Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

«Ομαλά και στην ώρα τους» Διαβεβαιώσεις για τις εξετάσεις ενώ συνεδριάζουν οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ


  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Ομαλά και στην ώρα τους θα διεξαχθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, λιγότερο από 48 ώρες πριν από την πρεμιέρα των εξετάσεων και ενώ οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ συνεδριάζουν για να αποφασίσουν εάν θα επικυρώσουν την απόφαση για απεργία μέσα στις Πανελλαδικές.

«Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση προχώρησαν σε μία επιβεβλημένη απόφαση, για να διαφυλάξουν την προσπάθεια των νέων που διαγωνίζονται στην πιο δύσκολη εξέταση της ζωής τους. Ύψιστο καθήκον όλων είναι η δημιουργία κλίματος ηρεμίας για την ολοκλήρωση της κοπιώδους προσπάθειας των παιδιών.

»Τώρα προέχει η άσκηση του καθήκοντος και η ομαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Αυτό άλλωστε επιθυμεί η ελληνική κοινωνία. Εύχομαι καλή επιτυχία στους μαθητές και καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς» είπε ο κ. Αρβανιτόπουλος.

Από το μεσημέρι της Τετάρτης ισχύει και η επιστράτευση των καθηγητών καθώς θα έχει ολοκληρωθεί η επίδοση των φύλλων πορείας.

Αντιδρώντας στην επιστράτευση, οι καθηγητές την συμπαράσταση της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και όλων των κλάδων των εργαζομένων, ώστε την Παρασκευή που αρχίζουν οι εξετάσεις να κηρυχθεί 24ωρη γενικότερη απεργία.

Οι πρόεδροι των τοπικών ενώσεων των καθηγητών που συνεχίζουν την συνεδρίασή τους υπεραμύνθηκαν των απεργιακών κινητοποιήσεων μέσα στην περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων.
Οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ έχουν εξουσιοδοτηθεί από τις γενικές συνελεύσεις των καθηγητών σε μεγάλη πλειοψηφία να υποστηρίξουν την απόφαση για απεργίες, αν και η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε επιστράτευση.
Ένα από τα ζητήματα που τέθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ήταν το κατά πόσο οι εκπαιδευτικοί μπορούν να μην υπακούσουν στην επιστράτευση και να μην παραστούν στις εξετάσεις.
Σημειώνεται ότι σε περίπτωση παράβλεψης της απόφασης για επιστράτευση, ο νόμος προβλέπει αυτόφωρη σύλληψη, παραπομπή σε ποινικό δικαστήριο με ποινή τουλάχιστον τριών μηνών και στο πειθαρχικό σκέλος απόλυση.

Το πρωί και η Ομοσπονδία των δασκάλων τάχθηκε στο πλευρό των καθηγητών, ενώ οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ συναντήθηκαν με τον γραμματέα της ΝΔ Μ.Κεφαλογιάννη, ο οποίος, αφού άκουσε τα αιτήματά τους, επανέλαβε την θέση της κυβέρνησης ότι οι εξετάσεις πρέπει να γίνουν κανονικά και στην ώρα τους.
Στη συνέχεια συναντήθηκαν και με τους υπεύθυνους του τομέα παιδείας του ΠΑΣΟΚ.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: