Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013

Έπειτα από αναβολή Στο Αυτόφωρο του Πολύγυρου δικάζονται οι τρεις διαδηλώτριες για τις Σκουριές


Φωτ. Αρχείου
Φωτ. Αρχείου   (Φωτογραφία:  Motionteam )

Θεσσαλονίκη
Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πολυγύρου Χαλκιδικής, δικάζονται το μεσημέρι της Τετάρτης οι τρεις διαδηλώτριες από τη βορειοανατολική Χαλκιδική, οι οποίες συνελήφθησαν κατηγορούμενες για συμμετοχή σε επεισόδια που σημειώθηκαν την περασμένη Κυριακή στο δάσος των Σκουριών.

Κάτοικοι της περιοχής θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια του Πολυγύρου, όπου θα δικαστούν οι τρεις γυναίκες.

Σε βάρος τους ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη, κατά περίπτωση, για αντίσταση, απείθεια, εξύβριση, πρόκληση σωματικής βλάβης κατά συρροή, απόπειρα απελευθέρωσης κρατουμένου, κατηγορίες που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος.

Το Αυτόφωρο, στο οποίο παραπέμφθηκαν να δικαστούν έκανε δεκτό το αίτημά τους για αναβολή και όρισε για σήμερα, Τετάρτη νέα δικάσιμο, ενώ, παράλληλα, αφέθηκαν ελεύθερες.

Οι τρεις γυναίκες, ηλικίας 25, 39 και 40 ετών, κατηγορούνται ότι συμμετείχαν σε διαμαρτυρία, κατά τις επένδυσης χρυσού στις Σκουριές, και όταν προσπάθησαν να εμποδίσουν όχημα της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» να προσεγγίσει τις εγκαταστάσεις, ήρθαν αντιμέτωπες με δυνάμεις της αστυνομίας που περιφρουρούν τις εργασίες των συνεργείων.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: