Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Ο Θανάσης Παφίλης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ στη θέση του Σπύρου Χαλβατζή...


Μετά τη διαφοροποίησή του στο Συνέδριο του ΚΚΕ και την απόφασή του να μην είναι ξανά υποψήφιος για την Κεντρική Επιτροπή, ο Σπύρος Χαλβατζής αντικαταστάθηκε από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος και τη θέση...
που μέχρι τώρα κατείχε το ιστορικό στέλεχος καταλαμβάνει ο αναπληρωτής του Θανάσης Παφίλης.

Αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος αναλαμβάνει τώρα ο Νίκος Καραθανασόπουλος.

Αν και κατά το τυπικό που ακολουθείται στο ΚΚΕ η αντικατάσταση του κ. Χαλβατζή ήταν αναμενόμενη, καθώς δεν είναι πλέον μέλος της Κεντρικής Επιτροπής που αναδείχθηκε από το πρόσφατο 19ο Συνέδριο, ωστόσο η απόφαση αυτή θεωρήθηκε ως παραμερισμός του δημοφιλούς στελέχους, οι απόψεις του οποίου δεν συνέπιπταν με την «σκληρή γραμμή» της Αλέκας Παπαρήγα.

Στο Συνέδριο ο κ. Χαλβατζής διαφοροποιήθηκε και μάλιστα με έντονο τρόπο καθώς ορισμένοι επιχείρησαν να του επιρρίψουν την ευθύνη για την οικονομική κατηφόρα που έχει πάρει το ΚΚΕ με αιχμή την άλλοτε επιχειρηματική ναυαρχίδα του, την «Τυποεκδοτική», από την εποχή που ο ίδιος ήταν αρμόδιος ως μέλος του Πολιτικού Γραφείου επί των οικονομικών του κόμματος.

Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες των ημερών ανέφεραν μάλιστα ότι ο κ. Χαλβατζής, αν και χαμηλών τόνων, εξερράγη κατά των συντρόφων του που πήγαν να τον εμπλέξουν στην υπόθεση αυτή.

Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι ορισμένοι δεν δίστασαν να του ασκήσουν κριτική επειδή δεν καταδίκασε δημοσίως τις απόψεις που διατύπωσε ο γιος του, Αλ.Χαλβατζής, ο οποίος αποχώρησε προ διετίας από το ΚΚΕ καταγγέλλοντας την ηγεσία του ως «φραξιονιστική ομάδα».

Στο Συνέδριο ο κ. Χαλβατζής καταψήφισε την έκθεση για τον οικονομικό απολογισμό του κόμματος ενώ ζήτησε να μην είναι ξανά υποψήφιος στη νέα Κεντρική Επιτροπή.
NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: