησης Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) καταρτίζει καταστάσεις με όλες τις νέες ηλετροδοτήσεις για τις οποίες δεν έχει επιβληθεί ΕΕΤΑ έως τις 31 Δεκεμβρίου 2013 και τις αποστέλλει στην ΓΓΠΣ.
Όπως γίνεται αντιληπτό οι ιδιοκτήτες ακινήτων που πήραν ρεύμα μετά την 1η Μαΐου
δεν θα γλιτώσουν το χαράτσι αλλά θα κληθούν να το πληρώσουν εντός του 2014.
Τέλος να σημειωθεί πως εφόσον η ΔΕΗ ή οι εναλλακτικοί προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος έχουν καθυστερήσει να αποδώσουν στο Δημόσιο τα χρηματικά ποσά του ΕΕΤΑ που έχουν εισπράξει, αυτά καταλογίζονται με τον οφειλόμενο τόκο υπερημερίας με καταλογιστική πράξη του αρμόδιου Οικονομικού Επιθεωρητή...

ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Read more...

Ο Θανάσης Παφίλης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ στη θέση του Σπύρου Χαλβατζή...


Μετά τη διαφοροποίησή του στο Συνέδριο του ΚΚΕ και την απόφασή του να μην είναι ξανά υποψήφιος για την Κεντρική Επιτροπή, ο Σπύρος Χαλβατζής αντικαταστάθηκε από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος και τη θέση...
που μέχρι τώρα κατείχε το ιστορικό στέλεχος καταλαμβάνει ο αναπληρωτής του Θανάσης Παφίλης.

Αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος αναλαμβάνει τώρα ο Νίκος Καραθανασόπουλος.

Αν και κατά το τυπικό που ακολουθείται στο ΚΚΕ η αντικατάσταση του κ. Χαλβατζή ήταν αναμενόμενη, καθώς δεν είναι πλέον μέλος της Κεντρικής Επιτροπής που αναδείχθηκε από το πρόσφατο 19ο Συνέδριο, ωστόσο η απόφαση αυτή θεωρήθηκε ως παραμερισμός του δημοφιλούς στελέχους, οι απόψεις του οποίου δεν συνέπιπταν με την «σκληρή γραμμή» της Αλέκας Παπαρήγα.

Στο Συνέδριο ο κ. Χαλβατζής διαφοροποιήθηκε και μάλιστα με έντονο τρόπο καθώς ορισμένοι επιχείρησαν να του επιρρίψουν την ευθύνη για την οικονομική κατηφόρα που έχει πάρει το ΚΚΕ με αιχμή την άλλοτε επιχειρηματική ναυαρχίδα του, την «Τυποεκδοτική», από την εποχή που ο ίδιος ήταν αρμόδιος ως μέλος του Πολιτικού Γραφείου επί των οικονομικών του κόμματος.

Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες των ημερών ανέφεραν μάλιστα ότι ο κ. Χαλβατζής, αν και χαμηλών τόνων, εξερράγη κατά των συντρόφων του που πήγαν να τον εμπλέξουν στην υπόθεση αυτή.

Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι ορισμένοι δεν δίστασαν να του ασκήσουν κριτική επειδή δεν καταδίκασε δημοσίως τις απόψεις που διατύπωσε ο γιος του, Αλ.Χαλβατζής, ο οποίος αποχώρησε προ διετίας από το ΚΚΕ καταγγέλλοντας την ηγεσία του ως «φραξιονιστική ομάδα».

Στο Συνέδριο ο κ. Χαλβατζής καταψήφισε την έκθεση για τον οικονομικό απολογισμό του κόμματος ενώ ζήτησε να μην είναι ξανά υποψήφιος στη νέα Κεντρική Επιτροπή.
NEA

Read more...

NEA TEKMΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ...


Από τις καταθέσεις και τις αγορές που κάνουν, θέλει να πιάσει τους φοροφυγάδες το υπουργείο Οικονομικών αλλά στην πράξη, όπως όλα δείχνουν, κάθε φορολογούμενος πολίτης που του χτυπά για έλεγχο την πόρτα η εφορία, κινδυνεύει να βρεθεί...
μπλεγμένος και πρέπει να αποδείξει ο ίδιος πως… «δεν είναι ελέφαντας».
Με τις οδηγίες που δίνει ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης στους εφόρους, η εφορία θα υπολογίζει από μόνη της το καθαρό εισόδημα του κάθε πολίτη που επιλέγεται για έλεγχο. Αν το ποσό ξεπερνά το δηλωθέν, θα φορολογεί αγρίως έως και 40% και 45% ως «μη δηλωθέν» το επιπλέον εισόδημα που η εφορία εκτιμά πως είχε ο φορολογούμενος κάθε χρονιά.

Πώς θα υπολογίζει η εφορία το εισόδημά μας
Με τις «έμμεσες τεχνικές ελέγχου» οι εφορίες θα φτιάξουν ατομικούς φακέλους και έναν πίνακα με
δύο στήλες, για κάθε ελεγχόμενο φορολογούμενο, με βάση το ΑΦΜ.
Στη μία στήλη θα προστίθενται τα πάσης φύσεως έσοδα που βλέπει η εφορία πως είχε ο υπόχρεος («πηγές εσόδων»). Σε αυτά θα προστίθεται και ό,τι εισπράττει κάποιος από πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων.
Πηγή : newmoney.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2013/05/nea-tekm.html

Read more...

ΠΑΣ - Αστέρας και Ατρόμητος - ΠΑΟΚ Σέντρα στα πλέι οφ με φόντο τα προκριματικά του Ch.League


  (Φωτογραφία:  Intime )

Αθήνα
Με τη διεξαγωγή της 1ης αγωνιστικής, αρχίζουν την Τετάρτη τα πλέι οφ στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λιγκ και στόχος των τεσσάρων «μονομάχων» είναι η πρώτη θέση στην ειδική βαθμολογία, που ισοδυναμεί με συμμετοχή στα προκριματικά του Champions League.

Ο ΠΑΟΚ που μπαίνει στα πλέι οφ ως επικεφαλής της ειδικής κατάταξης, φιλοξενείται στο Περιστέρι (19:15) από τον Ατρόμητο,, ενώ νωρίτερα, ο ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης (17:00).

Ο «δικέφαλος» του Βορρά, θα παίξει για δύο αποτελέσματα, προκειμένου να παραμείνει στην κορυφή, ενώ από την πλευρά τους, οι Περιστεριώτες θα επιδιώξουν το καλύτερο δυνατό.

Παράλληλα, ο Αστέρας Τρίπολης, που αναμένεται να διεκδικήσει μέχρι τέλους το «εισιτήριο», θέλει τους τρεις βαθμούς, έτσι ώστε να παραμείνει «ζωντανός» για την πρώτη θέση της ειδικής βαθμολογίας.

Το πρόγραμμα και η ειδική βαθμολογία, έχουν ως εξής:

Τετάρτη 15 Μαϊου

17:00 ΠΑΣ Γιάννινα-Αστέρας Τρίπολης
19:15 Ατρόμητος-ΠΑΟΚ

Ειδική βαθμολογία

ΠΑΟΚ 4
Αστέρας Τρίπολης 2
Ατρόμητος 0
ΠΑΣ Γιάννινα 0
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Έπειτα από αναβολή Στο Αυτόφωρο του Πολύγυρου δικάζονται οι τρεις διαδηλώτριες για τις Σκουριές


Φωτ. Αρχείου
Φωτ. Αρχείου   (Φωτογραφία:  Motionteam )

Θεσσαλονίκη
Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πολυγύρου Χαλκιδικής, δικάζονται το μεσημέρι της Τετάρτης οι τρεις διαδηλώτριες από τη βορειοανατολική Χαλκιδική, οι οποίες συνελήφθησαν κατηγορούμενες για συμμετοχή σε επεισόδια που σημειώθηκαν την περασμένη Κυριακή στο δάσος των Σκουριών.

Κάτοικοι της περιοχής θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια του Πολυγύρου, όπου θα δικαστούν οι τρεις γυναίκες.

Σε βάρος τους ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη, κατά περίπτωση, για αντίσταση, απείθεια, εξύβριση, πρόκληση σωματικής βλάβης κατά συρροή, απόπειρα απελευθέρωσης κρατουμένου, κατηγορίες που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος.

Το Αυτόφωρο, στο οποίο παραπέμφθηκαν να δικαστούν έκανε δεκτό το αίτημά τους για αναβολή και όρισε για σήμερα, Τετάρτη νέα δικάσιμο, ενώ, παράλληλα, αφέθηκαν ελεύθερες.

Οι τρεις γυναίκες, ηλικίας 25, 39 και 40 ετών, κατηγορούνται ότι συμμετείχαν σε διαμαρτυρία, κατά τις επένδυσης χρυσού στις Σκουριές, και όταν προσπάθησαν να εμποδίσουν όχημα της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» να προσεγγίσει τις εγκαταστάσεις, ήρθαν αντιμέτωπες με δυνάμεις της αστυνομίας που περιφρουρούν τις εργασίες των συνεργείων.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...