Τρίτη, 25 Μαρτίου 2014

Νέο «παραλήρημα» κατά των παρελάσεων Προκαλεί πάλι η Ρεπούση την ημέρα της εθνικής εορτής


Προκαλεί πάλι η Ρεπούση την ημέρα της εθνικής εορτής

Χαρακτηρίζει «μιλιταριστικό» το συμβολισμό της στρατιωτικής παρέλασης και ζητά να αλλάξουμε τον τρόπο που δοξάζουμε το παρελθόν μας

Στο ζήτημα των παρελάσεων επανήλθε σήμερα η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση, με δηλώσεις της σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Λίγες ημέρες μετά την τοποθέτησή της στο Twitter, όπου έγραψε: «Μηχανοκίνητα άρματα και μαχητικά αεροπλάνα επιστρέφουν μετά από 4 χρόνια στις εθνικές παρελάσεις. Δεξιά και πάσης Ελλάδος, υπεράνω κόστους», η κυρία Ρεπούση μίλησε στο Βήμα FM και εξέφρασε την αντίθεσή της στο υψηλό κόστος των παρελάσεων.

Προς επίρρωσιν των λεγομένων της, τόνισε ότι πριν από τέσσερα χρόνια είχε ληφθεί απόφαση να συμμετέχουν στις παρελάσεις μόνο πεζοπόρα τμήματα.

Ως εκ τούτου, όπως διευκρίνισε, «μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση ότι, σε συνθήκες λιτότητας, η κυβέρνηση αποφασίζει να επαναφέρει τα μηχανοκίνητα άρματα και τα μαχητικά αεροπλάνα στις παρελάσεις».

«Ένας λαός οφείλει να θυμάται το παρελθόν του, αλλά ο τρόπος που το θυμάται, το διδάσκει και το δοξάζει, έχει να κάνει με το ποιο είναι αυτό το κράτος, τη φυσιογνωμία του και τις πολιτικές του. Δεν είναι ουδέτερα αυτά τα πράγματα και σ' αυτές τις συνθήκες που περνά η χώρα, πιστεύω ότι υπάρχει ένας πολύ ισχυρός συμβολισμός, ο οποίος είναι μιλιταριστικός» υπογράμμισε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ.

Αντίθετη εμφανίστηκε και ως προς τις μαθητικές παρελάσεις, υποστηρίζοντας: «Γνωρίζετε ότι είναι ένας θεσμός που προέρχεται από τον Ιωάννη Μεταξά και δεν υπάρχει σε άλλες χώρες -τουλάχιστον στις άλλες χώρες της ΕΕ- και πρέπει να τα σκεφθούμε όλα μαζί. Τον τρόπο που δοξάζουμε και θυμόμαστε το παρελθόν μας».
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: