Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Συνάντηση με τον Κροάτη πρόεδρο Ανησυχία για το μέλλον Ελλάδας και Ευρώπης εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας


O πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας
O πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Την έντονη ανησυχία του για το μέλλον της Ελλάδας, αλλά και για το μέλλον της Ευρώπης, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κροατίας Ίβο Γιοσίποβιτς στο Ζάγκρεμπ.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση για την Ελλάδα και εκτίμησε ότι είναι πολύ δύσκολο για τους Έλληνες να πληρώσουν όλο αυτό το χρέος. Το πρόβλημα, πρόσθεσε, είναι ότι ο ελληνικός λαός δεν είναι υπεύθυνος γι' αυτό το χρέος. Και, βεβαίως, πιστεύουμε ότι είναι θέμα πολιτικής επιλογής για να αλλάξει αυτή η κατάσταση».
«Πιστεύουμε ότι μια μεγάλη ριζοσπαστική πολιτική αλλαγή, αποτελεί τη λύση για το μέλλον και στην Ελλάδα κάνουμε ό,τι μπορούμε προς αυτήν την κατεύθυνση», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Αναφερόμενος στη συνάντηση και το γεύμα που είχε με τον Όλιβερ Στόουν και τον Σλαβόι Ζίζεκ ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την χαρά του γι αυτή τη συνάντηση και αποκάλυψε ότι έχει παρακολουθήσει όλες τις ταινίες του Αμερικανού σκηνοθέτη.
Ιδιαίτερα στάθηκε στην ταινία «Πλατούν», σημειώνοντας ότι σήμερα ζούμε ένα διαφορετικό πόλεμο, ο οποίος δεν είναι στρατιωτικός, αλλά οικονομικός. Έχουμε πρόσθεσε, θύματα, όχι της στρατιωτική βίας, αλλά της ύφεσης και αυτές οι πολιτικές και τα μέτρα λιτότητας έχουν πάρα πολλά θύματα, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη. Πρέπει να ξεπεράσουμε αυτήν την κρίση και να κερδίσουμε αυτόν τον πόλεμο. Και αυτό θα το καταφέρουμε ενωμένοι, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: