Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Αποδοκιμασίες στην παρέλαση στο Ηράκλειο...


ΒΙΝΤΕΟ-Αποδοκιμασίες στην παρέλαση στο ΗράκλειοΒΙΝΤΕΟ...

Δεν έλειψαν οι αποδοκιμασίες σήμερα στο Ηράκλειο κατά τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.

Λίγο πριν την παρέλαση ένας...
Ηρακλειώτης, που ήταν πίσω από τα κάγκελα, άρχισε να φωνάζει προς τους επισήμους για την κακή οικονομική κατάσταση που έχει επέλθει η Ελλάδα και όλα τα νοικοκυριά.

Ο συγκεκριμένος Ηρακλειώτης εκτός από τα οικονομικά προβλήματα που έχει πρέπει και να χειρουργηθεί άμεσα καθώς έχει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης, κατέβηκε από την θέση των επισήμων και πλησίασε τον Ηρακλειώτη για να καταλάβει τι ήταν τα χαρτιά που κρατούσε.Δείτε το βίντεο...

cretapost.gr

Read more...

Mάχη σώμα με σώμα στην Καλαμάτα...




ΒΙΝΤΕΟ...
Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν μετά το τέλος της παρέλασης στην Καλαμάτα, όταν  μέλη της ΟΛΜΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ επιχείρησαν να ...
διαμαρτυρούν κάνοντας πορεία, με τα ΜΑΤ να τους εμποδίζουν.
 Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος ζητούσε από την Αστυνομία να φύγει από μπροστά τους, κάτι που τελικά δεν έγινε και ξεκίνησαν οι μάχες σώμα με σώμα.
Στο σημείο έφθασαν δύο διμοιρίες των ΜΑΤ.

Τελικά οι διαδηλωτές κατάφεραν να εισχωρήσουν αφού η παρέλαση είχε τελειώσει και οι επίσημοι είχαν αποχωρήσει, ενώ υπήρξαν λογομαχίες όταν η πορεία συναντήθηκε με άτομα της ακροδεξιάς.

Read more...

Εξαγριωμένος πολίτης φασκέλωνε έναν-έναν τους επισημους...







ΒΙΝΤΕΟ...
Το περιστατικό συνέβη σήμερα στο Αγρίνιο. Ενας άνδρας κινήθηκε γρήγορα προς την εξέδρα των επισήμων κι άρχισε να τους φασκελώνει εναν εναν!
Λίγα  μέτρα πιο κάτω, ανδρες της αστυνομίας  τον άρπαξαν και ...
τον συνέλαβαν.
Οπως διαβάζουμε στο agriniopress.gr:

ο 56χρονος άνδρας κινήθηκε προς την εξέδρα των επισήμων, όπου βρίσκονταν ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς, οι βουλευτές Κώστας Καραγκούνης και Νίκη Φούντα, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απ. Κατσιφάρας, ο Γ.Γ. Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Βασιλάκος σύσσωμη η δημοτική αρχή και άλλοι επίσημοι και τους μούντζωσε πέντε φορές (!) , ενώ κατά την αποχώρησή του ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς που τον προσήγαγαν στο Αστυνομικό Μέγαρο.

O 56χρονος , που κατοικεί στον Αγιο Κωνσταντίνο Αγρινίου κρατείται , ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υποστηρίζει πως «θόλωσε» βλέποντας τους επισήμους, αφού η οικογένεια του αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και ο ίδιος είναι άνεργος.

Read more...

Η Τρόικα βάζει χέρι και στα τιμολόγια της ΔΕΗ σε 2,5 εκ. νοικοκυριά

Η Τρόικα βάζει χέρι και στα τιμολόγια της ΔΕΗ σε 2,5 εκ. νοικοκυριά
Την εξασφάλιση της επαρκούς ανάκτησης του κόστους και την αποφυγή των σταυροειδών επιδοτήσεων επιδιώκει η τρόικα με απώτερο σκοπό τον πλήρη εξορθολογισμό των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος.
Οι αλλαγές αφορούν περίπου 2,5 εκατ. νοικοκυριά με κατανάλωση μέχρι 800 κιλοβατώρες στο τετράμηνο που τιμολογούνται κάτω του κόστους, και τις αγροτικές καταναλώσεις που επίσης επιδοτούνται
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», στον αντίποδα βρίσκονται οι εμπορικές καταναλώσεις χαμηλής και μέση τάσης (μικρά και μεσαία καταστήματα, εργαστήρια, φούρνοι κ.λπ.) οι οποίες επιβαρύνονται με το κόστος των επιδοτούμενων τιμολογίων. Από την κατάργηση των σταυροειδών επιδοτήσεων, τα εμπορικά τιμολόγια θα επωφεληθούν με μια μείωση της τάξης του 4%-5%.
Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ έχει ζητήσει από την Ε.Ε. παράταση μέχρι το τέλος του 2015 για την πλήρη κατάργηση των σταυροειδών και στο πλαίσιο αυτό σε συνεργασία με τη ΔΕΗ προετοιμάζει το σχέδιο τόσο για τις χαμηλές οικιακές καταναλώσεις όσο και για τα αγροτικά τιμολόγια.
Όσον αφορά τα αγροτικά, το ΥΠΕΚΑ ξεκινάει ένα πρόγραμμα καταγραφής των χρηστών του επιδοτούμενου με ποσοστό έως και 40% τιμολογίου , αφού η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι οι πραγματικοί δικαιούχοι είναι πολύ λιγότεροι από αυτούς που εμφανίζονται σήμερα. Με βάση του μητρώου αγροτικών καταναλώσεων που θα δημιουργηθεί θα προχωρήσουν και τα αντίστοιχα μέτρα για τον εξορθολογισμό του τιμολογίου.
Όσο για τις μικρές οικιακές καταναλώσεις, η ΔΕΗ προωθεί σε συνεργασία με το ΥΠΕΚΑ σχέδιο για την κατάργηση των επιδοτήσεων, εκτιμώντας ότι με την υλοποίησή του θα επέλθει και η διόρθωση μια τεράστιας στρέβλωσης. Οπως εξηγούν αρμόδιοι παράγοντες, η κατηγορία των καταναλώσεων 0-800 κιλοβατώρες αριθμεί περί τα 2,5 εκατ. καταναλωτές. Μέσα σε αυτούς, όμως, δεν περιλαμβάνονται μόνο φτωχά νοικοκυριά αλλά και εξοχικά, δεύτερες και τρίτες κατοικίες.
«Εχουμε καταφέρει δηλαδή το μικρομάγαζο να επιδοτεί τη δεύτερη και τρίτη κατοικία» αναφέρει χαρακτηριστικά αρμόδιο στέλεχος της ΔΕΗ. Αυτό που εξετάζεται είναι να βρεθούν με τη συμβολή της ΓΓΠΣ (Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων) ποιες από αυτές τις καταναλώσεις αφορούν την πρώτη κατοικία και να μεταφερθούν στο ΚΟΤ (Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο) ώστε να μην επιβαρυνθούν με αυξήσεις. Οι υπόλοιπες καταναλώσεις θα τιμολογηθούν με βάση την αμέσως επόμενη κλίμακα της ΔΕΗ που είναι κοστοβαρής και θα επιβαρυνθεί με αυξήσεις που φτάνουν και το 25%.
Μικρές επιβαρύνσεις αναμένονται από την 1η Απριλίου και με αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου στο σύνολο των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος. Αυτές θα προκύψουν από την αναγκαία αναπροσαρμογή του ΕΤΜΕΑΡ (πρώην τέλος ΑΠΕ) για τη μείωση του ελλείμματος του ΛΑΓΗΕ (Λειτουργός Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) που αποτελεί επίσης μνημονιακή υποχρέωση της χώρας.
Η αύξηση του ΕΤΜΕΑΡ αναμένεται να περιοριστεί μεσοσταθμικά στα 2,5 ευρώ η μεγαβατώρα έναντι προβλεπόμενης αύξησης -με βάση απόφαση της ΡΑΕ- 20 ευρώ η μεγαβατώρα. Για τους οικιακούς καταναλωτές η νέα αύξηση θα ανεβάσει το κόστος που καταβάλλουν για την αποπληρωμή της «πράσινης» ενέργειας από 20 ευρώ η μεγαβατώρα σήμερα στα 22,5 ευρώ η μεγαβατώρα.
http://egiakoumis.com/

Read more...

Νέο «παραλήρημα» κατά των παρελάσεων Προκαλεί πάλι η Ρεπούση την ημέρα της εθνικής εορτής


Προκαλεί πάλι η Ρεπούση την ημέρα της εθνικής εορτής

Χαρακτηρίζει «μιλιταριστικό» το συμβολισμό της στρατιωτικής παρέλασης και ζητά να αλλάξουμε τον τρόπο που δοξάζουμε το παρελθόν μας

Στο ζήτημα των παρελάσεων επανήλθε σήμερα η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση, με δηλώσεις της σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Λίγες ημέρες μετά την τοποθέτησή της στο Twitter, όπου έγραψε: «Μηχανοκίνητα άρματα και μαχητικά αεροπλάνα επιστρέφουν μετά από 4 χρόνια στις εθνικές παρελάσεις. Δεξιά και πάσης Ελλάδος, υπεράνω κόστους», η κυρία Ρεπούση μίλησε στο Βήμα FM και εξέφρασε την αντίθεσή της στο υψηλό κόστος των παρελάσεων.

Προς επίρρωσιν των λεγομένων της, τόνισε ότι πριν από τέσσερα χρόνια είχε ληφθεί απόφαση να συμμετέχουν στις παρελάσεις μόνο πεζοπόρα τμήματα.

Ως εκ τούτου, όπως διευκρίνισε, «μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση ότι, σε συνθήκες λιτότητας, η κυβέρνηση αποφασίζει να επαναφέρει τα μηχανοκίνητα άρματα και τα μαχητικά αεροπλάνα στις παρελάσεις».

«Ένας λαός οφείλει να θυμάται το παρελθόν του, αλλά ο τρόπος που το θυμάται, το διδάσκει και το δοξάζει, έχει να κάνει με το ποιο είναι αυτό το κράτος, τη φυσιογνωμία του και τις πολιτικές του. Δεν είναι ουδέτερα αυτά τα πράγματα και σ' αυτές τις συνθήκες που περνά η χώρα, πιστεύω ότι υπάρχει ένας πολύ ισχυρός συμβολισμός, ο οποίος είναι μιλιταριστικός» υπογράμμισε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ.

Αντίθετη εμφανίστηκε και ως προς τις μαθητικές παρελάσεις, υποστηρίζοντας: «Γνωρίζετε ότι είναι ένας θεσμός που προέρχεται από τον Ιωάννη Μεταξά και δεν υπάρχει σε άλλες χώρες -τουλάχιστον στις άλλες χώρες της ΕΕ- και πρέπει να τα σκεφθούμε όλα μαζί. Τον τρόπο που δοξάζουμε και θυμόμαστε το παρελθόν μας».
protothema.gr

Read more...

ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ (μουσικοσυνθέτης): Ο Προβόπουλος πρέπει να λογοδοτήσει πρώτα στον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ και μετά στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ !!!


"Όταν οι Κυβερνήσεις Καραμανλή έπαιρναν τα ΔΑΝΕΙΑ -όπως έπραξαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις του Σημίτη- τι έπραξε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ.Προβόπουλος ;;;;
Γιατί έβαζε την υπογραφή του και δεν λειτούργησε ως ανεξάρτητος κεντρικός τραπεζίτης, αλλά συμπεριφέρθηκε ως κομματικός, αφού είναι γνωστό ότι ήταν ο
συντάκτης του οικονομικού προγράμματος της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ το 2004 ;;;;
Ήταν ο πρώτος που γνώριζε την πορεία προς την καταστροφή !!!
http://kinisi75pasok.blogspot.gr/2014/03/blog-post_5998.html

Read more...

Στην παρέλαση και τα "αμαρτωλά" Leopard...



 ...για την αγορά των οποίων διακινήθηκαν μίζες εκατομμυρίων...
Στην βγαλμένη από άλλες εποχές παρέλαση, εκτός από τις διελεύσεις τεσσάρων διαφορετικών μαχητικών και των ελικοπτέρων Apache, Σινούκ, ΝΗ 90, S-70 Shikorsky και AB-212, παρήλασαν και τα γερμανικά άρματα μάχης Leopard 2HEL και...
τα επίσης γερμανικά αυτοκινούμενα πυροβόλα PZH 2000, για τα οποία πολύς λόγος έχει γίνει τελευταία.
Πρόκειται για τα άρματα και τα πυροβόλα που για την απόκτησή τους διακινήθηκαν μίζες πολλων εκατομμυρίων ευρώ. Να σημειωθεί ότι η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης βρίσκεται σε εξέλιξη.


iefimerida.gr

Read more...

Η 25η Μαρτίου, η ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου...


Η 25η Μαρτίου, η ημέρα του Ευαγγελισμού της ΘεοτόκουΗμέρα εορτασμού της επανάστασης του 1821 αλλά και ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.Οι λόγοι που ...
"καθιέρωσαν" τον κοινό εορτασμό τους είναι διάφοροι. Και βέβαια διαφορετικά είναι και τα έθιμα της ημέρας στη λαογραφική μας παράδοση.

Η θεομητορική Εορτή του Ευαγγελισμού που περιλαμβάνεται στο δωδεκάορτο είναι η μόνη από τις πέντε μεγάλες θεομητορικές εορτές που βασίζεται στην Καινή Διαθήκη. Οι υπόλοιπες βασίζονται στην απόκρυφη γραμματεία. Πότε άρχισε να εορτάζεται ο Ευαγγελισμός δεν γνωρίζουμε. Εμφανίζεται η εορτή στη Συρία, την Μ. Ασία και την Κωνσταντινούπολη πριν το 431. Το 560 ο Ιουστιανιανός ο Α” πρόβαλε την 25η Μαρτίου ως την κατάλληλη ημέρα για τον εορτασμό του Ευαγγελισμού.

Υπήρχαν οι έξης βασικοί λόγοι για την καθιέρωση της 25 Μαρτίου ως ημέρας εορτασμού του Ευαγγελισμού.

Η ήμερα της συλλήψεως του Ιωάννη του Προδρόμου (24 Σεπτεμβρίου) συνέπιπτε με τη φθινοπωρινή ισημερία, δεδομένου ότι την ήμερα αύτη, που οι Εβραίοι εόρταζαν την εορτή του Εξιλασμού, δέχθηκε ο Ζαχαρίας από τον αρχάγγελο Γαβριήλ το μήνυμα ότι θα αποκτήσει γιό.

Επομένως, εφόσον κατά το Λκ. 1, 26 ο Ευαγγελισμός έγινε έξι μήνες αργότερα, η ημερομηνία αύτη συνέπιπτε με την εαρινή ισημερία, δηλαδή στις 25 Μαρτίου, και η Γέννηση του Χριστού καθορίστηκε εννέα μήνες μετά, δηλαδή στις 25 Δεκεμβρίου, στο χειμερινό ηλιοστάσιο.

Επί πλέον είχε επικρατήσει η άποψη ότι ο θάνατος του Χριστού συνέβη στις 25 Μαρτίου και επειδή ο Κύριος, ως τέλειος κατά πάντα άνθρωπος, «έσχεν επίγειον βίον καθοριζόμενον από ακριβή αριθμόν ετών», έπρεπε να είχε συλληφθεί την ήμερα του σταυρικού θανάτου του. Τέλος η 25 Μαρτίου πίστευαν ότι ήταν η πρώτη ήμερα του κόσμου και ως εκ τούτου θα έπρεπε να είναι και η ήμερα της Γεννήσεώς του.

Η χαρμόσυνη εορτή εορτάζεται μέσα στη Μ. Τεσσαρακοστή, περίοδο πένθους, κατά την οποία απαγορεύεται η τέλεση εορτών και πανηγύρεων. Με τον 52ο κανόνα της Πενθέκτης Οικ. Συνόδου επιτράπηκε ως εξαίρεση η εορτή του Ευαγγελισμού κατά την οποία τελείται η θεία λειτουργία του Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου και όχι η λειτουργία των προηγιασμένων. Κατά την εορτή τρώνε ψάρι και στην περίπτωση ακόμη που ο Ευαγγελισμός πέσει μέσα στην Μ.Εβδομάδα (5ος Κανών Νικηφόρου του Ομολογητή).

Στην Κωνσταντινούπολη, κατά το έθιμο, την ήμερα του Ευαγγελισμού ο αυτοκράτορας με πομπή από την Αγία Σοφία πήγαινε στην εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου εν τω Φόρω και από εκεί κατέληγε στο ναό της Θεοτόκου των Χαλκοπρατείων, όπου γινόταν μεγαλοπρεπής εορτασμός.

Στην ελληνική λαογραφική παράδοση τα έθιμα που σχετίζονται με την εορτή του Ευαγγελισμού βασίζονται στην αντίληψη ότι με την εορτή αύτη αρχίζει η άνοιξη και επιστρέφουν τα χελιδόνια. Γι” αυτό τα παιδιά βγάζουν από το χέρι τους τον «Μάρτη» και τον αφήνουν στα δέντρα να τον πάρουν τα χελιδόνια.

Σε πολλά μέρη υποδέχονται την 25η Μαρτίου με τραγούδια και με κωδωνισμούς επιδιώκουν να εκδιώξουν τα ερπετά, οι νοικοκυρές δεν κάνουν δουλειές στο σπίτι ή ζυμώνουν μικρές πίτες και βάζουν σε μια απ” αυτές ένα νόμισμα, για να το βρει ο τυχερός, όπως στην Πρωτοχρονιά. Οι μελισσοτρόφοι πρωτοβγάζουν τις κυψέλες στο ύπαιθρο, οι κτηνοτρόφοι μετακινούν τα κοπάδια τους από τα χειμαδιά στα ορεινά μέρη, οι Σαρακατσάνοι «αρματώνουν» τα κοπάδια τους με τα κυπροκούδουνα κ.ά.»...
iefimerida.gr

Read more...

Και μην ξεχνάτε. Έρχονται εκλογές! Αποζημιώσεις και επιδόματα σε απολυμένους δημόσιους υπαλλήλους



Επιδόματα ανεργίας μέσω του ΟΑΕΔ και αποζημιώσεις προβλέπονται σε νέο πολυνομοσχέδιο που προωθεί το υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Αναλυτικά το "χάπι" για τους δημόσιους υπαλλήλους που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα
Αποζημιώσεις και επίδομα ανεργίας μέσω του ΟΑΕΔ, για τους δημοσίους υπαλλήλους που απολύονται προβλέπει διάταξη, που προωθεί ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης και αναμένεται να ενταχθεί στο πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή.
Με την πρωτοβουλία αυτή αναμένεται να καλυφθεί ένα κενό που υπήρχε στη νομοθεσία, καθώς μέχρι σήμερα δεν είχε υπάρξει ανάγκη μιας και δεν προβλεπόταν απόλυση δημόσιου υπάλληλου. Επιπλέον, η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης τονίζει ότι πρόκειται για ζήτημα ηθικής τάξης να αποκατασταθούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό οι δημόσιοι υπάλληλοι που απολύονται.
Πρακτικά αυτό σημαίνει πως ότι προβλέπεται για την απόλυση υπαλλήλου στον ιδιωτικό τομέα, θα ισχύει πλέον και στον δημόσιο τομέα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η διάταξη θα δίνει τη δυνατότητα στους μόνιμους και στους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου δημοσίους υπαλλήλους, που τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας και στη συνέχεια απολύονται λόγω κατάργησης της θέσης τους, να λαμβάνουν αποζημίωση απόλυσης από το ελληνικό δημόσιο.
Όπως επισημαίνεται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, για τον υπολογισμό του ποσού αποζημίωσης, ως βάση λαμβάνεται ο βασικός μισθός του υπαλλήλου κατά την ημερομηνία που τέθηκε σε διαθεσιμότητα και ως χρόνος υπηρεσίας υπολογίζεται όλος ο χρόνος που ελήφθη υπόψη για την κατάταξη του υπαλλήλου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 28 του ν. 4024/2011, ο χρόνος που μεσολάβησε μέχρι τη θέση του υπαλλήλου σε καθεστώς διαθεσιμότητας, καθώς και ο χρόνος διαθεσιμότητας. Κατά τα λοιπά, η αποζημίωση υπολογίζεται σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 1 του άρθρου 55 του πδ 410/1988, όπως ισχύει.
Στην αποζημίωση απόλυσης συνυπολογίζονται εν μέρει και οι αποδοχές διαθεσιμότητας που έλαβαν οι εν λόγω υπάλληλοι. Ο υπόχρεος για την καταβολή, ο τρόπος της καταβολής, η διαδικασία και το ύψος της αποζημίωσης θα καθοριστούν με ΚΥΑ των Υπουργών Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Σημειώνεται δε ότι στις ανωτέρω ρυθμίσεις υπάγονται και οι απολυόμενοι για τους οποίους η σχετική πράξη εκδόθηκε πριν την έναρξη ισχύος του νόμου.
Ένταξη απολυομένων υπαλλήλων στις παροχές του ΟΑΕΔ
Οι ως ανωτέρω υπάλληλοι, που απολύονται, δικαιούνται το επίδομα ανεργίας καθώς επίσης και τις λοιπές παροχές που χορηγούνται από τον ΟΑΕΔ, υπό τις προϋποθέσεις των οικείων διατάξεων, έστω και αν δεν είχαν υπαχθεί στην ασφάλιση ανεργίας του εν λόγω Οργανισμού.
Για τη καταβολή των ανωτέρω λαμβάνονται υπόψη, αντί του εγγράφου καταγγελίας της σύμβασης εργασίας, η σχετική πράξη λύσης της εργασιακής σχέσης και, αντί των ημερών εργασίας απασχόλησης, η υπηρεσία του υπαλλήλου, που κατά το προηγούμενο άρθρο υπολογίζεται για την καταβολή της αποζημίωσης απόλυσης.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)
http://news247.gr/

Read more...

Μήνυμα Σαμαρά για την 25η Μαρτίου...




Αισιοδοξία πως σε λίγα χρόνια η Ελλάδα θα είναι σταθερή, πιο ευημερούσα, πιο ανταγωνιστική και πιο ισχυρή από ποτέ, εκφράζει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο μήνυμά του προς ...
τους Έλληνες Αποστράτους Εφέδρους της Αυστραλίας, με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου.
«Πάντα προβληματιζόμουν γιατί οι Έλληνες, παντού στη Διασπορά δείχνουν τέτοιο δυναμισμό, ενώ στην πατρίδα τους μαραζώνουν. Σήμερα, λοιπόν, αλλάζουμε την χώρα μας. Χτίζουμε μια νέα Ελλάδα, όπου οι Έλληνες θα αναδεικνύουν τα ταλέντα και τη δημιουργικότητά τους, όπως ακριβώς κάνουν παντού στον κόσμο», αναφέρει στο μήνυμά του.

«Η Ελλάδα ξαναγεννήθηκε το 1821 μετά από αιώνες δουλείας. Και σήμερα αναγεννιέται μέσα από την πιο σοβαρή κρίση των τελευταίων δεκαετιών» αναφέρει ο πρωθυπουργός και συμπληρώνει:

«Τότε κερδίσαμε την Ελευθερία μας από τον ξένο ζυγό. Σήμερα κερδίζουμε και εδραιώνουμε την Ελευθερία και τη δημιουργικότητα του λαού μας, από την εξάρτηση της υπερχρέωσης και του δανεισμού. Σπάμε αυτά τα δεσμά. Εξαλείφουμε τα ελλείμματα της οικονομίας μας. Αποκαθιστάμε την ανταγωνιστικότητα της παραγωγής μας. Ανοίγουμε το δρόμο στις επενδύσεις. Και αναπτύσσουμε τους ενεργειακούς πόρους της χώρας μας».

«Έχουν περάσει σχεδόν δύο αιώνες από το 1835, όταν η Κατερίνα-Γεωργία Πλέσσου έφθασε στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας, ως η πρώτη Ελληνίδα μετανάστρια, ακολουθώντας εκεί το σύζυγό της, Ταγματάρχη James Crammer. Ή από το 1842, όταν ο Γεώργιος Τραμουντάνας ήρθε ως ο πρώτος Έλληνας μετανάστης στο λιμάνι της Αδελαΐδας, στη Νότια Αυστραλία. Από τότε, πολλές γενιές Ελλήνων αναζήτησαν ένα καλύτερο μέλλον εκεί σφυρηλατώντας άρρηκτους δεσμούς φιλίας ανάμεσα στις χώρες μας» τονίζει, επισημαίνοντας:

«Κοντά δύο αιώνες ο Ελληνισμός της Αυστραλίας διαπρέπει σε όλους τους τομείς: επαγγελματικά, επιστημονικά, επιχειρηματικά, εκπαιδευτικά και καλλιτεχνικά. Είμαστε υπερήφανοι για σας. Όπως κι εσείς είστε υπερήφανοι για την Ελλάδα».

«Σήμερα βάζουμε τις βάσεις ώστε πολύ σύντομα, η Ελλάδα να σας κάνει ακόμα πιο υπερήφανους. Σε πολύ λίγα χρόνια, στην επέτειο των 200 χρόνων της Ανεξαρτησίας μας, η πατρίδα μας θα είναι σταθερή, πιο ευημερούσα, πιο ανταγωνιστική και πιο ισχυρή από ποτέ. Αυτό δεν είναι μόνο δέσμευση δική μου. Είναι χρέος όλων μας» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός και καταλήγοντας σημειώνει:

«Μέρα με τη μέρα δίνουμε αυτό τον αγώνα. Και μέρα με την ημέρα τον κερδίζουμε. Ξέρουμε ότι έχουμε εσάς στο πλευρό μας. Και ξέρουμε ότι εσείς, ο απόδημος Ελληνισμός, είστε η μεγαλύτερη δύναμη της Ελλάδας».

Read more...

Κάτω από τη βαριά σκιά της κρίσης Συναισθήματα χαράς και λύπης για τα 100 χρόνια ζωής του Άρη


 

Θεσσαλονίκη
Σε μια αρνητική συγκυρία μεγάλης δυσχέρειας και φθοράς ο Αρης Θεσσαλονίκης γιορτάζει ανήμερα της 25ης Μαρτίου τα 100 χρόνια της μακράς ιστορικής διαδρομής του, ατενίζοντας με μεγάλη περίσκεψη και προβληματισμό το μέλλον του σε μια εποχή οικονομικής κρίσης, που συνδυάστηκε και από διαδοχή λανθασμένων χειρισμών στο ποδοσφαιρικό σκέλος της ομάδας.

Ο «κιτρινόμαυρος» σύλλογος της Θεσσαλονίκης συμπληρώνει έναν πλήρη αιώνα ζωής, σε περίοδο μεταβατικό από την παλιότερη ακμή του στην σημερινή αγωνιστική, οικονομική και διοικητική παρακμή του. Ο Άρης Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε ως ποδοσφαιρικό σωματείο στις 25 Μαρτίου (7 Απριλίου με το νέο ημερολόγιο) του 1914 στη Θεσσαλονίκη και υπήρξε το πρώτο ελληνικό σωματείο που ιδρύθηκε στην πόλη μετά την απελευθέρωση της από τον τουρκικό ζυγό (1912).

Μάλιστα για να τονισθεί ιδιαιτέρως ο ελληνικός χαρακτήρας του νεοσύστατου σωματείου, οι ιδρυτές του επέλεξαν ως ημέρα επίσημης ίδρυσής του, την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Ιδρυτές του Άρη ήταν οι Γιάννης Αγγέλου, Λάζαρος Αγοραστός, Γρηγόρης Βλαχόπουλος, Λάζαρος Βλαχόπουλος, Πέτρος Γκοτζαμάνης, Αγγελος Ζέγος, Θόδωρος Θεοδωρίδης, Δημήτρης Ιωαννίδης Τηλέμαχος Καραγιαννίδης, Δημήτρης Κοτρότσης, Πέτρος Κρέης, Μίνως Κυδωνάκης, Λάζαρος Κωστίδης, Γιώργος Λάμπρου, Θανάσης Παπαγεωργίου, Γιάννης Νακόπουλος, Γιάννης Πλιάτσικας, Ρούσσος Ρωσσιάδης, Κάρολος Σαλούστο, Τάσος Τσιατσιαπάς, και Πρόδρομος Κότσανος.

Το τμήμα ποδοσφαίρου του συλλόγου ιδρύθηκε το 1914, αλλά ο Α΄ παγκόσμιος πόλεμος, καθώς και η μικρασιατική καταστροφή, επέτρεψαν στον Άρη να παίξει μόλις το Μάρτιο του 1923 τον πρώτο επίσημο αγώνα απέναντι στον Μέγα Αλέξανδρο, σε ένα αγώνα που διεκόπη ενώ ο Άρης κέρδιζε με 5-0. Το 1926 ο σύλλογος αναγκάστηκε να τροποποιήσει το καταστατικό του ώστε να μετονομαστεί σε "Αθλητικός Σύλλογος Άρης Θεσσαλονίκης", για να συμπεριλάβει και τα υπόλοιπα αθλήματα που ήδη είχε αρχίσει να καλλιεργεί.

Οι ιδρυτές του μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο επέλεξαν το κίτρινο και το μαύρο σαν χρώματα του νεοϊδρυθέντος συλλόγου, αφού αυτά, άλλωστε, ήταν τα χρώματα του Βυζαντίου και η Θεσσαλονίκη θεωρούταν η δεύτερη τη τάξη πόλη της αυτοκρατορίας μετά την Κωνσταντινούπολη.

Έτσι δημιουργήθηκε ο Άρης, το αντίπαλο δέος της εποχής για τον Ηρακλή και αγαπημένη ομάδα των κατοίκων κεντρικών συνοικιών της τότε Θεσσαλονίκης. Πρώτος πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου ήταν ο Μίνως Κυδωνάκης. Τη δεκαετία του 1920, ο Άρης γιγαντώθηκε σε πανελλήνιο επίπεδο. Πρωταγωνιστής στο ποδόσφαιρο, πρωταγωνιστής στο μπάσκετ, στο πόλο και στο στίβο, όπου είχε στις τάξεις του τον μετέπειτα ιστορικό ηγέτη του Παναθηναϊκού, Απόστολο Νικολαϊδη.

Σε βάθος χρόνου ο σύλλογος πέρασε πολλές δυσκολίες. Προβλήματα γηπέδου, διοικητικοί αλληλοσπαραγμοί... Πάντα, όμως, διατηρούσε ρόλο πρωταγωνιστή στα δημοφιλή αθλήματα. Η κρίση για τον Αρη δεν ήρθε πρόσφατα. Εχει αφετηρία στην δεκαετία του 2000 που ήταν επίσης μία από τις δυσκολότερες στην ιστορία του Αρη Η ομάδα αντιμετώπισε σοβαρά διοικητικά και οικονομικά προβλήματα, τα οποία κατάφερε να ξεπεράσει με την υπαγωγή της ΠΑΕ στο άρθρο 44.

Αγωνιστικά η ομάδα κατέληξε να υποβιβαστεί στα μέσα της δεκαετίας, αλλά προς το τέλος της κατάφερε τελικά να ανακάμψει και να επιστρέψει στην Α΄ Εθνική και στις υψηλές θέσεις του πρωταθλήματος. Τα τελευταία δυο χρόνια τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η λαοφιλής ομάδα είναι δυστυχώς τεράστια και προς το παρόν δισεπίλυτα. Η προσπάθεια για παραμονή της ομάδας στην μεγάλη κατηγορία του εθνικού πρωταθλήματος, δεν έχει ως τώρα ελπίδες δικαίωσης, και η αγωνιστική καθίζηση της ομάδας για πολλούς λόγους, είναι συγκυριακά το αρνητικότερο που θα μπορούσε να συμβεί στην επέτειο των 100 χρόνων.

Στον διοικητικό τομέα η δεκαετία των αρχών του 2000 ήταν πολυτάραχη για τον Άρη. Από το 1998 μεγαλομέτοχος της ομάδας είχε γίνει ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς, η παρουσία του οποίου δημιούργησε πολλές προσδοκίες για βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας της ομάδας, οι οποίες όμως τελικά δεν επαληθεύτηκαν. Η περίοδος που ακολούθησε ήταν περίοδος μεγάλης κακοδιαχείρισης και η κατάσταση της ομάδας επιδεινώθηκε με αλυσιδωτές συνέπειες ως τώρα. Στο αγωνιστικό μέρος, η καλύτερη πορεία που σημείωσε ο Άρης αυτή τη δεκαετία ήταν την περίοδο 2007-08, όταν με προπονητή τον Ντούσαν Μπάγεβιτς τερμάτισε στην 4η θέση του πρωταθλήματος, έφτασε μέχρι τον τελικό του κυπέλλου και πέτυχε σημαντική πρόκριση στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ απέναντι στην ισπανική Σαραγόσα.. Χειρότερη χρονιά του αντιθέτως ήταν η περίοδος 2004-05 κατά την οποία υποβιβάστηκε στη Β΄ Εθνική όπως και η περίοδος 2003-04 στην οποία ο Αρης τερμάτισε μόλις μία θέση πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Ο Άρης αγωνίστηκε πέντε φορές σε Ευρωπαϊκές διοργανώσεις κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 2000, τις περιόδους 1999-00, 2003-04, 2005-06, 2007-08, και 2008-09. Σημαντικότερη επιτυχία ήταν η πρόκριση απέναντι στην ισπανική Σαραγόσα την περίοδο 2007-08. Ο Άρης μετά την επιτυχία απέναντι στη Σαραγόσα συνέχισε στη φάση των Ομίλων του ΟΥΕΦΑ οπού πραγματοποίησε καλές εμφανίσεις απέναντι σε Ερυθρό Αστέρα, Μπράγκα και Μπόλτον όμως η βαριά ήττα με 6-0 από την Γερμανική Μπάγερν τον άφησε εκτός συνέχειας.

Κανείς από τους προπονητές που ανέλαβαν την τεχνική ηγεσία του Άρη, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 2000, δεν παρέμεινε παραπάνω από ένα χρόνο στην ομάδα. Την πιο πετυχημένη παρουσία από τους προπονητές που πέρασαν από τον Άρη αυτή τη δεκαετία είχε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, που υπήρξε προπονητής του Άρη την αγωνιστική περίοδο 2007-08, στην οποία ο Άρης πραγματοποίησε καλή πορεία στο πρωτάθλημα οπού τερμάτισε 4ος , έφτασε στον τελικό του κυπέλλου και πέτυχε ιστορική πρόκριση στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ απέναντι στην ισπανική Ρεάλ Σαραγόσα.

Για 37 χρόνια, από το 1914 έως το 1951, οπότε και κατασκευάστηκε το γήπεδο Χαριλάου, ο Άρης ήταν "πρόσφυγας" στα διάφορα γήπεδα της Θεσσαλονίκης. Το πρώτο γήπεδο που χρησιμοποίησε ήταν της Αλιάνς στην περιοχή όπου βρίσκεται σήμερα το "Ιπποκράτειο" νοσοκομείο. Εκεί "κατοίκησε" έως το 1917, οπότε και ξέσπασε η μεγάλη πυρκαγιά της Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια μετακόμισε στην αλάνα του συνοικισμού Δόξα, όπου στήθηκε ένα υποτυπώδες γήπεδο για τις ανάγκες της ομάδας. Ακολούθησε νέα μετακόμιση στον ανοιχτό χώρο της περιοχής Τρανσβαάλ, ενώ από το 1923 έως το 1926 ο Άρης χρησιμοποιούσε για τους αγώνες του το γήπεδο του Ηρακλή. Το 1927 παραχωρήθηκε στην ομάδα έκταση στη σημερινή Λεωφόρο Στρατού. Με κόπους και θυσίες οι άνθρωποι του συλλόγου κατασκεύασαν γήπεδο με ξύλινες κερκίδες χωρητικότητας 2.000 θεατών. Το 1938 υποχώρησε τμήμα των κερκίδων και πολλοί φίλαθλοι τραυματίστηκαν.

Το 1939 το γήπεδο κατέληξε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και ως αντάλλαγμα δόθηκε στον Άρη οικόπεδο της αλάνας του Χαριλάου. Ο πόλεμος σταμάτησε κάθε διαδικασία για την ανέγερση του γηπέδου, αλλά το θέμα επανήλθε στο προσκήνιο το 1945. Τότε ξεκίνησαν οι δικαστικές διαμάχες με τον επιχειρηματία Χαρίλαο, ο οποίος είχε αγοράσει την έκταση το 1917 από το Γαλλικό Εκστρατευτικό Σώμα. Το πρόβλημα λύθηκε χάρη στις κινήσεις του τότε προέδρου Στέλιου Γιουβανάκη, ο οποίος κατέθεσε στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων το ποσό των 400.000 δραχμών και η έκταση πέρασε στην κυριότητα του Άρη. Το 1949 ο σύλλογος πήρε δάνειο 300.000 δραχμών από τη Νομισματική Επιτροπή και ξεκίνησε η ανέγερση του γηπέδου. Αθλητές και φίλαθλοι του Άρη δούλευαν νυχθημερόν και τελικά το 1951 αποπερατώθηκε το γήπεδο, χωρητικότητας 10.000 θεατών.

Το 1968 ο αείμνηστος πρόεδρος Νίκος Καμπάνης ξεκίνησε την κατασκευή μεγάλου τμήματος κερκίδων που ολοκληρώθηκαν το 1972 (με χρήματα της ΓΓΑ), παράλληλα με το σκέπαστρο, ενώ το 1975 ξεκίνησαν οι εργασίες ανέγερσης της θύρας 3, που ολοκληρώθηκαν το 1979. Η χωρητικότητα του γηπέδου άγγιζε τις 27.000, αλλά το 1998 με τα βελτιωτικά έργα και την τοποθέτηση των καθισμάτων μειώθηκε στις 18.308. Το 2004 έγιναν νέα έργα ανακαίνισης και η χωρητικότητα οριστικοποιήθηκε στις 22.800 θέσεις, ενώ το γήπεδο μετονομάστηκε σε "Κλεάνθης Βικελίδης". Ο Αρης έχει να επιδείξει σημαντική κατάκτηση τίτλων κυρίως στο μπάσκετ που από τα τέλη της δεκαετίας 70 ως και την δεκαετία του 90 ήταν πρωταγωνιστής στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Οι τίτλοι που έχει κατακτήσει στην διαδρομή αυτή των 100 χρόνων ο σύλλογος είναι σημαντικοί από κάθε άποψη και είναι οι εξής:

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
3 πρωταθλήματα: 1927-28, 1931-32, 1945-46
1 κύπελλο: 1969-70

ΜΠΑΣΚΕΤ
10 πρωταθλήματα: 1929-30, 1978-79, 1982-83, 1984-85, 1985-86, 1986-87, 1987-88, 1988-89, 1989-90, 1990-91
8 κύπελλα: 1984-85, 1986-87, 1987-88, 1988-89, 1989-90, 1991-92, 1997-98, 2003-04
1 Κύπελλο Κυπελλούχων: 1992-93
1 Κύπελλο Κόρατς: 1996-97
1 Τσάμπιονς Καπ: 2002-03

ΒΟΛΕΪ
1 πρωτάθλημα: 1996-97

ΠΟΛΟ

4 πρωταθλήματα: 1927-28, 1928-29, 1929-30, 1931-32
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Μήνυμα μετά την παρέλαση Παπούλιας: Η μάχη κατά των δανειστών θα είναι νικηφόρα


Παπούλιας: Η μάχη κατά των δανειστών θα είναι νικηφόρα
Ο Πρόεδρος καταθέτει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Στη μάχη και στον αγώνα που δίνει σήμερα ο λαός για να «σπάσει τον κλοιό των δανειστών» αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης.
17 φωτογραφίες

«Πριν από 193 χρόνια, ένας ολιγάριθμος λαός με εξαιρετική γενναιότητα ξεδίπλωσε αρετές για τη λευτεριά του και κέρδισε. Σήμερα, ο λαός μας δίνει μάχη και αγώνα για να σπάσει τον κλοιό των δανειστών και αυτός ο αγώνας θα είναι νικηφόρος» είπε.

«Όλοι μας πρέπει να δώσουμε αυτή τη μάχη για μια άλλη Ελλάδα» πρόσθεσε ο Κάρολος Παπούλιας

«Σήμερα στείλαμε ένα μήνυμα ισχύος, ένα μήνυμα ειρήνης. Η Ελλάδα πέρασε τα χειρότερα. Ας παλέψουμε για τα καλύτερα που έρχονται», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.
«Με σταθερά βήματα αφήνουμε πίσω την Ελλάδα της μιζέριας και των μνημονίων», τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ζητά το κείμενο του πολυνομοσχεδίου ΣΥΡΙΖΑ: Εκβιάζουν τους βουλευτές να ψηφίσουν «αδιάβαστοι» τα μέτρα


ΣΥΡΙΖΑ: Εκβιάζουν τους βουλευτές να ψηφίσουν «αδιάβαστοι» τα μέτρα
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Με νέες βολές εναντίον της κυβέρνησης επανήλθε ο ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας ότι λίγες ημέρες πριν από την αναμενόμενη κατάθεση και ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που θα υλοποιεί τη συμφωνία με την τρόικα, το ακριβές περιεχόμενο της συμφωνίας και το κείμενο του νομοσχεδίου παραμένουν άγνωστα τόσο στους βουλευτές, όσο και στους πολίτες.

Το πολυνομοσχέδιο είναι πιθανό να κατατεθεί την Παρασκευή στη Βουλή, ώστε το Σαββατοκύριακο να συζητηθεί και να τεθεί σε ψηφοφορία. Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα, με αίτηση κατάθεσης εγγράφων ζήτησε να δημοσιοποιηθεί το σύνολο της συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας και όχι μόνο τα μέτρα άμεσης υλοποίησης.

Με ανακοίνωσή του την Τρίτη, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ότι «η κυβέρνηση κινείται προς την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που αποτυπώνει την συμφωνία της με την τρόικα την ερχόμενη Παρασκευή, έχοντας αποκρύψει το ακριβές περιεχόμενό του και μη παρουσιάζοντας στον ελληνικό λαό τι συμφώνησε με τους δανειστές».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι «πρόκειται για μια μεθόδευση, που επιχειρεί να υφαρπάξει την ψήφο των βουλευτών μέσα από εκβιασμούς και πιέσεις, με σκοπό να προωθηθεί μια νέα συμφωνία - μνημόνιο για τις εργασιακές σχέσεις, τα ασφαλιστικά ταμεία, τις τράπεζες αλλά και την παραγωγή γάλακτος στη χώρα μας».

«Η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου δεν νομιμοποιείται να ψηφίσει μια τέτοια συμφωνία. Κάθε μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου οφείλει να αντιστοιχηθεί με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...